Interventii în situații de urgență

 • MISIUNI DESFĂȘURATE DE ISU NEAMȚ.
  ÎN LUNA APRILIE 2024.
  (EVIDENȚA ȘTIRILOR DE PRESĂ/ BULETINELOR INFORMATIVE DISEMINATE CĂTRE MASS-MEDIA).

  1. 02.04.2024 - Misiuni de intervenție ca urmare a manifestării fenomenelor meteo periculoase în județul Neamț

  Ca urmare a manifestării fenomenelor meteo periculoase, forțe și mijloace de intervenție din cadrul ISU Neamț au acționat pentru limitarea efectelor produse, astfel:
  în municipiul Roman, pe bulevardul Roman Mușat s-a intervenit alături de SVSU Roman pentru îndepărtarea unor elemente de scurgere a apei (uluc) de la acoperișul unui bloc cu patru etaje;
  în municipiul Roman pe strada Anton Pann și pe bulevardul Roman Mușat s-a intervenit împreună cu SVSU Roman pentru îndepărtarea unor arbori căzuți peste firele rețelei electrice;
  în municipiul Piatra-Neamț pe strada Doctor Iacomi s-a intervenit pentru îndepărtarea unor elemente de construcție (izolația ) de pe fațada unui bloc cu patru etaje;
  pe DN 15B, în comuna Pipirig s-a intervenit împreună cu SVSU pentru îndepărtarea unui arbore căzut pe partea carosabilă;
  în municipiul Roman pe strada Vlad Țepeș, împreună cu SVSU s-a intervenit pentru îndepărtarea elementelor de construcție desprinse din acoperișul unui bloc.
  în comuna Săvinești, un echipaj de pompieri de la Punctul de lucru Roznov și membri ai SVSU Săvinești au intervenit pentru îndepărtarea unui arbore căzut peste o casă;
  în municipiul Piatra-Neamț, pe strada Petru Rareș s-a intervenit pentru îndepărtarea unor bucăți din acoperișul unui bloc căzute pe 2 autoturisme și carosabil.

  2. 03.04.2024 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în orașul Târgu-Neamț

  La ora 11:39, pompierii au fost înștiințați, prin apel Tip E-call, despre producerea unui eveniment rutier pe strada Ștefan cel Mare din orașul Târgu-Neamț. La locul solicitării au fost alocate două echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului Târgu-Neamț cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD.
  În evenimentul rutier au fost implicate 3 autoturisme în care se aflau 13 persoane (8 adulți și 5 copii).Toate persoanele s-au autoevacuat până la sosirea forțelor de intervenție.
  Două femei, în vârstă de 45 de ani și 40 ani și o fetiță de 6 ani au fost asistate de echipajul EPA, dar au refuzat transportul la spital. Un copil de 1 an a fost evaluat de un echipaj SAJ sosit la locul evenimentului, ulterior fiind transportat la CPU Târgu-Neamț pentru monitorizare.
  Pompierii au acționat și pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor și pentru curățarea carosabilului de elementele rezultate în urma evenimentului rutier.

  3. 03.04.2024 - Misiuni de intervenție ca urmare a manifestării fenomenelor meteo periculoase în județul Neamț

  Ca urmare a manifestării fenomenelor meteo din 02.04.2024, forțe și mijloace de intervenție din cadrul ISU Neamţ au intervenit astfel:
  în municipiul Piatra-Neamț, pe strada Gavril Galinescu și pe strada 1 Decembrie 1918, pentru degajarea unor elemente de construcție din compunerea acoperișurilor unor blocuri de locuințe;
  în municipiul Roman, pe strada Ecaterina Teodoroiu, împreună cu SVSU Roman s-a acționat pentru degajarea unor elemente de construcție de pe fațada unui bloc de locuințe.

  4. 03.04.2024 - Misiune de intervenție în comuna Bălțătești pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată

  La ora 13:36, pompierii au fost solicitați să intervină în comuna Bălțătești pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Târgu-Neamț și SVSU Bălțătești.
  Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului ce s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 4 ha.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.

  5. 05.04.2024 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în orașul Roznov

  La ora 14:09, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui eveniment rutier pe strada Roznovanu din orașul Roznov. La locul solicitării s-au fost deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD din cadrul Punctului de Lucru Roznov.
  Un autoturism staționat în fața unui spațiu comercial, ce nu a fost asigurat de conducătorul auto prin acționarea frânei de mână, a lovit o femeie. Femeia, în vârstă de 43 de ani, a primit îngrijiri medicale de la echipajul SMURD, ulterior fiind transportată la UPU Piatra-Neamț.

  6. 06.04.2024 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Pipirig

  La ora 09:24, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui eveniment rutier în satul Dohești din comuna Pipirig. La locul solicitării au fost alocate două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Târgu-Neamț.
  În evenimentul rutier au fost implicate un autoturism și un atelaj hipo în care se aflau 4 persoane. Cele două persoane care se aflau în atelaj, un bărbat în vârstă de 59 de ani și o femeie de 55 de ani, ambii conștienți, au primit îngrijiri medicale la locul evenimentului de la echipajele SMURD și SAJ, ulterior fiind transportați la CPU Târgu-Neamț.
  Pompierii au acționat și pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor și pentru curățarea carosabilului de elementele rezultate în urma evenimentului rutier.

  7. 07.04.2024 - Misiune de intervenție pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la aterizarea/decolarea unui elicopter SMURD

  Un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului Piatra-Neamț acționează pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la aterizarea/ decolarea unui elicopter SMURD pe stadionul Ceahlăul din municipiul Piatra-Neamț. Elicopterul va prelua și transporta o femeie de 55 ani la Spitalul Județean Suceava.

  8. 08.04.2024 - Misiune pirotehnică în comuna Secuieni

  În data de 06.04.2024, ca urmare a unui apel la 112, echipa pirotehnică din cadrul ISU Neamț a intervenit în comuna Secuieni pentru asanarea unui proiectil exploziv de calibru 105 mm. Acesta a fost descoperit de o femeie în vârstă de 43 de ani, pe timpul unor lucrări agricole. Pirotehnicienii au verificat zona pe o suprafață de 100 mp și nu au mai găsit alte elemente de muniție.
  Muniția descoperită, ce provine din Al Doilea Război Mondial a fost transportată și depozitată în condiții de siguranță într-un depozit special amenajat pentru a fi ulterior distrusă.

  9. 08.04.2024 - Misiune de intervenție în orașul Târgu-Neamț pentru stingerea unui incendiu produs într-o gospodărie

  În data de 07.04.2024, la ora 14:32, prin apel la 112 pompierii au fost solicitați să intervină în localitatea Humulești pentru stingerea unui incendiu produs într-o gospodărie. La locul solicitării s-au deplasat trei echipaje de intervenție cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Târgu-Neamț.
  La sosirea pompierilor incendiul se manifesta generalizat la acoperișurile unei locuințe și unei anexe cu posibilitatea propagării la alte locuințe învecinate. S-a acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars: aproximativ 140 mp din acoperișul casei, 120 mp din acoperișul unei anexe gospodărești, tâmplăria din lemn, articole textile și s-au deteriorat aproximativ 100 mp din planșeul locuinței și alte materiale de uz casnic.
  Incendiul a produs pagube și la o locuință din vecinătate, la care s-au deteriorat 100 mp din acoperișul acesteia.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul electric.

  10. 08.04.2024 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Timișești

  La ora 13:28, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui eveniment rutier în satul Dumbrava din comuna Timișești. La locul solicitării s-au deplasat un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare din cadrul Detașamentului Târgu-Neamț și un echipaj medical cu o ambulanță de la SAJ.
  În evenimentul rutier au fost implicate un autoturism și un autocamion în care se aflau doar conducătorii auto. O femeie în vârstă de 32 ani, conducătoarea autoturismului a primit îngrijiri medicale de la echipajul SAJ aflat la locul evenimentului, ulterior refuzând transportul la spital.
  Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor și pentru curățarea carosabilului de elementele rezultate în urma evenimentului rutier.

  11. 08.04.2024 - Misiune de intervenție în comuna Bârgăuani pentru stingerea unui incendiu produs într-o gospodărie

  La ora 16:20, prin apel la 112, pompierii au fost solicitați să intervină în comuna Bârgăuani pentru stingerea unui incendiu produs la un adăpost pentru animale. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra-Neamț și SVSU Bârgăuani.
  La sosirea pompierilor incendiul se manifesta cu flacără și degajări mari de fum la un adăpost pentru animale, cu posibilitatea propagării la locuință și la altă anexă gospodărească. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars: acoperișul anexei pe o suprafață de aproximativ 40 mp, unelte pentru tâmplărie, materiale textile și 3 porci.
  Proprietara gospodăriei a fost asistată medical de echipajul SMURD deoarece a suferit un atac de panică.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost fumatul în locuri nepermise.

  12. 09.04.2024 - Misiune pirotehnică în comuna Războieni

  În data de 09.04.2024, pe timpul desfășurării unei ședințe de pregătire de specialitate în comuna Războieni, echipa pirotehnică din cadrul ISU Neamț a descoperit următoarele elemente de muniție: 2 bombe de aruncător de calibru 60 mm, 1 proiectil exploziv de calibru 47 mm, 2 focoase pentru proiectile, 1 cartuș calibru 13,2 mm și 2 cartușe calibru 6,5 mm.
  Muniția descoperită provine din ambele războaie mondiale. Aceasta a fost ridicată, transportată și depozitată în condiții de siguranță într-un depozit special amenajat pentru a fi ulterior distrusă.

  13. 09.04.2024 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Cordun

  În data de 09.04.2024, la ora 16:20, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui eveniment rutier în comuna Cordun. La locul solicitării s-au deplasat un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare din cadrul Detașamentului Roman și trei echipaje cu trei ambulanțe de la SAJ.
  În evenimentul rutier au fost implicate un autoturism și o autoutilitară în care se aflau trei persoane. Două femei (de 53 ani și 47 ani) conducătoarea autoturismului și pasagera acestuia și conducătorul autoutilitarei (un bărbat de 22 ani) au primit îngrijiri medicale de la echipajele SAJ aflate la locul evenimentului, ulterior fiind transportate la CPU Roman.
  Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor și pentru curățarea carosabilului de elementele rezultate în urma evenimentului rutier.

  14. 10.04.2024 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs pe DN 15D, la ieșire din Piatra-Neamț

  În data de 10.04.2024, la ora 17:08, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui eveniment rutier pe DN 15D în municipiul Piatra-Neamț. La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Piatra-Neamț și un echipaj cu o ambulanță SAJ.
  În evenimentul rutier au fost implicate trei autoturisme în care se aflau nouă persoane. Două femei (de 49 ani și 18 ani), pasagere în autoturismele implicate în eveniment, au primit îngrijiri medicale de la echipajele SMURD și SAJ, ulterior fiind transportate la UPU Piatra-Neamț.
  Pompierii au acționat și pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.

  15. 11.04.2024 - Misiuni de intervenție în județul Neamț pentru stingerea unor incendii de vegetație uscată

  În data de 11.04.2024, forțe și mijloace de intervenție din cadrul ISU Neamț și SVSU au intervenit pentru localizarea și lichidarea unor incendii de vegetaţie uscată astfel:
  - în satul Valea Seaca, comuna Bălțătești unde a ars vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ 2000 mp;
  - în satul Leghin, comuna Pipirig unde a ars vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ 3000 mp;
  - în comuna Poienari unde a ars vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ 1 ha;
  - în satul Lutca, comuna Sagna unde a ars vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ 150 mp;
  - în comuna Negrești unde a ars vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ 1 ha;
  Focul deschis în spații deschise a fost cauza probabilă de producere a acestor incendii.

  16. 11.04.2024 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în municipiul Piatra-Neamț

  În data de 11.04.2024, la ora 22:40, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui eveniment rutier pe bulevardul Republicii în municipiul Piatra-Neamț. În evenimentul rutier au fost implicate două autoturisme. La locul solicitării s-au deplasat un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare din cadrul Detașamentului Piatra-Neamț și un echipaj cu ambulanță de la SAJ.
  Până la sosirea pompierilor toate persoanele s-au autoevacuat din autoturisme. Un băiețel de 4 ani a fost evaluat medical la locul evenimentului de către echipajul SAJ.
  Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.

  17. 12.04.2024 - Mesaj RO-ALERT pentru semnalarea prezenței unui urs în comuna Tarcău

  La ora 00:02, un urs a fost lovit de un autoturism pe DN 15D în comuna Tarcău, sat Straja. ISU Neamț a transmis mesaj RO-ALERT cetățenilor din zona în care a fost semnalată prezența animalului.

  18. 12.04.2024 - Mesaj RO-ALERT pentru semnalarea prezenței unui urs în comuna Bicaz Chei

  La ora 02:10 a fost semnalată prezența unui urs în comuna Bicaz Chei, sat Ivaneș. ISU Neamț a transmis mesaj RO-ALERT cetățenilor din zona în care a fost semnalată prezența animalului.

  19. 12.04.2024 - Misiune de intervenție în comuna Piatra Șoimului pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință de tip P+1

  La ora 04:57 prin apel la 112, pompierii au fost solicitați să intervină în satul Luminiș din comuna Piatra Șoimului pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință de tip P+1. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Punctul de Lucru Roznov, Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț și SVSU Roznov.
  La sosirea pompierilor incendiul se manifesta la acoperișul locuinței, cu posibilitatea propagării la întreaga construcție și la anexele gospodărești. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars: acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 200 mp, tâmplăria din pvc, și s-a deteriorat plafonul unei camere.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul electric.

  20. 12.04.2024 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Săbăoani

  La ora 11:05, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui eveniment rutier în satul Traian din comuna Săbăoani. La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu două ambulanțe SMURD din cadrul Detașamentului Roman și un echipaj cu ambulanță de la SAJ.
  În evenimentul rutier au fost implicate două autoturisme, în care sa aflau patru persoane. Doi bărbați (de 67 ani și 66 ani) și o femeie (de 68 de ani) au primit îngrijiri medicale la locul evenimentului de la echipajele SMURD și SAJ, ulterior fiind transportați la CPU Roman.

  21. 12.04.2024 - Misiune de degajare a unei persoane decedate din zona de acumulare Topoliceni, în comuna Poiana Teiului

  La ora 20:23, prin apel la 112, pompierii au fost înștiințați despre faptul că în comuna Poiana Teiului, în zona de acumulare Topoliceni este o persoana înecată. La locul solicitării s-au deplasat cadre militare de la Garda nr. II Poiana Teiului cu un autoturism de serviciu, o barcă și o ambulanță SMURD.
  Pompierii au scos din apă o persoană ce nu prezenta semne vitale, urmând ca poliția să stabilească identitatea acesteia.

  22. 14.04.2024 - Misiune de intervenție în municipiul Piatra-Neamț pentru stingerea unui incendiu produs într-un apartament

  La ora 07:03, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu într-un apartament situat la etajul 10 într-un bloc de locuințe din municipiul Piatra-Neamț, de pe bulevardul Decebal (zona Petrodava). La locul solicitării s-au deplasat cinci echipaje de pompieri cu trei autospeciale de stingere, o autospecială pentru intervenție și salvare de la înălțime și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Piatra-Neamț.
  Până la sosirea pompierilor, proprietarii apartamentului, un bărbat de 73 ani și o femeie de 72 ani s-au autoevacuat. Aceștia au primit îngrijiri medicale de la echipajul SMURD.
  La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta cu flacără deschisă în interiorul unui apartament cu trei camere, existând posibilitatea propagării și la alte apartamente. Pentru localizarea și lichidarea incendiului s-a acționat atât din exteriorul apartamentului, cu autospeciala pentru intervenție și salvare de la înălțime dar și din interiorul acestuia. În urma incendiului au fost afectate o cameră, holul, bucătăria și baia apartamentului unde au ars: obiecte de mobilier, aparatură electronică, materiale textile și bunuri de uz casnic.
  De asemenea, s-a acționat pentru evacuarea fumului din apartament și de pe casa scării.
  Nicio persoană nu a necesitat transport la spital.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul electric cauzat de un aparat electric defect.

  23. 15.04.2024 - Misiune de intervenție în municipiul Roman pentru stingerea unui incendiu produs la clopotnița bisericii Sfântul Nicolae

  La ora 07:50, prin apel la 112, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la clopotnița bisericii Sfântul Nicolae din municipiul Roman. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție din cadrul Detașamentului de pompieri Roman.
  Ajunși la locul solicitării, pompierii au constatat că ardeau niște cabluri electrice din clopotniță. Cu ajutorul unui stingător s-a acționat pentru stingerea incendiului, în urma căruia au ars cablurile electrice.
  Efectul termic al curentului electric a fost cauza probabilă de producere a incendiului.

  24. 15.04.2024 - Misiune de intervenție în comuna Răucești pentru stingerea unui incendiu produs la o casă

  La ora 16:43 prin apel la 112, pompierii au fost solicitați să intervină în comuna Răucești pentru stingerea unui incendiu produs la o casă. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție din cadrul Detașamentului Târgu-Neamț și SVSU Răucești.
  La sosirea pompierilor incendiul se manifesta la acoperișul comun al unei anexe (bucătărie de vară) lipită de locuință. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars 40 mp din acoperișul construcției și s-au deteriorat obiecte de mobilier și materiale textile din interiorul anexei.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul neprotejat termic față de materialele combustibile.

  25. 15.04.2024 - Misiune de intervenție în orașul Târgu-Neamț pentru stingerea unui incendiu produs într-un apartament

  La ora 16:58, prin apel la 112, pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la un apartament situat la parterul unui bloc de locuințe P+1 de pe strada Ștefan cel Mare din orașul Târgu-Neamț. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție din cadrul Detașamentului de pompieri Târgu-Neamț și SAJ.
  La sosirea pompierilor incendiul se manifesta generalizat într-una din cele trei camere și bucătărie. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars obiecte de mobilier, materiale textile și s-au deteriorat aparate electrocasnice.
  Lângă blocul de locuințe, în imediata apropiere a apartamentului, erau construcții din lemn care comunicau cu acesta. Accesul pentru intervenție s-a realizat prin interiorul construcțiilor.
  Nu a fost necesară evacuarea locatarilor.
  O femeie în vârstă de 71 ani a fost găsită căzută în baie, în stare de inconștiență (SCR). Imediat a fost preluată de echipajul SAJ și i s-au aplicat manevrele de resuscitare, ulterior fiind transportată la CPU Târgu-Neamț.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații închise (lumânare).

  26. 16.04.2024 - Misiune pirotehnică în comuna Războieni

  În data de 16.04.2024, pe timpul desfășurării unei ședințe de pregătire de specialitate în comuna Războieni, echipa pirotehnică din cadrul ISU Neamț a descoperit următoarele elemente de muniție: 2 proiectile explozive de calibru 47 mm, 1 proiectil perforant trasor de calibru 75 mm și 1 focos pentru bombe de aruncător.
  Muniția descoperită, ce provine din Al Doilea Război Mondial a fost transportată și depozitată în condiții de siguranță într-un depozit special amenajat pentru a fi ulterior distrusă.

  27. 16.04.2024 - Misiune de intervenție în comuna Piatra Șoimului pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă gospodărească

  La ora 20:12, prin apel la 112, pompierii au fost solicitați să intervină în comuna Piatra Șoimului pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă gospodărească. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Punctul de Lucru Roznov și SVSU Piatra Șoimului.
  La sosirea pompierilor incendiul se manifesta la acoperișul unei anexe (bucătărie de vară). Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars 2 mp din acoperișul construcției.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul electric.

  28. 16.04.2024 - Mesaj RO-ALERT pentru semnalarea prezenței unui urs în comuna Grințieș

  La ora 10:32 a fost semnalată prezența unui urs în satul Bradu din comuna Grințieș. ISU Neamț a transmis mesaj RO-ALERT cetățenilor din zona în care a fost semnalată prezența animalului.

  29. 19.04.2024 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în orașul Roznov

  La ora 19:40, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui eveniment rutier în orașul Roznov. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Punctul de lucru Roznov.
  În evenimentul rutier au fost implicate două autoturisme în care se aflau patru adulți și doi copii. Conducătorul unui autoturism, un bărbat de 69 de ani, a fost asistat medical la locul evenimentului de echipajul SMURD, refuzând transportul la spital.
  Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor și pentru curățarea carosabilului de elementele rezultate în urma evenimentului rutier.

  30. 20.04.2024 - Misiune de intervenție în comuna Tămășeni pentru stingerea unui incendiu produs într-o gospodărie

  La ora 22:15, pompierii au fost solicitați să intervină în comuna Tămășeni pentru stingerea unui incendiu produs într-o gospodărie. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Tămășeni și Detașamentul de pompieri Roman.
  Până la sosirea pompierilor, incendiul a fost localizat de colegii de la IPJ (Postul de poliţie Tămășeni) și cetățeni. Din interiorul casei au fost scoase două persoane, care au fost preluate de echipajul SMURD. O femeie de 75 de ani, cu atac de panică, a fost asistată de echipajul SMURD la locul evenimentului, iar un bărbat de 51 de ani, cu leziuni la membrul inferior stâng, a fost transportat la CPU Roman.
  Incendiul, ce s-a manifestat la acoperișul casei și la o stivă de lemne de foc depozitate în spatele casei, a fost lichidat de forțele de intervenție. Au ars 10 mp din acoperișul casei și 0,5 mc lemn de foc.
  Depozitarea cenușii și a jarului în apropierea materialelor combustibile a fost cauza probabilă de producere a incendiului.

  31. 20.04.2024 - Misiune pirotehnică în comuna Dulcești

  În data de 20.04.2024, echipa pirotehnică din cadrul ISU Neamț a intervenit în comuna Dulcești pentru asanarea unei grenade antipersonal, descoperită în pădurea Corhana cu un detector de metale de o femeie de 49 de ani. Pirotehnicienii au verificat zona pe o suprafață de 100 mp și nu au mai găsit alte elemente de muniție.
  Muniția descoperită, ce provine din Al Doilea Război Mondial, a fost ridicată, transportată și depozitată în condiții de siguranță într-un depozit special amenajat pentru a fi ulterior distrusă.

  32. 21.04.2024 - Misiune de intervenție în comuna Podoleni pentru salvarea unui animal

  La ora 14:20, pompierii au fost înștiințați despre faptul că un cal a căzut într-o rigolă de scurgere a apei, în comuna Podoleni. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Podoleni și Punctul de lucru Roznov.
  Cu ajutorul echipamentelor specifice din dotarea autospecialei, forțele de intervenție au acționat pentru scoaterea calului. Animalul a fost preluat de proprietarul acestuia.

  33. 21.04.2024 - Misiune de intervenție în municipiul Roman pentru salvarea unui animal

  La ora 22:20, pompierii au fost solicitați să intervină în municipiul Roman pentru salvarea unui căprior căzut într-un bazin cu apă de pe strada Nicolae Bălcescu. La locul indicat s-au deplasat un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și membri ai SVSU Roman.
  Cu ajutorul echipamentelor specifice din dotarea autospecialei, căpriorul a fost scos din mediul ostil. Acesta a fost preluat de membrii SVSU Roman, care după un consult de specialitate îl vor elibera în mediul său natural.

  34. 22.04.2024 - Misiune de intervenție în municipiul Roman pentru evacuarea fumului dintr-un apartament

  În data de 22.04.2024, la ora 12:37 pompierii au fost înștiințați despre prezența mirosului de fum pe casa scării unui bloc de locuințe situat pe strada Aleea Revoluției din municipiul Roman. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Roman și SVSU Roman.
  Ajunși la locul indicat, pompierii au constatat ca se degajă fum dintr-un apartament situat la al treilea etaj. Cu ajutorul echipamentelor specifice s-a acționat pentru deblocarea ușii apartamentului, unde s-a constatat că în baie s-a produs un scurtcircuit la instalația de iluminat. Pompierii au intervenit cu un stingător pentru îndepărtarea pericolului producerii unui incendiu.
  De asemenea a fost constituită o echipă de căutare-salvare pentru identificarea unor eventuale victime. Din fericire, în locuință nu se afla nicio persoană.
  15 persoane au fost evacuate din bloc, nefiind nevoie de asistență medicală.
  Forțele de intervenție au acționat pentru evacuarea fumului din interiorul apartamentului și de pe casa scării.

  35. 22.04.2024 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Poiana Teiului

  În jurul orei 18:20, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier în localitatea Poiana Largului din comuna Poiana Teiului. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Garda nr 2 de Intervenție Poiana Teiului.
  În evenimentul rutier au fost implicate o autocisternă în care se afla doar conducătorul auto și un autoturism în care se aflau 4 pasageri și conducătorul auto. Un bărbat de aproximativ 52 de ani, pasager în autoturism, cu leziuni la membrul superior stâng și dureri la nivelul toracelui, a fost preluat de un echipaj de la SAJ și transportat la CPU Târgu-Neamț.
  Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor și pentru curățarea carosabilului de elementele rezultate în urma evenimentului rutier.

  36. 24.04.2024 - Misiune de intervenție în municipiul Roman pentru degajarea unei persoane din apele râului Moldova

  În jurul orei 07:45, pompierii au fost înștiințați despre faptul că în municipiul Roman, în apele râului Moldova, în apropierea Hidrocentralei, se observă trupul unei persoane. La locul solicitării s-au deplasat un echipaj de pompieri cu un autoturism de serviciu și o barcă din cadrul Detașamentului Roman și un echipaj cu ambulanță de la SAJ.
  Pompierii, cu ajutorul bărcii, au acționat pentru scoaterea unei femei din apă. Din păcate aceasta nu prezenta semne vitale.
  Organele abilitate din cadrul IPJ vor efectua cercetări pentru identificarea persoanei.

  37. 25.04.2024 - Misiune de intervenție în comuna Poienari pentru salvarea unui ied căzut într-o fântână

  Un apel la 112 a mobilizat forțe de intervenție din cadrul Detașamentului de pompieri Roman pentru o misiune de salvare a unui animal căzut într-o fântână, în comuna Poienari. Un ieduț năzdrăvan a profitat de vremea frumoasă de dimineață și a început să alerge prin curte, însă nu a fost atent și a căzut într-o fântână dezafectată, adâncă de 15 m.
  Mircea, pompier alpinist, a coborât în fântână, și ajutat de colegi, a scos animăluțul speriat, teafăr și ... tot năzdrăvan.
  Proprietarii ieduțului s-au bucurat că acesta nu a pățit nimic și, deși nu au spus, credem noi că va face parte din familia lor mult timp.

  38. 25.04.2024 - Misiune de intervenție în comuna Bahna pentru stingerea unui incendiu produs la o casă

  La ora 07:36, prin apel la 112, pompierii au fost solicitați să intervină în localitatea Țuțcanii din Vale din comuna Bahna pentru stingerea unui incendiu produs la o casă. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție din cadrul Detașamentului de Pompieri Roman, SVSU Bahna și SVSU Moldoveni.
  La sosirea primelor forțe de intervenție incendiul se manifesta generalizat în interiorul casei și la acoperișul acesteia cu posibilitatea propagării la întreaga gospodărie. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars acoperișul casei pe o suprafață de 60 mp elemente de tâmplărie (4 ferestre și 3 uși din lemn), obiecte de mobilier, materiale textile și bunuri electrocasnice.
  Din interiorul casei a fost evacuată o butelie.
  Nu au fost victime.
  Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza unor scăpări de gaze combustibile.

  39. 25.04.2024 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Gârcina

  La ora 17:31 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier pe DN 15C, în comuna Gârcina. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț și SAJ Piatra-Neamț.
  Un autoturism în care se aflau două persoane s-a răsturnat. Cele două persoane s-au autoevacuat până la sosirea forțelor de intervenție. Un bărbat de 23 de ani și un băiat de 13 ani au primit îngrijiri medicale de la echipajul SAJ după care au fost transportați la UPU Piatra-Neamț.
  Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.

  40. 25.04.2024 - Misiune de intervenție în comuna Poiana Teiului pentru degajarea unui arbore căzut pe carosabil

  La ora 20:21, pompierii au fost înștiințați despre faptul că în localitatea Roșeni din comuna Poiana Teiului un arbore a căzut pe carosabil din cauza unei posibile alunecări de teren. La locul solicitării s-a deplasat un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare din cadrul Gărzii de Intervenție Poiana Teiului și SVSU Poiana Teiului.
  Pompierii au acționat pentru îndepărtarea arborelui de pe carosabil și pentru asigurarea zonei.
  La locul producerii evenimentului au fost solicitate forțe și mijloace de intervenție de la IPJ și SDN.

  41. 26.04.2024 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în municipiul Roman

  La ora 03:27, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui eveniment rutier urmat de incendiu în municipiul Roman. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Roman.
  Ajunși la locul indicat, pompierii au constatat că incendiul se manifesta la nivelul compartimentului motor al unui autoturism și în partea frontală a unui buldoexcavator. Nicio persoană nu se afla la locul producerii evenimentului.
  S-a acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars compartimentul motor al autoturismului, iar la buldoexcavator a ars instalația electrică, panoul de comandă și s-a deteriorat brațul și cupa acestuia.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul electric.

  42. 26.04.2024 - Misiune de intervenție în municipiul Piatra-Neamț pentru stingerea unui incendiu produs într-o gospodărie

  În data de 26.04.2024, la ora 16:50, pompierii au fost solicitați să intervină în municipiul Piatra-Neamț pe strada Petru Movilă pentru stingerea unui incendiu produs într-o gospodărie. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție din cadrul Detașamentului Piatra-Neamț.
  La sosirea pompierilor incendiul se manifesta cu flacără deschisă la acoperișul unei terase din lemn amplasată în fața unei anexe gospodărești. S-a acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars acoperișul construcției pe o suprafață de 10 mp, tâmplăria aferentă de la 2 ferestre, 3 ml scândură din componența unui perete și s-au deteriorat bunuri depozitate în interiorul acesteia.
  O femeie de 67 de ani a fost asistată medical de echipajul SMURD la locul evenimentului, refuzând transportul la spital.
  Autoaprinderea a fost cauza probabilă de producere a incendiului.

  43. 27.04.2024 - Misiune de intervenție în municipiul Roman pentru deblocarea unei uși de la un apartament

  În data de 27.04.2024, la ora 11:40, pompierii au fost solicitați să intervină în municipiul Roman pentru deblocarea unei uși de la un apartament situat într-un bloc de locuințe de pe Bulevardul Republicii. Apelul a fost făcut deoarece persoana nu răspundea la ușă și nici la telefon de câteva zile.
  La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD TIM din cadrul Detașamentului Roman.Cu ajutorul echipamentelor specifice, pompierii au acționat pentru deblocarea căii de acces a apartamentului situat la etajul patru, unde în interior au găsit un bărbat de 79 de ani, căzut într-o cameră. Bărbatul a primit îngrijiri medicale de la echipajul SMURD, ulterior fiind transportat la CPU Roman.

  44. 27.04.2024 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Agapia

  În data de 27.04.2024, la ora 13:44, pompierii au fost solicitați să intervină în comuna Agapia la un accident rutier produs între două autoturisme. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Târgu-Neamț și SAJ Târgu-Neamț.
  În evenimentul rutier au fost implicate un autoturism în care se aflau trei persoane și un autoturism cu o autoplatformă în care se afla doar conducătorul auto.
  Nicio persoană nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.
  Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.

  45. 27.04.2024 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Ștefan cel Mare

  În data de 27.04.2024, la ora 21:28 pompierii au fost solicitați să intervină în comuna Ștefan cel Mare la un accident rutier. Un autoturism în care se aflau trei persoane (doi adulți și un minor de 5 ani). La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț și SAJ Piatra-Neamț.
  Ajunși la locul indicat, pompierii au găsit un autoturism care intrase într-un gard. Persoanele care se aflau în autoturism s-au autoevacuat până la sosirea forțelor de intervenție. Un bărbat de 31 de ani, o femeie de 29 de ani și o fetiță de 5 ani , cu ușoare traumatisme, au fost preluate de echipajele SMURD și SAJ și transportate la UPU Piatra-Neamț.
  Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.

  46. 27.04.2024 - Misiune de intervenție în comuna Vânători Neamț pentru stingerea unui incendiu produs la o pensiune

  În data de 27.04.2024, la ora 20:58, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la coșul de fum al unei pensiuni din comuna Vânători Neamț. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Târgu-Neamț.
  Până la sosirea pompierilor, 8 persoane (4 angajați și 4 turiști) s-au autoevacuat. Nicio persoană nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.
  Pompierii au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia a ars funinginea din interiorul coșului de fum.
  Coșul de fum necurăţat a fost cauza probabilă de producere a incendiului.

  47. 28.04.2024 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Borlești

  În data de 28.04.2024, la ora 15:28, pompierii au fost solicitați să intervină la un accident rutier produs pe DC 126 în comuna Borlești. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Punctul de lucru Roznov (o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare), Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț (o ambulanță SMURD TIM) și SAJ Piatra-Neamț (o ambulanță).
  În accidentul rutier au fost implicate două autoturisme în care se aflau trei persoane. Doi bărbați de 65 și 53 de ani și o femeie de 37 de ani, pasageră într-unul dintre autoturisme, au fost preluați de echipajele SMURD și SAJ și transportați la UPU Piatra-Neamț.
  Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.

  48. 28.04.2024 - Misiune de intervenție în orașul Târgu-Neamț pentru stingerea unui incendiu produs la o casă

  În data de 28.04.2024, la ora 15:37, pompierii au fost solicitați să intervină în orașul Târgu-Neamț pentru stingerea unui incendiu produs la o casă situată pe strada Radu Teoharie. La locul solicitării s-au deplasat trei echipaje de pompieri cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Târgu-Neamț.
  La sosirea pompierilor incendiul se manifesta generalizat la nivelul acoperișului, existând posibilitatea propagării la întreaga construcție. S-a acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia a ars acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 250 mp și s-au deteriorat 100 mp din plafon și bunuri de uz gospodăresc aflate în pod.
  Proprietara locuinței, o femeie în vârstă de 44 de ani, a suferit un atac de panică. Aceasta a fost asistată medical de echipajul SMURD la locul evenimentului, refuzând transportul la spital.
  Coșul de fum neprotejat termic față de materialele combustibile a fost cauza probabilă de producere a acestui incendiu.

  49. 28.04.2024 - Misiune de intervenție în comuna Horia pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată

  În data de 28.04.2024, ca urmare a unui apel de la ora 15:38, un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului Roman a intervenit în comuna Horia pentru localizarea și lichidarea unui incendiu de vegetație uscată în urma căruia au ars vegetație uscată și deșeuri pe o suprafață de 40 mp.
  Focul deschis în spații deschise a fost cauza probabilă de producere a incendiului.

  50. 28.04.2024 - Misiune de intervenție în comuna Vânători Neamț pentru stingerea unui incendiu produs la o casă

  În data de 28.04.2024, la ora 16:56, pompierii au fost solicitați să intervină în comuna Vânători Neamț pentru stingerea unui incendiu produs la o casă. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Târgu-Neamț.
  La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta cu flacără deschisă și degajare mare de fum într-o cameră a locuinţei, cu posibilități de generalizare. După deblocarea căii de acces, s-a acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars obiecte de mobilier, materiale textile și obiecte de uz casnic aflate în interiorul camerei.
  Acțiunea intenționată a fost cauza probabilă de producere a incendiului.

  51. 29.04.2024 - Misiune de intervenție în comuna Bozieni pentru stingerea unui incendiu produs într-o gospodărie

  La ora 04:45, pompierii au fost solicitați să intervină în localitatea Cuci din comuna Bozieni pentru stingerea unui incendiu produs într-o gospodărie. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Bozieni, Detașamentul de pompieri Roman și SVSU Oniceni.
  La sosirea primelor echipaje de intervenție incendiul se manifesta cu flacără deschisă la acoperișul și în interiorul unui adăpost pentru animale, cu posibilitatea propagării la alte construcții. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars 102 păsări și un iepure, acoperișul adăpostului pe o suprafață de aproximativ 28 mp și bunuri de uz gospodăresc din interiorul acestuia.
  Scurtcircuitul electric a fost cauza probabilă de producere a incendiului.

  52. 29.04.2024 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Bodești

  La ora 11:32, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier în comuna Bodești. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț (o autospecială de stingere, o ambulanță SMURD TIM și o ambulanță SMURD) și SAJ Piatra-Neamț ( o ambulanță).
  În accidentul rutier au fost implicate un autotren (în care se afla doar conducătorul auto), o autoutilitară (în care se afla doar conducătorul auto) și un autoturism (în care se aflau 4 adulți și un copil). Patru persoane ce se aflau în autoturism, trei femei și un copil de un an, au avut nevoie de îngrijiri medicale. Persoanele au fost preluate de echipajele SMURD și SAJ și transportate la UPU Piatra-Neamț.
  Pompierii vor asigura măsurile de apărare împotriva incendiilor și vor curăța carosabilul de elementele rezultate în urma evenimentului rutier.

  53. 29.04.2024 - Misiune de intervenție în comuna Agapia pentru stingerea unui incendiu produs la două așezăminte monahale

  În data de 29.04.2024, la ora 18:04, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o casă situată în localitatea Văratec din comuna Agapia.
  La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț (trei autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD) și SVSU Agapia.
  Ajunși la locul indicat, pompierii au constatat că incendiul se manifesta generalizat la o locuință fiind extins și la o a doua locuință, existând posibilitatea propagării la alte locuințe din vecinătate.
  Cele două locuințe sunt așezăminte monahale ce aparțin Mănăstirii Văratec.
  Având în vedere faptul că incendiul se manifesta pe o suprafață mare, au fost solicitate în sprijin forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul Piatra-Neamț (o autospecială de stingere și o autospecială pentru intervenție și salvare de la înălțime) și Detașamentul Roman (o autospecială de stingere).
  Din fericire, la momentul izbucnirii incendiului, în locuință nu era nicio persoană.
  Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars cele două locuințe cu suprafața de aproximativ 380 mp și bunurile din interiorul acestora. Intervenția a durat peste 3 ore.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul electric produs la motorul unei mașini de cusut.
  Pe timpul nopții, un echipaj cu autospecială din cadrul Detașamentului Târgu-Neamț a rămas la locul evenimentului pentru asigurarea zonei.

  Compartimentul Informare și relații publice