Interventii în situații de urgență

 • MISIUNI DESFĂȘURATE DE ISU NEAMȚ.
  ÎN LUNA MAI 2024.
  (EVIDENȚA ȘTIRILOR DE PRESĂ/ BULETINELOR INFORMATIVE DISEMINATE CĂTRE MASS-MEDIA).

  1. 01.05.2024 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în municipiul Roman.
  La ora 13:16 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier în municipiul Roman, pe strada Ștefan cel Mare. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Roman (o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și două ambulanțe SMURD TIM și EPA) și de la SAJ Roman.
  În accidentul rutier au fost implicate două autoturisme în care se aflau câte două persoane. Nicio persoană nu a rămas încarcerată.
  Un bărbat de 64 de ani, conducătorul unui autoturism, a fost scos din autoturism de pompieri, care au constatat că se află în stop cardio respirator. Imediat au fost începute manevrele de resuscitare. Ulterior, acesta a fost preluat și transportat (în curs de resuscitare) de echipajul SMURD TIM la CPU Roman. O femeie de 61 de ani, pasageră în același autoturism a necesitat îngrijiri medicale, fiind preluată de echipajul SMURD (EPA) și transportată la CPU Roman.
  Alte două femei de 32 și 50 de ani, din celalalt autoturism, au primit îngrijiri medicale la locul evenimentului de la echipajele SAJ, ulterior fiind transportate la CPU Roman.
  Pompierii au acționat și pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor și pentru curățarea carosabilului de elementele rezultate în urma evenimentului rutier.

  2. 01.05.2024 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Pipirig.
  La ora 14:31, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier în satul Pluton din comuna Pipirig, unde un TIR încărcat cu legume a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat într-o râpă. La locul solicitării s-au deplasat forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Pipirig, SAJ Pipirig și Detașamentul de pompieri Târgu-Neamț.
  Până la sosirea pompierilor militari, conducătorul auto, care era căzut în râpă, a fost scos de participanții la trafic iar echipajul SAJ i-a acordat îngrijiri medicale. Ulterior, bărbatul de 25 de ani a fost transportat la CPU Târgu-Neamț.
  S-a acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.

  3. 01.05.2024 - Misiune pirotehnică în comuna Podoleni.
  În data de 01.05.2024 echipa pirotehnică din cadrul ISU Neamț a intervenit în comuna Podoleni pentru asanarea unei grenade de mână defensive. Elementul de muniție a fost găsit de un bărbat de 52 de ani pe timpul unor lucrări agricole.
  Echipa pirotehnică a verificat zona în care a fost găsită grenada, însă nu a mai descoperit alte elemente de muniție.
  Muniția descoperită, ce provine din Al Doilea Război Mondial, a fost ridicată, transportată și depozitată în condiții de siguranță într-un depozit special amenajat pentru a fi ulterior distrusă.

  4. 02.05.2024 - Misiune de intervenție în comuna Dragomirești pentru stingerea unui incendiu produs într-o gospodărie.
  În jurul orei 11:00, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu într-o gospodărie din localitatea Hlăpești, comuna Dragomirești. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Dragomirești și Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț.
  La sosirea pompierilor incendiul se manifesta generalizat la două anexe gospodărești (un adăpost pentru animale și o magazie) și la mai mulți baloți de fân, existând posibilitatea propagării la alte construcții din vecinătate. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars acoperișul celor două anexe pe o suprafață de aproximativ 250 mp, trei vite, 30 tone de cereale, obiecte de uz gospodăresc și 15 baloți de fân.
  O femeie de 57 de ani a fost asistată medical de echipajul SMURD deoarece a suferit atac de panică.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.

  5. 02.05.2024 - Misiune de intervenție în municipiul Roman pentru deblocarea unei uși de la un apartament.
  În data de 02.05.2024, la ora 12:50 pompierii au fost solicitați să intervină în municipiul Roman pentru deblocarea unei căi de acces a unui apartament situat într-un bloc de locuințe de pe strada Smirodava. La locul solicitării s-au deplasat un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare din cadrul Detașamentului Roman și un echipaj cu ambulanță de la SAJ Roman.
  Cu ajutorul scării culisabile, pompierii au intrat prin balcon în apartamentul situat la primul etaj, unde au găsit o femeie de 75 de ani căzută în hol. Femeia a primit îngrijiri medicale de la echipajul SAJ, însă a refuzat transportul la spital.

  6. 03.05.2024 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Săbăoani.
  La ora 09:50 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier în localitatea Traian din comuna Săbăoani. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Roman (o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD) și SAJ Roman.
  În accidentul rutier au fost implicate două autoturisme în care se aflau doar conducătorii auto. Până la sosirea forțelor de intervenție cele două persoane s-au autoevacuat. Cei doi bărbați, în vârstă de 52 de ani, au necesitat îngrijiri medicale, fiind preluați de echipajele SMURD și SAJ și transportați la CPU Roman.
  Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.

  7. 03.05.2024 - Misiune de intervenție în comuna Țibucani pentru stingerea unui incendiu produs la o casă.
  În jurul orei 10:20 pompierii au fost solicitați să intervină în comuna Țibucani pentru stingerea unui incendiu produs la o casă situată în satul Davideni. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Târgu-Neamț și SVSU Țibucani.
  La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta generalizat la nivelul acoperișului cu posibilitatea propagării la întreaga locuință. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia a ars acoperișul pe o suprafață de 150 mp și s-au deteriorat bunuri din interiorul locuinței.
  Scurtcircuitul electric a fost cauza probabilă de producere a incendiului.

  8. 03.05.2024 - Misiune de intervenție în comuna Dragomirești pentru stingerea unui incendiu produs într-o gospodărie.
  La ora 13:11, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu într-o gospodărie din localitatea Vad, în comuna Dragomirești. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț și SVSU Dragomirești.
  La sosirea pompierilor incendiul se manifesta la tavanul unei anexe gospodărești (bucătării de vară), cu posibilitatea propagării la întreaga construcție și la locuință. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars 15 mp din tavanul din lemn al anexei gospodărești și s-a deteriorat acoperișul pe o suprafață de aproximativ 15 mp.
  Coșul de fum neprotejat termic față de materialele combustibile a fost cauza probabilă de producere a incendiului.

  9. 03.05.2024 - Misiune de intervenție în comuna Borlești pentru stingerea unui incendiu produs la o casă.
  La ora 17:20, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu într-o locuință din comuna Borlești. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Punctul de lucru Roznov și SVSU Borlești.
  La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta cu ardere mocnită la elementele de construcție din material lemnos încorporate în perete și tavan și cu flacără deschisă la elementele de tâmplărie din componența acoperișului locuinței. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars 2 mp dintr-un perete, 2 mp paravan din scândură și 2.5 mp din acoperiș casei.
  Coșul de fum neprotejat termic față de materialele combustibile a fost cauza probabilă de producere a incendiului.

  10. 04.05.2024 - Misiune de intervenție în comuna Grumăzești pentru stingerea unui incendiu produs la un operator economic.
  În jurul orei 11:35, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la un operator economic, cu domeniu de activitate panificație, situat în localitatea Topolița din comuna Grumăzești. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Târgu-Neamț.
  Trei persoane s-au autoevacuat până la sosirea pompierilor. Nicio persoană nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.
  La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta cu flacără deschisă și degajare de fum în interiorul unei încăperi ale brutăriei cu posibilitatea propagării la întreaga construcție. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars 80 mp planșeu din vată minerală și lambriu plastic și 20 mp panou tip sandwich.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul/burlanul de fum neprotejat termic față de materialele combustibile.

  11. 04.05.2024 - Misiune de intervenție în comuna Borlești pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată.
  Ca urmare a unui apel la 112 de la ora 13:50, forțe și mijloace de intervenție din cadrul Punctului de lucru Roznov a intervenit în comuna Borlești pentru localizarea și lichidarea unui incendiu de vegetație uscată ce s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 3 ha.
  Focul deschis în spații deschise a fost cauza probabilă de producere a incendiului.

  12. 04.05.2024 - Misiune de intervenție în municipiul Roman pentru salvarea unui căprior dintr-un bazin cu apă.
  Printr-un apel la 112 de la ora 07:54, pompierii au fost solicitați să intervină în municipiul Roman pe strada Plopilor pentru salvarea unui căprior căzut într-un bazin cu apă. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Roman și SVSU Roman.
  Ajunși la locul indicat, pompierii au constatat că într-un bazin cu apă (dezafectat) din curtea unui operator economic se află un căprior. Cu ajutorul echipamentelor specifice, forțele de intervenție au acționat pentru scoaterea animalului din apă.
  După ce a fost scos din mediul ostil, căpriorul a fost preluat de membrii SVSU Roman și eliberat în mediul natural, pe malul râului Moldova.

  13. 05.05.2024 - Misiune de intervenție în comuna Săvinești pentru stingerea unui incendiu produs la un operator economic.
  În jurul orei 00:05, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu în hala unui operator economic (cu domeniu de activitate în pregătirea fibrelor și filarea fibrelor textile) situat pe platforma Săvinești. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Punctul de lucru Roznov (o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD) și Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț (trei autospeciale de stingere și un ventilator de mare capacitate).
  Ajunși la locul indicat, pompierii au constatat că incendiul se manifesta cu flacără și degajări mari de fum la o instalație tehnologică amplasată într-o hală, existând posibilitatea propagării la alte instalații/ utilaje și la întreaga construcție. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului, dar și pentru evacuarea fumului din interiorul halei. A ars instalația tehnologică de prelucrare a firelor sintetice (texturare).
  15 persoane s-au autoevacuat până la sosirea forțelor de intervenție. Nicio persoană nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost efectul termic cauzat de o defecţiune apărută pe timpul exploatării.

  14. 05.05.2024 - Misiune de intervenție în municipiul Piatra-Neamț pentru salvarea unei pisici dintr-un canal.
  La ora 19:30, pompierii au fost solicitați să intervină în municipiul Piatra-Neamț pentru scoaterea unei pisici căzută într-un canal de pe strada Nufărului. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț.
  Cu ajutorul echipamentelor specifice, pompierii au acționat pentru scoaterea pisicii din canal. Pisica a fost preluată de o persoană care a anunțat evenimentul.

  15. 05.05.2024 - Misiune de intervenție în comuna Bozieni pentru stingerea unui incendiu produs la o casă.
  La ora 00:34, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o casă situată în localitatea Cuci din comuna Bozieni. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Roman, SVSU Bozieni și SVSU Oniceni.
  La sosirea primelor echipaje de intervenție incendiul se manifesta generalizat într-o cameră și la acoperișul casei. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 120 mp, obiecte de mobilier și de uz casnic aflate în interiorul unei camere.
  Efectul termic cauzat de coșul/burlanul de fum neprotejat termic față de materialele combustibile a fost cauza probabilă de producere a incendiului.

  16. 05.05.2024 - Misiune pirotehnică în comuna Văleni.
  În data de 05.05.2024, echipa pirotehnică a intervenit în comuna Văleni pentru asanarea unei grenade de mână defensivă. Aceasta a fost descoperită de o femeie de 49 ani pe izlazul comunal, cu ajutorul unui detector de metale.
  Cu ajutorul echipamentelor din dotarea autospecialei pirotehnice, pirotehnicienii au verificat zona pe o suprafață de aproximativ 300 mp și au mai descoperit opt mine antitanc.
  În ziua următoare, echipa pirotehnică a revenit la locul unde a fost descoperită muniția și a reluat cercetarea zonei. Astfel, au mai fost descoperite încă două mine antitanc.
  Muniţiile descoperite, ce provin din Al Doilea Război Mondial, au fost ridicate, transportate și depozitate, în condiții de siguranță, într-un depozit special amenajat pentru a fi ulterior distruse.

  17. 06.05.2024 - Misiune de intervenție în comuna Ștefan cel Mare pentru stingerea unui incendiu produs la o gospodărie.
  La ora 00:35, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu într-o gospodărie din localitatea Soci, comuna Ștefan cel Mare. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț și SVSU Ștefan cel Mare.
  Cele două persoane ce se aflau în locuință s-au autoevacuat până la sosirea forțelor de intervenție. O femeie de 89 de ani a suferit atac de panică. Aceasta a primit îngrijiri medicale la locul evenimentului de la echipajul SMURD, refuzând transportul la spital.
  La sosirea pompierilor incendiul se manifesta cu flacără la acoperișul unei construcții (locuință și anexă gospodărească), cu posibilități de generalizare. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars acoperișul construcției pe o suprafață de aproximativ 120 mp, bunuri materiale aflate în interiorul unei camere și s-au deteriorat ușile și ferestrele anexei.
  Scurtcircuitul electric a fost cauza probabilă de producere a incendiului.

  18. 06.05.2024 - Misiune de intervenție în municipiul Piatra-Neamț pentru salvarea unei căprioare din albia râului Cuejdi.
  La ora 07:45, pompierii au fost solicitați să intervină în municipiul Piatra-Neamț deoarece în albia râului Cuejdi (în zona Kaufland) se afla o căprioară. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț.
  Pompierii au scos căprioara din albia râului Cuejdi după care au eliberat-o în pădurea de pe Muntele Cozla.

  19. 06.05.2024 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în municipiul Piatra-Neamț.
  La ora 12:20, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier în municipiul Piatra-Neamț, pe strada Petru Movilă. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț.
  În evenimentul rutier au fost implicate două autoturisme în care se aflau trei adulți și trei copii. Toate persoanele s-au autoevacuat până la sosirea pompierilor, niciuna dintre acestea neavând nevoie de îngrijiri medicale.
  Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.

  20. 06.05.2024 - Misiuni de intervenție ca urmare a manifestării fenomenelor meteo periculoase în județul Neamț.
  Ca urmare a unui apel la 112 de la ora 14:44, un echipaj de pompieri (cu o autospecială de stingere și o motopompă) din cadrul Detașamentului Târgu-Neamț și membri ai SVSU au intervenit pe strada Mihai Viteazul din orașul Târgu-Neamț pentru scoaterea apei din beciul unei locuințe.
  În aceeași zi, ca urmare a unui apel la 112 de la ora 15:34, un echipaj de pompieri (cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare) din cadrul Detașamentului Târgu-Neamț a intervenit pe Bulevardul Ștefan cel Mare din orașul Târgu-Neamț pentru îndepărtarea unei crengi de copac rupte ce bloca accesul pietonal.

  21. 07.05.2024 – Bilanțul misiunilor desfășurate de către pompierii nemțeni în perioada 01 – 06.05.2024 în județul Neamț.
  În perioada 01-06.05.2024, în zona de competenţă a Inspectoratului s-au produs 201 evenimente care au necesitat intervenţia serviciilor profesioniste, voluntare și private pentru situații de urgență, astfel:
   164 cazuri de urgenţă asistate de echipajele SMURD (19 au fost executate de echipajele TIM)
   13 incendii (9 la locuințe și 4 de vegetație uscată)
   3 misiuni pirotehnice
   3 misiuni pentru salvarea animalelor
   5 acţiuni de asistență a persoanelor
   8 acţiuni de protecţia comunităţilor (asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la accidente rutiere, activităţi de recunoaşteri în teren, etc.)
   5 alte situaţii de urgenţă.

  22. 08.05.2024 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Vânători Neamț.
  La ora 02:10, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier pe DN 15 B în comuna Vânători Neamț, unde un autoturism în care se afla doar conducătorul auto a părăsit partea carosabilă și a lovit o țeavă de gaz care s-a rupt. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Târgu-Neamț, IPJ și operatorul de distribuție gaze naturale.
  Conducătorul auto s-a autoevacuat până la sosirea forțelor de intervenție. Bărbatul de 27 de ani a primit îngrijiri medicale de la echipajul SMURD, ulterior fiind transportat la CPU Târgu-Neamț.
  Pompierii au acționat și pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.
  Echipa operatorului economic de distribuție a gazelor naturale a acționat pentru remedierea defecțiunilor produse de evenimentul rutier.

  23. 08.05.2024 - Misiune de intervenție la un eveniment feroviar produs în comuna Dumbrava Roșie.
  La ora 10:16, prin apel la 112 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui eveniment feroviar în comuna Dumbrava Roșie. Un autoturism în care se afla doar conducătorul auto a fost lovit de un tren. În autoturism se afla doar conducătorul auto, care s-a autoevacuat până la sosirea forțelor de intervenție.
  În tren se aflau 15 persoane. Nicio persoană nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.
  Un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare din cadrul Detașamentului Piatra-Neamț a acționat pentru asigurarea măsurile de prevenire și stingere a incendiilor.

  24. 13.05.2024 - Misiune de intervenție în municipiul Piatra-Neamț pentru stingerea unui incendiu produs la o casă.
  La ora 10:49, pompierii au fost solicitați să intervină în municipiul Piatra-Neamț pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de pe strada Zefirului. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț.
  Ajunși la locul indicat, pompierii au constatat că incendiul se manifesta generalizat la acoperiș, existând posibilitatea propagării la întreaga locuință și la alte două case din imediata vecinătate. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars 80 mp din acoperișul construcției.
  Scurtcircuitul electric a fost cauza probabilă de producere a incendiului.

  25. 14.05.2024 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Bodești.
  În jurul orei 12:30 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier pe DN 15C, în comuna Bodești, unde au fost implicate trei autoturisme, dintre care unul era staționat. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț (o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD TIM), Inspectoratul Județean de Poliție (IPJ), Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Bodești (SVSU) și Secția de Drumuri Naționale (SDN).
  Conducătorul unui autoturism nu s-a putut evacua din cauza leziunilor rezultate. Pompierii, cu ajutorul echipamentelor specifice, au acționat pentru scoaterea victimei din autoturism. Ulterior, bărbatul de 70 de ani a fost preluat de echipajul SMURD TIM și transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Județean Piatra-Neamț.
  În urma accidentului rutier o remorcă în care se aflau peleți s-a răsturnat, iar circulația a fost îngreunată. Pompierii și lucrătorii de la SDN au acționat pentru curățarea carosabilului de elementele rezultate în urma accidentului rutier.
  De asemenea, au fost asigurate și măsurile de prevenire și stingere a incendiilor.

  26. 14.05.2024 - Misiune de intervenție în comuna Costișa pentru stingerea unui incendiu produs la o hală.
  La ora 17:20, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o hală în care erau depozitate materiale lemnoase, în comuna Costișa. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Punctul de lucru Roznov, SVSU Costișa și Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț.
  La sosirea primelor echipaje de intervenție incendiul se manifesta generalizat la acoperișurile a două construcții în care erau depozitate materiale lemnoase și utilaje de prelucrare a lemnului, existând posibilitatea generalizării la cele două construcții. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars acoperișurile celor două construcții pe o suprafață de aproximativ 600 mp și s-au deteriorat utilaje de prelucrare a lemnului, 40 mc de cherestea și 15 mc semifabricate din lemn.
  Cauza probabilă de producere a incendiului este în curs de stabilire.
  La această intervenție au participat și voluntari din cadrul SVSU Dochia, care treceau întâmplător prin acea zonă. Aceștia sunt frații Barcan Gabriel și Mihai.

  27. 14.05.2024 - Misiune de intervenție în comuna Bozieni pentru stingerea unui incendiu produs într-o gospodărie.
  La ora 21:45, pompierii au fost solicitați să intervină în comuna Bozieni pentru stingerea unui incendiu produs într-o gospodărie din localitatea Iucșa. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Roman, SVSU Bozieni și SVSU Oniceni.
  La sosirea pompierilor incendiul se manifesta la o anexă gospodărească (magazie) și la plantele furajere depozitate lângă aceasta, cu posibilitatea propagării la locuința aflată în imediata apropiere. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars aproximativ două tone de plante furajere și o construcție din lemn pe o suprafață de 50 mp.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.

  28. 16.05.2024 - Misiune de intervenție la un eveniment rutier în orașul Roznov.
  În jurul orei 13:00, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier în orașul Roznov, în care au fost implicate un autoturism în care se aflau patru persoane și o autoutilitară în care se afla doar conducătorul auto. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Punctul de lucru Roznov.
  Până la sosirea forțelor de intervenție toate persoanele s-au autoevacuat, niciuna dintre acestea neavând nevoie de asistență medicală.
  Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor și pentru curățarea carosabilului de elementele rezultate în urma evenimentului rutier.

  29. 16.05.2024 - Misiune de intervenție în comuna Vânători Neamț pentru stingerea unui incendiu produs la două gospodării.
  Un scurtcircuit electric a produs pagube materiale importante în două gospodării din comuna Vânători Neamț
  La ora 15:57, prin apel la 112, pompierii au fost solicitați să intervină în comuna Vânători Neamț pentru stingerea unui incendiu produs la două locuințe situate în localitatea Nemțișor. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Târgu-Neamț (5 autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD) și SVSU Vânători Neamț.
  La sosirea primelor echipaje de intervenție, incendiul se manifesta generalizat la acoperișul unei construcții în formă de L (locuință și anexă gospodărească) dar și la acoperișul unei case P+1 dintr-o altă gospodărie.
  Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars:
  - acoperișul locuinței și anexei pe o suprafață de aproximativ 150 mp.
  - izolația exterioară a casei P+1 pe o suprafață de 120 mp, acoperișul pe o suprafață de 280 mp și tâmplăria aferentă etajului.
  De asemenea, în urma incendiului s-au deteriorat bunuri aflate în interiorul celor două case (aparate electrocasnice, materiale textile, obiecte de uz casnic etc.).
  Două persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale. Un bărbat de 43 de ani, ce a suferit ușoare intoxicații cu fum, a fost asistat medical de echipajul SMURD la locul evenimentului.
  Un alt bărbat de 45 de ani, cu leziuni la membru superior drept a primit îngrijiri medicale de la echipajul SMURD, refuzând transportul la spital.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul electric.

  30. 16.05.2024 - Misiuni de intervenție în municipiul Piatra-Neamț și comuna Dochia pentru stingerea unor incendii de vegetație uscată.
  Pompierii din cadrul Detașamentului Piatra-Neamț au intervenit în municipiul Piatra-Neamț și comuna Dochia pentru stingerea a două incendii de vegetaţie uscată.
  În municipiul Piatra-Neamț incendiul s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 50 mp pe malul râului Bistrița (zona Shopping City Piatra-Neamț). Jocul copiilor cu focul a fost cauza probabilă de producere a incendiului.
  În comuna Dochia au ars vegetație uscată pe o suprafață de 50 mp și aproximativ cinci tone de deșeuri. Focul deschis în spații deschise a fost cauza probabilă de producere a incendiului.

  31. 17.05.2024 - Misiune de intervenție pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la aterizarea/decolarea unui elicopter SMURD.
  Un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului Piatra-Neamț a acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la aterizarea/ decolarea unui elicopter SMURD pe stadionul Ceahlăul din municipiul Piatra-Neamț. Elicopterul a preluat și transportat un bărbat de 78 ani la IBCV Iași.

  32. 18.05.2024 - Misiune de intervenție la un accident rutier în municipiul Roman.
  La ora 10:30, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier pe E 85, la ieșirea din municipiul Roman, unde au fost implicate două autoturisme în care se aflau trei persoane. La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Roman.
  O fetiță de 6 ani, pasageră într-unul dintre autoturisme, a fost preluată de echipajul SMURD și transportată la CPU Roman.
  Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor și pentru curățarea carosabilului de elementele rezultate în urma evenimentului rutier.

  33. 20.05.2024 - Misiune de intervenție pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la aterizarea/decolarea unui elicopter SMURD.
  Un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului Piatra-Neamț a acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la aterizarea/ decolarea unui elicopter SMURD pe stadionul Ceahlăul din municipiul Piatra-Neamț. Elicopterul a preluat și transportat un bărbat de 77 ani la Spitalul Municipal Moinești.

  34. 20.05.2024 - Misiune de intervenție la un accident rutier în comuna Sagna.
  La ora 13:20, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier în comuna Sagna, unde un autoturism în care se aflau două persoane a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Roman și SAJ Roman.
  Cele două persoane s-au autoevacuat până la sosirea forțelor de intervenție. Un bărbat de 74 de ani, conducătorul autoturismului, a avut nevoie de îngrijiri medicale. Acesta a primit îngrijiri medicale de la membrii echipajului SAJ, ulterior fiind transportat la CPU Roman.
  Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor și au repus autoturismul pe roți.

  35. 21.05.2024 - Misiune de intervenție pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la aterizarea/decolarea unui elicopter SMURD.
  Un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului Piatra-Neamț a acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la aterizarea/ decolarea unui elicopter SMURD pe stadionul Ceahlăul din municipiul Piatra-Neamț. Elicopterul a preluat și transportat un bărbat de 73 ani la IBCV Iași.

  36. 21.05.2024 - Misiuni de intervenție în municipiul Roman pentru îndepărtarea unui copac căzut peste un autoturism.
  Prin apel la 112, la ora 13:20, pompierii au fost înștiințați despre faptul că în municipiul Roman, pe strada Anton Pann, un arbore s-a rupt și a căzut peste un autoturism. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Roman, SVSU Roman și Delgaz Grid.
  Ajunși la locul indicat, pompierii au constatat că un arbore ce s-a rupt, a căzut peste firele rețelei electrice și peste un autoturism parcat, blocând și accesul pietonal. Din fericire, în momentul producerii evenimentului, în zonă nu se aflau persoane.
  Cu ajutorul echipamentelor specifice, forțele de intervenție au acționat pentru îndepărtarea arborelui de pe autoturism și de pe trotuar. De asemenea, pompierii au acționat și pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, iar reprezentanții operatorului de distribuție a energiei electrice au acționat pentru remedierea defecțiunilor cauzate de eveniment.

  37. 23.05.2024 - Misiune de intervenție la un accident rutier în municipiul Roman.
  În jurul orei 19:55, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier în municipiul Roman, pe Bulevardul Roman Mușat, în care au fost implicate un autoturism și o motocicletă în care se aflau doar conducătorii auto. La locul evenimentului au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Roman, IPJ și SAJ.
  Un bărbat de aproximativ 33 de ani, conducătorul motocicletei, a fost preluat de echipajul SAJ și transportat la CPU Roman.
  Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor și pentru curățarea carosabilului de elementele rezultate în urma evenimentului rutier.

  38. 23.05.2024 - Misiune de intervenție în comuna Tămășeni pentru stingerea unui incendiu produs într-o gospodărie.
  La ora 22:10, pompierii au fost solicitați să intervină în comuna Tămășeni pentru stingerea unui incendiu produs într-o gospodărie din satul Adjudeni. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Roman și SVSU Tămășeni.
  La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta la acoperișul locuinței și unei terase, existând posibilitatea propagării la întreaga construcție. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars 60 mp din acoperișul locuinței, bunuri materiale depozitate în pod, 20 mp din acoperișul terasei și s-a deteriorat tavanul locuinței.
  Scurtcircuitul electric a fost cauza probabilă de producere a incendiului.
  Nu au fost victime.

  39. 25.05.2024 - Misiune de intervenție în comuna Dumbrava Roșie pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism.
  La ora 10:30, pompierii au fost solicitați să intervină în comuna Dumbrava Roșie pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism. La locul solicitării s-au deplasat trei echipaje de pompieri cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Piatra-Neamț.
  La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta generalizat la un autoturism parcat în apropierea bisericii din localitatea Izvoare. Pompierii au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului.
  Nicio persoană nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.
  Scurtcircuitul electric a fost cauza probabilă de producere a incendiului.

  40. 26.05.2024 - Misiune de intervenție la un accident rutier în comuna Alexandru cel Bun.
  La ora 02:45, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier în comuna Alexandru cel Bun, unde un autoturism în care se afla doar conducătorul auto a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat într-un șanț. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț, IPJ și SAJ.
  Ajunși la locul solicitării, pompierii au constatat că în interiorul autoturismului se afla o persoană încarcerată. Cu ajutorul echipamentelor specifice din dotarea autospecialei pentru descarcerare, pompierii au intervenit pentru extragerea victimei. Victima, un bărbat de 44 de ani, cu multiple traumatisme, a fost preluată de echipajul SAJ și transportată la UPU Piatra-Neamț.
  Pompierii au acționat și pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.

  41. 26.05.2024 - Misiune de intervenție pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la aterizarea/decolarea unui elicopter SMURD.
  Un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului Piatra-Neamț a acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la aterizarea/ decolarea unui elicopter SMURD pe stadionul Ceahlăul din municipiul Piatra-Neamț. Elicopterul a preluat și transportat o femeie de 78 ani la Spitalul Județean Suceava.

  42. 27.05.2024 - Misiune pirotehnică în comuna Crăcăoani.
  Prin apel la 112, echipa pirotehnică din cadrul ISU Neamț a fost solicitată să intervină în comuna Crăcăoani pentru asanarea unui element de muniție descoperit de un bărbat de 65 de ani, în imediata apropiere a DN 15C.
  Ajunsă la locul indicat, echipa pirotehnică a constatat că este vorba despre o bombă de aruncător de calibru 60 mm. Cu ajutorul echipamentelor specifice din dotarea autospecialei pirotehnice, a fost verificată zona în care a fost descoperită bomba, nemaifiind găsite alte elemente de muniție.
  Muniția descoperită provine din Al Doilea Război Mondial.

  43. 27.05.2024 - Misiune de intervenție la un accident rutier în comuna Borca.
  La ora 19:05, pompierii au fost solicitați să intervină în comuna Borca pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor ca urmare a producerii unui accident rutier. Un autoturism în care se afla doar conducătorul auto a lovit un biciclist, după care a intrat într-un stâlp de electricitate pe care l-a rupt.
  La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Garda 2 de intervenție Poiana Teiului, SAJ Borca, SVSU Borca și IPJ.
  Cele două persoane, un bărbat de 72 de ani și o femeie de 59 de ani, implicate în accidentul rutier au avut nevoie de îngrijiri medicale. Acesta au fost preluate de echipajele SMURD și SAJ și transportate la spital.
  La locul evenimentului au fost solicitate și forțe și mijloace de intervenție de la operatorul economic de distribuție a energiei electrice pentru remedierea defecțiunilor cauzate de accidentul rutier.

  44. 28.05.2024 - Mesaj RO-ALERT pentru semnalarea prezenței unui urs în comuna Alexandru cel Bun

  În jurul orei 14:00 a fost semnalată prezența unui urs în comuna Alexandru cel Bun, zona Vădurele. ISU Neamț a transmis mesaj RO-ALERT cetățenilor din zona în care a fost semnalată prezența animalului.

  45. 28.05.2024 - Misiune de intervenție în comuna Vânători Neamț pentru stingerea unui incendiu produs la o casă.
  La ora 20:20, pompierii au fost solicitați să intervină în comuna Vânători Neamț pentru stingerea unui incendiu produs la o casă. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Târgu-Neamț și SVSU Vânători Neamț.
  La sosirea primelor echipaje de intervenție, incendiul se manifesta în podul casei, existând posibilitatea propagării la întreaga construcție. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars 25 mp din tavanul construit din lemn și s-au deteriorat o ușă, o fereastră și un frigider.
  Scurtcircuitul electric a fost cauza probabilă de producere a incendiului.

  46. 30.05.2024 – Misiuni pirotehnice în județul Neamț.
  În săptămâna 27-31.05.2024, pirotehnicienii din cadrul ISU Neamț au intervenit în comunele Crăcăoani, Zănești și Dochia pentru asanarea terenului de muniții neexplodate descoperite de cetățeni.
  În data de 28 mai, în comuna Zănești s-a intervenit pentru asanarea unei grenade antitanc de calibru 88 mm, descoperită de un bărbat de 50 ani.
  În data de 30 mai, în comuna Dochia s-a intervenit pentru asanarea unui proiectil perforant trasor de calibru 75 mm, descoperit de un bărbat de 76 ani.
  Ambele muniţii provin din Al Doilea Război Mondial și au fost descoperite în grădini pe timpul unor lucrări agricole de sezon.

  47. 30.05.2024 - Misiune de intervenție în municipiul Roman pentru deblocarea unei uși de la un apartament.
  În jurul orei 20:35, pompierii au fost solicitați să intervină în municipiul Roman pentru deblocarea unei uși a unui apartament situat într-un bloc de locuințe de pe strada Anton Pann. Apelul a fost făcut de un vecin deoarece proprietara apartamentului striga după ajutor.
  La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Roman.
  Cu ajutorul echipamentelor din dotarea autospecialei, pompierii au intrat în apartamentul situat la etajul patru. În holul locuinței a fost găsită o femeie căzută. Femeia, în vârstă de 77 de ani, a fost preluată de echipajul SMURD și transportată la CPU Roman.

  48. 30.05.2024 - Misiune de intervenție la un accident rutier în comuna Secuieni.
  La ora 20:55 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier pe E 85, în comuna Secuieni, unde au fost implicate un autoturism și o cisternă încărcată cu oxigen. În autocisternă se afla doar conducătorul auto, iar în autoturism se aflau două persoane.
  La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Roman, IPJ și SAJ.
  După recunoașterea efectuată de către echipajele prezente la locul evenimentului s-a constatat ca nu sunt avarii la cisterna auto, iar aceasta își poate continua traseul către destinație.
  Nicio persoană nu a necesitat îngrijiri medicale.
  Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.

  Compartimentul Informare și Relații Publice