Interventii în situații de urgență

 • MISIUNI DESFĂȘURATE DE ISU NEAMȚ.
  ÎN LUNA MARTIE 2024.
  (EVIDENȚA ȘTIRILOR DE PRESĂ/ BULETINELOR INFORMATIVE DISEMINATE CĂTRE MASS-MEDIA).
  1. 03.03.2024 - Misiune de intervenție în municipiul Piatra-Neamț pentru stingerea unui incendiu produs într-un apartament)

  La ora 17:55, pompierii au fost solicitați să intervină în municipiul Piatra-Neamț pentru stingerea unui incendiu produs într-un apartament situat într-un bloc de locuințe de pe strada Valea Albă. La locul solicitării s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Piatra-Neamț cu două autospeciale de stingere, o autospecială pentru intervenție și salvare de la înălțime și o ambulanță SMURD.
  Șase persoane s-au autoevacuat din bloc, până la sosirea forțelor de intervenție. Nicio persoană nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.
  Ajunși la locul indicat, pompierii au constatat că incendiul se manifesta generalizat, cu degajare mare de fum, într-un apartament cu o cameră situat la al treilea etaj. Concomitent cu acțiunile pentru localizarea și lichidarea incendiului, a fost constituită o echipă de căutare-salvare pentru căutarea unor persoane ce s-ar fi putut afla în interiorul apartamentului. Din fericire în interiorul apartamentului nu se aflau persoane.
  După lichidarea incendiului s-a intervenit pentru evacuarea fumului din interiorul apartamentului și de pe casa scării.
  Acțiunea intenționată a fost cauza probabilă de producere a incendiului.

  2. 03.03.2024 - Misiune de intervenție în comuna Tupilați pentru stingerea unui incendiu produs într-o gospodărie
  În jurul orei 16:30, pompierii au fost solicitați să intervină în comuna Tupilați pentru stingerea unui incendiu produs într-o gospodărie. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Tupilați, SVSU Războieni și Detașamentul de pompieri Roman.
  La sosirea primelor echipaje de intervenție incendiul se manifesta la plante furajere depozitate într-o gospodărie. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars aproximativ două tone de plante furajere și 10 ml gard din lemn.
  Două persoane, o femeie de 31 de ani și o fetiță de 12 ani, au suferit atacuri de panică și ușoare intoxicații cu fum. Aceasta au fost asistate de echipajul SMURD, ulterior fiind transportate la CPU Roman.
  Jocul copiilor cu focul a fost cauza probabilă de producere a incendiului.

  3. 05.03.2024 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în municipiul Roman
  În jurul orei 17:15, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui eveniment rutier în municipiul Roman, pe strada Chimiei. Un autoturism în care se afla doar conducătorul auto a părăsit partea carosabilă, a lovit poarta de acces și s-a oprit într-o construcţie a unui operator economic. La locul solicitării s-au deplasat trei echipaje de pompieri cu o autospecială pentru descarcerare, o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD TIM din cadrul Detașamentului Roman.
  Ajunși la locul indicat pompierii au găsit un autoturism în care se afla un bărbat blocat în interior. Cu ajutorul echipamentelor specifice pompierii au scos din autoturism un bărbat de aproximativ 28 de ani, conștient și cooperant. Acesta a primit îngrijiri medicale de la echipajul SMURD TIM după care a fost transportat la CPU Roman.
  Pompierii au acționat și pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.

  4. 07.03.2024 - Misiune de intervenție în comuna Pipirig pentru stingerea unui incendiu produs la o casă
  La ora 06:18, prin apel la 112, pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o casă din comuna Pipirig. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Pipirig și Detașamentul de pompieri Târgu-Neamț.
  La sosirea primelor echipaje de intervenție incendiul se manifesta într-una din camerele casei, la nivelul plafonului. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars 4 mp din plafonul camerei și s-au degradat pereții din două camere.
  Proprietara, o femeie în vârstă de 77 ani, cu afecțiuni locomotorii, a suferit un atac de panică. Aceasta a fost preluată de echipajul SMURD și transportată la CPU Târgu-Neamț.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum neprotejat termic față de materialele combustibile.

  5. 08.03.2024 - Misiune de intervenție în comuna Zănești pentru stingerea unui incendiu produs la o casă
  În jurul orei 06:45, pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o casă din comuna Zănești. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Punctul de lucru Roznov, SVSU Zănești și Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț.
  Până la sosirea forțelor de intervenție din interiorul locuinței a fost evacuat un bărbat de 67 ani, în stop cardio-respirator. Imediat au fost începute manevrele de resuscitare de membrii echipajului SMURD. Din păcate, bărbatul nu a răspuns manevrelor de resuscitare, medicul de pe ambulanța SMURD TIM declarând decesul acestuia.
  Incendiul s-a manifestat în interiorul bucătăriei, cu degajare mare de fum, la nivelul unui perete din imediata apropiere a sobei. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars 4 mp din peretele casei și s-au deteriorat 2 mp din tavan.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost amplasarea necorespunzătoare a materialelor combustibile față de sistemele de încălzire.

  6. 09.03.2024 - Misiune de intervenție în comuna Tarcău pentru salvarea unei pisici dintr-un brad
  Ca urmare a unui apel la 112 de la ora 11:32, un echipaj de pompieri cu o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime din cadrul Detașamentului Piatra-Neamț a intervenit în comuna Tarcău pentru salvarea unei pisici ce se afla într-un brad, la o înălțime de 20 de metri.

  7. 09.03.2024 - Misiune de intervenție în municipiul Roman pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată
  Ca urmare a unui apel de la 14:37, un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului Roman a intervenit în municipiul Roman pe strada Ciocârliei pentru localizarea și lichidarea unui incendiu de vegetație uscată ce s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 100 mp.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.

  8. 09.03.2024 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Dumbrava Roșie
  Ca urmare a unui apel de la ora 14:48, un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului Piatra-Neamț a intervenit în comuna Dumbrava Roșie pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor și pentru curățarea carosabilului după producerea unui eveniment rutier în care au fost implicate două autoturisme.

  9. 09.03.2024 - Misiune de intervenție pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la aterizarea/decolarea unui elicopter SMURD
  Un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului Piatra-Neamț a intervenit pe stadionul Ceahlăul din municipiul Piatra-Neamț pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la aterizarea/decolarea unui elicopter SMURD. Elicopterul a preluat și transportat la IBCV Iași o femeie de 71 de ani.

  10. 09.03.2024 - Misiune de intervenție în municipiul Roman pentru stingerea unui incendiu produs într-un apartament
  La ora pompierii 15:50, pompierii au fost înștiințați despre faptul că se degajă fum dintr-un apartament situat într-un bloc de locuințe de pe strada Smirodava, în municipiul Roman. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Roman.
  Ajunși la locul indicat, pompierii au constatat că fumul se degajă din bucătăria unui apartament situat la parterul blocului. Incendiul s-a manifestat la nivelul aragazului, unde ardea o oală cu mâncare. A fost îndepărtată oala de pe aragaz și s-a acționat pentru evacuarea fumului din interiorul apartamentului și de pe casa scării.
  Nu a fost necesară evacuarea locatarilor din bloc și nicio persoană nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

  11. 09.03.2024 - Misiune de intervenție în municipiul Roman pentru salvarea unui bărbat căzut pe malul râului Moldova
  Ca urmare a unui apel la 112 de la ora 16:50, un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare din cadrul Detașamentului Roman a intervenit pentru salvarea unui bărbat căzut pe malul râului Moldova. Bărbatul de 72 de ani nu a necesitat îngrijiri medicale.

  12. 09.03.2024 - Misiune de intervenție în comuna Tămășeni pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată
  Ca urmare a unui apel de la 17:24, un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului Roman și membri ai SVSU Tămășeni au intervenit în comuna Tămășeni pentru localizarea și lichidarea unui incendiu de vegetație uscată ce s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 200 mp.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.

  13. 09.03.2024 - Misiune de intervenție în comuna Crăcăoani pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată
  Ca urmare a unui apel de la 18:41, un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului Târgu-Neamț și membri ai SVSU Crăcăoani au intervenit în comuna Crăcăoani pentru localizarea și lichidarea unui incendiu de vegetație uscată și resturi vegetale ce s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 100 mp.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.

  14. 09.03.2024 - Misiune de intervenție în municipiul Piatra-Neamț pentru deblocarea unei uși de la un apartament
  La ora 22:48, pompierii au fost solicitați să intervină în municipiul Piatra-Neamț pentru deblocarea unei uși de la un apartament situat într-un bloc de locuințe de pe strada Gavril Galinescu. La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială pentru descarcerare și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Piatra-Neamț.
  Cu ajutorul echipamentelor specifice, pompierii au deschis ușa apartamentului situat la parterul blocului. În interiorul apartamentului se afla un bărbat de 46 de ani căzut într-una din camere. Acesta a primit asistență medicală de la echipajul SMURD dar a refuzat transportul la spital.

  15. 10.03.2024 - Misiune de intervenție în comuna Brusturi pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată
  Ca urmare a unui apel de la 04:23, un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului Târgu-Neamț și membri ai SVSU Brusturi au intervenit în comuna Brusturi pentru localizarea și lichidarea unui incendiu de vegetație uscată ce s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 200 mp.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.

  16. 10.03.2024 - Misiune de intervenție în municipiul Piatra-Neamț pentru deblocarea unei uși de la un apartament
  La ora 07:51 pompierii au fost solicitați să intervină în municipiul Piatra-Neamț pentru deblocarea unei uși de la un apartament situat într-un bloc de locuințe de pe strada Dărmănești. Proprietara locuinței nu mai răspundea la ușă și nici la telefon de două zile. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț.
  Cu ajutorul echipamentelor specifice pompierii au acționat pentru deschiderea căii de acces în apartamentul situat la etajul patru. În interiorul acestuia a fost găsită o femeie de 77 de ani căzută în dormitor. Aceasta a fost preluată de un echipaj de la SAJ și transportată la UPU Piatra-Neamț.

  17. 10.03.2024 - Misiune de intervenție în comuna Hangu pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă gospodărească
  La ora 12:18, pompierii au fost solicitați să intervină în localitatea Chirițeni din comuna Hangu pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă gospodărească. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Hangu și Garda nr 2 de Intervenție Poiana Teiului.
  La sosirea primelor echipaje de intervenție incendiul se manifesta generalizat în două camere și la acoperișul unei construcții. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars bunurile materiale din cele două camere (mobilier, articole textile, un generator etc.) și aproximativ 56 mp acoperiș (construit din lemn și acoperit cu tablă).
  Coșul de fum neprotejat termic față de materialele combustibile a fost cauza probabilă de producere a acestui incendiu.

  18. 10.03.2024 - Misiune de intervenție în comuna Gâdinți pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată
  Ca urmare a unui apel de la 14:57, un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului Roman și membri ai SVSU Gâdinți au intervenit în comuna Gâdinți pentru localizarea și lichidarea unui incendiu de vegetație uscată ce s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 1500 mp.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.

  19. 10.03.2024 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Oniceni
  Ca urmare a unui apel la 112 de la ora 17:22, un echipaj cu ambulanță SMURD TIM din cadrul Detașamentului Roman și membri ai SVSU Oniceni au intervenit în localitatea Gorun din comuna Oniceni la un eveniment rutier. Un bărbat care conducea un scuter a părăsit partea carosabilă și a lovit un cap de pod. Din păcate bărbatul în vârstă de 32 de ani prezenta semne incompatibile cu viața, fiind declarat decesul acestuia de medicul de pe ambulanța SMURD TIM.

  20. 10.03.2024 - Misiune de intervenție în comuna Zănești pentru stingerea unui incendiu produs într-o gospodărie
  La ora 17:58 pompierii au fost solicitați să intervină în comuna Zănești pentru stingerea unui incendiu produs într-o gospodărie. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de Punctul de lucru Roznov, SVSU Zănești și Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț.
  La sosirea primelor echipaje de intervenție incendiul se manifesta cu flacără deschisă, la o anexă gospodărească P+1, cu posibilitatea propagării la o altă anexă gospodărească și la locuință. O butelie ce se afla în interiorul construcției a explodat. La parterul construcției se aflau parcate două autoturisme. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars cele două autoturisme, scule și utilaje (un compresor, o mașină de găurit, trei mașini de cusut, un grup electrogen etc.) și acoperișul construcției pe o suprafață de aproximativ 120 mp.
  Scurtcircuitul electric a fost cauza probabilă de producere a incendiului.
  Proprietara locuinței (59 de ani) a fost asistată medical de echipajul SMURD deoarece a suferit un atac de panică.

  21. 10.03.2024 - Misiune de intervenție în comuna Petricani pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată
  Ca urmare a unui apel de la 19:44, un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului Târgu-Neamț a intervenit în localitatea Târpești din comuna Petricani pentru localizarea și lichidarea unui incendiu de vegetație uscată ce s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ patru hectare.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.

  22. 10.03.2024 - Misiune de intervenție în comuna Ștefan cel Mare pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată
  Ca urmare a unui apel de la 21:31, un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului Piatra-Neamț a intervenit în comuna Ștefan cel Mare pentru localizarea și lichidarea unui incendiu de vegetație uscată și o tonă de resturi vegetale.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.

  23. 10.03.2024 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în orașul Târgu-Neamț
  La ora 22:53, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier pe strada Ștefan cel Mare din orașul Târgu-Neamț. În evenimentul rutier au fost implicate trei autoturisme în care se aflau patru persoane. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Târgu-Neamț și SAJ Târgu-Neamț.
  La sosirea pompierilor toate cele 4 persoane erau ieșite din autoturisme. Echipajele medicale de la SAJ și SMURD au acordat asistență medicală celor patru bărbați (de 19 ani și 20 de ani), ulterior transportându-i la CPU Târgu-Neamț pentru îngrijiri medicale de specialitate.
  Pompierii au acționat și pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.

  24. 11.03.2024 - Misiuni pirotehnice
  În luna februarie și în primele 10 zile ale lunii martie pirotehnicienii din cadrul ISU Neamț au intervenit pentru asanarea terenului de muniții neexplodate descoperite dar și pentru distrugerea acestora.
  - În data de 07 februarie echipa pirotehnică a intervenit în comuna Dragomirești pentru asanarea unui proiectil exploziv de calibru 47 mm. Acesta a fost descoperit în pădurea Vad de un bărbat de 50 ani cu ajutorul unui detector de metale. Proiectilul descoperit provine din Al Doilea Război Mondial.
  - În data de 11 februarie, echipa pirotehnică a intervenit în comuna Dragomirești pentru asanarea a 15 cartușe de calibru 7,62 mm. Acestea au fost descoperite în pădurea Unghi de un bărbat de 50 ani din cu ajutorul unui detector de metale. A fost verificată zona pe o suprafață de 500 mp și au mai fost descoperite următoarele muniții: un proiectil perforant trasor de calibru 75 mm, un proiectil exploziv de calibru 47 mm, 2 cartușe de calibru 13,2 mm și un focos pentru proiectile.
  Munițiile descoperite provin din Ambele Războaie Mondiale.
  - În dată de 11 februarie, echipa pirotehnică a intervenit în localitatea Ingărești din comuna Urecheni, pentru asanarea unui proiectil exploziv de calibru 105 mm. Acesta a fost descoperit de un bărbat de 45 ani pe timpul efectuării unor lucrări administrative în gospodăria sa. Proiectilul descoperit provine din Al Doilea Război Mondial.
  - În data de 24 februarie echipa pirotehnică a intervenit în comuna Bodești pentru asanarea unui pistol marca Nagant model 1895 care a fost descoperit de un bărbat de 32 de ani pe timpul unor lucrări de săpături în curte.
  - În data de 26 februarie, echipa pirotehnică a intervenit în comuna Alexandru cel Bun pentru asanarea unei bombe de aruncător de calibru 82 mm, care a fost descoperită de o femeie pe timpul unor lucrări de curățenie dintr-o curte. Muniția descoperită provine din Al Doilea Război Mondial.
  - În data de 28 februarie, echipa pirotehnică a intervenit în localitatea Ivaneș din comuna Bicaz Chei pentru asanarea unui proiectil exploziv de calibru 105 mm. Acesta a fost descoperit de un bărbat pe timpul efectuării unor lucrări de extindere a rețelei de apă. Muniția descoperită provine din Al Doilea Război Mondial.
  - În data de 29 februarie, echipa pirotehnică a intervenit în comuna Războieni pentru asanarea unui proiectil exploziv de calibru 105 mm. Acesta a fost descoperit de un bărbat pe timpul efectuării unor lucrări agricole. Muniția descoperită provine din Al Doilea Război Mondial.
  - În data de 05 martie, echipa pirotehnică a efectuat o misiune de distrugere a unor muniții neexplodate descoperite pe teritoriul județului Neamț. Cu această ocazie au fost distruse:
  - 1 grenadă de mână defensivă,
  - 3 bombe de aruncător de calibru 120 mm,
  - 4 bombe de aruncător de calibru 82 mm,
  - 6 bombe de aruncător de calibru 60 mm,
  - 1 proiectil exploziv de calibru 105 mm,
  - 3 proiectile explozive de calibru 47 mm,
  - 1 proiectil perforant trasor de calibru 75 mm,
  - 31 cartușe de calibru 7,92 mm,
  - 15 cartușe de calibru 7,62 mm ,
  - 2 cartușe de calibru 13,2 mm și
  - 7 focoase.
  Munițiile distruse provin din Ambele Războaie Mondiale.
  - În data de 06 martie echipa pirotehnică a intervenit în comuna Urecheni pentru asanarea unei bombe de aruncător de calibru 82 mm. Aceasta a fost descoperită de un bărbat de 48 ani cu prilejul efectuării unor lucrări de racordare a la rețeaua de gaz metan. Muniția descoperită provine din Al Doilea Război Mondial.
  - În data de 09 martie echipa pirotehnică a intervenit în comuna Dulcești pentru asanarea unui proiectil exploziv de calibru 75 mm. Acesta a fost descoperit pe un teren agricol din apropierea Pădurii Cârlig de o femeie de 49 ani cu ajutorul unui detector de metale. Muniția descoperită provine din Al
  Doilea Război Mondial.

  25. 11.03.2024 - Misiune de intervenție în comuna Tazlău pentru stingerea unui incendiu produs la o casă
  La ora 15:45, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o casă situată în comuna Tazlău. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Zănești, Punctul de lucru Roznov și Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț.
  Incendiul s-a manifestat la acoperișul casei și la o anexă (bucătărie de vară) alipită de aceasta, cu posibilitatea propagării la întreaga construcție și la alte anexe gospodărești. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars anexa gospodărească cu suprafața de aproximativ 20 mp cu bunurile din interiorul acesteia și acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 120 mp (construit din lemn și acoperit cu tablă și draniță).
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum neprotejat termic față de materialele combustibile.

  26. 11.03.2024 - Misiune de intervenție în comuna Ștefan cel Mare pentru salvarea unei persoane căzută într-un pârâu
  La ora 20:50, pompierii au fost înștiințați despre faptul că în comuna Ștefan cel Mare o persoană ar fi căzut de pe un pod, de la o înălțime de aproximativ 3 m, într-un pârâu. La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială complexă pentru intervenție și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Piatra-Neamț.
  Pompierii au acționat pentru scoaterea victimei din pârâu și l-au predat colegilor de pe ambulanța SMURD pentru îngrijiri medicale. Ulterior, bărbatul de 50 de ani ce prezenta policontuzii și hipotermie, a fost transportat la UPU Piatra-Neamț.

  27. 11.03.2024 - Misiune de intervenție în comuna Săbăoani pentru stingerea unui incendiu produs la o casă
  La ora 00:09, pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o casă situată în localitatea Traian din comuna Săbăoani. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Săbăoani și Detașamentul de pompieri Roman.
  Incendiul s-a manifestat cu flacără deschisă cu degajare mare de fum in interiorul unei camere, existând posibilitatea propagării la întreaga construcție P+1. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars bunuri materiale din interiorul unei camere.
  Acțiunea intenționată a fost cauza probabilă de producere a incendiului.

  28. 13.03.2024 - Misiune de intervenție în municipiul Roman pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă gospodărească
  În jurul orei 15:10, pompierii au fost solicitați să intervină în municipiul Roman pe strada Petrodava pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă gospodărească. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Roman.
  La sosirea pompierilor incendiul se manifesta cu flacără deschisă la o magazie și la acoperișul unui service auto, existând posibilitatea propagării la alte anexe gospodărești și la locuință. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars magazia pe o suprafață de aproximativ 80 mp cu bunurile din interiorul acesteia (obiecte de mobilier, un cazan termic, lemne de foc, materiale textile etc.).
  Incendiul a afectat și acoperișul service-ului auto pe o suprafață de 150 mp și izolația termică a acestuia pe o suprafață de 30 mp.
  Scurtcircuitul electric a fost cauza probabilă de producere a incendiului.
  Nu au fost victime.

  29. 14.03.2024 - Misiune de intervenție în municipiul Piatra-Neamț pentru stingerea unui incendiu produs într-un apartament
  La ora 15:00, pompierii au fost solicitați să intervină în municipiul Piatra-Neamț pentru stingerea unui incendiu produs într-un apartament situat într-un bloc de locuințe de pe strada Progresului. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț.
  Ajunși la locul solicitării, pompierii au constatat că evenimentul a fost cauzat de un scurt circuit electric produs la o priză din bucătăria apartamentului situat la primul etaj.
  Nu a fost necesară evacuarea locatarilor și nicio persoană nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

  30. 16.03.2024 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în municipiul Piatra-Neamț
  La ora 04:30, pompierii au fost solicitați să intervină pe strada Fermelor din municipiul Piatra-Neamț la eveniment rutier. Un autoturism în care se afla doar conducătorul auto a părăsit partea carosabilă și a lovit un panou publicitar. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție din cadrul Detașamentului Piatra-Neamț.
  Conducătorul auto, un bărbat de 43 de ani, conștient, a primit îngrijiri medicale de la echipajul SMURD, ulterior fiind transportat la UPU Piatra-Neamț.
  Pompierii au acționat și pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.

  31. 17.03.2024 - Misiune de intervenție în comuna Tazlău pentru stingerea unui incendiu produs la o casă.
  Un bărbat din comuna Tazlău și-a pierdut viața din cauza unei țigări
  La ora 05:14, pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o casă din comuna Tazlău. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Tazlău (o autospecială de stingere), Punctul de lucru Roznov (o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD) și Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț (o autospecială de stingere).
  Până la sosirea forțelor de intervenție, din interiorul locuinței a fost evacuat un bărbat (de aproximativ 67 de ani) carbonizat.
  La sosirea pompierilor incendiul se manifestat generalizat la o casă cu posibilitatea propagării la fondul forestier și la o altă casă din vecinătate. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului.
  Fumatul în locuri nepermise a fost cauza probabilă de producere a incendiului.

  32. 19.03.2024 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Bălțătești
  La ora 11:01 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier în comuna Bălțătești. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Târgu-Neamț (o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD).
  În evenimentul rutier au fost implicate 8 persoane care se aflau în două autoturisme, o autoutilitară și un autotren. Doar un bărbat de 57 de ani, conducătorul autoutilitarei a fost asistat medical de echipajul SMURD la locul evenimentului.
  Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.

  33. 19.03.2024 - Misiune pirotehnică în comuna Vânători Neamț
  În data de 19.03.2023, echipa pirotehnică a desfășurat o ședință de pregătire de specialitate în teren în pădurea din comuna Vânători Neamț. Pe timpul activității au fost descoperite: 1 grenadă de mână antitanc, 2 bombe de aruncător de calibru 50 mm, 2 bombe de aruncător de calibru 60 mm și 278 cartușe de calibru 7,92 mm.
  Muniția, ce provine din Al Doilea Război Mondial, a fost ridicată, transportată și depozitată în condiții de siguranță într-un depozit special amenajat pentru a fi ulterior distrusă.

  34. 20.03.2024 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în municipiul Piatra-Neamț
  La ora 08:40 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui eveniment rutier în municipiul Piatra-Neamț, pe strada 1 Decembrie 1918. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț.
  Un autoturism în care se afla două persoane a părăsit partea carosabilă și a intrat într-un gard. Cele două persoane s-au autoevacuat până la sosirea forțelor de intervenție. Aceasta au fost asistate medical de echipajul SMURD TIM dar au refuzat transportul la spital.
  Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.

  35. 21.03.2024 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în municipiul Piatra-Neamț
  La ora 04:56, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier pe strada Orhei din municipiul Piatra-Neamț. La locul solicitării au fost alocate două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD TIM din cadrul Detașamentului Piatra-Neamț.
  În evenimentul rutier au fost implicate două autoturisme în care se aflau trei persoane. Un bărbat de 53 de ani, pasager într-unul din autoturisme, a necesitat îngrijiri medicale. Acesta a fost preluat de echipajul SMURD TIM și ulterior transportat la UPU Piatra-Neamț.
  Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor și pentru curățarea carosabilului de elementele rezultate în urma evenimentului rutier.

  36. 21.03.2024 - Misiune de intervenție în comuna Dumbrava Roșie pentru stingerea unui incendiu produs într-un apartament
  La ora 21:37, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu într-un apartament situat într-un bloc de locuințe din localitatea Izvoare, comuna Dumbrava Roșie. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț și SVSU Dumbrava Roșie.
  Până la sosirea forțelor de intervenție 24 de persoane s-au autoevacuat. Niciuna dintre acestea nu a necesitat îngrijiri medicale.
  Într-un apartament situat la al doilea etaj a ars o priză. Din cauza acestui eveniment s-a degajat fum atât în interiorul apartamentului cât și pe casa scării. Pompierii au acționat pentru evacuarea fumului din interiorul apartamentului și de pe casa scării.
  Cauza probabilă de producere a acestui eveniment a fost scurtcircuitul electric.

  37. 21.03.2024 - Misiune pirotehnică în comuna Crăcăoani
  În data de 21.03.2024, echipa pirotehnică a intervenit în comuna Crăcăoani pentru asanarea unor cartușe descoperite de un bărbat de 51 de ani pe timpul plantării unui copac. Pirotehnicienii au efectuat verificări cu ajutorul echipamentelor specifice din dotarea autospecialei pe o suprafață de aproximativ 20 de mp, fiind descoperite în total 559 cartușe de calibru 7,92 mm.
  Muniția descoperită, ce provine din Al Doilea Război Mondial, a fost ridicată, transportată și depozitată în condiții de siguranță într-un depozit special amenajat pentru a fi ulterior distrusă.

  38. 22.03.2024 - Misiune de intervenție în comuna Grumăzești pentru stingerea unui incendiu produs într-o gospodărie
  La ora 01:19, pompierii au fost solicitați să intervină în localitatea Topolița din comuna Grumăzești pentru stingerea unui incendiu produs într-o gospodărie. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Târgu-Neamț și SVSU Grumăzești.
  Incendiul s-a manifestat generalizat la o anexă gospodărească (garaj și spații pentru depozitare) cu posibilitatea propagării la locuință. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia a ars construcția din lemn cu suprafața de 70 mp, un autoturism, scule și unelte de uz gospodăresc și 3 mc de lemne de foc.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul electric.
  Nu au fost victime.

  39. 22.03.2024 - Misiune de intervenție după producerea unei explozii la Hidrocentrala Stejaru
  La ora 18:09, pompierii au fost înștiințați despre producerea unei explozii la Hidrocentrala Stejaru. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț (trei autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD TIM).
  Ajunși la locul indicat, pompierii au constatat că s-a produs o avarie la un întrerupător de 110 KV. În urma evenimentului, o persoană a avut nevoie de îngrijiri medicale. Un bărbat de 40 de ani, conștient și cooperant, a fost preluat de echipajul SMURD TIM și transportat la UPU Piatra-Neamț.
  Un echipaj a rămas la locul evenimentului pentru asigurarea zonei.
  Operatorul economic de distribuție a energiei electrice a fost înștiințat și lucrează pentru remedierea defecțiunilor cauzate de eveniment.

  40. 23.03.2024 - Misiune pirotehnică în comuna Vânători Neamț
  În data de 23.03.2024, echipa pirotehnică a fost solicitată să intervină în pădurea Nemțișor din comuna Vânători Neamț pentru asanarea unor elemente de muniție descoperite de un bărbat de 48 de ani. Acesta a descoperit cu ajutorul unui detector de metale următoarele elemente de muniție:1 bombă de aruncător de calibru 82 mm, 5 bombe de aruncător de calibru 60 mm,1 focos pentru bombe de aruncător și 17 cartușe de calibru 7,92 mm.
  Echipa pirotehnică a verificat zona pe o suprafață de aproximativ 100 mp și a mai descoperit 35 de cartușe de calibru 7,92 mm.
  Muniția descoperită, ce provine din Al Doilea Război Mondial, a fost ridicată, transportată și depozitată în condiții de siguranță într-un depozit special amenajat pentru a fi ulterior distrusă.

  41. 25.03.2024 - Misiune de intervenție în municipiul Roman pentru deblocarea unei uși de la un apartament
  În jurul orei 10:45, pompierii au fost solicitați să intervină în municipiul Roman pentru deblocarea unei uși de la un apartament situat într-un bloc de locuințe de pe strada Anton Pann. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Roman (o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD).
  Cu ajutorul scării culisabile, pompierii au intrat printr-o fereastră în apartamentul situat la primul etaj. În interiorul apartamentului, în bucătărie, a fost găsită o femeie de aproximativ 75 de ani, ce nu prezenta semne vitale.

  42. 26.03.2024 – Misiune de intervenție pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la o țeavă de gaz tăiată într-un apartament din municipiul Piatra-Neamț
  La ora 13:13 pompierii au fost înștiințați despre faptul că se simte miros de gaz într-un bloc de locuințe din municipiul Piatra-Neamț, strada 1 Decembrie 1918. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Piatra Neamț.
  Ajunși la locul solicitării, pompierii au constatat că mirosul de gaz provine dintr-un apartament situat la al doilea etaj, deoarece pe timpul unor lucrări de reamenajare a fost tăiată țeava de gaz.
  15 persoane au fost evacuate din bloc. Nicio persoană nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.
  Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire specifice până la sosirea unei echipe de intervenție de la Delgaz Grid pentru remedierea defecțiunii.

  43. 26.03.2024 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Dumbrava Roșie
  La ora 15:05 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier în comuna Dumbrava Roșie. La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD TIM. În evenimentul rutier au fost implicate un autoturism în care se aflau două persoane și o autoutilitară în care se aflau două persoane. Toate persoanele s-au autoevacuat până la sosirea forțelor de intervenție.
  Un bărbat de 63 de ani, conducătorul autoturismului, a fost preluat (conștient și cooperant) de echipajul SMURD TIM și transportat la UPU Piatra-Neamț.
  Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor și pentru curățarea carosabilului de elementele rezultate în urma evenimentului rutier.

  44. 26.03.2024 - Misiune pirotehnică în comuna Vânători-Neamț
  În data de 26.03.2023, echipa pirotehnică a desfășurat o ședință de pregătire de specialitate în teren în pădurea din comuna Vânători Neamț. Pe timpul activității au fost descoperite 2 grenade de mână defensive și 78 cartușe de calibru 7,92 mm.
  Muniția descoperită provine din Al Doilea Război Mondial. Aceasta a fost ridicată, transportată și depozitată în condiții de siguranță într-un depozit special amenajat pentru a fi ulterior distrusă.

  45. 27.03.2024 - Misiune de intervenție în comuna Dragomirești pentru salvarea unei persoane blocată într-o fântână
  La ora 11:03, pompierii au fost înștiințați despre faptul că în localitatea Vad din comuna Dragomirești, o persoană a rămas blocată într-o fântână. La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială complexă pentru intervenție și o ambulanță SMURD.
  Ajunși la locul indicat, pompierii au constatat că un bărbat se afla blocat într-o fântână adâncă de 15 m. Acesta efectua activități de întreținere și curățare a fântânii. Cu ajutorul echipamentelor specifice pompierii au scos din interiorul fântânii un bărbat de aproximativ 50 de ani, conștient și cooperant. Bărbatul a fost evaluat medical de echipajul SMURD la locul evenimentului, refuzând transportul la spital.

  46. 27.03.2024 - Misiune de intervenție în comuna Ceahlău pentru stingerea unui incendiu produs la o casă
  În jurul orei 12:30, pompierii au fost solicitați să intervină în comuna Ceahlău pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Ceahlău și Garda II de Intervenție Poiana Teiului.
  La sosirea pompierilor incendiul se manifesta mocnit în jurul coșului de fum, la un perete interior al locuinței. S-a acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Au ars aproximativ 2 mp dintr-un perete și s-a deteriorat tavanul unei încăperi.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum neprotejat termic față de materialele combustibile.

  47. 27.03.2024 - Misiune de intervenție în comuna Alexandru cel Bun pentru stingerea unui incendiu de vegentație
  Atenție la curățenia de primăvară!
  La ora 12:45, pompierii au fost solicitați să intervină în localitatea Viișoara din comuna Alexandru cel Bun pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț și SVSU Alexandru cel Bun.
  Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului ce s-a manifestat pe suprafață de aproximativ 3000 mp.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.

  48. 27.03.2024 - Misiune de intervenție în comuna Alexandru cel Bun pentru stingerea unui incendiu produs într-un bloc de locuințe
  La ora 22:06, pompierii au fost sesizați despre faptul că se simte miros de fum într-un bloc de locuințe (P+1) din localitatea Vaduri, comuna Alexandru cel Bun. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț și SVSU Alexandru cel Bun.
  Ajunși la locul indicat, pompierii au constatat că podul clădirii era inundat cu fum, iar într-un apartament, situat la etaj, ardea mocnit un perete și podeaua. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars: 15 mp dintr-un perete, 6 mp din podeaua din lemn și 3 mp din tavanul apartamentului și s-au deteriorat 30 mp din tavanul altui apartament de la parter și 25 mp din tavanul imobilului.
  O persoană de 84 de ani a fost evacuată dintr-un apartament.
  Două persoane au fost asistate medical de echipajul SMURD, deoarece au suferit atacuri de panică, una dintre acestea în vârstă de 84 ani, fiind transportată la UPU Piatra-Neamț.
  Coșul de fum deteriorat a fost cauza probabilă de producere a incendiului.

  49. 27.03.2024 - Misiune de intervenție în comuna Timișești pentru stingerea unui incendiu produs într-o gospodărie
  La ora 22:33, pompierii au fost solicitați să intervină în comuna Timișești pentru stingerea unui incendiu produs într-o gospodărie. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Târgu-Neamț și SVSU Timișești.
  La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta generalizat la acoperișul unei construcții (bucătărie de vară) cu posibilitatea propagării la locuință. S-a acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars: acoperișul construcției (construit din lemn și acoperit cu plăci de azbociment) pe o suprafață de 50 mp, tavanul pe o suprafață de 40 mp, 500 kg de porumb și bunuri dintr-o camera (frigider, incubator, materiale de uz gospodăresc etc).
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul electric produs de un aparat electric lăsat sub tensiune.

  50. 28.03.2024 - Misiuni de recunoaștere în teren ca urmare a manifestării unui cutremur în județul Neamț
  Ca urmare a manifestării unui cutremur cu magnitudinea ml 3.3, la adâncimea de 12.9 km de la ora 08:36 în județul Neamț (la 20 km V de Piatra-Neamţ, 65km V de Roman, 76 km NV de Bacău, 78 km S de Suceava) la nivelul ISU Neamț au fost dispuse următoarele:
  - forțe și mijloace de intervenție au fost trimise în teren, în fiecare raion de intervenție pentru verificarea eventualelor pagube;
  - SVSU efectuează verificări pentru identificarea unor eventuale efecte produse la nivelul fiecărei UAT,
  - identificarea unor persoane (cu atacuri de panică) care au nevoie de asistență medicală,
  - relaționarea cu Hidroelectrica pentru monitorizare;
  - executarea unei recunoașteri in zona Barajului Bicaz de echipaj de la Detașamentul Piatra-Neamț și un specialist din cadrul Centrului Operațional.
  Menționăm, că până în prezent nu au fost primite apeluri la 112 pentru semnalarea unor pagube produse sau persoane care ar necesita îngrijiri medicale.

  51. 28.03.2024 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în municipiul Roman
  La ora 11:10, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier pe artera ocolitoare a municipiului Roman. La locul solicitării s-au deplasat trei echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul de descarcerare și două ambulanțe SMURD (TIM și EPA) din cadrul Detașamentului Roman și un echipaj cu o ambulanță de la SAJ.
  În evenimentul rutier au fost implicate două autoturisme în care se aflau trei persoane. Toate persoanele s-au autoevacuat până la sosirea forțelor de intervenție. Doi bărbați, în vârstă de 76 de ani și 68 de ani, conducătorii celor două autoturisme (conștienți și cooperanți) au primit îngrijiri medicale de la echipajele SMURD, ulterior fiind transportați la CPU Roman.
  O femeie, pasageră într-unul dintre autoturismele implicate, a primit îngrijiri medicale de la echipajul SAJ, refuzând transportul la spital.
  Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor și pentru curățarea carosabilului de elementele rezultate în urma evenimentului rutier.

  52. 29.03.2024 - Misiune de intervenție în municipiul Roman pentru stingerea unui incendiu produs într-un pasaj din Gara CFR
  La ora 08:57, pompierii au fost solicitați să intervină în municipiul Roman pentru stingerea unui incendiu produs la un spațiu comercial situat pe strada Ștefan cel Mare, în imediata apropiere a Gării CFR. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Roman.
  Ajunși la locul indicat, pompierii au constatat că incendiul se manifesta într-un pasaj din Gara CFR, cu degajare mare de fum. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului și pentru evacuarea fumului din pasaj. Au ars aproximativ 100 kg de deșeuri (carton, lemn, plastic și materiale textile).
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații închise.
  Nu au fost victime. Nu a fost necesară evacuarea persoanelor din Gara CFR.

  53. 29.03.2024 - Misiuni desfășurate ca urmare a manifestării fenomenelor meteo periculoase
  În jurul orei 09:00, prin apel la 112, pompierii au fost înștiințați despre faptul că în municipiul Piatra-Neamț, acoperișul unei construcții situată pe strada General Dăscălescu a fost luat de vânt. La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială complexă pentru intervenție și o autospecială pentru intervenție și salvare de la înălțime.
  Ajunși la locul indicat, pompierii au constatat că acoperișul unei spălătorii auto a fost luat de vânt și a căzut peste un foișor. Pompierii au acționat pentru asigurarea zonei.
  Nu au fost victime.

  54. 29.03.2024 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Bălțătești
  La ora 10:09, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier în comuna Bălțătești. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Târgu-Neamț și SAJ.
  În accidentul rutier au fost implicate două autoturisme în care se aflau patru persoane. Unul din cele două autoturisme s-a răsturnat, iar o persoană a rămas încarcerată. Din autoturism s-a autoevacuat un băiat de 7 ani. Băiatul, conștient și cooperant, a fost preluat de un echipaj SAJ și transportat la UPU Piatra-Neamț.
  Din celălalt autoturism, s-au autoevacuat două persoane. care nu au necesitat îngrijiri medicale
  Cu ajutorul echipamentelor specifice din dotarea autospecialei pentru descarcerare, pompierii au intervenit pentru scoaterea victimei din autoturismul răsturnat. Femeia de aproximativ 26 de ani, cu multiple traumatisme a fost preluată de un echipaj SAJ și transportată la UPU Piatra-Neamț.
  De asemenea, pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor. După efectuarea cercetărilor de către colegii de la IPJ, s-a acționat pentru repunerea autoturismului pe roți și pentru curățarea carosabilului de elementele rezultate în urma accidentului rutier.

  55. 30.03.2024 - Misiune în sprijinul IPJ Neamț pentru căutarea unei minore dispărută
  Cinci pompieri din cadrul Detașamentului Roman cu un autoturism de serviciu și un UTV acționează în sprijinul IPJ pentru căutarea unei minore dispărute din comuna Stănița.
  IGSU, la solicitarea IPJ Neamț a transmis mesaj RO-ALERT cetățenilor din zona a patru comune din județul Neamț și 2 din județul Iași: Stănița, Bâra, Boghicea, Pâncești, Dagâța și Tansa.

  56. 31.03.2024 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Borca
  La ora 00:43, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier în localitatea Pârâul Pântei din comuna Borca. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Garda II de Intervenție Poiana Teiului (o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD), Detașamentul de pompieri Târgu-Neamț (o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD), Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț (o ambulanță SMURD TIM), SAJ (trei ambulanțe) și SVSU Borca (o autospecială de stingere).
  În accidentul rutier au fost implicate două autoturisme în care se aflau șapte persoane. Cele două autoturisme au părăsit partea carosabilă și s-au răsturnat în curțile a două gospodării. În urma impactului patru persoane au rămas încarcerate.
  Trei persoane s-au autoevacuat până la sosirea forțelor de intervenție.
  Pompierii, cu ajutorul echipamentelor specifice, au acționat pentru descarcerarea victimelor. Din păcate trei persoane (bărbați de 17, 18 și 22 de ani) prezentau semne incompatibile cu viața, fiind declarat decesul acestora.
  Trei persoane (două fete de 19 și 22 de ani și un băiat de 18 ani), cu multiple traumatisme, au fost preluate de echipajele SAJ și SMURD și transportate la CPU Târgu-Neamț și UPU Piatra-Neamț.
  Un bărbat de 23 de ani a primit îngrijiri medicale la locul evenimentului, refuzând transportul la spital.
  Alte două persoane cu atacuri de panică (rude ale victimelor) au fost asistate de echipajele medicale la locul evenimentului, refuzând transportul la spital.
  Pompierii au acționat și pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.

  57. 31.03.2024 – Incendii de vegetație uscată produse în județul Neamț
  Doar în trei zile 35,7 ha de vegetație uscată au ars în județul Neamț
  - În data de 29.03.2024 s-a intervenit pentru localizarea și lichidarea unor incendii de vegetaţie uscată astfel:
  - în municipiul Roman, pe strada Fabricii unde a ars vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ 600 mp;
  - în comuna Cordun, în localitatea Simionești unde a ars vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ 6000 mp;
  - în comuna Vânători Neamț, în localitatea Nemțișor unde a ars vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ un hectar;
  - în comuna Bicaz Chei unde au ars vegetație uscată, mărăciniș, doboraturi și cioate pe o suprafață de aproximativ 20 ha;
  - în comuna Dămuc unde au ars vegetație uscată și material lemnos pe o suprafață de aproximativ 5 ha.
  - În data de 30.03.2024 s-a intervenit pentru localizarea și lichidarea unor incendii de vegetaţie uscată astfel:
  - în comuna Tașca unde a ars vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ 5 ha;
  - în comuna Crăcăoani, în localitatea Poiana Crăcăoani unde a ars vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ 400 mp;
  - în comuna Poienari unde a ars vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ un hectar.
  - În data de 31.03.2024 s-a intervenit în comuna Piatra Șoimului pentru localizarea și lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscată ce s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 3 ha.
  La aceste intervenții au participat alături de pompierii militari și membrii SVSU din comunele unde au avut loc intervențiile și lucrători ai Ocolului Silvic Bicaz.


  Compartimentul Informare și relații publice