Stema ROMANIA     Stema MINISTERUL ADMINISTRATIEI SI INTERNELOR   Stema INSPECTORATUL GENERAL PENTRU SITUATII DE URGENTA
REGULI DE COMPORTARE IN SITUATII DE URGENTA
Adaugat la: 2018-04-03 / Sursa: WWW.IJSUNT.RO

1. CUTREMUR
A) PROTECTIA ANTISEISMICA IN INTERIORUL LOCUINTEI SAU LOCULUI DE MUNCA

 • evitarea aglomerarii spatiilor de la locul de munca sau din locuinta cu piese de mobilier sau aparatura instabile la seism si amplasate in vecinatatea locurilor in care se aglomereaza de obicei familia, sau in spatiul de lucru;
 • asigurarea pieselor de mobilier grele, zvelte, suprapuse si inalte, intre ele si prin prindere de un perete, grinda solida in locurile unde se aglomereaza de obicei persoane la locul de munca sau in familie;
 • amplasarea echipamentelor tehnice si aparatelor casnice mai grele sau a celor pe rotile - de exemplu: copiatoare, calculatoare mari, masini de spalat, frigidere etc., astfel incat sa nu se afle in vecinatatea iesirilor din incaperi sau apartament spre a nu bloca prin deplasarea lor accesul in cazul unui seism;
 • fixarea aparatelor in asa fel incat racordurile sa nu sufere deteriorari in caz de cutremur;
 • amplasarea obiectelor fragile si valoroase intr-un loc mai jos si sigur;
 • amplasarea vaselor cu chimicale, combustibili in dulapuri in care sa nu se poata rasturna, in incaperi in care nu se locuieste si nu exista pericolul de contaminare si de incendiu;
 • asigurarea usilor dulapurilor cu inchizatori eficiente la oscilatii, astfel incat deplasarea veselei depozitate sa nu produca accidente;
 • procurarea in locuinta a cel putin unui extinctor ti amplasarea acestuia intr-un loc cunoscut si accesibil in orice moment, langa sursele potentiale de incendiu; invatati utilizarea acestuia;
 • retinerea locului de amplasare a comutatoarelor, sigurantelor, robinetelor generale si locale pentru apa, gaze si electricitate si a modului lor de manevrare, astfel incat, la nevoie, dupa seism, sa puteti lua masurile minime de interventie de urgenta - inchidere/deschidere;
 • pastrarea la indemana o unei truse de scule adecvate.
 • Daca locuiti intr-o cladire multifamiliala tip bloc, informati-va personal sau prin administratia asociatiei despre indeplinirea obligatiilor legale privind:

  • evaluarea rezistentei antiseismice actuale a structurii cladirii
  • reparatiile si consolidarile necesare
  • proiectarea si executarea lucrarilor necesare
  • asigurarea pentru daune seismice, forme si taxe necesare

  Retineti in memoria dvs. particularitatile localitatii, cartierului si imprejurimile locuintei dvs., ale drumului pe care va deplasati zilnic la serviciu, scoala sau cumparaturi, avand in vedere eventualele pericole descrise mai jos:

  • caderea unor elemente de constructie nestructurale: tencuielii, caramizi etc.
  • spargerea si caderea unor geamuri, in special la cladirile inalte
  • caderea unor obiecte, mobilier etc.
  • caderea unor stalpi si linii electrice
  • incendii rezultand din scurtcircuite electrice, conducte de gaz rupte, rasturnarea unor instalatii de incalzire etc.
  • alunecari de teren, avalanse in zona muntoasa, lichefierea unor terenuri nisipoase

  Obisnuiti-va sa va protejati si cand va aflati intr-o alta situatie: in concediu, in delegatie, la spectacole, in vizita etc.
  Discutati cu toti membrii familiei, vecinii sau colegii un plan despre ce ati face fiecare in caz de cutremur si faceti periodic repetitii.

  B) REGULI DE COMPORTARE RATIONALA, INDIVIDUALE SI DE GRUP: LOC DE MUNCA, FAMILIE, PE STRADA, IN TIMPUL PRODUCERII SEISMULUI

  1. Pastrati-va calmul, nu intrati in panica, linistiti-i si pe ceilalti, protejati copiii, batranii si femeile. Nu va speriati de zgomotele din jur.
  2. Preveniti tendintele de a parasi camera sau locuinta, deoarece faza seismica initiala are o durata redusa, astfel incat tocmai faza puternica a miscarii seismice va poate surprinde pe scari, holuri, paliere, in aglomeratie si panica, conducand la accidente grave, nedorite.

  Atentie! Scarile sunt elemente de constructii foarte sensibile la deplasarile diferentiate ale etajelor si, chiar daca ar rezista, deplasarea persoanelor pe scari sub efectul oscilatiei seismice este extrem de periculoasa. Chiar daca iesirea de la etajele inferioare sau dintr-o locuinta parter ar fi in principiu posibila si fezabila in scurt timp, in special pentru persoane tinere, afara sunt multe alte riscuri: calcane si cosuri de fum, parapete, ornamente, vitraje etc.

  1. Ramaneti in incapere sau locuinta, departe de ferestre care se pot sparge si va pot accidenta, protejati-va sub o grinda, toc de usa solid, sub un birou sau masa care sunt suficient de rezistente spre a va feri de caderea unor obiecte, mobile suprapuse, lampi, tencuieli ornamentale etc. In lipsa unor astfel de posibilitati va puteti proteja stand la podea langa un perete solid, pe genunchi si coate, cu fata in jos iar cu palmele impreunate va veti proteja capul, ceafa, iar cu antebratele pe lateral capul. Aceasta recomandare implica o cunoastere prealabila a acelor elemente de constructie rezistente, prin consultarea unui specialist atestat.
  2. Daca este posibil, inchideti sursele de foc cat puteti mai repede iar daca a luat foc ceva interveniti imediat dupa ce a trecut socul puternic.
  3. Nu fugiti pe usa, nu sariti pe fereastra, nu alergati pe scari, nu utilizati liftul, evitati aglomeratia, imbulzeala, iar daca este posibil deschideti usa locuintei spre exterior, spre a preveni blocarea acesteia, in vederea evacuarii dupa terminarea miscarii seismice.
  4. Nu alergati in strada.
  5. Daca va aflati in afara unei cladiri, deplasati-va cat mai departe de cladire, feriti-va de tencuieli, caramizi, cosuri, parapete, cornise, geamuri, ornamente care de obicei se pot prabusi in strada. Nu fugiti pe strada, deplasati-va calm spre un loc deschis si sigur.
  6. Acordati prim ajutor persoanelor ranite.
  7. In cazul in care sunteti surprinsi de caderea unor tencuieli sau obiecte de mobilier rasturnate, cautati sa va protejati capul si membrele sau sa va asigurati supravietuirea; ulterior veti cauta sa alarmati prin diferite metode vecinii cat si echipele de salvare-interventie de prezenta dvs.

  C) COMPORTAREA DUPA PRODUCEREA UNUI CUTREMUR

  1. Nu parasiti imediat spatiul, camera, apartamentul, cladirea in care v-a surprins seismul. Acordati mai intai primul ajutor celor afectati de seism. Calmati persoanele intrate in panica sau speriate, in special copiii de varsta mai frageda.
  2. Ajutati pe cei raniti sau prinsi sub mobilier, obiecte sau elemente usoare de constructii, sa se degajeze. Nu miscati ranitii grav - daca nu sunt in pericol imediat de a fi raniti suplimentar din alte cauze - pana la acordarea unui ajutor sanitar-medical calificat.
  3. Ingrijiti-va de siguranta copiilor, bolnavilor, batranilor, asigurandu-le imbracaminte si incaltaminte corespunzatoare sezonului in care s-a declansat seismul, in vederea unei eventuale evacuari din locuinta sau cladire pentru o perioada anume, de la cateva ore la cateva zile.
  4. Nu utilizati telefonul decat pentru apeluri la salvare, pompieri sau de catre organismul cu insarcinari oficiale in privinta interventiei post-dezastru, in cazuri justificate, spre a nu bloca circuitele telefonice.
  5. Daca s-a declansat un incendiu, cautati sa-l stingeti prin forte proprii.
  6. Verificati preliminar starea instalatiilor electrice, gaze, apa, canal, verificati vizual starea constructiei in interior. In cazul constatarii de avarii, inchideti alimentarea locala sau generala si anuntati unitatea pentru interventie. Nu folositi foc deschis.
  7. Parasiti cu calm cladirea, fara a lua cu dvs. lucruri inutile, dar verificati mai intai scara si drumul spre iesire spre a nu va expune la pericole.
  8. Pentru orice eventualitate, preveniti ranirea provocata de caderea unor tencuieli, caramizi etc. la iesirea din cladire utilizand o casca de protectie sau in lipsa acesteia un scaun/taburet ori alt obiect protector: geanta, ghiozdan, carti groase etc.
  9. Daca la iesire intalniti usi blocate, actionati fara panica pentru deblocare. Daca nu reusiti, iar acestea au vitraje, procedati cu calm la spargerea geamului si curatirea ramei si a zonei de cioburi, utilizand un scaun, o vaza etc. Daca se constata ca in ascensor sunt persoane blocate, linistiti-le, mai intai, dupa care solicitati concursul persoanelor autorizate.
  10. Evitati cladirile grav avariate, cu exceptia unor cazuri de ajutor sau salvare, masuri ce trebuie intreprinse cu un minimum de masuri de securitate si fara riscuri inutile. Evitati sa fiti confundat cu raufacatorii patrunsi in astfel de cladiri, nu aglomerati fara rost zonele calamitate.
  11. Ajutati echipele de interventie pentru ajutor sau salvare.
  12. Ascultati numai anunturile posturilor de radioteleviziune nationale si recomandarile de actiune imediata ale organelor in drept.
  13. Fiti pregatiti psihic si fizic pentru eventualitatea unor socuri ulterioare primei miscari seismice - asa numitele replici -, fara a intra in panica. Nu dati crezare zvonurilor care apar frecvent imediat dupa seisme, chiar daca aparent sunt vehiculate de asa-zisi specialisti!
  14. La evacuare dati prioritate celor raniti sau copiilor, batranilor, femeilor si ascultati intocmai recomandarile salvatorilor.
  15. Experienta cutremurelor precedente a dovedit ca este util sa aveti cunostinte necesare supravietuirii pana la interventia echipelor de salvare in cazul unei situatii extreme in care, de exemplu, ati fi surprinsi sub niste daramaturi, mobilier rasturnat sau intr-o camera, incinta, ascensor etc. blocata, prin intepenirea usilor sau din alte cauze.
  16. In primul rand trebuie sa fiti calmi, sa ii linistiti pe cei socati, sa nu permiteti reactii de panica, sa acordati primul ajutor celor raniti iar daca dumneavoastra sau alta persoana din grup are posibilitatea de miscare sa faceti un mic plan de salvare. Deblocarea caii de acces se poate ancerca numai daca prin aceasta nu se inrautateste situatia - de exemplu prin miscarea daramaturilor sau a mobilierului.

  O varianta clasica de comunicare cu cei din afara, este sa bateti la intervale regulate cu un obiect tare in conducte invecinate sau in peretii incintei, iar daca ati stabilit contactul verbal, furnizati informatiile cerute si cereti primul ajutor necesar. Inspectoratul judetean/local pentru Situatii de Urgenta va concentra personal specializat si aparate de ascultare ca sa identifice locurile cu persoane blocate.
  Nu va preocupati de durata timpului scurs pana la salvare, deoarece in astfel de conditii, desi timpul pare nesfarsit, corpul uman isi mobilizeaza resurse nebanuite pentru a trece peste o perioada critica. In acest mod se explica durate extreme de rezistenta de sute de ore in conditii de blocare la cutremur a unor persoane aparent fragile, inregistrate in tara noastra in 1977 si in mod similar in intreaga lume.

   2. ALUNECARI DE TEREN

  Alunecarile de teren sunt evenimente de multe ori previzibile, de exemplu dupa precipitatii intense, in zone predispuse la aceste fenomene si au evolutie progresiva, astfel incat desfasurarea lor se realizeaza intr-un anumit interval de timp suficient pentru realizarea unor masuri de protectie. Atunci cand inceperea alunecarii de teren poate fi semnalata, autoritatile publice locale impreuna cu Comitetul local informeaza institutiile si populatia din zona respectiva asupra pericolului creat si actiunilor de alarmare cand alunecarea de pamant este iminenta, o data cu urmarirea evolutiei fenomenelor in zona.
  Informarea si alarmarea asupra alunecarii de teren se realizeaza de catre autoritatile publice locale si de comitetul local si judetean cu mijloacele specifice acestor tipuri de actiuni. La receptionarea informarii sau a unor semnale despre inceperea alunecarii terenului, in zona care ar putea fi afectata se vor lua urmatoarele masuri:

  • Pregatirea evacuarii persoanelor, institutiilor si bunurilor potrivit planurilor de evacuare pregatite anticipat.
  • Deconectarea, de catre reprezentatii autorizati - in caz de necesitate - a cladirilor de la sistemul de alimentare cu energie electrica, gaze, apa, incalzire, canalizare etc. pentru a limita eventualele efecte negative.
  • Sprijinirea formatiilor de interventie ale comitetului local sau judetean in actiunile de oprire, diminuare sau de deviere a alunecarii de teren cu scopul de protejare a persoanelor si constructiilor, pentru micsorarea efectelor distructive ale alunecarii de teren.
  • Desfasurarea actiunilor sub conducerea comitetului local sau judetean; vor fi luate in considerare numai sursele oficiale locale si recomandarile organelor in drept, evitandu-se informatiile bazate pe zvonuri.

  La receptionarea semnalului de alarmare in cazul alunecarilor de teren, care inseamna ca pericolul alunecarii de teren nu poate fi evitat, se vor lua urmatoarele masuri:

  • Evacuarea persoanelor si bunurilor materiale in locurile desemnate in planurile de evacuare, fara a lua lucruri inutile si pastrand calmul.
  • Respectarea regulilor de convietuire in locurile sigure in care Comitetul judetean/local, impreuna cu autoritatile locale cat si Societatea de Cruce Rosie vor lua masurile necesare adapostirii si desfasurarii vietii.

  Dupa stabilizarea alunecarii de teren, organele abilitate vor face o analiza a avariilor si distrugerilor provocate la constructii si bunuri. In functie de avarii se vor lua masuri de incepere a lucrarilor de reparatii si consolidari iar in cazurile de distrugeri se vor lua masuri de construire de noi cladiri pe alte amplasamente, autorizate. Dupa caz se vor face demersurile necesare pentru obtinerea despagubirilor prin sistemul de asigurari pentru pagubele produse de alunecarile de teren.

   

  3. INUNDATII, FENOMENE METEOROLOGICE PERICULOASE (FURTUNA, CANICULA)

   

  Semnalul de alarma

  • Alarma la Dezastre – 5 sunete (impulsuri) a 16 secunde fiecare cu pauze de 10 secunde intre ele.

  Regulile de baza

  • invata semnalele de alarmare transmise prin mijloacele de alarmare;
  • asculta informatiile oficiale si buletinele meteorologice;
  • semnaleaza autoritatilor locale inundatiile, alunecarile de teren si accidentele majore;
  • pastreaza la indemana un stoc de provizii pentru cateva zile;
  • la evacuare, ia cu tine documente personale,alimente, haine, paturi, medicamente, lanterne.

  Ce faci daca inundatia te surprinde acasa ?
  Adu in casa sau pune culcate la pamant intr-un loc sigur mobila, uneltele de gradina sau alte obiecte care pot fi suflate de vant sau luate de apa Blocheaza ferestrele astfel incat ele sa nu fie sparte de vanturi puternice, apa, obiecte care plutesc sau aluviuni. Evacueaza animalele si bunurile de valoare in locuri de refugiu cunoscute. Incuie usile casei si ferestrele dupa ce inchizi apa, gazul si instalatiile electrice.
  Ce activitati se desfasoara daca se ordona evacuarea ?
  Respecta ordinea de evacuare stabilita: copii, batrani, bolnavi si in primul rand din zonele cele mai periclitate. Inainte de parasirea locuintei intrerupe alimentarea cu apa, gaze, energie electrica si inchide ferestrele. Scoate animalele din gospodarie si dirijeaza-le catre locurile care ofera protectie. Ia cu tine documentele personale, alimente, haine, paturi, apa, medicamente, un mijloc de iluminat, un radio. Dupa sosirea la locul de refugiu, comporta-te cu calm, ocupa locurile stabilite, supravegheaza copiii, respecta masurile stabilite.
  Ce faci la reintoarcerea acasa ?
  Nu intra in locuinta in cazul in care aceasta a fost avariata sau a devenit insalubra. Nu atinge firele electrice. Nu consuma decat apa fiarta. Consuma alimente numai dupa ce au fost curatate, fierte si dupa caz, controlate de organele sanitare. Nu folosi instalatiile de apa, gaze, electricitate decat cu aprobare. Acorda ajutor victimelor inundatiilor. Executa lucrari de inlaturare a urmarilor inundatiei, curatirea locuintei si mobilierului, dezinfectarea incaperilor, repararea avariilor.
  Ce faci daca ai fost prevenit despre furtuna ?
  Deconecteaza energie electrica. Aduna membrii familiei acasa. Inchide bine usile, geamurile, orificiile pentru ventilare. Geamurile mari pot fi protejate cu scanduri. De pe acoperis, balcoane, logii, ia obiectele ce pot fi luate de vant. Uneltele din gospodarie trebuie duse in incaperi. Stinge focul in sobe. Tine in ordine beciurile, subsolurile pentru a fi folosite in caz de necesitate. Cand furtuna a inceput, stai in cladire, atent sa nu te ranesti cu cioburi de sticla. Nu se recomanda iesitul in strada imediat dupa ce a incetat vantul, deoarece o rafala se poate repeta.
  Ce faci daca furtuna te ia prin surprindere ?
  Daca vijelia te-a gasit in loc deschis, nu fugi, mai bine e sa te adapostesti intr-un sant, groapa, orice adancitura, lipit de pamant, cu mainile acoperind capul. Nu ceda in fata panicii, actioneaza constient, retine pe altii de la fapte disperate. Furtuna poate fi insotita de fulgere, ploaie, grindina. Nu te apropia de obiectele metalice, de stalpii de tensiune, de paratrasnete. Pe loc deschis, daca stai culcat, fulgerul poate trece peste picioare si vei ramane in viata. Pozitia in picioare e cu mult mai periculoasa. Stai departe de copacii izolati, dar nici nu te departa mult de ei. Fulgerul nu loveste des, nu nimereste repetat in acelasi loc si de obicei atinge obiectul cel mai inalt sau cel mai masiv.
  Ce sa ceri autoritatilor in perioade caniculare ?
  Prevenirea formarii de cozi la soare la ghiseele directiilor de taxe si impozite si la casieriile furnizorilor de utilitati. Udarea principalelor cai rutiere din oras, pentru a combate efectele caldurii. Ridicarea intr-un ritm mai alert a gunoaielor menajere, pentru a preveni aparitia de focare de infectie. Controale mai dese in restaurante, pub-uri, fast-food-uri, magazine alimentare. Asigurarea cu prioritate a irigarii culturilor agricole. Intensificarea controalelor legale pe linie de P.S.I.
  Cum economisesti energie pe canicula ?
  Solutiile de economisire a energiei sunt binevenite, mai ales daca ai aparatura de „racorit” locuinta. Astfel, pentru ca iluminatul din locuinta ta sa coste cat mai putin vara trebuie sa folosesti surse luminoase de putere redusa, convenabil plasate. Frigiderul va consuma mai putin amplasat departe de masina de gatit, sau locuri insorite. La masina de gatit electrica, utilizeaza vase de gatit cu fundul plat, cu dimensiuni apropiate de cea a placilor incalzitoare si, pe cat posibil, fabricate special pentru masini de gatit electrice. Intrerupe curentul electric inainte de terminarea fierberii, intrucat aceasta va continua 3 – 5 minute datorita inertiei termice a discurilor. Boilerul de apa calda trebuie dotat cu termostat permanent. Temperatura de incalzire a apei nu trebuie sa depaseasca 60-70 grade, pentru ca o temperatura mai ridicata duce la combinarea cu apa rece in vederea utilizarii, adica la consum in plus. Evita regimul de curgere continua a apei calde in reteaua de canalizare in procesul de spalare a unor obiecte. Aparatul de aer conditionat are nevoie de modificarea circuitului electric interior astfel incat aparatul sa se alimenteze direct de la retea, iar ceilalti consumatori prin stabilizatorul de tensiune. Ca recomandari generale, nu utiliza aparate electrice improvizate. Cand cumperi un aparat electric, alege unul cu consum redus de energie. Respecta instructiunile din prospectul aparatului, deoarece ele contin si sfaturi privind reducerea consumului de energie electrica. Mentine in stare buna de functionare termostatele si comutatoarele pentru reglarea puterii functie de necesitatile de consum.
  Ce spune legea privind canicula la serviciu ?
  Protectia persoanelor angajate pe vreme caniculara a fost reglementata din anul 2000, prin O.U.G. nr.99, iar amenzile pe care le risca angajatorii pentru nerespectarea legii sunt de 15 – 25 milioane de lei. Astfel, daca in doua zile consecutive se inregistreaza temperaturi ale aerului care depasesc 37C sau care, corelate cu umiditatea, pot fi echivalate la 37C, angajatorii sunt obligati sa ia urmatoarele masuri:
  Pentru ameliorarea conditiilor de munca:
  a) reducerea intensitatii si ritmului activitatilor fizice;

  • asigurarea ventilatiei la locurile de muna;
  • alternarea efortului dinamic cu cel static;
  • alternarea perioadelor de lucru cu perioadele de repaus.

  Pentru mentinerea starii de sanatate a angajatilor:
  a) asigurarea apei minerale, cate 2 – 4 litri/persoana/schimb;
  b) asigurarea echipamentului individual de protectie;
  c) asigurarea de dusuri;
  d) asigurarea transportului la o unitate sanitara a celor afectati.
  Angajatorii care nu pot asigura aceste conditii sunt obligati sa ia, in acord cu sindicatele, una din urmatoarele masuri:

  • reducerea duratei zilei de lucru;
  • esalonarea zilei de lucru pana la ora 11.00 si dupa ora 17.00;intreruperea colectiva a lucrului.
  • angajatorii au doua variante pentru a recupera timpul nelucrat si a stabili modalitatile de plata:
  • prin recuperarea in urmatoarele 6 luni a timpului de munca nelucrat, cu mentinerea drepturilor salariale avute anterior;
  • fara recuperarea timpului de munca nelucrat, cu acordarea drepturilor salariale proportional cu timpul efectiv lucrat.

  Daca seful iti ignora aceste drepturi, adu-i aminte de ele, sau suna la Inspectoratul Teritorial de Munca.

   4. ACCIDENT RUTIER CU SUBSTANTE PERICULOASE

  1. Se anunta telefonic la numarul 112 - pompierii, politia, salvarea despre accidentul petrecut, comunicandu-se:
   • timpul si locul producerii accidentului;
   • tipul mijlocului de transport;
   • situatia accidentului (fisura in rezervor, rasturnare, imprastiere substante, incendiu, nor toxic, etc.);
   • persoane si bunuri aflate in pericol;
   • numele si prenumele, precum si modalitatea de contact a persoanei care a oferit informatiile de mai sus.
  1. Daca exista victime in urma accidentului, acestea se vor scoate din zona de pericol si li se va acorda primul ajutor. Atentie: Se acorda primul ajutor numai daca cunoasteti procedurile!
  2. In cazul in care se observa raspandirea substantelor din mijlocul de transport (rezervor, cisterna, butoaie, saci, etc.) nu se va folosi sub nici o forma flacara deschisa (brichete, fumat, scantei, flacara).
  3. In cazul in care se observa aparitia unei flacari deschise se va incerca stingerea de urgenta a acesteia cu mijlocul de stins incendii din dotarea autovehiculelor.
  4. Daca nu s-a putut opri incendiul in faza incipienta, parasiti de urgenta zona pe o raza de 100 m si asteptati sosirea pompierilor.
  5. Nu va apropiati de locul accidentului doar din curiozitate! puteti sa deveniti usor victima si in plus incurcati actiunile de interventie!
  6. Respectati intocmai instructiunile primite de la autoritati!

  5. URGENTA RADIOLOGICA

  Ce trebuie sa faca persoanele care se gasesc in preajma unui accident cu surse radioactive ?

  • sa nu ia nici un obiect de la locul accidentului;
  • sa acorde primului ajutor, daca are calificarea necesara;
  • ca masura de precautie, este recomandat sa plece si sa-i evacueze si pe altii din zona de risc la o distanta de siguranta (aprox. 100 m); aceasta recomandare nu include persoanele care dau primul ajutor sau salveaza alte persoane;
  • sa izoleze zona, daca este posibil;
  • sa nu manance, bea sau fuma in vecinatatea locului accidentului;
  • sa roage populatia prezenta sa ramana acolo unde se afla, departe de zona de risc, pana la sosirea echipelor de interventie profesioniste pentru a fi verificate;
  • sa astepte echipele de interventie profesioniste si sa faca o scurta prezentare coordonatorului interventiei.

  6. ACCIDENT CHIMIC

  Ce trebuie sa cunosca populatia ?

  • care este unitatea sursa de pericol chimic;
  • tipul de substanta toxica industriala pe care il detine;
  • caracteristicile si modul de actiune al substantei toxice;
  • zona de risc in care v-ati putea afla;
  • masurile de protectie specifice zonei;
  • locul in care se asigura protectia prin adapostire sau izolare;
  • locurile de dispunere si itinerarele de evacuare temporara.

  Ce masuri de siguranta trebuiesc luate in locurile de adapostire?

  • procurarea materialelor de etansare (chit, banda izolanta, bureti izolatori, purfix etc.);
  • asigurarea mijloacelor de protectie individuala speciale sau improvizate;
  • realizarea unei truse familiale de prim-ajutor medical;
  • pregatirea unei rezerve permanente de apa si alimente;
  • asigurarea unui radioreceptor cu baterii.

  Ce trebuie sa faca populatia in faza Pre-Dezastru ?

  • Informatii-va asupra sursei de risc, substantele toxice industriale folosite, zonele de pericol!
  • Participati la exercitii, procurati-va materiale cu reguli de comportare si actiune in caz de dezastre si insusiti-vi-le!
  • Evitati amplasarea locuintelor in apropierea unor instalatii cu procese de risc!
  • Procurati-va materiale de etansare!
  • Asigurati-va mijloace de protectie individuala speciale sau improvizate!
  • Pregatiti-va o rezerva permanenta de apa si alimente!
  • Procurati-va un radioreceptor cu baterii!

  Ce trebuie sa faca populatia in faza de Dezastru ?

  • Urmati intocmai anunturile facute prin intermediul mass - mediei sau prin semnalele de alarmare!
  • Anuntati-va vecinii si prietenii despre pericolul chimic (de preferinta prin telefon)!
  • Adapostiti-va in locul stabilit si etansati toate intrarile si iesirile pentru a evita patrunderea agentului toxic! Daca adapostirea se face in propria casa sau apartament, etansati toate usile si ferestrele si ramaneti intr-o camera cu cat mai putine usi si ferestre!
  • Inchideti toate instalatiile cu pericol (gaze, apa, curent electric)!
  • Opriti toate ventilatoarele si instalatiile de aer conditionat!
  • Tineti la indemana mijloacele de protectie respiratorie si folositi-le daca este cazul!
  • Asigurati-va ca aveti acces la rezerva de apa si alimente si ca nu sunt afectate de accidentul chimic!
  • Tineti radioreceptorul deschis si fiti atenti la anunturile care se fac!
  • Nu parasiti locul de adapostire pana nu se anunta ca acest lucru este posibil!

  Cum procedati daca sunteti surprins in afara locuintei ?

  • Nu intrati in panica, de cele mai multe ori in cazul accidentelor chimice victimele din randul populatiei civile au aparut ca urmare a panicii
  • Acoperiti-va caile respiratorii superioare cu o batista si indreptati-va spre cel mai apropiat adapost!- Respectati restrictiile de circulatie si acces!
  • Evitati deplasarea pe directia vantului, deplasati-va perpendicular pe directia lui!

  Ce trebuie sa faca populatia in faza Post- Dezastru ?

  • Nu parasti adapostul sau locuinta chiar daca pericolul a trecut, riscati sa incurcati interventia fortelor specializate
  • Ascultati cu atentie mesajele catre populatie transmise prin mass -media!
  • Verificati daca vecinii si prietenii au probleme, in cazul in care exista probleme acordati-le primul ajutor si chemati ambulanta!
  • Respectati restrictiile de circulatie si consum!
  • Reveniti la activitatile cotidiene, remediind eventualele pagube!
  • Retineti invatamintele trase din aceste situatii si pregatiti-va continuu pentru a putea face fata unor alte eventuale asemenea evenimente!

  7. ACCIDENT LA CONTRUCTII HIDROTEHNICE

  • sa cunosca locul de adunare in caz de evacuare;
  • sa cunoasca timpul avut la dispozitie;
  • sa respecte urmatoarele reguli la parasirea locuintei:
  • sa intrerupa alimentarea cu electricitate, gaz, apa;
  • sa ia din locuinta lucruri de stricta necesitate: documente de identitate, hrana, haine, paturi, medicamente, lumanari, lanterne.
  • sa rerspecte instructiunile structurilor locale pentru situatii de urgenta.

  8. POLUARE ACCIDENTALA

  Cum putem sa ne dam seama ca a avut loc un accident de poluare?

  • aparitia unei pete vizibile la suprafata apei;
  • aparitia pestilor morti sau a altor organisme acvatice moarte la suprafata apei;
  • schimbarea vizibila a caracteristicilor organoleptice ale apei: miros, culoare, gust.

  Ce facem in cazul in care observam semnalmentele unui accident de poluare?

  • se anunta prin orice mijloc Inspectoratul de Protectia Mediului si Sistemul de Gospodarire a Apelor;
  • in cazul in care nu se pot contacta institutiile de mai sus sunati la 112

  Ce facem in cazul in care suntem anuntati ca a avut loc un accident de poluare?

  • nu utilizam apa poluata pentru baut, pregatirea mancarii, spalat, imbaiat, adapatul animalelor, udatul gradinilor;
  • ne retragem din zonele adiacente resurselor de apa afectate;
  • nu vom consuma produse alimentare din zonele afectate (pesti, scoici, raci, legume);
  • ne vom pregati un stoc minim de provizii – apa, alimente si medicamente;
  • se vor respecta indicatiile Autoritatii de Sanatate Publica, autoritatilor publice si Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta.

   

   

  9. IN CAZUL DESCOPERIRII MUNITIILOR RAMASE NEEXPLODATE

  • sa anunte de urgenta organele de politie, autoritatile administratiei publice locale sau inspectoratul general ( judetean) pentru situatii de urgenta despre descoperirea de munitii neexplodate;
  • sa nu miste de pe loc munitiile descoperite neexplodate;
  • sa nu introduca in cladiri, incaperi sau locuinte munitii descoperite neexplodate;
  • sa nu desfaca sau sa predea la agentii economici specializati munitii neexplodate pentru valorificarea ca deseuri metalice;
  • sa nu foloseasca munitiile descoperite pentru improvizarea diferitelor scule sau ornamente;
  • sa nu loveasca, sa taie sau sa demonteze munitiile neexplodate;
  • sa nu aprinda focul deschis in apropierea munitiilor descoperite neexplodate sau sa le introduca in foc;
  • sa nu se joace cu munitii descoperite neexplodate.
  • sa respecte regulile si masurile stabilite pentru zonele cu risc la descoperirea de munitii neexplodate;

    
  10. IN CAZ DE ADAPOSTIRE

  1. La semnalele de alarma date prin sistemele de alarmare sau mijloacele mass - media, sa se indrepte spre adapostul de protectie civila in timpul cel mai scurt, dupa ce au luat urmatoarele masuri:
   • -asigurarea locuintei prin: oprirea focului, iluminatului, apei si inchiderea geamurilor si a usilor;
   • -luarea documentelor de identitate si a unui minim de materiale(imbracaminte adecvata, patura, masca contra gazelor, trusa sanitara antichimica, lanterna, medicamente, apa de baut si alimente)
  1. Sa intre in adapost in mod organizat si sa-si ocupe locurile in liniste, acordand prioritate femeilor, copiilor, batranilor, bolnavilor si invalizilor.
  2. Sa respecte ordinea interioara, sa nu circule inutil prin adapost, sa pastreze curatenia si sa nu fumeze.
  3. Sa nu deschida usile sau obloanele etanse si sa nu paraseasca adapostul fara aprobare.
  4. Sa pastreze mijloacele individuale de protectie pregatite si sa le foloseasca la ordin.
  5. Sa participe, in caz de nevoie, la acordarea primului ajutor sanitar.
  6. Sa execute dispozitiile sefului de adapost si a membrilor din echipa de adapostire

  printListeaza articolul   printRecomanda articolul

  bara

   

  COMUNICATE I.S.U. Neamt

  Adaugat la: 2019-08-12
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Unele persoane superstitioase considera ziua de ,,Marti 13" o zi cu ghinion, dar noi va spunem ca nu este chiar asa. De multe ori ,,ghinionul" ni-l facem si singuri, prin lipsa informatiilor. Putem p...


  Adaugat la: 2019-07-02
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Avand in vedere ca in ultima perioada, pe teritoriul judetului Neamt, s-au inmultit numarul cazurilor de inec, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Petrodava" al judetului Neamt reaminteste princ...


  Adaugat la: 2019-07-02
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO

  Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt face o serie de recomandari pentru cetateni pentru a evita aparitia unor probleme cauzate de aceste fenomene extreme:

  ...  Adaugat la: 2019-07-02
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  INAINTE DE PRODUCEREA UNEI FURTUNI:

  - Indepartati copacii ori ramurile uscate, care pe timpul unei furtuni, ar putea cadea si provoca victime ori pagube materiale.
  - Nu uitati regula de ...  Adaugat la: 2019-05-07
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Insemnul heraldic al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta ,,Petrodava" al judetului Neamt din cadrul Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta se prezinta dupa cum urmeaza:

  * p...  Adaugat la: 2019-05-02
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  225 situatii de urgenta au fost gestionate de pompierii salvatori nemteni in minivacanta sarbatorilor pascale si 1 Mai. Majoritatea misiunilor care au presupus interventia echipajelor operative au f...


  Adaugat la: 2019-03-12
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In luna februarie 2019, in zona de competenta a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta ,,Petrodava" al judetului Neamt s-au produs 741 de evenimente care au necesitat interventia serviciilor profe...


  Adaugat la: 2019-02-21
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In luna ianuarie 2019, in zona de competenta a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt s-au produs 791 de evenimente care au necesitat interventia serviciilor profesi...


  Adaugat la: 2019-01-14
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  a) actele normative care reglementeaza organizarea si functionarea autoritatii sau institutiei publice
  http://www.ijsunt.ro/legislatie.php

  b) structura organizatorica, atributi...  Adaugat la: 2019-01-11
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Petrodava" al judetului Neamt continua campania de recrutare de noi candidati in cadrul programului de voluntariat "Salvator din pasiune!", campanie care se v...


  Adaugat la: 2018-12-28
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In perioada minivacantei de Revelion, peste 95 de pompieri cu 25 autospeciale de stingere vor asigura zilnic misiunile de prevenire si interventie in situatii de urgenta.

  Pentru depistarea...  Adaugat la: 2018-12-19
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Cu fiecare gest pe care il facem, scriem istoria copiilor nostri. La ceas de mare sarbatoare crestina se cuvine sa meditam profund la aceasta afirmatie si sa gasim in noi puterea de a fi mai intelepti...


  Adaugat la: 2018-11-27
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  COMUNICAT
  In atentia candidatilor inscrisi la concursul de admitere organizat de Scoala de Subofiteri de Pompieri si Protectie Civila "Pavel Zaganescu" Boldesti, sesiunea ianuarie 2019
  <...  Adaugat la: 2018-11-12
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt organizeaza concurs pentru ocuparea unor posturi vacante, prin incadrare directa, dupa cum urmeaza:

  1. ofiter specialis...  Adaugat la: 2018-10-10
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Potrivit Rezolutiei 64/200 din 21 decembrie 2009, adoptata de Adunarea Generala a Organizatiei Natiunilor Unite, 13 octombrie este Ziua Internationala pentru Reducerea Riscului Dezastrelor. Anul acest...


  Adaugat la: 2018-09-18
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In perioada 10-21 ianuarie 2019 la Scoala de Subofiteri de Pompieri si Protectie Civila 'Pavel Zaganescu' Boldesti se organizeaza concurs de admitere pentru calificarile 'subofiter de pompieri si prot...


  Adaugat la: 2018-09-17
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Lansarea portalului web ro-alert.ro reprezinta o noua etapa in procesul de punere in functiune a aplicatiei RO-ALERT de avertizare si alarmare a populatiei in situatii de urgenta. Informarea populatie...


  Adaugat la: 2018-09-13
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Cu prilejul zilei de 13 Septembrie - Ziua Pompierilor din Romania, la implinirea a 170 de ani de la Batalia din Dealul Spirii, in cadrul ceremoniei militare organizate de Inspectoratul pentru Situatii...


  Adaugat la: 2018-09-05
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Si in anul 2018 se vor desfasura exercitiile lunare "Miercurea Alarmelor". Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta desfasoara in prima zi de miercuri a fiecarei luni testari ale echipamentel...


  Adaugat la: 2018-08-13
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta ”Petrodava” al judetului Neamt atrage atentia asupra unor masuri de prevenire si stingere a incendiilor in taberele de copii si elevi, care odata respectate v...


  Adaugat la: 2018-07-27
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Material informativ cu privire la pesta porcina africana
  (destinat crescatorilor de porcine din exploatatiile non-profesionale in vederea introducerii de masuri de biosecuritate pentru animalele ...  Adaugat la: 2018-07-23
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Viata depinde de apa!
  Paradoxul este ca in apa iti poti pierde viata!
  Scaldatul poate deveni un pericol daca este alimentat de neglijenta si de ignorarea regulilor!

  In prima jumatate ...  Adaugat la: 2018-07-18
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In data de 18.07.2018, incepand cu ora 11:00, se va desfasura un exercitiu cu forte si mijloace in teren cu tema “Activitatea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta “Petrodava” al judetului Neamt ...


  Adaugat la: 2018-07-13
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In atentia candidatii inscrisi la concursul de admitere organizat de Scoala de Subofiteri de Pompieri si Protectie Civila „Pavel Zaganescu” Boldesti, sesiunea 24.08-04.09.2018

  Eva...  Adaugat la: 2018-06-13
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In conformitate cu Ordinul Inspectorului General nr. 521 din 11.06.2018, candidatii inscrisi la concursurile de admitere organizate de Academia de Politie „Alexandru Ioan” Cuza si de institutiile de ...


  Adaugat la: 2018-06-11
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Sambata, 09 iunie a.c., s-a desfasurat etapa judeteana a Concursurilor Profesionale ale Serviciilor Voluntare si Private pentru Situatii de Urgenta pe stadionul din orasul Bicaz.

  Aceasta com...  Adaugat la: 2018-06-04
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta desfasoara in prima zi de miercuri a fiecarei luni testari ale echipamentelor din componenta sistemului de instiintare, avertizare si alarmare in situa...


  Adaugat la: 2018-06-01
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Un calduros “LA MULTI ANI, COPII!” din partea pompierilor militari nemteni!

  Cu ocazia Zilei Internationale a Copilului si Zilei Internationale a Tineretului, in data de 01 iunie a.c., Ins...  Adaugat la: 2018-05-30
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta “Petrodava” al judetului Neamt in colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean Neamt au organizat si desfasurat in luna mai Concursurile cercurilor tehnico-apli...


  Adaugat la: 2018-05-26
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Premergator si pe timpul Sarbatorii Rusaliilor, efectivele inspectoratului desfasoara activitati menite sa asigure, pe langa protectia si siguranta cetatenilor, evitarea producerii unor evenimente ce ...


  Adaugat la: 2018-05-17
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Ca in fiecare an pompierii nemteni sunt alaturi de cetateni atat premergator cat si pe timpul evenimentului cultural „NOAPTEA MUZEELOR”, ce va avea loc in data de 19 mai 2018.

  In acest sens,...  Adaugat la: 2018-05-16
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Urmare a finalizarii etapei pe localitate a concursului cu tematica de protectie civila "Cu viata mea apar viata" la care au fost prezente 124 de echipaje, astazi 15.05.2018 s-a desfasurat etapa judet...


  Adaugat la: 2018-05-14
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Sambata si duminica s-au desfasurat etapele zonale ale concursurilor Serviciilor Voluntare pentru Situatii de Urgenta în Municipiul Roman, orasul Bicaz si orasul Tîrgu Neamt. Activitatile au fost orga...


  Adaugat la: 2018-05-14
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In contextul activitatilor desfasurate cu ocazia derularii evenimentului Saptamana Nationala a Voluntariatului, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Petrodava" al judetului Neamt reia campania de...


  Adaugat la: 2018-05-11
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In perioada 14 – 20 mai a.c., se va desfasura Saptamana Nationala a Voluntariatului. Evenimentul este menit sa mobilizeze cat mai multe organizatii si voluntarii pe care acestea ii implica, pentru a ...


  Adaugat la: 2018-05-10
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In luna martie 2018, in zona de competenta a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt s-au produs 1057 de evenimente care au necesitat interventia ser...


  Adaugat la: 2018-04-27
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  La concursul de admitere in institutiile de invatamant ale Ministerului Afacerilor Interne care scolarizeaza elevi/studenti in beneficiul Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, se candide...


  Adaugat la: 2018-04-27
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al Judetului Neamt avertizeaza populatia asupra consecintelor utilizarii incorecte a focului de catre cei care isi vor petrece ziua de „1 MAI” la i...


  Adaugat la: 2018-04-26
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
           Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt organizeaza inscrieri la concursurile de admitere in institutiile de invatamant care re...


  Adaugat la: 2018-04-07
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In perioada Sfintelor Sarbatori de Paste, credinciosii ortodocsi se vor afla in lacasurile de cult, pentru a primi Lumina Invierii Domnului. Pentru ca aceste momente de rugaciune si apropiere de Dumne...


  Adaugat la: 2018-04-03
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO

  1. CUTREMUR
  A) PROTECTIA ANTISEISMICA IN INTERIORUL LOCUINTEI SAU LOCULUI DE MUNCA

 • evitarea aglomerarii spatiilor de la locul de munca sau din locu...


  Adaugat la: 2018-04-03
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta desfasoara in prima zi de miercuri a fiecarei luni testari ale echipamentelor din componenta sistemului de instiintare, avertizare si alarmare in situa...


  Adaugat la: 2018-04-02
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Vineri, 30 martie a.c., la nivelul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt(Detasamentul de pompieri Roman) a avut loc Competitia de descarcerare si prim ajutor califi...


  Adaugat la: 2018-03-27
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In data de 27.03.2018, incepand cu ora 10:00, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta “Petrodava” al judetului Neamt va desfasura un exercitiu cu forte si mijloace in teren cu tema „Activitatea Inspe...


  Adaugat la: 2018-03-06
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta desfasoara in prima zi de miercuri a fiecarei luni testari ale echipamentelor din componenta sistemului de instiintare, avertizare si alarmare in situa...


  Adaugat la: 2018-02-28
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Astazi, incepand cu ora 11:00, a avut loc la sediul ISU Neamt, o sedinta festiva cu ocazia Zilei Protectiei Civile din Romania, condusa de Lt. Col. Mitrea Mihai Ciprian – imputernicit inspector sef...


  Adaugat la: 2018-02-27
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Avandu-se in vedere avertizarea meteorologica „COD PORTOCALIU” emisa de catre Administratia Nationala de Meteorologie, valabila in perioada 26 februarie – 01 martie a.c., avem onoarea sa va informam c...


  Adaugat la: 2018-02-13
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Atunci cand data de 13 cade intr-o zi de marti, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta prin unitatile subordonate, desfasoara o serie de activitati de informare si constientizare a populatie...


  Adaugat la: 2018-02-06
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Si in anul 2018 se vor desfasura exercitiile lunare „Miercurea Alarmelor”. Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta desfasoara in prima zi de miercuri a fiecarei luni testari ale echipamentel...


  Adaugat la: 2018-01-25
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  ISU Neamt reaminteste cetatenilor urmatoarele masuri de aparare impotriva incendiilor la exploatarea sistemelor de incalzire


  • cosurile de fum vor fi obligatoriu verificate, reparate si...  Adaugat la: 2018-01-03
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt scoate la concurs, prin incadrare directa, urmatoarele posturi vacante de executie:

  • Un post de ofiter specialist II d... • BULETINE INFORMATIVE


  Interventii in perioada 30.06-06.07.2021
  Data: 06 07 2021
  29.06.2021 - Misiune de interventie la un accident rutier produs pe raza comunei Petricani

  In jurul orei 12:12, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre un accident rutier prod...

  [citeste tot»] ......................................
  Interventii in perioada 04.06-29.06.2021
  Data: 26 06 2021
  29.06.2021 - Misiune de interventie la un accident rutier produs pe raza comunei Petricani

  In jurul orei 12:12, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre un accident rutier prod...

  [citeste tot»] ......................................
  Interventii in perioada 05.05-30.05.2021
  Data:
  30.05.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa aflata in curtea unei biserici din municipiul Piatra-Neamt

  Prin apel la 112, in jurul orei 13:29, pompier...

  [citeste tot»] ......................................
  Interventii in perioada 27.04-05.05.2021
  Data: 05 05 2021

  05.05.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata in comuna Margineni

  In jurul orei 21:37, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervi...

  [citeste tot»] ......................................
  Interventii in perioada 09.04-26.04.2021
  Data: 26 04 2021
  26.04.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la un stog de fan in comuna Bodesti

  Prin apel la 112, in jurul orei 22:10, pompierii au fost instiintati despre prod...

  [citeste tot»] ......................................
  Interventii in perioada 05.04-08.04.2021
  Data: 08 04 2021
  08.04.2021 - Misiune pirotehnica in comuna Ion Creanga

  In data de 08.04.2021, echipa pirotehnica din cadrul ISU Neamt a intervenit pentru asanarea unei lovituri de aruncator de calibru 50 mm...

  [citeste tot»] ......................................

  Cele mai recente buletine informative
  ISU Neamt:

  Buletin Informativ pentru 06 07 2021
  Buletin Informativ pentru 26 06 2021
  Buletin Informativ pentru
  Buletin Informativ pentru 05 05 2021
  Buletin Informativ pentru 26 04 2021
  Buletin Informativ pentru 08 04 2021
  Buletin Informativ pentru 05 04 2021
  Buletin Informativ pentru 31 03 2021
  Buletin Informativ pentru 27 02 2021
  Buletin Informativ pentru 27 01 2021
  Buletin Informativ pentru 21 01 2021
  Buletin Informativ pentru 18 01 2021
  Buletin Informativ pentru 13 01 2021
  Buletin Informativ pentru 31 12 2020
  Buletin Informativ pentru 26 11 2020

  PIATRA NEAMT, Str. Cuiejdi, nr. 34,Cod postal:610024 / Tel:0233.216815, 0233.216816 / http://www.ijsunt.ro
  Copyright © 2019 ISU NEAMT | Toate drepturile rezervate