printListeaza acest articolul

POMPIERII AU FOST LA DATORIE IN MINIVACANTA DE PASTE SI 1 MAI
Adaugat la: 2019-05-02 / Sursa: WWW.IJSUNT.RO
225 situatii de urgenta au fost gestionate de pompierii salvatori nemteni in minivacanta sarbatorilor pascale si 1 Mai. Majoritatea misiunilor care au presupus interventia echipajelor operative au fost destinate acordarii asistentei medicale de urgenta.

In perioada 25 aprilie - 01 mai a.c., peste 95 de pompieri militari au asigurat, zilnic, misiunile de protectie a populatiei, cu peste 60 mijloace operationale, din care 18 autospeciale de stingere, 2 autospeciale de descarcerare, 23 de motopompe, 8 barci, 2 autospeciale de interventie si salvare de la inaltime, o autospeciala pirotehnica si 7 echipaje SMURD.

Astfel, in cele sapte zile, la nivelul judetului Neamt au fost derulate 225 interventii, salvatorii fiind solicitati la 12 misiuni de stingere a incendiilor, 191 cazuri SMURD, 5 misiuni pirotehnice, 3 misiuni pentru deblocarea usilor de acces in locuinte si 14 pentru protectia comunitatilor. La lacasurile de cult nu s-au inregistrat incendii.

De asemenea, in aceasta perioada, peste 200 persoane au fost asistate medical de catre pompierii care incadreaza echipajele SMURD.

* * *

Premergator acestei perioade, pompierii militari au derulat recunoasteri in teren si controale la unitatile de cult si cele de cazare turistica, fiind inlaturate o serie de nereguli care puteau pune in pericol utilizatorii.

Inspectorii de prevenire au avut in atentie dotarea cu stingatoare de incendiu, utilizarea corecta a instalatiilor electrice, precum si mentinerea libera a cailor de evacuare si a celor de acces cu autospecialele de interventie.

Totodata, s-au efectuat instruiri cu personalul responsabil de la aceste categorii de obiective, privind modalitatile practice de prima interventie in caz de necesitate, pana la sosirea echipajelor profesioniste.

In continuare, pompierii salvatori raman mobilizati pentru a actiona cu operativitate in sprijinul semenilor.

COPYRIGHT:© www.ijsunt.ro
Pentru mai multe detalii contactati Compartimentul Informare si Relatii Publice.