printListeaza acest articolul

Masuri de prevenire si stingere a incendiilor in taberele de copii si elevi
Adaugat la: 2018-08-13 / Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta ”Petrodava” al judetului Neamt atrage atentia asupra unor masuri de prevenire si stingere a incendiilor in taberele de copii si elevi, care odata respectate vor contribui la reusita unei vacante frumoase.

Este interzisa folosirea chibriturilor sau a altor surse ce pot genera incendii.

Este interzis sa se umble la instalatiile electrice, prize, intrerupatoare, tablouri de sigurante, precum si folosirea unor instalatii improvizate. Orice defectiune se semnaleaza personalului de serviciu si/sau administratorului, urmand a fi inlaturata numai de catre personal calificat si autorizat.

Se interzice amplasarea in camere a unui numar de paturi peste numarul admis, pentru mentinerea libera a circulatiilor interioare din camere, in vederea asigurarii conditiilor de evacuare operativa in cazul producerii unei situatii de urgenta.

Se asigura practicabilitatea permanenta si la gabaritele proiectate a tuturor cailor de evacuare din cladiri si a functionarii iluminatului de securitate pentru evacuarea din cladire.

Se asigura necesarul de mijloace tehnice de aparare impotriva incendiilor aferente constructiilor si instruirea intregului personal al taberelor, precum si a conducatorilor de grup si insotitorilor, de catre administratorii obiectivelor, asupra utilizarii acestora.

Se instituie unele proceduri eficiente de anuntare a utilizatorilor asupra producerii unei situatii de urgenta pe intreaga durata cat acestia se afla in cladiri (atat pe timp de zi, cat si pe timp de noapte).

Se elimina orice deficiente la sistemele de inchidere/incuiere a usilor camerelor/ dormitoarelor pe durata prezentei copiilor si tinerilor in acestea, pentru eliminarea posibilitatii de blocare accidentala a acestora si se interzice incuierea camerelor/ dormitoarelor pe durata prezentei copiilor si tinerilor in interior.

Se asigura supravegherea permanenta a copiilor/elevilor atat pe durata desfasurarii activitatilor planificate, cat si pe perioadele de odihna cu prioritatea celor cu varste mai mici de 14 ani, de catre conducatorii de grup si insotitori.

Se efectueaza instruirea de catre administratorii obiectivelor a conducatorilor de grup si insotitorilor, a copiilor si tinerilor, asupra regulilor de aparare impotriva incendiilor ce trebuie respectate si, in mod obligatoriu, in prima zi a fiecarei serii, se va executa un exercitiu de evacuare din cladiri/corturi etc., in cazul ipotetic al unei situatii de urgenta.

In tabere este interzis fumatul in spatiile de cazare sau servire a mesei, precum si in toate spatiile inchise din centrele de agrement. Focurile de tabara se organizeaza la distante de siguranta fata de constructii, vegetatie, autovehicule, numai pe timp fara vant si cu respectarea regulilor de aparare impotriva incendiilor, in spatii special amenajate si nu se permite apropierea copiilor de acestea la distante care sa 1e puna viata in pericol.

De asemenea, este obligatorie stingerea focarelor, in totalitate, 1a finalul activitatii.

Se va colabora cu reprezentantii inspectoratelor pentru situatii de urgenta judetene sau cu reprezentantii serviciului voluntar pentru situatii de urgenta cel mai apropiat pentru desfasurarea in conditii de siguranta a activitatilor sus mentionate.

COPYRIGHT:© www.ijsunt.ro
Pentru mai multe detalii contactati Compartimentul Informare si Relatii Publice.