Stema ROMANIA     Stema MINISTERUL ADMINISTRATIEI SI INTERNELOR   Stema INSPECTORATUL GENERAL PENTRU SITUATII DE URGENTA

EVENIMENTELE SI INTERVENTIILE RECENTE

Interventii in perioada 01.12-31.12.2020
Data: 31 12 2020
31.12.2020 - Misiune de interventie pentu stingerea unui incendiu la un gater din localitatea Girov

Prin apel la 112, in jurul orei 23:46, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din localitatea Girov. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD.
Incendiul se manifesta in interiorul si la acoperisul unei locuinte cu posibilitatea propagarii la o alta locuinta aflata in imediata vecinatate.
Pompierii au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars bunurile materiale din doua incaperi si acoperisul locuintei pe o suprafata de aproximativ 70 mp.
Proprietara locuintei in varsta de 83 de ani a suferit atac de panica. Aceasta a primit ingrijiri medicale de la echipajul de paramedici la locul evenimentului refuzand transportul la spital.
Focul deschis in spatii inchise (lumanare) a fost cauza probabila de producere a acestui incendiu.


30.12.2020 - Misiune pirotehnica in comuna Moldoveni

In data de 30.12.2020, ca urmare a unui apel la 112, echipa pirotehnica din cadrul ISU Neamt a intervenit pentru asanarea unui proiectil exploziv de calibru 100 mm in localitatea Hociungi, comuna Moldoveni.
Munitia provine din Al Doilea Razboi Mondial si fost descoperita de catre un barbat de 39 de ani in albia paraului Sarbului.
Pirotenicienii au cercetat zona cu detectorul de metale pe o suprafata de aproximativ 300 mp, nemaigasind alte munitii sau elemente de munitie. Munitia gasita a fost ridicata, transportata si depozitata in conditii de siguranta pentru a fi distrusa ulterior.


29.12.2020 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din comuna Stefan cel Mare

Aseara, prin apel la 112,in jurul orei 20:50, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la o locuinta din localitatea Ghigoiesti, comuna Stefan cel Mare. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Piatra-Neamt cu doua autospeciale de stingere cu apa si spuma. Incendiul se manifesta generalizat la nivelul unei locuinte.
Pompierii au localizat si lichidat incendiul. In urma incendiului au ars: acoperisul pe o suprafata de aproximativ 32 mp si bunurile materiale aflate in interiorul locuintei (documente de identitate, bani, usi, geamuri, materiale textile, obiecte de mobilier etc). Cauza probabila de producere a acestui incendiu a fost stabilita ca fiind focul deschis in spatii inchise (lumanare).


29.12.2020 - Misiune de interventie la un accident rutier produs in comuna Botesti

Prin apel la 112, in jurul orei 20:38, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier pe DN 2, in localitatea Barticesti, comuna Botesti. In accidentul rutier au fost implicate doua autoturisme fara persoane incarcerate. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Roman cu o autospeciala pentru stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD si doua echipaje cu ambulante de la SAJ Roman. In urma accidentului au rezultat trei victime, constiente O victima a fost preluata de echipajul SMURD iar alte doua victime au fost preluate de echipajele de la SAJ, toate fiind transportate la CPU Roman.
Traficul a fost blocat pe ambele sensuri de circulatie.
Pompierii au asigurat masuri de prevenire si stingere a incendiilor, prin deconectarea bornelor bateriilor si indepartarea scurgerilor de lichide combustibile (carburanti si ulei) si au curatat/degajat carosabilul de elementele rezultate in urma accidentului rutier.
Cele doua autoturisme au fost indepartate de pe partea carosabila de catre echipajul de pompieri impreuna cu voluntari din cadrul SVSU Botesti si participanti la trafic.


29.12.2020 - Comunicat de presa: Ceremonie de depunere a Juramantului Militar si retragere din activitate la I.S.U. Neamt

Debutul unei cariere militare incepe odata cu depunerea Juramantului Militar. Astazi, in fata drapelului tricolor au depus juramantul militar 12 absolventi ai Scolii de Subofiteri de Pompieri si Protectie Civila "Pavel Zaganescu" Boldesti. Eu
- sg.maj. Apostoae Ioan-Damian
- sg.maj. Barburas Bogdan-Iosif
- sg.maj. Bugnar Cristian
- sg.maj. Costan Nicolae
- sg.maj. Lungu-Ailenei Teodor
- sg.maj. Ojica Alexandru-Viorel
- sg.maj. Pricop Alexandru-Gabriel
- sg.maj. Racheriu Cosmin
- sg.maj. Rus Nicusor
- sg.maj. Sturzu Vlad-Florin
- sg.maj. Susca Andrei-Florin
- sg.maj. Tamasoi Marius-Nicolae
jur credinta patriei mele, Romania.
Jur sa-mi apar tara, chiar cu pretul vietii.

Jur sa respect Constitutia, legile tarii si regulamentele militare. Asa sa-mi ajute Dumnezeu."
Acesti tineri s-au angajat sa slujeasca tara si valorile ei democratice sub deviza ,,Curaj si devotament".
Sentimentele de mandrie, dar si de asumare a unei mari responsabilitati traite in aceste momente le vor calauzi pasii in cariera si le vor da putere atunci cand le va fi mai greu.
Subofiterii isi vor desfasura activitatea in cadrul Detasamentelor de pompieri din Piatra-Neamt si Targu Neamt.
Felicitari tuturor si mult succes in misiunile care urmeaza sa va fie incredintate!
Intr-o atmosfera plina de emotie, pe platoul Detasamentului Piatra-Neamt pompierii s-au despartit de domnul colonel Claudiu Gaman, Adjunctul inspectorului sef, care dupa 29 de ani activitate depusa in slujba tarii, a decis sa treaca in rezerva cu drept la pensie.
Absolvent al Facultatii de Pompieri din cadrul Academiei de Politie ,,Al.I. Cuza" Bucuresti, in anul 1995 a fost incadrat la Compania de pompieri Roman si a fost in primul an loctiitor comandant. Din 1996 pana in 2000 a fost loctiitor comandant la Compania de pompieri Targu Neamt, apoi pana in toamna anului 2012 a fost sef serviciu logistic la ISU Neamt. Avansarea in cariera a continuat, fiind seful Serviciului Prevenire pana in anul 2017, cand in urma reorganizarii inspectoratului a ajuns in comanda, ca adjunct.
In anul 2003, col. Claudiu Gaman a obtinut a doua licenta, de economist, dupa absolvirea Facultatii Stiinte Economice si Administratie Publica Suceava, urmata de doua mastere - unul in management public si celalalt in siguranta la incendii a constructiilor. In anul 2015 si-a dat doctoratul in geografie, mai exact despre fenomenul zapor, inundatii si alunecari de teren, analizate in lucrarea ,,Hazarde naturale generatoare de situatii de urgenta in arealul vaii Bistritei, intre comuna Borca si barajul Izvoru Muntelui".
De-a lungul carierei a parcurs numeroase cursuri de perfectionare si a publicat mai multe articole de specialitate.
Colegii din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Petrodava" al judetului Neamt isi exprima respectul si aprecierea pentru intreaga activitate desfasurata sub deviza "audacia et devotio".
Felicitari pentru intreaga activitate!


28.12.2020 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din municipiul Piatra-Neamt

In jurul orei 00:53, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la o locuinta situata in municipiul Piatra-Neamt, pe strada Garcina.
Incendiul se manifesta la acoperisul unei anexe gospodaresti situata in imediata vecinatate a unei case de locuit (la o distanta de un metru). Pompierii au intervenit cu o autospeciala de stingere cu apa si spuma pentru localizarea si lichidarea incendiului. Au ars aproximativ doi mp de astereala si aproximativ un ml de grinda.
Cosul de fum neprotejat termic fata de materiale combustibile a fost cauza probabila de producere a acestui incendiu.


27.12.2020 - Misiune de interventie pentru deblocare a unei usi de la un apartament din municipiul Piatra-Neamt

In jurul orei 12:47, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Piatra-Neamt. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii pietreni cu o autospeciala complexa pentru interventie si o ambulanta SMURD.
Cu ajutorul scarii culisabile, pompierii au patruns in interiorul apartamentului situat la primul etaj intr-un bloc de locuinte situat pe strada 1 Decembrie 1918. In apartament, a fost gasita o femeie de 72 ani, cazuta langa pat, constienta. Acesta a primit ingrijiri medicale de la paramedici la locul evenimentului, refuzand transportul la spital.


26.12.2020 - Misiune de interventie la un accident rutier produs pe E 85, pe raza comunei Sabaoani

Prin apel la 112, in jurul orei 07:30, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier pe E 85, pe raza comunei Sabaoani. In accidentul rutier au fost implicate doua autoturisme, fara persoane incarcerate. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii romascani cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD si un echipaj cu o ambulanta de la SAJ.
In urma accidentului rutier produs a rezultat o victima. Aceasta a primit ingrijiri medicale de la echipajul SAJ la locul evenimentului, refuzand transportul la spital.
Pompierii au asigurat masuri de prevenire si stingere a incendiilor, prin deconectarea bornelor bateriilor si indepartarea scurgerilor de lichide combustibile (carburanti si ulei) si au curatat/degajat carosabilul de elementele rezultate in urma accidentului rutier.


25.12.2020 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la un adapost pentru animale din municipiul Piatra-Neamt

Prin apel la 112, in jurul orei 07:35, pompierii nemteni au fost instiintati despre producerea unui incendiu la un adapost pentru animale din municipiul Piatra-Neamt (Batca Doamnei). Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompierii pietreni cu doua autospeciale de stingere.
La ajungerea fortelor de interventie incendiul se manifesta generalizat la nivelul acoperisului unui adapost pentru animale. Au fost evacuate opt pasari care se aflau in adapostul cuprins de flacari.
Pompierii au stins incendiul in urma caruia au ars materiale lemnoase si plante furajere depozitate in pod si acoperisul adapostului pe o suprafata de aproximativ 80 mp.
Din fericire, nu au fost victime.
Scurtcircuitul electric a fost cauza probabila de producere a acestui incendiu.


24.12.2020 - Misiune pirotehnica in comuna Vanatori Neamt

In data de 24.12.2020, in comuna Vanatori Neamt, pe timpul desfasurarii activitatii de pregatire de specialitate in teren, echipa pirotehnica a descoperit o lovitura acuplata de calibru 47 mm si 102 cartuse de calibru 7.92 mm.

Pirotehnicienii au ridicat, transportat si depozitat in conditii de siguranta munitia descoperita la depozitul special amenajat, in vederea distrugerii. Munitia gasita provine din Al Doilea Razboi Mondial.


23.12.2020 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din comuna Borlesti

In aceasta dimineata, prin apel la 112, pompierii nemteni au fost instiintati despre producerea unui incendiu la o locuinta din comuna Borlesti. Pompierii din cadrul Detasamentului Piatra-Neamt au intervenit pentru localizarea si lichidarea incendiului cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD.
Incendiul se manifesta generalizat la o locuinta cu suprafata de aproximativ 30 mp. Pompierii au scos din locuinta in flacari o butelie.
Proprietara locuintei in varsta de 70 de ani a suferit un atac de panica. Aceasta a primit ingrijiri medicale la locul evenimentului de la echipajul SMURD, refuzand transportul la spital Burlanul de fum neprotejat termic fata de materiale combustibile a fost cauza probabila de producere a acestui incendiu.

23.11.2020 - Comunicat de presa:numiri in functii de comanda la ISU Neamt

La nivelul ISU Neamt, incepand cu data de 22.12.2020, pentru o perioada de trei luni au fost facute urmatoarele desemnari:
- col. Mitrea Mihai Ciprian, actual prim adjunct al inspectorului sef a fost desemnat sa indeplineasca functia de inspector sef;
- lt. col. Burdulea Bogdan, actual comandant al Detasamentului de Pompieri Targu Neamt, a fost desemnat sa indeplineasca functia de prim adjunct al inspectorului sef, cu atributii in domeniul prevenirii, pregatirii si raspunsului in domeniului situatiilor de urgenta. Nr. telefon 0747 399 441
23.11.2020 - Comunicat de presa: rezultatul testului Covid pentru un cadru militar ce isi desfasoara activitatea in cadrul ISU este pozitiv Va informam ca rezultatul testului Covid pentru un cadru militar ce isi desfasoara activitatea in cadrul ISU Neamt este pozitiv. In acest sens, facem precizarea ca dupa primirea rezultatului care indica infectarea, s-a procedat la informarea structurilor ierarhice si a Directiei de Sanatate Publica, pentru adoptarea masurilor legale.


21.12.2020 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din comuna Tupilati

In aceasta dimineata, prin apel la 112, pompierii nemteni au fost instiintati despre producerea unui incendiu la o locuinta din localitatea Tupilati. Pompierii din cadrul Detasamentului Roman au intervenit pentru localizarea si lichidarea incendiului cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD. Incendiul se manifesta la acoperisul unei anexe gospodaresti (bucatarie de vara) lipita de locuinta, cu posibilitatea propagarii la intreaga locuinta. Pompierii au stins incendiul in urma caruia a ars acoperisul locuintei pe o suprafata de aproximativ 30 mp.
Proprietarul locuintei in varsta de 94 de ani a suferit un atac de panica. Aceasta a primit ingrijiri medicale la locul evenimentului de la echipajul SMURD, refuzand transportul la spital
Cosul de fum neprotejat termic fata de materiale combustibile a fost cauza probabila de producere a acestui incendiu.
Pompierii nemteni reamintesc cetatenilor regulile si masurile de prevenire a incendiilor la instalarea si exploatarea cosurilor si burlanelor pentru evacuarea fumului:
cosurile de fum trebuie curatate periodic (in mod obligatoriu la inceputul sezonului rece), verificate si reparate (daca este cazul) de persoane specializate si autorizate.
in podurile cladirilor, cosurile se tencuiesc pe interior si pe exterior si se dau cu var, pentru a se putea observa cu usurinta eventualele fisuri prin care ar putea patrunde scantei ce pot fi surse de aprindere, daca in zona lui sunt materiale combustibile. cosurile de fum se vor izola fata de elementele combustibile ale planseelor prin ingrosarea zidariei de caramida a cosului cu 25 cm, iar in spatiul dintre cos si planseu se recomanda introducerea unui strat de materiale necombustibile.
cosurile aflate in apropierea materialelor combustibile (depozite de furaje, paduri etc.) sau cele situate pe acoperisuri combustibile, vor fi prevazute cu site sau gratare pentru retinerea scanteilor;
se interzice folosirea improvizatiilor la burlanele metalice de evacuare a fumului cu coturi multiple, montate pe langa peretii combustibili sau in apropierea materialelor combustibile;
Pentru cresterea gradului de protectie a gospodariilor si pentru a preveni unele situatii neplacute cu consecinte grave, cetatenii trebuie sa constientizeze ca ei sunt primii responsabili in a-si proteja locuinta si bunurile.


21.12.2020 - Misiune de interventie la un accident rutier produs la iesirea din orasul Targu Neamt spre Timisesti.

Prin apel la 112, pompierii nemteni au fost instiintati despre producerea unui accident rutier la iesirea din orasul Targu Neamt spre Timisesti. La locul evenimentului s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Targu Neamt cu o autospeciala de stingere si o autospeciala pentru descarcerare si un echipaj cu ambulanta de la SAJ.
Un autoturism a parasit partea carosabila si s-a rasturnat. Pana la ajungerea fortelor de interventie conducatorul auto (barbat de 67 ani) a fost scos din interiorul autoturismului de catre participantii la trafic. Acesta a fost preluat de echipajul SAJ si transportat la spital. Pompierii au asigurat masuri de prevenire si stingere a incendiilor.


21.12.2020 - Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la o locuinta din municipiul Piatra-Neamt

Prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la o locuinta situata pe strada Cetatea Neamtului, in municipiul Piatra-Neamt. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii pietreni cu o autospeciala pentru descarcerare.
Cu ajutorul echipamentelor pentru descarcerare, pompierii au patruns in interiorul locuintei, unde au gasit un barbat de aproximativ 52 de ani fara semne vitale.


20.12.2020 - Misiune de interventie la un accident rutier produs pe DN 15D, la iesirea din municipiul Piatra-Neamt

Prin apel la 112, pompierii nemteni au fost instiintati despre producerea unui accident rutier pe DN 15D, la iesirea din municipiul Piatra-Neamt spre localitatea Turturesti. Un autoturism a parasit partea carosabila si s-a rasturnat. In masina se aflau doua persoane. Acestea s-au autoevacuat pana la sosirea fortelor de interventie.
Pompierii au asigurat masuri de prevenire si stingere a incendiilor, prin deconectarea bornelor bateriei si indepartarea scurgerilor de lichide combustibile (carburant si ulei) si au curatat/degajat carosabilul de elementele rezultate in urma accidentului rutier.


18.12.2020 - Comunicat de presa: Apararea impotriva incendiilor la nivelul unitatilor sanitare cu paturi din judetul Neamt

Situatia avizarii - autorizarii privind securitatea la incendiu a unitatilor spitalicesti din judetul Neamt
In conformitate cu prevederile legale, avizul de securitate la incendiu este actul emis, in baza legii, dupa verificarea de conformitate cu prevederile reglementarilor tehnice in vigoare a masurilor de aparare impotriva incendiilor, adoptate in documentatiile tehnice de proiectare, pentru indeplinirea cerintei esentiale - securitate la incendiu - a constructiilor, instalatiilor si altor amenajari. Acest act administrativ se emite inainte de inceperea lucrarilor de executie la constructii si amenajari noi, de modificare a celor existente si/sau schimbarea destinatiei acestora.
In conformitate cu prevederile legale, autorizatia de securitate la incendiu certifica faptul ca o constructie indeplineste conditiile de asigurare a cerintei esentiale ,,securitate al incendiu" prevazute de reglementarile tehnice in vigoare. Acest document confera persoanelor fizice sau juridice, detinatoare ale constructiilor, instalatiilor si ale altor amenajari, de a le pune in functiune si de a le exploata din punctul de vedere al indeplinirii cerintei de securitate la incendiu. Autorizatia trebuie solicitata dupa admiterea receptiei la terminarea lucrarilor si inainte de darea in functiune a cladirii.
Avizul/autorizatia de securitate la incendiu trebuie obtinute atat pentru constructii existente, atunci cand se schimba functiunile unui spatiu si/sau se executa lucrari de modificare, cat si pentru constructii noi. Pentru unitatile sanitare, aceasta obligatie a fost instituita incepand cu anul 1992 si subzista pana la acest moment.
Astfel, o cladire se poate afla in una din urmatoarele situatii:
detine autorizatie de securitate la incendiu;
functioneaza fara autorizatie de securitate la incendiu - in conditiile in care a fost edificata dupa anul 1992 sau a fost construita anterior acestui an si asupra ei s-au executat lucrari de modificare si/sau schimbare a destinatiei; nu necesita autorizatie de securitate la incendiu intrucat nu s-a schimbat destinatia si/sau nu s-au executat lucrari de modificare;
autorizate partial - in sensul in care autorizatia a fost emisa pentru un etaj sau o sectie din interiorul cladirii.
Constructiile existente intra in procesul de avizare/autorizare doar in conditiile in care asupra lor se executa lucrari de modificare si/sau schimbare a destinatiei. Principala problema a fondului construit existent este generata de exploatarea, chiar de zeci de ani pentru unele categorii de constructii, fara interventii de reabilitare a instalatiilor utilitare existente sau lucrari de modificare care sa vizeze imbunatatirea tuturor cerintelor de calitate fata de momentul edificarii lor.
In judetul Neamt sunt noua unitati sanitare de stat si private cu paturi (cu personalitate juridica), avand 23 de cladiri. Situatia autorizarii din punctul de vedere al securitatii la incendiu la unitatile spitalicesti din judetul Neamt este urmatoarea:
4 cladiri sunt autorizate privind securitatea la incendiu, astfel:
* Spitalul Municipal de Urgenta Roman - sectia psihiatrie;
* Centrul de Recuperare si Reabilitare Neuropsihiatrica - Razboieni - 2 corpuri;
* Spitalul de psihiatrie ,,Sfantul Nicolae" Roman.
3 cladiri sunt autorizate partial privind securitatea la incendiu, astfel:
* Spitalul Judetean de Urgenta Piatra Neamt - Sectia Obstetrica si Neonatologie - etaj 4 si Sectiile Cardiologie si Ginecologie - etaj 5
* Centru balneofizioterapie -Fundatia Speranta Bolnavilor - Botesti - autorizare extindere (etajare si alipire);

* Spitalul de Pneumoftiziologie Bisericani - corp D 2 cladiri functioneaza fara autorizatie de securitate la incendiu pentru acestea fiind emise avize de securitate la incendiu
* Spitalul Judetean de Urgenta Piatra-Neamt - sectia pediatrie (dat partial in folosinta - lucrari sistate);
* Spitalul Municipal de Urgenta Roman - corp central.
2 cladiri functioneaza fara autorizatie de securitate la incendiu fara a fi fost emis aviz de securitate la incendiu:
* Spitalul Municipal de Urgenta Roman - Sectia paliative;
* Centru de ingrijiri paliative - S.C Palimed S.R.L. Targu Neamt;
12 cladiri nu fac obiectul autorizarii privind securitatea la incendiu. Prevederi legale privind apararea impotriva incendiilor
Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta ,,Petrodava" al judetului Neamt poate dispune masura complementara de oprire a functionarii ori utilizarii constructiilor sau amenajarilor care au aria desfasurata mai mare de 200 mp, avand destinatia de comert, cultura sau turism, conform H.G.R. 915 din 03.11.2015 publicata in MONITORUL OFICIAL nr. 824 din 4 noiembrie 2015.
Legea 307/2006 privind apararea impotriva incendiilor reglementeaza in capitolul II obligatiile privind apararea impotriva incendiilor. La art. 19 sunt detaliate obligatiile pe care le are administratorul / conducatorul institutiei pentru a asigurarea securitatii la incendiu a constructiilor si utilizatorilor.
Rezultatele/concluziile controalelor efectuate de ISU la spitalele din judetul Neamt
Anual, ISU Neamt planifica si executa controale, conform competentelor, la unitatile sanitare din judet
In luna ianuarie 2020, cadrele ISU Neamt au executat noua controale la unitatile sanitare cu paturi din judet, fiind constatate 68 de nereguli privind apararea impotriva incendiilor si protectie civila. Cu aceasta ocazie au fost aplicate 41 de avertismente si amenzi in cuantum de 21000 lei. Nereguli constatate pe timpul acestor activitati:
caile de evacuare nu sunt pastrate in permanenta libere si in stare de utilizare la parametrii la care au fost proiectate;
planurile de evacuare din incaperile destinate saloanelor de bolnavi, afisate pe partea interioara a usilor, nu cuprind schita nivelului si evidentierea pe schita a salonului respectiv si a traseului de evacuare din acesta;
nu sunt stabilite modalitatile si procedurile de evacuare a persoanelor ce nu se pot evacua singure;
nu exista un mijloc tehnic, eficient, pentru alarmarea si alertarea in caz de incendiu in vederea evacuarii pacientilor si a personalului;
lipsa dotarii cu instalatii de detectare, semnalizare si alarmare in caz de incendiu;
exista corpuri de iluminat de securitate pentru evacuare care nu in stare de functionare;
hidrantii interiori nu sunt intretinuti permanent in stare de functionare, cu asigurarea fiabilitatii si eficientei necesare, conform reglementarilor tehnice specifice, in sensul ca robinetii de actionare nu inchid si deschid usor, o parte sunt blocati, tevile de refulare nu sunt conforme, iluminatul pentru marcare nu este functional.
La fiecare unitate sanitara cu paturi, pe timpul desfasurarii activitatilor de indrumare si control, cadrele de la ISU Neamt au efectuat activitati de informare preventiva ca urmare a derularii campaniilor nationale de informare preventiva: RISC - Renunta! Improvizatiile sunt catastrofale!, Detectorul autonom de fum va poate salva viata! si Nu tremur la cutremur!.
De asemenea, la inceputul acestui an, in toate unitatile spitalicesti, cadrele ISU Neamt au desfasurat instruiri cu personalul din aceste obiective, care au vizat modul de utilizare a unui stingator si modul de comportare in cazul producerii unui incendiu.
La incheierea controalelor de prevenire, aspectele negative identificate au fost analizate cu persoanele din conducerea unitatilor sanitare, principala problema invocata pentru nerealizarea masurilor de aparare impotriva incendiilor fiind lipsa fondurilor financiare.
Rezultatele/concluziile controalelor efectuate de ISU la sectiile ATI din judetul Neamt
In luna noiembrie ISU Neamt a efectuat controale de specialitate la sectiile ATI din cadrul unitatilor sanitare de la nivelul zonei de competenta.
Aspectele avute in vedere pe timpul executarii controalelor au vizat: analizarea situatiei din punct de vedere al avizarii-autorizarii cladirilor in care se afla sectiile ATI;
modul de indeplinire a obligatiilor stabilite prin Legea nr. 307/2006 privind apararea impotriva incendiilor, republicata, pentru conducatorul unitatii/administrator si a celorlalte atributii pe linia apararii impotriva incendiilor cuprinse in reglementarile specifice referitoare la organizarea apararii impotriva incendiilor la locul de munca, asigurarea evacuarii utilizatorilor in cazul producerii unei situatii de urgenta, a modului de actiune a personalului propriu in cazul producerii unui incendiu, precum si a instruirii salariatilor in domeniul situatiilor de urgenta;
functionarea si exploatarea instalatiilor de detectare, semnalizare, alarmare si stingere a incendiilor;
dotarea cu stingatoare de incendiu a sectiilor ATI, precum si modul de verificare a acestora, potrivit prevederilor legale;
verificarea documentelor care sa ateste functionarea in conditii de siguranta a instalatiilor electrice si a instalatiilor si echipamentelor specifice activitatii din sectia ATI (substante anestezice inflamabile, butelii de oxigen, instalatii aferente statiilor de oxigen etc.). Astfel, in urma controalelor de prevenire, efectuate la nivelul judetului Neamt in unitatile sanitare care detin sectii ATI, au fost identificate 23 deficiente in domeniul apararii impotriva incendiilor. Pentru neconformitatile identificate in teren, personalul specializat a aplicat 22 sanctiuni contraventionale, dintre care 20 avertismente si doua amenzi, in cuantum de 15.000 lei.
Principalele deficiente identificate din domeniul apararii impotriva incendiilor au constat in:
functionarea fara detinerea autorizatiei de securitate la incendiu. Cladirea in care functioneaza sectia ATI de la Spitalul Municipal Roman se afla in procedura de autorizare, pentru aceasta fiind emis aviz de securitate la incendiu.
nefunctionarea, neasigurarea mentenantei instalatiilor de detectie, semnalizare si avertizare a incendiilor ori neasigurarea echiparii constructiilor cu astfel de sisteme de protectie la incendiu;
neasigurarea conditiilor de evacuare in cazul producerii situatiilor de urgenta; exploatarea instalatiei electrice cu deficiente. Pe timpul desfasurarii acestor controale s-au efectuat doua exercitii de evacuare partiala, prin introducerea semnalului de alarma si evacuarea unui pat dintr-un salon ATI, la Spitalul Municipal de Urgenta Roman si Spitalul Orasenesc Targu Neamt. Tot cu aceasta ocazie s-a desfasurat o instruire cu personalul sectiei ATI Piatra Neamt (30 adulti) privind prezentarea ,,Ghidului de evacuare in situatii de urgenta generate de producerea unui incendiu in unitati sanitare cu paturi" si s-a desfasurat o activitate practica cu privire la modul de utilizare a stingatoarelor.


18.12.2020 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodareasca din comuna Baltatesti

In aceasta dimineata, in jurul orei 06:22, prin apel la 112, pompierii nemteni au fost instiintati despre producerea unui incendiu produs la o anexa gospodareasca din comuna Baltatesti.
Incendiul se manifesta la o anexa gospodareasca (bucatarie de vara) cu posibilitatea propagarii la locuinta aflata in imediata vecinatate. Pompierii au intervenit pentru localizarea si lichidarea incendiului cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD.
Nu au fost victime.
Incendiul a fost lichidat. A ars anexa gospodareasca cu suprafata de aproximativ 12 mp cu bunurile materiale aflate in interior.
Scurtcircuitul electric a fost cauza probabila de producere a acestui incendiu.


16.12.2020 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din comuna Raucesti

Prin apel la 112, pompierii nemteni au fost instiintati despre producerea unui incendiu la o locuinta din localitatea Oglinzi, comuna Raucesti.
Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompierii din cadrul Detasamentului Targu Neamt cu o autospeciala de stingere si o ambulanta SMURD si pompieri voluntari din cadrul SVSU Raucesti.
Incendiul se manifesta in interiorul unei camere cu posibilitatea propagarii la intreaga locuinta.
Fortele de interventie au stins incendiul in urma caruia au ars bunuri materiale din interiorul camerei ( obiecte de mobilier, aparate electrice si electrocasnice, materiale textile, etc).
Amplasarea necorespunzatoare a mijloacelor electrice de incalzire fata de materiale combustibile a fost cauza probabila de producere a acestui incendiu.


16.12.2020 - Misiune de interventie pentru degajarea unor persoane surprinse sub o stiva de lemne, la un operator economic din municipiul Roman Prin apel la 112, in jurul orei 14:05, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru degajarea unor persoane surprinse sub o stiva de lemne, la un operator economic din municipiul Roman.
La locul solicitarii s-au deplasat pompierii romascani cu o autospeciala pentru descarcerare si o ambulanta SMURD TIM si un echipaj cu ambulanta de la SAJ Roman. Pana la sosirea fortelor de interventie un barbat de 46 de ani a fost scos de catre colegi. Acesta a fost preluat si transportat la CPU Roman de echipajul de la SAJ.
Pompierii, cu ajutorul echipamentelor specifice din dotarea autospecialei, au intervenit pentru descarcerarea unui barbat de 40 de ani, constient, de sub un bustean din stiva de lemne. Acesta a primit ingrijiri medicale de la echipajul SMURD TIM, dupa care a fost transportat la CPU Roman.


15.12.2020 - Misiune de interventie la un accident rutier produs pe E 85, pe raza comunei Secuieni

Ca urmare a unui apel la 112, pompierii romascani au fost solicitati sa intervina la un accident rutier produs pe E 85, pe raza comunei Secuieni. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Roman cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si doua ambulante SMURD (TIM si EPA)
Accidentul rutier s-a produs intre un autotren si un autoturism. In urma accidentului rutier produs au rezultat doua victime neincarcerate (pasageri in autoturism). Acestea s-au autoevacuat pana la sosirea fortelor de interventie. Cele doua victime (doi barbati in varsta de 36 si 21 de ani) au fost transportate de echipajele SMURD la CPU Roman.
De asemenea, pompierii au asigurat masuri de prevenire si stingere a incendiilor, prin deconectarea bornelor bateriilor si indepartarea scurgerilor de lichide combustibile (carburanti si ulei) si au curatat/degajat carosabilul de elementele rezultate in urma accidentului rutier.


15.12.2020 - Misiune de interventie pentru degajarea unui animal cazut intr-o fantana din comuna Moldoveni

Prin apel la 112, pompierii romascani au fost solicitati sa intervina pentru degajarea unui animal cazut intr-o fantana din comuna Moldoveni. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii romascani cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si voluntari din cadrul SVSU Moldoveni cu un buldoexcavator.
Fortele de interventie au extras dintr-o fantana (nefolosita) de la aproximativ 2 m adancime, o bovina fara semne vitale.


15.12.2020 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din comuna Tamaseni
Prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la o locuinta din localitatea Tamaseni. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Roman cu doua autospeciale pentru stingere si o ambulanta SMURD.
Incendiul se manifesta in interiorul unei incaperi (bucatarie), cu posibilitatea propagarii la intreaga locuinta.
Pompierii au localizat si lichidat incendiul in urma caruia au ars bunurile materiale din interiorul incaperii (aragaz, cuptor, obiecte de mobilier si materiale textile). Scurtcircuitul electric a fost cauza probabila de producere a acestui incendiu. Nu au fost victime.


10.12.2020 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din comuna Ion Creanga

Prin apel la 112, in jurul orei 18:40, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la o locuinta din comuna Ion Creanga. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Roman cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD.
Incendiul se manifesta intr-una din camere si la acoperisul locuintei, cu posibilitatea propagarii la intreaga locuinta.
Din interiorul unei camere pompierii au scos o butelie. Miltarii au localizat si lichidat incendiul in urma caruia au ars acoperisul casei pe o suprafata de aproximativ 2 mp si bunurile materiale aflate in interiorul camerei. Efectul termic produs de amplasarea necorespunzatoare a materialelor combustibile fata mijloacele de incalzire fost cauza probabila de producere a acestui incendiu.
Nu au fost victime.
Atentie, vine sezonul rece!
In anul 2020, din totalul incendiilor produse in judetul Neamt, in medie, 18% au avut loc ca urmare a cosurilor de fum defecte sau necuratate, respectiv 10% ca urmare a mijloacelor de incalzire defecte, improvizate sau nesupravegheate. Din pacate, majoritatea acestor incendii se soldeaza adesea cu tragedii. !!Avand in vedere ca temperaturile pe timpul noptii au scazut, ISU Neamt recomanda cetatenilor care utilizeaza la incalzirea locuintelor sobe sau aparate ori mijloace electrice de incalzire, sa ia urmatoarele masuri specifice de prevenire a incendiilor de locuinte:
Asigurati verificarea, curatarea si repararea, daca este cazul, a cosurilor de fum de catre o persoana specializata; NU folositi decat materialul combustibil pentru care a fost destinata soba si evitati supraincarcarea acesteia;
NU folositi soba decat cu usita inchisa;
Asezati o tavita metalica in fata sobei, in dreptul usitei;
NU asezati in apropierea sobei sau pe aceasta materiale combustibile;
Stingeti focul din soba inainte de a parasi locuinta;
NU adormiti niciodata cu soba aprinsa;
Verificati integritatea aparatelor si mijloacelor de incalzire electrice, iar in cazul in care acestea sunt defecte, reparati-le cu ajutorul unui specialist sau cumparati-va altele noi;
NU asezati aparatele de incalzire electrice in apropierea materialelor combustibile;
NU asezati materiale combustibile pe mijloacele de incalzire electrice;
Decuplati aparatele de incalzire electrice inainte de a parasi locuinta sau de a adormi;
NU lasati niciodata copiii nesupravegheati cu focul aprins in soba ori aparatele de incalzire electrice in functiune.
Cetateni, nu uitati ! Printr-un comportament preventiv, va salvati viata si bunurile.


10.12.2020 - Misiune de interventie la un accident rutier produs pe DN 15C, pe raza comunei Cracaoani,

Ca urmare a unui apel la 112, pompierii din cadrul Detasamentului Targu Neamt au intervenit cu o autospeciala pentru descarcerare, o autospeciala pentru stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD au intervenit la un accident rutier produs pe raza comunei Cracaoani, pe Dn 15C.
In urma accidentului rutier un autoturism a intrat intr-un podet, rezultand trei victime incarcerate.
Pompierii au scos cele trei victime si le-au predat echipajelor medicale aflate la locul evenimentului. Doua victime sunt constiente.unei victime i se aplica manevre de resuscitare.
La locul evenimentului au fost solicitate si doua echipaje cu ambulante de la SAJ.
Conducatorul autoturismului, constient fost preluat de catre echipajul SMURD si transportat la spital.
Din pacate, pasagera nu a raspuns manevrelor de resuscitare. Cealalta pasagera a fost transportata de o ambulanta SAJ la spital, in stare grava.
Pompierii au asigurat si masurile de prevenire si stingere a incendiilor.


06.12.2020 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din comuna Draganesti

In jurul orei 07:21, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la o locuinta din comuna Razboieni. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii voluntari din cadrul SVSU Razboieni cu o autospeciala de stingere, pompierii din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu trei autospeciale de stingere si un echipaj cu o ambulanta de la SAJ. Incendiul se manifesta generalizat.
Incendiul a fost lichidat.
In urma incendiului au decedat doua persoane (o femeie de 80 de ani si un barbat de 59 de ani - mama si fiu).
Sistemul de incalzire defect (soba) a fost cauza probabila de producere a incendiului.


06.12.2020 - Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Piatra-Neamt

In jurul orei 13:10, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Piatra-Neamt. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii pietreni cu o autospeciala pentru descarcerare si un echipaj cu ambulanta de la SAJ Piatra-Neamt.
Cu ajutorul echipamentelor pentru descarcerare, pompierii au patruns in interiorul apartamentului situat la etajul 4 intr-un bloc de locuinte situat pe strada Orhei, unde au gasit un barbat de 78 ani, constient. Acesta a fost preluat de echipajul de la SAJ si transportat la spital. 05.12.2020 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din comuna Trifesti Prin apel la 112, in jurul orei 17:50, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la o locuinta din comuna Trifesti. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Roman cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD.
Incendiul se manifesta la acoperis si in doua camere ale locuintei, cu posibilitatea propagarii acestuia la o anexa gospodareasca din apropiere. Din interiorul unei camere pompierii au scos o butelie. Miltarii au localizat si lichidat incendiul in urma caruia au ars acoperisul casei pe o suprafata de aproximativ 80 mp si bunurile materiale aflate in interiorul celor doua camere. Cosul de fum neprotejat termic fata de materiale combustibile a fost cauza probabila de producere a acestui incendiu.
Nu au fost victime.


05.12.2020 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din orasul Targu Neamt

In jurul orei 09:00, prin apel la 112, pompierii nemteni au fost instiintati despre producerea unui incendiu la o locuinta situata pe strada 9 Mai, in orasul Targu Neamt.
Pompierii din cadrul Detasamentului Targu Neamt au intervenit pentru localizarea si lichidarea incendiului cu patru autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD. Incendiul se manifesta la acoperisul unei locuinte cu mansarda cu posibilitatea propagarii la doua locuinte cu etaj aflate in vecinatate. Trei persoane ( doua femei si un barbat) au primit ingrijiri medicale de la paramedicii de pe ambulanta SMURD deoarece au suferit atacuri de panica si usoare intoxicatii cu monoxid de carbon. Acestea au refuzat transportul la spital. Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in urma caruia a ars acoperisul casei pe o suprafata de aproximativ 170 mp si s-au deteriorat bunurile materiale din incaperile de la mansarda.
Scurtcircuitul electric a fost cauza probabila de producere a acestui incendiu. 04.12.2020 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din municipiul Roman
Prin apel la 112, in jurul orei 09:53, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la o locuinta situata pe strada Pacii din municipiul Roman. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Roman cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD. Incendiul se manifesta la acoperis cu posibilitatea propagarii la intreaga locuinta
Pompierii au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. A ars acoperisul casei pe o suprafata de aproximativ 80 mp.
Scurtcircuitul electric a fost cauza probabila de producere a acestui incendiu. Nu au fost victime.


03.12.2020 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din comuna Stanita

Prin apel la 112, in jurul orei 18:20, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la o locuinta din satul Ghidion, comuna Stanita. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Roman cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD. Incendiul se manifesta generalizat la acoperisul unei case cu posibilitatea propagarii la o alta casa aflata in imediata vecinatate. Pompierii au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. A ars acoperisul casei pe o suprafata de aproximativ 120 mp. Scurtcircuitul electric a fost cauza probabila de producere a acestui incendiu. Nu au fost victime.


03.12.2020 - Comunicat de presa: rezultatul testului Covid pentru un cadru militar ce isi desfasoara activitatea in cadrul ISU este pozitiv

Va informam ca rezultatul testului Covid pentru un cadru militar ce isi desfasoara activitatea in cadrul ISU Neamt este pozitiv. In acest sens, facem precizarea ca dupa primirea rezultatului care indica infectarea, s-a procedat la informarea structurilor ierarhice si a Directiei de Sanatate Publica, pentru adoptarea masurilor legale.


03.11.2020 - Misiune de interventie pentru stingerea a unui incendiu produs la un autoturism in municipiul Piatra-Neamt

Ca urmare a unui apel la 112, pompierii pietreni au intervenit cu o autospeciala pentru stingere apa si spuma pentru localizarea si lichidarea unui incendiu produs la un autoturism in municipiul Piatra-Neamt. La sosirea fortelor de interventie incendiul se manifesta generalizat la nivelul unui autoturism parcat pe strada Nicolae Iorga. Acesta a ars in totalitate. Incendiul s-a propagat si la un autoturism parcat in imediata vecinatate. Proprietarul acestuia, cu ajutorul stingatorului din dotare a stins incendiul care se manifesta la partea din spate a autoturismului (aripa dreapta, spoiler dreapta, stop dreapta). Scurtcircuitul electric a fost cauza probabila de producere a acestui incendiu.


02.12.2020 - Misiune de interventie la un accident rutier produs pe DN 15 C pe raza comunei Raucesti

Prin apel la 112, pompierii nemteni au fost instiintati despre producerea unui accident rutier produs pe DN 15 C pe raza comunei Raucesti. Ca urmare a accidentului rutier produs intre un autotren si un autoturism a rezultat o victima incarcerata. In urma accidentului autoturismul a parasit partea carosabila si a intrat intr-un sant. La locul evenimentului s-au deplasat pompierii targnemteni cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare, o autospeciala pentru descarcerare si o ambulanta SMURD si un echipaj cu o ambulanta de la SAJ Targu Neamt. Pompierii au extras victima incarcerata, soferul autoturismului, in stare de inconstienta. Aceasta a fost preluat de echipajul de la SAJ si transportat la spital. In autoturism se mai afla o persoana care s-a autoevacuat pana la sosirea fortelor de interventie. Pompierii au asigurat si masurile de prevenire si stingere a incendiilor, deconectand bornele bateriilor de la autoturism si au curatat/degajat carosabilul de elementele rezultate in urma accidentului rutier.


02.12.2020 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din comuna Bodesti

Prin apel la 112, in jurul orei 15:45, pompierii nemteni au fost instiintati despre producerea unui incendiu la o locuinta din satul Oslobeni, comuna Bodesti. Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompierii pietreni cu doua autospeciale de stingere cu apa si spuma si o ambulanta SMURD si pompierii voluntari din cadrul SVSU Bodesti cu o autospeciala pentru stingere. Incendiul se manifesta la acoperisul locuintei si la o magazie lipita de casa. Fortele de interventie au lichidat incendiul in urma caruia a ars acoperisul casei pe o suprafata de aproximativ 60 mp si o magazie cu suprafata de 14 mp. Actiunea intentionata a fost cauza probabila de producere a acestui incendiu. Nu au fost victime.


02.12.2020 - Comunicat de presa: Avansari in grad si depunerea juramantului militar cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei

Astazi, 02 decembrie la sediul ISU Neamt, cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei, a avut loc un ceremonial militar si religios pentru avansarea in grad si pentru depunerea juramantului militar a unor salvatori nemteni. In semn de apreciere pentru modul exemplar in care si-au indeplinit atributiile de serviciu, au fost inaintati in grad inaintea expirarii stagiului minim, un ofiter si cinci subofiteri, astfel:
* In gradul de locotenent-colonel: Mr. BURDULEA MIHAI - BOGDAN, comandant al Detasamentului de pompieri Targu Neamt;
* In gradul de plutonier adjutant sef: Plt. adj. GAVRILIU COSTEL - NICOLAE, din cadrul Detasamentului de pompieri Piatra Neamt;
* In gradul de plutonier adjutant sef: Plt. adj. GRIGORAS VASILE, din cadrul Detasamentului de pompieri Roman;
* In gradul de plutonier adjutant: Plt. maj. RADU MARIAN, din cadrul Detasamentului de pompieri Piatra Neamt;
* In gradul de plutonier adjutant: Plt. maj. ILISEI ALEXANDRU - OVIDIU, din cadrul Detasamentului de pompieri PiatraNeamt;
* In gradul de plutonier adjutantPlt. maj. AGAPIE DUMITRU, din cadrul Detasamentului de pompieri Tirgu Neamt.
Totodata, cu aceasta ocazie, in fata drapelului tricolor au depus juramantul militar 12 cadre, astfel:
Plt.adj.sef. Tibulasi Vasile
Plt. maj. Panduru Gabriel
Sg. maj. Avram Ciprian - Daniel
Sg. maj. Caia Cornel
Sg. maj. Fermezon Madalin - Constantin
Sg. maj. Foca Dragos
Sg. maj. Gusa Ioan - Alexandru
Sg. maj. Mihalache Alexandru - Constantin
Sg. maj. Neculcea Ioan
Sg. maj. Petraru Razvan - Vasile
Sg. maj. Racariu Cezar - Iustinian
Sg. maj. Socea Valentin
"Eu.... jur credinta patriei mele, Romania.
Jur sa-mi apar tara, chiar cu pretul vietii.
Jur sa respect constitutia, legile tarii si regulamentele militare.
Asa sa-mi ajute Dumnezeu."

Depunerea Juramantului Militar este un moment unic, emotionant pentru fiecare dintre noi, militarii. Sentimentele de mandrie, dar si de asumare a unei mari responsabilitati traite in acele momente ne calauzesc pasii in cariera si ne revin in memorie atunci cand ne este mai greu.
Felicitari tuturor si mult succes in misiunile care urmeaza sa va fie incredintate!


02.12.2020 - Comunicat de presa:Ai grija la cea mai mare grija: siguranta copilului tau!" - o noua campanie nationala lansata, astazi, de IGSU, E.ON si Delgaz Grid

Proiectul isi propune constientizarea adultilor asupra importantei supravegherii copiilor si a respectarii regulilor de siguranta in locuinte;
Peste 100 de copii si-au pierdut viata in incendii la locuinte, in ultimii opt ani, iar majori-tatea erau nesupravegheati la momentul producerii incidentului; In cei opt ani de parteneriat, IGSU, E.ON si Delgaz Grid au derulat mai multe campanii de siguranta ale caror mesaje au ajuns la milioane de romani. Potrivit sondajului realizat de IRES pentru Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (IGSU), unul din patru romani recunoaste ca isi lasa copiii mai mici de 10 ani nesuprave-gheati in locuinta. De asemenea, 64% dintre cei chestionati considera ca supravegherea permanenta a copiilor este cel mai important lucru pentru asigurarea securitatii micutilor in casa sau gospodarie. Totodata, potrivit datelor IGSU, in ultimii opt ani, 378 de copii au fost victime ale in-cendiilor la locuinte, iar 104 dintre acestia si-au pierdut viata. Majoritatea au fost lipsiti de supraveghere din partea adultilor, la momentul producerii incendiilor. Folosirea necorespunzatoare a instalatiilor electrice sau a mijloacelor de incalzire sunt prin-cipalele cauze care, an de an, curma vieti in randul celor mici. Astfel, conform sondajului IRES, 8% dintre romani recunosc ca au folosit improvizatii pentru sobe, cosuri de fum sau centrale pe lemne. De asemenea, 6% admit ca au facut improvizatii la instalatii electrice, iar 3% la instalatiile de gaz. Peste jumatate dintre romanii chestionati au declarant ca nu au un detector de gaz, 72% nu au stingator de incendii, iar 81% nu au detector de fum. Mai mult, 44,5% dintre cei care detin cos de fum nu apeleaza la personal specializat, cel putin o data pe an, pentru verificarea ori curatarea acestuia. Copiii raman categoria cea mai vulnerabila, atunci cand vorbim despre incendii produse la locuinte sau gospodarii. In cele mai multe situatii ei nu pot aprecia pericolele din jur si le lipseste puterea de a se salva din calea focului. Din totalul celor care si-au pierdut viata, aproximativ 69% provin din mediul rural, iar 31% din mediul urban. De aceea, constientizarea adultilor cu privire la responsabilitatea ce le revine in ceea ce priveste respectarea masurilor de siguranta in locuinte este obiectivul principal al campaniei nationale "Ai grija la cea mai mare grija: siguranta copilului tau", lansata de Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, in parteneriat cu E.ON si Delgaz Grid. Astfel, spoturile proiectului vor fi difuzate incepand de astazi pe posturile TV si in mediul online si vor aduce in prim-plan reprezentanti de seama ai categoriilor profesionale care se bucura de credibilitate si respect din partea populatiei, cum ar fi: pompieri, profesori, medi-ci, preoti, actori. Fiecare personaj din clipurile campaniei trage un semnal de alarma in ran-dul celor care sunt responsabili de siguranta copiilor, care pot deveni victime ale neglijentei sau neatentiei adultilor, fie ei bunici, parinti sau apartinatori. Supravegherea micutilor, pregatirea corespunzatoare a instalatiilor de incalzire, curatarea cosurilor de fum, obligatoriu inainte de venirea sezonului rece (cu personal autorizat), verifi-carea instalatiilor, repararea defectiunilor de catre specialisti sunt cateva dintre regulile principale care trebuie respectate, astfel incat copiii si ceilalti membri ai familiei sa fie in siguranta. Despre parteneriatul dintre E.ON, Delgaz Grid si IGSU Incheiat intre IGSU si E.ON Romania in luna septembrie 2012, parteneriatul ,,Impreuna pentru Siguranta" a constat in derularea, la nivel national, a mai multor campanii comune de in-formare si constientizare a cetatenilor privind riscurile la care se expun in cazul utilizarii ne-corespunzatoare a surselor de energie, fie ca vorbim de electricitate sau de gaze naturale. Astfel, in ultimii ani au fost derulate campaniile: "F.O.C - Flacarile Omoara Copii" (lansata in septembrie 2012), destinata constientizarii pericolelor la care sunt expusi copiii lasati singuri sau nesupravegheati in casa, urmata de "R.I.S.C.- Renunta! Improvizatiile sunt Catastrofale!" (lansata in noiembrie 2012), respectiv ,,R.I.S.C. - Siguranta NU e un joc de noroc!" (decembrie 2013). Acestea si-au propus nu doar sa informeze si sa sensibilizeze populatia, ci si sa schimbe in timp, comportamentul legat de utilizarea corecta a surselor de energie. De asemenea, in 2015, E.ON Romania s-a alaturat campaniei ,,Nu tremur la cutremur", initiata de Ministerul Afacerilor Interne si derulata la nivel national prin IGSU. Incepand cu anul 2016, pornind de la preocuparea reducerii numarul de victime si a pagube-lor materiale, cele doua parti au initiat si derulat, sub egida R.I.S.C., campania de informare preventiva a populatiei cu sloganul ,,Mai bine previi, decat sa nu fii!", pentru adoptarea unei atitudini proactive, prin sensibilizarea opiniei publice in vederea montarii detectoarelor de incendiu in locuinta proprie. La actiunile desfasurate sub egida parteneriatului au participat, in toti acesti ani, peste 6 milioane de oameni, jumatate dintre acestia fiind copii. Despre IGSU Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (IGSU) a fost infiintat in data de 15 decembrie 2004, prin fuziunea Comandamentului Protectiei Civile si Inspectoratului General al Corpului Pompierilor Militari, ca unitate subordonata Ministerului Afacerilor Interne. La nivel national, IGSU coordoneaza toate organizatiile implicate in managementul situatiilor de urgenta, in concordanta cu principiile existente pe plan international, specifice ONU, NATO, UE si altor organisme la care Romania este parte/a aderat. Despre E.ON Romania Grupul german E.ON este unul dintre liderii pietei de energie, avand in Romania o prezenta consolidata de-a lungul a 15 ani. Companiile-fanion ale grupului sunt Delgaz Grid si E.ON Energie Romania, acestea desfasurand activitati de distributie, respectiv de furnizare a energiei si a solutiilor energetice pentru circa 3,2 milioane de clienti. Despre Delgaz Grid Delgaz Grid, compania de distributie din cadrul Grupului german E.ON, opereaza o retea de gaze naturale de peste 23.000 km in 20 de judete din partea de Nord si de Vest a Romaniei (Cluj, Bistrita Nasaud, Maramures, Satu Mare, Salaj, Timis, Arad, Bihor, Caras-Severin, Hunedoara, Mures, Sibiu, Alba, Harghita, Iasi, Botosani, Vaslui, Suceava, Neamt si Bacau) si o retea de electricitate de aproape 81.900 km in sase judete din Moldova: Bacau, Botosani, Iasi, Neamt, Suceava si Vaslui. De la intrarea pe piata locala, in anul 2005, E.ON a investit circa 1,7 miliarde de euro in principal pentru modernizarea retelelor de gaze si electricitate si a virat catre stat impozite si taxe de 2,3 miliarde de euro.


01.12.2020 -Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din localitatea Pipirig

In jurul orei 10:12, prin apel la 112, pompierii nemteni au fost instiintati despre producerea unui incendiu la o locuinta din localitatea Pipirig. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii targnemteni cu o autospeciala de stingere. Incendiul se manifesta in podul locuintei, cu posibilitatea propagarii la intreaga locuinta. Pompierii voluntari cu autospeciala din dotare din cadrul SVSU Pipirig au localizat incendiul. Fortele de interventie au stins incendiul in urma caruia au ars aproximativ 10 mp din acoperisul locuintei. Efectul termic al curentului electric a fost cauza probabila de producere a incendiului. Nu au fost victime.
printListeaza articolul   printRecomanda articolul

bara

ARHIVA BULETINE INFORMATIVE

EVENIMENTELE SI INTERVENTIILE RECENTE

Interventii in perioada 30.06-06.07.2021
06 07 2021
29.06.2021 - Misiune de interventie la un accident rutier produs pe raza comunei Petricani

In jurul orei 12:12, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre un accident rutier prod...

[citeste tot+]
.................................................................................
Interventii in perioada 04.06-29.06.2021
26 06 2021
29.06.2021 - Misiune de interventie la un accident rutier produs pe raza comunei Petricani

In jurul orei 12:12, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre un accident rutier prod...

[citeste tot+]
.................................................................................
Interventii in perioada 05.05-30.05.2021

30.05.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa aflata in curtea unei biserici din municipiul Piatra-Neamt

Prin apel la 112, in jurul orei 13:29, pompier...

[citeste tot+]
.................................................................................
Interventii in perioada 27.04-05.05.2021
05 05 2021

05.05.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata in comuna Margineni

In jurul orei 21:37, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervi...

[citeste tot+]
.................................................................................
Interventii in perioada 09.04-26.04.2021
26 04 2021
26.04.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la un stog de fan in comuna Bodesti

Prin apel la 112, in jurul orei 22:10, pompierii au fost instiintati despre prod...

[citeste tot+]
.................................................................................
 COMUNICATE ISU NEAMT si
EXTRASE DIN PRESA LOCALA SI NATIONALA

Adaugat la: 2021-06-07
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Campania de recrutare de noi candidati in cadrul programului de voluntariat "Salvator din pasiune!" continua.

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Petrodava" al judetului Neamt are ca obiectiv, prin toate activitatile sale, cresterea nivelului de siguranta a nemtenilor, la care pot participa si voluntarii prin inscrierea in acest proiect.

Demersul are la baza beneficiile...Adaugat la: 2021-06-04
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Petrodava" al Judetului Neamt si Filiala teritoriala Neamt a Colegiului Psihologilor din Romania recruteaza psihologi voluntari pentru a colabora in cazul producerii unor accidente colective si/sau dezastre prin asigurarea asistentei psihologice, interventiei psihologice primare si acordarii primului ajutor psihologic victimelor dezastrelor si familiilor a...


Adaugat la: 2021-06-04
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
In luna aprilie 2021, in zona de competenta a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta ,,Petrodava" al judetului Neamt s-au produs 1283 de evenimente care au necesitat interventia serviciilor profesioniste, voluntare si private pentru situatii de urgenta (in medie 42,77 pe zi), numarul evenimentelor la care s-a intervenit cu forte specializate crescand cu 32,54% fata de perioada similara din a...


Adaugat la: 2021-06-04
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
In luna aprilie cadrele Inspectiei de Prevenire au executat un numar total de 83 controale din care 5 la unitati administrativ teritoriale, 8 la operatori economici si 69 la institutii de pe raza judetului Neamt si au raspuns la 6 petitii. In cadrul acestor controale au fost constatate 486 de nereguli, 4 dintre acestea fiind solutionate pe timpul controlului, iar 402 fiind sanctionate cu 398 ave...


Adaugat la: 2021-04-29
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Pe toata durata minivacantei de 1 Mai si a Sarbatorilor Pascale, pompierii nemteni vor fi zilnic la datorie, pentru asigurarea misiunilor operative, la solicitarile primite din partea cetatenilor.
Pentru siguranta credinciosilor si desfasurarea in bune conditii a manifestarilor religioase, inca de la inceputul acestui an, inspectorii de prevenire au efectuat 80 de verificari la biserici si ma...Adaugat la: 2021-04-01
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Pompierii nemteni au in dotare doua autospeciale pentru stingerea incendiilor la fondul forestier. Aceste doua autospeciale vor fi distribuite la Detasamentul de pompieri din Piatra-Neamt si la Garda II de Interventie Poiana Teiului.

Incendiile la fondul forestier sunt caracterizate de propagarea rapida a flacarilor si accesul dificil. Pentru astfel de interventii este nevoie de o alocar...Adaugat la: 2021-03-23
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Activitatea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta ,,Petrodava"al judetului Neamt in cooperare cu alte componente ale sistemului de management al situatiilor de urgenta la producerea unui incendiu la o unitate hoteliera din statiunea Durau si aplicarea Planului Rosu de Interventie al judetului Neamt

In ziua de 22.03.2021, la orele 11.00, prin sistemul 112 Neamt, dispeceratul unitat...Adaugat la: 2021-02-28
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
La 28 februarie aniversam Ziua Protectiei Civile din Romania, data la care Regele Carol al II-lea semna Inaltul Decret Regal, publicat la 23 martie 1933 in Monitorul Oficial al Romaniei, ca Regulamentul Apararii Pasive contra atacurilor aeriene.

Infiintate dupa prima conflagratie mondiala, pentru asigurarea protectiei fortelor necombatante, structurile apararii civile si-au extins domeni...Adaugat la: 2021-02-04
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
ISU Neamt executa controale de verificare a apararii impotriva incendiilor, precum si activitati de informare preventiva si educare a elevilor asupra modului de comportament in cazul producerii unui incendiu sau altei situatii de urgenta la unitatile de invatamant din judetul Neamt, de regula pe timpul desfasurarii controalelor la unitatile administrativ teritoriale, pe tot parcursul anului.Adaugat la: 2021-02-03
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Incepand de luni, 15 februarie si pana pe 28 februarie 2021, persoanele interesate, care indeplinesc conditiile legale si criteriile specifice de recrutare, se pot inscrie pentru participarea la concursul de admitere la Scoala de Subofiteri de Pompieri si Protectie Civila ,,Pavel Zaganescu" Boldesti. In acest an, la Scoala de Subofiteri de Pompieri si Protectie Civila ,,Pavel Zaganescu" Boldesti...


Adaugat la: 2021-01-29
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Anual, ISU Neamt executa controale la toate unitatile sanitare cu paturi din judetul Neamt, de regula in lunile ianuarie - februarie. In perioada 19.01 - 29.01.2021, cadrele Inspectiei de Prevenire a desfasurat activitati de indrumare si control la unitatile spitalicesti din judetul Neamt. In aceasta perioada Inspectia de Prevenire a executat sase controale la spitalele din judetul Neamt, astfel:<...


Adaugat la: 2021-01-28
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Activitatea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta ,,Petrodava" al judetului Neamt a vizat cu prioritate, in anul supus evaluarii, trei dintre cele cinci domenii de actiune esentiale in managementul situatiilor de urgenta: prevenire, pregatire si raspuns, reusind sa asigure monitorizarea cat mai eficienta a situatiilor de urgenta, concomitent cu dezvoltarea capacitatii de raspuns. Anul 2020 a...


Adaugat la: 2020-07-17
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Sectiunea I - Generalitati
Prezentul anunt stabileste aspecte procedurale privind organizarea si desfasurarea recrutarii si selectiei candidatilor in vederea participarii la concursurile de admitere organizate in anul 2020 la facultatile din structura Academiei de Politie „Alexandru Ioan Cuza” care pregatesc personal pentru nevoile Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, denumit i...Adaugat la: 2020-06-17
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Campania de recrutare de noi candidati in cadrul programului de voluntariat "Salvator din pasiune!" continua.

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Petrodava" al judetului Neamt are ca obiectiv, prin toate activitatile sale, cresterea nivelului de siguranta a nemtenilor, la care pot participa si voluntarii prin inscrierea in acest proiect.

Demersul ...Adaugat la: 2020-06-05
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Sectiunea I - Generalitati

Prezentul anunt stabileste aspecte procedurale privind organizarea si desfasurarea recrutarii si selectiei candidatilor in vederea participarii la concursurile de admitere organizate in anul 2020 la institutiile de invatamant din structura Ministerului Apararii Nationale care pregatesc personal pentru nevoile Ministerului Afacerilor Interne, denumit in continuar...Adaugat la: 2019-08-12
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Unele persoane superstitioase considera ziua de ,,Marti 13" o zi cu ghinion, dar noi va spunem ca nu este chiar asa. De multe ori ,,ghinionul" ni-l facem si singuri, prin lipsa informatiilor. Putem preveni acest lucru, informandu-ne, pentru ca asa cum spunea celebrul John Davison Rockefeller - ,,un om informat este un om puternic."

Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta a inc...Adaugat la: 2019-07-02
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Avand in vedere ca in ultima perioada, pe teritoriul judetului Neamt, s-au inmultit numarul cazurilor de inec, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Petrodava" al judetului Neamt reaminteste principalele masuri ce trebuie respectate pentru prevenirea riscurilor de inec:

 • scaldatul sa se faca doar in locurile special amenajate in acest sens;

 • daca nu stiti sa in...


  Adaugat la: 2019-07-02
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO

  Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt face o serie de recomandari pentru cetateni pentru a evita aparitia unor probleme cauzate de aceste fenomene extreme:

  Canicula, efectele ei asupra mediului si oamenilor dar si masurile de protectie ce trebuie adoptate in perioadele extrem de calduroase ale anului ar trebui sa reprezinte una dintre preocuparile ...  Adaugat la: 2019-07-02
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  INAINTE DE PRODUCEREA UNEI FURTUNI:

  - Indepartati copacii ori ramurile uscate, care pe timpul unei furtuni, ar putea cadea si provoca victime ori pagube materiale.
  - Nu uitati regula de salvare 30/30: adapostiti-va in interiorul unei cladiri daca, dupa ce ati vazut un fulger nu reusiti sa numarati pana la 30 inainte de a auzi un tunet. Ramaneti in interiorul cladirii inca 30 minute d...  Adaugat la: 2019-05-07
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Insemnul heraldic al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta ,,Petrodava" al judetului Neamt din cadrul Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta se prezinta dupa cum urmeaza:

  * pe fond albastru, o acvila de aur, cu capul spre dreapta, incoronata, cu ciocul si ghearele rosii, cu aripile deschise, tinand in cioc o cruce ortodoxa de aur, in gheara dreapta o spada de argint, in s...  Adaugat la: 2019-05-02
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  225 situatii de urgenta au fost gestionate de pompierii salvatori nemteni in minivacanta sarbatorilor pascale si 1 Mai. Majoritatea misiunilor care au presupus interventia echipajelor operative au fost destinate acordarii asistentei medicale de urgenta.

  In perioada 25 aprilie - 01 mai a.c., peste 95 de pompieri militari au asigurat, zilnic, misiunile de protectie a populatiei, cu pes...  Adaugat la: 2019-03-12
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In luna februarie 2019, in zona de competenta a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta ,,Petrodava" al judetului Neamt s-au produs 741 de evenimente care au necesitat interventia serviciilor profesioniste, voluntare si private pentru situatii de urgenta (in medie 26,46 pe zi), numarul evenimentelor la care s-a intervenit cu forte specializate scazand cu 1,07% fata de perioada similara din anul...


  Adaugat la: 2019-02-21
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In luna ianuarie 2019, in zona de competenta a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt s-au produs 791 de evenimente care au necesitat interventia serviciilor profesioniste, voluntare si private pentru situatii de urgenta (in medie 25,52 pe zi), numarul evenimentelor la care s-a intervenit cu forte specializate crescand cu 56,02% fata de perioada similara din anul...


  Adaugat la: 2019-01-14
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  a) actele normative care reglementeaza organizarea si functionarea autoritatii sau institutiei publice
  http://www.ijsunt.ro/legislatie.php

  b) structura organizatorica, atributiile departamentelor autoritatii sau institutiei publice
  http://www.ijsunt.ro/atributii.php
  http://www.ijsunt.ro/pub/doc/organigrama.pdf
  http://www.ijsunt.ro/atrib...  Adaugat la: 2019-01-11
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Petrodava" al judetului Neamt continua campania de recrutare de noi candidati in cadrul programului de voluntariat "Salvator din pasiune!", campanie care se va desfasura pe tot parcursul anului 2019.

  Avand in vedere situatia operativa, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Petrodava" al judetului Neamt isi propune recrutarea de noi voluntari ...  Adaugat la: 2018-12-28
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In perioada minivacantei de Revelion, peste 95 de pompieri cu 25 autospeciale de stingere vor asigura zilnic misiunile de prevenire si interventie in situatii de urgenta.

  Pentru depistarea si inlaturarea potentialelor cauze de incendiu, de la inceputul lunii decembrie, inspectorii de prevenire au derulat controale la structuri de primire turistica, restaurante, cluburi, baruri, discote...  Adaugat la: 2018-12-19
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Cu fiecare gest pe care il facem, scriem istoria copiilor nostri. La ceas de mare sarbatoare crestina se cuvine sa meditam profund la aceasta afirmatie si sa gasim in noi puterea de a fi mai intelepti, mai cumpatati, puterea de a oferi dezinteresat si de a primi, cu recunostinta, tot ce ni se ofera din suflet.


  Dupa un an incarcat de emotii, in care am aniversat Centenarul Marii Unir...  Adaugat la: 2018-11-27
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  COMUNICAT
  In atentia candidatilor inscrisi la concursul de admitere organizat de Scoala de Subofiteri de Pompieri si Protectie Civila "Pavel Zaganescu" Boldesti, sesiunea ianuarie 2019


  Evaluarea psihologica a candidatilor inscrisi la concursul de admitere organizat de Scoala de Subofiteri de Pompieri si Protectie Civila "Pavel Zaganescu"Boldesti, sesiunea ianuarie 201...  Adaugat la: 2018-11-12
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt organizeaza concurs pentru ocuparea unor posturi vacante, prin incadrare directa, dupa cum urmeaza:

  1. ofiter specialist I (consilier juridic), in cadrul Compartimentului „Juridic”;
  2. ofiter specialist II (specialitatea C.B.R.N. - chimic, biologic, radiologic si nuclear), in cadrul Compartimentului „Misiuni Prot...  Adaugat la: 2018-10-10
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Potrivit Rezolutiei 64/200 din 21 decembrie 2009, adoptata de Adunarea Generala a Organizatiei Natiunilor Unite, 13 octombrie este Ziua Internationala pentru Reducerea Riscului Dezastrelor. Anul acesta tematica zilei este „Reducerea pierderilor economice in urma dezastrelor”.


  13 octombrie - Ziua Internationala pentru Reducerea Riscului Dezastrelor reprezinta o oportunitate pentru pr...  Adaugat la: 2018-09-18
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In perioada 10-21 ianuarie 2019 la Scoala de Subofiteri de Pompieri si Protectie Civila 'Pavel Zaganescu' Boldesti se organizeaza concurs de admitere pentru calificarile 'subofiter de pompieri si protectie civila' si 'maistru militar auto'.

  La concurs se candideaza pe 300 de locuri destinate barbatilor, astfel: - subofiter de pompieri si protectie civila-275 de locuri;
  - maistru...  Adaugat la: 2018-09-17
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Lansarea portalului web ro-alert.ro reprezinta o noua etapa in procesul de punere in functiune a aplicatiei RO-ALERT de avertizare si alarmare a populatiei in situatii de urgenta. Informarea populatiei privind functionarea aplicatiei RO-ALERT este necesara pentru continuarea testelor la nivel regional si national, care sunt programate in perioada urmatoare.

  Site-ul ro-alert.ro este proiec...  Adaugat la: 2018-09-13
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Cu prilejul zilei de 13 Septembrie - Ziua Pompierilor din Romania, la implinirea a 170 de ani de la Batalia din Dealul Spirii, in cadrul ceremoniei militare organizate de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt, au fost avansate inaintea expirarii stagiului minim in grad un ofiter si sapte subofiteri in activitate, care s-au distins prin modul de indeplinire a atrib...


  Adaugat la: 2018-09-05
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Si in anul 2018 se vor desfasura exercitiile lunare "Miercurea Alarmelor". Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta desfasoara in prima zi de miercuri a fiecarei luni testari ale echipamentelor din componenta sistemului de instiintare, avertizare si alarmare in situatii de protectie civila.

  In data de 05.09.2018, in intervalul orar 10.00-11.30, la nivel judetean se va desfasura...  Adaugat la: 2018-08-13
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta ”Petrodava” al judetului Neamt atrage atentia asupra unor masuri de prevenire si stingere a incendiilor in taberele de copii si elevi, care odata respectate vor contribui la reusita unei vacante frumoase.

  Este interzisa folosirea chibriturilor sau a altor surse ce pot genera incendii.

  Este interzis sa se umble la instalatiile electrice...  Adaugat la: 2018-07-27
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Material informativ cu privire la pesta porcina africana
  (destinat crescatorilor de porcine din exploatatiile non-profesionale in vederea introducerii de masuri de biosecuritate pentru animalele pe care le detin)

  Pesta porcina africana este o boala a porcinelor domestice si salbatice, mortala pentru porcii care se imbolnavesc. Pentru aceasta boala nu exista vaccin, singura cale de ...  Adaugat la: 2018-07-23
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Viata depinde de apa!
  Paradoxul este ca in apa iti poti pierde viata!
  Scaldatul poate deveni un pericol daca este alimentat de neglijenta si de ignorarea regulilor!

  In prima jumatate a acestui an, peste 204 persoane si-au gasit sfarsitul in lacuri si rauri din intreaga tara, precum si in Marea Neagra. Printre victime se numara peste 30 COPII.

  Reamintim importanta respecta...  Adaugat la: 2018-07-18
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In data de 18.07.2018, incepand cu ora 11:00, se va desfasura un exercitiu cu forte si mijloace in teren cu tema “Activitatea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta “Petrodava” al judetului Neamt in cooperare cu alte componente ale sistemului de management al situatiilor de urgenta la producerea unui incendiu la Manastirea Varatec, cu extindere la fondul forestier al Ocolului Silvic Biserices...


  Adaugat la: 2018-07-13
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In atentia candidatii inscrisi la concursul de admitere organizat de Scoala de Subofiteri de Pompieri si Protectie Civila „Pavel Zaganescu” Boldesti, sesiunea 24.08-04.09.2018

  Evaluarea psihologica a candidatilor inscrisi la concursul de admitere organizat de Scoala de Subofiteri de Pompieri si Protectie Civila „Pavel Zaganescu” Boldesti, sesiunea 24.08-04.09.2018, va avea loc...  Adaugat la: 2018-06-13
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In conformitate cu Ordinul Inspectorului General nr. 521 din 11.06.2018, candidatii inscrisi la concursurile de admitere organizate de Academia de Politie „Alexandru Ioan” Cuza si de institutiile de invatamant ale Ministerului Apararii Nationale, pot depune documentele constitutive ale dosarelor de recrutare, pana la data de 21 iunie 2018.


  ...  Adaugat la: 2018-06-11
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Sambata, 09 iunie a.c., s-a desfasurat etapa judeteana a Concursurilor Profesionale ale Serviciilor Voluntare si Private pentru Situatii de Urgenta pe stadionul din orasul Bicaz.

  Aceasta competitie are ca principal obiectiv perfectionarea aptitudinilor si a deprinderilor necesare interventiilor in situatii de urgenta. Activitatile au fost organizate de Inspectoratul pentru Situatii de U...  Adaugat la: 2018-06-04
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta desfasoara in prima zi de miercuri a fiecarei luni testari ale echipamentelor din componenta sistemului de instiintare, avertizare si alarmare in situatii de protectie civila.

  In data de 06.06.2018, in intervalul orar 10.00-11.00, la nivel judetean se va desfasura un exercitiu de instiintare, avertizare si alarmare in situatii de urgenta,...  Adaugat la: 2018-06-01
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Un calduros “LA MULTI ANI, COPII!” din partea pompierilor militari nemteni!

  Cu ocazia Zilei Internationale a Copilului si Zilei Internationale a Tineretului, in data de 01 iunie a.c., Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta “Petrodava” al judetului Neamt va organiza pentru toti copiii, “Ziua Portilor Deschise”, la sediile subunitatilor de pompieri din judet.

  Copii vor fi ang...  Adaugat la: 2018-05-30
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta “Petrodava” al judetului Neamt in colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean Neamt au organizat si desfasurat in luna mai Concursurile cercurilor tehnico-aplicative de elevi “Prietenii Pompierilor” si “Cu viata mea apar viata”. Ca in fiecare an, datorita participarii numeroase – 75 cercuri de elevi “Prietenii Pompierilor”, respectiv 124 cercuri de elevi “C...


  Adaugat la: 2018-05-26
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Premergator si pe timpul Sarbatorii Rusaliilor, efectivele inspectoratului desfasoara activitati menite sa asigure, pe langa protectia si siguranta cetatenilor, evitarea producerii unor evenimente ce ar putea afecta viata si bunurile comunitatii.

  La nivelul judetului Neamt, zilnic, peste 70 de pompieri cu 60 mijloace tehnice, sunt pregatiti sa intervina pentru acordarea ajutorului medical...  Adaugat la: 2018-05-17
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Ca in fiecare an pompierii nemteni sunt alaturi de cetateni atat premergator cat si pe timpul evenimentului cultural „NOAPTEA MUZEELOR”, ce va avea loc in data de 19 mai 2018.

  In acest sens, pentru a asigura un nivel ridicat de siguranta pentru persoanele participante si patrimoniul adapostit de muzee si colectii din judetul Neamt angrenate in acest eveniment, Inspectoratul pentru Situat...  Adaugat la: 2018-05-16
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Urmare a finalizarii etapei pe localitate a concursului cu tematica de protectie civila "Cu viata mea apar viata" la care au fost prezente 124 de echipaje, astazi 15.05.2018 s-a desfasurat etapa judeteana in municipiul Piatra Neamt.

  Etapa judeteana se inscrie in calendarul activitatilor din Saptamana Nationala a Voluntariatului, la aceasta fiind prezente 24 de echipaje de gimnaziu si lic...  Adaugat la: 2018-05-14
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Sambata si duminica s-au desfasurat etapele zonale ale concursurilor Serviciilor Voluntare pentru Situatii de Urgenta în Municipiul Roman, orasul Bicaz si orasul Tîrgu Neamt. Activitatile au fost organizate de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt si primariile celor trei localitati. Participarea a fost numeroasa, la competitie fiind prezente un numar de 67 de S...


  Adaugat la: 2018-05-14
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In contextul activitatilor desfasurate cu ocazia derularii evenimentului Saptamana Nationala a Voluntariatului, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Petrodava" al judetului Neamt reia campania de recrutare de noi candidati in cadrul programului de voluntariat "Salvator din pasiune!", campanie care se va desfasura pe tot parcursul anului 2018.

  Avand in vedere situatia operativa, Insp...  Adaugat la: 2018-05-11
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In perioada 14 – 20 mai a.c., se va desfasura Saptamana Nationala a Voluntariatului. Evenimentul este menit sa mobilizeze cat mai multe organizatii si voluntarii pe care acestea ii implica, pentru a sarbatori impreuna voluntariatul, pentru a atrage sprijinul comunitatii pentru acesta si pentru a recunoaste public activitatea voluntarilor.

  In acest context, Inspectoratul pentru Situatii ...  Adaugat la: 2018-05-10
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In luna martie 2018, in zona de competenta a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt s-au produs 1057 de evenimente care au necesitat interventia serviciilor profesioniste, voluntare si private pentru situatii de urgenta (in medie 34,13 pe zi), numarul evenimentelor la care s-a intervenit cu forte specializate crescand cu 44,0% fata de perioada si...


  Adaugat la: 2018-04-27
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  La concursul de admitere in institutiile de invatamant ale Ministerului Afacerilor Interne care scolarizeaza elevi/studenti in beneficiul Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, se candideaza pe urmatoarele locuri:

  • Facultatea de Pompieri din Academia de Politie „A.I. Cuza” – 38 de locuri ofiteri/barbati (domeniul de licenta – Ingineria instalatiilor, cu frecventa):

  ...  Adaugat la: 2018-04-27
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al Judetului Neamt avertizeaza populatia asupra consecintelor utilizarii incorecte a focului de catre cei care isi vor petrece ziua de „1 MAI” la iarba verde.

  In aceasta perioada, tot mai multe persoane isi petrec timpul liber desfasurand activitati de agrement in mijlocul naturii. Din pacate, nerespectarea regulilor de prevenire a ...  Adaugat la: 2018-04-26
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
           Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt organizeaza inscrieri la concursurile de admitere in institutiile de invatamant care realizeaza formarea initiala a personalului pentru nevoile Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta si ale Ministerului Afacerilor Interne, astfel:
  • in institut...  Adaugat la: 2018-04-07
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In perioada Sfintelor Sarbatori de Paste, credinciosii ortodocsi se vor afla in lacasurile de cult, pentru a primi Lumina Invierii Domnului. Pentru ca aceste momente de rugaciune si apropiere de Dumnezeu sa fie petrecute in liniste si siguranta, pompierii nemteni recomanda populatiei, dar si slujitorilor bisericilor, respectarea urmatoarelor masuri privind apararea impotriva incendiilor:

  ...  Adaugat la: 2018-04-03
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO

  1. CUTREMUR
  A) PROTECTIA ANTISEISMICA IN INTERIORUL LOCUINTEI SAU LOCULUI DE MUNCA

 • evitarea aglomerarii spatiilor de la locul de munca sau din locuinta cu piese de mobilier sau aparatura instabile la seism si amplasate in vecinatatea locurilor in care se aglomereaza de obicei familia, sau in spatiul de lucru;
 • asigurarea pieselor de...


  Adaugat la: 2018-04-03
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta desfasoara in prima zi de miercuri a fiecarei luni testari ale echipamentelor din componenta sistemului de instiintare, avertizare si alarmare in situatii de protectie civila.

  In data de 04.04.2018, in intervalul orar 10.00-11.00, la nivel judetean se va desfasura un exercitiu de instiintare, avertizare si alarmare in situatii de urgenta,...  Adaugat la: 2018-04-02
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Vineri, 30 martie a.c., la nivelul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt(Detasamentul de pompieri Roman) a avut loc Competitia de descarcerare si prim ajutor calificat – faza I - inspectorat, la care au participat echipaje de la Detasamentele de Pompieri Piatra Neamt, Roman si Tirgu Neamt.

  Competitia cuprinde doua probe:
  a) Proba nr. 1 – Descarc...  Adaugat la: 2018-03-27
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In data de 27.03.2018, incepand cu ora 10:00, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta “Petrodava” al judetului Neamt va desfasura un exercitiu cu forte si mijloace in teren cu tema „Activitatea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta “Petrodava” al judetului Neamt in cooperare cu alte componente ale sistemului de management al situatiilor de urgenta la producerea unui incendiu la Centrul Comer...


  Adaugat la: 2018-03-06
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta desfasoara in prima zi de miercuri a fiecarei luni testari ale echipamentelor din componenta sistemului de instiintare, avertizare si alarmare in situatii de protectie civila.

  In data de 07.03.2018, in intervalul orar 10.00-11.30, la nivel judetean se va desfasura un exercitiu de instiintare, avertizare si alarmare in situatii de urgenta,...  Adaugat la: 2018-02-28
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Astazi, incepand cu ora 11:00, a avut loc la sediul ISU Neamt, o sedinta festiva cu ocazia Zilei Protectiei Civile din Romania, condusa de Lt. Col. Mitrea Mihai Ciprian – imputernicit inspector sef. La aceasta activitate am fost onorati de prezenta domnului Vasile Panaite – prefectul judetului Neamt. In cadrul ceremoniei s-au desfasurat mai multe momente dedicate sarbatoririi Zilei Protectiei...


  Adaugat la: 2018-02-27
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Avandu-se in vedere avertizarea meteorologica „COD PORTOCALIU” emisa de catre Administratia Nationala de Meteorologie, valabila in perioada 26 februarie – 01 martie a.c., avem onoarea sa va informam ca exercitiul de evacuare privind modul comportare al copiilor si adultilor pe durata si dupa producerea unui seism, in toate unitatile de invatamant din judetul Neamt, din data de 28 februarie, se sus...


  Adaugat la: 2018-02-13
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Atunci cand data de 13 cade intr-o zi de marti, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta prin unitatile subordonate, desfasoara o serie de activitati de informare si constientizare a populatiei privind principalele riscuri generatoare de situatii de urgenta precum si modul corect de comportare in cazul producerii acestora.

  In acest sens, in ziua de marti 13 a.c., Inspectoratul pen...  Adaugat la: 2018-02-06
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Si in anul 2018 se vor desfasura exercitiile lunare „Miercurea Alarmelor”. Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta desfasoara in prima zi de miercuri a fiecarei luni testari ale echipamentelor din componenta sistemului de instiintare, avertizare si alarmare in situatii de protectie civila.

  In data de 07.02.2018, in intervalul orar 10.00-11.30, la nivel judetean se va desfasura...  Adaugat la: 2018-01-25
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  ISU Neamt reaminteste cetatenilor urmatoarele masuri de aparare impotriva incendiilor la exploatarea sistemelor de incalzire


  • cosurile de fum vor fi obligatoriu verificate, reparate si curatate periodic, de persoane specializate si autorizate;

  • in podurile cladirilor, cosurile se tencuiesc pe interior si pe exterior si se dau cu var, pentru a se putea observa cu usur...  Adaugat la: 2018-01-03
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt scoate la concurs, prin incadrare directa, urmatoarele posturi vacante de executie:

  • Un post de ofiter specialist II din cadrul Serviciului Comunicatii si Tehnologia Informatiei – Compartimentul Comunicatii;
  • Un post de subofiter tehnic principal din cadrul Serviciului Comunicatii si Tehnologia Informatiei – Co...  Adaugat la: 2017-12-08
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In vederea reducerii posibilitatilor de producere a unor evenimente care sa afecteze siguranta cetatenilor, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta a dispus unitatilor subordonate intensificarea actiunilor menite sa asigure un nivel ridicat de protectie la nivelul comunitatilor.

  Astfel, inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta “Petrodava” a...  Adaugat la: 2017-10-11
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Potrivit Rezolutiei 64/200 din 21 decembrie 2009, adoptata de Adunarea Generala a Organizatiei Natiunilor Unite, 13 octombrie este Ziua Internationala pentru Reducerea Riscului Dezastrelor. Anul acesta tematica zilei este „HOME SAFE HOME”.

  13 octombrie - Ziua Internationala pentru Reducerea Riscului Dezastrelor reprezinta o oportunitate pentru promovarea unei culturi globale cu privire la...  Adaugat la: 2017-09-20
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  INAINTE DE PRODUCEREA UNEI FURTUNI:

  - Indepartati copacii ori ramurile uscate, care pe timpul unei furtuni, ar putea cadea si provoca victime ori pagube materiale.
  - Nu uitati regula de salvare 30/30: adapostiti-va in interiorul unei cladiri daca, dupa ce ati vazut un fulger nu reusiti sa numarati pana la 30 inainte de a auzi un tunet. Ramaneti in interiorul cladirii inca 30 minute d...  Adaugat la: 2017-09-19
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Echipajele de descarcerare, prim ajutor calificat si terapie intensiva mobila din cadrul S.M.U.R.D. Neamt au executat, pe parcursul lunii august 2017, 486 misiuni pentru:

  • acordarea asistentei medicale de urgenta de catre echipajul de terapie intensiva mobila – 131 misiuni, astfel:

  - 4 interventii de asistenta medicala de urgenta in cazuri de intoxicatii;
  - 7 interven...  Adaugat la: 2017-09-11
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Batalia din Dealul Spirii de la Bucuresti - act eroic al pompierilor militari in apararea revolutiei de la 1848 si prima afirmare patriotica a calitatilor morale si de lupta ale ostasilor tinerei armate romane moderne, constituita in urma Pacii de la Adrianopole din 1829.

  Intrarea in Bucuresti a trupelor de invazie a prilejuit unitatilor romane prezente in garnizoana - printre care si Com...  Adaugat la: 2017-08-31
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In data de 06.09.2017, in intervalul orar 10.00-11.30, la nivel judetean se va desfasura un exercitiu de instiintare, avertizare si alarmare in situatii de urgenta, ce urmareste antrenarea autoritatilor administratiei publice locale si pregatirea populatiei prin cunoasterea semnificatiei semnalelor de alarmare, verificarea timpului de reactie al autoritatilor la primirea mesajului de instiintare, ...


  Adaugat la: 2017-08-31
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In ziua de 31.08.2017, ora 11:15, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „PETRODAVA” al judetului Neamt a desfasurat un exercitiu cu forte si mijloace in teren la un operator economic sursa de risc chimic, din localitatea Turturesti, comuna Girov, cu tema ”Activitatea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „PETRODAVA” al judetului Neamt in cooperare cu alte componente ale sistemului de manag...


  Adaugat la: 2017-08-16
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt organizeaza inscrieri la concursul de admitere pe locurile MAI, la Academia Tehnica Militara – sesiunea a II-a de admitere, septembrie 2017, astfel:

  In urma desfasurarii concursului de admitere la Academia Tehnica Militara, sesiunea iulie 2017, au ramas neocupate 8(opt) locuri bugetate dintre cele alocate Ministerul...  Adaugat la: 2017-08-10
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt organizeaza inscrieri la concursul de admitere pe locurile MAI, la Academia Tehnica Militara – sesiunea a II-a de admitere, septembrie 2017, astfel:

  In urma desfa?urarii concursului de admitere la Academia Tehnica Militara, sesiunea iulie 2017, au ramas neocupate 8(opt) locuri bugetate dintre cele alocate Ministerul...  Adaugat la: 2017-08-02
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In perioada 26 – 28.07.2017 s-a desfasurat etapa a III-a(zonala) a Concursurilor Serviciilor Profesioniste pentru Situatii de Urgenta. In urma punctajului obtinut la etapa zonala, desfasurata in orasul Tirgu Ocna, lotul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al Judetului Neamt s-a calificat la etapa a IV-a finala a Concursurilor Serviciilor Profesioniste pentru Situatii de Urgent...


  Adaugat la: 2017-08-02
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Astazi, in cadrul unei ceremonii militare, desfasurata la sediul inspectoratului, a depus juramantul militar locotenent Nicorescu Rodica. Locotenent Nicorescu Rodica a fost chemata in activitate cu data de 01 iulie 2017 in urma desfasurarii examenului din luna decembrie 2016. A absolvit studiile superioare la Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei, specializarea Psihologie din cadrul U...


  Adaugat la: 2017-08-02
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In toate judetele tarii vor avea loc exercitii pentru verificarea functionarii mijloacelor de alarmare a populatiei, in vederea centralizarii permanente a datelor privind starea de operativitate a echipamentelor de instiintare, avertizare si alarmare, precum si pentru pregatirea continua a autoritatilor administratiei publice locale.

  Incepand cu luna august a anului curent, in prima zi d...  Adaugat la: 2017-07-27
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Astazi, la ora 13:04, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat, prin Sistemul national unic pentru apeluri de urgenta „112”, despre producerea unui incendiu la acoperisul unui bloc de locuinte in municipiul Piatra Neamt, str. Aleea Viorelelor. Pentru localizarea si stingerea incendiului, au fost mobilizate urmatoarele forte si mijloace: cinci ofiteri si 25 subofiteri...


  Adaugat la: 2017-07-20
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In perioada 09 - 16 iulie 2017, in orasul Villach, Austria s-a desfasurat cea de-a XXI-a editie a Concursului International al Tinerilor Pompieri. Romania a fost reprezentata de doua echipaje din judetul Neamt si un echipaj din judetul Satu Mare.

  La aceasta competitie internationala au fost prezente 25 de natiuni, din Europa, dar si din Asia.

  La deschiderea oficiala a concursului...  Adaugat la: 2017-07-11
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In perioada campaniei agricole de vara si in special pe perioada campaniei de recoltare a cerealelor paioase, creste mult riscul de incendiu atat la lanuri cat si depozitele de cereale si furaje.

  Avand in vedere consecintele dezastruoase pe care le pot avea incendiile asupra mediului inconjurator, vietii si a bunurilor, aducem la cunostinta proprietarilor de terenuri agricole cultivate...  Adaugat la: 2017-07-11
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In perioada campaniei agricole de vara si in special pe perioada campaniei de recoltare a cerealelor paioase, creste mult riscul de incendiu atat la lanuri cat si depozitele de cereale si furaje.

  Avand in vedere consecintele dezastruoase pe care le pot avea incendiile asupra mediului inconjurator, vietii si a bunurilor, aducem la cunostinta proprietarilor de terenuri agricole cultivate...  Adaugat la: 2017-07-11
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In perioada campaniei agricole de vara si in special pe perioada campaniei de recoltare a cerealelor paioase, creste mult riscul de incendiu atat la lanuri cat si depozitele de cereale si furaje.

  Avand in vedere consecintele dezastruoase pe care le pot avea incendiile asupra mediului inconjurator, vietii si a bunurilor, aducem la cunostinta proprietarilor de terenuri agricole cultivate...  Adaugat la: 2017-07-06
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In perioada 12 - 15 iulie 2016, in municipiul Targoviste, s-a desfasurat etapa nationala a Concursurilor cercurilor tehnico-aplicative „Prietenii Pompierilor”. Cele doua echipaje din Neamt, mai exact echipajele de fete si baieti de la Scoala Gimnaziala „Ieremia Irimescu” din comuna Brusturi, care au participat la competitie, au obtinut rezultate foarte bune. Atat fetele, cat si baietii au obtinut ...


  Adaugat la: 2017-07-04
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Termenul pentru obtinerea autorizatiei de securitate la incendiu a fost prorogat pana la data de 30 septembrie 2017.

  Conform prevederilor Legii nr.146/2017 privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 17/2016 pentru modificarea si completarea Legii nr. 307/2006 privind apararea impotriva incendiilor, termenul pentru obtinerea autorizatiei de securitate la incendiu a fost pro...  Adaugat la: 2017-06-28
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  S.C. HIDROELECTRICA S.A. – S.H. ,,BISTRITA” - Piatra-Neamt a solicitat sprijinul ISU Neamt in vederea eliminarii potentialelor deficiente de audibilitate la unele locatii ale sistemului de avertizare/alarmare din patrimoniul societatii, situate pe raza judetului Neamt.

  Astfel, va fi efectuata verificarea tehnica a locatiilor de sirena electronica, prin utilizarea unui mesaj de proba trans...  Adaugat la: 2017-06-28
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In data de 28.06.2017, intre orele 08:00 – 11:00, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta “Petrodava” al judetului Neamt va desfasura un exercitiu cu forte si mijloace in teren cu tema „Activitatea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt in cooperare cu alte componente ale Sistemului de Management al Situatiilor de Urgenta pentru salvarea si evacuarea unor persoa...


  Adaugat la: 2017-06-22
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In urma participarii la Competitia Nationala de Descarcerare si de acordare a primului ajutor calificat – faza zonala, in municipiul Botosani, echipa de descarcerare si acordare a primului ajutor a ISU Neamt s-a clasat dupa cele doua zile de concurs astfel:

  - Locul I - proba Descarcerarea din autovehicule;
  - Locul II – proba acordarea primului ajutor calificat;
  - Locul I –...  Adaugat la: 2017-06-22
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Caravana “Fii pregatit!” va ajunge vineri, 23 iunie, la Targu Neamt si va fi amplasata in parcarea din fata Bisericii Adormirea Maicii Domnului, sambata 24 iunie, la Roman si va fi amplasata in parcarea din fata Colegiului National „Roman-Voda” si duminica, pe 25 iunie, la Piatra-Neamt, fiind amplasata in parcarea din fata Teatrului Tineretului.

  Timp de trei zile, in intervalul orar 10.0...  Adaugat la: 2017-06-13
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Astazi, in cadrul unei ceremonii militare, desfasurata la sediul inspectoratului, au depus juramantul militar sublocotenent Chiric Karin Roxana si sublocotent Siminiuc Ana Maria.

  Sublocotenent Chiric Karin Roxana a fost chemata in activitate cu data de 15 aprilie 2017 in urma desfasurarii examenului din luna noiembrie 2016. Este absolventa de studii superioare si masterat in informatica l...  Adaugat la: 2017-06-13
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Atunci cand data de 13 cade intr-o zi de marti, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta prin unitatile subordonate, desfasoara o serie de activitati de informare si constientizare a populatiei privind principalele riscuri generatoare de situatii de urgenta precum si modul corect de comportare in cazul producerii acestora.

  In acest sens, in ziua de Marti 13 iunie, Inspectoratul ...  Adaugat la: 2017-06-09
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Echipajele de descarcerare, prim ajutor calificat si terapie intensiva mobila din cadrul S.M.U.R.D. Neamt au executat, pe parcursul lunii mai 2017, 659 misiuni pentru:

  • acordarea asistentei medicale de urgenta de catre echipajul de terapie intensiva mobila – 107 misiuni, astfel:

  - 8 interventii de asistenta medicala de urgenta in cazuri de intoxicatii;
  - 8 intervent...  Adaugat la: 2017-06-07
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO

  SPSU - ETAPA JUDETEANA, Bicaz, 20 mai 2017
  SVSU - ETAPA JUDETEANA, Bicaz, 20 mai 2017


  SVSU - Etapa zonala Roman, 06-0...  Adaugat la: 2017-06-07
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO

  TOTAL: 115 DE ECHIPAJE PARTICIPANTE

  GALERIE FOTO Faza interjudeteana a Concursului Cu viata mea apar viata

  TABEL CENTRALIZATOR cu rezultatele obtinu...  Adaugat la: 2017-06-07
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  TOTAL: 79 DE ECHIPAJE PARTICIPANTE

  TABEL CENTRALIZATOR cu rezultatele obtinute la concursul „Prietenii Pompierilor” etapa judeteana - 22.05.2017, Piatra Neamt – Fete

  TABEL CENTRALIZATOR cu rezultatele obtinute la concursul „Prietenii Pompierilor” etapa judeteana - 22.05.2017...  Adaugat la: 2017-06-06
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In ziua de 6 iunie 2017 s-a desfasurat, la Sala Polivalenta din Piatra-Neamt, Concursul cu tematica de protectie civila ”Cu viata mea apar viata”, etapa interjudeteana.
  La startul competitiei s-au aliniat cele 6 echipaje, castigatoare ale etapei judetene a concursului ”Cu viata mea apar viata”, din judetele Bacau, Neamt si Vaslui.

  Echipaje liceu:
  - Colegiul National ”Gheorg...  Adaugat la: 2017-05-25
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In data de 24.05.2017, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta “Petrodava” al judetului Neamt a desfasurat un exercitiu cu forte si mijloace in teren cu tema „Activitatea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „PETRODAVA” al judetului Neamt in cooperare cu alte componente ale Sistemului National de Management al Situatiilor de Urgenta pentru interventia in cazul producerii unui seism in Muni...


  Adaugat la: 2017-05-12
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In luna aprilie 2017, in zona de competenta a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt s-au produs 930 de evenimente care au necesitat interventia serviciilor profesioniste, voluntare si private pentru situatii de urgenta (in medie 31 pe zi), numarul evenimentelor la care s-a intervenit cu forte specializate crescand cu 15,24% fata ...   

PIATRA NEAMT, Str. Cuiejdi, nr. 34,Cod postal:610024 / Tel:0233.216815, 0233.216816 / http://www.ijsunt.ro
Copyright © 2012 ISU NEAMT | Toate drepturile rezervate