Stema ROMANIA     Stema MINISTERUL ADMINISTRATIEI SI INTERNELOR   Stema INSPECTORATUL GENERAL PENTRU SITUATII DE URGENTA

EVENIMENTELE SI INTERVENTIILE RECENTE

Interventii in perioada 26.02-31.03.2021
Data: 31 03 2021
31.03.2021 - Misiune de interventie la o tentativa de suicid in localitatea Vaduri, comuna Alexandru cel Bun

Prin apel la 112, pompierii au fost alertati sa intervina la o tentativa de suicid in localitatea Vaduri, comuna Alexandru cel Bun. Persoana se afla pe o teava de gaz deasupra canalului de regularizare a apei. La locul solicitarii s-au deplasat pompieri din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu o autospeciala complexa pentru interventie, o autospeciala pentru scafandri cu o barca si o ambulanta SMURD si echipaje de la IPJ. Persoana, o femeie de 47 de ani, a fost convinsa sa coboare de pe teava pe care se suise si sa renunte la gestul sau. Aceasta a fost adusa la mal cu ajutorul barcii, dupa care a fost preluata de echipajul SMURD si transportata la spital.


31.03.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata in comuna Ghindaoani

Prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu de vegetatie uscata in comuna Ghindaoani. La locul solicitarii s-au deplasat pompieri din cadrul Detasamentului Targu Neamt cu o autospeciala de stingere si voluntari din cadrul SVSU Ghindaoani. Incendiul a fost localizat si lichidat de catre fortele de interventie. A ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ trei hectare. Focul deschis in spatii deschise a fost cauza probabila de producere a incendiului.


31.03.2021 - Misiune de interventie pentru scoaterea unei persoane a ramas blocata sub un utilaj agricol in comuna Sabaoani

Prin apel la 112, in jurul orei 13:23, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident in urma caruia o persoana a ramas blocata sub un utilaj agricol. La locul solicitarii s-au deplasat pompieri din cadrul Detasamentului Roman cu o autospeciala pentru descarcerare grea, un autocamion cu un container multirisc, o ambulanta SMURD, un echipaj cu ambulanta de la SAJ si voluntari din cadrul SVSU Sabaoani. Pompierii au gasit la locul solicitarii un barbat care avea prins un membru inferior prins intr-un utilaj (motocultor). Victima, constienta, a fost extrasa cu tot cu lamele motocultorului si a fost transportata de catre echipajul SAJ la CPU Roman.


30.03.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu la o locuinta din comuna Agapia

Prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la o locuinta din localitatea Varatec, comuna Agapia. Incendiul se manifesta cu flacara deschisa in interiorul unei incaperi, cu posibilitatea propagarii la intreaga locuinta. La locul solicitarii s-au deplasat pompieri din cadrul Detasamentului Targu Neamt cu doua autospeciale de stingere, o ambulanta SMURD si pompieri voluntari din cadrul SVSU Agapia. Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars bunurile materiale din interiorul camerei afectate de incendiu si s-au deteriorat bunuri materiale dintr-o camera alaturata. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind scurtcircuitul electric (aparat electric de incalzire lasat sub tensiune). Nu au fost victime.


30.03.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu la o anexa gospodareasca din comuna Grumazesti

Prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la o anexa gospodareasca din localitatea Topolita, comuna Grumazesti. Incendiul se manifesta la o anexa gospodareasca (magazie) cu posibilitatea propagarii la un adapost pentru animale si la locuinta. La locul solicitarii s-au deplasat pompieri din cadrul Detasamentului Targu Neamt cu doua autospeciale de stingere, o ambulanta SMURD si voluntari din cadrul SVSU Grumazesti. Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite, salvand locuinta si adapostul pentru animale. Au fost evacuate din adapostul pentru animale 3 porci si 5 gaini. A ars magazia din lemn cu suprafata de aproximativ 15 mp. Focul deschis in spatii deschise a fost cauza probabila de producere a incendiului.


30.03.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata in comuna Agapia

Prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu de vegetatie uscata in localitatea Sacalusesti, comuna Agapia. La locul solicitarii s-au deplasat pompieri din cadrul Detasamentului Targu Neamt cu o autospeciala de stingere si voluntari din cadrul SVSU Agapia. Incendiul a fost localizat si lichidat de catre fortele de interventie. A ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ doua hectare. Focul deschis in spatii deschise a fost cauza probabila de producere a incendiului.


29.03.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la un stog de fan in comuna Raucesti

Prin apel la 112, in jurul orei 22:22, pompierii au fost alertati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la un stog de fan in comuna Raucesti. La locul solicitarii s-au deplasat pompieri din cadrul Detasamentului Targu Neamt cu doua autospeciale de stingere, o ambulanta SMURD si pompieri voluntari din cadrul SVSU Raucesti. Incendiul se manifesta la nivelul unui stog de fan. Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in urma caruia au ars aproximativ trei tone de fan. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind fumatul in locuri nepermise. Nu au fost victime.


29.03.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la vegetatie uscata in comuna Sagna

Un echipaj de pompieri din cadrul Detasamentului Roman, cu o autospeciala de stingere, a intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu produs la vegetatie uscata in localitateaLunca, comuna Sagna. A ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ patru hectare. Focul deschis in spatii deschise a fost cauza probabila de producere a incendiului.


29.03.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la vegetatie uscata in municipiul Roman

Un echipaj de pompieri din cadrul Detasamentului Roman, cu o autospeciala de stingere, impreuna cu voluntari din cadrul SVSU Roman au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu produs la vegetatie uscata produs in municipiul Roman. A ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 2000 mp. Focul deschis in spatii deschise a fost cauza probabila de producere a incendiului.


29.03.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la vegetatie uscata in comuna Doljesti

Un echipaj de pompieri din cadrul Detasamentului Roman, cu o autospeciala de stingere, impreuna cu voluntari din cadrul SVSU Doljesti au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu produs la vegetatie uscata in localitatea Rotunda, comuna Doljesti. A ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ trei hectare. Focul deschis in spatii deschise a fost cauza probabila de producere a incendiului.


28.03.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la vegetatie uscata in comuna Pangarati

Ca urmare a unui apel la 112, un echipaj de pompieri, din cadrul Detasamentului Piatra Neamt, cu o autospeciala de stingere si pompieri voluntari din cadrul SVSU Pangarati au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la vegetatie uscata in localitatea Pangaracior. Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in urma caruia au ars aproximativ 30 kg deseuri (lemn si plastic) si un hectar de vegetatie uscata. Focul deschis in spatii deschise a fost cauza probabila de producere a acestui incendiu.


28.03.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la vegetatie uscata in comuna Horia

Ca urmare a unui apel la 112, un echipaj de pompieri din cadrul Detasamentului Roman a intervenit cu o autospeciala de stingere pentru stingerea unui incendiu produs la vegetatie uscata in localitatea Horia. Pompierii au localizat si lichidat incendiul in urma caruia au ars aproximativ 4000 mp de vegetatie uscata. Focul deschis in spatii deschise a fost cauza probabila de producere a acestui incendiu.


28.03.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la vegetatie uscata in comuna Tarcau

Ca urmare a unui apel la 112, pompierii pietreni au intervenit cu o autospeciala de stingere pentru stingerea unui incendiu produs la vegetatie uscata in localitatea Straja, comuna Tarcau. Pompierii au localizat si lichidat incendiul in urma caruia au ars aproximativ 100 kg deseuri vegetale si 130 mp de vegetatie uscata. Focul deschis in spatii deschise a fost cauza probabila de producere a acestui incendiu.


28.03.2021 - Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Piatra-Neamt

In jurul orei 11:17, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Piatra-Neamt. La locul solicitarii s-au deplasat doua echipaje de pompieri din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu o autospeciala pentru descarcerare si o ambulanta SMURD-TIM. Cu ajutorul echipamentelor pentru descarcerare, pompierii au patruns in apartamentul situat la etajul cinci, intr-un bloc de locuinte din strada Mihai Eminescu. In interiorul apartamentului pompierii au gasit un barbat de aproximativ 89 de ani ce nu prezenta semne vitale.


26.03.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din comuna Poiana Teiului

Prin apel la 112, in jurul orei 20:20, pompierii au fost alertati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din localitatea Poiana Teiului. Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompieri din cadrul Garzii 2 de Interventie Poiana Teiului cu doua autospeciale pentru stingere, o ambulanta SMURD si pompieri voluntari din cadrul SVSU Borca cu o autospeciala de stingere. Incendiul se manifesta generalizat la nivelul unei locuinte cu posibilitatea propagarii la o locuinta si anexe gospodaresti din imediata vecinatate. Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Din pacate, in interiorul locuintei a fost gasit trupul unui barbat de 77 de ani carbonizat. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind amplasarea necorespunzatoare a materialelor combustibile fata de mijloacele de incalzire.


26.03.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din comuna Petricani

Prin apel la 112, in jurul orei 14:41, pompierii au fost alertati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din localitatea Tarpesti, comuna Petricani. La locul solicitarii s-au deplasat pompieri din cadrul Detasamentului Targu Neamt cu doua autospeciale de stingere si voluntari din cadrul SVSU Petricani. Incendiul se manifesta la o locuinta, la nivelul acoperisului si in interiorul unei camere. Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars acoperisul locuintei (construit din astereala lemn si invelitoare din azbociment) pe o suprafata de aproximativ 50 mp si bunurile materiale din interiorul unei camere (obiecte de mobilier, materiale textile etc). Din interiorul locuintei pompierii au evacuat o butelie. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind focul deschis in spatii inchise. Nu au fost victime.


25.03.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din comuna Borlesti

Prin apel la 112, in jurul orei 23:18, pompierii au fost alertati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din localitatea Ruseni, comuna Borlesti. Incendiul se manifesta generalizat la nivelul acoperisului si la etajul unei cladiri P+1, cu posibilitatea propagarii la intreaga locuinta si la o casa aflata in imediata vecinatate, la o distanta de aproximativ doi metri. Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompieri din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu patru autospeciale de stingere, o autospeciala pentru interventie si salvare de la inaltime, o ambulanta SMURD, voluntari din cadrul SVSU Roznov cu o autospeciala de stingere si voluntari din cadrul SVSU Borlesti. Incendiul a fost localizat si lichidat in limitele gasite. Au ars acoperisul locuintei pe o suprafata de aproximativ 350 mp (construit din astereala lemn cu invelitoare din dranita) si bunurile materiale aflate la etajul cladirii (obiecte de mobilier, materiale textile, aparatura electrica si electrocasnica etc). Cauza probabila de producere a acestui incendiu a fost stabilita ca fiind scanteile purtate de vant si cazute pe materiale combustibile. Interventia a durat aproximativ patru ore. Proprietarii locuintei au suferit atacuri de panica. Acestia au primit ingrijiri medicale la locul evenimentului de la echipajul SMURD, refuzand transportul la spital.


25.03.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din municipiul Roman

Prin apel la 112, in jurul orei 13:20, pompierii au fost alertati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din municipiul Roman. Incendiul se manifesta la acoperisul unei cladiri P+1, cu posibilitatea propagarii si la o alta cladire invecinata (unitate de alimentatie publica) situate pe strada Bogdan Dragos La locul solicitarii s-au deplasat pompieri din cadrul Detasamentului Roman cu trei autospeciale de stingere, o autospeciala de interventie si salvare de la inaltime, o ambulanta SMURD si pompieri voluntari din cadrul SVSU Roman. Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite, reusind sa salveze locuinta si evitand propagarea la cladirea invecinata. A ars acoperisul cladirii (construit din astereala lemn si invelitoare tabla) pe o suprafata de aproximativ 120 mp. Scurtcircuitul electric a fost cauza probabila de producere a acestui incendiu. Proprietara cladirii, in varsta de 48 de ani, a suferit atac de panica. Aceasta a primit ingrijiri medicale de la echipajul SMURD la locul evenimentului dupa care a fost transportata la CPU Roman.


25.03.2021 - Misiune de interventie la un accident rutier produs pe DN 15 C, pe raza comunei Raucesti

Prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier pe DN 15 C, pe raza comunei Raucesti. La locul evenimentului s-au deplasat doua echipaje de pompieri cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD si un echipaj cu ambulanta de la SAJ. In urma accidentului rutier produs intre doua autoturisme, un autoturism s-a rasturnat pe o parte. In autoturismul care s-a rasturnat se aflau doua persoane. Cele doua persoane au fost scoase din interiorul autoturismului de catre participantii la trafic pana la sosirea fortelor de interventie. Cele doua victime (din autoturismul rasturnat), un barbat (60 ani) si o femeie (51 ani), au primit ingrijiri medicale de la echipajele SMURD si SAJ la locul evenimentului dupa care au fost transportate la CPU Targu Neamt. Pompierii au asigurat masurile de prevenire si stingere a incendiilor si au sablat caile rutiere de elementele rezultate in urma accidentului rutier.


24.03.2021 - Misiune de interventie pentru degajarea unei persoane prinsa sub un motostivuitor, in incinta unui operator economic din municipiul Piatra-Neamt

Ca urmare a unui apel la 112, pompierii au fost alertati sa intervina pentru degajarea unei persoane prinsa sub un motostivuitor, in incinta unui operator economic din municipiul Piatra-Neamt. La locul solicitarii s-au deplasat pompieri din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare, o autospeciala pentru descarcerare si un echipaj cu ambulanta de la SAJ. Pompierii au extras de sub un motostivuitor un barbat de aproximativ 55 de ani. Medicul de pe ambulanta SAJ a declarat decesul persoanei.


24.03.2021 - Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Piatra-Neamt

In jurul orei 11:02, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Piatra-Neamt. La locul solicitarii s-au deplasat un echipaj de pompieri din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu o autospeciala pentru descarcerare si un echipaj cu ambulanta de la SAJ. Cu ajutorul echipamentelor pentru descarcerare, pompierii au patruns in apartamentul situat la etajul doi dintr-un unui bloc de locuinte din strada Mihai Eminescu. In interiorul apartamentului pompierii au gasit un barbat de aproximativ 86 de ani, cazut in dormitor, constient. Acesta a primit ingrijiri medicale de la echipajul SAJ, dupa care a fost transportat la spital. 22.03.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din comuna Negresti Prin apel la 112, in jurul orei 19:17, pompierii nemteni au fost alertati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din comuna Negresti. Incendiul se manifesta generalizat la nivelul acoperisului si in interiorul unei locuinte si la o anexa gospodareasca din imediata vecinatate. Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompieri din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu trei autospeciale pentru stingere si o ambulanta SMURD si pompieri voluntari din cadrul SVSU Negresti. Scurtcircuitul electric a fost cauza probabila de producere a acestui incendiu. Au ars: acoperisul locuintei pe o suprafata de aproximativ 150 mp, bunurile materiale aflate in interiorul locuintei si anexa gospodareasca cu suprafata de aproximativ 50 mp. Nu au fost victime.


22.03.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata in municipiul Roman

Ca urmare a unui apel la 112, un echipaj de pompieri din cadrul Detasamentului Roman, cu o autospeciala de stingere, au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu produs la vegetatie uscata pe strada Magurei, in municipiul Roman. A ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 100 mp. Focul deschis in spatii deschise a fost cauza probabila de producere a acestui incendiu.. 22.03.2021 - Misiune pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din comuna Dagata, judetul Iasi Ca urmare a unui apel la 112, Detasamentul de pompieri Roman a intervenit, cu doua autospeciale de stingere, pentru localizarea si lichidarea unui incendiu produs la acoperisul unei locuinte din comuna Dagata din judetul Iasi. La locul solicitarii s-au deplasat si pompieri voluntari din cadrul SVSU Dagata si pompieri din cadrul ISU Iasi. Nu au fost victime. Cauza probabila de producere a incendiului va fi stabilita de ISU Iasi.


20.03.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodareasca din orasul Roznov

Prin apel la 112, in jurul orei 22:57, pompierii au fost alertati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodareasca din orasul Roznov. Incendiul se manifesta la generalizat la o anexa gospodareasca si la acoperisul locuintei cu posibilitatea propagarii la intreaga locuinta si la alta locuinta aflata in imediata vecinatate. La locul solicitarii s-au deplasat pompieri din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu trei autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD si pompieri voluntari din cadrul SVSU Roznov cu o autospeciala de stingere. Incendiul a fost localizat si lichidat in limitele gasite. Au ars: acoperisul locuintei anexei pe o suprafata de aproximativ 100 mp si bunurile materiale aflate in interior (doi mc de lemn, doua frigidere, un aparat de sudura, articole de imbracaminte, obiecte de mobilier etc), 32 mp din acoperis si 10 mp dintr-un perete lateral al locuintei. A fost salvata locuinta si anexele gospodaresti aflate in vecinatate si locuinta la care s-a propagat incendiul. Din podul locuintei vecine a fost salvata o pisica. Scurtcircuitul electric a fost cauza probabila de producere a acestui incendiu..


20.03.2021 - Misiune pirotehnica in comuna Vanatori Neamt

In data de 20.03.202, echipa pirotehnica din cadrul ISU Neamt a intervenit pentru asanarea: * unei lovituri de aruncator de calibru 82 mm, * unei lovituri de aruncator de calibru 50 mm, * unei grenade defensive de mana si * a 48 de cartuse de calibru 7,92 mm. Munitia a fost descoperita de catre un cetatean de 45 ani din municipiul Bucuresti cu ajutorul unui detector de metale detinut legal, in padurea Nemtisor din comuna com Vanatori Neamt. Pirotehnicienii au verificat zona pe o suprafata de aproximativ 300 mp si au mai descoperit o lovitura de aruncator de calibru 50 mm si o grenada ofensiva. Munitia, ce provine din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, a fost ridicata, transportata si depozitata in conditii de siguranta intr-un depozit special amenajat pentru a fi ulterior distrusa..


20.03.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din localitatea Dumbrava Rosie.

Prin apel la 112, in jurul orei 12:03, pompierii au fost alertati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din localitatea Dumbrava Rosie. Incendiul se manifesta la acoperisul unei case si la o anexa gospodareasca construita in prelungirea casei, in care se afla centrala termica, cu posibilitatea propagarii la intreaga locuinta si la vecinatati. La locul solicitarii s-au deplasat pompieri din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD. Incendiul a fost localizat si lichidat in limitele gasite. A ars acoperisul locuintei pe o suprafata de aproximativ 20 mp. A fost salvata locuinta si anexele gospodaresti aflate in vecinatate. Burlanul neprotejat termic fata de materiale combustibile a fost cauza probabila de producere a acestui incendiu.


19.03.2021 - Misiuni de interventii la doua accidente rutier produs pe E 85

Prin apel la 112, in jurul orei 16: 30, pompierii au fost alertati sa intervina la un accident rutier produs pe E 85 pe raza localitatii Traian, comuna Sabaoani. In urma accidentului rutier produs intre doua autoturisme a rezultat o victima incarcerata. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Roman cu o autospeciala pentru descarcerare, o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD TIM. Pe timpul deplasarii catre locul solicitarii, pompierii au oprit la un alt accident rutier produs pe E 85, in apropierea depozitului Lidl (la intersectia cu localitatea Tamaseni). Autospeciala pentru descarcerare si ambulanta SMURD TIM si-au continuat deplasarea catre locul solicitarii, iar autospeciala de stingere a ramas la locul accidentului, solicitandu-se in sprijin o ambulanta SMURD si doua echipaje cu ambulante de la SAJ. Accidentul rutier s-a produs intre doua autoturisme, rezultand doua victime. Pompierii au acordat masurile de prim ajutor unei victime aflata in stare grava, pana la sosirea unui echipaj SAJ. Victimele acestui accident rutier, doua tinere, au fost preluate de echipaje de la SAJ si SMURD si transportate la CPU Roman. La accidentul rutier produs in localitatea Traian, pompierii au gasit o persoana incarcerata, ca urmare a coliziunii dintre doua autoturisme. Cu ajutorul echipamentelor si procedeelor specifice, pompierii au scos dintr-un autoturism un barbat de 22 de ani (cond auto). Acesta a primit ingrijiri medicale de la echipajul SMURD, dupa care a fost transportat la CPU Roman. Militarii au asigurat masurile de prevenire si stingere a incendiilor si au curatat /degajat carosabilul de elementele rezultate in urma accidentului rutier. 16.03.2021 - Rezultatul testului Covid pentru un cadru militar ce isi desfasoara activitatea in cadrul ISU Neamt este pozitiv Va informam ca rezultatul testului Covid pentru un cadru militar ce isi desfasoara activitatea in cadrul ISU Neamt este pozitiv. In acest sens, facem precizarea ca dupa primirea rezultatului care indica infectarea, s-a procedat la informarea structurilor ierarhice si a Directiei de Sanatate Publica, pentru adoptarea masurilor legale..


15.03.2021 - Misiune pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Roman

In jurul orei 22:14, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Roman. La locul solicitarii s-au deplasat doua echipaje de pompieri cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD din cadrul Detasamentului Roman. Cu ajutorul mijloacelor si accesoriilor specifice pentru descarcerare, pompierii au patruns in apartamentul situat la etajul trei, intr-un bloc de locuinte din strada Anton Pann. In interiorul apartamentului a fost gasit un barbat de aproximativ 72 de ani, ce nu prezenta semne vitale.


15.03.2021 - Misiune pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Roman

In jurul orei 08:03, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Roman. La locul solicitarii s-a deplasat un pompieri din cadrul Detasamentului Roman cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD Cu ajutorul scarii culisabile, pompierii au patruns (prin balcon) in apartamentul situat la al doilea etaj intr-un bloc de locuinte din strada Roman Musat. In interiorul apartamentului a fost gasit un barbat de aproximativ 89 de ani, cazut, constient. Barbatul a primit ingrijiri medicale de la echipajul SMURD dupa care a fost transportat la CPU Roman. 13.03.2021 - ISU Neamt va transmite zilnic, in perioada 12.03-26.03.2021, la ora 14:00 mesaje prin RO ALERT pentru cetatenii din comuna Bara ca urmare a cresterii incidentei numarului de cazuri confirmate cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori. ATENTIE! Incepand cu 12.03.2021 ora 07:00, pana in 26.03.2021 ora 07:00, comuna Bira este in carantina. Principalele masuri dispuse: - iesirea din locuinta este permisa pe baza declaratiei pe proprie raspundere, legitimatiei/adeverintei de serviciu; - este permisa deplasarea la / de la SERVICIU; - activitatea restaurantelor, cafenelelor, teraselor, salilor de jocuri de noroc este interzisa; - limitarea la maxim a deplasarii persoanelor. Pentru toate masurile dispuse click aici: https://bit.ly/3qB9kLb. Va rugam sa RESPECTATI masurile sanitare stabilite. ISU NT.


13.03.2021 - Misiune de interventie la un accident rutier produs pe DN 2, pe raza comunei Tupilati

Prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier pe DN 2, pe raza comunei Tupilati. Un autoturism a parasit partea carosabila si s-a rasturnat intr-un sant. La locul evenimentului s-au deplasat pompieri din cadrul Detasamentului Roman cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si voluntari din cadrul SVSU Tupilati. Pana la sosirea fortelor de interventie conducatorul auto a fost scos din autoturism de catre participantii la trafic. Au fost asigurate masurile de prevenire si stingere a incendiilor.


12.03.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la un adapost pentru animale din localitatea Cracaoani

Prin apel la 112, in jurul orei 17:25, pompierii au fost alertati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la un adapost pentru animale din localitatea Cracaoani. Incendiul se manifesta ( fara flacara) la un perete al adapostului ( construit din lemn si captusit cu tabla), cu degajare de fum, cu posibilitatea propagarii la intreaga anexa si la locuinta din imediata vecinatate. Proprietarul locuintei a dat foc la resturile vegetale din gospodarie. Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompieri din cadrul Detasamentului Targu Neamt cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD. Nu au fost victime. Au ars doi mp din peretele adapostului. Focul deschis in spatii deschise a fost cauza probabila de producere a acestui incendiu.


12.03.2021 - Misiune de interventie pentru pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din localitatea Cracaoani

Prin apel la 112, in jurul orei 12:50, pompierii au fost alertati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din localitatea Cracaoani. Incendiul se manifesta in interiorul unei locuinte cu doua camere. Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompieri din cadrul Detasamentului Targu Neamt cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD si pompieri voluntari din cadrul SVSU Cracaoani. Nu au fost victime. Au ars bunurile materiale din interiorul casei. Amplasarea necorespunzatoare a materialelor combustibile fata de mijloacele de incalzire a fost cauza probabila de producere a acestui incendiu. 12.03.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism in municipiul Roman Prin apel la 112, in jurul orei 11:30, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la un autoturism pe strada Stefan cel Mare din municipiul Roman. Incendiul se manifesta generalizat la nivelul unui autoturism. Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompierii romascani cu o autospeciala pentru stingere cu apa si spuma. Nu au fost victime. Scurtcircuitul electric a fost cauza probabila de producere a acestui incendiu.


12.03.2021 - Misiune de interventie pentru scoaterea unei persoane cazuta intr-o fantana din comuna Piatra Soimului

Prin apel la 112, in jurul orei 11:22, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru scoaterea unei persoane cazuta intr-o fantana din localitatea Deleni, comuna Piatra Soimului. Pe timpul unor lucrari de reparatii la un hidrofor un barbat a cazut in fantana. La locul solicitarii s-au deplasat pompieri din cadrul Detasamentului Piatra-Neamt cu o autospeciala complexa pentru interventie si o ambulanta SMURD si pompieri voluntari din cadrul SVSU Piatra Soimului. Pompierii, cu ajutorul echipamentelor si procedeelor specifice salvarii din mediul ostil au scos din fantana, de la o distanta de aproximativ 30 m, un barbat de 52 de ani, constient. Echipajul SMURD a acordat ingrijiri medicale persoanei la locul evenimentului dupa care au transportat-o la spital.


12.03.2021 - Misiune de interventie la un accident rutier produs pe raza comunei Valea Ursului

Prin apel la 112, in jurul orei 09:48, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier pe raza comunei Valea Ursului. Un autoturism a parasit partea carosabila si s-a rasturnat intr-un sant. In autoturism se aflau doua persoane (conducatorul auto si un pasager). La locul evenimentului s-au deplasat pompieri din cadrul Detasamentului Roman cu o autospeciala pentru descarcerare, o autospeciala pentru stingere (de la Punctul de lucru Poienari) si o ambulanta SMURD TIM si un echipaj cu ambulanta de la SAJ. Pana la sosirea fortelor de interventie cei doi ocupanti ai autoturismului au fost scosi de catre participantii la trafic. Cele doua victime (un barbat de 26 de ani si o femeie de 24 de ani) au fost preluate de echipajele medicale si transportate la CPU Roman. Pompierii au asigurat masurile de prevenire si stingere a incendiilor


12.03.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din orasul Roznov

Prin apel la 112, in jurul orei 04:02, pompierii au fost alertati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din localitatea Slobozia, orasul Roznov. Incendiul se manifesta generalizat la nivelul unei anexe gospodaresti cu posibilitatea propagarii la locuinta. Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompieri din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD si pompieri voluntari din cadrul SVSU Roznov cu o autospeciala de stingere. Incendiul a fost localizat si lichidat in limitele gasite, fortele de interventie reusind sa salveze locuinta (Incendiul se propagase la acoperisul locuintei). Au ars: anexa gospodareasca cu suprafata de aproximativ 14 mp cu bunurile materiale aflate in interior (obiecte de mobilier si articole de imbracaminte) si patru mp din acoperisul locuintei. Actiunea intentionata a fost cauza probabila de producere a acestui incendiu. Nu au fost victime.


10.03.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din comuna Sagna

In data de 10.03.2021, in jurul orei 15:52, prin apel la 112, pompierii au fost alertati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din comuna Sagna. Incendiul se manifesta la acoperisul unei locuinte P+M cu posibilitatea propagarii la intreaga locuinta si la o locuinta din vecinatate. Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompieri din cadrul Detasamentului Roman cu doua autospeciale pentru stingere si pompieri voluntari din cadrul SVSU Sagna. Incendiul a fost localizat si lichidat in limitele gasite. Au ars: acoperisul locuintei pe o suprafata de aproximativ 70 mp si bunuri materiale din mansarda. Au fost salvate bunurile materiale aflate la parterul locuintei. Cosul de fum deteriorat a fost cauza probabila de producere a acestui incendiu. Nu a fost victime.


10.03.2021 - Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Roman

In jurul orei 10:05, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Roman. La locul solicitarii s-a deplasat un pompieri din cadrul Detasamentului Roman cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD - TIM Cu ajutorul scarii de fereastra, pompierii au patruns (pe fereastra de la bucatarie) in apartamentul situat la primul etaj intr-un bloc de locuinte din bulevardul Roman Musat. In interiorul apartamentului a fost gasita o femeie de aproximativ 80 de ani, cazuta in baie, semiconstienta. Acesta a primit ingrijiri medicale de la echipajul SMURD, fiind transportata la CPU Roman.


10.03.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism in orasul Targu Neamt

Prin apel la 112, in jurul orei 09:45, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la un autoturism in orasul Targu Neamt. Incendiul se manifesta in interiorul autoturismului, la nivelul bordului. Pentru localizarea si lichidarea incendiului a intervenit un echipaj de pompieri din cadrul Detasamentului Targu Neamt cu o autospeciala pentru stingere cu apa si spuma. Pompierii au stins incendiul in urma caruia au ars instalatia electrica de la nivelul bordului si aeroterma si s-au deteriorat bordul si parbrizul autoturismului. Nu au fost victime. Scurtcircuitul electric a fost cauza probabila de producere a acestui incendiu.


09.03.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta comuna Petricani

In data de 09.03.2021, in jurul orei 16:45, prin apel la 112, pompierii au fost alertati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta localitatea Tolici, comuna Petricani. Incendiul se manifesta generalizat la acoperisul unei locuinte si in interiorul unei camere, cu posibilitatea propagarii la intreaga locuinta. Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompieri din cadrul Detasamentului Targu Neamt cu doua autospeciale pentru stingere si pompieri voluntari din cadrul SVSU Petricani. Incendiul a fost localizat si lichidat in limitele gasite. Au ars: acoperisul locuintei pe o suprafata de aproximativ 150 mp si bunurile materiale din interiorul camerei afectate de incendiu (doua motoare electrice, un abric, un circular, o masina pentru slefuit etc) Au fost salvate bunurile materiale aflate in alte doua camere ale locuintei. Scurtcircuitul electric a fost cauza probabila de producere a acestui incendiu. Nu au fost victime.


09.03.2021 - Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Piatra-Neamt

In jurul orei 15:40, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Piatra-Neamt. La locul solicitarii s-au deplasat pompieri din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu o autospeciala pentru descarcerare si o ambulanta SMURD-TIM. Cu ajutorul echipamentelor pentru descarcerare, pompierii au patruns in apartamentul situat la parterul unui bloc de locuinte din strada Aleea Ulmilor. In interiorul apartamentului pompierii au gasit o femeie de aproximativ 84 de ani, ce nu prezenta semne vitale.


08.03.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o baraca amplasata in padure, pe raza comunei Vanatori Neamt

Prin apel la 112, in jurul orei 18:40, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la o baraca amplasata in padure, pe raza comunei Vanatori Neamt. La locul solicitarii s-au deplasat pompieri din cadrul Detasamentului Targu Neamt cu doua autospeciale de stingere. Incendiul se manifesta generalizat la nivelul unei baraci cu posibilitatea propagarii la un taf amplasat in imediata apropiere si la fondul forestier. Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind amplasarea necorespunzatoare a materialelor combustibile fata de sistemele de incalzire.


07.03.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodareasca (magazie si adapost pentru animale) din comuna Gheraesti

In aceasta dimineata, in jurul orei 04:10, pompierii din cadrul Detasamentului Roman au fost alertati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodareasca (magazie si adapost pentru animale) din comuna Gheraesti. Incendiul se manifesta generalizat la o anexa gospodareasca cu posibilitatea propagarii la doua case aflate in imediata vecinatate. Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompierii romascani cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD si pompieri voluntari din cadrul SVSU Gheraesti. Fortele de interventie au localizat si incendiul in limitele gasite. Au ars: acoperisul anexei pe o suprafata de aproximativ 100 mp, bunuri marteriale din interiorul magaziei, aproximativ doua tone de cereale si 70 de pui. Scurtcircuitul electric a fost cauza probabila de producere a acestui incendiu.


06.03.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o fanarie din localitatea Dumbrava, comuna Timisesti

In data de 06.03.2021, prin apel la 112, in jurul orei 15:42, pompierii din cadrul Detasamentului Targu Neamt au fost alertati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o fanarie din localitatea Dumbrava, comuna Timisesti. Incendiul se manifesta generalizat la un adapost pentru furaje, cu posibilitatea propagarii la anexele gospodaresti din apropiere si la locuinta. Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompieri din cadrul Detasamentului Targu Neamt cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD. Au ars aproximativ 500 kg de plante furajere, 30 de baloti de fan, 6 ml de gard si constructia din lemn cu suprafata de aproximativ 30 mp. Nu au fost victime. Jocul copiilor cu focul a fost cauza probabila de producere a acestui incendiu.


06.03.2021 - Misiune de interventie la un accident rutier produs pe raza comunei Girov, pe DJ 156 A

Prin apel la 112, in jurul orei 12:55, pompierii nemteni au fost instiintati despre producerea unui accident rutier produs pe raza comunei Girov, pe DJ 156 A. Accidentul rutier s-a produs intre un autoturism si un atelaj hipo (caruta). La locul solicitarii s-au deplasat pompieri din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu o autospeciala pentru descarcerare, o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD TIM si doua echipaje cu ambulante de la SAJ. Conducatorul atelajului era in stop cardio-respirator. Acestuia i se aplica manevre de resuscitare de catre echipajul SMURD TIM. Doua persoane (conducatorul autoturismului si un pasager) au primit ingrijiri medicale de la echipajele SAJ, fiind transportate la spital. Pompierii au asigurat masurile de prevenire si stingere a incendiilor prin deconectarea bornelor autoturismului si vor curata/degaja carosabilul de elementele rezultate in urma accidentului rutier. Medicul de pe ambulanta SMURD TIM a declarat decesul conducatorului atelajului. Ulterior, a mai fost preluata o victima (pasager din autoturism) si transportata la spital.


06.03.2021 - Rrezultatul testului Covid pentru un cadru militar ce isi desfasoara activitatea in cadrul ISU Neamt este pozitiv

Va informam ca rezultatul testului Covid pentru un cadru militar ce isi desfasoara activitatea in cadrul ISU Neamt este pozitiv. In acest sens, facem precizarea ca dupa primirea rezultatului care indica infectarea, s-a procedat la informarea structurilor ierarhice si a Directiei de Sanatate Publica, pentru adoptarea masurilor legale.


05.03.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din comuna Vanatori Neamt

Prin apel la 112, in jurul orei 11:31, pompierii din cadrul Detasamentului Targu Neamt au fost alertati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din comuna Vanatori Neamt. Incendiul se manifesta generalizat la acoperis cu posibilitatea propagarii la intreaga locuinta. Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompieri din cadrul Detasamentului Targu Neamt cu doua autospeciale de stingere. A ars acoperisul locuintei pe o suprafata de aproximativ 80 mp. Cosul de fum neprotejat termic fata de materiale combustibile a fost cauza probabila de producere a acestui incendiu.


05.03.2021 - Misiune pirotehnica in comuna Vanatori Neamt

In data de 05.03.2021, prin apel la 112, in jurul orei 09:58, echipa pirotehnica din cadrul ISU Neamt a fost solicitata sa intervina pentru asanarea unei lovituri de aruncator de calibru 60 mm. Munitia a fost descoperita de un barbat de 69 de ani, pe timpul executarii unor lucrari de curatenie intr-o gospodarie din satul Lunca, comuna Vanatori Neamt. La locul indicat s-au deplasat pirotenicienii nemteni cu autospeciala din dotare si au verificat zona in care a fost gasita munitia, pe o suprafata de aproximativ 300 mp. Au mai fost descoperite doua lovituri de aruncator de calibru 82 mm. Munitia gasita, care provine din Al Doilea Razboi Mondial, a fost ridicata, transportata si depozitata in conditii de siguranta pentru a fi distrusa ulterior.


05.03.2021 - Misiune de cautare a unei persoane disparute in localitatea Potoci

La solicitarea IPJ Neamt, ISU Neamt participa la o misiune de cautare a unei persoane disparute in localitatea Potoci. La aceasta misiune s-au deplasat pompieri din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu o autospeciala pentru scafandri si o barca.


05.03.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata in comunele Cracaoani si Baltatesti

Prin apel la 112, in jurul orei 17:51, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la vegetatie uscata in comuna Cracaoani (la hotarul cu comuna Baltatesti). Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompieri din cadrul Detasamentului Targu Neamt cu o autospeciala de stingere si voluntari din cadrul SVSU Baltatesti. A ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ cinci hectare. Focul deschis in spatii deschise a fost cauza probabila de producere a incendiului.


04.03.2021 - Misiune pirotehnica in comuna Vanatori Neamt

In data de 04.03.2021, in comuna Vanatori Neamt, pe timpul desfasurarii activitatii de pregatire de specialitate in teren, echipa pirotehnica a descoperit in padurea Nemtisor: - o lovitura de aruncator de calibru 60 mm, - o grenada ofensiva, - 85 cartuse de calibru 7,92 mm si - doua cartuse de calibru 9 mm. Pirotehnicienii au ridicat, transportat si depozitat in conditii de siguranta munitia descoperita la depozitul special amenajat, in vederea distrugerii. Munitia descoperita provine din Al Doilea Razboi Mondial.


04.03.2021 - Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Roman

In jurul orei 12:35, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Roman. La locul solicitarii s-a deplasat un echipaj de pompieri cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare din cadrul Detasamentului Roman. Cu ajutorul scarii culisabile, pompierii au patruns prin balcon in apartamentul situat la al doilea etaj intr-un bloc de locuinte din strada Roman Musat, unde au gasit o femeie de aproximativ 83 de ani, constienta. Acesta a refuzat transportul la spital.


03.03.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din comuna Bahna

Prin apel la 112, in jurul orei 20:05, pompierii din cadrul Detasamentului Roman au fost alertati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din localitatea Tutcanii din Vale, comuna Bahna. Incendiul se manifesta generalizat la nivelul unei case cu posibilitatea propagarii la anexele gospodaresti si la o casa aflate in vecinatate. Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompieri din cadrul Detasamentului Roman cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD , pompieri voluntari din cadrul SVSU Bahna si pompieri voluntari din cadrul SVSU Moldoveni cu o autospeciala de stingere. La locul evenimentului s-a deplasat si un echipaj cu ambulanta de la SAJ Proprietarii locuintei, un barbat de 75 de ani si o femeie de 72 de ani au suferit arsuri. Victimele au primit ingrijiri medicale la locul evenimentului dupa care au fost transportate la spital de catre echipajele SMURD si SAJ. Cosul de fum neprotejat termic fata de materiale combustibile a fost cauza probabila de producere a acestui incendiu.


28.02.2021 - Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Roman

In jurul orei 19:35, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Roman. La locul solicitarii s-au deplasat doua echipaje de pompieri cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD. Cu ajutorul mijloacelor si accesoriilor specifice pentru descarcerare, pompierii au patruns in apartamentul situat la al treilea etaj intr-un bloc de locuinte din strada Smirodava. In interiorul apartamentului a fost gasit un barbat de aproximativ 94 de ani, ce nu prezenta semne vitale.


28.02.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la vegetatie uscata in comuna Pangarati

In aceasta seara, in jurul orei 18:10, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la vegetatie uscata in comuna Pangarati. Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompieri din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu o autospeciala pentru stingere si voluntari din cadrul SVSU Pangarati. A ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ sase hectare. Focul deschis in spatii deschise a fost cauza probabila de producere a incendiului.


28.02.2021 - Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Roman

In jurul orei 10:52, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Roman. La locul solicitarii s-au deplasat un echipaj de pompieri cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si un echipaj cu ambulanta de la SAJ. Cu ajutorul mijloacelor si accesoriilor specifice pentru descarcerare, pompierii au patruns in apartamentul situat la al doilea etaj intr-un bloc de locuinte din bulevardul Roman Musat. In interiorul apartamentului a fost gasit un barbat de aproximativ 69 de ani, ce nu prezenta semne vitale. Misiune de stingere a unui incendiu produs la o locuinta din localitatea Margineni


28.02.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din comuna Bahna

Prin apel la 112, in jurul orei 00:40, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la o locuinta din comuna Margineni. La locul solicitarii s-au deplasat pompieri din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD si pompieri voluntari din cadrul SVSU Margineni. Incendiul s-a manifestat la acoperisul unei locuinte. Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars aproximativ 16 mp din acoperis. A fost salvata locuinta la care se putea propaga incendiul. Cosul de fum neprotejat termic fata de materiale combustibile a fost cauza probabila de producere a acestui incendiu.


27.02.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din municipiul Piatra-Neamt

Ieri dupa amiaza, in jurul orei 15:10, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la o locuinta din cartierul Valeni, municipiul Piatra-Neamt. Incendiul s-a manifestat in podul unei locuinte, in jurul cosului de fum. Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompieri din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu doua autospeciale de stingere. Au ars aproximativ doi mp din acoperis. A fost salvata locuinta la care se putea propaga incendiul. Cosul de fum neprotejat termic fata de materiale combustibile a fost cauza probabila de producere a acestui incendiu.


26.02.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la vegetatie uscata in comuna Pancesti

Vineri seara, in jurul orei 19:08, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la vegetatie uscata in localitatea Holm, comuna Pancesti. Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompierii de la Punctul de lucru Poienari si voluntari din cadrul SVSU Pancesti. A ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ un hectar. Focul deschis in spatii deschise a fost cauza probabila de producere a incendiului.


26.02.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la vegetatie uscata in comuna Garcina

Prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la vegetatie uscata in comuna Garcina. Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit pompieri din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu o autospeciala de stingere si voluntari din cadrul SVSU Garcina. A ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ sapte hectare. Focul deschis in spatii deschise a fost cauza probabila de producere a incendiului.


26.02.2021 - Misiune de interventie pentru scoaterea unui persoane dintr-o fantana din localitatea Trifesti

Prin apel la 112, in jurul orei 10:40, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru scoaterea unui persoane dintr-o fantana din localitatea Trifesti. La locul solicitarii s-au deplasat pompieri din cadrul Detasamentului Roman cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD si un echipaj de alpinisti cu o autospeciala complexa pentru interventie din cadrul Detasamentului Piatra Neamt. Pe timpul efectuarii unor lucrari de constructie a unei fantani, o persoana a fost lovita de materiale de constructii si a ramas blocata in fantana. Pompierii, cu ajutorul echipamentelor si procedeelor specifice salvarii din mediul ostil au scos din fantana, de la o distanta de aproximativ 12 m, un barbat de aproximativ 31 de ani, constient. Echipajul SMURD a acordat ingrijiri medicale persoanei la locul evenimentului dupa care au transportat-o la spital.


26.02.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din orasul Bicaz

Prin apel la 112, in jurul orei 01:40, pompierii din cadrul Detasamentului Piatra Neamt au fost alertati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din orasul Bicaz. Incendiul se manifesta generalizat la un garaj si la nivelul mansardei si acoperisului unei locuinte cu posibilitatea propagarii la intreaga locuinta. La locul solicitarii s-au deplasat de urgenta pompieri voluntari din cadrul SVSU Bicaz cu autospeciala din dotare si pompieri din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu trei autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD. Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars: acoperisul locuintei pe o suprafata de aproximativ 100 mp, bunurile materiale aflate in interiorul unei camere de la mansarda si bunurile materiale aflate in interiorul garajului ( trei frigidere, o centrala termica, materiale plastice etc). Au fost salvate bunurile materiale aflate in celelalte camere ale mansardei dar si etajul si parterul casei. Efectul termic al curentului electric fost cauza probabila de producere a incendiului. Nu au fost victime.


printListeaza articolul   printRecomanda articolul

bara

ARHIVA BULETINE INFORMATIVE

EVENIMENTELE SI INTERVENTIILE RECENTE

Interventii in perioada 30.06-06.07.2021
06 07 2021
29.06.2021 - Misiune de interventie la un accident rutier produs pe raza comunei Petricani

In jurul orei 12:12, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre un accident rutier prod...

[citeste tot+]
.................................................................................
Interventii in perioada 04.06-29.06.2021
26 06 2021
29.06.2021 - Misiune de interventie la un accident rutier produs pe raza comunei Petricani

In jurul orei 12:12, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre un accident rutier prod...

[citeste tot+]
.................................................................................
Interventii in perioada 05.05-30.05.2021

30.05.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa aflata in curtea unei biserici din municipiul Piatra-Neamt

Prin apel la 112, in jurul orei 13:29, pompier...

[citeste tot+]
.................................................................................
Interventii in perioada 27.04-05.05.2021
05 05 2021

05.05.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata in comuna Margineni

In jurul orei 21:37, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervi...

[citeste tot+]
.................................................................................
Interventii in perioada 09.04-26.04.2021
26 04 2021
26.04.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la un stog de fan in comuna Bodesti

Prin apel la 112, in jurul orei 22:10, pompierii au fost instiintati despre prod...

[citeste tot+]
.................................................................................
 COMUNICATE ISU NEAMT si
EXTRASE DIN PRESA LOCALA SI NATIONALA

Adaugat la: 2021-06-07
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Campania de recrutare de noi candidati in cadrul programului de voluntariat "Salvator din pasiune!" continua.

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Petrodava" al judetului Neamt are ca obiectiv, prin toate activitatile sale, cresterea nivelului de siguranta a nemtenilor, la care pot participa si voluntarii prin inscrierea in acest proiect.

Demersul are la baza beneficiile...Adaugat la: 2021-06-04
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Petrodava" al Judetului Neamt si Filiala teritoriala Neamt a Colegiului Psihologilor din Romania recruteaza psihologi voluntari pentru a colabora in cazul producerii unor accidente colective si/sau dezastre prin asigurarea asistentei psihologice, interventiei psihologice primare si acordarii primului ajutor psihologic victimelor dezastrelor si familiilor a...


Adaugat la: 2021-06-04
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
In luna aprilie 2021, in zona de competenta a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta ,,Petrodava" al judetului Neamt s-au produs 1283 de evenimente care au necesitat interventia serviciilor profesioniste, voluntare si private pentru situatii de urgenta (in medie 42,77 pe zi), numarul evenimentelor la care s-a intervenit cu forte specializate crescand cu 32,54% fata de perioada similara din a...


Adaugat la: 2021-06-04
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
In luna aprilie cadrele Inspectiei de Prevenire au executat un numar total de 83 controale din care 5 la unitati administrativ teritoriale, 8 la operatori economici si 69 la institutii de pe raza judetului Neamt si au raspuns la 6 petitii. In cadrul acestor controale au fost constatate 486 de nereguli, 4 dintre acestea fiind solutionate pe timpul controlului, iar 402 fiind sanctionate cu 398 ave...


Adaugat la: 2021-04-29
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Pe toata durata minivacantei de 1 Mai si a Sarbatorilor Pascale, pompierii nemteni vor fi zilnic la datorie, pentru asigurarea misiunilor operative, la solicitarile primite din partea cetatenilor.
Pentru siguranta credinciosilor si desfasurarea in bune conditii a manifestarilor religioase, inca de la inceputul acestui an, inspectorii de prevenire au efectuat 80 de verificari la biserici si ma...Adaugat la: 2021-04-01
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Pompierii nemteni au in dotare doua autospeciale pentru stingerea incendiilor la fondul forestier. Aceste doua autospeciale vor fi distribuite la Detasamentul de pompieri din Piatra-Neamt si la Garda II de Interventie Poiana Teiului.

Incendiile la fondul forestier sunt caracterizate de propagarea rapida a flacarilor si accesul dificil. Pentru astfel de interventii este nevoie de o alocar...Adaugat la: 2021-03-23
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Activitatea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta ,,Petrodava"al judetului Neamt in cooperare cu alte componente ale sistemului de management al situatiilor de urgenta la producerea unui incendiu la o unitate hoteliera din statiunea Durau si aplicarea Planului Rosu de Interventie al judetului Neamt

In ziua de 22.03.2021, la orele 11.00, prin sistemul 112 Neamt, dispeceratul unitat...Adaugat la: 2021-02-28
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
La 28 februarie aniversam Ziua Protectiei Civile din Romania, data la care Regele Carol al II-lea semna Inaltul Decret Regal, publicat la 23 martie 1933 in Monitorul Oficial al Romaniei, ca Regulamentul Apararii Pasive contra atacurilor aeriene.

Infiintate dupa prima conflagratie mondiala, pentru asigurarea protectiei fortelor necombatante, structurile apararii civile si-au extins domeni...Adaugat la: 2021-02-04
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
ISU Neamt executa controale de verificare a apararii impotriva incendiilor, precum si activitati de informare preventiva si educare a elevilor asupra modului de comportament in cazul producerii unui incendiu sau altei situatii de urgenta la unitatile de invatamant din judetul Neamt, de regula pe timpul desfasurarii controalelor la unitatile administrativ teritoriale, pe tot parcursul anului.Adaugat la: 2021-02-03
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Incepand de luni, 15 februarie si pana pe 28 februarie 2021, persoanele interesate, care indeplinesc conditiile legale si criteriile specifice de recrutare, se pot inscrie pentru participarea la concursul de admitere la Scoala de Subofiteri de Pompieri si Protectie Civila ,,Pavel Zaganescu" Boldesti. In acest an, la Scoala de Subofiteri de Pompieri si Protectie Civila ,,Pavel Zaganescu" Boldesti...


Adaugat la: 2021-01-29
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Anual, ISU Neamt executa controale la toate unitatile sanitare cu paturi din judetul Neamt, de regula in lunile ianuarie - februarie. In perioada 19.01 - 29.01.2021, cadrele Inspectiei de Prevenire a desfasurat activitati de indrumare si control la unitatile spitalicesti din judetul Neamt. In aceasta perioada Inspectia de Prevenire a executat sase controale la spitalele din judetul Neamt, astfel:<...


Adaugat la: 2021-01-28
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Activitatea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta ,,Petrodava" al judetului Neamt a vizat cu prioritate, in anul supus evaluarii, trei dintre cele cinci domenii de actiune esentiale in managementul situatiilor de urgenta: prevenire, pregatire si raspuns, reusind sa asigure monitorizarea cat mai eficienta a situatiilor de urgenta, concomitent cu dezvoltarea capacitatii de raspuns. Anul 2020 a...


Adaugat la: 2020-07-17
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Sectiunea I - Generalitati
Prezentul anunt stabileste aspecte procedurale privind organizarea si desfasurarea recrutarii si selectiei candidatilor in vederea participarii la concursurile de admitere organizate in anul 2020 la facultatile din structura Academiei de Politie „Alexandru Ioan Cuza” care pregatesc personal pentru nevoile Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, denumit i...Adaugat la: 2020-06-17
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Campania de recrutare de noi candidati in cadrul programului de voluntariat "Salvator din pasiune!" continua.

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Petrodava" al judetului Neamt are ca obiectiv, prin toate activitatile sale, cresterea nivelului de siguranta a nemtenilor, la care pot participa si voluntarii prin inscrierea in acest proiect.

Demersul ...Adaugat la: 2020-06-05
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Sectiunea I - Generalitati

Prezentul anunt stabileste aspecte procedurale privind organizarea si desfasurarea recrutarii si selectiei candidatilor in vederea participarii la concursurile de admitere organizate in anul 2020 la institutiile de invatamant din structura Ministerului Apararii Nationale care pregatesc personal pentru nevoile Ministerului Afacerilor Interne, denumit in continuar...Adaugat la: 2019-08-12
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Unele persoane superstitioase considera ziua de ,,Marti 13" o zi cu ghinion, dar noi va spunem ca nu este chiar asa. De multe ori ,,ghinionul" ni-l facem si singuri, prin lipsa informatiilor. Putem preveni acest lucru, informandu-ne, pentru ca asa cum spunea celebrul John Davison Rockefeller - ,,un om informat este un om puternic."

Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta a inc...Adaugat la: 2019-07-02
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Avand in vedere ca in ultima perioada, pe teritoriul judetului Neamt, s-au inmultit numarul cazurilor de inec, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Petrodava" al judetului Neamt reaminteste principalele masuri ce trebuie respectate pentru prevenirea riscurilor de inec:

 • scaldatul sa se faca doar in locurile special amenajate in acest sens;

 • daca nu stiti sa in...


  Adaugat la: 2019-07-02
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO

  Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt face o serie de recomandari pentru cetateni pentru a evita aparitia unor probleme cauzate de aceste fenomene extreme:

  Canicula, efectele ei asupra mediului si oamenilor dar si masurile de protectie ce trebuie adoptate in perioadele extrem de calduroase ale anului ar trebui sa reprezinte una dintre preocuparile ...  Adaugat la: 2019-07-02
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  INAINTE DE PRODUCEREA UNEI FURTUNI:

  - Indepartati copacii ori ramurile uscate, care pe timpul unei furtuni, ar putea cadea si provoca victime ori pagube materiale.
  - Nu uitati regula de salvare 30/30: adapostiti-va in interiorul unei cladiri daca, dupa ce ati vazut un fulger nu reusiti sa numarati pana la 30 inainte de a auzi un tunet. Ramaneti in interiorul cladirii inca 30 minute d...  Adaugat la: 2019-05-07
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Insemnul heraldic al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta ,,Petrodava" al judetului Neamt din cadrul Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta se prezinta dupa cum urmeaza:

  * pe fond albastru, o acvila de aur, cu capul spre dreapta, incoronata, cu ciocul si ghearele rosii, cu aripile deschise, tinand in cioc o cruce ortodoxa de aur, in gheara dreapta o spada de argint, in s...  Adaugat la: 2019-05-02
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  225 situatii de urgenta au fost gestionate de pompierii salvatori nemteni in minivacanta sarbatorilor pascale si 1 Mai. Majoritatea misiunilor care au presupus interventia echipajelor operative au fost destinate acordarii asistentei medicale de urgenta.

  In perioada 25 aprilie - 01 mai a.c., peste 95 de pompieri militari au asigurat, zilnic, misiunile de protectie a populatiei, cu pes...  Adaugat la: 2019-03-12
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In luna februarie 2019, in zona de competenta a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta ,,Petrodava" al judetului Neamt s-au produs 741 de evenimente care au necesitat interventia serviciilor profesioniste, voluntare si private pentru situatii de urgenta (in medie 26,46 pe zi), numarul evenimentelor la care s-a intervenit cu forte specializate scazand cu 1,07% fata de perioada similara din anul...


  Adaugat la: 2019-02-21
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In luna ianuarie 2019, in zona de competenta a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt s-au produs 791 de evenimente care au necesitat interventia serviciilor profesioniste, voluntare si private pentru situatii de urgenta (in medie 25,52 pe zi), numarul evenimentelor la care s-a intervenit cu forte specializate crescand cu 56,02% fata de perioada similara din anul...


  Adaugat la: 2019-01-14
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  a) actele normative care reglementeaza organizarea si functionarea autoritatii sau institutiei publice
  http://www.ijsunt.ro/legislatie.php

  b) structura organizatorica, atributiile departamentelor autoritatii sau institutiei publice
  http://www.ijsunt.ro/atributii.php
  http://www.ijsunt.ro/pub/doc/organigrama.pdf
  http://www.ijsunt.ro/atrib...  Adaugat la: 2019-01-11
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Petrodava" al judetului Neamt continua campania de recrutare de noi candidati in cadrul programului de voluntariat "Salvator din pasiune!", campanie care se va desfasura pe tot parcursul anului 2019.

  Avand in vedere situatia operativa, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Petrodava" al judetului Neamt isi propune recrutarea de noi voluntari ...  Adaugat la: 2018-12-28
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In perioada minivacantei de Revelion, peste 95 de pompieri cu 25 autospeciale de stingere vor asigura zilnic misiunile de prevenire si interventie in situatii de urgenta.

  Pentru depistarea si inlaturarea potentialelor cauze de incendiu, de la inceputul lunii decembrie, inspectorii de prevenire au derulat controale la structuri de primire turistica, restaurante, cluburi, baruri, discote...  Adaugat la: 2018-12-19
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Cu fiecare gest pe care il facem, scriem istoria copiilor nostri. La ceas de mare sarbatoare crestina se cuvine sa meditam profund la aceasta afirmatie si sa gasim in noi puterea de a fi mai intelepti, mai cumpatati, puterea de a oferi dezinteresat si de a primi, cu recunostinta, tot ce ni se ofera din suflet.


  Dupa un an incarcat de emotii, in care am aniversat Centenarul Marii Unir...  Adaugat la: 2018-11-27
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  COMUNICAT
  In atentia candidatilor inscrisi la concursul de admitere organizat de Scoala de Subofiteri de Pompieri si Protectie Civila "Pavel Zaganescu" Boldesti, sesiunea ianuarie 2019


  Evaluarea psihologica a candidatilor inscrisi la concursul de admitere organizat de Scoala de Subofiteri de Pompieri si Protectie Civila "Pavel Zaganescu"Boldesti, sesiunea ianuarie 201...  Adaugat la: 2018-11-12
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt organizeaza concurs pentru ocuparea unor posturi vacante, prin incadrare directa, dupa cum urmeaza:

  1. ofiter specialist I (consilier juridic), in cadrul Compartimentului „Juridic”;
  2. ofiter specialist II (specialitatea C.B.R.N. - chimic, biologic, radiologic si nuclear), in cadrul Compartimentului „Misiuni Prot...  Adaugat la: 2018-10-10
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Potrivit Rezolutiei 64/200 din 21 decembrie 2009, adoptata de Adunarea Generala a Organizatiei Natiunilor Unite, 13 octombrie este Ziua Internationala pentru Reducerea Riscului Dezastrelor. Anul acesta tematica zilei este „Reducerea pierderilor economice in urma dezastrelor”.


  13 octombrie - Ziua Internationala pentru Reducerea Riscului Dezastrelor reprezinta o oportunitate pentru pr...  Adaugat la: 2018-09-18
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In perioada 10-21 ianuarie 2019 la Scoala de Subofiteri de Pompieri si Protectie Civila 'Pavel Zaganescu' Boldesti se organizeaza concurs de admitere pentru calificarile 'subofiter de pompieri si protectie civila' si 'maistru militar auto'.

  La concurs se candideaza pe 300 de locuri destinate barbatilor, astfel: - subofiter de pompieri si protectie civila-275 de locuri;
  - maistru...  Adaugat la: 2018-09-17
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Lansarea portalului web ro-alert.ro reprezinta o noua etapa in procesul de punere in functiune a aplicatiei RO-ALERT de avertizare si alarmare a populatiei in situatii de urgenta. Informarea populatiei privind functionarea aplicatiei RO-ALERT este necesara pentru continuarea testelor la nivel regional si national, care sunt programate in perioada urmatoare.

  Site-ul ro-alert.ro este proiec...  Adaugat la: 2018-09-13
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Cu prilejul zilei de 13 Septembrie - Ziua Pompierilor din Romania, la implinirea a 170 de ani de la Batalia din Dealul Spirii, in cadrul ceremoniei militare organizate de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt, au fost avansate inaintea expirarii stagiului minim in grad un ofiter si sapte subofiteri in activitate, care s-au distins prin modul de indeplinire a atrib...


  Adaugat la: 2018-09-05
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Si in anul 2018 se vor desfasura exercitiile lunare "Miercurea Alarmelor". Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta desfasoara in prima zi de miercuri a fiecarei luni testari ale echipamentelor din componenta sistemului de instiintare, avertizare si alarmare in situatii de protectie civila.

  In data de 05.09.2018, in intervalul orar 10.00-11.30, la nivel judetean se va desfasura...  Adaugat la: 2018-08-13
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta ”Petrodava” al judetului Neamt atrage atentia asupra unor masuri de prevenire si stingere a incendiilor in taberele de copii si elevi, care odata respectate vor contribui la reusita unei vacante frumoase.

  Este interzisa folosirea chibriturilor sau a altor surse ce pot genera incendii.

  Este interzis sa se umble la instalatiile electrice...  Adaugat la: 2018-07-27
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Material informativ cu privire la pesta porcina africana
  (destinat crescatorilor de porcine din exploatatiile non-profesionale in vederea introducerii de masuri de biosecuritate pentru animalele pe care le detin)

  Pesta porcina africana este o boala a porcinelor domestice si salbatice, mortala pentru porcii care se imbolnavesc. Pentru aceasta boala nu exista vaccin, singura cale de ...  Adaugat la: 2018-07-23
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Viata depinde de apa!
  Paradoxul este ca in apa iti poti pierde viata!
  Scaldatul poate deveni un pericol daca este alimentat de neglijenta si de ignorarea regulilor!

  In prima jumatate a acestui an, peste 204 persoane si-au gasit sfarsitul in lacuri si rauri din intreaga tara, precum si in Marea Neagra. Printre victime se numara peste 30 COPII.

  Reamintim importanta respecta...  Adaugat la: 2018-07-18
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In data de 18.07.2018, incepand cu ora 11:00, se va desfasura un exercitiu cu forte si mijloace in teren cu tema “Activitatea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta “Petrodava” al judetului Neamt in cooperare cu alte componente ale sistemului de management al situatiilor de urgenta la producerea unui incendiu la Manastirea Varatec, cu extindere la fondul forestier al Ocolului Silvic Biserices...


  Adaugat la: 2018-07-13
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In atentia candidatii inscrisi la concursul de admitere organizat de Scoala de Subofiteri de Pompieri si Protectie Civila „Pavel Zaganescu” Boldesti, sesiunea 24.08-04.09.2018

  Evaluarea psihologica a candidatilor inscrisi la concursul de admitere organizat de Scoala de Subofiteri de Pompieri si Protectie Civila „Pavel Zaganescu” Boldesti, sesiunea 24.08-04.09.2018, va avea loc...  Adaugat la: 2018-06-13
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In conformitate cu Ordinul Inspectorului General nr. 521 din 11.06.2018, candidatii inscrisi la concursurile de admitere organizate de Academia de Politie „Alexandru Ioan” Cuza si de institutiile de invatamant ale Ministerului Apararii Nationale, pot depune documentele constitutive ale dosarelor de recrutare, pana la data de 21 iunie 2018.


  ...  Adaugat la: 2018-06-11
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Sambata, 09 iunie a.c., s-a desfasurat etapa judeteana a Concursurilor Profesionale ale Serviciilor Voluntare si Private pentru Situatii de Urgenta pe stadionul din orasul Bicaz.

  Aceasta competitie are ca principal obiectiv perfectionarea aptitudinilor si a deprinderilor necesare interventiilor in situatii de urgenta. Activitatile au fost organizate de Inspectoratul pentru Situatii de U...  Adaugat la: 2018-06-04
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta desfasoara in prima zi de miercuri a fiecarei luni testari ale echipamentelor din componenta sistemului de instiintare, avertizare si alarmare in situatii de protectie civila.

  In data de 06.06.2018, in intervalul orar 10.00-11.00, la nivel judetean se va desfasura un exercitiu de instiintare, avertizare si alarmare in situatii de urgenta,...  Adaugat la: 2018-06-01
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Un calduros “LA MULTI ANI, COPII!” din partea pompierilor militari nemteni!

  Cu ocazia Zilei Internationale a Copilului si Zilei Internationale a Tineretului, in data de 01 iunie a.c., Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta “Petrodava” al judetului Neamt va organiza pentru toti copiii, “Ziua Portilor Deschise”, la sediile subunitatilor de pompieri din judet.

  Copii vor fi ang...  Adaugat la: 2018-05-30
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta “Petrodava” al judetului Neamt in colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean Neamt au organizat si desfasurat in luna mai Concursurile cercurilor tehnico-aplicative de elevi “Prietenii Pompierilor” si “Cu viata mea apar viata”. Ca in fiecare an, datorita participarii numeroase – 75 cercuri de elevi “Prietenii Pompierilor”, respectiv 124 cercuri de elevi “C...


  Adaugat la: 2018-05-26
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Premergator si pe timpul Sarbatorii Rusaliilor, efectivele inspectoratului desfasoara activitati menite sa asigure, pe langa protectia si siguranta cetatenilor, evitarea producerii unor evenimente ce ar putea afecta viata si bunurile comunitatii.

  La nivelul judetului Neamt, zilnic, peste 70 de pompieri cu 60 mijloace tehnice, sunt pregatiti sa intervina pentru acordarea ajutorului medical...  Adaugat la: 2018-05-17
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Ca in fiecare an pompierii nemteni sunt alaturi de cetateni atat premergator cat si pe timpul evenimentului cultural „NOAPTEA MUZEELOR”, ce va avea loc in data de 19 mai 2018.

  In acest sens, pentru a asigura un nivel ridicat de siguranta pentru persoanele participante si patrimoniul adapostit de muzee si colectii din judetul Neamt angrenate in acest eveniment, Inspectoratul pentru Situat...  Adaugat la: 2018-05-16
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Urmare a finalizarii etapei pe localitate a concursului cu tematica de protectie civila "Cu viata mea apar viata" la care au fost prezente 124 de echipaje, astazi 15.05.2018 s-a desfasurat etapa judeteana in municipiul Piatra Neamt.

  Etapa judeteana se inscrie in calendarul activitatilor din Saptamana Nationala a Voluntariatului, la aceasta fiind prezente 24 de echipaje de gimnaziu si lic...  Adaugat la: 2018-05-14
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Sambata si duminica s-au desfasurat etapele zonale ale concursurilor Serviciilor Voluntare pentru Situatii de Urgenta în Municipiul Roman, orasul Bicaz si orasul Tîrgu Neamt. Activitatile au fost organizate de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt si primariile celor trei localitati. Participarea a fost numeroasa, la competitie fiind prezente un numar de 67 de S...


  Adaugat la: 2018-05-14
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In contextul activitatilor desfasurate cu ocazia derularii evenimentului Saptamana Nationala a Voluntariatului, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Petrodava" al judetului Neamt reia campania de recrutare de noi candidati in cadrul programului de voluntariat "Salvator din pasiune!", campanie care se va desfasura pe tot parcursul anului 2018.

  Avand in vedere situatia operativa, Insp...  Adaugat la: 2018-05-11
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In perioada 14 – 20 mai a.c., se va desfasura Saptamana Nationala a Voluntariatului. Evenimentul este menit sa mobilizeze cat mai multe organizatii si voluntarii pe care acestea ii implica, pentru a sarbatori impreuna voluntariatul, pentru a atrage sprijinul comunitatii pentru acesta si pentru a recunoaste public activitatea voluntarilor.

  In acest context, Inspectoratul pentru Situatii ...  Adaugat la: 2018-05-10
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In luna martie 2018, in zona de competenta a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt s-au produs 1057 de evenimente care au necesitat interventia serviciilor profesioniste, voluntare si private pentru situatii de urgenta (in medie 34,13 pe zi), numarul evenimentelor la care s-a intervenit cu forte specializate crescand cu 44,0% fata de perioada si...


  Adaugat la: 2018-04-27
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  La concursul de admitere in institutiile de invatamant ale Ministerului Afacerilor Interne care scolarizeaza elevi/studenti in beneficiul Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, se candideaza pe urmatoarele locuri:

  • Facultatea de Pompieri din Academia de Politie „A.I. Cuza” – 38 de locuri ofiteri/barbati (domeniul de licenta – Ingineria instalatiilor, cu frecventa):

  ...  Adaugat la: 2018-04-27
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al Judetului Neamt avertizeaza populatia asupra consecintelor utilizarii incorecte a focului de catre cei care isi vor petrece ziua de „1 MAI” la iarba verde.

  In aceasta perioada, tot mai multe persoane isi petrec timpul liber desfasurand activitati de agrement in mijlocul naturii. Din pacate, nerespectarea regulilor de prevenire a ...  Adaugat la: 2018-04-26
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
           Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt organizeaza inscrieri la concursurile de admitere in institutiile de invatamant care realizeaza formarea initiala a personalului pentru nevoile Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta si ale Ministerului Afacerilor Interne, astfel:
  • in institut...  Adaugat la: 2018-04-07
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In perioada Sfintelor Sarbatori de Paste, credinciosii ortodocsi se vor afla in lacasurile de cult, pentru a primi Lumina Invierii Domnului. Pentru ca aceste momente de rugaciune si apropiere de Dumnezeu sa fie petrecute in liniste si siguranta, pompierii nemteni recomanda populatiei, dar si slujitorilor bisericilor, respectarea urmatoarelor masuri privind apararea impotriva incendiilor:

  ...  Adaugat la: 2018-04-03
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO

  1. CUTREMUR
  A) PROTECTIA ANTISEISMICA IN INTERIORUL LOCUINTEI SAU LOCULUI DE MUNCA

 • evitarea aglomerarii spatiilor de la locul de munca sau din locuinta cu piese de mobilier sau aparatura instabile la seism si amplasate in vecinatatea locurilor in care se aglomereaza de obicei familia, sau in spatiul de lucru;
 • asigurarea pieselor de...


  Adaugat la: 2018-04-03
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta desfasoara in prima zi de miercuri a fiecarei luni testari ale echipamentelor din componenta sistemului de instiintare, avertizare si alarmare in situatii de protectie civila.

  In data de 04.04.2018, in intervalul orar 10.00-11.00, la nivel judetean se va desfasura un exercitiu de instiintare, avertizare si alarmare in situatii de urgenta,...  Adaugat la: 2018-04-02
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Vineri, 30 martie a.c., la nivelul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt(Detasamentul de pompieri Roman) a avut loc Competitia de descarcerare si prim ajutor calificat – faza I - inspectorat, la care au participat echipaje de la Detasamentele de Pompieri Piatra Neamt, Roman si Tirgu Neamt.

  Competitia cuprinde doua probe:
  a) Proba nr. 1 – Descarc...  Adaugat la: 2018-03-27
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In data de 27.03.2018, incepand cu ora 10:00, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta “Petrodava” al judetului Neamt va desfasura un exercitiu cu forte si mijloace in teren cu tema „Activitatea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta “Petrodava” al judetului Neamt in cooperare cu alte componente ale sistemului de management al situatiilor de urgenta la producerea unui incendiu la Centrul Comer...


  Adaugat la: 2018-03-06
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta desfasoara in prima zi de miercuri a fiecarei luni testari ale echipamentelor din componenta sistemului de instiintare, avertizare si alarmare in situatii de protectie civila.

  In data de 07.03.2018, in intervalul orar 10.00-11.30, la nivel judetean se va desfasura un exercitiu de instiintare, avertizare si alarmare in situatii de urgenta,...  Adaugat la: 2018-02-28
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Astazi, incepand cu ora 11:00, a avut loc la sediul ISU Neamt, o sedinta festiva cu ocazia Zilei Protectiei Civile din Romania, condusa de Lt. Col. Mitrea Mihai Ciprian – imputernicit inspector sef. La aceasta activitate am fost onorati de prezenta domnului Vasile Panaite – prefectul judetului Neamt. In cadrul ceremoniei s-au desfasurat mai multe momente dedicate sarbatoririi Zilei Protectiei...


  Adaugat la: 2018-02-27
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Avandu-se in vedere avertizarea meteorologica „COD PORTOCALIU” emisa de catre Administratia Nationala de Meteorologie, valabila in perioada 26 februarie – 01 martie a.c., avem onoarea sa va informam ca exercitiul de evacuare privind modul comportare al copiilor si adultilor pe durata si dupa producerea unui seism, in toate unitatile de invatamant din judetul Neamt, din data de 28 februarie, se sus...


  Adaugat la: 2018-02-13
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Atunci cand data de 13 cade intr-o zi de marti, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta prin unitatile subordonate, desfasoara o serie de activitati de informare si constientizare a populatiei privind principalele riscuri generatoare de situatii de urgenta precum si modul corect de comportare in cazul producerii acestora.

  In acest sens, in ziua de marti 13 a.c., Inspectoratul pen...  Adaugat la: 2018-02-06
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Si in anul 2018 se vor desfasura exercitiile lunare „Miercurea Alarmelor”. Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta desfasoara in prima zi de miercuri a fiecarei luni testari ale echipamentelor din componenta sistemului de instiintare, avertizare si alarmare in situatii de protectie civila.

  In data de 07.02.2018, in intervalul orar 10.00-11.30, la nivel judetean se va desfasura...  Adaugat la: 2018-01-25
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  ISU Neamt reaminteste cetatenilor urmatoarele masuri de aparare impotriva incendiilor la exploatarea sistemelor de incalzire


  • cosurile de fum vor fi obligatoriu verificate, reparate si curatate periodic, de persoane specializate si autorizate;

  • in podurile cladirilor, cosurile se tencuiesc pe interior si pe exterior si se dau cu var, pentru a se putea observa cu usur...  Adaugat la: 2018-01-03
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt scoate la concurs, prin incadrare directa, urmatoarele posturi vacante de executie:

  • Un post de ofiter specialist II din cadrul Serviciului Comunicatii si Tehnologia Informatiei – Compartimentul Comunicatii;
  • Un post de subofiter tehnic principal din cadrul Serviciului Comunicatii si Tehnologia Informatiei – Co...  Adaugat la: 2017-12-08
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In vederea reducerii posibilitatilor de producere a unor evenimente care sa afecteze siguranta cetatenilor, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta a dispus unitatilor subordonate intensificarea actiunilor menite sa asigure un nivel ridicat de protectie la nivelul comunitatilor.

  Astfel, inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta “Petrodava” a...  Adaugat la: 2017-10-11
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Potrivit Rezolutiei 64/200 din 21 decembrie 2009, adoptata de Adunarea Generala a Organizatiei Natiunilor Unite, 13 octombrie este Ziua Internationala pentru Reducerea Riscului Dezastrelor. Anul acesta tematica zilei este „HOME SAFE HOME”.

  13 octombrie - Ziua Internationala pentru Reducerea Riscului Dezastrelor reprezinta o oportunitate pentru promovarea unei culturi globale cu privire la...  Adaugat la: 2017-09-20
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  INAINTE DE PRODUCEREA UNEI FURTUNI:

  - Indepartati copacii ori ramurile uscate, care pe timpul unei furtuni, ar putea cadea si provoca victime ori pagube materiale.
  - Nu uitati regula de salvare 30/30: adapostiti-va in interiorul unei cladiri daca, dupa ce ati vazut un fulger nu reusiti sa numarati pana la 30 inainte de a auzi un tunet. Ramaneti in interiorul cladirii inca 30 minute d...  Adaugat la: 2017-09-19
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Echipajele de descarcerare, prim ajutor calificat si terapie intensiva mobila din cadrul S.M.U.R.D. Neamt au executat, pe parcursul lunii august 2017, 486 misiuni pentru:

  • acordarea asistentei medicale de urgenta de catre echipajul de terapie intensiva mobila – 131 misiuni, astfel:

  - 4 interventii de asistenta medicala de urgenta in cazuri de intoxicatii;
  - 7 interven...  Adaugat la: 2017-09-11
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Batalia din Dealul Spirii de la Bucuresti - act eroic al pompierilor militari in apararea revolutiei de la 1848 si prima afirmare patriotica a calitatilor morale si de lupta ale ostasilor tinerei armate romane moderne, constituita in urma Pacii de la Adrianopole din 1829.

  Intrarea in Bucuresti a trupelor de invazie a prilejuit unitatilor romane prezente in garnizoana - printre care si Com...  Adaugat la: 2017-08-31
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In data de 06.09.2017, in intervalul orar 10.00-11.30, la nivel judetean se va desfasura un exercitiu de instiintare, avertizare si alarmare in situatii de urgenta, ce urmareste antrenarea autoritatilor administratiei publice locale si pregatirea populatiei prin cunoasterea semnificatiei semnalelor de alarmare, verificarea timpului de reactie al autoritatilor la primirea mesajului de instiintare, ...


  Adaugat la: 2017-08-31
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In ziua de 31.08.2017, ora 11:15, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „PETRODAVA” al judetului Neamt a desfasurat un exercitiu cu forte si mijloace in teren la un operator economic sursa de risc chimic, din localitatea Turturesti, comuna Girov, cu tema ”Activitatea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „PETRODAVA” al judetului Neamt in cooperare cu alte componente ale sistemului de manag...


  Adaugat la: 2017-08-16
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt organizeaza inscrieri la concursul de admitere pe locurile MAI, la Academia Tehnica Militara – sesiunea a II-a de admitere, septembrie 2017, astfel:

  In urma desfasurarii concursului de admitere la Academia Tehnica Militara, sesiunea iulie 2017, au ramas neocupate 8(opt) locuri bugetate dintre cele alocate Ministerul...  Adaugat la: 2017-08-10
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt organizeaza inscrieri la concursul de admitere pe locurile MAI, la Academia Tehnica Militara – sesiunea a II-a de admitere, septembrie 2017, astfel:

  In urma desfa?urarii concursului de admitere la Academia Tehnica Militara, sesiunea iulie 2017, au ramas neocupate 8(opt) locuri bugetate dintre cele alocate Ministerul...  Adaugat la: 2017-08-02
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In perioada 26 – 28.07.2017 s-a desfasurat etapa a III-a(zonala) a Concursurilor Serviciilor Profesioniste pentru Situatii de Urgenta. In urma punctajului obtinut la etapa zonala, desfasurata in orasul Tirgu Ocna, lotul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al Judetului Neamt s-a calificat la etapa a IV-a finala a Concursurilor Serviciilor Profesioniste pentru Situatii de Urgent...


  Adaugat la: 2017-08-02
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Astazi, in cadrul unei ceremonii militare, desfasurata la sediul inspectoratului, a depus juramantul militar locotenent Nicorescu Rodica. Locotenent Nicorescu Rodica a fost chemata in activitate cu data de 01 iulie 2017 in urma desfasurarii examenului din luna decembrie 2016. A absolvit studiile superioare la Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei, specializarea Psihologie din cadrul U...


  Adaugat la: 2017-08-02
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In toate judetele tarii vor avea loc exercitii pentru verificarea functionarii mijloacelor de alarmare a populatiei, in vederea centralizarii permanente a datelor privind starea de operativitate a echipamentelor de instiintare, avertizare si alarmare, precum si pentru pregatirea continua a autoritatilor administratiei publice locale.

  Incepand cu luna august a anului curent, in prima zi d...  Adaugat la: 2017-07-27
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Astazi, la ora 13:04, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat, prin Sistemul national unic pentru apeluri de urgenta „112”, despre producerea unui incendiu la acoperisul unui bloc de locuinte in municipiul Piatra Neamt, str. Aleea Viorelelor. Pentru localizarea si stingerea incendiului, au fost mobilizate urmatoarele forte si mijloace: cinci ofiteri si 25 subofiteri...


  Adaugat la: 2017-07-20
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In perioada 09 - 16 iulie 2017, in orasul Villach, Austria s-a desfasurat cea de-a XXI-a editie a Concursului International al Tinerilor Pompieri. Romania a fost reprezentata de doua echipaje din judetul Neamt si un echipaj din judetul Satu Mare.

  La aceasta competitie internationala au fost prezente 25 de natiuni, din Europa, dar si din Asia.

  La deschiderea oficiala a concursului...  Adaugat la: 2017-07-11
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In perioada campaniei agricole de vara si in special pe perioada campaniei de recoltare a cerealelor paioase, creste mult riscul de incendiu atat la lanuri cat si depozitele de cereale si furaje.

  Avand in vedere consecintele dezastruoase pe care le pot avea incendiile asupra mediului inconjurator, vietii si a bunurilor, aducem la cunostinta proprietarilor de terenuri agricole cultivate...  Adaugat la: 2017-07-11
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In perioada campaniei agricole de vara si in special pe perioada campaniei de recoltare a cerealelor paioase, creste mult riscul de incendiu atat la lanuri cat si depozitele de cereale si furaje.

  Avand in vedere consecintele dezastruoase pe care le pot avea incendiile asupra mediului inconjurator, vietii si a bunurilor, aducem la cunostinta proprietarilor de terenuri agricole cultivate...  Adaugat la: 2017-07-11
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In perioada campaniei agricole de vara si in special pe perioada campaniei de recoltare a cerealelor paioase, creste mult riscul de incendiu atat la lanuri cat si depozitele de cereale si furaje.

  Avand in vedere consecintele dezastruoase pe care le pot avea incendiile asupra mediului inconjurator, vietii si a bunurilor, aducem la cunostinta proprietarilor de terenuri agricole cultivate...  Adaugat la: 2017-07-06
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In perioada 12 - 15 iulie 2016, in municipiul Targoviste, s-a desfasurat etapa nationala a Concursurilor cercurilor tehnico-aplicative „Prietenii Pompierilor”. Cele doua echipaje din Neamt, mai exact echipajele de fete si baieti de la Scoala Gimnaziala „Ieremia Irimescu” din comuna Brusturi, care au participat la competitie, au obtinut rezultate foarte bune. Atat fetele, cat si baietii au obtinut ...


  Adaugat la: 2017-07-04
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Termenul pentru obtinerea autorizatiei de securitate la incendiu a fost prorogat pana la data de 30 septembrie 2017.

  Conform prevederilor Legii nr.146/2017 privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 17/2016 pentru modificarea si completarea Legii nr. 307/2006 privind apararea impotriva incendiilor, termenul pentru obtinerea autorizatiei de securitate la incendiu a fost pro...  Adaugat la: 2017-06-28
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  S.C. HIDROELECTRICA S.A. – S.H. ,,BISTRITA” - Piatra-Neamt a solicitat sprijinul ISU Neamt in vederea eliminarii potentialelor deficiente de audibilitate la unele locatii ale sistemului de avertizare/alarmare din patrimoniul societatii, situate pe raza judetului Neamt.

  Astfel, va fi efectuata verificarea tehnica a locatiilor de sirena electronica, prin utilizarea unui mesaj de proba trans...  Adaugat la: 2017-06-28
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In data de 28.06.2017, intre orele 08:00 – 11:00, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta “Petrodava” al judetului Neamt va desfasura un exercitiu cu forte si mijloace in teren cu tema „Activitatea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt in cooperare cu alte componente ale Sistemului de Management al Situatiilor de Urgenta pentru salvarea si evacuarea unor persoa...


  Adaugat la: 2017-06-22
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In urma participarii la Competitia Nationala de Descarcerare si de acordare a primului ajutor calificat – faza zonala, in municipiul Botosani, echipa de descarcerare si acordare a primului ajutor a ISU Neamt s-a clasat dupa cele doua zile de concurs astfel:

  - Locul I - proba Descarcerarea din autovehicule;
  - Locul II – proba acordarea primului ajutor calificat;
  - Locul I –...  Adaugat la: 2017-06-22
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Caravana “Fii pregatit!” va ajunge vineri, 23 iunie, la Targu Neamt si va fi amplasata in parcarea din fata Bisericii Adormirea Maicii Domnului, sambata 24 iunie, la Roman si va fi amplasata in parcarea din fata Colegiului National „Roman-Voda” si duminica, pe 25 iunie, la Piatra-Neamt, fiind amplasata in parcarea din fata Teatrului Tineretului.

  Timp de trei zile, in intervalul orar 10.0...  Adaugat la: 2017-06-13
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Astazi, in cadrul unei ceremonii militare, desfasurata la sediul inspectoratului, au depus juramantul militar sublocotenent Chiric Karin Roxana si sublocotent Siminiuc Ana Maria.

  Sublocotenent Chiric Karin Roxana a fost chemata in activitate cu data de 15 aprilie 2017 in urma desfasurarii examenului din luna noiembrie 2016. Este absolventa de studii superioare si masterat in informatica l...  Adaugat la: 2017-06-13
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Atunci cand data de 13 cade intr-o zi de marti, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta prin unitatile subordonate, desfasoara o serie de activitati de informare si constientizare a populatiei privind principalele riscuri generatoare de situatii de urgenta precum si modul corect de comportare in cazul producerii acestora.

  In acest sens, in ziua de Marti 13 iunie, Inspectoratul ...  Adaugat la: 2017-06-09
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Echipajele de descarcerare, prim ajutor calificat si terapie intensiva mobila din cadrul S.M.U.R.D. Neamt au executat, pe parcursul lunii mai 2017, 659 misiuni pentru:

  • acordarea asistentei medicale de urgenta de catre echipajul de terapie intensiva mobila – 107 misiuni, astfel:

  - 8 interventii de asistenta medicala de urgenta in cazuri de intoxicatii;
  - 8 intervent...  Adaugat la: 2017-06-07
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO

  SPSU - ETAPA JUDETEANA, Bicaz, 20 mai 2017
  SVSU - ETAPA JUDETEANA, Bicaz, 20 mai 2017


  SVSU - Etapa zonala Roman, 06-0...  Adaugat la: 2017-06-07
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO

  TOTAL: 115 DE ECHIPAJE PARTICIPANTE

  GALERIE FOTO Faza interjudeteana a Concursului Cu viata mea apar viata

  TABEL CENTRALIZATOR cu rezultatele obtinu...  Adaugat la: 2017-06-07
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  TOTAL: 79 DE ECHIPAJE PARTICIPANTE

  TABEL CENTRALIZATOR cu rezultatele obtinute la concursul „Prietenii Pompierilor” etapa judeteana - 22.05.2017, Piatra Neamt – Fete

  TABEL CENTRALIZATOR cu rezultatele obtinute la concursul „Prietenii Pompierilor” etapa judeteana - 22.05.2017...  Adaugat la: 2017-06-06
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In ziua de 6 iunie 2017 s-a desfasurat, la Sala Polivalenta din Piatra-Neamt, Concursul cu tematica de protectie civila ”Cu viata mea apar viata”, etapa interjudeteana.
  La startul competitiei s-au aliniat cele 6 echipaje, castigatoare ale etapei judetene a concursului ”Cu viata mea apar viata”, din judetele Bacau, Neamt si Vaslui.

  Echipaje liceu:
  - Colegiul National ”Gheorg...  Adaugat la: 2017-05-25
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In data de 24.05.2017, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta “Petrodava” al judetului Neamt a desfasurat un exercitiu cu forte si mijloace in teren cu tema „Activitatea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „PETRODAVA” al judetului Neamt in cooperare cu alte componente ale Sistemului National de Management al Situatiilor de Urgenta pentru interventia in cazul producerii unui seism in Muni...


  Adaugat la: 2017-05-12
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In luna aprilie 2017, in zona de competenta a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt s-au produs 930 de evenimente care au necesitat interventia serviciilor profesioniste, voluntare si private pentru situatii de urgenta (in medie 31 pe zi), numarul evenimentelor la care s-a intervenit cu forte specializate crescand cu 15,24% fata ...   

PIATRA NEAMT, Str. Cuiejdi, nr. 34,Cod postal:610024 / Tel:0233.216815, 0233.216816 / http://www.ijsunt.ro
Copyright © 2012 ISU NEAMT | Toate drepturile rezervate