Stema ROMANIA     Stema MINISTERUL ADMINISTRATIEI SI INTERNELOR   Stema INSPECTORATUL GENERAL PENTRU SITUATII DE URGENTA

EVENIMENTELE SI INTERVENTIILE RECENTE

Interventii in perioada 09.04-26.04.2021
Data: 26 04 2021
26.04.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la un stog de fan in comuna Bodesti

Prin apel la 112, in jurul orei 22:10, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la un stog de fan in localitatea Bodestii de Jos, comuna Bodesti. Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit un echipaj de pompieri cu o autospeciala de stingere din cadrul Detasamentului Piatra Neamt si un echipaj de pompieri voluntari cu o autospeciala de stingere din cadrul SVSU Bodesti. A ars aproximativ o tona de fan. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind fumatul in locuri nepermise.


26.04.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din municipiul Piatra-Neamt

In jurul orei 20:08, prin apel la 112, pompierii au fost alertati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din municipiul Piatra-Neamt (cartier Valeni). La locul solicitarii s-au deplasat doua echipaje de pompieri cu doua autospeciale de stingere si un echipaj cu ambulanta de la SAJ. Incendiul se manifesta generalizat cu flacara deschisa, in interiorul unei camere si in holul de la parterul unei locuinte cu etaj, cu posibilitatea propagarii la intreaga constructie. Pana la sosirea fortelor de interventie proprietarii locuintei impreuna cu trei minori s-au autoevacuat din locuinta in care se manifesta incendiul.
Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars bunurile materiale din interiorul camerei in care s-a manifestat incendiul (obiecte de mobilier, materiale textile, aparate electrice etc), bunuri aflate in hol si s-au deteriorat obiecte de la parterul locuintei. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind efectul termic al curentului electric. Nu au fost victime.


26.04.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata in localitatea Dochia

Prin apel la 112, in jurul orei 17:02, pompieri au fost instiintati despre producerea unui incendiu de vegetatie uscata in localitatea Dochia. Pentru localizarea si lichidarea incendiului a intervenit un echipaj de pompieri cu o autospeciala de stingere. A ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 2000 mp.Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind actiunea intentionata.


25.04.2021 - Misiune de interventie la un accident rutier produs in comuna Pipirig

In aceasta seara, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier pe raza localitatii Stanca, comuna Pipirig. La locul solicitarii s-au deplasat doua echipaje de pompieri din cadrul Detasamentului Targu Neamt cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD, voluntari din cadrul SVSU Pipirig cu o autospeciala de stingere si doua echipaje cu ambulante de la SAJ. In accident a fost implicat un autoturism care a parasit partea carosabila si s-a rasturnat, lovind un gard si un stalp de electricitate. Nu au fost persoane incarcerate. Fortele de interventie au gasit la locul evenimentului un barbat (23 de ani) care era iesit din autoturism. Acesta a primit ingrijiri medicale de la un echipaj SAJ dupa care a fost transportat la CPU Targu Neamt. Echipajul SMURD a acordat ingrijiri medicale unei femei (28 de ani) care a suferit atac de panica, refuzand transportul la spital. Pompierii au asigurat masurile de prevenire si stingere a incendiilor si au curatat/degajat carosabilul de elementele rezultate in urma accidentului rutier. In urma accidentului rutier a fost afectata alimentarea cu energie electrica. O echipa de la Delgaz Grid s-a deplasat la locul evenimentului pentru remedierea avariei.


25.04.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o cladire dezafectata din comuna Hangu

Prin apel la 112, in jurul orei 18:52, pompierii au fost alertati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o cladire dezafectata din comuna Hangu. La locul solicitarii s-au deplasat pompieri din cadrul Garzii 2 de Interventie Poiana Teiului cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD si voluntari din cadrul SVSU Hangu. Incendiul se manifesta la acoperisul si in interiorul unei cladiri dezafectate (apartinand DSVSA Neamt) cu posibilitatea propagarii la fondul forestier. Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in urma caruia au ars acoperisul cladirii pe o suprafata de aproximativ 120 mp, materiale textile si deseuri aflate in interiorul unei camere. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind cosul de fum neprotejat termic fata de materiale combustibile. Nu au fost victime.


24.04.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din comuna Bahna

In dupa-amiaza zilei de 24.04.2021, in jurul orei 16:35, prin apel la 112 pompierii au fost alertati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din localitatea Bahna. La locul solicitarii s-au deplasat pompieri din cadrul Detasamentului Roman cu doua autospeciale de stingere si voluntari din cadrul SVSU Bahna. Incendiul se manifesta cu flacara deschisa in interiorul si la acoperisul unei locuinte cu posibilitatea propagarii la o anexa gospodareasca din vecinatate. Din locuinta, pompierii au evacuat doua butelii. Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au fost evacuate din interiorul locuintei obiecte de mobilier si articole de imbracaminte. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind focul deschis in spatii inchise (lumanare).


23.04.2021 - Misiune de interventie la un accident rutier produs in comuna Botesti

Prin apel la112, injurul orei 15:40, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier pe raza localitatii Barticesti, comuna Botesti. La locul solicitarii s-au deplasat pompieri din cadrul Detasamentului Roman cu o autospeciala pentru descarcerare grea, o autospeciala de stingere si o ambulanta SMURD-TIM. In urma accidentului rutier produs intre doua autoturisme a rezultat o victima incarcerata. Cu ajutorul echipamentelor si procedeelor specifice pompierii au descarcerat o persoana (un barbat de 72 de ani) constienta. Victima a primit ingrijiri medicale de la echipajul SMURD, fiind transportata la CPU Roman. Pompierii au asigurat masurile de prevenire si stingere a incendiilor si au curatat/degajat carosabilul de elementele rezultate in urma accidentului rutier.


21.04.2021 - Misiune de interventie la un accident rutier produs in comuna Timisesti

Prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier in localitatea Dumbrava, comuna Timisesti. La locul solicitarii s-au deplasat doua echipaje de pompieri cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD din cadrul Detasamentului Targu Neamt si un echipaj cu ambulanta de la SAJ. In accident au fost implicate trei autoturisme in care se aflau patru persoane. La sosirea fortelor de interventie toate persoanele erau iesite din autoturismele implicate in accident. Un minor (15 ani) a primit ingrijiri medicale de la echipajul SAJ, iar alte doua persoane au primit ingrijiri medicale de la echipajul SMURD. Toate cele trei victime au fost transportate la CPU Targu Neamt. Pompierii au asigurat masurile de prevenire si stingere a incendiilor si au curatat carosabilul de elementele rezultate in urma accidentului rutier.


18.04.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din comuna Tupilati

In data de 18.04.2021, prin apel la 112, in jurul orei 14:50, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la o locuinta din comuna Tupilati. Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit patru echipaje de pompieri cu trei autospeciale de stingere din cadrul Detasamentului Roman si o autospeciala de stingere din cadrul Detasamentului Piatra Neamt, un echipaj cu o autospeciala de stingere din cadrul SVSU Razboieni si voluntari din cadrul SVSU Tupilati. Incendiul se manifesta cu flacara deschisa generalizat la nivelul acoperisului cu posibilitatea propagarii la intreaga locuinta si la o alta locuinta aflata in vecinatate. Interventia a fost una de durata (patru ore) din cauza materialelor combustibile depozitate in podul locuintei (obiecte de mobilier, obiecte de imbracaminte, covoare, aparate electrocasnice etc). Fortele de interventie au evacuat din interiorul locuintei bunuri materiale. Incendiul a fost localizat si lichidat in limitele gasite. Au ars acoperisul locuintei (construit din astereala lemn cu invelitoare din tabla) pe o suprafata de aproximativ 380 mp si bunurile materiale depozitate in podul locuintei. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind cosul de fum deteriorat. Nu au fost victime.


17.04.2021 - Misiune de interventie la o tentativa de suicid in comuna Gheraesti Ca urmare a unui apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina la o tentativa de suicid in comuna Gheraesti. Un barbat s-a urcat pe un stalp de electricitate si a amenintat ca se va arunca.

Barbatul, in varsta de 41 de ani, a fost convins de catre echipajul IPJ sa renunte la gestul sau. Va fi preluat de echipajul SMURD si transportat la spital.


17.04.2021 - Misiune de interventie pentru degajarea unui arbore cazut peste linia electrica si o magazie din comuna Tarcau

Ca urmare a unei solicitari venite prin apel la 112, un echipaj de pompieri cu o autospeciala complexa pentru interventie din cadrul Detasamentului Piatra Neamt si voluntari din cadrul SVSU Tarcau au intervenit pentru degajarea unui arbore cazut peste linia electrica si o magazie din localitatea Brates, comuna Tarcau. La locul evenimentului s-a deplasat si o echipa de la Delgaz Grid pentru remedierea defectiunii.


17.04.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din comuna Bodesti

Prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la o locuinta din localitatea Bodestii de Jos, comuna Bodesti. La locul solicitarii s-au deplasat un echipaj de pompieri cu o autospeciala de stingere din cadrul SVSU Bodesti si doua echipaje de pompieri cu doua autospeciale de stingere din cadrul Detasamentului Piatra Neamt. Incendiul se manifesta in interiorul unei camere, cu posibilitatea propagarii la intreaga locuinta. Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars bunurile materiale din interiorul camerei ( obiecte de mobilier, televizor, materiale textile etc). Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind efectul termic al curentului electric (cablu electric defect).


17.04.2021 - Misiune de interventie pentru a asigura masurile de prevenire si stingere a incendiilor la magistrala de gaz metan pe raza comunei Cordun Prin apel la 112, in jurul orei 10:32, pompierii au fost instiintati despre producerea unei avarii la magistrala de gaz metan pe raza comunei Cordun (intrarea in comuna Sabaoani).

La locul solicitarii s-au deplasat trei echipaje de pompieri cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD din cadrul Detasamentului Roman, un echipaj cu o autospeciala de la SVSU Sabaoani si echipe de interventie de la Transgaz. Se asigura masurile de prevenire si stingere a incendiilor de catre pompieri, iar cei de la Transgaz lucreaza pentru remedierea defectiunii. La locul evenimentului se afla si echipaje de la IPJ care au restrictionat accesul in zona.


16.04.2021 - Misiune de interventie pentru a asigura masurile de prevenire si stingere a incendiilor la un accident rutier in urma caruia un autoturism a intrat intr-o pompa de alimentare a unei statii Peco de pe E 85, pe raza municipiului Roman

Ca urmare a unui apel la 112 din jurul orei 15:20, pompierii romascani au intervenit cu o autospeciala pentru stingere cu modul pentru descarcerare pentru a asigura masurile de prevenire si stingere a incendiilor la un accident rutier in urma caruia un autoturism a intrat intr-o pompa de alimentare a unei statii Peco de pe E 85, pe raza municipiului Roman. Nu au fost scurgeri de carburant, pompa de alimentare cu carburanti nefiind afectata. Nu au fost victime.


16.04.2021 - Misiune de interventie pentru degajarea unei persoane cazuta intr-o fosa, in comuna Gheraesti

Prin apel la 112, in jurul orei 11:04, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru degajarea unei persoane cazuta intr-o fosa, in comuna Gheraesti. La locul solicitarii s-au deplasat pompieri din cadrul Detasamentului Roman cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si un echipaj cu ambulanta de la SAJ. Pompierii au scos din interiorul fosei (plina cu apa) o femeie de aproximativ 74 de ani, ce nu prezenta semne vitale.


16.04.2021 - Misiune de interventie la un accident rutier produs pe raza comunei Baltatesti

Prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier pe raza comunei Baltatesti. La locul solicitarii s-au deplasat doua echipaje de pompieri cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD din cadrul Detasamentului Targu Neamt. O roata de la un autocamion incarcat cu lemne s-a desprins si a lovit un autoturism. In autoturism se afla doar conducatoarea auto, o femeie de aproximativ 40 de ani. Aceasta a primit ingrijiri medicale de la echipajul SMURD, ulterior fiind transportata la CPU Targu Neamt. Pompierii au asigurat masurile de prevenire si stingere a incendiilor si au curatat carosabilul de elementele rezultate in urma accidentului rutier.


15.04.2021 - Misiune pirotehnica in comuna Ion Creanga

In data de 15.04.2021, echipa pirotehnica din cadrul ISU Neamt a intervenit pentru asanarea unor elemente de munitie:
- un proiectil perforant trasor de calibru 47 mm,
- doua lovituri de aruncator de calibru 50 mm,
- trei focoase pentru lovituri de aruncator si
- sase cartuse de calibru 7,92 mm.
Munitia a fost descoperita pe timpul desfasurarii unei sedinte de pregatire de specialitate in teren, pe raza comunei Ion Creanga, in padurea Arinosu Munitia, ce provine din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, a fost ridicata, transportata si depozitata in conditii de siguranta intr-un depozit special amenajat pentru a fi ulterior distrusa.


13.04.2021 - Misiune de interventie la un accident rutier produs pe raza localitatii Piatra Soimului

Prin apel la 112, in jurul orei 20:28, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier pe raza localitatii Piatra Soimului. Un autoturism a parasit partea carosabila si a intrat in curtea unei locuinte. In autoturism se aflau trei persoane (un adult si doi minori). La locul solicitarii s-au deplasat trei echipaje de pompieri din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu o autospeciala pentru descarcerare, o autospeciala de stingere si o ambulanta SMURD TIM. La sosirea fortelor de interventie, toate cele trei persoane erau iesite din autoturism. Conducatoarea autoturismului (o femeie de 36 de ani) a primit ingrijiri medicale la locul evenimentului dupa care a fost transportata la spital de echipajul SMURD. Pompierii au asigurat masurile de prevenire si stingere a incendiilor.


13.04.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu incendiu de vegetatie uscata in comuna Pangarati

Prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu de vegetatie uscata in localitatea Straja, comuna Pangarati. Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit un echipaj de pompieri din cadrul Detasamentului Piatra-Neamt cu o autospeciala de stingere si voluntari din cadrul SVSU Pangarati. Fortele de interventie au stins incendiul in urma caruia a ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 2500 mp. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind focul deschis in spatii deschise.


13.04.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodareasca din comuna Urecheni

Prin apel la 112, in jurul orei 10:52, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la o anexa gospodareasca din comuna Urecheni. La locul solicitarii s-au deplasat trei echipaje de pompieri cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD din cadrul Detasamentului Targu Neamt. Incendiul se manifesta generalizat la nivelul unei anexe gospodaresti (bucatarie de vara lipita de un garaj) cu posibilitatea propagarii la locuinta ce se afla la o distanta de aproximativ doi metri. Pompierii au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite, salvand locuinta la care se putea propaga incendiul. Au ars anexa gospodareasca cu suprafata de aproximativ 50 mp si bunurile materiale aflate in interior. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind cosul de fum neprotejat termic fata de materiale combustibile. Nu au fost victime.


13.04.2021 - Misiune de interventie ca urmare a sesizarii mirosului de gaz intr-un bloc de locuinte din municipiul Roman

Prin apel la 112, pompierii au fost instiintati ca intr-un bloc de locuinte situat pe strada Anton Pann din municipiul Roman se simte miros de gaz. La locul solicitarii s-au deplasat doua echipaje de pompieri cu o autospeciala de stingere si o ambulanta SMURD si o echipa pentru interventie de la Delgaz Grid. Pompierii au constatat ca intr-un apartament de la parterul blocului aragazul era deschis. A fost inchis aragazul si s-a efectuat aerisirea apartamentului. Nu au fost victime.


12.04.2021 - Misiune de interventie ca urmare a sesizarii mirosului de fum in casa liftului, la sediul unui operator economic din municipiul Piatra-Neamt

Prin apel la 112, in jurul orei 12:11, pompierii au fost instiintati despre prezenta mirosului de fum in casa liftului, la sediul unui operator economic din municipiul Piatra-Neamt. La locul solicitarii s-au deplasat pompieri din cadrul Detasamentului Piatra-Neamt cu o autospeciala complexa pentru interventie, o autospeciala pentru stingere, o autospeciala pentru interventie si salvare de la inaltime si o ambulanta SMURD. Evenimentul a avut loc la ultimul etaj al cladirii, la casa liftului. Degajarea de fum a fost cauzata de motorul unui lift care s-a defectat (ars). Toate persoanele care se aflau in cladire s-au autoevacuat pana la sosirea fortelor de interventie. Nu au fost victime.


11.04.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la parterul unui bloc din municipiul Piatra-Neamt

Prin apel la 112, in jurul orei 19:24, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la parterul unui bloc din municipiul Piatra-Neamt. La locul solicitarii s-au deplasat trei echipaje de pompieri cu o autospeciala de stingere, o autospeciala complexa pentru interventie si o ambulanta SMURD. Incendiul se manifesta intr-un spatiu comun (uscator) in care erau depozitate diverse bunuri materiale, la parterul unui bloc de locuinte situat pe strada Alexandru Lapusneanu. Pompierii au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Deoarece casa scarii era inundata de fum, pompierii au folosit motoventilatorul pentru evacuarea acestuia. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind fumatul in locuri nepermise. Nu au fost victime. Nu au fost persoane evacuate.


11.04.2021 - Misiune de interventie la un accident rutier produs pe E 85, pe raza localitatii Filipesti din judetul Bacau

Prin apel la 112, in jurul orei 17:14, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier pe E 85, pe raza localitatii Filipesti din judetul Bacau. La locul solicitarii s-au deplasat trei echipaje de pompieri cu o autospeciala pentru descarcerare grea, o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD din cadrul Detasamentului Roman si forte de interventie din cadrul ISU Bacau. In urma accidentului rutier produs intre doua autoturisme au rezultat cinci victime incarcerate. Fortele de interventie au descarcerat toate victimele,trei victime fiind in stare grava. Paramedicii din cadrul Detasamentului Roman au sprijinit echipajele medicale din Bacau la acordarea primului ajutor medical si efectuarea manevrelor de resuscitare cardio-pulmonara victimelor. Din pacate cele trei victime nu au raspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarat decesul acestora (conducatorii din cele doua autoturisme si un pasager). Celelalte persoane au fost preluate de echipajele medicale din Bacau si transportate la spital.


11.04.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din localitatea Radeni, comuna Pastraveni

Prin apel la 112, in jurul orei 17:09, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la o locuinta din localitatea Radeni, comuna Pastraveni. La locul solicitarii s-au deplasat trei echipaje de pompieri cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD si un echipaj de pompieri voluntari cu o autospeciala de stingere din cadrul SVSU Pastraveni. Incendiul se manifesta la izolatia unui perete si la acoperis cu posibilitatea propagarii intreaga locuinta si la o alta locuinta aflata in imediata vecinatate. Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars aproximativ 10 mp izolatie polistiren, 30 mp astereala lemn si s-au deteriorat 40 mp tabla , 20 mp planseu si patru ferestre. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind fumatul in locuri nepermise.


10.04.2021 - Misiune de interventie pentru degajarea unui arbore cazut pe carosabil in municipiul Piatra-Neamt

Ca urmare a unei solicitari venite prin apel la 112, un echipaj de pompieri cu o autospeciala complexa pentru interventie a intervenit pentru degajarea unui arbore cazut pe carosabil in municipiul Piatra-Neamt (strada Alexandru cel Bun).


10.04.2021 Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata in comuna Borlesti

Prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu de litera de padure in localitatea Nechit, comuna Borlesti. Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit un echipaj de pompieri cu o autospeciala de stingere si voluntari din cadrul SVSU Borlesti. Au ars aproximativ 2000 mp de vegetatie uscata si litiera si au fost afectati 20 de arbori. Focul deschis in spatii deschise a fost cauza probabila de producere a acestui incendiu.


10.04.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata in comuna Baltatesti

Prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la vegetatie uscata in comuna Baltatesti. Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit un echipaj de pompieri cu o autospeciala de stingere din cadrul Detasamentului Targu Neamt si voluntari din cadrul SVSU Baltatesti. A ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ patru hectare. Focul deschis in spatii deschise a fost cauza probabila de producere a incendiului.


10.04.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din comuna Girov

Prin apel la 112, in jurul orei 09:00, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la o locuinta din localitatea Doina, comuna Girov. Incendiul se manifesta generalizat in interiorul unei locuinte. La locul solicitarii s-au deplasat patru echipaje pompieri cu trei autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD din cadrul Detasamentului Piatra Neamt si voluntari din cadrul SVSU Girov. Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiului. Din pacate, in interiorul locuintei a fost gasit trupul carbonizat al unei femei de aproximativ 59 de ani. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind fumatul in locuri nepermise.


10.04.2021 - Misiune de interventie la un accident rutier produs pe raza localitatii Adjudeni.

Prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier pe DJ 201C, pe raza localitatii Adjudeni. La locul solicitarii s-au deplasat doua echipaje de pompieri cu o autospeciala pentru descarcerare grea si o ambulanta SMURD din cadrul Detasamentului Roman si un echipaj cu ambulanta de la SAJ. Un autoturism a parasit partea carosabila, rezultand doua victime incarcerate. In autoturism se aflau doua persoane. La sosirea fortelor de interventie cele doua persoane care s-au aflat in autoturism erau evacuate. Paramedicii au acordat primul ajutor calificat pasagerului (barbat de 35 de ani), acesta refuzand transportul la spital. Soferul autoturismului (barbat de 32 de ani) a fost preluat de echipajul SAJ si transportat la CPU Roman. Pompierii au asigurat masurile de prevenire si stingere a incendiilor.


09.04.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodareasca in localitatea Poienari

Prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la o anexa gospodareasca in localitatea Poienari. Incendiul se manifesta generalizat la o anexa gospodareasca (bucatarie de vara), cu posibilitatea propagarii la locuinta care se afla la o distanta de aproximativ 4 m. Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit un echipaj de pompieri din cadrul Punctului de lucru Poienari cu o autospeciala de stingere, doua echipaje de pompieri din cadrul Detasamentului Roman cu o autospeciala de stingere si o ambulanta SMURD si voluntari din cadrul SVSU Poienari. In interiorul anexei se afla o butelie care a fost evacuata de pompieri. Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limitele gasite. Au ars bunurile materiale din interiorul anexei (obiecte de mobilier, materiale textile, etc). A fost salvata locuinta si alte anexe care se aflau in vecinatate. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind scaparile de gaze combustibile. Proprietarul locuintei, in varsta de 68 de ani a suferit arsuri la nivelul membrelor superioare si la nivelul fetei. Acesta a primit primul ajutor calificat la locul evenimentului de la paramedici, dupa care a fost transportat la CPU Roman.


09.04.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata in comuna Grumazesti

Prin apel la 112, in jurul orei 17:59, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu de vegetatie uscata in comuna Grumazesti. Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit un echipaj de pompieri din cadrul Detasamentului Targu Neamt cu o autospeciala de stingere si voluntari din cadrul SVSU Grumazesti. A ars vegetatie uscata si stufaris pe o suprafata de aproximativ 4000 mp. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind focul deschis in spatii deschise.


09.04.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodareasca din localitatea Tibucani

Prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la o anexa gospodareasca din localitatea Tibucani. Incendiul se manifesta generalizat la o anexa gospodareasca (magazie) cu posibilitatea propagarii la o alta anexa gospodareasca si la locuinta aflata in imediata vecinatate. Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit un echipaj de pompieri cu o autospeciala de stingere din cadrul Detasamentului Targu Neamt, un echipaj de pompieri voluntari cu o autospeciala de stingere din cadrul SVSU Pastraveni si voluntari din cadrul SVSU Tibucani. Fortele de interventie au stins incendiul in urma caruia au ars aproximativ patru tone de lemn de foc, magazia din lemn cu suprafata de 20 mp si 12 ml de gard din lemn. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind focul deschis in spatii deschise.printListeaza articolul   printRecomanda articolul

bara

ARHIVA BULETINE INFORMATIVE

EVENIMENTELE SI INTERVENTIILE RECENTE

Interventii in perioada 30.06-06.07.2021
06 07 2021
29.06.2021 - Misiune de interventie la un accident rutier produs pe raza comunei Petricani

In jurul orei 12:12, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre un accident rutier prod...

[citeste tot+]
.................................................................................
Interventii in perioada 04.06-29.06.2021
26 06 2021
29.06.2021 - Misiune de interventie la un accident rutier produs pe raza comunei Petricani

In jurul orei 12:12, prin apel la 112, pompierii au fost instiintati despre un accident rutier prod...

[citeste tot+]
.................................................................................
Interventii in perioada 05.05-30.05.2021

30.05.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa aflata in curtea unei biserici din municipiul Piatra-Neamt

Prin apel la 112, in jurul orei 13:29, pompier...

[citeste tot+]
.................................................................................
Interventii in perioada 27.04-05.05.2021
05 05 2021

05.05.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata in comuna Margineni

In jurul orei 21:37, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervi...

[citeste tot+]
.................................................................................
Interventii in perioada 09.04-26.04.2021
26 04 2021
26.04.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la un stog de fan in comuna Bodesti

Prin apel la 112, in jurul orei 22:10, pompierii au fost instiintati despre prod...

[citeste tot+]
.................................................................................
 COMUNICATE ISU NEAMT si
EXTRASE DIN PRESA LOCALA SI NATIONALA

Adaugat la: 2021-06-07
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Campania de recrutare de noi candidati in cadrul programului de voluntariat "Salvator din pasiune!" continua.

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Petrodava" al judetului Neamt are ca obiectiv, prin toate activitatile sale, cresterea nivelului de siguranta a nemtenilor, la care pot participa si voluntarii prin inscrierea in acest proiect.

Demersul are la baza beneficiile...Adaugat la: 2021-06-04
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Petrodava" al Judetului Neamt si Filiala teritoriala Neamt a Colegiului Psihologilor din Romania recruteaza psihologi voluntari pentru a colabora in cazul producerii unor accidente colective si/sau dezastre prin asigurarea asistentei psihologice, interventiei psihologice primare si acordarii primului ajutor psihologic victimelor dezastrelor si familiilor a...


Adaugat la: 2021-06-04
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
In luna aprilie 2021, in zona de competenta a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta ,,Petrodava" al judetului Neamt s-au produs 1283 de evenimente care au necesitat interventia serviciilor profesioniste, voluntare si private pentru situatii de urgenta (in medie 42,77 pe zi), numarul evenimentelor la care s-a intervenit cu forte specializate crescand cu 32,54% fata de perioada similara din a...


Adaugat la: 2021-06-04
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
In luna aprilie cadrele Inspectiei de Prevenire au executat un numar total de 83 controale din care 5 la unitati administrativ teritoriale, 8 la operatori economici si 69 la institutii de pe raza judetului Neamt si au raspuns la 6 petitii. In cadrul acestor controale au fost constatate 486 de nereguli, 4 dintre acestea fiind solutionate pe timpul controlului, iar 402 fiind sanctionate cu 398 ave...


Adaugat la: 2021-04-29
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Pe toata durata minivacantei de 1 Mai si a Sarbatorilor Pascale, pompierii nemteni vor fi zilnic la datorie, pentru asigurarea misiunilor operative, la solicitarile primite din partea cetatenilor.
Pentru siguranta credinciosilor si desfasurarea in bune conditii a manifestarilor religioase, inca de la inceputul acestui an, inspectorii de prevenire au efectuat 80 de verificari la biserici si ma...Adaugat la: 2021-04-01
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Pompierii nemteni au in dotare doua autospeciale pentru stingerea incendiilor la fondul forestier. Aceste doua autospeciale vor fi distribuite la Detasamentul de pompieri din Piatra-Neamt si la Garda II de Interventie Poiana Teiului.

Incendiile la fondul forestier sunt caracterizate de propagarea rapida a flacarilor si accesul dificil. Pentru astfel de interventii este nevoie de o alocar...Adaugat la: 2021-03-23
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Activitatea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta ,,Petrodava"al judetului Neamt in cooperare cu alte componente ale sistemului de management al situatiilor de urgenta la producerea unui incendiu la o unitate hoteliera din statiunea Durau si aplicarea Planului Rosu de Interventie al judetului Neamt

In ziua de 22.03.2021, la orele 11.00, prin sistemul 112 Neamt, dispeceratul unitat...Adaugat la: 2021-02-28
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
La 28 februarie aniversam Ziua Protectiei Civile din Romania, data la care Regele Carol al II-lea semna Inaltul Decret Regal, publicat la 23 martie 1933 in Monitorul Oficial al Romaniei, ca Regulamentul Apararii Pasive contra atacurilor aeriene.

Infiintate dupa prima conflagratie mondiala, pentru asigurarea protectiei fortelor necombatante, structurile apararii civile si-au extins domeni...Adaugat la: 2021-02-04
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
ISU Neamt executa controale de verificare a apararii impotriva incendiilor, precum si activitati de informare preventiva si educare a elevilor asupra modului de comportament in cazul producerii unui incendiu sau altei situatii de urgenta la unitatile de invatamant din judetul Neamt, de regula pe timpul desfasurarii controalelor la unitatile administrativ teritoriale, pe tot parcursul anului.Adaugat la: 2021-02-03
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Incepand de luni, 15 februarie si pana pe 28 februarie 2021, persoanele interesate, care indeplinesc conditiile legale si criteriile specifice de recrutare, se pot inscrie pentru participarea la concursul de admitere la Scoala de Subofiteri de Pompieri si Protectie Civila ,,Pavel Zaganescu" Boldesti. In acest an, la Scoala de Subofiteri de Pompieri si Protectie Civila ,,Pavel Zaganescu" Boldesti...


Adaugat la: 2021-01-29
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Anual, ISU Neamt executa controale la toate unitatile sanitare cu paturi din judetul Neamt, de regula in lunile ianuarie - februarie. In perioada 19.01 - 29.01.2021, cadrele Inspectiei de Prevenire a desfasurat activitati de indrumare si control la unitatile spitalicesti din judetul Neamt. In aceasta perioada Inspectia de Prevenire a executat sase controale la spitalele din judetul Neamt, astfel:<...


Adaugat la: 2021-01-28
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Activitatea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta ,,Petrodava" al judetului Neamt a vizat cu prioritate, in anul supus evaluarii, trei dintre cele cinci domenii de actiune esentiale in managementul situatiilor de urgenta: prevenire, pregatire si raspuns, reusind sa asigure monitorizarea cat mai eficienta a situatiilor de urgenta, concomitent cu dezvoltarea capacitatii de raspuns. Anul 2020 a...


Adaugat la: 2020-07-17
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Sectiunea I - Generalitati
Prezentul anunt stabileste aspecte procedurale privind organizarea si desfasurarea recrutarii si selectiei candidatilor in vederea participarii la concursurile de admitere organizate in anul 2020 la facultatile din structura Academiei de Politie „Alexandru Ioan Cuza” care pregatesc personal pentru nevoile Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, denumit i...Adaugat la: 2020-06-17
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Campania de recrutare de noi candidati in cadrul programului de voluntariat "Salvator din pasiune!" continua.

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Petrodava" al judetului Neamt are ca obiectiv, prin toate activitatile sale, cresterea nivelului de siguranta a nemtenilor, la care pot participa si voluntarii prin inscrierea in acest proiect.

Demersul ...Adaugat la: 2020-06-05
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Sectiunea I - Generalitati

Prezentul anunt stabileste aspecte procedurale privind organizarea si desfasurarea recrutarii si selectiei candidatilor in vederea participarii la concursurile de admitere organizate in anul 2020 la institutiile de invatamant din structura Ministerului Apararii Nationale care pregatesc personal pentru nevoile Ministerului Afacerilor Interne, denumit in continuar...Adaugat la: 2019-08-12
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Unele persoane superstitioase considera ziua de ,,Marti 13" o zi cu ghinion, dar noi va spunem ca nu este chiar asa. De multe ori ,,ghinionul" ni-l facem si singuri, prin lipsa informatiilor. Putem preveni acest lucru, informandu-ne, pentru ca asa cum spunea celebrul John Davison Rockefeller - ,,un om informat este un om puternic."

Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta a inc...Adaugat la: 2019-07-02
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Avand in vedere ca in ultima perioada, pe teritoriul judetului Neamt, s-au inmultit numarul cazurilor de inec, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Petrodava" al judetului Neamt reaminteste principalele masuri ce trebuie respectate pentru prevenirea riscurilor de inec:

 • scaldatul sa se faca doar in locurile special amenajate in acest sens;

 • daca nu stiti sa in...


  Adaugat la: 2019-07-02
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO

  Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt face o serie de recomandari pentru cetateni pentru a evita aparitia unor probleme cauzate de aceste fenomene extreme:

  Canicula, efectele ei asupra mediului si oamenilor dar si masurile de protectie ce trebuie adoptate in perioadele extrem de calduroase ale anului ar trebui sa reprezinte una dintre preocuparile ...  Adaugat la: 2019-07-02
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  INAINTE DE PRODUCEREA UNEI FURTUNI:

  - Indepartati copacii ori ramurile uscate, care pe timpul unei furtuni, ar putea cadea si provoca victime ori pagube materiale.
  - Nu uitati regula de salvare 30/30: adapostiti-va in interiorul unei cladiri daca, dupa ce ati vazut un fulger nu reusiti sa numarati pana la 30 inainte de a auzi un tunet. Ramaneti in interiorul cladirii inca 30 minute d...  Adaugat la: 2019-05-07
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Insemnul heraldic al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta ,,Petrodava" al judetului Neamt din cadrul Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta se prezinta dupa cum urmeaza:

  * pe fond albastru, o acvila de aur, cu capul spre dreapta, incoronata, cu ciocul si ghearele rosii, cu aripile deschise, tinand in cioc o cruce ortodoxa de aur, in gheara dreapta o spada de argint, in s...  Adaugat la: 2019-05-02
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  225 situatii de urgenta au fost gestionate de pompierii salvatori nemteni in minivacanta sarbatorilor pascale si 1 Mai. Majoritatea misiunilor care au presupus interventia echipajelor operative au fost destinate acordarii asistentei medicale de urgenta.

  In perioada 25 aprilie - 01 mai a.c., peste 95 de pompieri militari au asigurat, zilnic, misiunile de protectie a populatiei, cu pes...  Adaugat la: 2019-03-12
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In luna februarie 2019, in zona de competenta a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta ,,Petrodava" al judetului Neamt s-au produs 741 de evenimente care au necesitat interventia serviciilor profesioniste, voluntare si private pentru situatii de urgenta (in medie 26,46 pe zi), numarul evenimentelor la care s-a intervenit cu forte specializate scazand cu 1,07% fata de perioada similara din anul...


  Adaugat la: 2019-02-21
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In luna ianuarie 2019, in zona de competenta a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt s-au produs 791 de evenimente care au necesitat interventia serviciilor profesioniste, voluntare si private pentru situatii de urgenta (in medie 25,52 pe zi), numarul evenimentelor la care s-a intervenit cu forte specializate crescand cu 56,02% fata de perioada similara din anul...


  Adaugat la: 2019-01-14
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  a) actele normative care reglementeaza organizarea si functionarea autoritatii sau institutiei publice
  http://www.ijsunt.ro/legislatie.php

  b) structura organizatorica, atributiile departamentelor autoritatii sau institutiei publice
  http://www.ijsunt.ro/atributii.php
  http://www.ijsunt.ro/pub/doc/organigrama.pdf
  http://www.ijsunt.ro/atrib...  Adaugat la: 2019-01-11
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Petrodava" al judetului Neamt continua campania de recrutare de noi candidati in cadrul programului de voluntariat "Salvator din pasiune!", campanie care se va desfasura pe tot parcursul anului 2019.

  Avand in vedere situatia operativa, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Petrodava" al judetului Neamt isi propune recrutarea de noi voluntari ...  Adaugat la: 2018-12-28
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In perioada minivacantei de Revelion, peste 95 de pompieri cu 25 autospeciale de stingere vor asigura zilnic misiunile de prevenire si interventie in situatii de urgenta.

  Pentru depistarea si inlaturarea potentialelor cauze de incendiu, de la inceputul lunii decembrie, inspectorii de prevenire au derulat controale la structuri de primire turistica, restaurante, cluburi, baruri, discote...  Adaugat la: 2018-12-19
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Cu fiecare gest pe care il facem, scriem istoria copiilor nostri. La ceas de mare sarbatoare crestina se cuvine sa meditam profund la aceasta afirmatie si sa gasim in noi puterea de a fi mai intelepti, mai cumpatati, puterea de a oferi dezinteresat si de a primi, cu recunostinta, tot ce ni se ofera din suflet.


  Dupa un an incarcat de emotii, in care am aniversat Centenarul Marii Unir...  Adaugat la: 2018-11-27
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  COMUNICAT
  In atentia candidatilor inscrisi la concursul de admitere organizat de Scoala de Subofiteri de Pompieri si Protectie Civila "Pavel Zaganescu" Boldesti, sesiunea ianuarie 2019


  Evaluarea psihologica a candidatilor inscrisi la concursul de admitere organizat de Scoala de Subofiteri de Pompieri si Protectie Civila "Pavel Zaganescu"Boldesti, sesiunea ianuarie 201...  Adaugat la: 2018-11-12
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt organizeaza concurs pentru ocuparea unor posturi vacante, prin incadrare directa, dupa cum urmeaza:

  1. ofiter specialist I (consilier juridic), in cadrul Compartimentului „Juridic”;
  2. ofiter specialist II (specialitatea C.B.R.N. - chimic, biologic, radiologic si nuclear), in cadrul Compartimentului „Misiuni Prot...  Adaugat la: 2018-10-10
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Potrivit Rezolutiei 64/200 din 21 decembrie 2009, adoptata de Adunarea Generala a Organizatiei Natiunilor Unite, 13 octombrie este Ziua Internationala pentru Reducerea Riscului Dezastrelor. Anul acesta tematica zilei este „Reducerea pierderilor economice in urma dezastrelor”.


  13 octombrie - Ziua Internationala pentru Reducerea Riscului Dezastrelor reprezinta o oportunitate pentru pr...  Adaugat la: 2018-09-18
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In perioada 10-21 ianuarie 2019 la Scoala de Subofiteri de Pompieri si Protectie Civila 'Pavel Zaganescu' Boldesti se organizeaza concurs de admitere pentru calificarile 'subofiter de pompieri si protectie civila' si 'maistru militar auto'.

  La concurs se candideaza pe 300 de locuri destinate barbatilor, astfel: - subofiter de pompieri si protectie civila-275 de locuri;
  - maistru...  Adaugat la: 2018-09-17
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Lansarea portalului web ro-alert.ro reprezinta o noua etapa in procesul de punere in functiune a aplicatiei RO-ALERT de avertizare si alarmare a populatiei in situatii de urgenta. Informarea populatiei privind functionarea aplicatiei RO-ALERT este necesara pentru continuarea testelor la nivel regional si national, care sunt programate in perioada urmatoare.

  Site-ul ro-alert.ro este proiec...  Adaugat la: 2018-09-13
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Cu prilejul zilei de 13 Septembrie - Ziua Pompierilor din Romania, la implinirea a 170 de ani de la Batalia din Dealul Spirii, in cadrul ceremoniei militare organizate de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt, au fost avansate inaintea expirarii stagiului minim in grad un ofiter si sapte subofiteri in activitate, care s-au distins prin modul de indeplinire a atrib...


  Adaugat la: 2018-09-05
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Si in anul 2018 se vor desfasura exercitiile lunare "Miercurea Alarmelor". Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta desfasoara in prima zi de miercuri a fiecarei luni testari ale echipamentelor din componenta sistemului de instiintare, avertizare si alarmare in situatii de protectie civila.

  In data de 05.09.2018, in intervalul orar 10.00-11.30, la nivel judetean se va desfasura...  Adaugat la: 2018-08-13
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta ”Petrodava” al judetului Neamt atrage atentia asupra unor masuri de prevenire si stingere a incendiilor in taberele de copii si elevi, care odata respectate vor contribui la reusita unei vacante frumoase.

  Este interzisa folosirea chibriturilor sau a altor surse ce pot genera incendii.

  Este interzis sa se umble la instalatiile electrice...  Adaugat la: 2018-07-27
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Material informativ cu privire la pesta porcina africana
  (destinat crescatorilor de porcine din exploatatiile non-profesionale in vederea introducerii de masuri de biosecuritate pentru animalele pe care le detin)

  Pesta porcina africana este o boala a porcinelor domestice si salbatice, mortala pentru porcii care se imbolnavesc. Pentru aceasta boala nu exista vaccin, singura cale de ...  Adaugat la: 2018-07-23
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Viata depinde de apa!
  Paradoxul este ca in apa iti poti pierde viata!
  Scaldatul poate deveni un pericol daca este alimentat de neglijenta si de ignorarea regulilor!

  In prima jumatate a acestui an, peste 204 persoane si-au gasit sfarsitul in lacuri si rauri din intreaga tara, precum si in Marea Neagra. Printre victime se numara peste 30 COPII.

  Reamintim importanta respecta...  Adaugat la: 2018-07-18
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In data de 18.07.2018, incepand cu ora 11:00, se va desfasura un exercitiu cu forte si mijloace in teren cu tema “Activitatea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta “Petrodava” al judetului Neamt in cooperare cu alte componente ale sistemului de management al situatiilor de urgenta la producerea unui incendiu la Manastirea Varatec, cu extindere la fondul forestier al Ocolului Silvic Biserices...


  Adaugat la: 2018-07-13
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In atentia candidatii inscrisi la concursul de admitere organizat de Scoala de Subofiteri de Pompieri si Protectie Civila „Pavel Zaganescu” Boldesti, sesiunea 24.08-04.09.2018

  Evaluarea psihologica a candidatilor inscrisi la concursul de admitere organizat de Scoala de Subofiteri de Pompieri si Protectie Civila „Pavel Zaganescu” Boldesti, sesiunea 24.08-04.09.2018, va avea loc...  Adaugat la: 2018-06-13
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In conformitate cu Ordinul Inspectorului General nr. 521 din 11.06.2018, candidatii inscrisi la concursurile de admitere organizate de Academia de Politie „Alexandru Ioan” Cuza si de institutiile de invatamant ale Ministerului Apararii Nationale, pot depune documentele constitutive ale dosarelor de recrutare, pana la data de 21 iunie 2018.


  ...  Adaugat la: 2018-06-11
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Sambata, 09 iunie a.c., s-a desfasurat etapa judeteana a Concursurilor Profesionale ale Serviciilor Voluntare si Private pentru Situatii de Urgenta pe stadionul din orasul Bicaz.

  Aceasta competitie are ca principal obiectiv perfectionarea aptitudinilor si a deprinderilor necesare interventiilor in situatii de urgenta. Activitatile au fost organizate de Inspectoratul pentru Situatii de U...  Adaugat la: 2018-06-04
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta desfasoara in prima zi de miercuri a fiecarei luni testari ale echipamentelor din componenta sistemului de instiintare, avertizare si alarmare in situatii de protectie civila.

  In data de 06.06.2018, in intervalul orar 10.00-11.00, la nivel judetean se va desfasura un exercitiu de instiintare, avertizare si alarmare in situatii de urgenta,...  Adaugat la: 2018-06-01
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Un calduros “LA MULTI ANI, COPII!” din partea pompierilor militari nemteni!

  Cu ocazia Zilei Internationale a Copilului si Zilei Internationale a Tineretului, in data de 01 iunie a.c., Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta “Petrodava” al judetului Neamt va organiza pentru toti copiii, “Ziua Portilor Deschise”, la sediile subunitatilor de pompieri din judet.

  Copii vor fi ang...  Adaugat la: 2018-05-30
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta “Petrodava” al judetului Neamt in colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean Neamt au organizat si desfasurat in luna mai Concursurile cercurilor tehnico-aplicative de elevi “Prietenii Pompierilor” si “Cu viata mea apar viata”. Ca in fiecare an, datorita participarii numeroase – 75 cercuri de elevi “Prietenii Pompierilor”, respectiv 124 cercuri de elevi “C...


  Adaugat la: 2018-05-26
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Premergator si pe timpul Sarbatorii Rusaliilor, efectivele inspectoratului desfasoara activitati menite sa asigure, pe langa protectia si siguranta cetatenilor, evitarea producerii unor evenimente ce ar putea afecta viata si bunurile comunitatii.

  La nivelul judetului Neamt, zilnic, peste 70 de pompieri cu 60 mijloace tehnice, sunt pregatiti sa intervina pentru acordarea ajutorului medical...  Adaugat la: 2018-05-17
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Ca in fiecare an pompierii nemteni sunt alaturi de cetateni atat premergator cat si pe timpul evenimentului cultural „NOAPTEA MUZEELOR”, ce va avea loc in data de 19 mai 2018.

  In acest sens, pentru a asigura un nivel ridicat de siguranta pentru persoanele participante si patrimoniul adapostit de muzee si colectii din judetul Neamt angrenate in acest eveniment, Inspectoratul pentru Situat...  Adaugat la: 2018-05-16
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Urmare a finalizarii etapei pe localitate a concursului cu tematica de protectie civila "Cu viata mea apar viata" la care au fost prezente 124 de echipaje, astazi 15.05.2018 s-a desfasurat etapa judeteana in municipiul Piatra Neamt.

  Etapa judeteana se inscrie in calendarul activitatilor din Saptamana Nationala a Voluntariatului, la aceasta fiind prezente 24 de echipaje de gimnaziu si lic...  Adaugat la: 2018-05-14
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Sambata si duminica s-au desfasurat etapele zonale ale concursurilor Serviciilor Voluntare pentru Situatii de Urgenta în Municipiul Roman, orasul Bicaz si orasul Tîrgu Neamt. Activitatile au fost organizate de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt si primariile celor trei localitati. Participarea a fost numeroasa, la competitie fiind prezente un numar de 67 de S...


  Adaugat la: 2018-05-14
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In contextul activitatilor desfasurate cu ocazia derularii evenimentului Saptamana Nationala a Voluntariatului, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Petrodava" al judetului Neamt reia campania de recrutare de noi candidati in cadrul programului de voluntariat "Salvator din pasiune!", campanie care se va desfasura pe tot parcursul anului 2018.

  Avand in vedere situatia operativa, Insp...  Adaugat la: 2018-05-11
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In perioada 14 – 20 mai a.c., se va desfasura Saptamana Nationala a Voluntariatului. Evenimentul este menit sa mobilizeze cat mai multe organizatii si voluntarii pe care acestea ii implica, pentru a sarbatori impreuna voluntariatul, pentru a atrage sprijinul comunitatii pentru acesta si pentru a recunoaste public activitatea voluntarilor.

  In acest context, Inspectoratul pentru Situatii ...  Adaugat la: 2018-05-10
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In luna martie 2018, in zona de competenta a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt s-au produs 1057 de evenimente care au necesitat interventia serviciilor profesioniste, voluntare si private pentru situatii de urgenta (in medie 34,13 pe zi), numarul evenimentelor la care s-a intervenit cu forte specializate crescand cu 44,0% fata de perioada si...


  Adaugat la: 2018-04-27
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  La concursul de admitere in institutiile de invatamant ale Ministerului Afacerilor Interne care scolarizeaza elevi/studenti in beneficiul Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, se candideaza pe urmatoarele locuri:

  • Facultatea de Pompieri din Academia de Politie „A.I. Cuza” – 38 de locuri ofiteri/barbati (domeniul de licenta – Ingineria instalatiilor, cu frecventa):

  ...  Adaugat la: 2018-04-27
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al Judetului Neamt avertizeaza populatia asupra consecintelor utilizarii incorecte a focului de catre cei care isi vor petrece ziua de „1 MAI” la iarba verde.

  In aceasta perioada, tot mai multe persoane isi petrec timpul liber desfasurand activitati de agrement in mijlocul naturii. Din pacate, nerespectarea regulilor de prevenire a ...  Adaugat la: 2018-04-26
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
           Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt organizeaza inscrieri la concursurile de admitere in institutiile de invatamant care realizeaza formarea initiala a personalului pentru nevoile Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta si ale Ministerului Afacerilor Interne, astfel:
  • in institut...  Adaugat la: 2018-04-07
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In perioada Sfintelor Sarbatori de Paste, credinciosii ortodocsi se vor afla in lacasurile de cult, pentru a primi Lumina Invierii Domnului. Pentru ca aceste momente de rugaciune si apropiere de Dumnezeu sa fie petrecute in liniste si siguranta, pompierii nemteni recomanda populatiei, dar si slujitorilor bisericilor, respectarea urmatoarelor masuri privind apararea impotriva incendiilor:

  ...  Adaugat la: 2018-04-03
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO

  1. CUTREMUR
  A) PROTECTIA ANTISEISMICA IN INTERIORUL LOCUINTEI SAU LOCULUI DE MUNCA

 • evitarea aglomerarii spatiilor de la locul de munca sau din locuinta cu piese de mobilier sau aparatura instabile la seism si amplasate in vecinatatea locurilor in care se aglomereaza de obicei familia, sau in spatiul de lucru;
 • asigurarea pieselor de...


  Adaugat la: 2018-04-03
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta desfasoara in prima zi de miercuri a fiecarei luni testari ale echipamentelor din componenta sistemului de instiintare, avertizare si alarmare in situatii de protectie civila.

  In data de 04.04.2018, in intervalul orar 10.00-11.00, la nivel judetean se va desfasura un exercitiu de instiintare, avertizare si alarmare in situatii de urgenta,...  Adaugat la: 2018-04-02
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Vineri, 30 martie a.c., la nivelul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt(Detasamentul de pompieri Roman) a avut loc Competitia de descarcerare si prim ajutor calificat – faza I - inspectorat, la care au participat echipaje de la Detasamentele de Pompieri Piatra Neamt, Roman si Tirgu Neamt.

  Competitia cuprinde doua probe:
  a) Proba nr. 1 – Descarc...  Adaugat la: 2018-03-27
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In data de 27.03.2018, incepand cu ora 10:00, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta “Petrodava” al judetului Neamt va desfasura un exercitiu cu forte si mijloace in teren cu tema „Activitatea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta “Petrodava” al judetului Neamt in cooperare cu alte componente ale sistemului de management al situatiilor de urgenta la producerea unui incendiu la Centrul Comer...


  Adaugat la: 2018-03-06
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta desfasoara in prima zi de miercuri a fiecarei luni testari ale echipamentelor din componenta sistemului de instiintare, avertizare si alarmare in situatii de protectie civila.

  In data de 07.03.2018, in intervalul orar 10.00-11.30, la nivel judetean se va desfasura un exercitiu de instiintare, avertizare si alarmare in situatii de urgenta,...  Adaugat la: 2018-02-28
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Astazi, incepand cu ora 11:00, a avut loc la sediul ISU Neamt, o sedinta festiva cu ocazia Zilei Protectiei Civile din Romania, condusa de Lt. Col. Mitrea Mihai Ciprian – imputernicit inspector sef. La aceasta activitate am fost onorati de prezenta domnului Vasile Panaite – prefectul judetului Neamt. In cadrul ceremoniei s-au desfasurat mai multe momente dedicate sarbatoririi Zilei Protectiei...


  Adaugat la: 2018-02-27
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Avandu-se in vedere avertizarea meteorologica „COD PORTOCALIU” emisa de catre Administratia Nationala de Meteorologie, valabila in perioada 26 februarie – 01 martie a.c., avem onoarea sa va informam ca exercitiul de evacuare privind modul comportare al copiilor si adultilor pe durata si dupa producerea unui seism, in toate unitatile de invatamant din judetul Neamt, din data de 28 februarie, se sus...


  Adaugat la: 2018-02-13
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Atunci cand data de 13 cade intr-o zi de marti, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta prin unitatile subordonate, desfasoara o serie de activitati de informare si constientizare a populatiei privind principalele riscuri generatoare de situatii de urgenta precum si modul corect de comportare in cazul producerii acestora.

  In acest sens, in ziua de marti 13 a.c., Inspectoratul pen...  Adaugat la: 2018-02-06
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Si in anul 2018 se vor desfasura exercitiile lunare „Miercurea Alarmelor”. Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta desfasoara in prima zi de miercuri a fiecarei luni testari ale echipamentelor din componenta sistemului de instiintare, avertizare si alarmare in situatii de protectie civila.

  In data de 07.02.2018, in intervalul orar 10.00-11.30, la nivel judetean se va desfasura...  Adaugat la: 2018-01-25
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  ISU Neamt reaminteste cetatenilor urmatoarele masuri de aparare impotriva incendiilor la exploatarea sistemelor de incalzire


  • cosurile de fum vor fi obligatoriu verificate, reparate si curatate periodic, de persoane specializate si autorizate;

  • in podurile cladirilor, cosurile se tencuiesc pe interior si pe exterior si se dau cu var, pentru a se putea observa cu usur...  Adaugat la: 2018-01-03
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt scoate la concurs, prin incadrare directa, urmatoarele posturi vacante de executie:

  • Un post de ofiter specialist II din cadrul Serviciului Comunicatii si Tehnologia Informatiei – Compartimentul Comunicatii;
  • Un post de subofiter tehnic principal din cadrul Serviciului Comunicatii si Tehnologia Informatiei – Co...  Adaugat la: 2017-12-08
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In vederea reducerii posibilitatilor de producere a unor evenimente care sa afecteze siguranta cetatenilor, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta a dispus unitatilor subordonate intensificarea actiunilor menite sa asigure un nivel ridicat de protectie la nivelul comunitatilor.

  Astfel, inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta “Petrodava” a...  Adaugat la: 2017-10-11
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Potrivit Rezolutiei 64/200 din 21 decembrie 2009, adoptata de Adunarea Generala a Organizatiei Natiunilor Unite, 13 octombrie este Ziua Internationala pentru Reducerea Riscului Dezastrelor. Anul acesta tematica zilei este „HOME SAFE HOME”.

  13 octombrie - Ziua Internationala pentru Reducerea Riscului Dezastrelor reprezinta o oportunitate pentru promovarea unei culturi globale cu privire la...  Adaugat la: 2017-09-20
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  INAINTE DE PRODUCEREA UNEI FURTUNI:

  - Indepartati copacii ori ramurile uscate, care pe timpul unei furtuni, ar putea cadea si provoca victime ori pagube materiale.
  - Nu uitati regula de salvare 30/30: adapostiti-va in interiorul unei cladiri daca, dupa ce ati vazut un fulger nu reusiti sa numarati pana la 30 inainte de a auzi un tunet. Ramaneti in interiorul cladirii inca 30 minute d...  Adaugat la: 2017-09-19
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Echipajele de descarcerare, prim ajutor calificat si terapie intensiva mobila din cadrul S.M.U.R.D. Neamt au executat, pe parcursul lunii august 2017, 486 misiuni pentru:

  • acordarea asistentei medicale de urgenta de catre echipajul de terapie intensiva mobila – 131 misiuni, astfel:

  - 4 interventii de asistenta medicala de urgenta in cazuri de intoxicatii;
  - 7 interven...  Adaugat la: 2017-09-11
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Batalia din Dealul Spirii de la Bucuresti - act eroic al pompierilor militari in apararea revolutiei de la 1848 si prima afirmare patriotica a calitatilor morale si de lupta ale ostasilor tinerei armate romane moderne, constituita in urma Pacii de la Adrianopole din 1829.

  Intrarea in Bucuresti a trupelor de invazie a prilejuit unitatilor romane prezente in garnizoana - printre care si Com...  Adaugat la: 2017-08-31
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In data de 06.09.2017, in intervalul orar 10.00-11.30, la nivel judetean se va desfasura un exercitiu de instiintare, avertizare si alarmare in situatii de urgenta, ce urmareste antrenarea autoritatilor administratiei publice locale si pregatirea populatiei prin cunoasterea semnificatiei semnalelor de alarmare, verificarea timpului de reactie al autoritatilor la primirea mesajului de instiintare, ...


  Adaugat la: 2017-08-31
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In ziua de 31.08.2017, ora 11:15, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „PETRODAVA” al judetului Neamt a desfasurat un exercitiu cu forte si mijloace in teren la un operator economic sursa de risc chimic, din localitatea Turturesti, comuna Girov, cu tema ”Activitatea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „PETRODAVA” al judetului Neamt in cooperare cu alte componente ale sistemului de manag...


  Adaugat la: 2017-08-16
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt organizeaza inscrieri la concursul de admitere pe locurile MAI, la Academia Tehnica Militara – sesiunea a II-a de admitere, septembrie 2017, astfel:

  In urma desfasurarii concursului de admitere la Academia Tehnica Militara, sesiunea iulie 2017, au ramas neocupate 8(opt) locuri bugetate dintre cele alocate Ministerul...  Adaugat la: 2017-08-10
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt organizeaza inscrieri la concursul de admitere pe locurile MAI, la Academia Tehnica Militara – sesiunea a II-a de admitere, septembrie 2017, astfel:

  In urma desfa?urarii concursului de admitere la Academia Tehnica Militara, sesiunea iulie 2017, au ramas neocupate 8(opt) locuri bugetate dintre cele alocate Ministerul...  Adaugat la: 2017-08-02
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In perioada 26 – 28.07.2017 s-a desfasurat etapa a III-a(zonala) a Concursurilor Serviciilor Profesioniste pentru Situatii de Urgenta. In urma punctajului obtinut la etapa zonala, desfasurata in orasul Tirgu Ocna, lotul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al Judetului Neamt s-a calificat la etapa a IV-a finala a Concursurilor Serviciilor Profesioniste pentru Situatii de Urgent...


  Adaugat la: 2017-08-02
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Astazi, in cadrul unei ceremonii militare, desfasurata la sediul inspectoratului, a depus juramantul militar locotenent Nicorescu Rodica. Locotenent Nicorescu Rodica a fost chemata in activitate cu data de 01 iulie 2017 in urma desfasurarii examenului din luna decembrie 2016. A absolvit studiile superioare la Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei, specializarea Psihologie din cadrul U...


  Adaugat la: 2017-08-02
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In toate judetele tarii vor avea loc exercitii pentru verificarea functionarii mijloacelor de alarmare a populatiei, in vederea centralizarii permanente a datelor privind starea de operativitate a echipamentelor de instiintare, avertizare si alarmare, precum si pentru pregatirea continua a autoritatilor administratiei publice locale.

  Incepand cu luna august a anului curent, in prima zi d...  Adaugat la: 2017-07-27
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Astazi, la ora 13:04, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat, prin Sistemul national unic pentru apeluri de urgenta „112”, despre producerea unui incendiu la acoperisul unui bloc de locuinte in municipiul Piatra Neamt, str. Aleea Viorelelor. Pentru localizarea si stingerea incendiului, au fost mobilizate urmatoarele forte si mijloace: cinci ofiteri si 25 subofiteri...


  Adaugat la: 2017-07-20
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In perioada 09 - 16 iulie 2017, in orasul Villach, Austria s-a desfasurat cea de-a XXI-a editie a Concursului International al Tinerilor Pompieri. Romania a fost reprezentata de doua echipaje din judetul Neamt si un echipaj din judetul Satu Mare.

  La aceasta competitie internationala au fost prezente 25 de natiuni, din Europa, dar si din Asia.

  La deschiderea oficiala a concursului...  Adaugat la: 2017-07-11
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In perioada campaniei agricole de vara si in special pe perioada campaniei de recoltare a cerealelor paioase, creste mult riscul de incendiu atat la lanuri cat si depozitele de cereale si furaje.

  Avand in vedere consecintele dezastruoase pe care le pot avea incendiile asupra mediului inconjurator, vietii si a bunurilor, aducem la cunostinta proprietarilor de terenuri agricole cultivate...  Adaugat la: 2017-07-11
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In perioada campaniei agricole de vara si in special pe perioada campaniei de recoltare a cerealelor paioase, creste mult riscul de incendiu atat la lanuri cat si depozitele de cereale si furaje.

  Avand in vedere consecintele dezastruoase pe care le pot avea incendiile asupra mediului inconjurator, vietii si a bunurilor, aducem la cunostinta proprietarilor de terenuri agricole cultivate...  Adaugat la: 2017-07-11
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In perioada campaniei agricole de vara si in special pe perioada campaniei de recoltare a cerealelor paioase, creste mult riscul de incendiu atat la lanuri cat si depozitele de cereale si furaje.

  Avand in vedere consecintele dezastruoase pe care le pot avea incendiile asupra mediului inconjurator, vietii si a bunurilor, aducem la cunostinta proprietarilor de terenuri agricole cultivate...  Adaugat la: 2017-07-06
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In perioada 12 - 15 iulie 2016, in municipiul Targoviste, s-a desfasurat etapa nationala a Concursurilor cercurilor tehnico-aplicative „Prietenii Pompierilor”. Cele doua echipaje din Neamt, mai exact echipajele de fete si baieti de la Scoala Gimnaziala „Ieremia Irimescu” din comuna Brusturi, care au participat la competitie, au obtinut rezultate foarte bune. Atat fetele, cat si baietii au obtinut ...


  Adaugat la: 2017-07-04
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Termenul pentru obtinerea autorizatiei de securitate la incendiu a fost prorogat pana la data de 30 septembrie 2017.

  Conform prevederilor Legii nr.146/2017 privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 17/2016 pentru modificarea si completarea Legii nr. 307/2006 privind apararea impotriva incendiilor, termenul pentru obtinerea autorizatiei de securitate la incendiu a fost pro...  Adaugat la: 2017-06-28
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  S.C. HIDROELECTRICA S.A. – S.H. ,,BISTRITA” - Piatra-Neamt a solicitat sprijinul ISU Neamt in vederea eliminarii potentialelor deficiente de audibilitate la unele locatii ale sistemului de avertizare/alarmare din patrimoniul societatii, situate pe raza judetului Neamt.

  Astfel, va fi efectuata verificarea tehnica a locatiilor de sirena electronica, prin utilizarea unui mesaj de proba trans...  Adaugat la: 2017-06-28
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In data de 28.06.2017, intre orele 08:00 – 11:00, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta “Petrodava” al judetului Neamt va desfasura un exercitiu cu forte si mijloace in teren cu tema „Activitatea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt in cooperare cu alte componente ale Sistemului de Management al Situatiilor de Urgenta pentru salvarea si evacuarea unor persoa...


  Adaugat la: 2017-06-22
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In urma participarii la Competitia Nationala de Descarcerare si de acordare a primului ajutor calificat – faza zonala, in municipiul Botosani, echipa de descarcerare si acordare a primului ajutor a ISU Neamt s-a clasat dupa cele doua zile de concurs astfel:

  - Locul I - proba Descarcerarea din autovehicule;
  - Locul II – proba acordarea primului ajutor calificat;
  - Locul I –...  Adaugat la: 2017-06-22
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Caravana “Fii pregatit!” va ajunge vineri, 23 iunie, la Targu Neamt si va fi amplasata in parcarea din fata Bisericii Adormirea Maicii Domnului, sambata 24 iunie, la Roman si va fi amplasata in parcarea din fata Colegiului National „Roman-Voda” si duminica, pe 25 iunie, la Piatra-Neamt, fiind amplasata in parcarea din fata Teatrului Tineretului.

  Timp de trei zile, in intervalul orar 10.0...  Adaugat la: 2017-06-13
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Astazi, in cadrul unei ceremonii militare, desfasurata la sediul inspectoratului, au depus juramantul militar sublocotenent Chiric Karin Roxana si sublocotent Siminiuc Ana Maria.

  Sublocotenent Chiric Karin Roxana a fost chemata in activitate cu data de 15 aprilie 2017 in urma desfasurarii examenului din luna noiembrie 2016. Este absolventa de studii superioare si masterat in informatica l...  Adaugat la: 2017-06-13
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Atunci cand data de 13 cade intr-o zi de marti, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta prin unitatile subordonate, desfasoara o serie de activitati de informare si constientizare a populatiei privind principalele riscuri generatoare de situatii de urgenta precum si modul corect de comportare in cazul producerii acestora.

  In acest sens, in ziua de Marti 13 iunie, Inspectoratul ...  Adaugat la: 2017-06-09
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Echipajele de descarcerare, prim ajutor calificat si terapie intensiva mobila din cadrul S.M.U.R.D. Neamt au executat, pe parcursul lunii mai 2017, 659 misiuni pentru:

  • acordarea asistentei medicale de urgenta de catre echipajul de terapie intensiva mobila – 107 misiuni, astfel:

  - 8 interventii de asistenta medicala de urgenta in cazuri de intoxicatii;
  - 8 intervent...  Adaugat la: 2017-06-07
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO

  SPSU - ETAPA JUDETEANA, Bicaz, 20 mai 2017
  SVSU - ETAPA JUDETEANA, Bicaz, 20 mai 2017


  SVSU - Etapa zonala Roman, 06-0...  Adaugat la: 2017-06-07
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO

  TOTAL: 115 DE ECHIPAJE PARTICIPANTE

  GALERIE FOTO Faza interjudeteana a Concursului Cu viata mea apar viata

  TABEL CENTRALIZATOR cu rezultatele obtinu...  Adaugat la: 2017-06-07
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  TOTAL: 79 DE ECHIPAJE PARTICIPANTE

  TABEL CENTRALIZATOR cu rezultatele obtinute la concursul „Prietenii Pompierilor” etapa judeteana - 22.05.2017, Piatra Neamt – Fete

  TABEL CENTRALIZATOR cu rezultatele obtinute la concursul „Prietenii Pompierilor” etapa judeteana - 22.05.2017...  Adaugat la: 2017-06-06
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In ziua de 6 iunie 2017 s-a desfasurat, la Sala Polivalenta din Piatra-Neamt, Concursul cu tematica de protectie civila ”Cu viata mea apar viata”, etapa interjudeteana.
  La startul competitiei s-au aliniat cele 6 echipaje, castigatoare ale etapei judetene a concursului ”Cu viata mea apar viata”, din judetele Bacau, Neamt si Vaslui.

  Echipaje liceu:
  - Colegiul National ”Gheorg...  Adaugat la: 2017-05-25
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In data de 24.05.2017, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta “Petrodava” al judetului Neamt a desfasurat un exercitiu cu forte si mijloace in teren cu tema „Activitatea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „PETRODAVA” al judetului Neamt in cooperare cu alte componente ale Sistemului National de Management al Situatiilor de Urgenta pentru interventia in cazul producerii unui seism in Muni...


  Adaugat la: 2017-05-12
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In luna aprilie 2017, in zona de competenta a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt s-au produs 930 de evenimente care au necesitat interventia serviciilor profesioniste, voluntare si private pentru situatii de urgenta (in medie 31 pe zi), numarul evenimentelor la care s-a intervenit cu forte specializate crescand cu 15,24% fata ...   

PIATRA NEAMT, Str. Cuiejdi, nr. 34,Cod postal:610024 / Tel:0233.216815, 0233.216816 / http://www.ijsunt.ro
Copyright © 2012 ISU NEAMT | Toate drepturile rezervate