Interventii în situații de urgență

 • MISIUNI DE INTERVENȚIE DESFĂȘURATE ÎN SEPTEMBRIE 2023.

  1. 01.09.2023 - Misiune de intervenție în comuna Dragomirești pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă gospodărească

  La ora 16:18 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o anexă gospodărească în comuna Dragomirești. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Dragomirești, Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț și SAJ Piatra-Neamț.
  La sosirea primelor echipaje de intervenție incendiul se manifesta cu flacără deschisă la un adăpost pentru plante furajere și la trei stoguri de fân, existând posibilitatea propagării la locuință și alte anexe gospodărești. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Au ars aproximativ 20 de tone de fân și construcția din lemn cu suprafața de 20 mp.
  O femeie de 51 de ani cu atac de panică și ușoare arsuri la nivelul membrelor superioare și inferioare a fost preluată de la echipajul SAJ și transportată la UPU Piatra-Neamț.
  Jocul copiilor cu focul a fost cauza probabilă de producere a incendiului.

  2. 02.09.2023 - Misiune de intervenție în comuna Rediu pentru stingerea unui incendiu produs la o casă

  La ora 04:00, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o casă situată în localitatea Bețești din comuna Rediu. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Punctul de lucru Roznov, SVSU Rediu, SVSU Cândești și Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț.
  La sosirea pompierilor incendiul se manifesta generalizat la mansarda și acoperișul unei case locuit cu posibilitatea propagării la anexele gospodărești și la o casă din vecinătate. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Au ars acoperișul și mansarda casei pe o suprafață de aproximativ 170 mp și bunurile materiale din interior (mobilier, aparate electrocasnice, materiale textile, obiecte de uz casnic și documente).
  Focul deschis în spații închise a fost cauza probabilă de producere a incendiului (lumânare lăsată nesupravegheată).

  3. 02.09.2023 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Săvinești

  La ora 11:55, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier în comuna Săvinești. La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială pentru descarcerare și o ambulanță SMURD TIM din cadrul Deta;amentului Piatra Neamț și două echipaje cu ambulanțe de la SAJ Piatra-Neamț.
  În evenimentul rutier au fost implicate două autoturisme în care se aflau trei persoane. În urma impactului o persoană a rămas încarcerată. Pompierii, cu ajutorul echipamentelor specifice din dotarea autospecialei pentru descarcerare, au scos dintr-un autoturism o femeie (pasager) de 61 de ani. Aceasta a fost preluată de echipajul SMURD TIM și transportată la UPU Piatra-Neamț.
  Conducătorii auto, doi bărbați de 64 și 23 de ani au avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind transportați de echipajele SAJ la UPU Piatra-Neamț.
  Pompierii au acționat și pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor și pentru curățarea carosabilului de elementele rezultate în urma evenimentului rutier.

  4. 02.09.2023 - Misiune de intervenție în comuna Horia pentru stingerea unui incendiu produs într-o gospodărie

  În jurul orei 17:00, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu într-o gospodărie situată în localitatea Cotu Vameș din comuna Horia. La locul solicitării s-a deplasat un echipaj de pompier din cadrul Detașamentului Roman cu o autospecială de stingere.
  La sosirea pompierilor incendiul se manifesta la o magazie cu leme, existând posibilitatea propagării la o bucătărie de vară. Pompierii au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars 3 mc de lemn de foc.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost fumatul în locuri nepermise.

  5. 02.09.2023 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Poiana Teiului

  La ora 19:12, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier în localitatea Poiana Largului din comuna Poiana Teiului. La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD din cadrul Gărzii de Intervenție nr. 2 Poiana Teiului și un echipaj cu ambulanță de la SAJ Ceahlău.
  În evenimentul rutier au fost implicate două autoturisme în care se aflau șapte persoane. Trei persoane au fost asistate medical de echipajele SMURD și SAJ, iar două dintre acestea (o femeie și un bărbat de 55 de ani) au fost transportate la CPU Târgu Neamț.
  Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor și pentru curățarea carosabilului de elementele rezultate în urma evenimentului rutier.

  6. 03.09.2023 - Misiune de intervenție în comuna Bălțătești pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă gospodărească

  La ora 14:59 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o anexă gospodărească situată în localitatea Valea Arini din comuna Bălțătești. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Bălțătești și Detașamentul de pompieri Târgu Neamț.
  La sosirea primelor echipaje de intervenție incendiul se manifesta cu flacără deschisă la acoperișul unei construcții cu rol de adăpost pentru animale și plante furajere. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars acoperișul construcției pe o suprafață de aproximativ 60 mp și o tonă de fân.
  Trăsnetul a fost cauza probabilă de producere a incendiului.
  O femeie de 38 de ani a suferit un atac de panică. Aceasta a fost preluată de echipajul SMURD și transportată la CPU Târgu Neamț.

  7. 03.09.2023 - Misiune de intervenție în comuna Costișa pentru stingerea unui incendiu produs la o casă

  La ora 19:33 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o casă situată în localitatea Mănoaia din comuna Costișa. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Costișa și Punctul de lucru Roznov.
  Incendiul se manifesta la acoperiș cu posibilitatea propagării la întreaga casă și la anexele gospodărești. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Au ars acoperișul casei (construit din astereală din lemn și acoperit cu tablă) pe o suprafață de aproximativ 100 mp, 2 mc de lemn de foc și s-au deteriorat 50 mp din tavan și bunuri din interiorul locuinței.
  Din interiorul locuinței au fost evacuate două butelii.
  Proprietara locuinței, o femeie de aproximativ de 73 de ani, a suferit un atac de panică. Aceasta a fost asistată de membrii echipajului SMURD la locul evenimentului, refuzând transportul la spital.
  Coșul de fum neprotejat termic față de materiale combustibile a fost cauza probabilă de producere a incendiului.

  8. 04.09.2023 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în municipiul Roman

  La ora 20:28 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier produs pe strada Griviței în municipiul Roman. La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Roman și un echipaj cu ambulanță de la SAJ Roman.
  În evenimentul rutier au fost implicate două autoturisme în care se aflau trei persoane. Două persoane, o tânără de 18 ani și un bărbat de 48 de ani au necesitat îngrijiri medicale. Acestea au fost preluate de echipajele SMURD și SAJ și transportate la CPU Roman.
  Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.

  9. 07.09.2023 - Misiune de degajare a unei persoane din albia râului Cracăul Negru

  Ca urmare a unui apel la 112 de la ora 08:00, un echipaj de pompieri din cadrul Detașamentului Târgu Neamț a intervenit în localitatea Cracăul Negru din comuna Crăcăoani pentru a scoate din albia râului Cracăul Negru un bărbat de 38 ani ce nu prezenta semne vitale.

  10. 08.09.2023 - Misiune de intervenție în comuna Poiana Teiului pentru stingerea unui incendiu produs la o casă

  În jurul orei 04:25 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o casă situată în localitatea Petru Vodă din comuna Poiana Teiului. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Garda nr 2 de Intervenție Poiana Teiului și SVSU Poiana Teiului.
  La sosirea pompierilor incendiul se manifesta în podul casei și la izolația exterioară a unui perete, existând posibilitatea propagării la întreaga construcție. Pompierii au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars 3 mp din astereală și 2 mp din izolația unui perete și s-a deteriorat tâmplăria din pvc a unei ferestre.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost efectul termic cauzat de amplasarea necorespunzătoare a unui burlan față de materiale combustibile.
  O femeie de 26 de ani a primit îngrijiri medicale la locul evenimentului de la echipajul SMURD deoarece a suferit un atac de panică.

  11. 10.09.2023 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Războieni

  La ora 13:38, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier în comuna Războieni. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Războieni (o autospecială de stingere), Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț (o autospecială pentru descarcerare, o autospecială de stingere și două ambulanțe SMURD - TIM și EPA) și SAJ (o ambulanță).
  Un autoturism în care se aflau trei persoane a părăsit partea carosabilă a lovit un copac după care s-a răsturnat. Până la sosirea forțelor de intervenție două persoane s-au autoevacuat.
  Ajunse la locul indicat, forțele de intervenție au găsit o persoană încarcerată. Cu ajutorul echipamentelor de descarcerare s-a acționat pentru scoaterea victimei prinsă sub autoturism. Din păcate tânărul de 17 ani prezenta leziuni incompatibile cu viața.
  Doi tineri de 19 și 22 de ani au primit îngrijiri medicale la locul evenimentului de la membrii echipajului SMURD, ulterior unul dintre aceștia fiind transportat la UPU Piatra-Neamț.
  Două femei de 47 și 49 de ani care au suferit atacuri de panică au fost preluate de echipajele SMURD și SAJ și transportate la UPU Piatra-Neamț.
  De asemenea au fost asigurate măsurile de prevenire și stingere a incendiilor prin deconectarea bornelor.

  12. 10.09.2023 - Misiune de intervenție în municipiul Roman pentru stingerea unui incendiu produs într-un apartament

  La ora 18:14 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la un apartament situat în municipiul Roman pe strada Aleea Revoluției. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Roman.
  La sosirea pompierilor incendiul se manifesta cu flacără deschisă și degajare de fum în interiorul unei camere a unei garsoniere situată la etajul al treilea. Pompierii au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Au ars obiecte de mobilier, materiale textile și obiecte de uz casnic. De asemenea s-a acționat și pentru evacuarea fumului din interiorul garsonierei și de pa casa scării.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost efectul termic al curentului electric (priză defectă).
  Nu a fost necesară evacuarea locatarilor din bloc și nicio persoană nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

  13. 12.09.2023 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Trifești

  În jurul orei 12:20, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier pe DN 15 în comuna Trifești. În evenimentul rutier au fost implicate o autoutilitară in care se afla doar conducătorul auto și un autoturism în care se aflau trei persoane
  La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Roman.
  Până la sosirea pompierilor cele patru persoane s-au autoevacuat din cele două autovehicule. Un bărbat de 66 de ani a primit îngrijiri medicale de la echipajul SMURD TIM.
  Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.

  14. 12.09.2023 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Crăcăoani

  La ora 14:51, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier în comuna Crăcăoani. În evenimentul rutier au fost implicate un autoturism și o autoutilitară în care se aflau doar conducătorii auto.
  La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Târgu Neamț și SAJ Târgu Neamț.
  Ajunși la locul indicat, pompierii au identificat o victimă încarcerată ce se afla în interiorul autoturismului. Cu ajutorul echipamentelor pentru descarcerare, pompierii au scos victima din autoturism, care a fost preluată de echipajul SAJ și transportată la CPU Târgu Neamț.
  De asemenea s-a acționat și pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor și pentru îndepărtarea autoturismului de pe carosabil.

  15. 12.09.2023 - Misiune de intervenție în municipiul Roman pentru acordarea primului ajutor

  Ca urmare a unei solicitări apel la 112 de la ora 18:56 , echipajul SMURD TIM din cadrul Deta;amentului Roman a intervenit în Parcul din municipiul Roman pentru acordarea primului ajutor unei persoane aflată în SCR ce se afla pe un teren de sport.
  Echipajul SMURD TIM, după efectuarea manevrelor de resuscitare, a transportat și predat victima în curs de resuscitare la CPU Roman.

  16. 13.09.2023 - Misiune de asigurare a măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor în municipiul Piatra-Neamț

  La ora 12:59 pompierii au fost înștiințați despre faptul că se simte miros de gaz într-un bloc de locuințe din municipiul Piatra-Neamț, strada Aleea Armoniei. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț.
  Ajunși la locul solicitării, pompierii au constatat că mirosul de gaz provine dintr-un apartament situat la al doilea etaj, deoarece pe timpul unor lucrări de reamenajare a fost tăiată țeava de gaz. Opt persoane au fost evacuate din bloc. Nicio persoană nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.
  Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire specifice până la sosirea unei echipe de intervenție de la Delgaz Grid pentru remedierea defecțiunii.

  17. 13.09.2023 - Misiune de intervenție în municipiul Piatra-Neamț pentru stingerea unui incendiu produs într-un apartament

  La ora 14:40, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu într-un apartament situat într-un bloc de locuințe de pe strada Aleea Aurorei în municipiul Piatra-Neamț. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț (o autospecială de stingere, o autospecială pentru intervenție și salvare de la înălțime, o autospecială complexă pentru intervenție, o autospecială pentru descarcerare și o ambulanță SMURD).
  Incendiul s-a manifestat în bucătăria unui apartament situat la al treilea etaj. 10 persoane s-au autoevacuat, iar alte 5 au fost evacuate de pompieri și polițiști.
  Pompierii au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Au ars obiecte de mobilier, materiale textile și obiecte de uz casnic din interiorul bucătăriei. De asemenea s-a acționat și pentru evacuarea fumului din interiorul apartamentului și de pe casa scării.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul electric cauzat de un aparat electrocasnic (hotă) lăsat sub tensiune.
  Nicio persoană nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

  18. 13.09.2023 - Misiune de intervenție în comuna Săvinești pentru stingerea unui incendiu produs la un operator economic

  La ora 23:35, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu în comuna Săvinești la un operator economic cu domeniu de activitate prelucrarea lemnului. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Punctul de lucru Roznov și Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț.
  Incendiul s-a manifestat la un buncăr de rumeguș. Pompierii au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Au ars aproximativ 500 kg rumeguș aflat într-un buncăr ce alimenta centrala termica a obiectivului și s-au degradat piese din componența sistemului de alimentare cu rumeguș a centralei.
  Cauza probabilă de producere a incendiului o constituie defectarea instalației pe timpul exploatării.
  Nu au fost victime.

  19. 14.09.2023 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Pângărați

  În jurul orei 06:20, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier în comuna Pângărați. Un autotren (cimentruc) în care se afla doar conducătorul auto s-a răsturnat.
  La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț.
  Conducătorul auto, un bărbat de 51 de ani s-a autoevacuat până la sosirea forțelor de intervenție. Acesta a fost preluat de echipajul SMURD TIM și transportat la UPU Piatra-Neamț.
  Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire a incendiilor și pentru curățarea carosabilului de elementele rezultate în urma evenimentului rutier.

  20. 14.09.2023 - Misiune de intervenție în comuna Vânători Neamț pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată

  La ora 14:15, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu de vegetație uscată în comuna Vânători Neamț. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Târgu Neamț și SVSU Vânători Neamț.
  Având în vedere zona greu accesibilă în care se manifesta incendiul, la locul indicat s-a deplasat și un alpinist din cadrul Detașamentului Piatra-Neamț.
  Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia a ars vegetație uscată și litieră pe o suprafață de aproximativ 100 mp.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.

  21. 18.09.2023 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Alexandru cel Bun

  La ora 19:19, prin apel la 112 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier în localitatea Viișoara din comuna Alexandru cel Bun. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț.
  În evenimentul rutier a fost implicat un autoturism care a părăsit partea carosabilă și a intrat într-un stâlp. În autoturism se afla doar conducătoarea auto care a rămas încarcerată. Cu ajutorul echipamentelor pentru descarcerare pompierii au scos din interiorul autoturismului o femeie de 26 de ani, conștientă cu politraumatisme. Victima a fost preluată de echipajul SMURD TIM și transportată la UPU Piatra-Neamț
  Pompierii au acționat și pentru asigurarea măsurilor de prevenire a incendiilor.

  22. 19.09.2023 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Răucești

  La ora 12:28, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier în comuna Răucești. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul Târgu Neamț, SVSU Răucești și SAJ Târgu Neamț.
  În evenimentul rutier au fost implicate două autoturisme în care se aflau doar conducătorii auto. Până la sosirea forțelor de intervenție, ambii conducători auto s-au autoevacuat. O femeie de 37 de ani și un bărbat de 59 de ani au avut nevoie de îngrijiri medicale, aceștia fiind preluați de echipajele SMURD și SAJ și transportați la CPU Târgu Neamț.
  Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire a incendiilor și pentru îndepărtarea unui autoturism (ce bloca circulația) de pe partea carosabilă.

  23. 19.09.2023 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în municipiul Piatra-Neamț

  La ora 14:10, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier în municipiul Piatra-Neamț, pe strada Dimitrie Leonida. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț și SAJ Piatra-Neamț.
  În evenimentul rutier au fost implicate trei autoturisme în care se aflau câte două persoane. Două persoane, o femeie de 52 de ani și un bărbat de 23 de ani, au avut nevoie de îngrijiri medicale. Acestea au fost preluate de echipajele SMURD TIM și SAJ și transportate la UPU Piatra-Neamț.
  Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire a incendiilor și vor curăța carosabilul de elementele rezultate în urma evenimentului rutier.

  24. 19.09.2023 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Gherăești

  Prin apel la 112, la ora 16:41 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier pe E 85 - DN 2 în localitatea Tețcani din comuna Gherăești. La locul solicitării s-au deplasat trei echipaje de pompieri cu o autospecială pentru descarcerare grea, o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD TIM din cadrul Detașamentului Roman și trei echipaje cu ambulanțe de la SAJ Roman.
  În evenimentul rutier au fost implicate două autoutilitare, un autoturism și un TIR. În urma impactului trei persoane au rămas încarcerate, una în autoutilitară și două în autoturism. Cu ajutorul echipamentelor pentru descarcerare, pompierii au acționat pentru scoaterea celor trei victime (conducătorul autoutilitarei și două pasagere). Toate cele trei victime au fost scoase din autoturisme. O fată de 16 ani, pasageră în autoturism prezenta semne incompatibile cu viața.
  O femeie de 40 de ani și doi bărbați de 20 și 48 de ani au fost preluați de echipajele medicale și transportați la CPU Roman. Un alt bărbat de 39 de ani a primit îngrijiri medicale la locul evenimentului dar a refuzat transportul la spital.
  Pompierii au acționat și pentru asigurarea măsurilor de prevenire a incendiilor și vor curăța carosabilul de elementele rezultate în urma evenimentului rutier.

  25. 19.09.2023 - Misiune de intervenție în municipiul Piatra-Neamț pentru salvarea unei persoane căzută într-o fântână

  La ora 16:30, pompierii au fost înștiințați despre faptul că o persoană a căzut într-o fântână situată pe strada Foișorului din municipiul Piatra-Neamț. La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială complexă pentru intervenție și o ambulanță SMURD TIM din cadrul Detașamentului Piatra-Neamț.
  Ajunși la locul indicat, pompierii au constatat că un bărbat a rămas blocat în fântână ca urmare a unor lucrări de întreținere a acesteia. Pompierii, cu ajutorul echipamentelor specifice au intervenit pentru a scoate din fântâna adâncă de 8 m un bărbat de 42 de ani. Victima a fost preluată de echipajul SMURD TIM și transportată la UPU Piatra-Neamț.

  26. 19.09.2023 - Misiune pirotehnică în comuna Răucești

  Echipa pirotehnică din cadrul ISU Neamț a efectuat o ședință de pregătire de specialitate în teren în comuna Răucești. Pe timpul activităților de pregătire au fost descoperite următoarele muniții:
  - 4 proiectile explozive de calibru 47 mm și
  - 15 cartușe de calibru 7,92 mm.
  Muniţiile, ce provin din Al Doilea Război Mondial, au fost ridicate, transportate și depozitate în condiții de siguranță într-un depozit special amenajat pentru a fi ulterior distruse.

  27. 23.09.2023 - Misiune de intervenție în comuna Doljești pentru stingerea unui incendiu produs la o casă

  În jurul orei 18:15, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o casă situată în localitatea Buruienești din comuna Doljești. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Doljești și Detașamentul de pompieri Roman.
  Incendiul s-a manifestat în bucătărie, cu posibilitatea propagării la întreaga casă. Un bărbat în vârstă de 52 de ani a fost scos din interiorul locuinței, până la sosirea pompierilor. Din păcate, bărbatul nu prezenta semne vitale.
  Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Au ars un aragaz, obiecte de mobilier, materiale textile și un mp din tavanul locuinței.
  Aparatul de gătit (aragazul) lăsat nesupravegheat a fost cauza probabilă de producere a incendiului.

  28. 24.09.2023 - Misiune de intervenție în municipiul Piatra-Neamț pentru deblocarea unei uși a unui apartament

  La ora 09:18 pompierii au fost înștiințați despre faptul că o persoană ce locuiește într-un apartament din municipiul Piatra-Neamț nu răspunde la ușă și nici la telefon. La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială pentru descarcerare și o ambulanță SMURD TIM din cadrul Detașamentului Piatra-Neamț.
  Cu ajutorul echipamentelor specifice din dotarea autospecialei pentru descarcerare, pompierii au intrat în apartamentul situat la primul etaj într-un bloc de locuințe de pe strada Valea Albă. În interiorul unei camere pompierii găsit o femeie de 52 de ani ce necesita îngrijiri medicale. Femeia a primit îngrijiri medicale de la echipajul SMURD TIM după care a fost transportată la UPU Piatra-Neamț.

  29. 24.09.2023 - Misiune pirotehnică în comuna Bicazu Ardelean

  Ca urmare a unui apel la 112, echipa pirotehnică din cadrul ISU Neamț a intervenit pentru asanarea mai multor elemente de muniție descoperite de un bărbat de 39 de ani în comuna Bicazu Ardelean. Acesta a descoperit în zona pasului Bălaj două proiectile explozive de calibru 75 mm, cu ajutorul unui detector de metale.
  Echipa pirotehnică, cu ajutorul echipamentelor specifice, a verificat zona pe o suprafață de aproximativ 1000 mp și a mai descoperit 2 proiectile explozive de calibru 75 mm și 34 cartușe de calibru 7,62 mm.
  Muniția, ce provine din Primul Război Mondial, a fost ridicată, transportată și depozitată în condiții de siguranță într-un depozit special amenajat pentru a fi ulterior distrusă.

  30. 25.09.2023 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în orașul Roznov

  La ora 06:42, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier în orașul Roznov. La locul solicitării s-au deplasat un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și modul de prim ajutor de la Punctul de lucru Roznov și două echipaje cu ambulanțe de la SAJ Piatra-Neamț.
  În evenimentul rutier a fost implicat un autoturism în care se aflau două persoane, care a părăsit partea carosabilă și a lovit un gard, a avariat o țeavă de gaz și a rupt câteva fire de electricitate. Până la sosirea echipajelor SAJ, pompierii au intervenit pentru acordarea primului ajutor conducătorului auto, un bărbat de 71 de ani. Cele două victime au fost preluate de echipajele SAJ și transportate la UPU Piatra-Neamț.
  Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire a incendiilor.
  De asemenea, echipe specializate de la operatorii economici de distribuție a energiei electrice și a gazelor naturale au intervenit pentru remedierea defecțiunilor.

  31. 25.09.2023 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în municipiul Piatra-Neamț

  La ora 07:06 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier pe strada Izvoare din municipiul Piatra-Neamț. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț și SAJ Piatra-Neamț.
  În evenimentul rutier au fost implicate un autoturism în care se afla doar conducătorul auto și un autobuz în care se aflau conducătorul auto și 10 călători. Până la sosirea forțelor de intervenție toți pasagerii s-au autoevacuat. Conducătorul autoturismului, un bărbat de 23 de ani a necesitat îngrijiri medicale. Aceasta a fost preluat de echipajul SAJ și transportat la UPU Piatra-Neamț.
  Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire a incendiilor și pentru curățarea carosabilului de elementele rezultate în urma evenimentului rutier.

  32. 25.09.2023 - Misiune de intervenție în municipiul Piatra-Neamț pentru deblocarea unei uși a unui apartament

  La ora 19:55, pompierii au fost solicitați să intervină pentru deblocarea unei uși de la un apartament situat într-un bloc de locuințe de pe strada Orhei în municipiul Piatra-Neamț. La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială pentru descarcerare și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Piatra-Neamț.
  Cu ajutorul echipamentelor din dotarea autospecialei pentru descarcerare, pompierii au acționat pentru deschiderea ușii. În interiorul apartamentului a fost găsită o femeie de aproximativ 87 de ani, căzută într-o cameră. Aceasta a fost preluată de echipajul SMURD și transportată la UPU Piatra-Neamț.

  33. 27.09.2023 - Misiune de intervenție în comuna Cândești pentru stingerea unui incendiu produs la o casă

  La ora 15:30, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o casă situată în localitatea Vădurele din comuna Cândești. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Cândești, Punctul de lucru Roznov și Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț.
  La sosirea forțelor de intervenție incendiul se manifesta la o anexă gospodărească lipită de locuință. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars acoperișul anexei gospodărești pe o suprafață de 20 mp și bunuri aflate în interiorul acesteia (o ladă frigorifică, alimente, materiale textile, scule etc.).
  Nu au fost victime.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul electric produs de un aparat electrocasnic lăsat sub tensiune.

  34. 28.09.2023 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Botești

  La ora 10:07 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier pe DN 2 în comuna Botești. La locul evenimentului s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD TIM din cadrul Detașamentului Roman.
  În evenimentul rutier au fost implicate un autoturism și o autoutilitară în care se aflau doar conducătorii auto. Un bărbat de 32 de ani, conducătorul autoutilitarei, a primit îngrijiri medicale la locul evenimentului după care a fost transportat la CPU Roman de către echipajul SMURD TIM.
  Pompierii au acționat și pentru asigurarea măsurilor de prevenire a incendiilor.

  35. 29.09.2023 - Misiune de intervenție în comuna Ștefan cel Mare pentru stingerea unui incendiu produs la o hală de producție peleți

  La ora 21:28 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o hală de producție peleți situată în comuna Ștefan cel Mare. La locul solicitării s-au deplasat patru echipaje de pompieri cu trei autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Piatra Neamț.
  Incendiul s-a manifestat în interiorul unei hale în care se prelucra rumegușul, cu posibilitatea propagării la întreaga construcție și la alte spații de depozitare. Pompierii au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars 2 utilaje de prelucrare a rumegușului, scule, rumeguș și acoperișul construcției pe o suprafață de aproximativ 100 mp.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul electric.
  Două persoane, o femeie de 23 de ani și un bărbat de 24 de ani, au fost asistate medical de echipajul SMURD deoarece au suferit atacuri de panică.

  36. 30.09.2023 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Borlești

  La ora 10:51 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier în localitatea Ruseni din comuna Borlești. În evenimentul rutier au fost implicate două autoturisme în care se aflau doar conducătorii auto.
  La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD din cadrul Punctului de lucru Roznov și un echipaj cu ambulanță de la SAJ.
  Conducătorii auto (doi bărbați de 60 de ani) au primit îngrijiri medicale la locul evenimentului de la echipajele SMURD și SAJ, unul dintre aceștia fiind transportați la UPU Piatra Neamț.
  Pompierii au acționat și pentru asigurarea măsurilor de prevenire a incendiilor și pentru curățarea carosabilului de elementele rezultate în urma evenimentului rutier.

  37. 30.09.2023 - Misiune de salvare a unei persoane lovite de o stâncă în Cheile Bicazului

  La ora 11:25, prin apel la 112 a fost anunțat faptul că o persoană a fost lovită de o piatră într-o zonă greu accesibilă din Cheile Bicazului. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Salvamont Neamț și Harghita, SVSU Bicaz Chei, SAJ Bicaz și Detașamentul de pompieri Piatra Neamț (o autospecială complexă pentru intervenție și o ambulanță SMURD TIM).
  Primele informații primite au transmis faptul că persoana este în stare de inconștiență, astfel a fost solicitat și un elicopter SMURD.
  Forțele de intervenție au acționat pentru coborârea unui bărbat pentru a putea fi preluat de echipajul SMURD TIM în vederea transportului la elicopter.

  Compartimentul Informare și Relații Publice