Interventii în situații de urgență

 • MISIUNI DESFĂȘURATE DE ISU NEAMȚ.
  ÎN LUNA IUNIE2024.
  (EVIDENȚA ȘTIRILOR DE PRESĂ/ BULETINELOR INFORMATIVE DISEMINATE CĂTRE MASS-MEDIA).

  1. 01.06.2024 - Mesaj RO-ALERT pentru semnalarea prezenței unui urs în comuna Bicaz Chei

  La ora 16:15 a fost semnalată prezența unui urs în comuna Bicaz Chei, între centru și cariera de piatră. ISU Neamț a transmis mesaj RO-ALERT cetățenilor din zona în care a fost semnalată prezența animalului.

  2. 03.06.2024 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Ruginoasa

  La ora 08:20, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier pe DN 15D, în comuna Ruginoasa, unde au fost implicate un autoturism și un autocamion în care se afla doar conducătorii auto. În urma impactului, conducătorul autoturismului a rămas încarcerată.
  La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Roman și SAJ. Cu ajutorul echipamentelor specifice, pompierii au acționat pentru scoaterea victimei din autoturism. Din păcate, bărbatul de 57 de ani prezenta semne incompatibile cu viața.
  Pompierii au acționat și pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.

  3. 03.06.2024 Misiune în comuna Săvinești pentru căutarea unei persoane posibil înecată

  Pompierii au fost solicitați de către IPJ Neamț, să intervină pentru căutarea unei persoane posibil înecată în canalul de fugă a râului Bistrița, în comuna Săvinești. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț.

  4. 03.06.2024 - Mesaj RO-ALERT pentru semnalarea prezenței unor urși în comuna Bicaz Ardelean

  În jurul orei 18:30, a fost semnalată prezența unui urs cu 2 pui în comuna Bicaz Ardelean, sat Toșorog, zona Imaș. ISU Neamț a transmis mesaj RO-ALERT cetățenilor din zona în care a fost semnalată prezența animalelor.

  5. 04.06.2024 - Misiune de intervenție în municipiul Piatra-Neamț pentru stingerea unui incendiu produs la un operator de servicii poștale

  La ora 04:00, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu în municipiul Piatra-Neamț, pe strada Mărăței, la o clădire ce aparține Poştei Române. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț (două autospeciale de stingere, o ambulanță SMURD și o autospecială pentru descarcerare).
  La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta cu flacără deschisă și degajare de fum în interiorul unei încăperi. Pompierii, cu ajutorul echipamentelor specifice din dotarea autospecialei pentru descarcerare, au acționat pentru deblocarea căii de acces și tăierea gratiilor de la fereastra încăperii în care se manifesta incendiul. Ulterior s-a intervenit pentru localizarea și lichidarea incendiului și pentru evacuarea fumului din clădire. Au ars obiecte de mobilier, documente, cartoane etc.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost efectul termic al curentului electric.

  6. 04.06.2024 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Gâdinți

  La ora 10:00, pompierii au fost solicitați să intervină pe DN 15D, în comuna Gâdinți la un accident rutier, unde au fost implicate o autocisternă încărcată cu motorină și o autobasculantă în care se aflau doar conducătorii auto. La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Roman și un echipaj cu ambulanță de la SAJ.
  După recunoașterea efectuată de echipajele sosite la locul evenimentului, s-a constatat că autocisterna nu prezintă avarii și nu sunt scurgeri de carburanți.
  Cei doi conducători auto au necesitat îngrijiri medicale, fiind preluați de echipajele SMURD și SAJ și transportați la CPU Roman.
  Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.

  7. 05.06.2024 - Misiune în comuna Săvinești pentru căutarea unei persoane posibil înecată

  La ora 12:00, pompierii au reluat misiunea de căutare din data de 04.06.2024 din comuna Săvinești, a unei persoane posibil înecată în canalul de fugă a râului Bistrița.
  La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț. Alături de scafandrii de la ISU Neamț au participat și doi scafandri de la ISU Iași.

  8. 05.06.2024 - Misiune de intervenție în comuna Oniceni pentru stingerea unui incendiu produs la o casă

  La ora 15:42, pompierii au fost solicitați să intervină în comuna Oniceni pentru stingerea unui incendiu produs la o casă din satul Pietrosu. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Oniceni (o autospecială de stingere), Punctul de lucru Poienari (o autospecială de stingere) și Detașamentul de pompieri Roman (o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD).
  La sosirea primelor echipaje de intervenție incendiul se manifesta generalizat la acoperiș și în interiorul unei case P+M. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 350 mp, 10 ferestre și două uși din pvc, bunuri din interiorul locuinței (aragaz, obiecte de mobilier etc.), 100 kg lemn de foc, 500 Kg de porumb, o clocitoare și 40 pui.
  Scurtcircuitul electric a fost cauza probabilă de producere a incendiului.

  9. 05.06.2024 - Mesaj RO-ALERT pentru semnalarea prezenței unui urs în comuna Bicazu Ardelean

  În jurul orei 22:00, a fost semnalată prezența unui urs în comuna Bicazu Ardelean, sat Toșorog, în zona bisericii. ISU Neamț a transmis mesaj RO-ALERT cetățenilor din zona în care a fost semnalată prezența animalului.

  10. 06.06.2024 - Mesaj RO-ALERT pentru semnalarea prezenței unui urs în comuna Bicaz Chei

  În jurul orei 08:50, a fost semnalată prezența unui urs în comuna Bicaz Chei (în curtea unei gospodării din apropierea bisericii). ISU Neamț a transmis mesaj RO-ALERT cetățenilor din zona în care a fost semnalată prezența animalului.

  11. 06.06.2024 - Misiune de intervenție în comuna Zănești pentru stingerea unui incendiu produs la o casă

  La ora 10:55, prin apel la 112, pompierii au fost solicitați să intervină în comuna Zănești pentru stingerea unui incendiu produs la o casă din satul Traian. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Punctul de lucru Roznov, Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț și SVSU Zănești.
  Incendiul se manifesta în podul casei și al unei anexe alipită. Pompierii au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars aproximativ 10 mp din acoperișul comun al casei și anexei.
  Aparatul de gătit lăsat nesupravegheat a fost cauza probabilă de producere a incendiului.
  Nu au fost victime.

  12. 06.06.2024 - Misiune de intervenție în comuna Podoleni pentru salvarea unei persoane prinsă sub un atelaj hipo

  În jurul orei 17:20, pompierii au fost solicitați să intervină în comuna Podoleni pentru scoaterea unei persoane de sub un atelaj hipo. La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD din cadrul Punctului de lucru Roznov.
  Ajunși la locul indicat, pompierii au constatat că între atelaj și cai se afla un bărbat, semiconștient. Acesta a fost scos de sub atelaj și preluat de echipajul SMURD. După acordarea primului ajutor, bărbatul în vârstă de 61 de ani a fost transportat la UPU Piatra-Neamț.

  13. 06.06.2024 - Misiune de intervenție în comuna Borlești pentru salvarea unui animal din mediu ostil

  La ora 20:44, pompierii au fost solicitați să intervină în comuna Borlești pentru scoaterea unei bovine căzută în beci, într-o gospodărie din satul Ruseni.
  La locul solicitării s-a deplasat un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare din cadrul Punctului de lucru Roznov. Cu ajutorul echipamentelor și procedeelor specifice s-a acționat pentru scoaterea animalului din mediul ostil.

  14. 07.06.2024 - Misiune în comuna Săvinești pentru căutarea unei persoane posibil înecată

  În jurul orei 10:00, pompierii au reluat misiunea de căutare, din data de 04.06.2024 din comuna Săvinești, a unei persoane posibil înecată în canalul de fugă a râului Bistrița.
  La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț (o autospecială pentru scafandri, o barcă și o ambulanță SMURD). Alături de scafandrii de la ISU Neamț au participat și doi scafandri de la ISU Iași.
  În apropierea Microcentralei Roznov a fost găsit un bărbat ce nu prezintă semne vitale. Organele abilitate din cadrul IPJ au stabilit identitatea persoanei.

  15. 07.06.2024 - Misiune de intervenție în comuna Grumăzești pentru îndepărtarea unui arbore căzut

  Ca urmare a manifestării fenomenelor meteorologice, un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare din cadrul Detașamentului Târgu-Neamț a intervenit în comuna Grumăzești pentru îndepărtarea unui arbore căzut peste firele rețelei electrice.

  16. 09.06.2024 - Misiune de intervenție în municipiul Piatra-Neamț pentru deblocarea ușii unui apartament

  La ora 08:35, pompierii au fost solicitați să intervină în municipiul Piatra-Neamț pentru deblocarea căii de acces a unui apartament situat într-un bloc de locuințe de pe strada Veseliei. La locul solicitării au fost alocate două echipaje de pompieri cu o autospecială pentru descarcerare și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Piatra-Neamț.
  Cu ajutorul echipamentelor specifice din dotarea autospecialei pentru descarcerare, pompierii au acționat pentru deschiderea ușii de la apartamentul situat la primul etaj, iar într-una din camere a fost găsită o femeie căzută, conștientă și cooperantă. Femeia în vârstă de 69 de ani a fost preluată de echipajul SMURD și transportată la UPU Piatra-Neamț.

  17. 09.06.2024 - Misiune de intervenție în comuna Poienari pentru stingerea unui incendiu produs la o casă

  În jurul orei 16:35, pompierii au fost solicitați să intervină în comuna Poienari pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Punctul de lucru Poienari (o autospecială de stingere) și Detașamentul de pompieri Roman (o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD).
  La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta în interiorul locuinței și la acoperișul acesteia, existând posibilitatea generalizării la întreaga construcție și propagarea la anexele gospodărești. În locuință nu se aflau persoane.
  Pompierii au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars 50 mp din acoperișul locuinței, tâmplăria aferentă de la două ferestre și trei uși, obiecte de mobilier, materiale textile, aparate electrocasnice, obiecte de uz casnic, documente etc.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost fumatul.

  18. 09.06.2024 - Mesaj RO-ALERT pentru semnalarea prezenței unor urși în comuna Grințieș

  În jurul orei 19:35, a fost semnalată prezența unei ursoaice cu doi pui în apropierea unei gospodării din satul Bradu, comuna Grințieș. ISU Neamț a transmis mesaj RO-ALERT cetățenilor din zona în care a fost semnalată prezența animalelor.

  19. 10.06.2024 - Misiune de intervenție în comuna Grumăzești pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism

  La ora 15:24, pompierii au fost solicitați să intervină în comuna Grumăzești pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism. La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Târgu-Neamț.
  La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta cu flacără deschisă în interiorul compartimentului motor al unui autoturism parcat în interiorul unei proprietăți. Pompierii au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului.
  Nicio persoană nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.
  Scurtcircuitul electric a fost cauza probabilă de producere a incendiului.

  20. 10.06.2024 - Misiuni de intervenție pentru înlăturarea efectelor negative produse de fenomenele meteo periculoase în județul Neamț

  Ca urmare a manifestării fenomenelor meteorologice din 10.06.2024, forțe și mijloace de intervenție din cadrul ISU Neamț au acționat pentru limitarea efectelor produse astfel:
  - în municipiul Roman, pe bulevardul Roman Mușat un echipaj din cadrul Detașamentului Roman cu o autospecială de stingere și o autospecială pentru salvare de la înălțime a intervenit alături de SVSU Roman pentru îndepărtarea unor bucăți din acoperișul unui bloc cu patru etaje.
  - în localitatea Ruseni, comuna Borlești voluntari din cadrul SVSU Borlești au intervenit pentru îndepărtarea acoperișului unei case care a fost luat de vânt.
  - în comuna Bicaz Chei voluntari din cadrul SVSU Bicaz Chei, alături de doi lucrători de la SDN și doi polițiști au intervenit pentru îndepărtarea unor copaci căzuți pe DN 12C.
  - în municipiul Piatra-Neamț, pe strada Independenței un echipaj din cadrul Detașamentului Piatra-Neamț cu o autospecială complexă de intervenție a intervenit pentru îndepărtarea unui copac căzut peste firele rețelei electrice.
  - în municipiul Piatra-Neamț, pe strada Mihai Viteazu voluntari din cadrul SVSU Piatra-Neamț au intervenit pentru îndepărtarea unui copac căzut.

  21. 11.06.2024 - Misiuni de intervenție pentru înlăturarea efectelor negative produse de fenomenele meteo periculoase în județul Neamț

  În data de 11.06.2024, forțe și mijloace de intervenție de la ISU Neamț, SVSU, Delgaz Grid și SDN au intervenit pentru înlăturarea efectelor negative generate de fenomenele meteo, altfel:
  - în municipiul Piatra-Neamț, pe străzile Orhei, Unirii, George Coșbuc și pe bulevardul 9 Mai, pentru îndepărtarea unor arbori căzuți;
  - pe DJ 156 între localitățile Boțești și Girov pentru îndepărtarea unui arbore căzut;
  - în comuna Vânători Neamț, pe strada Ștefan cel Mare, pentru evacuarea apei dintr-o curte și un beci;
  - în orașul Târgu-Neamț, pe străzile Mihai Viteazul, Mihail Sadoveanu, Cuza Vodă și Bogdan Petriceicu Hașdeu, pentru evacuarea apei din două curți și un subsol;
  - în satul Boțești din comuna Girov pentru evacuarea apei dintr-o curte;
  - în satul Răucești pentru evacuarea apei dintr-o curte;
  - în satul Turturești din comuna Girov pentru îndepărtarea unor aluviuni de pe DN 15D;
  - în satul Boțești din comuna Girov pentru îndepărtarea unui copac căzut pe firele de curent electric;
  - în comuna Bahna pentru îndepărtarea a doi stâlpi de lemn căzuți pe carosabil;
  - în comuna Grumăzești pentru evacuarea apei dintr-o curte inundată;
  - în satul Vad din comuna Dragomirești pentru evacuarea apei dintr-o curte inundată;
  - în satul Homiceni din comuna Bârgăuani pentru evacuarea apei dintr-o curte inundată;
  - în satul Căciulești din comuna Girov pentru evacuarea apei din mai multe gospodării.

  22. 12.06.2024 - Mesaj RO-ALERT pentru semnalarea prezenței unui urs în comuna Bicaz Chei

  În jurul orei 08:45 a fost semnalată prezența unui urs în comuna Bicaz Chei, în zona străzilor Privighetorii și Lunca Bisericii. ISU Neamț a transmis mesaj RO-ALERT cetățenilor din zona în care a fost semnalată prezența animalului.

  23. 12.06.2024 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Poiana Teiului

  La ora 13:00, pompierii au fost solicitați să intervină în comuna Poiana Teiului la un accident rutier produs pe DN 15, unde un autoturism în care se afla doar conducătorul auto a părăsit partea carosabilă, a intrat într-un cap de pod și s-a răsturnat.
  La locul solicitării au fost alocate două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD din cadrul Gărzii nr. 2 de intervenție Poiana Teiului.
  Conducătorul auto, în vârstă de 63 de ani a primit îngrijiri medicale la locul evenimentului, refuzând transportul la spital.
  Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.

  24. 12.06.2024 - Mesaj RO-ALERT pentru semnalarea prezenței unui urs în comuna Bicaz Chei

  În jurul orei 14:50 a fost semnalată prezența unui urs în comuna Bicaz Chei, în zona străzii Lunca Bisericii. ISU Neamț a transmis mesaj RO-ALERT cetățenilor din zona în care a fost semnalată prezența animalului.

  25. 12.06.2024 - Mesaj RO-ALERT pentru semnalarea prezenței unui urs în comuna Bicaz Chei

  În jurul orei 16:30 a fost semnalată prezența unui urs în comuna Bicaz Chei, în zona străzii Trifeni. ISU Neamț a transmis mesaj RO-ALERT cetățenilor din zona în care a fost semnalată prezența animalului.

  26. 15.06.2024 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Tupilați

  În jurul orei 03:30, pompierii au fost solicitați să intervină în comuna Tupilați la un accident rutier, unde au fost implicate un autoturism în care se aflau trei persoane și o autoutilitară în care se afla doar conducătorul auto. La locul evenimentului au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Roman (o autospecială pentru descarcerare, o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD), Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț (două ambulanțe SMURD TIM și EPA) și IPJ.
  Ajunși la locul indicat, pompierii au găsit în autoturism conducătorul auto încarcerat, iar celelalte trei persoane implicate în eveniment evacuate. Cu ajutorul echipamentelor și procedeelor specifice s-a acționat pentru scoaterea bărbatului din autoturism. Bărbatul de 51 de ani, cu multiple traumatisme, a fost preluat de echipajul SMURD TIM care ulterior l-au transportat la UPU Piatra-Neamț. Alte două femei de 50 și 21 de ani, pasagere în autoturism, au necesitat îngrijiri medicale, fiind preluate și transportate de echipajele SMURD la spital.
  Pompierii au acționat și pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.

  27. 17.06.2024 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Horia

  La ora 12:04, pompierii au fost solicitați să intervină pe E85, la ieșirea din Horia spre Bacău, la un accident rutier unde au fost implicate un autoturism și un utilaj auto cu cisternă atașată în care se aflau doar conducătorii auto. Cisterna nu avea nicio încărcătură. La locul evenimentului au fost alocate forțe și mijloace de intervenție din cadrul Detașamentului de pompieri Roman (o autospecială pentru descarcerare și o autospecială de stingere), SAJ și IPJ.
  Până la sosirea pompierilor, un bărbat de aproximativ 35 de ani, conducătorul auto, a fost evacuat din interiorul autoturismului de către participanții la trafic. Acesta a fost preluat și evaluat medical de echipajul SAJ aflat la locul evenimentului, ulterior fiind transportat la CPU Roman.
  Pompierii au intervenit pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor și pentru curățarea carosabilului de elementele rezultate în evenimentul rutier.

  28. 19.06.2024 - Misiune de intervenție în municipiul Piatra-Neamț pentru stingerea unui incendiu produs într-un apartament

  La ora 18:20, pompierii au fost solicitați să intervină în municipiul Piatra-Neamț pentru stingerea unui incendiu produs într-un apartament situat într-un bloc de locuințe de pe strada 1 Decembrie 1918. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț (două autospeciale de stingere, o autospecială pentru intervenție și salvare de la înălțime, o ambulanță SMURD) și IPJ.
  Până la sosirea forțelor de intervenție, proprietara apartamentului, în vârstă de 73 de ani, s-a autoevacuat. Aceasta a fost asistată medical de echipajul SMURD, ulterior refuzând transportul la spital.
  Ajunși la locul indicat, pompierii au constatat că incendiul se manifesta cu flacără și degajări de fum în bucătăria unui apartament de la etajul VII. Pompierii au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars obiecte de mobilier și articole de uz casnic. De asemenea s-a acționat pentru evacuarea fumului din interiorul apartamentului și de pe casa scării.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații închise (candelă lăsată nesupravegheată).

  29. 19.06.2024 - Misiune de intervenție în comuna Piatra Șoimului pentru salvarea unei persoane din mediu ostil

  La ora 09:33, prin apel la 112, pompierii au fost înștiințați despre faptul că, în pădurea din satul Negulești (comuna Piatra Șoimului) o persoană a căzut într-o râpă. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț (o autospecială complexă pentru intervenție și o ambulanță SMURD TIM) și Salvamont.
  Ajunși la locul indicat, pompierii au găsit o persoană căzută într-o rapă, cu o adâncime de aproximativ 20 m. Echipajul medical, ajuns la victimă, a constat că aceasta prezintă multiple traumatisme și necesită transportul la o unitate spitalicească.
  Cu ajutorul echipamentelor din dotarea autospecialei complexe pentru intervenție, s-a acționat pentru evacuarea victimei din mediul ostil. Bărbatul de 34 de ani a fost preluat de echipajul SMURD TIM și transportat la UPU Piatra-Neamț.

  30. 19.06.2024 - Misiune pirotehnică în comuna Văleni

  În data de 19.06.2024, echipa pirotehnică a intervenit in comuna Văleni pentru asanarea a 10 proiectile explozive de calibru 47 mm. Acestea au fost descoperite de o femeie de 49 ani în pădurea din comuna Văleni, cu ajutorul unui detector de metale.
  Cu ajutorul echipamentelor din dotarea autospecialei pirotehnice, pirotehnicienii au verificat zona pe o suprafață de aproximativ 100 mp și au mai descoperit încă 20 proiectile explozive de calibru 47 mm.
  Muniţiile descoperite, ce provin din Al Doilea Război Mondial, au fost ridicate, transportate și depozitate, în condiții de siguranță, într-un depozit special amenajat pentru a fi ulterior distruse.

  31. 20.06.2024 - Misiune de intervenție în comuna Petricani pentru salvarea unui câine din mediu ostil

  Prin apel la 112, la ora 08:51, pompierii au fost solicitați să intervină în localitatea Țolici din comuna Petricani, pentru scoaterea unui câine care era blocat într-un spațiu îngust, între două construcții.
  La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Târgu-Neamț. Cu ajutorul echipamentelor specifice, pompierii au acționat pentru scoaterea câinelui, ulterior fiind predat proprietarului.

  32. 20.06.2024 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Secuieni

  La ora 12:25, pompierii au fost solicitați să intervină în comuna Secuieni la un accident rutier, unde un autoturism în care se afla doar conducătorul auto a părăsit partea carosabilă, a căzut în șanț și s-a oprit într-un cap de pod. La locul evenimentului au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Roman.
  La sosirea pompierilor, conducătorul auto era ieșit din autoturism. Bărbatul de 70 de ani a necesitat îngrijiri medicale, fiind preluat de echipajul SMURD TIM și transportat la CPU Roman.
  Pompierii au acționat și pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.

  33. 20.06.2024 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în orașul Roznov

  La ora 15:00, pompierii au fost solicitați să intervină în orașul Roznov la un accident rutier, unde au fost implicate un autoturism și o autoutilitară în care se aflau doar conducătorii auto. La locul evenimentului au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț si SAJ.
  La sosirea pompierilor, cele două persoane erau evacuate. Un bărbat de 47 de ani, conducătorul autoturismului a fost preluat de echipajul SAJ și transportat la UPU Piatra-Neamț.
  Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.

  34. 20.06.2024 - Misiune pirotehnică în comuna Ghindăoani

  Echipa pirotehnică a intervenit în comuna Ghindăoani pentru asanarea a 223 de cartușe de calibrul 7,92 și unui săculeț de pulbere. Acestea au fost descoperite de un bărbat, în gospodăria sa, pe timpul efectuării unor lucrări de consolidare a casei.
  Cu ajutorul echipamentelor din dotarea autospecialei pirotehnice, pirotehnicienii au verificat zona pe o suprafață de aproximativ 100 mp și nu au mai găsit alte elemente de muniție.
  Muniţiile descoperite, ce provin din Al Doilea Război Mondial, au fost ridicate, transportate și depozitate, în condiții de siguranță, într-un depozit special amenajat pentru a fi ulterior distruse.

  35. 20.06.2024 - Misiune de intervenție în municipiul Piatra-Neamț pentru stingerea unui incendiu produs într-un apartament

  La ora 16:26, pompierii au fost solicitați să intervină în municipiul Piatra-Neamț pentru stingerea unui incendiu produs într-un apartament situat la etajul trei al unui bloc de locuințe de pe strada Mărăței. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț (două autospeciale de stingere, o autospecială pentru intervenție și salvare de la înălțime, o ambulanță SMURD).
  Până la sosirea forțelor de intervenție, 15 persoane s-au autoevacuat.
  Ajunși la locul indicat, pompierii au constatat că incendiul se manifesta cu flacără și degajări mari de fum în interiorul unei camere a unui apartament cu o cameră. Pompierii au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars obiecte de mobilier, aparatură electrocasnică și s-au deteriorat pereții apartamentului.
  Cu ajutorul ventilatorului s-a acționat pentru evacuarea fumului din interiorul apartamentului și de pe casa scării.
  Nicio persoană nu avut nevoie de îngrijiri medicale.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul electric.

  36. 23.06.2024 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în municipiul Roman

  La ora 14:55, pompierii au fost solicitați să intervină pe strada Petru Rareș din municipiul Roman la un accident rutier, unde un autoturism în care se afla doar conducătorul auto a părăsit partea carosabilă și a intrat în gardul unei case. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Roman și IPJ.
  Până la sosirea forțelor de intervenție, conducătorul auto s-a autoevacuat. Bărbatul de aproximativ 57 de ani a fost evaluat de echipajul SMURD TIM dar a refuzat transportul la spital.
  Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire a incendiilor și pentru îndepărtarea autoturismului de pe trotuar.

  37. 23.06.2024 - Misiune de intervenție în municipiul Piatra-Neamț pentru deblocarea unei uși

  În jurul orei 16:45, pompierii au fost solicitați să intervină în municipiul Piatra-Neamț, pentru deblocarea unei uși de la un apartament situat la parterul unui bloc de locuințe de pe strada Progresului. La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială complexă pentru intervenție și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Piatra-Neamț.
  Pompierii au intrat în apartament, prin balcon, iar în interiorul unei camere au găsit o femeie căzută. Femeia de 85 de ani, conștientă și cooperantă, a fost asistată medical de echipajul SMURD, ulterior refuzând transportul la spital.

  38. 23.06.2024 - Misiune de intervenție în comuna Hangu pentru stingerea unui incendiu produs la o casă

  În jurul orei 18:30, pompierii au fost solicitați să intervină în comuna Hangu pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Garda nr 2 de Intervenție Poiana Teiului și SVSU Hangu.
  La sosirea pompierilor incendiul se manifesta în interiorul unei bucătării, în apropierea sobei. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars obiecte de mobilier, materiale textile și lemne de foc.
  Scânteile căzute pe materiale combustibile a fost cauza probabilă de producere a incendiului.

  39. 24.06.2024 - Misiune de intervenție în comuna Gherăești pentru stingerea unui incendiu produs la o gospodărie.

  Coșul de fum neprotejat termic față de materialele combustibile a provocat pagube semnificative într-o gospodărie din comuna Gherăești

  În data de 24.06.2024, la ora 00:23, pompierii au fost solicitați să intervină în satul Tețcani din comuna Gherăești pentru stingerea unui incendiu produs într-o gospodărie. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Roman și SVSU Gherăești.
  La sosirea pompierilor incendiul se manifesta violent, cu flacără deschisă, la un adăpost pentru animale, o anexă gospodărească (bucătărie de vară), un adăpost pentru plante furajere și acoperișul casei P+1.
  Având în vedere suprafața mare afectată de incendiu au fost solicitate în sprijin forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Săbăoani și Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț.
  Până la sosirea pompierilor, proprietarii gospodăriei au fost scoși de către cetățenii care au observat incendiul. De asemenea au fost evacuate 20 de vite și 8 porci din interiorul adăpostului pentru animale.
  Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului aproximativ 6 ore. Bilanțul pierderilor a fost semnificativ: anexa gospodărească cu bunurile din interiorul acesteia, adăpostul pentru animale în care se mai aflau 7 vite și 32 porci, adăpostul pentru plante furajere în care se aflau aproximativ 17 t de fân și acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 120 mp.
  Efectul termic cauzat de coșul de fum neprotejat termic față de materialele combustibile a fost cauza probabilă de producere a incendiului.
  Nicio persoană nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

  40. 24.06.2024 - Misiune de intervenție în comuna Oniceni pentru salvarea unui copil din mediu ostil

  La ora 15:50, pompierii au fost solicitați să intervină în satul Poiana Humei (comuna Oniceni) pentru salvarea unui copil căzut într-o fântână. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Punctul de lucru Poienari, Detașamentul de pompieri Roman și SVSU Oniceni.
  Până la sosirea pompierilor, copilul a fost scos din fântâna adâncă de aproximativ 16 m. Fetița de 6 ani, conștientă, cooperantă și cu multiple traumatisme a primit îngrijiri medicale de la echipajul SMURD TIM, ulterior fiind transportată la CPU Roman.

  41. 24.06.2024 - Misiune de intervenție în comuna Grințieș pentru stingerea unui incendiu produs la o gospodărie.

  O gospodărie din comuna Grințieș afectată de jocul copiilor cu focul
  La ora 22:00, pompierii au fost solicitați să intervină în comuna Grințieș pentru stingerea unui incendiu produs într-o gospodărie. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Garda nr 2 de Intervenție Poiana Teiului și SVSU Grințieș.
  La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta la acoperișul unei anexe gospodărești (adăpost pentru animale și plante furajere) cu posibilitatea propagării la întreaga construcție și la două locuințe din vecinătate. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars acoperișul construcției pe o suprafață de aproximativ 60 mp, două tone de plante furajere, o drujbă, materiale textile etc.
  Jocul copiilor cu focul a fost cauza probabilă de producere a incendiului.

  42. 26.06.2024 - Misiune de intervenție în comuna Petricani pentru salvarea unei vulpi din mediu ostil

  Pompierii pietreni au fost solicitați să salveze o vulpe dintr-un bazin pentru decantare dezafectat de pe platforma Săvinești. Animalul se afla în acest loc de câteva zile.
  Cu ajutorul echipamentelor din dotarea autospecialei complexe pentru intervenție, pompierii au reușit să scoată animalul din mediul ostil și să-l elibereze în mediul natural.

  43. 26.06.2024 - Misiune de intervenție în municipiul Roman pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism

  La ora 15:20, pompierii au fost solicitați să intervină în municipiul Roman pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism situat într-o parcare de pe strada CA Rosetti.
  La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Roman.
  La sosirea pompierilor incendiul se manifesta cu flacără la nivelul compartimentului motor și în interiorul autoturismului, existând posibilitatea generalizării la întregul autoturism.
  Pompierii au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars elementele combustibile de la compartimentul motor, bordul, scaunul din față dreapta și documente.
  Scurtcircuitul electric a fost cauza probabilă de producere a incendiului.

  44. 26.06.2024 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Bozieni

  La ora 18:26, pompierii au fost solicitați să intervină în satul Crăiești din comuna Bozieni la un accident rutier produs între două autoturisme în care se aflau 6 adulți și un copil.
  La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Punctul de lucru Poienari (o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD), SAJ Roman și IPJ.
  Toate persoanele implicate în evenimentul rutier s-au autoevacuat până la sosirea forțelor de intervenție. Trei femei cu vârste cuprinse între 24 și 28 de ani, un copil de 4 ani și un bărbat de 36 de ani au necesitat îngrijiri medicale, fiind preluate și transportate de echipajele SAJ și SMURD la CPU Roman.
  Pompierii au acționat și pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.

  45. 26.06.2024 - Misiune de intervenție în comuna Alexandru cel Bun pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă gospodărească

  La ora 18:05, pompierii au fost solicitați să intervină în comuna Alexandru cel Bun pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă gospodărească din satul Bisericani.
  La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț.
  Incendiul s-a manifestat la acoperișul unei bucătării de vară, existând posibilitatea propagării la întreaga construcție și la locuința aflată în imediata vecinătate. Pompierii au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars aproximativ 10 mp din acoperișul anexei.
  Efectul termic cauzat de coșul de fum neprotejat termic față de materialele combustibile a fost cauza probabilă de producere a incendiului.

  46. 27.06.2024 - Misiune de intervenție în municipiul Piatra-Neamț pentru stingerea unui incendiu produs la un apartament

  La ora 12:00, pompierii au fost solicitați să intervină în municipiul Piatra-Neamț pentru stingerea unui incendiu produs într-un apartament dintr-un bloc de locuințe de pe strada 1 Decembrie 1918. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț (o autospecială de stingere, o autospecială de stingere cu hidroperforare și o ambulanță SMURD), SVSU Piatra-Neamț și IPJ.
  Incendiul s-a manifestat cu flacără deschisă și degajare mare de fum în interiorul unui apartament situat la parterul unui bloc de locuințe P+4.
  Până la sosirea forțelor de intervenție, din interiorul apartamentului s-a autoevacuat un copil de șapte ani. Acesta a fost preluat de echipajul SMURD pentru îngrijiri medicale deoarece prezenta intoxicație cu fum. După evaluarea și acordarea asistenței medicale, copilul a fost transportat la UPU Piatra-Neamț.
  Echipa Delgaz Grid a acționat pentru întreruperea alimentării cu energie electrică. Pompierii au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars bunurile materiale din interiorul unei camere și din holul apartamentului.
  Concomitent cu misiunea de stingere a incendiului s-a constituit o echipă de căutare-salvare pentru identificarea unor persoane care s-ar fi putut afla în interiorul apartamentului. Din fericire în interiorul apartamentului nu se mai aflau alte persoane.
  De asemenea s-a acționat cu ajutorul ventilatorului pentru evacuarea fumului din interiorul apartamentului și de pe casa scării.
  O mamă cu doi copii au fost evacuați de pompieri dintr-un apartament situat la primul etaj, deoarece apartamentul era inundat cu fum. Femeia de 27 de ani a fost evaluată de echipajul SMURD, ulterior fiind preluată de un echipaj de la SAJ și transportată la UPU Piatra-Neamț.
  Jocul copiilor cu focul a fost cauza probabilă de producere a incendiului.

  47. 27.06.2024 - Misiune de intervenție în comuna Pângărați pentru stingerea unui incendiu produs la o casă parohială.

  Un scurtcircuit electric a provocat pagube importante la casa parohială din satul Oanțu
  La ora 02:44, prin apel la 112, pompierii au fost solicitați să intervină în comuna Pângărați pentru stingerea unui incendiu produs la casa parohială din satul Oanțu. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț (patru autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD), SVSU Pângărați și Detașamentul de pompieri Târgu-Neamț (o autospecială de stingere).
  Doi adulți și trei copii s-au autoevacuat din interiorul locuinței până la sosirea forțelor de intervenție.
  La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta generalizat la acoperiș și în mansarda casei, existând posibilitatea generalizării la întreaga construcție dar și la casa praznicală ce se afla la o distanță apropiată. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars acoperișul si mansarda casei pe o suprafață de aproximativ 300 mp, tâmplăria aferentă de la șapte ferestre și o ușă, mobilier, articole textile și aparate electrocasnice. De asemenea s-a deteriorat izolația exterioară a casei pe o suprafață de aproximativ 100 mp, planșeul locuinței pe o suprafață de aproximativ 200 mp și alte bunuri.
  O femeie în vârstă de 37 de ani a fost asistată medical de echipajul SMURD la locul evenimentului deoarece a suferit atac de panică.
  Scurtcircuitul electric a fost cauza probabilă de producere a incendiului.
  Misiunea pompierilor a fost finalizată în jurul orei 07:00.

  48. 28.06.2024 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Dumbrava Roșie

  În jurul orei 16:15, pompierii au fost solicitați să intervină pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la un eveniment rutier produs în comuna Dumbrava Roșie. În evenimentul rutier au fost implicate un autoturism și două autoutilitare în care se aflau patru persoane. Toate persoanele s-au autoevacuat până la sosirea forțelor de intervenție, niciuna dintre acestea nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.
  Echipajul de pompieri a acționat pentru deconectarea bornelor în vederea îndepărtării riscului de incendiu și pentru curățarea carosabilului de elementele rezultate în urma evenimentului rutier.

  49. 29.06.2024 - Misiune de intervenție în comuna Borca pentru stingerea unui incendiu produs la o casă

  La ora 02:13, pompierii au fost solicitați să intervină în comuna Borca pentru stingerea unui incendiu produs la o casă situată în satul Pârâul Pântei. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Borca și Garda nr 2 de Intervenție Poiana Teiului.
  La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta generalizat la acoperișul unui imobil P+1, cu trei locuințe.
  Persoanele din interiorul imobilului s-au autoevacuat, până la sosirea forțelor de intervenție.
  Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars acoperișul construcției pe o suprafață de aproximativ 200 mp, izolația exterioară pe o suprafață de aproximativ 100 mp și s-au deteriorat obiecte de mobilier, materiale textile, aparate electrocasnice și tâmplăria din pvc aferentă ferestrelor de la etaj. Din interiorul construcției au fost evacuate patru butelii.
  Patru persoane au fost asistate medical de echipajul SMURD la locul evenimentului: un bărbat de 45 de ani cu ușoare arsuri la nivelul membrelor superioare, un bărbat de 74 ani, o tânără de 15 ani și o femeie de 74 de ani cu atacuri de panică. Niciuna dintre acestea nu au fost transportate la spital.
  După stingerea incendiului, pompierii au stabilit cauza probabilă de producere a incendiului ca fiind coșul de fum necurăţat.

  50. 29.06.2024 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Vânători Neamț

  La ora 05:36, pompierii au fost solicitați să intervină în comuna Vânători Neamț la un eveniment rutier. Un autoturism, în care se aflau două persoane, a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat. La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Târgu-Neamț.
  Cele două persoane s-au autoevacuat până la sosirea forțelor de intervenție. Niciuna dintre acestea nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.
  Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.

  51. 29.06.2024 - Misiune de intervenție în comuna Bălțătești pentru stingerea unui incendiu produs la o autoutilitară

  La ora 11:30, pompierii au fost solicitați să intervină în comuna Bălțătești pentru stingerea unui incendiu produs la o autoutilitară. Autoutilitara tocmai oprise într-o parcare situată în fața unui spațiu comercial din satul Valea Seacă. Conducătorul auto și doi copii s-au autoevacuat până la sosirea forțelor de intervenție.
  Un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere a acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului ce s-a manifestat la compartimentului motor al autoutilitarei. Au ars elementele combustibile din componența compartimentul motor din cauza unui scurtcircuit electric.

  52. 30.06.2024 - Misiune de intervenție în comuna Borlești pentru salvarea unui câine din mediu ostil

  Ca urmare a unui apel la 112 de la ora 08:24, un echipaj de pompieri cu o autospecială complexă pentru intervenție (din cadrul Detașamentului Piatra-Neamț) împreună cu membri ai SVSU Borlești au intervenit pentru scoaterea unui câine căzut într-o fântână de 20 m adâncime. S-a acționat pentru scoaterea animalului din mediul ostil și predarea acestuia proprietarului.

  53. 30.06.2024 - Misiune de intervenție în municipiul Piatra-Neamț pentru stingerea unui incendiu produs la un operator economic

  La ora 19:26, pompierii au fost solicitați să intervină în municipiul Piatra-Neamț pentru stingerea unui incendiu produs în curtea unui operator economic situat pe strada Fermelor. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț.
  Ajunși la locul indicat, pompierii au constatat că incendiul se manifesta la câțiva paleți din lemn depozitați lângă gard. S-a acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars cinci paleți din lemn și 3 mp de material textil destinat pentru publicitate.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost fumatul (aruncarea unui rest de țigară la întâmplare).

  Compartimentul Informare și Relații Publice