Interventii în situații de urgență

 • MISIUNI DE INTERVENȚIE DESFĂȘURATE ÎN OCTOMBRIE 2023.

  1. 01.10.2023 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Dulcești

  La ora 11:08, prin apel la 112 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident în comuna Dulcești, în care au fost implicate două autoturisme și o autoutilitară în care se aflau 6 persoane. La locul evenimentului s-au deplasat un echipaj de pompieri din cadrul Detașamentului Roman cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și două echipaje de la SAJ.
  La sosirea forțelor de intervenție toate persoanele erau evacuate. Doi pasageri, o femeie de 65 ani și un bărbat de 68 ani au primit îngrijiri medicale la locul evenimentului de la echipajele SAJ, ulterior fiind transportați la CPU Roman.
  Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire a incendiilor și pentru curățarea carosabilului de elementele rezultate în urma evenimentului rutier.

  2. 02.10.2023 - Misiune pirotehnică în municipiul Piatra-Neamț

  În data de 01.10.2023, ca urmare a unui apel la 112 de la ora 11:55, echipa pirotehnică din cadrul ISU Neamț a intervenit în municipiul Piatra-Neamț pentru asanarea a 33 cartușe de calibru 7,92 mm. Acestea au fost descoperite de un bărbat de 39 ani în pădurea Bâtca Doamnei cu ajutorul unui detector de metale.
  Pirotehnicienii au acționat pentru cercetarea zonei pe o suprafață de aproximativ 100 mp dar nu au mai descoperit alte elemente de muniție.
  Munițiile descoperite, ce provin din Al Doilea Război Mondial, au fost ridicate, transportate și depozitate în condiții de siguranță într-un depozit special amenajat pentru a fi ulterior distruse.

  3. 03.10.2023 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Timișești

  La ora 21:40, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier la ieșirea din orașul Târgu Neamț (spre Timișești). La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Târgu Neamț și SAJ Târgu Neamț.
  În evenimentul rutier au fost implicate trei autoturisme în care se aflau opt persoane. Un bărbat de 29 de ani, pasager într-unul din cele trei autoturisme, a rămas blocat. Acesta a fost evacuat de membrii unui echipaj SMURD (ce se afla în trecere) după care a fost predat echipajului SAJ sosit la locul evenimentului.
  Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire a incendiilor și pentru curățarea carosabilul de elementele rezultate în urma evenimentului rutier.

  4. 03.10.2023 – Mesaj RO-ALERT pentru semnalarea prezenței unui urs în municipiul Piatra-Neamț

  La ora 09:10 a fost semnalată prezența unui urs într-o gospodărie situată pe strada Pârâul Doamnei în municipiul Piatra-Neamț. ISU Neamț a transmis mesaj RO-ALERT cetățenilor din zona în care a fost semnalată prezența animalului.

  5. 04.10.2023 - Misiune de intervenție în comuna Horia pentru stingerea unui incendiu produs la o casă

  La ora 22:45, pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o casă situată în comuna Horia. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Roman.
  Incendiul s-a manifestat în două camere și la acoperișul unei case P +1. Pompierii au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars bunurile din cele două camere (mobilier, materiale textile etc.) și acoperișul casei (construit din lemn și acoperit cu țiglă) pe o suprafață de aproximativ 80 mp.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul electric.
  Nu au fost victime.

  6. 04.10.2023 – Mesaj RO-ALERT pentru semnalarea prezenței unui urs în municipiul Piatra-Neamț

  La ora 16:45 a fost semnalată prezența unui urs în municipiul Piatra-Neamț (zona La Caiace). ISU Neamț a transmis mesaj RO-ALERT cetățenilor din zona în care a fost semnalată prezența animalului.

  7. 05.10.2023 – Mesaj RO-ALERT pentru semnalarea prezenței unui urs în orașul Bicaz

  La ora 08:06 a fost semnalată prezența unui urs în orașul Bicaz (zona Barajului). ISU Neamț a transmis mesaj RO-ALERT cetățenilor din zona în care a fost semnalată prezența animalului.

  8. 05.10.2023 - Misiune de intervenție în comuna Urecheni pentru salvarea unui bărbat dintr-o fântână

  La ora 21:14, pompierii au fost solicitați să intervină în comuna Urecheni pentru salvarea unui bărbat ce se afla într-o fântână. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Târgu Neamț.
  Cu ajutorul echipamentelor specifice din dotarea autospecialei, pompierii au acționat pentru scoaterea din fântâna adâncă de 10 m a unui bărbat. Bărbatul, în vârstă de 31 de ani, ce se afla în stare de hipotermie, a fost preluat de echipajul SMURD și transportat la CPU Târgu Neamț.
  Personalul IPJ aflat la locul evenimentului a acționat în sprijinul pompierilor pentru scoaterea persoanei din fântână.

  9. 05.10.2023 – Mesaj RO-ALERT pentru semnalarea prezenței unui urs în orașul Bicaz

  La ora 15:17 a fost semnalată prezența unui urs în municipiul Piatra-Neamț (zona La Caiace). ISU Neamț a transmis mesaj RO-ALERT cetățenilor din zona în care a fost semnalată prezența animalului.

  10. 07.10.2023 - Misiune de intervenție în comuna Tupilați pentru stingerea unui incendiu produs într-o gospodărie

  La ora 15:15, pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs într-o gospodărie situată în localitatea Tupilați. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Tupilați, SVSU Războieni și Detașamentul de pompieri Roman.
  La sosirea primelor echipaje de intervenție incendiul se manifesta generalizat la o anexă gospodărească (bucătărie de vară) și la acoperișul locuinței cu posibilitatea propagării la întreaga construcție. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Au ars acoperișul locuinței (construit din lemn și acoperit cu tablă) pe o suprafață de aproximativ 40 mp și anexa gospodărească (acoperișul pe o suprafață de 30 mp, tâmplăria aferentă, aparate electrocasnice, mobilier, materiale textile și obiecte de uz casnic).
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost efectul termic cauzat de coșul de fum neprotejat termic față de materiale combustibile.

  11. 10.10.2023 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în municipiul Roman

  La ora 08:08, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier în municipiul Roman pe bulevardul Republicii. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Roman și SAJ Roman.
  În evenimentul rutier au fost implicate două autoturisme în care se aflau trei persoane. Conducătorul unui autoturism, un bărbat de aproximativ 66 de ani, a avut nevoie de îngrijiri medicale. Acesta a fost preluat de echipajul SAJ și transportat la CPU Roman.
  Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire a incendiilor și pentru curățarea carosabilului de elementele rezultate în urma evenimentului rutier, dar și pentru îndepărtarea unui autoturism de pe partea carosabilă.

  12. 10.10.2023 - Misiune de intervenție ale pompierilor din cadrul Detașamentului Târgu Neamț pentru salvarea unor animale

  La ora 15:30, pompierii au fost solicitați să intervină în orașul Târgu Neamț pentru scoaterea unui vițel căzut în beci. Cu ajutorul echipamentelor din dotarea autospecialei de stingere cu modul pentru descarcerare, pompierii au acționat pentru scoaterea din beci a unui vițel de aproximativ 500 Kg.
  Pompierii târgnemțeni au mai fost solicitați și la ora 18:45 pentru salvarea unui animal căzut într-un puț. De această dată, pompierii au intervenit în localitatea Magazia din comuna Crăcăoani pentru scoaterea unui ied dintr-un puț adânc de 5 m cu diametrul de 50 cm.

  13. 11.10.2023 - Misiune de intervenție în municipiul Piatra-Neamț pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă gospodărească

  La ora 16:12, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o anexă gospodărească situată pe strada Nicu Albu în municipiul Piatra-Neamț. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț.
  La sosirea pompierilor incendiul se manifesta cu flacără deschisă și degajare mare de fum la o anexă gospodărească cu posibilitatea propagării la locuință și la alte case din vecinătate. Pompierii au intervenit pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars: 30 mp din acoperișul anexei, un mc de cherestea depozitat în pod și bunuri aflate în interiorul unei magazii (scule, un mc de lemn de foc etc.).
  Aparatul de gătit lăsat nesupravegheat a fost cauza probabilă de producere a incendiului.
  Nu au fost victime.

  14. 11.10.2023 – Mesaj RO-ALERT pentru semnalarea prezenței unui urs în orașul Bicaz

  La ora 11:23, a fost semnalată prezența unui urs în orașul Bicaz (în zona Barajului). ISU Neamț emis mesaj RO-ALERT cetățenilor din zona în care a fost semnalată prezența animalului.

  15. 12.10.2023 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Ion Creangă

  În jurul orei 16:00, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier în comuna Ion Creangă. La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD TIM din cadrul Detașamentului Roman.
  Un autoturism în care se aflau patru persoane, a părăsit partea carosabilă a lovit un cap de pod și a căzut în șanț.
  La sosirea forțelor de intervenție toate persoanele erau evacuate. Două persoane, o femeie de 55 de ani și o minoră de aproximativ 2 ani au avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind preluate și transportate de echipajul SMURD TIM la CPU Roman.
  Pompierii au acționat și pentru asigurarea măsurilor de prevenire a incendiilor.

  16. 14.10.2023 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Girov

  La ora 08:35 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier în localitatea Căciulești din comuna Girov. La locul solicitării s-au deplasat patru echipaje de pompieri cu o autospecială pentru descarcerare, o autospecială de stingere și două ambulanțe SMURD (TIM și EPA) din cadrul Detașamentului Piatra-Neamț și un echipaj cu ambulanță de la SAJ.
  În evenimentul rutier au fost implicate două autoturisme în care se aflau patru persoane. În urma impactului o persoană a rămas încarcerată (conducător auto). Cu ajutorul echipamentelor specifice pompierii au acționat pentru descarcerarea victimei pe care au predat-o echipajului SMURD TIM. Victima, o femeie în vârstă de 31 de ani a primit îngrijiri medicale la locul evenimentului după care a fost transportată la UPU Piatra-Neamț. Un bărbat de 46 de ani (conducătorul celuilalt autoturism) a primit îngrijiri medicale la locul evenimentului dar a refuzat transportul la spital. Alte două persoane, o femeie de 41 ani și un minor de 7 ani, au avut nevoie de îngrijiri medicale, acestea fiind preluate de echipajele SMURD și SAJ și transportate la UPU Piatra-Neamț.
  Pompierii au intervenit și pentru asigurarea măsurilor de prevenire a incendiilor și pentru curățarea carosabilului de elementele rezultate în urma evenimentului rutier.

  17. 15.10.2023 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Poiana Teiului

  La ora 12:37 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier în localitatea Petru Vodă din comuna Poiana Teiului. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Garda nr 2 de Intervenție Poiana Teiului (o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD), Detașamentul de pompieri Târgu Neamț (o ambulanță SMURD), Detașamentul Piatra-Neamț (ambulanță SMURD TIM) și SAJ (Ceahlău, Borca și Târgu Neamț).
  În evenimentul rutier au fost implicate două autoturisme în care se aflau șapte persoane. În urma impactului, cele două autoturisme au părăsit partea carosabilă, un autoturism s-a răsturnat iar celălalt a ajuns în șanț. La sosirea pompierilor toate persoanele erau în afara autoturismelor.
  Șapte persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale. Un bărbat în vârstă de aproximativ 20 de ani, se afla în stare de inconștiență fiind preluată de echipajul SMURD TIM și transportată la UPU Piatra-Neamț. Celelalte 6 persoane (3 bărbați de 18, 20 și 37 de ani, o femeie de 47 de ani și doi băieți de 10 și 17 ani) au primit îngrijiri medicale la locul evenimentului de la echipajele SMURD și SAJ după care au fost transportate la CPU Târgu Neamț și CPU Bicaz.
  Pompierii au acționat și pentru asigurarea măsurilor de prevenire a incendiilor.

  18. 15.10.2023 - Misiune de intervenție în comuna Ruginoasa pentru stingerea unui incendiu produs la o casă

  În jurul orei 00:00, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o casă din comuna Ruginoasa. La locul solicitării au fost alocate trei echipaje de pompieri cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Roman.
  La sosirea pompierilor incendiul se manifesta cu flacără deschisă la acoperișul locuinței cu posibilitatea propagării la întreaga gospodărie. Pompierii au intervenit pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars 50 mp din acoperișul casei și bunuri aflate în interiorul unei camere (mobilier, materiale textile etc.).
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum neprotejat termic față de materialele combustibile.
  Nu au fost victime.

  19. 15.10.2023 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Piatra Șoimului

  La 00:28, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier în comuna Piatra Șoimului. La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD din cadrul Punctului de lucru Roznov.
  Un autoturism, în care se aflau două persoane a lovit un alt autoturism parcat, după care a ajuns în șanț. O femeie de 21 de ani, pasageră în autoturism, a necesitat îngrijiri medicale. Aceasta a fost preluată de echipajul SMURD și transportată la UPU Piatra-Neamț.
  Pompierii au acționat și pentru asigurarea măsurilor de prevenire a incendiilor.

  20. 16.10.2023 - Misiune de intervenție în comuna Tupilați pentru stingerea unui incendiu produs la o hală metalică

  La ora 11:56, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o hală metalică din localitatea Hanul Ancuței, comuna Tupilați. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție din cadrul Detașamentului Roman, SVSU Tupilați și SVSU Războieni.
  La sosirea primelor echipaje de intervenție incendiul se manifesta generalizat la o hală metalică cu posibilitatea propagării la locuințele învecinate. Forțele de intervenție au intervenit pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars: 200 mp din acoperișul halei și bunuri depozitate în interiorul acesteia (utilaje și unelte agricole, 10 mc lemne de foc, 30 stupi, cereale, etc.).
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații închise.
  Nu au fost victime.

  21. 16.10.2023 - Misiune de intervenție în comuna Răucești pentru stingerea unui incendiu produs la o casă

  La ora 23:01, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o casă situată în localitatea Oglinzi din comuna Răucești. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție din cadrul SVSU Răucești și Detașamentului de pompieri Târgu Neamț.
  La sosirea primelor echipaje de intervenție incendiul se manifesta generalizat la o anexă gospodărească cu posibilitatea propagării la locuință. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars anexa gospodărească (construită din lemn și acoperită cu tablă și plăci de azbociment) cu suprafața de 100 mp și bunurile din interiorul acesteia (utilaje și unelte agricole, lemne de foc, cherestea, obiecte de uz gospodăresc etc.).
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum neprotejat termic față de materialele combustibile.
  Nu au fost victime.

  22. 17.10.2023 - Misiune de intervenție în comuna Tarcău pentru stingerea unui incendiu produs la o casă

  La ora 22:16, prin apel la 112 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o casă situată în localitatea Straja din comuna Tarcău. La locul indicat au fost alocate forțe și mijloace de intervenție din cadrul SVSU Tarcău, SVSU Bicaz, Detașamentului de pompieri Piatra-Neamț și SAJ.
  La sosirea primelor echipaje de intervenție incendiul se manifesta generalizat la o casă P+M. Persoanele care se aflau în casă s-au autoevacuat până la sosirea forțelor de intervenție. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars: construcția cu o suprafață de aproximativ 300 mp și bunurile din interiorul și exteriorul acesteia (tâmplărie, mobilier, documente electrocasnice, materiale textile, etc.) o tonă de lemne de foc și 15 tone plante furajere depozitate lângă casă.
  Un bărbat în vârstă de 70 de ani ce a necesitat îngrijiri medicale a fost transportat la spital de echipajul SAJ.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost acțiunea unor persoane iresponsabile.

  23. 17.10.2023 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în municipiul Piatra-Neamț

  La ora 13:25, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier pe strada Lămâiței în municipiul Piatra-Neamț. La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială pentru descarcerare și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Piatra-Neamț.
  În evenimentul rutier au fost implicate un autoturism, în care se aflau trei persoane și un autobuz, în care se aflau trei pasageri și șoferul. La sosirea pompierilor toate persoanele erau evacuate și nicio persoană nu a necesitat îngrijiri medicale.
  Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.

  24. 18.10.2023 - Misiune de intervenție în comuna Negrești pentru stingerea unui incendiu produs la o casă

  La ora 11:33, prin apel la 112, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o anexă gospodărească situată în comuna Negrești. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție din cadrul SVSU Negrești și Detașamentului de pompieri Piatra-Neamț.
  La sosirea primelor echipaje de intervenție incendiul se manifesta generalizat la o anexă gospodărească (magazie apicolă) cu posibilitatea propagării la întreaga gospodărie. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars anexa gospodărească (construită din lemn și acoperită cu plăci de azbociment) cu suprafața de 30 mp și bunurile din interiorul acesteia (30 de stupi, materiale și unelte agricole, lemne de foc, obiecte de uz gospodăresc etc.) și s-au deteriorat o magazie de lemne și acoperișul casei.
  Un bărbat de 54 ani, ce a suferit arsuri ușoare pe membrele superioare, a primit îngrijiri medicale la locul evenimentului de la echipajul SMURD, dar a refuzat transportul la spital.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații închise.

  25. 19.10.2023 - Misiune de intervenție în orașul Târgu Neamț pentru stingerea unui incendiu produs la un camion

  La ora 20:26, prin apel la 112, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la un camion ce era parcat în curtea unui operator economic de pe strada Ștefan cel Mare în orașul Târgu Neamț. La locul solicitării s-a deplasat un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului Târgu Neamț.
  Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia a ars cabina camionului.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul electric.

  26. 20.10.2023 - Misiune în comuna Pipirig pentru stabilirea cauzei de producere a unui incendiu

  În jurul orei 17:30, prin apel la 112, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o casă situată în localitatea Pluton din comuna Pipirig. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Târgu Neamț și SVSU Pipirig.
  Ajunși la locul solicitării, pompierii au constatat că incendiul s-a manifestat în interiorul unei camere și că acesta a fost stins de cetățeni. În interiorul camerei se afla un bărbat de aproximativ 62 de ani fără semne vitale, cu arsuri pe o suprafață mare a corpului.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații închise.

  27. 20.10.2023 - Misiune de intervenție în comuna Săvinești pentru stingerea unui incendiu produs într-un apartament

  La ora 18:21, prin apel la 112, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu într-o garsonieră situată la primul etaj într-un bloc de locuințe de pe strada Tineretului în comuna Săvinești. La locul solicitării s-au deplasat forțe și mijloace de intervenție de la Punctul de lucru Roznov, Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț și SVSU Săvinești.
  Aproximativ 20 de persoane s-au autoevacuat până la sosirea forțelor de intervenție, iar alte 7 persoane, din care un minor, au fost evacuate de pompieri.
  Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars: mobilier, aparatură electrocasnică, materiale textile și documente (din garsoniera în care s-a produs incendiul) și s-au deteriorat o ușă, conductele de apă și cablurile electrice din altă garsonieră învecinată. Din cauza fumului și a temperaturii ridicate au mai fost afectate și alte trei garsoniere.
  Pompierii au acționat și pentru evacuarea fumului din imobil.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul electric.
  Nu au fost victime.

  28. 20.10.2023 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în municipiul Piatra-Neamț

  La ora 10:09, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier pe strada Dimitrie Leonida în municipiul Piatra-Neamț. În evenimentul rutier au fost implicate un autoturism, în care se aflau două persoane, o autoutilitară și un autotren, în care se aflau doar conducătorii auto.
  La locul solicitării s-au deplasat un echipaj de pompieri cu o autospecială pentru descarcerare din cadrul Detașamentului Piatra-Neamț și un echipaj cu o ambulanță de la SAJ. La sosirea pompierilor toate persoanele erau evacuate. Conducătorul auto al autoutilitarei, un bărbat de 25 ani, a fost transportat la spital de către echipajul SAJ.
  Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.

  29. 20.10.2023 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Dobreni

  La ora 13:54, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier în comuna Dobreni. La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială pentru descarcerare și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Piatra-Neamț și un echipaj cu o ambulanță de la SAJ.
  În evenimentul rutier au fost implicate un autoturism și o autoutilitară, în care se aflau doar conducătorii auto. La sosirea pompierilor toate persoanele erau evacuate. Conducătorii auto au fost evaluați medical la locul evenimentului de către echipajele SMURD și SAJ, dar au refuzat transportul la spital.
  Pompierii au acționat și pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.

  30. 21.10.2023 - Misiune de intervenție în comuna Români pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată

  La ora 15:21 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu de vegetație uscată în comuna Români. La locul indicat au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Români și Detașamentul de pompieri Roman.
  Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului care s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 6 ha.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.

  31. 22.10.2023 - Misiune de deblocare a unei uși de la un apartament situat în municipiul Piatra-Neamț

  La ora 13:20, pompierii au fost solicitați să intervină pentru deblocarea unei uși de la un apartament situat într-un bloc de locuințe de pe strada 22 Decembrie în municipiul Piatra-Neamț. La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială pentru descarcerare și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Piatra-Neamț.
  Cu ajutorul scării culisabile, pompierii au intrat pe fereastră în apartamentul situat la primul etaj. În interiorul apartamentului a fost găsit un bărbat de 74 de ani, căzut într-o cameră, ce nu prezenta semne vitale.

  32. 22.10.2023 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în orașul Bicaz

  La ora 16:50, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier în orașul Bicaz (în fața Spitalului Orășenesc). La locul evenimentului au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Bicaz, Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț (o autospecială pentru descarcerare și o ambulanță SMURD TIM) și SAJ.
  În evenimentul rutier au fost implicate o motocicletă și un autoturism. Echipajele de la SAJ și SVSU Bicaz au scos cele două persoane ce se aflau autoturism, una în stare de inconștiență și una conștientă. Imediat au fost începute manevrele de resuscitare pentru motociclist și pentru pasagerul din autoturism. Din păcate, cele două victime, o femeie de aproximativ 66 de ani (pasageră în autoturism) și un bărbat de aproximativ 35 de ani (motociclist) nu au răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarat decesul acestora.
  Conducătorul autoturismului a fost preluat de un echipaj SAJ și transportat la UPU Piatra-Neamț.
  SVSU a acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire a incendiilor și au curățat carosabilul de elementele rezultate în urma evenimentului rutier.

  33. 22.10.2023 - Misiune de intervenție în comuna Dochia pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă gospodărească

  La ora 15:47, prin apel la 112, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o anexă gospodărească situată în comuna Dochia. La locul solicitării s-au deplasat forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Dochia, Punctul de lucru Roznov și Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț.
  Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars două anexe gospodărești (un adăpost pentru animale și o magazie de lemne) cu o suprafață de aproximativ 20 mp.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost acțiunea intenționată.
  Nu au fost victime.

  34. 23.10.2023 - Misiune de intervenție în comuna Borca pentru stingerea unui incendiu produs la o casă

  La ora 00:47, prin apel la 112, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o casă situată în localitatea Sabasa din comuna Borca. La locul solicitării s-au deplasat forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Borca și Garda 2 de Intervenție Poiana Teiului.
  La sosirea primelor echipaje de intervenție incendiul se manifesta generalizat la podul locuinței cu posibilitatea propagării la întreaga construcție și la două anexe gospodărești. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars: 40 mp din acoperișul casei (construit din lemn și acoperit cu tablă) și bunurile materiale depozitate în pod (materiale textile și obiecte de uz casnic).
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost efectul termic al curentului electric.
  Nu au fost victime.

  35. 23.10.2023 - Misiune de asigurare a măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la aterizarea/decolarea unui elicopter SMURD

  Un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului Piatra-Neamț va acționa pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la aterizarea/ decolarea unui elicopter SMURD pe stadionul Ceahlăul din municipiul Piatra-Neamț. Elicopterul va prelua și transporta un bărbat de 68 ani la IBCV în municipiul Iași.

  36. 23.10.2023 - Misiune de intervenție în municipiul Piatra-Neamț pentru degajarea unor lebede

  Ca urmare a unui apel la 112 in jurul orei 14:30, un echipaj de pompieri (cu o autospecială complexă pentru intervenție și o barcă) din cadrul Detașamentului Piatra-Neamț a intervenit în municipiul Piatra-Neamț pentru degajarea a două lebede moarte din lacul Bâtca Doamnei. După ce au fost scoase din apă lebedele au fost predate reprezentantului DSV Neamț.

  37. 24.10.2023 – Mesaj RO-ALERT pentru semnalarea prezenței unui urs în municipiul Piatra-Neamț

  La ora 00:52 a fost semnalată prezența unui urs într-o gospodărie din municipiul Piatra-Neamț (zona Ștrandului Municipal). ISU Neamț a transmis mesaj RO-ALERT cetățenilor din zona în care a fost semnalată prezența animalului.

  38. 24.10.2023 - Misiune de intervenție în municipiul Roman pentru stingerea unui incendiu produs într-un apartament

  La ora 09:08 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu într-un apartament situat într-un bloc de locuințe de pe strada Gloriei în municipiul Roman. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Roman.
  La sosirea pompierilor incendiul se manifesta în bucătăria unui apartament de la parter, cu degajare mare de fum. În interiorul apartamentului se aflau două persoane care au fost evacuate de pompieri. Un bărbat de 95 de ani (proprietarul apartamentului) a primit îngrijiri medicale de la echipajul SMURD TIM deoarece a suferit un atac de panică și ușoare intoxicații cu fum, ulterior fiind transportat la CPU Roman.
  Alte 12 persoane au fost evacuate de pompieri și forțe de la IPJ. Nicio persoană nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.
  Pompierii au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului și pentru evacuarea fumului din interiorul apartamentului și de pe casa scării. Au ars obiecte de mobilier și obiecte de uz casnic.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații închise.

  39. 24.10.2023 – Mesaj RO-ALERT pentru semnalarea prezenței unui urs în comuna Borca

  La ora 21:05 a fost semnalată prezenta unui urs într-o gospodărie în localitatea Mădei din comuna Borca. ISU Neamț a transmis mesaj RO-ALERT cetățenilor din zona în care a fost semnalată prezența animalului.

  40. 25.10.2023 - Misiune de intervenție în municipiul Piatra-Neamț pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă gospodărească

  La ora 06:20, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o anexă gospodărească situată pe strada Cercului în municipiul Piatra-Neamț. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț.
  La sosirea pompierilor incendiul se manifesta cu flacără deschisă la o anexă gospodărească cu posibilitatea propagării la locuință și la gospodăria învecinată. Pompierii au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars construcția cu o suprafață de aproximativ 80 mp (cu destinația de spațiu de depozitare) și 5 ml din gard.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul electric.
  Nu au fost victime.

  41. 25.10.2023 – Mesaj RO-ALERT pentru semnalarea prezenței unor urși între comunele Dochia și Mărgineni

  La ora 09:18 a fost semnalată prezenta unei ursoaice cu doi pui pe un câmp între comunele Dochia și Mărgineni. ISU Neamț a transmis mesaj RO-ALERT cetățenilor din zona în care a fost semnalată prezența animalelor.

  42. 25.10.2023 - Misiune de intervenție în comuna Ion Creangă pentru stingerea unui incendiu produs într-o gospodărie

  La ora 14:11 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu într-o gospodărie situată în comuna Ion Creangă. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Ion Creangă și Detașamentul de pompieri Roman.
  La sosirea primelor echipaje de intervenție incendiul se manifesta generalizat la trei anexe gospodărești (adăpost pentru animale și depozite pentru furaje si cereale) cu posibilitatea propagării la o altă anexă gospodărească și la locuință. Animalele au fost evacuate de proprietari până la sosirea pompierilor.
  Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Au ars 30 ml gard din lemn, trei anexe gospodărești cu o suprafață de 120 mp, aproximativ 15 t de plante furajere, 8 t de porumb, 2,5 t de orz, 1,5 t grâu și 100 kg de lemn de foc.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.

  43. 25.10.2023 - Misiune de deblocare a unei uși de la un apartament în municipiul Roman

  La ora 14:38, pompierii au fost solicitați să intervină pentru deblocarea unei căi de acces a unui apartament situat într-un bloc de locuințe de pe strada Liliacului în municipiul Roman, deoarece proprietarul nu răspunde la telefon și nici la ușă de câteva zile.
  La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Roman. Cu ajutorul echipamentelor specifice din dotarea autospecialei pompierii au acționat pentru deschiderea ușii apartamentului situat la al treilea etaj. În interiorul unei camere a fost găsit un bărbat de aproximativ 68 de ani ce nu prezenta semne vitale.

  44. 26.10.2023 - Misiune de intervenție în municipiul Piatra-Neamț pentru îndepărtarea unui arbore rupt

  Ca urmare a unui apel la 112 din jurul orei 18:30 un echipaj de pompieri (cu o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime) a acționat în municipiul Piatra-Neamț pe strada Republicii pentru îndepărtarea unui arbore rupt care prezenta pericol de cădere.

  45. 28.10.2023 - Misiune de intervenție ca urmare a manifestării fenomenelor meteo periculoase

  Ca urmare a manifestării fenomenelor meteo, pompierii nemțeni au intervenit pentru îndepărtarea efectelor produse, astfel:
  - în localitatea Straja din comuna Tarcău un echipaj de pompieri din cadrul Detașamentului Piatra-Neamț a intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la un arbore și la vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ 10 mp din cauza scurtcircuitului electric (cablu electric de la un stâlp probabil rupt din cauza vântului).
  - în localitatea Grozăvești din comuna Hangu, pe DN 15, a intervenit un echipaj de pompieri din cadrul Gărzii nr. 2 de Intervenție Poiana Teiului pentru îndepărtarea unei porți din lemn căzute pe carosabil ce bloca un sens de mers.
  - în localitatea Bistricioara au intervenit un echipaj de pompieri din cadrul Gărzii nr 2 de Intervenție Poiana Teiului și membri ai SVSU Ceahlău pentru îndepărtarea unui arbore căzut pe firele de curent.
  - pe DJ 177 F (axial Izvorul Muntelui - Durău) a intervenit un echipaj de pompieri din cadrul Gărzii nr. 2 de Intervenție pentru îndepărtarea unui arbore căzut pe carosabil.

  46. 28.10.2023 - Misiune de intervenție în comuna Zănești pentru stingerea unui incendiu produs la un spațiu comercial

  La ora 13:49, prin apel la 112, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la un spațiu comercial situat în comuna Zănești. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Zănești, Punctul de lucru Roznov și Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț.
  La sosirea primelor echipaje de intervenție incendiul se manifesta în interiorul spațiului comercial, la nivelul tavanului și la un perete exterior cu posibilitatea generalizării la întreaga construcție. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars 8 mp din plafonul construcției și 2 mp din peretele exterior
  O femeie de 80 ani a primit îngrijiri medicale la locul evenimentului de la membrii echipajului SMURD deoarece a suferit atac de panică.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scânteia provenită de la un cablu electric căzut peste peretele construcției.

  47. 28.10.2023 - Misiune de intervenție în comuna Alexandru cel Bun pentru stingerea unui incendiu produs într-o gospodărie

  La ora 23:51 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu într-o gospodărie situată în localitatea Viișoara din comuna Alexandru cel Bun. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț și SVSU Alexandru cel Bun.
  Persoanele care se aflau în locuință s-au autoevacuat până la sosirea forțelor de intervenție.
  La sosirea primelor echipaje de intervenție incendiul se manifesta generalizat la acoperișul unei case P+1+M și la o anexă gospodărească (bucătărie de vară și centrală termică) cu posibilitatea propagării și la locuința învecinată. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Au ars acoperișurile casei (pe o suprafață de aproximativ 150 mp) și anexei (pe o suprafață de aproximativ 100 mp) și s-au deteriorat bunurile materiale din interiorul celor două construcții.
  Scânteile purtate de vânt și căzute pe materiale combustibile au fost probabilă de producere a incendiului.
  Nu au fost victime.

  48. 30.10.2023 – Mesaj RO-ALERT pentru semnalarea prezenței unor urși în comuna Mărgineni

  La ora 07:08 a fost semnalată prezenta unei ursoaice cu doi pui în comuna Mărgineni. ISU Neamț a transmis mesaj RO-ALERT cetățenilor din zona în care a fost semnalată prezența animalelor.

  49. 30.10.2023 - Misiune de deblocare a unei uși de la o casă situată în municipiul Roman

  La ora 09:36 pompierii au fost solicitați să intervină în municipiul Roman, pe strada Pescarului, pentru deblocarea unei căi de acces a unei case, deoarece proprietarul acesteia nu răspundea la telefon și nu mai fusese văzut de câteva zile.
  La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD TIM din cadrul Detașamentului Roman.
  Cu ajutorul echipamentelor specifice din dotarea autospecialei, pompierii au intrat în casă unde au găsit un bărbat căzut într-una din camere. Bărbatul în vârstă de aproximativ 67 de ani a fost preluat de echipajul SMURD TIM și transportat la CPU Roman.

  50. 30.10.2023 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Păstrăveni

  La ora 16:11, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier pe DJ 155 I în comuna Păstrăveni. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Târgu Neamț și SAJ Târgu Neamț.
  În evenimentul rutier au fost implicate două autoturisme în care se aflau doar conducătorii auto. Ambii conducători auto s-au autoevacuat până la sosirea forțelor de intervenție. Niciunul dintre aceștia nu au necesitat îngrijiri medicale.
  Pompierii au intervenit pentru asigurarea măsurilor de prevenire a incendiilor.

  51. 31.10.2023 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în municipiul Piatra-Neamț

  La ora 00:43 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier pe strada Cetatea Neamț în municipiul Piatra-Neamț. La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Piatra-Neamț.
  Un autoturism în care se aflau cinci persoane a părăsit partea carosabilă și a intrat într-un gard. Toate persoanele s-au autoevacuat din autoturism până la sosirea pompierilor. Nicio persoană nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.
  Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire a incendiilor.

  52. 31.10.2023 - Misiune de intervenție în comuna Timișești pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată

  La ora 10:58 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu de vegetație uscată în localitatea Preutești din comuna Timișești. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Timișești și Detașamentul de pompieri Târgu Neamț.
  La sosirea pompierilor incendiul se manifesta cu flacără deschisă la vegetația uscată cu posibilitatea propagării la o locuință și la un lan de porumb. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia a ars vegetație uscată pe o suprafață de 1,5 ha.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.


  Compartimentul Informare și Relații Publice