Interventii în situații de urgență

 • MISIUNI DE INTERVENȚIE DESFĂȘURATE ÎN AUGUST 2023.

  1. 1.08.2023 - Misiune de intervenție în municipiul Piatra Neamț pentru degajarea unei persoane căzută în râul Bistrița

  Prin apel la 112, la ora 06:42, pompierii au fost înștiințați despre faptul că în municipiul Piatra Neamț se observă o persoană care e pe cale să se înece în apele râului Bistrița. La locul solicitării s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Piatra Neamț cu o autospecială complexă pentru intervenție, o autospecială pentru descarcerare, o barcă și o ambulanță SMURD TIM.
  Ajunși la locul indicat, pompierii au identificat o persoană ce se afla în apele râului Bistrița, în aval de podul Căprioara. Cu ajutorul bărcii pompierii au scos din apă o femeie de 63 de ani. Aceasta a fost preluată de echipajul SMURD TIM și transportată la UPU Piatra Neamț în stare de conștientă.

  2. 02.08.2023 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Bodești

  La ora 12:52, prin apel la 112 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier în comuna Bodești. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri și SAJ Piatra Neamț.
  În evenimentul rutier au fost implicate două autoturisme în care se aflau 6 persoane (4 adulți și 2 minori). La sosirea forțelor de intervenție toate persoanele erau evacuate. Nicio persoană nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.
  Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.

  3. 03.08.2023 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Bozieni

  La ora 21:21, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier pe DN 15D în localitatea Crăiești din comuna Bozieni. La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare de la Punctul de lucru Poienari și o autospecială pentru descarcerare de la Detașamentului Roman și două echipaje cu ambulanțe de la SAJ Roman.
  Ajunse la locul solicitării, forțele de intervenție au găsit un autoturism care a lovit un copac aflat în afara părții carosabile. În autoturism se aflau două persoane încarcerate. Cu ajutorul echipamentelor specifice, pompierii au acționat pentru descarcerarea celor două victime. Din păcate cele două persoane, doi bărbați de aproximativ 19 și 20 de ani prezentau leziuni incomplete cu viața.
  De asemenea au fost asigurate măsurile de prevenire și stingere a incendiilor.

  4. 04.08.2023 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Horia

  În jurul orei 10:30, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier produs în localitatea Cotu Vameș din comuna Horia. La locul solicitării s-au deplasat trei echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere, o autospecială pentru descarcerare și o ambulanță SMURD TIM din cadrul Detașamentului Roman și două echipaje cu ambulanțe de la SAJ Roman.
  În evenimentul rutier au fost implicate un autoturism în care se aflau cinci persoane și o autoutilitară în care se afla doar conducătorul auto. Un bărbat de 65 de ani și un băiat de 13 ani au primit îngrijiri medicale de la echipajele SAJ, ulterior fiind transportați la CPU Roman.
  Conducătorul autoutilitarei, un bărbat de 50 de ani, a primit îngrijiri medicale la locul evenimentului de la echipajul SMURD TIM, refuzând transportul la spital.
  Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.

  5. 04.08.2023 - Misiune de intervenție în orașul Roznov pentru stingerea unui incendiu produs la un ansamblu de locuințe

  La ora 14:24, prin apel la 112, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la ansamblu de locuințe din orașul Roznov. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Roznov (o autospecială de stingere), Punctul de lucru Roznov (o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD EPA ), Detașamentul de pompieri Piatra Neamț (trei autospeciale de stingere, o autospecială pentru intervenție și salvare de la înălțime, o ambulanță SMURD TIM și o ambulanță SMURD EPA ) și SAJ Piatra Neamț (o ambulanță).
  La sosirea primelor echipaje de intervenție incendiul se manifesta cu flacără deschisă la o terasă și la acoperișul unei construcții P+1 în forma de L. 12 persoane s-au autoevacuat până la sosirea forțelor de intervenție.
  Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Au ars acoperișul terasei (confecţionat din policarbonat) pe o suprafață de 8 mp, mobilier din plastic (de pe terasă), fațada construcției pe o suprafață de 14 mp și acoperișul construcției pe o suprafață de 100 mp. Patru persoane au primit îngrijiri de la echipajele SMURD și SAJ. Un bărbat de 82 de ani, ce prezenta arsuri la nivelul membrului superior stâng, a fost transportat se echipajul SMURD TIM la UPU Piatra Neamț.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații închise (lumânare lăsată nesupravegheată).

  6. 04.08.2023 - Misiune de acordare a asistenței medicale unei persoane atacate de urs în comuna Poiana Teiului

  La ora 06:33, prin apel la 112 a fost semnalată prezența unui urs în localitatea din comuna Poiana Teiului.
  ISU Neamț a transmis mesaj prin sistemul RO-ALERT cetățenilor din zona în care a fost semnalată prezența animalului și a trimis la locul indicat un echipaj de pompieri (paramedici) cu o ambulanță SMURD din cadrul Gărzii nr. 2 de Intervenție Poiana Teiului.
  În cadrul misiunii, echipajul SMURD a acordat îngrijiri medicale unui bărbat de 55 de ani care a fost atacat de urs. După ce a primit îngrijiri medicale la locul evenimentului, bărbatul a fost transportat la Spitalul Orășenesc Târgu Neamț.

  7. 06.08.2023 - Misiuni de intervenție ca urmare a producerii fenomenelor meteo periculoase

  La nivel județului Neamț au fost emise avertizări de tip now casting (cod portocaliu și cod roșu), iar cu această ocazie a fost emis mesaj RO-ALERT.
  Ca urmare a manifestării fenomenelor meteo periculoase, forțe și mijloace de intervenție de ISU Neamț și SVSU au intervenit astfel:
  - Punctul de lucru Poienari și SVSU Oniceni au intervenit pentru degajarea unui arbore căzut pe cablurile electrice în comuna Oniceni;
  - SVSU Icușești a intervenit: pentru degajarea unor arbori căzuți pe cablurile electrice, pentru degajarea unor elemente de construcție dintr-un acoperiș în comuna Icușești;
  - SVSU Ion Creangă a intervenit:
  - în comuna Ion Creangă pentru degajarea unui stâlp de telefonie rupt căzut pe partea carosabilă, pentru degajarea uni arbore căzut pe cabluri electrice, pentru degajarea uni stâlp de telefonie căzut pe cabluri electrice și pentru evacuarea apei din șanțuri respectiv dintr-o curte inundată;
  - în comuna Bozieni pentru degajarea uni arbore căzut pe cabluri electrice.
  - Detașamentul de Pompieri Roman și Serviciul Județean de Ambulanța Neamț au intervenit pe strada Mihai Eminescu în municipiul Roman, pentru degajarea unor elemente de construcție dintr-un acoperiș (cca. 30 mp acoperiș), respectiv pentru acordarea primului ajutor medical unei persoane de sex masculin în vârstă de 62 ani, surprins de elementele de construcție;
  - Detașamentul de Pompieri Roman a intervenit: pe strada Cuza Vodă pentru degajarea unui element de izolație, pe strada Victoriei pentru evacuarea apei dintr-o curte inundată, pe bulevardul Republicii pentru degajarea unui arbore căzut pe carosabil, pe strada Principatele Unite pentru evacuarea apei dintr-o curte inundată;
  - SVSU Valea Ursului a intervenit pentru degajarea unui acoperiș căzut peste un gard și cabluri electrice;
  - SVSU Țibucani a intervenit pentru evacuarea apei dintr-o curte inundată.

  8. 07.08.2023 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Crăcăoani

  La ora 07:18, prin apel la 112 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier în comuna Crăcăoani. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri și SAJ Târgu Neamț.
  În evenimentul rutier au fost implicate un autoturism și o autoutilitară în care se aflau 6 persoane. La sosirea forțelor de intervenție toate persoanele erau evacuate. Cele șase persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind transportate la CPU Târgu Neamț de către echipajele SMURD și SAJ.
  Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor și pentru curățarea carosabilului de elementele rezultate în urma evenimentului rutier.

  9. 07.08.2023 - Misiune de intervenție în municipiul Piatra Neamț pentru stingerea unui incendiu produs la două autovehicule în curtea unui operator economic

  La ora 11:40 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la două autovehicule situate în incinta unui operator economic de pe Bulevardul General Nicolae Dăscălescu în municipiul Piatra Neamț. La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului Piatra Neamț cu o autospecială complexă pentru intervenție și o autospecială de stingere.
  La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta generalizat la o autoutilitară cu posibilitatea propagării la un cap tractor al unui TIR situat în imediata vecinătate. Pompierii au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia a ars autoutilitara în care se aflau unelte. Capul tractor a fost salvat, fiind deteriorate doar farurile.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost efectul termic cauzat de neîndepărtarea materialelor combustibile de pe un utilaj aflat în funcţiune (generator).

  10. 08.08.2023 - Misiune de intervenție în comuna Dumbrava Roșie pentru stingerea unui incendiu produs la o casă

  La ora 00:13, prin apel la 112 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o casă situată pe strada Salcâmilor în comuna Dumbrava Roșie. La locul solicitării s-au deplasat trei echipaje de pompieri cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Piatra Neamț și membri ai SVSU Dumbrava Roșie.
  La sosirea pompierilor incendiul se manifesta generalizat în interiorul a două camere și la acoperișul casei cu posibilitatea propagării la anexele gospodărești.
  Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Din păcate, în interiorul unei camere a fost găsit trupul carbonizat al unui bărbat în vârstă de 64 de ani.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost fumatul.

  11. 09.08.2023 - Misiune de intervenție în municipiul Piatra Neamț pentru deblocarea unei uși de la un apartament

  În jurul orei 16:15 pompierii au fost solicitați să intervină pentru deblocarea unei uși de la un apartament situat într-un bloc de locuințe de pe strada Aleea Ulmilor în municipiul Piatra Neamț. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Piatra Neamț.
  Cu ajutorul scării culisabile, pompierii au intrat printr-o fereastră în interiorul apartamentului situat la primul etaj. Într-una din camere a fost găsită o femeie de 69 de ani ce nu prezenta semne vitale.

  12. 08.08.2023 - Misiune pirotehnică în comuna Timișești

  Ca urmare a unui apel la 112, echipa pirotehnică din cadrul ISU Neamț a intervenit în comuna Timișești pentru asanarea unei bombe de aruncător de calibru 82 mm. Aceasta a fost descoperită de un bărbat de 44 ani în timp ce se afla cu animalele pe izlazul comunal.
  Cu ajutorul echipamentelor specifice din dotarea autospecialei pirotehnice a fost verificată zona pe o suprafață de 1000 mp și nu au mai fost descoperite alte elemente de muniție.
  Muniția descoperită ce provine din Al Doilea Război Mondial, a fost preluată și transportată în condiții de siguranță într-un depozit special amenajat.

  13. 09.08.2023 - Misiune de intervenție în municipiul Roman pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată

  Ca urmare a unui apel la 112 de la ora 13:55, forțe și mijloace de intervenție din cadrul Detașamentului de pompieri și SVSU Roman au intervenit în municipiul Roman pe strada Islazului pentru localizarea și lichidarea unui incendiu de miriște ce s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 2.7 ha.
  Focul deschis în spații deschise a fost cauza probabilă de producere a incendiului.

  14. 09.08.2023 - Misiune de intervenție în comuna Piatra Șoimului pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă gospodărească

  La ora 17:28, prin apel la 112 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o anexă gospodărească situată pe strada Stațiunii în comuna Piatra Șoimului. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Punctul de lucru Roznov, SVSU Roznov, SVSU Piatra Șoimului, Detașamentul de pompieri Piatra Neamț și SAJ Piatra Neamț.
  La sosirea primelor echipaje de intervenție incendiul se manifesta generalizat la un adăpost pentru animale cu posibilitatea propagării la locuință.
  Animalele ce se aflau în interiorul adăpostului au fost evacuate de proprietari până la sosirea forțelor de intervenție.
  Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia a ars adăpostul pentru a animale cu o suprafață de 200 mp, aproximativ 20 t de plante furajere depozitate în podul acestuia și unelte de uz gospodăresc.
  Un bărbat de 72 de ani care a suferit un atac de panică și un traumatism toracic a fost preluat de echipajul SMURD și predat ulterior unui echipaj SAJ în vederea transportului la UPU Piatra Neamț.
  Focul deschis în spații închise a fost cauza probabilă de producere a incendiului.

  15. 09.08.2023 - Misiune de intervenție în orașul Târgu Neamț pentru stingerea unui incendiu produs la un apartament

  La ora 22:19, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu într-un apartament dintr-un bloc de locuințe de pe strada Mihai Eminescu în orașul Târgu Neamț. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Târgu Neamț.
  Incendiul s-a manifestat în bucătăria unui apartament situat la primul etaj. S-a acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului și pentru evacuarea fumului din interiorul apartamentului. Au ars aragazul, o hotă și obiecte de mobilier din interiorul bucătăriei.
  Nu a fost necesară evacuarea locatarilor din bloc și nicio persoană nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.
  Aparatul de gătit (aragazul) lăsat nesupravegheat a fost cauza probabilă de producere a incendiului.

  16. 10.08.2023 - Misiune de intervenție în comuna Rediu pentru stingerea unui incendiu produs la o gospodărie

  La ora 22:05, prin apel la 112 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu într-o gospodărie în comuna Rediu. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de la Punctul de lucru Roznov, SVSU Rediu, Detașamentul de pompieri și SAJ Piatra Neamț.
  Ajunși la locul indicat pompierii au constatat că incendiul se manifesta cu flacără deschisă într-o cameră, la acoperișul locuinței și anexele gospodărești cu posibilitatea propagării și la gospodăria învecinată.
  Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Au ars: acoperișul casei (construit din lemn și acoperit cu tablă) pe o suprafață de aproximativ 150 mp, bunurile materiale (aparate electrocasnice, mobilier, materiale textile și obiecte de uz casnic) din interiorul camerei și anexele gospodărești pe o suprafață de aproximativ 100 mp în care se aflau o tonă de cereale și diverse unelte și scule de uz gospodăresc.
  Doua femei, ce au suferit atacuri de panică, au fost asistate medical de echipajele SMURD și SAJ la locul evenimentului. Una dintre cele două persoane a fost preluată de echipajul SAJ și transportată la spital.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul electric.

  17. 10.08.2023 - Misiune pirotehnică în comuna Rediu

  În data de 09.08.2023, ca urmare a unui apel la 112 din jurul orei 11:00, echipa pirotehnică a intervenit in comuna Rediu pentru asanarea unei bombe de aruncător de calibru 82 mm. Aceasta a fost descoperită de un bărbat în vârstă de 70 ani pe amplasamentul unei foste gropi de gunoi situată pe izlazul comunal.
  Cu ajutorul echipamentelor specifice din dotarea autospecialei pirotehnice a fost verificată zona pe o suprafață de 100 mp și nu au mai fost descoperite alte elemente de muniție.
  Muniția descoperită ce provine din Al Doilea Război Mondial, a fost preluată și transportată în condiții de siguranță într-un depozit special amenajat.

  18. 10.08.2023 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în orașul Bicaz

  La ora 01:54, prin apel la 112, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui eveniment rutier în orașul Bicaz. Un autotren (cimentruc) în care se afla doar conducătorul auto a părăsit partea carosabilă, a lovit doi stâlpi de electricitate și o țeavă de gaz după care s-a răsturnat.
  La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Bicaz, Detașamentul de pompieri Piatra Neamț și SAJ Bicaz.
  Conducătorul auto (care s-a autoevacuat) a fost asistat de echipajul SAJ dar a refuzat transportul la spital.
  Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor și pentru curățarea carosabilului de elementele rezultate în urma evenimentului rutier.
  De asemenea, la locul producerii evenimentului au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Delgaz Grid pentru remedierea defecțiunilor la rețeaua electrică și țeava de gaz.

  19. 13.08.2023 - Misiune pirotehnică în comuna Grințieș

  Ca urmare a unui apel la 112 din jurul orei 09:40, echipa pirotehnică din cadrul ISU Neamț a intervenit în comuna Grințieș pentru asanarea unui focos pentru proiectil. Acesta a fost descoperit pe izlazul comunei Grințieș de un bărbat de 45 ani.
  Cu ajutorul echipamentelor specifice din dotarea autospecialei pirotehnice a fost verificată zona pe o suprafață de 200 mp și au fost descoperite 15 cartușe de calibru 7,62 mm.
  Muniţiile ce provin din Primul Război Mondial au fost ridicate și transportate în condiții de siguranță într-un depozit special amenajat.

  20. 13.08.2023 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Vânători Neamț

  În jurul orei 15:50, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier în comuna Vânători Neamț. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Târgu Neamț (o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare, o autospecială pentru descarcerare și o ambulanță SMURD) și SAJ (o ambulanță) Târgu Neamț.
  În evenimentul rutier au fost implicate o autoutilitară și două autoturisme în care se aflau cinci persoane. Conducătorul unui autoturism a fost preluat de echipajul SAJ și transportat la CPU Târgu Neamț pentru îngrijiri medicale de specialitate.
  Pompierii au fost acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.

  21. 14.08.2023 - Misiune de intervenție în comuna Valea Ursului pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată

  Ca urmare a unui apel la 112 din jurul orei 15:25, forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Valea Ursului și Punctul de lucru Poienari au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu de vegetație uscată și miriște ce s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 5 ha.
  Focul deschis în spații deschise a fost cauza probabilă de producere a incendiului.

  22. 14.08.2023 - Misiune de intervenție în municipiul Roman pentru deblocarea unei uși de la un apartament

  În jurul orei 20:35, pompierii au fost solicitați să intervină pentru deblocarea unei uși de la un apartament situat într-un bloc de locuințe de pe Bulevardul Republicii în municipiul Roman. La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD.
  Cu ajutorul echipamentelor pentru descarcerare, pompierii au intrat în apartamentul situat la etajul patru unde au găsit un bărbat (de aproximativ 60 de ani) ce nu prezenta semne vitale.

  23. 14.08.2023 - Misiune de intervenție în comuna Cordun pentru stingerea unui incendiu produs într-o gospodărie

  În jurul orei 21:30, prin apel la 112, pompieri au fost înștiințați despre producerea unui incendiu într-o gospodărie din comuna Cordun. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Cordun și Detașamentul de pompieri Roman.
  La sosirea primelor echipaje de intervenție, incendiul se manifesta la o anexă gospodărească (garaj) cu posibilitatea propagării la locuință.
  Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Au ars aproximativ 10 mp din acoperișul construcției (construit din astereală din lemn și acoperit cu plăci de azbociment) și 100 rame pentru stupi de albine.
  Focul deschis în spații închise a fost cauza probabilă de producere a incendiului.
  Nu au fost victime.

  24. 15.08.2023 - Misiune de intervenție în municipiul Roman pentru stingerea unui incendiu produs într-un apartament

  La ora 10:57, pompierii au fost înștiințați despre faptul că se degajă fum dintr-un apartament situat într-un bloc de locuințe de pe Aleea Tudor Vladimirescu în municipiul Roman. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Roman și SAJ Roman.
  Ajunși la locul indicat, pompierii au constatat că fumul se degajă din bucătăria unui apartament situat la parterul blocului. Incendiul s-a manifestat la nivelul aragazului, unde ardea o oală cu mâncare. A fost îndepărtată oala de pe aragaz și s-a acționat pentru evacuarea fumului din interiorul apartamentului și de pe casa scării.
  O femeie de 69 de ani s-a autoevacuat până la sosirea forțelor de intervenție. Aceasta a primit îngrijiri medicale la locul evenimentului de la echipajul SAJ, ulterior fiind transportată la CPU Roman.
  Nu au fost alte persoane evacuate.

  25. 15.08.2023 - Misiune de intervenție în comuna Gârcina (la ieșirea din municipiul Piatra Neamț) pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată

  Ca urmare a unui apel la 112 din jurul orei 11:35, un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului Piatra Neamț a intervenit în comuna Gârcina (la ieșirea din municipiul Piatra-Neamț) pentru localizarea și lichidarea unui incendiu de vegetație uscată și miriște ce s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 800 mp.
  Focul deschis în spații deschise a fost cauza probabilă de producere a incendiului.

  26. 15.08.2023 - Misiune de intervenție în comuna Ceahlău pentru îndepărtarea unui arbore căzut pe carosabil

  Ca urmare a unui apel la 112 de la ora 16:20, forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Ceahlău și Garda nr. 2 de intervenție Poiana Teiului au intervenit pentru îndepărtarea unui arbore căzut pe carosabil și firele rețelei electrice în comuna Ceahlău, pe strada George Coșbuc.
  De asemenea, echipa specializată din cadrul operatorului economic de distribuție a energiei electrice a intervenit pentru remedierea defecțiunilor.

  27. 15.08.2023 - Misiune de intervenție în municipiul Roman pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism

  La ora 17:16, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la un autoturism ce se afla în mers în municipiul Roman. La locul solicitării s-a deplasat un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului Roman.
  Până la sosirea forțelor de intervenție cei patru ocupanți ai autoturismului s-au autoevacuat și au decuplat rulota.
  Incendiul s-a manifestat la compartimentul motor și în interiorul autoturismului. Pompierii au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului, autoturismul fiind afectat în proporție de 50%.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul electric.
  Nu au fost victime.

  28. 15.08.2023 - Misiune de intervenție în comuna Bălțătești pentru degajarea unui animal căzut în fântână

  La ora 19:32, prin apel la 112, pompierii au fost înștiințați despre faptul că în comuna Bălțătești, pe strada Cireșilor, într-o fântână se află un animal decedat. La locul solicitării s-a deplasat un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare din cadrul Detașamentului Târgu Neamț.
  Cu ajutorul echipamentelor specifice, pompierii au scos un câine din fântână (aproximativ 14 m adâncime). După ce a fost scos animalul din fântână a fost evacuată apa din interiorul acesteia pentru a putea fi igienizată.

  29. 15.08.2023 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Săvinești

  În jurul orei 21:05, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier în comuna Săvinești. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Punctul de lucru Roznov și SAJ Piatra Neamț.
  În evenimentul rutier au fost implicate două autoturisme în care se aflau șase persoane. Patru persoane (două femei de 52 și 40 de ani și doi tineri de 19 si 20 de ani) au fost preluate de echipajele SMURD și SAJ și transportate la UPU Piatra Neamț.
  Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor și pentru curățarea carosabilului de elementele rezultate în urma evenimentului rutier.

  30. 15.08.2023 - Misiuni de intervenție pentru stingerea unor incendii de vegetație uscată

  Ca urmare a unor apeluri la 112, pompierii din cadrul Detașamentului Piatra Neamț și SVSU au intervenit pentru localizarea și lichidarea unor incendii de vegetaţie uscată, astfel:
  - în localitatea Dușești din comuna Ștefan cel Mare unde a ars vegetație uscată (în apropierea fondului forestier) pe o suprafață de aproximativ 800 mp. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.
  - în municipiul Piatra Neamț pe strada Gheorghe Asachi unde a ars vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ un hectar. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.
  - În municipiul Piatra Neamț pe strada Valea Albă (în cimitirul Pietricica) unde au ars 30 mp de vegetație uscată și 2 cruci. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise (lumânare lăsată nesupravegheată).

  31. 15.08.2023 - Misiune de intervenție în comuna Dumbrava Roșie pentru stingerea unui incendiu produs la o casă

  La ora 21:32, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o casă situată pe strada Serei în comuna Dumbrava Roșie. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Piatra Neamț.
  La sosirea pompierilor incendiul se manifesta cu flacără deschisă în interiorul unei camere cu posibilitatea propagării la întreaga locuință.
  Pompierii au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars bunuri materiale din interiorul camerei (materiale textile și mobilier).
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații închise (lumânare).
  Nu au fost victime.

  32. 15.08.2023 - Misiune pirotehnică în comuna Brusturi

  Echipa pirotehnică din cadrul ISU Neamț a intervenit în pădurea Poiana din comuna Brusturi pentru asanarea mai multor elemente de muniție descoperite pe timpul unei ședințe de pregătire, astfel:
  - o bombă de aruncător de calibru 82 mm,
  - 3 bombe de aruncător de calibru 60 mm,
  - o grenadă de mână ofensivă și
  - 2 cartușe de calibru 14,5 mm.
  Muniţiile descoperite, ce provin din Al Doilea Război Mondial, au fost ridicate, transportate și depozitate în condiții de siguranță într-un depozit special amenajat.

  33. 16.08.2023 - Misiune de intervenție în municipiul Roman pentru deblocarea unei uși de la un apartament

  În jurul orei 16:35, pompierii au fost solicitați să intervină pentru deblocarea unei uși de la o casă situată pe Bulevardul Republicii în municipiul Roman. La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Roman.
  Pompierii au acționat pentru deschiderea unei ferestre pentru a intra în locuință, unde au găsit un bărbat de 73 de ani ce nu prezenta semne vitale.

  34. 17.08.2023 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Grințieș

  La ora 19:48, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier în comuna Grințieș. Un autoturism în care se afla doar conducătorul auto a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat în albia râului Bistricioara.
  La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Garda nr 2 de Intervenție Poiana Teiului.
  Conducătorul auto, un bărbat de 43 de ani, s-a autoevacuat până la sosirea pompierilor. Aceasta a primit îngrijiri medicale la locul evenimentului de la membrii echipajului SMURD după care a fost transportat la CPU Târgu Neamț.
  Pompierii au acționat și pentru asigurarea măsurilor de prevenire a incendiilor prin deconectarea bornelor.

  35. 17.08.2023 - Misiune de intervenție pentru degajarea unei persoane căzute de la primul etaj al Spitalului Municipal Roman

  În jurul orei 22:55, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui eveniment în urma căruia o persoană a căzut de la primul etaj al unei clădiri ce aparține Spitalului Municipal Roman. La locul solicitării s-a deplasat un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare din cadrul Detașamentului Roman.
  Ajunși la locul solicitării, pompierii au identificat o persoană ce se afla între schelele unei clădiri în construcţie. S-a acționat pentru evacuarea persoanei dintre schele. Imediat, aceasta a fost preluată de cadrele medicale care au început manevrele de resuscitare.
  Din păcate, bărbatul în vârstă de 54 de ani nu a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarat decesul acestuia.

  36. 17.08.2023 - Misiune de intervenție în comuna Petricani pentru stingerea unui incendiu produs într-o gospodărie

  În jurul orei 11:15, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu într-o gospodărie în localitatea Țolici din comuna Petricani. La locul solicitării s-au deplasat trei echipaje de pompieri cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Târgu Neamț.
  Incendiul s-a manifestat cu flacără deschisă la o construcție cu rol de adăpost pentru animale și plante furajere, existând posibilitatea propagării la alte anexe gospodărești.
  Pompierii au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Au ars 100 mp din acoperișul construcției și o tonă de fân.
  O femeie de 73 de ani, proprietara gospodăriei, a suferit un atac de panică. Aceasta a primit îngrijiri medicale la locul evenimentului de la echipajul SMURD, refuzând transportul la spital.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul electric produs de un cablu electric defect sau neizolat corespunzător.

  37. 17.08.2023 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Vânători Neamț

  În jurul orei 14:20, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier în comuna Vânători Neamț. La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Târgu Neamț și un echipaj cu ambulanță de la SAJ Târgu Neamț.
  În evenimentul rutier au fost implicate două autoturisme în care se aflau cinci persoane. Două persoane, o femeie de 33 de ani și o tânără de 16 ani au primit îngrijiri medicale la locul evenimentului de la echipajele SMURD și SAJ, ulterior fiind transportate la CPU Târgu Neamț.
  Pompierii au acționat și pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor și pentru curățarea carosabilului de elementele rezultate în urma evenimentului rutier.

  38. 18.08.2023 - Misiune de intervenție în comuna Tarcău pentru stingerea unui incendiu produs la două gospodării

  La ora 10:46, pompierii pietreni au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o locuință particulară din localitatea Tarcău. La scurt timp după primul apel, plt. adj. Vasilică Dima, pompier pietrean care locuiește în aceeași localitate, a informat dispeceratul că incendiul este unul de amploare, estimând că suprafața afectată este de 400 mp.
  Astfel, la locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție numeroase din cadrul Detașamentului de Pompieri Piatra Neamț (4 autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD), fiind implicate în gestionarea evenimentului și alte echipaje, astfel: 1 ambulanță de la SAJ, SVSU Tarcău, SVSU Bicaz cu o autospecială de stingere și SPSU Forestar Tarcău cu o autospecială de stingere.
  Până la sosirea forțelor de intervenție, incendiul s-a dezvoltat, fiind deja generalizat la acoperișul unei locuințe tip duplex și la acoperișul unei case de locuit învecinate, precum și la anexele gospodărești ale acesteia, cu pericol de propagare imediată la încă o locuință și alte anexe.
  Forțele de intervenție au reușit să protejeze construcțiile învecinate.
  În urma incendiului, pagubele au fost însemnate, respectiv au ars:
  - acoperișul casei tip duplex (construit din astereală lemn și învelitoare tablă) pe o suprafață de aproximativ 400 mp, elemente de tâmplărie, articole de mobilier, echipamente electronice și electrocasnice, documentele personale ale proprietarilor;
  - acoperișul locuinței vecine și anexe gospodărești, pe o suprafață totală de aproximativ 100 mp.
  Două persoane, proprietarii uneia dintre locuințe, cu vârste de 90, respectiv 85 de ani, au suferit atacuri de panică, fiind asistați de către echipajul SAJ, refuzând transportul la spital.
  Cauza probabilă de producere a incendiului o constituie coșul de fum amplasat/neprotejat termic față de materialele combustibile.

  39. 18.08.2023 - Misiune de intervenție în comuna Cândești pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată

  La ora 14:56, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu de vegetație pe un teren din satul Pădureni, comuna Cândești.
  La locul solicitării s-au deplasat echipajul de pompieri de la Punctul de lucru Roznov și SVSU Cândești. Forțele au constatat că incendiul se manifesta pe aproximativ 500 de mp. Deoarece nu au putut ajunge cu autospeciala în apropierea focarelor, forțele de intervenție au fost nevoite să acționeze pentru stingerea incendiului cu materiale de primă intervenție (rucsaci de incendiu și cu bătătoare).
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.

  40. 18.08.2023 - Misiune de intervenție în comuna Stănița pentru stingerea unui incendiu produs la o stână

  La ora 15:28, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o stână din satul Ghidion, comuna Stănița.
  La locul solicitării s-au deplasat pompierii Detașamentului Roman cu două autospeciale de stingere și au constatat că incendiul se manifesta la întreaga construcție și la vegetația uscată. Militarii au stins incendiul în urma căreia a ars construcția din lemn și acoperită cu tablă, pe aproximativ 70 mp, și vegetație uscată, pe aproximativ 10 mp.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost fumatul în locuri nepermise sau neprotejate corespunzător.

  41. 18.08.2023 - Misiune de intervenție în comuna Dobreni pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă gospodărească

  La ora 19:47, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o anexă gospodărească din localitatea Dobreni.
  La locul solicitării s-au deplasat pompierii Detașamentului de Pompieri Piatra Neamț cu o autospecială de stingere. Militarii au constatat că incendiul se manifesta la o magazie de lemne și la vegetația uscată din curte. Au ars aproximativ un mc de lemn de foc și vegetație uscată pe aproximativ 100 mp.
  Cauza probabilă o constituie focul deschis în spații deschise.

  42. 19.08.2023 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Ion Creangă

  La ora 11:42, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier în localitatea Ion Creangă, unde o motocicletă s-a izbit de o bornă de beton.
  La locul solicitării s-au deplasat pompierii Detașamentului Piatra Neamț cu o autospecială de stingere care au asigurat măsurile prevenire a incendiilor și au curățat carosabilul.

  43. 19.08.2023 - Misiune de intervenție în municipiul Piatra Neamț pentru deblocarea unei uși de la un apartament

  La ora 12:14, pompierii au fost solicitați pentru realizarea accesului într-o locuință situată pe strada Sirenei din municipiul Piatra Neamț, al cărei proprietar nu răspunde la telefon. La locul indicat s-a deplasat echipajul de descarcerare al Detașamentului Piatra Neamț care a intrat în locuință și a găsit pe proprietarul în vârstă de 71 de ani, fără semne vitale.

  44. 19.08.2023 - Misiune de intervenție în comuna Bicazu Ardelean pentru stingerea unui incendiu produs într-o gospodărie

  La ora 20:46, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu într-o gospodărie din satul Telec, comuna Bicazu Ardelean, unde ardea un adăpost de animale.
  La locul solicitării s-au deplasat pompierii Detașamentului Piatra Neamț cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD. De asemenea au fost mobilizate Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență ale comunelor Bicazu Ardelean și Bicaz Chei, precum și al orașului Bicaz, care s-au deplasat fiecare la locul intervenției cu autospeciala din dotare.
  La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta la întregul grajd, construit din lemn, cu o suprafață de aproximativ 150 mp. Forțele de intervenție au desfășurat acțiuni de stingere aproape 4 ore, date fiind celelalte bunuri depozitate - aproximativ 5 tone de fân, cereale și alte bunuri depozitate în interior.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul electric cauzat de un conductor electric defect sau neizolat corespunzător.

  45. 19.08.2023 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în municipiul Piatra Neamț

  La ora 21:29, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier fără persoane încarcerate în municipiul Piatra Neamț, la intersecția străzilor Lămâiței și Dimitrie Leonida.
  La locul solicitării s-au deplasat pompierii Detașamentului Piatra Neamț cu o autospecială de stingere care au asigurat măsurile de prevenire a incendiilor și au curățat carosabilul de uleiul scurs de la unul dintre autoturisme.

  46. 19.08.2023 - Misiune de intervenție pentru salvarea unei persoane dintr-un mediu ostil

  La ora 21:32, pompierii au fost înștiințați de faptul că un bărbat de 52 de ani a căzut într-o râpă, în satul Pângărăcior, în timp ce se întorcea acasă de la pădure. La locul solicitării s-au deplasat pompierii Detașamentului Piatra Neamț cu o autospecială pentru misiuni complexe și l-au scos pe bărbat, folosind procedee specifice alpiniștilor. Victima a fost preluată de echipajul TIM și transportată la spital, cu multiple traumatisme.

  47. 20.08.2023 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Poiana Teiului

  La ora 00:12, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier între două autoturisme în localitatea Poiana Teiului, fără persoane încarcerate.
  La locul solicitării s-au deplasat pompierii Gărzii de Intervenție din aceeași localitate cu o autospecială de stingere, au asigurat măsurile de prevenire a incendiilor și au curățat carosabilul de elementele rezultate în urma evenimentului rutier.

  48. 20.08.2023 - Misiune de intervenție în comuna Dulcești pentru căutarea unei persoane ce s-a înecat în râul Moldova

  Pompierii romașcani au fost solicitați să intervină pentru căutarea și salvarea unui adolescent de 15 ani, ce se afla la scăldat și s-a înecat în râul Moldova, în satul Corhana din comuna Dulcești.
  Echipele de intervenție sosite la locul indicat au efectuat căutarea victimei în mediul acvatic cu ajutorul unei bărci și pedestru pe malul apei. De asemenea a fost alertat echipajul de scafandri care s-a deplasat spre locul indicat.
  Din nefericire, adolescentul a fost găsit și adus la mal, fără semne vitale.

  49. 20.08.2023 - Misiuni de intervenție ca urmare a manifestării fenomenelor meteorologice

  Ca urmare a manifestării fenomenelor meteo periculoase, forțe și mijloace de intervenție de ISU Neamț și SVSU au intervenit astfel:
  - pompierii Gărzii II de Intervenție Poiana Teiului au intervenit pentru evacuarea a 4 porci dintr-o gospodărie situată în satul Dreptu. Apa acumulată de la ploaie a traversat gospodăria, aducând aluviuni și blocând accesul către adăpostul porcinelor.
  - SVSU Farcașa a degajat aluviunile de pe un drum comunal din satul Stejaru;
  - SVSU Tașca a decolmatat un podeț, realizând astfel evacuarea apei dintr-o curte inundată.

  50. 20.08.2023 - Misiuni de intervenție în municipiul Piatra Neamț pentru stingerea unor incendii

  Două incendii la Cimitirul Pietricica
  La ora 13:31, pompierii au fost anunțați despre producerea unui incendiu în Cimitirul Pietricica. La locul indicat s-au deplasat pompierii de la Detașamentul Piatra Neamț cu o autospecială de lucru cu apă și spumă și au intervenit stins incendiul, în urma căruia au ars deșeuri și vegetație uscată. Cauza probabilă a incendiului: focul deschis în spații deschise, de la o lumânare/ candelă.
  La ora 18:05, pompierii au fost anunțați din nou că s-a produs un incendiu în Cimitirul Pietricica. De această dată, incendiul se manifesta pe o suprafață mai mare și bătea vântul. Din acest motiv, au fost alocate două autospeciale de stingere. Cauza probabilă de producere a fost aceeași.
  Imediat după producerea primului incendiu, un cadru al Inspecției de prevenire a executat o misiune de informare preventivă în obiectiv și a discutat cu personalul destinat pazei obiectivului. Pe parcursul zilei de mâine unitatea noastră va finaliza controlul la acest obiectiv, urmând să vă informăm asupra rezultatelor acestuia.

  51. 20.08.2023 - Misiune de intervenție în municipiul Roman pentru salvarea unui câine dintr-o fosă

  La ora 18:12, pompierii au fost înștiințați că un câine a căzut într-o fosă în municipiul Roman, pe strada Zimbrului. La locul indicat s-au deplasat pompierii romașcani cu o autospecială complexă de intervenției și au salvat animalul.

  52. 20.08.2023 - Misiune de intervenție în comuna Piatra Șoimului pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă gospodărească

  La ora 19:37, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o anexă gospodărească în localitatea Piatra Șoimului. La locul indicat s-au deplasat pompierii de la Punctul de lucru Roznov cu o autospecială de lucru cu apă și spumă și o ambulanță SMURD.
  Ajunși la locul solicitării, militarii au constatat că incendiul s-a manifestat la o magazie construită din lemn, cu suprafață de 10 mp și a fost localizat de cetățeni Pompierii au acționat pentru lichidarea acestuia.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.

  53. 21.08.2023 - Misiune de intervenție la un accident feroviar produs în comuna Sagna

  La ora 04:43, mecanicul trenului ce se deplasa pe ruta Dagâța-Roman a anunțat, prin apel la “112”, producerea unui accident, respectiv că un bărbat a fost lovit de trenul pe care îl conducea. Evenimentul s-a produs pe teritoriul satului Luțca al comunei Sagna. La locul indicat s-au deplasat pompierii Detașamentului Roman, cu o autospecială complexă de intervenție, și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță. Echipajele au constatat că bărbatul în vârstă de 29 de ani se afla la aproximativ 200 de metri de trecerea la nivel cu calea ferată. Era conștient și avea ambele picioare amputate. A fost preluat și transportat de urgență la spital.

  54. 21.08.2023 - Misiune de intervenție în orașul Târgu Neamț pentru stingerea unui incendiu produs la o autoutilitară

  La ora 08:20, prin apel la 112, pompierii au fost anunțați despre producerea unui incendiu la o autoutilitară pe strada Ogoarelor în orașul Târgu Neamț. Pompierii târgnemțeni au intervenit cu o autospecială de stingere și au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului, în urma căruia autoutilitara a fost distrusă în totalitate.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul electric cauzat conductor electric defect.

  55. 21.08.2023 - Misiune de intervenție în municipiul Piatra Neamț pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată

  La ora 12:46, a fost anunțat, prin apel la 112, un incendiu de vegetație uscată în municipiul Piatra Neamț pe strada Cireșilor. Pompierii Detașamentului Piatra Neamț au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru localizarea și lichidarea incendiului, în urma căruia au ars aproximativ 2 tone de deșeuri vegetale.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.

  56. 21.08.2023 - Misiune de intervenție în municipiul Roman pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată

  La ora 15:27, a fost anunțat, prin apel la 112, un incendiu de vegetație uscată în municipiul Roman pe strada Islazului. Pompierii Detașamentului Roman au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru localizarea și lichidarea incendiului, în urma căruia a ars vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ 2000 mp.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.

  57. 21.08.2023 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Mircești

  La ora 18:12, a fost anunțat, prin apel la 112, producerea unui accident rutier între două autoturisme, pe E85, în comuna Mircești din județul Iași. Conform primei informări, din cele patru persoane, una avea nevoie de asistență medicală.
  La locul indicat, s-au deplasat pompierii Detașamentului Roman cu o autospecială complexă de intervenție și echipajul de Terapie intensivă mobilă. În urma informațiilor primite ulterior, au fost mobilizate un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Neamț și un echipaj similar din județul Iași.
  În urma evenimentului, au fost preluați și transportați la CPU Roman trei bărbați cu vârste de 68, 45 și 36 de ani, toți conștienți, cu traumatisme în urma accidentului rutier.
  De asemenea, au fost asigurate măsurile de prevenire a incendiilor.

  58. 24.08.2023 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Zănești

  În jurul orei 21:30, a fost anunțat, prin apel la 112, producerea unui accident rutier în comuna Zănești, în care sunt 3 autoturisme implicate și în urma căruia o persoană este rănită. La locul indicat, s-au deplasat pompierii Punctului de lucru Roznov cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD. Echipajul de paramedici a acordat primul ajutor medical calificat unei femei de 30 de ani cu traumatisme ușoare la un picior, care a fost transportată la spital, și unui bărbat de 21 ani cu traumatisme minore la membrele superioare, care a refuzat transportul la unitatea spitalicească. În același timp, au fost asigurate măsurile de prevenire a incendiilor.

  59. 24.08.2023 - Misiuni de intervenție ca urmare a manifestării fenomenelor meteorologice

  Ca urmare a manifestării fenomenelor meteo periculoase, pompierii Gărzii II Poiana Teiului au intervenit astfel:
  - pentru degajarea unui arbore căzut de pe DN 15, în satul Roșeni din comuna Poiana Teiului; Arborele bloca traficul pe un sens de mers.
  - pentru degajarea a opt arbori de pe DN 15, în localitățile Chirițeni și Hangu. Arborii blocau traficul pe un sens de mers. Militarii au fost sprijiniți de un echipaj de Poliție, care a executat recunoașterea zonei și a informat pompierii despre situația constatată.
  - pentru degajarea unor copaci căzuți pe un drum forestier către DN 15. Solicitarea a fost făcută de către o persoană dintr-un grup de patru persoane aflat cu cortul pe malul Lacului Izvorul Muntelui, în satul Chirițeni.

  60. 24.08.2023 - Misiune de intervenție în comuna Poienari pentru stingerea unor incendii de vegetație uscată

  La ora 14:39, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu de vegetație uscată pe un teren în satul Bunghi din comuna Poienari. La locul indicat s-au deplasat pompierii de la Punctul de lucru Poienari cu o autospecială de stingere și au constatat că incendiul se manifesta la vegetație uscată, existând riscul de propagare la un lan de floarea-soarelui. Forțele au fost suplimentate cu încă o autospecială de stingere de la Detașamentul de Pompieri Roman.
  Militarii au acționat pentru localizarea și stingerea incendiului, care s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 2 hectare.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.
  La ora 15:44, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu de vegetație uscată pe un teren în satul Săcăleni din comuna Poienari. La locul indicat s-au deplasat pompierii de la Detașamentul de Pompieri Roman cu o autospecială de lucru cu apă și spumă care au intervenit pentru localizarea incendiului, care s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 1000 de mp.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.

  61. 25.08.2023 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Bicaz Chei

  În jurul orei 12:00, a fost anunțat, prin apel la 112, un accident rutier ce s-a produs în satul Ivaneș din comuna Bicaz-Chei, în urma căruia un autoturism s-a răsturnat în albia unui pârâu iar o persoană a rămas încarcerată. La locul indicat, s-au deplasat pompierii Detașamentului Piatra Neamț cu o autospecială pentru descarcerare, o autospecială complexă de intervenție și o ambulanță SMURD de Terapie intensivă mobilă.
  La sosirea militarilor, victima, un tânăr de 21 de ani, era scoasă din autoturism de localnici și de un membrii unui echipaj de la SAJ Bicaz. Persoana a fost evacuată din albia pârâului și adusă la ambulanță, care ulterior a fost preluată și transportată la spital de echipajul SMURD TIM.

  62. 27.08.2023 - Misiune de intervenție în municipiul Piatra Neamț pentru deblocarea unei uși de la un apartament

  În jurul orei 11:03, prin apel la 112, pompierii au fost înștiințați despre faptul că o persoană care locuiește în municipiul Piatra Neamț, într-un apartament pe strada Grigore Ureche, nu mai răspunde la ușă sau la telefon. La locul indicat s-au deplasat pompierii pietreni cu o autospecială pentru descarcerare care au intrat în apartament și au găsit o femeie de 71 de ani, fără semne vitale.

  63. 27.08.2023 - Misiune de intervenție în comuna Tașca pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă gospodărească

  În jurul orei 15:30, prin apel la 112, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu o anexă gospodărească în comuna Tașca. Pentru localizarea și stingerea incendiului au intervenit pompierii din cadrul Detașamentului Piatra Neamț și Serviciile voluntare pentru situații de urgență din comunele Tașca și Bicazul Ardelean. În urma incendiului a ars bucătăria de vară, cu toate bunurile din interior.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații închise (lumânare).

  64. 27.08.2023 - Misiuni de intervenție pentru stingerea unor incendii de vegetație uscată

  În data de 25.08.2023, pompierii din cadrul Detașamentului Roman împreună cu SVSU au intervenit pentru stingerea a 2 incendii de vegetație uscată:
  - în satul Tețcani din comuna Gherăești, care s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 60 mp în apropierea E85;
  - în satul Izvoarele din comuna Răchiteni, județul Iași, care s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 5 hectare.
  În data de 26.08.2023, pompierii nemțeni, au intervenit la 2 incendii de vegetație uscată:
  - în cartierul Văleni din municipiul Piatra Neamț, care s-a manifestat la vegetație uscată și deșeuri, pe o suprafață de aproximativ 2000 mp;
  - în comuna Sagna, care s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 2000 mp, în apropierea pădurii.
  În data de 27.08.2023, pompierii militari nemțeni au fost solicitați de 3 ori pentru același tip de eveniment, stingerea unor incendii de vegetație uscată:
  - în satul Ghigoiești din comuna Ștefan cel Mare, unde au ars vegetație uscată și deșeuri pe o suprafață de aproximativ 150 mp;
  - în municipiul Piatra Neamț pe strada Rozelor, în incinta unui parc de joacă, unde au ars deșeuri textile;
  - în satul Poieni din comuna Piatra Șoimului, unde au ars aproximativ 30 de cioate aflate la marginea pădurii.
  Toate incendiile au avut drept cauză focul deschis în spații deschise.

  65. 28.08.2023 - Misiune de intervenție în comuna Poiana Teiului pentru degajarea unui arbore căzut pe carosabil

  În jurul orei 04:33, prin apel la 112, pompierii au fost înștiințați de faptul că un arbore doborât de vânt a căzut pe DN17 B, în localitatea Poiana Largului. La locul indicat s-au deplasat pompierii Gărzii de Intervenție Poiana Teiului și au îndepărtat arborele, care bloca ambele sensuri de mers.

  66. 28.08.2023 - Misiune de intervenție în municipiul Piatra Neamț pentru stingerea unui incendiu produs la un apartament

  În jurul orei 14:48, prin apel la 112, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu în cartierul Dărmănești (zona Tic-tac) din municipiul Piatra Neamț. Apelantul a informat că se observă fum dens care iese dintr-un apartament în blocul unde locuiește.
  La locul indicat s-au deplasat pompierii Detașamentului Piatra Neamț cu două autospeciale de stingere, o autospecială pentru descarcerare, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime și o ambulanță SMURD TIM.
  Militarii au constatat că fumul provenea de la un apartament aflat la parter, de la un vas de gătit aflat pe aragaz. Chiriașul locuinței, un bărbat în vârstă de 47 de ani a fost evacuat de către forțele de intervenție. A refuzat examinarea medicală și transportul la spital. Nu a fost necesară evacuarea locatarilor.

  67. 29.08.2023 - Misiune de intervenție la un accident rutier produs în comuna Vânători Neamț

  În jurul orei 09:05, prin apel la 112, pompierii au fost înștiințați de producerea unui accident rutier în comuna Vânători Neamț, între un camion și un autoturism. În urma accidentului, conducătorul autoturismului era încarcerat și inconștient.
  La locul indicat s-au deplasat pompierii Detașamentului de Târgu Neamț cu o autospecială de descarcerare și o autospecială de stingere. În același timp, au fost alertate și 2 echipaje ale Serviciului Județean de Ambulanță Târgu Neamț.
  La sosirea militarilor, persoana era în continuare inconștientă. S-a acționat pentru descarcerarea victimei, care a fost preluată de un echipaj SAJ care a început manevrele de resuscitare. Victima, un bărbat de 58 de ani, fost transportată și predată la CPU Târgu Neamț, în stop cardio respirator.

  68. 29.08.2023 - Misiune de intervenție în municipiul Piatra Neamț pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism

  În jurul orei 12:25, prin apel la 112, pompierii au fost înștiințați că iese fum de la un autoturism parcat în incinta unui operator economic din Piatra Neamț. La locul indicat s-au deplasat pompierii Detașamentului de Piatra Neamț cu două autospeciale de stingere care au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiul, în urma căruia a fost afectată instalația electrică de la compartimentul motor al mașinii.

  69. 31.08.2023 - Misiune de intervenție în comuna Răucești pentru stingerea unui incendiu produs la un adăpost de animale

  La ora 12:17, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la un adăpost de animale în comuna Răucești. La locul solicitării s-au deplasat forțe și mijloace de intervenție din cadrul Detașamentului de pompieri Târgu Neamț și SVSU Răucești. În sprijinul pompierilor din Târgu Neamț a intervenit și un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului Piatra Neamț.
  10 vaci au fost evacuate din adăpost până la sosirea forțelor de intervenție.
  La sosirea primelor echipaje de intervenție incendiul se manifesta cu flacără deschisă la o construcție cu rol de adăpost pentru animale, cu pericol de propagare la întreaga gospodărie.
  Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars construcția cu suprafața de 350 mp, un tractor și două aparate de muls vaci. Din păcate în incendiu au fost surprinse doi porci și o vacă.
  Doi bărbați, în vârstă de 45 și 50 de ani, au primit îngrijiri medicale la locul evenimentului de la echipajul SMURD, dar au refuzat transportul la spital.
  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul electric.


  Compartimentul Informare și Relații Publice