Stema ROMANIA     Stema MINISTERUL AFACERILOR INTERNE   Stema INSPECTORATUL GENERAL PENTRU SITUATII DE URGENTA
COMPARTIMENTUL INFORMARE SI RELATII PUBLICE

slt POPA IRINA
Tel:0742025144
Email:isuneamt@ijsunt.ro, relatii.publice@ijsunt.ro

Pentru a trimite un mesaj, puteti folosi serviciul de mesagerie rapida accesibil in pagina:
http://www.ijsunt.ro/contact.php


Responsabil cu indeplinirea sarciniilor prevazute de legea 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public:

slt POPA IRINA
Tel:0742025144
Email:isuneamt@ijsunt.ro, relatii.publice@ijsunt.roDOSAR PRESA• Model cerere acreditare * UPDATE ian 2019


• BULETINUL INFORMATIV NR. 1 cu datele si informatiile de interes public, conform prevederilor art. 5 din legea nr. 544/2001 privind liberul access la informatiile de interes public * UPDATE 2019

• LISTA DOCUMENTELOR DE INTERES PUBLIC EMISE DE INSPECTORATUL PENTRU SITUATII DE URGENTA "PETRODAVA" AL JUDETULUI NEAMT * UPDATE 2019

• LISTA DOCUMENTELOR PRODUSE ŞI/SAU GESTIONATE DE INSPECTORATUL PENTRU SITUATII DE URGENTA "PETRODAVA" AL JUDETULUI NEAMT * UPDATE 2019

• Raport de evaluare a implementarii Legii nr. 544 din 2001, aferent anului 2018 * UPDATE 2019
• Raport de activitate al I.S.U. "PETRODAVA" NEAMT pentru anul 2018 * UPDATE 2019INFORMATIILE DE INTERES PUBLIC TRANSMISE DIN OFICIU

In conformitate cu prevederile art. 5 din Legea nr. 544 din 12.10.2001 privind liberul acces la informatiile de interes public  si art. 10 din Hotararea Guvernului nr. 123 din 07 februarie 2002 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 544/2001 va prezentam, din oficiu, urmatoarele informatii de interes public:

a)  Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt, functioneaza in baza prevederilor art. 10 din Ordonanta Guvernului nr. 88/2001 privind infiintarea, organizarea si functionarea serviciilor publice comunitare pentru situatii de urgenta, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 363/2002, modificata si completata prin Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 25/2004, aprobata prin Legea nr. 329/2004, Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 21/2004 privind Sistemul National de Management al Situatiilor de Urgenta, aprobata prin Legea nr. 15/2005, Hotararea Guvernului Romaniei nr. 1490/2004, cu modificarile si completarile ulterioare si Hotararea Guvernului Romaniei nr. 1492/2004 privind principiile de organizare, functionarea si atributiile serviciilor de urgenta profesioniste.
Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt, s-a infiintat la data de 15.12.2004, in baza Ordinului ministrului administratiei si Internelor, prin unificarea si reorganizarea Grupului de Pompieri „Petrodava” al judetului Neamt cu Inspectoratul de Protectie Civila al judetului Neamt.
Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt este constituit ca serviciu public deconcentrat, in subordinea Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, in scopul prevenirii, monitorizarii si gestionarii situatiilor de urgenta, din zona de competenta. Activitatea inspectoratului este coordonata de prefect, conform prevederilor Legii nr. 340/2004 privind institutia prefectului, cu modificarile si completarile ulterioare.
Inspectorul sef se subordoneaza nemijlocit inspectorului general al Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta. Inspectoratul judetean este unitate cu personalitate juridica.[....]
STRATEGIA NATIONALA DE COMUNICARE SI INFORMARE PUBLICA

Strategia nationala de comunicare si informare publica
Cerere de acreditare

HOTARAREA DE GUVERN 123 din 2002

[...]Se aproba Normele metodologice de aplicare a legii nr 544/2001 privind liberul acces la informatii de interes public, prevazute in anexa care face parte integranta din prezenta hotarare[...]

LEGEA 544 din 2001 privind liberul acces la informatiile de interes public

[...]CAP. 1
Dispozitii generale
ART. 1
Accesul liber si neingradit al persoanei la orice informatii de interes public, definite astfel prin prezenta lege. constituie unul dintre principiile fundamentale ale relatiilor dintre persoane si autoritatile publice, in conformitate cu Constitutia României si cu documentele internationale ratificate de Parlamentul României. ART. 2 In sensul prezentei legi: a) prin autoritate sau institutie publica se intelege orice autoritate sau institutie publica, precum si orice regie autonoma care utilizeaza resurse financiare publice si care isi desfasoara activitatea pe teritoriul României, potrivit Constitutiei: b) prin informatie de interes public se intelege orice informatie care priveste activitatile sau rezulta din activitatile unei autoritati publice sau institutii publice, indiferent de suportul ori de forma sau de modul de exprimare a informatiei; c) piin informatie cu privire la datele personale se intelege orice informatie privind o persoana fizica identificata sau identificabila. [...]

Legea 544/2001
Norme Metodologice 544
CerereTip 544
Reclamatie

RAPORT DE EVALUARE A IMPLEMENTARIILEGII NR. 544 / 2001
RETROSPECTIVA EVENIMENTE
Pentru ARHIVA evenimente - CLICK AICI

Interventii in situatii de urgenta (03-05 mai 2019)
Data: 05 05 2019
Misiuni de asanare a munitiei neexplodate

Vineri, 03.05.2019, la ora 08:00, Dispeceratul integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat, prin Sistemul national unic pentru apeluri de urgenta ,,112", despre faptul comuna Brusturi - padurea din satul Poiana a fost descoperita munitie neexplodata. La locul interventiei s-a deplasat echipa pirotehnica cu o autospeciala pentru interventii pirotehnice, care au ridicat 2 lovituri de aruncator cal. 120 mm provenite din Al Doilea Razboi Mondial, in vederea depozitarii si, ulterior, a distrugerii. Munitia a fost descoperita de un barbat, in varsta de 42 de ani, cu ajutorul unui detector de metale detinut legal. Echipa pirotehnica a verificat zona cu detectorul de metale si a mai descoperit 4 lovituri de aruncator cal. 120 mm si 6 cartuse cal. 7,92 mm.

Tot vineri, 03.05.2019, la ora 19:05, Dispeceratul integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat, prin Sistemul national unic pentru apeluri de urgenta ,,112", despre faptul comuna Dumbrava Rosie, sat Brasauti a fost descoperita munitie neexplodata. La locul interventiei s-a deplasat echipa pirotehnica cu o autospeciala pentru interventii pirotehnice, care au ridicat un element de munitie de la o lovitura de aruncator provenita din Al Doilea Razboi Mondial, in vederea depozitarii si, ulterior, a distrugerii. Munitia a fost descoperita de un barbat, in varsta de 47 de ani, in albia raului Bistrita, pe raza satului Brasauti, in timp ce se afla cu oile la pasunat. Echipa pirotehnica a verificat zona cu detectorul de metale pe o suprafata de 200 metri patrati si nu a mai descoperit alte elemente de munitie.


Misiune de stingere incendiu produs la o locuinta particulara in comuna comuna Valeni, sat Munteni

Vineri, 03.05.2019, in jurul orei 23:52, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat prin Sistemul National Unic pentru Apeluri de Urgenta ,,112", despre producerea unui incendiu la o locuinta particulara in comuna Valeni, sat Munteni. La locul evenimentului s-au deplasat doua echipaje de pompieri militari, cu o autospeciala de stingere cu apa si spuma si o autocistena, din cadrul Detasamentului de pompieri Roman, fiind sprijinite si de sapte voluntari din cadrul SVSU Valeni, care au stins incendiul.
Ca urmare a producerii incendiului, au ars acoperisul locuintei, realizat din astereala din lemn cu invelitoare din tabla, pe o suprafata de aproximativ 80 de metri patrati, bunurile din trei camere si tamplaria. Cauza probabila de producere a incendiului a fost ,,folosirea intentionata a sursei de aprindere pentru a genera incendiul".Interventii in situatii de urgenta (11 martie 2019)
Data: 11 03 2019
Incendiu puternic produs la doua gospodarii din comuna Bodesti, sat Bodestii de Jos


Luni, 11.03.2019, la ora 17:29, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat prin Sistemul National Unic pentru Apeluri de Urgenta ,,112", despre producerea unui incendiu la o locuinta particulara din comuna Bodesti, sat Bodestii de Jos. La locul evenimentului s-au deplasat, de urgenta, patru echipaje de pompieri militari, cu doua autospeciale de stingere cu apa si spuma, o autocisterna si o ambulanta SMURD de prim ajutor calificat, din cadrul Detasamentului de pompieri Piatra Neamt.

Ajunsi la locul evenimentului, salvatorii pietreni, au constatat ca flacarile se manifestau puternic la o mansarda si la anexele din spatele acesteia si la acoperisul locuintei invecinate si la anexele acesteia, in total flacarile se manifestau pe o suprafata de aproximativ 1200 metri patrati. Astfel, comandantul garzii de interventie a luat decizia sa mai solicite un echipaj de pompieri militari cu o autospeciala de stingere cu apa si spuma din cadrul Detasamentului de pompieri Piatra Neamt. La locul evenimentului s-a deplasat si comandantul Detasamentului de pompieri Piatra Neamt, acesta conducand interventia de la momentul sosirii la eveniment.

Fortele profesioniste, alaturi de 8 voluntari din cadrul SVSU Bodesti si aproximativ 15 cetateni, au actionat pentru localizarea si lichidarea tuturor focarelor aproximativ 5 ore.
Ca urmare a producerii incendiului, au ars:

La locuinta unde s-a produs incendiul - acoperisul locuintei cu suprafata de aproximativ 300 metri patrati, realizat din astereala din lemn cu invelitoare din tabla, cca. 300 de metri patrati de acoperis de la anexe, realizat din lemn cu invelitoare din tabla, cca. 400 metri patrati acoperis magazie, cu astereala din lemn si invelitoare din placi de azbociment, aproximativ 500 metri patrati planseu din rigla de lemn si rigips, aproximativ 10 metri cubi lemne de foc, tamplarie locuinta si anexe, aparate electrocasnice, unelte electrice, instalatia electrica, cca. 70 metri patrati parchet din lemn si aproximativ 400 metri liniari capriori din lemn.

La locuinta invecinata - aproximativ 60 de metri patrati din acoperisul locuintei, realizat din lemn cu invelitoare din tabla, cca. 120 metri patrati acoperis anexa, realizat din lemn cu invelitoare din placi de azbociment, grajd, o magazie de lemne si adapostul pentru animale. Echipajul de paramedici SMURD de prim ajutor calificat au asistat doua persoane(un barbat 79 de ani si o femeie 72 de ani) cu atac de panica, victimele refuzand transportul la spital.

Cauza probabila de producere a incendiului a fost ,,efectul termic al curentului electric de la sigurantele fuzibile defecte".


Misiuni de stingere incendii de vegetatie uscata


STOP INCENDIILOR DE VEGETATIE!


Pe parcursul zilei de ieri pompierii militari nemteni, alaturi de membrii Serviciilor Voluntare pentru Situatii de Urgenta, au intervenit pentru localizarea si lichidarea a 3 arderi de vegetatie uscata, care au afectat o suprafata de aproximativ 5,5 hectare de vegetatie, in comuna Petricani, sat Tolici, Roman, str. Nicolae Balcescu si Valea Ursului, sat Muncelu de Jos.

Cauza probabila de producere a acestor incendii a fost ,,foc deschis in spatii deschise(Tolici si Muncelu de Jos) sau fumatul in locuri nepermise(Roman)".

Misiune de stingere incendiu produs la o magazie de lemne in comuna Dumbrava Rosie, sat Izvoare


Luni, 11.03.2019, la ora 15:08, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat prin Sistemul National Unic pentru Apeluri de Urgenta ,,112", despre producerea unui incendiu la o magazie de lemne in comuna Dumbrava Rosie, sat Izvoare. La locul evenimentului s-au deplasat trei echipaje de pompieri militari, cu o autospeciala de stingere cu apa si spuma, o autocisterna si o ambulanta SMURD de prim ajutor calificat, din cadrul Detasamentului de pompieri Piatra Neamt, fiind sprijinite si de un voluntar din cadrul SVSU Dumbrava Rosie, care au stins incendiul.

Ca urmare a producerii incendiului, au ars 1.5 metri cubi de lemne de foc, 15 metri patrati sufit din lemn si cca. 3 metri liniari capriori. Cauza probabila de producere a incendiului a fost ,,taiere fara respectarea normelor de prevenire(proprietarul a taiat cu flexul metal in apropierea magaziei de lemne)".Interventii in situatii de urgenta (08 -10 martie 2019)
Data: 10 03 2019
Misiuni de stingere incendii de vegetatie uscata

STOP INCENDIILOR DE VEGETATIE!

In acest week-end pompierii militari nemteni, alaturi de membrii Serviciilor Voluntare pentru Situatii de Urgenta, au intervenit pentru localizarea si lichidarea a 22 de arderi de vegetatie uscata, care au afectat o suprafata de aproximativ 65 de hectare.
Arderile de vegetatie uscata si litiera s-au produs in localitatile: Valea Seaca - com. Baltatesti(1), Tutcanii din Vale - com. Bahna(1), Dumbrava Deal - com. Savinesti(1), Roman - str. Nicolae Balcescu(1), Craiesti - com. Bozieni(1), Cracaoani(1), Piatra Neamt(3), Comuna Savinesti - str. Chimiei(1), Mastacan - com. Borlesti(1), Unghi - com. Dragomiresti(1), Basta - com. Secuieni(1), Hoisesti - com. Margineni(1), Brasauti - com. Dumbrava Rosie(1), Girov(1), Doljesti(1), Bahna Mare - com. Bargaoani(1), Roman(1), Rotunda - com. Doljesti(1), Danesti - com. Girov(1), Filipesti - jud. Bacau(1).


Au fost si situatii cand arderile de vegetatie s-au propagat si la constructii, cum ar fi:

Incendiul de vegetatie uscata de sambata, 09.03.2019, in jurul orei 13:25, din localitatea Mastacan, com. Borlesti, cand flacarile s-au propagat la o anexa gospodareasca, unde au ars aproximativ 2 tone de fan si anexa realizata din lemn;

Cauza probabila de producere a acestor incendii a fost ,,foc deschis in spatii deschise sau fumatul in locuri nepermise". Reamintim cetatenilor ca arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deseurilor si a altor materiale combustibile fara obtinerea permisului de lucru cu foc si fara luarea masurilor pentru impiedicarea propagarii focului la vecinatati se sanctioneaza cu amenda de la 1.000 la 2.500 de lei.


Protejati viata, bunurile si mediul inconjurator!


Anual mii de incendii de vegetatie distrug bunuri, afecteaza mediul inconjurator si uneori, din pacate, se finalizeaza cu pierderi de vieti! Utilizarea focului deschis pentru igienizarea terenurile si deseurile menajare conduce adesea la arderi necontrolate, care produc pagube materiale insemnate sau chiar pierderi de vieti omenesti.
Conditiile de vant si nerespectarea masurilor obligatorii de protectie constituie elemente care intretin si favorizeaza propagarea focului. Pentru evitarea producerii acestor tipuri de evenimente, ISU Neamt reaminteste cetatenilor urmatoarele masuri de prevenire:
* Utilizarea focului deschis in locuri cu pericol de incendiu si pe timp de vant este interzisa;
* Realizarea arderii doar in locuri special amenajate, cu respectarea masurilor ce se impun pentru impiedicarea propagarii focului la vecinatati;
* Supravegherea permanenta a arderii, precum si stingerea jarului, dupa terminarea activitatii;
* Utilizarea focului deschis la distante mai mici de 40 m fata de locurile cu pericol de explozie (gaze si lichide combustibile, vapori inflamabili, explozivi etc.), respectiv de 10 m fata de materiale sau substante combustibile (lemn, hartie, textile, carton asfaltat, bitum, ulei etc.) este interzisa;
* Asigurarea mijloacelor tehnice pentru stingerea de indata a focului (rezervor cu apa, galeti, lopata, sapa, cazma), atunci cand acesta scapa de sub control;
* Responsabilizarea adultilor in ceea ce priveste jocul copiilor cu focul si accesul acestora la sursele de foc (chibrituri, brichete, lumanari, lampi cu gaz, etc).


Misiune de stingere incendiu produs la o bucatarie de vara in localitatea Urecheni

Sambata, 09.03.2019, la ora 09:26, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat prin Sistemul National Unic pentru Apeluri de Urgenta ,,112", despre producerea unui incendiu la o bucatarie de vara in localitatea Urecheni. La locul evenimentului s-au deplasat doua echipaje de pompieri militari, cu o autospeciala de stingere cu apa si spuma si o ambulanta SMURD de prim ajutor calificat, din cadrul Detasamentului de pompieri Targu Neamt, fiind sprijinite si de sase voluntari cu o autospeciala de stingere din cadrul SVSU Pastraveni si Urecheni, care au stins incendiul.
Ca urmare a producerii incendiului, au ars un perete de lemn cu suprafata de cca. 4 metri patrati, tamplarie din lemn, bunurile aflate in interior si aproximativ 30 metri patrati acoperis.
Cauza probabila de producere a incendiului a fost ,,foc deschis in spatii inchise(lumanare)".


Misiune de stingere incendiu produs la un buncar de rumegus in municipiul Roman

Duminica, 10.03.2019, la ora 12:34, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat prin Sistemul National Unic pentru Apeluri de Urgenta ,,112", despre producerea unui incendiu la un buncar de rumegus, proprietatea unui operator economic, in municipiul Roman, str. Energiei. La locul evenimentului s-au deplasat doua echipaje de pompieri militari, cu doua autospeciale de stingere cu apa si spuma, din cadrul Detasamentului de pompieri Roman, fiind sprijinite si de patru pompieri voluntari cu o autospeciala de stingere din cadrul Serviciului Privat pentru Situatii de Urgenta Sting Expres L.B., care au stins incendiul.
Ca urmare a producerii incendiului, au ars aproximativ 3 tone de rumegus, 1 metru cub scandura, si acoperisul unei magazii, realizat din lemn cu invelitoare din tabla, pe o suprafata de aproximativ 80 metri patrati. Cauza probabila de producere a incendiului a fost ,,amplasarea necorespunzatoare a materialelor inflamabile fata de mijloacele de incalzire".


Misiune de stingere incendiu depozit de coceni in Bozienii de Sus, comuna Ruginoasa

Duminica, 10.03.2019, la ora 12:42, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat, prin Sistemul national unic pentru apeluri de urgenta ,,112", despre producerea unui incendiu la un depozit de coceni in satul Bozienii de Sus, comuna Ruginoasa. La locul indicat de apelant s-a deplasat un echipaj de pompieri militari cu o autospeciala de stingere cu apa si spuma din cadrul Detasamentului de pompieri Roman, fiind sprijinit si de un voluntar din cadrul SVSU Ruginoasa.
Fortele au stins incendiul, in urma caruia au ars aproximativ 3 tone de coceni.
Cauza probabila de producere a incendiului a fost ,,foc deschis in spatii deschise".


Misiune de stingere incendiu sira de fan in localitatea Poienari

Duminica, 10.03.2019, la ora 14:13, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat, prin Sistemul national unic pentru apeluri de urgenta ,,112", despre producerea unui incendiu la o sira de fan in localitatea Poienari. La locul indicat de apelant s-au deplasat trei echipaje de pompieri militari cu doua autospeciale de stingere cu apa si spuma si o ambulanta SMURD de prim ajutor calificat din cadrul Detasamentului de pompieri Roman si Punctul de lucru Poienari, fiind sprijinite si de trei voluntari din cadrul SVSU Poienari. Fortele au stins incendiul, in urma caruia au ars aproximativ 7 tone de fan.
Cauza probabila de producere a incendiului a fost ,,jar sau scantei purtate de vant".


Misiune de stingere incendiu locuinta particulara in localitatea Doljesti

Duminica, 10.03.2019, la ora 14:21, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat, prin Sistemul national unic pentru apeluri de urgenta ,,112", despre producerea unui incendiu la o locuinta particulara in localitatea Doljesti. La locul indicat de apelant s-au deplasat trei echipaje de pompieri militari cu trei autospeciale de stingere cu apa si spuma din cadrul Detasamentului de pompieri Roman, fiind sprijinite si de trei voluntari din cadrul SVSU Doljesti. Ca urmare a producerii incendiului, au murit doua animale si au ars aproximativ 30 metri patrati din acoperisul locuintei, 2 tone deseuri de coceni si lucerna. Flacarile s-au propagat si la o proprietate invecinata, unde au ars cca. 1 tona de lucerna si 6 metri liniari gard din lemn. Cauza probabila de producere a incendiului a fost ,,jar sau scantei purtate de vant".


Misiune de stingere incendiu anexa gospodareasca in localitatea Cracaoani

Noaptea trecuta la ora 01:57, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat, prin Sistemul national unic pentru apeluri de urgenta ,,112", despre producerea unui incendiu la o anexa gospodareasca in localitatea Cracaoani. La locul indicat de apelant s-au deplasat trei echipaje de pompieri militari cu doua autospeciale de stingere cu apa si spuma si o ambulanta SMURD de prim ajutor calificat din cadrul Detasamentului de pompieri Targu Neamt, fiind sprijinite si de un voluntar din cadrul SVSU Cracaoani.
Ca urmare a producerii incendiului, a ars acoperisul anexei pe o suprafata de aproximativ 60 metri patrati.
Cauza probabila de producere a incendiului a fost ,,cos de evacuare a fumului si gazelor fierbinti neprotejat corespunzator fata de materilele combustibile".Interventii in situatii de urgenta (22 -24 februarie 2019)
Data: 24 02 2019
Misiune de stingere incendiu produs la un operator economic in localitatea Rediu

Sambata, 23.02.2019, la ora 19:21, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat prin Sistemul National Unic pentru Apeluri de Urgenta 112, despre producerea unui incendiu la un operator economic in comuna Rediu, sat Rediu. La locul evenimentului s-au deplasat trei echipaje de pompieri militari, cu o autospeciala de stingere, o autocisterna si o ambulanta SMURD de prim ajutor calificat, din cadrul Detasamentului de pompieri Piatra Neamt, fiind sprijinite si de noua voluntari din cadrul Serviciilor Voluntare pentru Situatii de Urgenta Roznov(cu o autospeciala de stingere), Cindesti(cu o autospeciala de stingere) si Rediu, care au stins incendiul.

Ca urmare a producerii incendiului, au ars aproximativ 10 metri patrati din peretii unei camere amenajate la mansarda constructiei, realizati din scandura si placi de rigips, cca. 10 metri patrati din fatada mansardei si aproximativ 14 metri patrati din acoperisul constructiei realizat din astereala de lemn si invelitoare din tabla.

Cauza probabila de producere a incendiului a fost ,,efectul termic de la un cos de evacuare a fumului neprotejat corespunzator fata de materialele combustibile.


Misiune de stingere incendiu produs la o locuinta proprietatea Manastirii Agapia

Duminica, 24.02.2019, la ora 15:41, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat prin Sistemul National Unic pentru Apeluri de Urgenta 112, despre producerea unui incendiu la o locuinta din localitatea Agapia. La locul evenimentului s-au deplasat doua echipaje de pompieri militari, cu doua autospeciale de stingere, din cadrul Detasamentului de pompieri Tirgu Neamt, fiind sprijinite si de un voluntare din cadrul SVSU Agapia, care au stins incendiul.

Ca urmare a producerii incendiului, au ars 10 metri patrati din acoperisul locuintei, realizat din astereala din lemn si invelitoare din tabla si aproximativ 15 metri patrati din peretii realizati din lemn ai camerei centralei termice.

Cauza probabila de producere a incendiului a fost ,,efectul termic de la un cos de evacuare a fumului neprotejat corespunzator fata de materialele combustibile.


Misiuni de stingere incendii produse de la cosuri de evacuare a fumului neprotejate corespunzator fata de materialele combustibile

In perioada 22 - 24.02.2019, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Petrodava al Judetului Neamt a intervenit pentru stingerea incendiilor produse de la cosuri de evacuare a fumului neprotejate corespunzator fata de materialele combustibile in localitatile: Timisesti, Gosmani comuna Romani, Radeni comuna Pastraveni.

La cele trei incendii, produse in acest week-end, pagubele au fost minore. Cauza probabila de producere a incendiului a fost ,,efectul termic de la un cos de evacuare a fumului neprotejat corespunzator fata de materialele combustibile.


Misiuni de stingere incendii produse la un cosuri de fum necuratate de funingine

In perioada 22 - 24.02.2019, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Petrodava al Judetului Neamt a intervenit pentru stingerea incendiilor produse la cosurile de evacuare a fumului si gazelor fierbinti in localitatile: Doljesti, comuna Brusturi sat Tarzia, Grumazesti, Roman Str. Stefan cel Mare, comuna Petricani sat Tarpesti, Tirgu Neamt str. Mihai Eminescu, Comuna Agapia Sat Varatec.

Cauza probabila de producere a incendiului a fost ,,cos de evacuare a fumului si gazelor fierbinti necuratat de funingine.


Misiuni SMURD

In perioada 22 - 24.02.2019, echipajele de paramedici SMURD au executat 71 de misiuni, din care 61 executate de echipajele SMURD de prim ajutor calificat si 10 executate de echipajul SMURD de terapie intensiva mobila.


ISU Neamt reaminteste cetatenilor urmatoarele masuri de prevenire a incendiilor in sezonul rece:


? cosurile de fum vor fi obligatoriu verificate, curatate si reparare premergator sezonului rece si ori de cate ori este nevoie ;
? cosurile de fum se prelungesc deasupra acoperisului cu 0,5 0,8 m;
? in podurile caselor, cosurile de fum vor fi obligatoriu tencuite si varuite pentru a putea observa cu usurinta prezenta unor fisuri prin care s-ar putea propaga flacarile spre materialele combustibile din constructia acoperisului;
? cosurile de fum se vor izola fata de elementele combustibile ale planseelor prin ingrosarea zidariei de caramida a cosurilor cu 25 cm; in spatiul dintre cosuri si plansee se recomanda introducerea unui strat de materiale necombustibile;
? la trecerea prin acoperisuri se lasa o distanta de cel putin 10 cm intre fatadele exterioare ale zidariilor cosurilor si elementele combustibile ale acoperisurilor ;
? cosurile de fum vor fi prevazute cu usite pentru curatate ;
? cosurile aflate in apropierea materialelor combustibile (depozite de furaje, paduri etc.) sau cele situate pe acoperisuri combustibile, vor fi prevazute cu site sau gratare pentru retinerea scanteilor;
? se interzice incastrarea elementelor combustibile ale acoperisurilor, planseelor etc. in cosurile de evacuare a fumului.
Interventii in situatii de urgenta (13 decembrie 2018)
Data: 13 12 2018
Misiune de stingere a unui incendiu

Joi, 13.12.2018, la ora 01:52, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat, prin Sistemul national unic pentru apeluri de urgenta 112, despre producerea unui incendiu la o locuinta particulara in comuna Urecheni, sat Ingaresti. La locul indicat s-a un echipaj de pompieri militari de la Detasamentul de Pompieri Targu Neamt cu o autospeciale de lucru cu apa si spuma. La locul indicat s-a deplasat un echipaj de pompieri, care a localizat si lichidat incendiul. Proprietarul, intoxicat cu fum, a primit ingrijiri medicale de la un echipaj SAJ, fiind transportat la CPU Targu Neamt. In urma incendiului au bunuri dintr-o camera si un hol pe cca 4 mp. Cauza probabila de producere a incendiului a fost ,,foc deschis in spatii inchise.


Misiune de supraveghere monitorizare curs rau Bistrita fenomen zapor

Miercuri, 12.12.2018, un echipaj de pompieri militari din cadrul Detasamentului de pompieri Targu Neamt - Garda II Poiana Teiului, a executat misiuni de monitorizare a fenomenului de zapor pe cursul raului Bistrita, in portiunea viaduct Poiana Largului punte Dreptu


Misiuni stingere incendii

Joi, 13.12.2018, la ora 20:21, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat, prin Sistemul national unic pentru apeluri de urgenta 112, despre producerea unui incendiu la o anexa gospodareasca din localitatea Horia, comuna Horia. La locul indicat s-au deplasat doua echipaje de pompieri militari de la Detasamentul de Pompieri Roman cu o autospeciala de lucru cu apa si spuma si o ambulanta SMURD. Ajunse la fata locului, fortele profesioniste de interventie au localizat si lichidat incendiul care se manifesta la o afumatoare. In urma incendiului au ars: afumatoarea din lemn si cca. 5 kg carne. Cauza probabila de producere a incendiului a fost ,,aparat de gatit improvizat.


Misiune de asanare pirotehnica

Joi, 13.12.2018, la ora 11:30, pe timpul antrenamentului de pregatire de specialitate in teren desfasurat de echipa pirotehnica in comuna Vinatori Neamt - padurea Nemtisor, au fost identificate elemente de munitie ramasa neexplodata din timpul conflictelor militare. Echipa pirotehnica a procedat la cercetarea, identificarea, ridicarea, transportul si depozitarea elementelor de munitie. Au fost descoperite doua lovituri de aruncator cal. 50 mm. Echipa pirotehnica a verificat zona cu detectorul de metale pe o suprafata de 1200 m2, fara a mai fi descoperite ori identificate alte elemente de munitie.


Misiuni de supraveghere monitorizare curs rau Bistrita fenomen zapor

Zilnic, un echipaj de pompieri militari, cu un autoturism de serviciu din cadrul Detasamentului de pompieri Targu Neamt - Garda II Poiana Teiului, a executat misiuni de monitorizare a fenomenului de zapor pe cursul raului Bistrita, in portiunea viaduct Poiana Largului punte Dreptu.


Misiune asigurare masuri P.S.I.

Joi, 13.12.2018, la ora 20:36, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat, prin Sistemul national unic pentru apeluri de urgenta 112, despre producerea unui accident rutier in urma caruia a rezultat avarierea unei conducte de gaz metan in localitatea Vanatori Neamt, comuna Vanatori Neamt. La locul indicat s-a deplasat un echipaj de pompieri militari de la Detasamentul de Pompieri Targu Neamt cu o autospeciala de lucru cu apa si spuma. Ajunse la fata locului, fortele profesioniste de interventie au asigurat masuri PSI pana la sosirea echipei de interventie a societatii furnizoare de gaz metan.
CIRP

 EXTRASE DIN PRESA LOCALA SI NATIONALA
COMUNICATE I.S.U. Neamt

Vezi TOATE TITLURILE (Arhiva)

Adaugat la: 2019-08-12
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Unele persoane superstitioase considera ziua de ,,Marti 13" o zi cu ghinion, dar noi va spunem ca nu este chiar asa. De multe ori ,,ghinionul" ni-l facem si singuri, prin lipsa informatiilor. Putem p...


Adaugat la: 2019-07-02
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Avand in vedere ca in ultima perioada, pe teritoriul judetului Neamt, s-au inmultit numarul cazurilor de inec, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Petrodava" al judetului Neamt reaminteste princ...


Adaugat la: 2019-07-02
Sursa: WWW.IJSUNT.RO

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Petrodava al judetului Neamt face o serie de recomandari pentru cetateni pentru a evita aparitia unor probleme cauzate de aceste fenomene extreme:

...Adaugat la: 2019-07-02
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
INAINTE DE PRODUCEREA UNEI FURTUNI:

- Indepartati copacii ori ramurile uscate, care pe timpul unei furtuni, ar putea cadea si provoca victime ori pagube materiale.
- Nu uitati regula de ...Adaugat la: 2019-05-07
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Insemnul heraldic al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta ,,Petrodava" al judetului Neamt din cadrul Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta se prezinta dupa cum urmeaza:

* p...Adaugat la: 2019-05-02
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
225 situatii de urgenta au fost gestionate de pompierii salvatori nemteni in minivacanta sarbatorilor pascale si 1 Mai. Majoritatea misiunilor care au presupus interventia echipajelor operative au f...


Adaugat la: 2019-03-12
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
In luna februarie 2019, in zona de competenta a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta ,,Petrodava" al judetului Neamt s-au produs 741 de evenimente care au necesitat interventia serviciilor profe...


Adaugat la: 2019-02-21
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
In luna ianuarie 2019, in zona de competenta a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Petrodava al judetului Neamt s-au produs 791 de evenimente care au necesitat interventia serviciilor profesi...


Adaugat la: 2019-01-14
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
a) actele normative care reglementeaza organizarea si functionarea autoritatii sau institutiei publice
http://www.ijsunt.ro/legislatie.php

b) structura organizatorica, atributi...Adaugat la: 2019-01-11
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Petrodava" al judetului Neamt continua campania de recrutare de noi candidati in cadrul programului de voluntariat "Salvator din pasiune!", campanie care se v...


Adaugat la: 2018-12-28
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
In perioada minivacantei de Revelion, peste 95 de pompieri cu 25 autospeciale de stingere vor asigura zilnic misiunile de prevenire si interventie in situatii de urgenta.

Pentru depistarea...Adaugat la: 2018-12-19
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Cu fiecare gest pe care il facem, scriem istoria copiilor nostri. La ceas de mare sarbatoare crestina se cuvine sa meditam profund la aceasta afirmatie si sa gasim in noi puterea de a fi mai intelepti...


Adaugat la: 2018-11-27
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
COMUNICAT
In atentia candidatilor inscrisi la concursul de admitere organizat de Scoala de Subofiteri de Pompieri si Protectie Civila "Pavel Zaganescu" Boldesti, sesiunea ianuarie 2019
<...Adaugat la: 2018-11-12
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Petrodava al judetului Neamt organizeaza concurs pentru ocuparea unor posturi vacante, prin incadrare directa, dupa cum urmeaza:

1. ofiter specialis...Adaugat la: 2018-10-10
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Potrivit Rezolutiei 64/200 din 21 decembrie 2009, adoptata de Adunarea Generala a Organizatiei Natiunilor Unite, 13 octombrie este Ziua Internationala pentru Reducerea Riscului Dezastrelor. Anul acest...


Adaugat la: 2018-09-18
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
In perioada 10-21 ianuarie 2019 la Scoala de Subofiteri de Pompieri si Protectie Civila 'Pavel Zaganescu' Boldesti se organizeaza concurs de admitere pentru calificarile 'subofiter de pompieri si prot...


Adaugat la: 2018-09-17
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Lansarea portalului web ro-alert.ro reprezinta o noua etapa in procesul de punere in functiune a aplicatiei RO-ALERT de avertizare si alarmare a populatiei in situatii de urgenta. Informarea populatie...


Adaugat la: 2018-09-13
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Cu prilejul zilei de 13 Septembrie - Ziua Pompierilor din Romania, la implinirea a 170 de ani de la Batalia din Dealul Spirii, in cadrul ceremoniei militare organizate de Inspectoratul pentru Situatii...


Adaugat la: 2018-09-05
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Si in anul 2018 se vor desfasura exercitiile lunare "Miercurea Alarmelor". Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta desfasoara in prima zi de miercuri a fiecarei luni testari ale echipamentel...


Adaugat la: 2018-08-13
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Petrodava al judetului Neamt atrage atentia asupra unor masuri de prevenire si stingere a incendiilor in taberele de copii si elevi, care odata respectate v...


Adaugat la: 2018-07-27
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Material informativ cu privire la pesta porcina africana
(destinat crescatorilor de porcine din exploatatiile non-profesionale in vederea introducerii de masuri de biosecuritate pentru animalele ...Adaugat la: 2018-07-23
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Viata depinde de apa!
Paradoxul este ca in apa iti poti pierde viata!
Scaldatul poate deveni un pericol daca este alimentat de neglijenta si de ignorarea regulilor!

In prima jumatate ...Adaugat la: 2018-07-18
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
In data de 18.07.2018, incepand cu ora 11:00, se va desfasura un exercitiu cu forte si mijloace in teren cu tema Activitatea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Petrodava al judetului Neamt ...


Adaugat la: 2018-07-13
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
In atentia candidatii inscrisi la concursul de admitere organizat de Scoala de Subofiteri de Pompieri si Protectie Civila Pavel Zaganescu Boldesti, sesiunea 24.08-04.09.2018

Eva...Adaugat la: 2018-06-13
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
In conformitate cu Ordinul Inspectorului General nr. 521 din 11.06.2018, candidatii inscrisi la concursurile de admitere organizate de Academia de Politie Alexandru Ioan Cuza si de institutiile de ...


Adaugat la: 2018-06-11
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Sambata, 09 iunie a.c., s-a desfasurat etapa judeteana a Concursurilor Profesionale ale Serviciilor Voluntare si Private pentru Situatii de Urgenta pe stadionul din orasul Bicaz.

Aceasta com...Adaugat la: 2018-06-04
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta desfasoara in prima zi de miercuri a fiecarei luni testari ale echipamentelor din componenta sistemului de instiintare, avertizare si alarmare in situa...


Adaugat la: 2018-06-01
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Un calduros LA MULTI ANI, COPII! din partea pompierilor militari nemteni!

Cu ocazia Zilei Internationale a Copilului si Zilei Internationale a Tineretului, in data de 01 iunie a.c., Ins...Adaugat la: 2018-05-30
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Petrodava al judetului Neamt in colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean Neamt au organizat si desfasurat in luna mai Concursurile cercurilor tehnico-apli...


Adaugat la: 2018-05-26
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Premergator si pe timpul Sarbatorii Rusaliilor, efectivele inspectoratului desfasoara activitati menite sa asigure, pe langa protectia si siguranta cetatenilor, evitarea producerii unor evenimente ce ...


Adaugat la: 2018-05-17
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Ca in fiecare an pompierii nemteni sunt alaturi de cetateni atat premergator cat si pe timpul evenimentului cultural NOAPTEA MUZEELOR, ce va avea loc in data de 19 mai 2018.

In acest sens,...Adaugat la: 2018-05-16
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Urmare a finalizarii etapei pe localitate a concursului cu tematica de protectie civila "Cu viata mea apar viata" la care au fost prezente 124 de echipaje, astazi 15.05.2018 s-a desfasurat etapa judet...


Adaugat la: 2018-05-14
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Sambata si duminica s-au desfasurat etapele zonale ale concursurilor Serviciilor Voluntare pentru Situatii de Urgenta n Municipiul Roman, orasul Bicaz si orasul Trgu Neamt. Activitatile au fost orga...


Adaugat la: 2018-05-14
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
In contextul activitatilor desfasurate cu ocazia derularii evenimentului Saptamana Nationala a Voluntariatului, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Petrodava" al judetului Neamt reia campania de...


Adaugat la: 2018-05-11
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
In perioada 14 20 mai a.c., se va desfasura Saptamana Nationala a Voluntariatului. Evenimentul este menit sa mobilizeze cat mai multe organizatii si voluntarii pe care acestea ii implica, pentru a ...


Adaugat la: 2018-05-10
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
In luna martie 2018, in zona de competenta a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Petrodava al judetului Neamt s-au produs 1057 de evenimente care au necesitat interventia ser...


Adaugat la: 2018-04-27
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
La concursul de admitere in institutiile de invatamant ale Ministerului Afacerilor Interne care scolarizeaza elevi/studenti in beneficiul Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, se candide...


Adaugat la: 2018-04-27
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Petrodava al Judetului Neamt avertizeaza populatia asupra consecintelor utilizarii incorecte a focului de catre cei care isi vor petrece ziua de 1 MAI la i...


Adaugat la: 2018-04-26
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt organizeaza inscrieri la concursurile de admitere in institutiile de invatamant care re...


Adaugat la: 2018-04-07
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
In perioada Sfintelor Sarbatori de Paste, credinciosii ortodocsi se vor afla in lacasurile de cult, pentru a primi Lumina Invierii Domnului. Pentru ca aceste momente de rugaciune si apropiere de Dumne...


Adaugat la: 2018-04-03
Sursa: WWW.IJSUNT.RO

1. CUTREMUR
A) PROTECTIA ANTISEISMICA IN INTERIORUL LOCUINTEI SAU LOCULUI DE MUNCA

 • evitarea aglomerarii spatiilor de la locul de munca sau din locu...


  Adaugat la: 2018-04-03
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta desfasoara in prima zi de miercuri a fiecarei luni testari ale echipamentelor din componenta sistemului de instiintare, avertizare si alarmare in situa...


  Adaugat la: 2018-04-02
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Vineri, 30 martie a.c., la nivelul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Petrodava al judetului Neamt(Detasamentul de pompieri Roman) a avut loc Competitia de descarcerare si prim ajutor califi...


  Adaugat la: 2018-03-27
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In data de 27.03.2018, incepand cu ora 10:00, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Petrodava al judetului Neamt va desfasura un exercitiu cu forte si mijloace in teren cu tema Activitatea Inspe...


  Adaugat la: 2018-03-06
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta desfasoara in prima zi de miercuri a fiecarei luni testari ale echipamentelor din componenta sistemului de instiintare, avertizare si alarmare in situa...


  Adaugat la: 2018-02-28
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Astazi, incepand cu ora 11:00, a avut loc la sediul ISU Neamt, o sedinta festiva cu ocazia Zilei Protectiei Civile din Romania, condusa de Lt. Col. Mitrea Mihai Ciprian imputernicit inspector sef...


  Adaugat la: 2018-02-27
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Avandu-se in vedere avertizarea meteorologica COD PORTOCALIU emisa de catre Administratia Nationala de Meteorologie, valabila in perioada 26 februarie 01 martie a.c., avem onoarea sa va informam c...


  Adaugat la: 2018-02-13
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Atunci cand data de 13 cade intr-o zi de marti, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta prin unitatile subordonate, desfasoara o serie de activitati de informare si constientizare a populatie...


  Adaugat la: 2018-02-06
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Si in anul 2018 se vor desfasura exercitiile lunare Miercurea Alarmelor. Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta desfasoara in prima zi de miercuri a fiecarei luni testari ale echipamentel...


  Adaugat la: 2018-01-25
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  ISU Neamt reaminteste cetatenilor urmatoarele masuri de aparare impotriva incendiilor la exploatarea sistemelor de incalzire


  cosurile de fum vor fi obligatoriu verificate, reparate si...  Adaugat la: 2018-01-03
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Petrodava al judetului Neamt scoate la concurs, prin incadrare directa, urmatoarele posturi vacante de executie:

  Un post de ofiter specialist II d...  Adaugat la: 2017-12-08
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In vederea reducerii posibilitatilor de producere a unor evenimente care sa afecteze siguranta cetatenilor, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta a dispus unitatilor subordonate intensifica...


  Adaugat la: 2017-10-11
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Potrivit Rezolutiei 64/200 din 21 decembrie 2009, adoptata de Adunarea Generala a Organizatiei Natiunilor Unite, 13 octombrie este Ziua Internationala pentru Reducerea Riscului Dezastrelor. Anul acest...


  Adaugat la: 2017-09-20
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  INAINTE DE PRODUCEREA UNEI FURTUNI:

  - Indepartati copacii ori ramurile uscate, care pe timpul unei furtuni, ar putea cadea si provoca victime ori pagube materiale.
  - Nu uitati regula de ...  Adaugat la: 2017-09-19
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Echipajele de descarcerare, prim ajutor calificat si terapie intensiva mobila din cadrul S.M.U.R.D. Neamt au executat, pe parcursul lunii august 2017, 486 misiuni pentru:

  • acordarea as...  Adaugat la: 2017-09-11
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Batalia din Dealul Spirii de la Bucuresti - act eroic al pompierilor militari in apararea revolutiei de la 1848 si prima afirmare patriotica a calitatilor morale si de lupta ale ostasilor tinerei arma...


  Adaugat la: 2017-08-31
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In data de 06.09.2017, in intervalul orar 10.00-11.30, la nivel judetean se va desfasura un exercitiu de instiintare, avertizare si alarmare in situatii de urgenta, ce urmareste antrenarea autoritatil...


  Adaugat la: 2017-08-31
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In ziua de 31.08.2017, ora 11:15, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta PETRODAVA al judetului Neamt a desfasurat un exercitiu cu forte si mijloace in teren la un operator economic sursa de risc ...


  Adaugat la: 2017-08-16
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Petrodava al judetului Neamt organizeaza inscrieri la concursul de admitere pe locurile MAI, la Academia Tehnica Militara sesiunea a II-a de admitere, sept...


  Adaugat la: 2017-08-10
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Petrodava al judetului Neamt organizeaza inscrieri la concursul de admitere pe locurile MAI, la Academia Tehnica Militara sesiunea a II-a de admitere, sept...


  Adaugat la: 2017-08-02
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In perioada 26 28.07.2017 s-a desfasurat etapa a III-a(zonala) a Concursurilor Serviciilor Profesioniste pentru Situatii de Urgenta. In urma punctajului obtinut la etapa zonala, desfasurata in ora...


  Adaugat la: 2017-08-02
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Astazi, in cadrul unei ceremonii militare, desfasurata la sediul inspectoratului, a depus juramantul militar locotenent Nicorescu Rodica. Locotenent Nicorescu Rodica a fost chemata in activitate cu d...


  Adaugat la: 2017-08-02
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In toate judetele tarii vor avea loc exercitii pentru verificarea functionarii mijloacelor de alarmare a populatiei, in vederea centralizarii permanente a datelor privind starea de operativitate a ech...


  Adaugat la: 2017-07-27
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Astazi, la ora 13:04, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat, prin Sistemul national unic pentru apeluri de urgenta 112, despre producerea unui incendiu la acoperisu...


  Adaugat la: 2017-07-20
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In perioada 09 - 16 iulie 2017, in orasul Villach, Austria s-a desfasurat cea de-a XXI-a editie a Concursului International al Tinerilor Pompieri. Romania a fost reprezentata de doua echipaje din jude...


  Adaugat la: 2017-07-11
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In perioada campaniei agricole de vara si in special pe perioada campaniei de recoltare a cerealelor paioase, creste mult riscul de incendiu atat la lanuri cat si depozitele de cereale si furaje.


  Adaugat la: 2017-07-11
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In perioada campaniei agricole de vara si in special pe perioada campaniei de recoltare a cerealelor paioase, creste mult riscul de incendiu atat la lanuri cat si depozitele de cereale si furaje.


  Adaugat la: 2017-07-11
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In perioada campaniei agricole de vara si in special pe perioada campaniei de recoltare a cerealelor paioase, creste mult riscul de incendiu atat la lanuri cat si depozitele de cereale si furaje.


  Adaugat la: 2017-07-06
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In perioada 12 - 15 iulie 2016, in municipiul Targoviste, s-a desfasurat etapa nationala a Concursurilor cercurilor tehnico-aplicative Prietenii Pompierilor. Cele doua echipaje din Neamt, mai exact ...


  Adaugat la: 2017-07-04
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Termenul pentru obtinerea autorizatiei de securitate la incendiu a fost prorogat pana la data de 30 septembrie 2017.

  Conform prevederilor Legii nr.146/2017 privind aprobarea Ordonantei de u...  Adaugat la: 2017-06-28
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  S.C. HIDROELECTRICA S.A. S.H. ,,BISTRITA - Piatra-Neamt a solicitat sprijinul ISU Neamt in vederea eliminarii potentialelor deficiente de audibilitate la unele locatii ale sistemului de avertizare/...


  Adaugat la: 2017-06-28
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In data de 28.06.2017, intre orele 08:00 11:00, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Petrodava al judetului Neamt va desfasura un exercitiu cu forte si mijloace in teren cu tema Activitatea I...


  Adaugat la: 2017-06-22
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In urma participarii la Competitia Nationala de Descarcerare si de acordare a primului ajutor calificat faza zonala, in municipiul Botosani, echipa de descarcerare si acordare a primului ajutor a IS...


  Adaugat la: 2017-06-22
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Caravana Fii pregatit! va ajunge vineri, 23 iunie, la Targu Neamt si va fi amplasata in parcarea din fata Bisericii Adormirea Maicii Domnului, sambata 24 iunie, la Roman si va fi amplasata in parcar...


  Adaugat la: 2017-06-13
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Astazi, in cadrul unei ceremonii militare, desfasurata la sediul inspectoratului, au depus juramantul militar sublocotenent Chiric Karin Roxana si sublocotent Siminiuc Ana Maria.

  Sublocotenen...  Adaugat la: 2017-06-13
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Atunci cand data de 13 cade intr-o zi de marti, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta prin unitatile subordonate, desfasoara o serie de activitati de informare si constientizare a populat...


  Adaugat la: 2017-06-09
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Echipajele de descarcerare, prim ajutor calificat si terapie intensiva mobila din cadrul S.M.U.R.D. Neamt au executat, pe parcursul lunii mai 2017, 659 misiuni pentru:

  • acordarea asi...  Adaugat la: 2017-06-07
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO

  SPSU - ETAPA JUDETEANA, Bicaz, 20 mai 2017
  GALERIE FOTO Faza interjud...  Adaugat la: 2017-06-07
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  TOTAL: 79 DE ECHIPAJE PARTICIPANTE

  TABEL CENTRALIZATOR cu rezultatele obtinute la concurs...  Adaugat la: 2017-06-06
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In ziua de 6 iunie 2017 s-a desfasurat, la Sala Polivalenta din Piatra-Neamt, Concursul cu tematica de protectie civila Cu viata mea apar viata, etapa interjudeteana.
  La startul competitiei s-...  Adaugat la: 2017-05-25
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In data de 24.05.2017, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Petrodava al judetului Neamt a desfasurat un exercitiu cu forte si mijloace in teren cu tema Activitatea Inspectoratului pentru Situa...


  Adaugat la: 2017-05-12
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In luna aprilie 2017, in zona de competenta a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt s-au produs 930 de evenimente care au necesitat i...


  Adaugat la: 2017-05-11
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In perioada 12 - 15 iulie 2016, in municipiul Targoviste, s-a desfasurat etapa nationala a Concursurilor cercurilor tehnico-aplicative Prietenii Pompierilor. Cele doua echipaje din Neamt, mai exact ...


  Adaugat la: 2017-05-11
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Echipajele de descarcerare, prim ajutor calificat si terapie intensiva mobila din cadrul S.M.U.R.D. Neamt au executat, pe parcursul lunii aprilie 2017, 625 misiuni pentru:

  * acordarea asisten...  Adaugat la: 2017-05-09
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Mesajul ministrului afacerilor interne, Carmen Daniela Dan, cu ocazia Zilei Europei, Zilei Independentei si Zilei Victoriei Coalitiei Natiunilor Unite n cel de-al Doilea Razboi Mondial

  Pe...

 • CIRP

  DOSAR PRESADOSARE
  PENTRU
  PRESA


  Evaluari ale activitatii desfasurate de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Petrodava" al judetului Neamt  ARHIVA
  BULETINE INFORMATIVE


  Buletin informativ | 05 05 2019
  Buletin informativ | 11 03 2019
  Buletin informativ | 10 03 2019
  Buletin informativ | 24 02 2019
  Buletin informativ | 13 12 2018
  Buletin informativ | 11 12 2018
  Buletin informativ | 10 12 2018
  Buletin informativ | 07 12 2018
  Buletin informativ | 06 12 2018
  Buletin informativ | 05 12 2018
  Buletin informativ | 03 12 2018
  Buletin informativ | 19 11 2018
  Buletin informativ | 17 11 2018
  Buletin informativ | 15 11 2018
  Buletin informativ | 08 11 2018
  Buletin informativ | 07 11 2018
  Buletin informativ | 06 11 2018
  Buletin informativ | 05 11 2018
  Buletin informativ | 01 11 2018
  Buletin informativ | 31 10 2018
  Buletin informativ | 30 10 2018
  Buletin informativ | 29 10 2018
  Buletin informativ | 25 10 2018
  Buletin informativ | 24 10 2018
  Buletin informativ | 21 10 2018
  Buletin informativ | 18 10 2018
  Buletin informativ | 08 10 2018
  Buletin informativ | 07 10 2018
  Buletin informativ | 08 09 2018
  Buletin informativ | 06 09 2018
  Buletin informativ | 05 09 2018
  Buletin informativ | 07 08 2018
  Buletin informativ | 02 08 2018
  Buletin informativ | 31 07 2018
  Buletin informativ | 30 07 2018
  Buletin informativ | 29 07 2018
  Buletin informativ | 24 07 2018
  Buletin informativ | 22 07 2018
  Buletin informativ | 21 07 2018
  Buletin informativ | 20 07 2018
  Buletin informativ | 15 07 2018
  Buletin informativ | 14 07 2018
  Buletin informativ | 13 07 2018
  Buletin informativ | 04 07 2018
  Buletin informativ | 03 07 2018
  Buletin informativ | 01 07 2018
  Buletin informativ | 06 06 2018
  Buletin informativ | 05 06 2018
  Buletin informativ | 29 05 2018
  Buletin informativ | 09 05 2018
  Buletin informativ | 06 05 2018
  Buletin informativ | 05 05 2018
  Buletin informativ | 14 04 2018
  Buletin informativ | 22 03 2018
  Buletin informativ | 21 03 2018
  Buletin informativ | 11 03 2018
  Buletin informativ | 10 03 2018
  Buletin informativ | 25 02 2018
  Buletin informativ | 24 02 2018
  Buletin informativ | 04 02 2018
  Buletin informativ | 03 02 2018
  Buletin informativ | 02 02 2018
  Buletin informativ | 01 02 2018
  Buletin informativ | 28 01 2018
  Buletin informativ | 26 01 2018
  Buletin informativ | 21 01 2018
  Buletin informativ | 20 01 2018
  Buletin informativ | 19 01 2018
  Buletin informativ | 15 01 2018
  Buletin informativ | 14 01 2018
  Buletin informativ | 13 01 2018
  Buletin informativ | 07 01 2018
  Buletin informativ | 06 01 2018  PIATRA NEAMT, Str. Cuiejdi, nr. 34,Cod postal:610024 / Tel:0233.216815, 0233.216816 / http://www.ijsunt.ro
  Copyright © 2013 ISU NEAMT | Toate drepturile rezervate