Stema ROMANIA     Stema MINISTERUL AFACERILOR INTERNE   Stema INSPECTORATUL GENERAL PENTRU SITUATII DE URGENTA
COMPARTIMENTUL INFORMARE SI RELATII PUBLICE

slt Rotaru Adrian
Tel:0748041745
Email:isuneamt@ijsunt.ro

Pentru a trimite un mesaj, puteti folosi serviciul de mesagerie rapida accesibil in pagina:
http://www.ijsunt.ro/contact.php


Responsabil cu indeplinirea sarciniilor prevazute de legea 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public:

slt Rotaru Adrian
Tel:0748041745
Email:isuneamt@ijsunt.roDOSAR PRESA• Model cerere acreditare * UPDATE ian 2018


• Raport de evaluare a implementarii Legii nr. 544 din 2001, aferent anului 2016 * UPDATE iunie 2017
• Raport de activitate al I.S.U. "PETRODAVA" NEAMT pentru anul 2016 * UPDATE iunie 2017INFORMATIILE DE INTERES PUBLIC TRANSMISE DIN OFICIU

In conformitate cu prevederile art. 5 din Legea nr. 544 din 12.10.2001 privind liberul acces la informatiile de interes public  si art. 10 din Hotararea Guvernului nr. 123 din 07 februarie 2002 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 544/2001 va prezentam, din oficiu, urmatoarele informatii de interes public:

a)  Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt, functioneaza in baza prevederilor art. 10 din Ordonanta Guvernului nr. 88/2001 privind infiintarea, organizarea si functionarea serviciilor publice comunitare pentru situatii de urgenta, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 363/2002, modificata si completata prin Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 25/2004, aprobata prin Legea nr. 329/2004, Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 21/2004 privind Sistemul National de Management al Situatiilor de Urgenta, aprobata prin Legea nr. 15/2005, Hotararea Guvernului Romaniei nr. 1490/2004, cu modificarile si completarile ulterioare si Hotararea Guvernului Romaniei nr. 1492/2004 privind principiile de organizare, functionarea si atributiile serviciilor de urgenta profesioniste.
Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt, s-a infiintat la data de 15.12.2004, in baza Ordinului ministrului administratiei si Internelor, prin unificarea si reorganizarea Grupului de Pompieri „Petrodava” al judetului Neamt cu Inspectoratul de Protectie Civila al judetului Neamt.
Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt este constituit ca serviciu public deconcentrat, in subordinea Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, in scopul prevenirii, monitorizarii si gestionarii situatiilor de urgenta, din zona de competenta. Activitatea inspectoratului este coordonata de prefect, conform prevederilor Legii nr. 340/2004 privind institutia prefectului, cu modificarile si completarile ulterioare.
Inspectorul sef se subordoneaza nemijlocit inspectorului general al Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta. Inspectoratul judetean este unitate cu personalitate juridica.[....]
STRATEGIA NATIONALA DE COMUNICARE SI INFORMARE PUBLICA

Strategia nationala de comunicare si informare publica
Cerere de acreditare

HOTARAREA DE GUVERN 123 din 2002

[...]Se aproba Normele metodologice de aplicare a legii nr 544/2001 privind liberul acces la informatii de interes public, prevazute in anexa care face parte integranta din prezenta hotarare[...]

LEGEA 544 din 2001 privind liberul acces la informatiile de interes public

[...]CAP. 1
Dispozitii generale
ART. 1
Accesul liber si neingradit al persoanei la orice informatii de interes public, definite astfel prin prezenta lege. constituie unul dintre principiile fundamentale ale relatiilor dintre persoane si autoritatile publice, in conformitate cu Constitutia României si cu documentele internationale ratificate de Parlamentul României. ART. 2 In sensul prezentei legi: a) prin autoritate sau institutie publica se intelege orice autoritate sau institutie publica, precum si orice regie autonoma care utilizeaza resurse financiare publice si care isi desfasoara activitatea pe teritoriul României, potrivit Constitutiei: b) prin informatie de interes public se intelege orice informatie care priveste activitatile sau rezulta din activitatile unei autoritati publice sau institutii publice, indiferent de suportul ori de forma sau de modul de exprimare a informatiei; c) piin informatie cu privire la datele personale se intelege orice informatie privind o persoana fizica identificata sau identificabila. [...]

Legea 544/2001
Norme Metodologice 544
CerereTip 544
Reclamatie

RAPORT DE EVALUARE A IMPLEMENTARIILEGII NR. 544 / 2001
RETROSPECTIVA EVENIMENTE
Pentru ARHIVA evenimente - CLICK AICI

Interventii in situatii de urgenta (04 februarie 2018)
Data: 04 02 2018
Duminica, 04.02.2018, la ora 13:03, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat prin numarul unic pentru apeluri de urgenta „112” despre faptul ca o persoana cu posibile afectiuni psihice este blocata in apartament in municipiul Piatra Neamt, b-dul Traian. La adresa indicata de apelant s-au deplasat doua echipaje de pompieri militari cu o autospeciala complexa de prima interventie la incendii, salvare si prim ajutor(FRAP) si o autospeciala SMURD(EPA) din cadrul Detasamentului de pompieri Piatra Neamt. S-a intervenit imediat, prin deblocarea usii de la intrarea in locuinta cu ajutorul mijloacelor din dotare, in interior fiind gasit un barbat de 36 de ani, posibil cu afectiuni psihice, care a fost preluat de un echipaj de politie.


Duminica, 04.02.2018, la ora 19:21, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat prin numarul unic pentru apeluri de urgenta „112” despre faptul ca o persoana cu afectiuni psihice este blocata in apartament in orasul Tirgu Neamt, str. Cuza Voda. La adresa indicata de apelant s-a deplasat un echipaj de pompieri militari cu o autospeciala de capacitate medie din cadrul Detasamentului de pompieri Tirgu Neamt. S-a intervenit imediat, prin deblocarea usii de la intrarea in locuinta cu ajutorul mijloacelor din dotare, in interior fiind gasita o femeie, care a fost preluata de un echipaj de politie.


Misiune salvare capra cazuta in fantana

Duminica, 04.02.2018, la ora 08:26, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat prin numarul unic pentru apeluri de urgenta „112” despre faptul ca o capra a cazut intr-o fantana in comuna valea Ursului, sat. Giurgeni. La locul indicat de apelant s-au deplasat doua echipaje de pompieri militari cu o autospeciala de stingere cu apa si spuma si o ambulanta SMURD(EPA) din cadrul Detasamentului de pompieri Roman. De asemenea, la interventie s-a deplasat de la Detasamentul de pompieri Piatra Neamt un echipaj de pompieri alpinisti cu o autospeciala complexa de prima interventie la incendii, salvare si prim ajutor(FRAP). S-a intervenit pentru degajarea animalului mort din fantana cu o adancime de aproximativ 13 metri.


Misiune de stingere incendiu cos de fum

Duminica, 04.02.2018, la ora 18:44, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat, prin Sistemul national unic pentru apeluri de urgenta „112”, despre producerea unui incendiu la un cos de fum in comuna Ruginoasa, sat. Bozienii de Sus. La locul indicat de apelant s-a deplasat un echipaj de pompieri militari cu o autospeciala de stingere din cadrul Detasamentului de pompieri Roman.
In urma evenimentului a ars funinginea din interiorul cosului de evacuare a fumului si gazelor fierbinti.
Cauza probabila de producere a incendiului a fost ,,cos de fum necuratat de funingine”.
Interventii in situatii de urgenta (03 februarie 2018)
Data: 03 02 2018
Accident rutier cu patru victime

Sambata, 03.02.2018, la ora 13:16, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat prin numarul unic pentru apeluri de urgenta „112” despre producerea unui accident rutier, intre doua autoturisme, pe DN 15B, in comuna Vinatori Neamt, zona Braniste. La locul indicat de apelant s-a deplasat un echipaj de pompieri cu o autospeciala de lucru cu apa si spuma cu modul de descarcerare si prim ajutor din cadrul Detasamentului de pompieri Tirgu Neamt. La eveniment s-au deplasat si trei echipaje medicale de la Serviciul de Ambulanta Judetean Neamt. Ajunse la locul evenimentului, fortele de interventie, au constatat ca cei doi conducatori auto sunt incarcerati. S-a intervenit pentru descarcerarea si extragerea celor doua victime, cu ajutorul sculelor si utilajelor din dotare, iar dupa extragere echipajul medical a declarat decesul pentru conducatorul auto al unuia din cele doua autoturisme implicate in evenimentul rutier. Conducatorul auto al celuilalt autoturism si inca doi pasageri din acelasi autoturism au fost preluati de echipajele SAJ si transportati la Spitalul Tirgu Neamt.


Misiune sablare cai rutiere in urma producerii unui accident rutier

Sambata, 03.02.2018, la ora 10:30, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat prin numarul unic pentru apeluri de urgenta „112” despre despre producerea unui accident rutier pe DN15, fara persoane incarcerate, la intersectia din localitatea Caciulesti. La locul indicat de apelant s-a deplasat un echipaj de pompieri militari cu o autospeciala de capacitate medie din cadrul Detasamentului de pompieri Piatra Neamt.
Echipajul deplasat la locul evenimentului a asigurat masurile de prevenire si stingere a incendiilor la locul evenimentului rutier si a spalat carosabilul.


Asigurare masuri PSI accidente rutiere

Sambata, 03.02.2018, la ora 10:56, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat prin numarul unic pentru apeluri de urgenta „112” despre producerea unui accident rutier, fara persoane incarcerate, intre doua autoturisme, pe raza localitatii Costisa. La locul indicat de apelant s-a deplasat un echipaj de pompieri militari cu o autospeciala de descarcerare din cadrul Detasamentului de pompieri Piatra Neamt.
Fortele deplasate la locul evenimentului au asigurat masurile de prevenire si stingere a incendiilor la locul accidentului rutier prin deconectarea bornelor de la acumulatoarele celor doua autoturisme implicate in evenimentul rutier.


Tot sambata, 03.02.2018, la ora 11:28, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat prin numarul unic pentru apeluri de urgenta „112” despre despre producerea unui accident rutier, fara persoane incarcerate, intre doua autoturisme, in municipiul Piatra Neamt, str. Petru Movila. La locul indicat de apelant s-au deplasat un echipaj de pompieri militari cu o autospeciala de lucru cu apa si spuma si un echipaj medical format din medic si asistent medical de la UPU si doi paramedici cu o ambulanta SMURD de terapie intensiva mobila din cadrul Detasamentului de pompieri Piatra Neamt.
Echipajul medical a preluat o victima cu multiple traumatisme, de sex feminin, in varsta de 37 de ani, rezultata in urma producerii evenimentului rutier, pe care au transportat-o la UPU Piatra Neamt.
Echipajul de stingere deplasat la locul evenimentului a asigurat masurile de prevenire si stingere a incendiilor si a spalat carosabilul de scurgerile de lubrifianti.


Misiuni de deblocare usi apartamente

Sambata, 03.02.2018, la ora 10:53, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat prin numarul unic pentru apeluri de urgenta „112” despre faptul ca un barbat, in varsta de 58 de ani, nu raspunde la usa in mun. Roman, Aleea Tudor Vladimirescu. La adresa indicata de apelant s-a deplasat un echipaj de pompieri militari cu o autospeciala de capacitate medie din cadrul Detasamentului de pompieri Roman. Barbatul a fost gasit decedat in dormitorul locuintei.


Sambata, 03.02.2018, la ora 14:41, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat prin numarul unic pentru apeluri de urgenta „112” despre faptul ca o persoana este posibil sa fie ramasa blocata in apartament in orasul Tirgu Neamt, str. Codrului. La adresa indicata de apelant s-a deplasat un echipaj de pompieri militari cu o autospeciala de lucru cu apa si spuma din cadrul Detasamentului de pompieri Tirgu Neamt. S-a intervenit imediat, cu ajutorul scarii culisabile, patrunzand in apartamentul situat la etajul I pe un geam de la balcon, dar in locuinta nu se afla nicio persoana.
Interventii in situatii de urgenta (02 februarie 2018)
Data: 02 02 2018
Joi, 02.10.2017, la ora 08:34, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat prin numarul unic pentru apeluri de urgenta „112” despre faptul ca pe pasunea din satul Corhana, comuna Dulcesti a fost descoperit un element de munitie neexplodat, de catre un barbat, in varsta de 50 de ani. La locul interventiei s-a deplasat echipa pirotehnica cu o autospeciala pentru interventii pirotehnice, care au ridicat un proiectil exploziv cal. 75 mm, provenita din Al Doilea Razboi Mondial, in vederea depozitarii si, ulterior, a distrugerii. Echipa pirotehnica a verificat zona cu detectorul de metale pe o suprafata de 300 mp si nu au mai descoperit alte elemente de munitie.


Pentru prevenirea accidentelor in cazul descoperirii munitiilor neexplodate, cetatenii trebuie:

a) sa anunte de urgenta prin Sistemul national unic pentru apeluri de urgenta „112” despre descoperirea de munitii neexplodate;
b) sa nu miste de pe loc munitiile descoperite neexplodate;
c) sa respecte regulile si masurile stabilite pentru zonele cu risc la descoperirea munitiilor neexplodate;
d) sa nu dezmembreze sau sa predea munitii neexplodate la operatorii economici care au ca obiect de activitate colectarea deseurilor metalice;
e) sa nu foloseasca munitiile descoperite pentru improvizarea diferitelor dispozitive;
f) sa nu loveasca, sa taie sau sa demonteze munitiile neexplodate;
g) sa nu aprinda focul in apropierea munitiilor descoperite neexplodate.


Misiune de stingere incendiu la o fosta statie PECO

Vineri, 02.02.2018, la ora 19:34, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat, prin Sistemul national unic pentru apeluri de urgenta „112”, despre producerea unui incendiu in interiorul unei cladiri dezafectate(fosta statie PECO) in municipiul Piatra Neamt, str. 1 Decembrie 1918. La locul evenimentului s-au deplasat doua echipaje de pompieri militari cu doua autospeciale de stingere cu apa si spuma din cadrul Detasamentului de pompieri Piatra Neamt.

In urma evenimentului au ars un geam din lemn, o usa din PVC, mai multe obiecte de mobilier, deseuri textile, hartie, plastic si articole de imbracaminte. Cauza probabila de producere a incendiului a fost ,,fumatul in locuri nepermise”.
Interventii in situatii de urgenta (01 februarie 2018)
Data: 01 02 2018
Noaptea trecuta, la ora 01:34, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat, prin Sistemul national unic pentru apeluri de urgenta „112”, despre producerea unui incendiu la magazin mixt in localitatea Tarcau. La locul evenimentului s-au deplasat un ofiter si paisprezece subofiteri cu doua autospeciale de stingere, o autospeciala SMURD(EPA) si o autospeciala de interventie si comanda din cadrul Detasamentului de pompieri Piatra Neamt. Pompierii militari au fost sprijiniti in operatiunile de stingere de sase pompieri voluntari cu o autospeciala de stingere din cadrul SVSU Bicaz si SVSU Tarcau.

In urma evenimentului au ars constructia magazinului din placi OSB, pe o suprafata de cca. 30 mp., acoperisul realizat din placi de azbociment, doua aparate frigorifice, o casa de marcat, documentele firmei, bunuri alimentare si nealimentare in valoare de cca. 25.000 de lei, terasa construita din OSB, acoperita cu policarbonat, cu o suprafata de cca. 15 mp., un automat de cafea si trei frigidere aflate pe terasa.

Cauza probabila de producere a incendiului a fost ,,scurtcircuit la un conductor electric cu izolatie deteriorata”.Interventii in situatii de urgenta (28 ianuarie 2018)
Data: 28 01 2018
Duminica, 28.01.2018, la ora 00:19, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat, prin Sistemul national unic pentru apeluri de urgenta „112”, despre producerea unui incendiu la o locuinta particulara in comuna Girov, sat Botesti. La locul evenimentului s-au deplasat doua echipaje de pompieri cu doua autospeciale de stingere, un echipaj de paramedici cu o ambulanta SMURD(EPA) din cadrul Detasamentului de pompieri Piatra Neamt si un voluntar din cadrul SVSU Girov.

In urma evenimentului a ars acoperisul locuintei, realizat din astereala din lemn cu invelitoare din tabla, pe o suprafata de cca. 140 mp. si s-au degradat peretii si tavanul unei camere.

Pompierii au evacuat din locuinta, pe timpul operatiunilor de stingere, o butelie de aragaz si au salvat bunurile aflate in camerele locuintei si in anexe. Proprietara, in varsta de 90 de ani, a suferit un atac de panica, fiind preluata de echipajul SMURD si transportata la spital. Cauza probabila de producere a incendiului a fost ,,Scurtcircuit electric la un aparat de conectare-pornire defect”.Duminica, 28.01.2018, la ora 04:46, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat, prin Sistemul national unic pentru apeluri de urgenta „112”, despre producerea unui incendiu la o locuinta particulara in mun. Piatra Neamt, str. Cicoarei. La locul evenimentului s-au deplasat trei echipaje de pompieri cu trei autospeciale de stingere si un echipaj de paramedici cu o ambulanta SMURD(EPA) din cadrul Detasamentului de pompieri Piatra Neamt. In urma evenimentului a ars acoperisul locuintei, realizat din astereala din lemn cu invelitoare din tabla, pe o suprafata de cca. 50 mp., barne din lemn si grinzi pe o suprafata de cca. 20 ml., un mc scandura, textile si sufitul din lemn pe o suprafata de cca. 20 mp.

Flacarile s-au propagat la acoperisul locuintei invecinate, de pe str. Macului, unde au ars cca. 8 mp. astereala din lemn cu invelitoare din tabla si s-au degradat peretii locuintei de la apa folosita pentru stingerea incendiului. Cauza probabila de producere a incendiului a fost ,,cos de fum defect”. Duminica, 28.01.2018, la ora 12:43, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat, prin Sistemul national unic pentru apeluri de urgenta „112”, despre producerea unui incendiu la o locuinta particulara in mun. Roman, str. Gloriei. La locul evenimentului s-au deplasat doua echipaje de pompieri cu doua autospeciale de stingere din cadrul Detasamentului de pompieri Roman si doi voluntari din cadrul SVSU Roman.

In urma evenimentului au ars bunurile materiale aflate in bucatarie si dormitorul locuintei si s-a degradat instalatia electrica, instalatia de alimentare cu gaze naturale a centralei termice, doua ferestre si peretii a doua camere alaturate. Cauza probabila de producere a incendiului a fost ,,jar cazut din sisteme de incalzire”.Misiuni monitorizare fenomen zapor raul Bistrita

In perioada 26 – 28.01.2018, un echipaj de pompieri cu o autospeciala de comanda din cadrul Garzii II Poiana Teiului, a efectuat mai multe misiuni de monitorizare a fenomenului de zapor pe raul Bistrita, pe tronsonul Viaduct Poiana Largului – comuna Borca, constatand urmatoarele:
- pe tronsonul viaduct Poiana Largului aval 1000 m baraj Topoliceni sunt aglomerari de gheata pe tot cursul apei;
- pe tronsonul aval 900 m Baraj Topoliceni – punte Dreptu curs liber cu gheata la mal;Misiune indepartare turturi

Duminica, 28.01.2018, in jurul orei 13:50, doua echipaje de pompieri cu o autospeciala complexa de interventie si o autospeciala de interventie si salvare de la inaltime din cadrul Detasamentului de pompieri Piatra Neamt, au intervenit in municipiul Piatra Neamt, str. Mihai Viteazu, la un bloc de 10 etaje, pentru indepartarea turturilor de gheata care puneau in pericol trecatorii.Misiune de stingere incendiu adapost de animale

Duminica, 28.01.2018, la ora 15:51, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat, prin Sistemul national unic pentru apeluri de urgenta „112”, despre producerea unui incendiu la un adapost de animale in comuna Damuc, satul Huisurez. La locul indicat de apelant s-au deplasat doua echipaje de pompieri militari cu doua autospeciale de stingere din cadrul Detasamentului de pompieri Piatra Neamt. Fortele profesioniste au fost sprijinite in operatiunile de stingere de trei voluntari din cadrul SVSU Damuc.
In urma evenimentului au ars adapostul de animale in proportie de 70%, construit din grinzi si barne din lemn(cca. 50%) si scandura(cca. 50%), 2 mc. lemne de foc si 2 tone de fan.
Cauza probabila de producere a incendiului a fost ,,conductor, cablu electric defect”.Misiune de monitorizare zona

Duminica, 28.01.2018, la ora 18:39, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat de presa locala, prin inspectorul sef, ca s-a prabusit o parte din balustrada de protectie a partii pietonale a podului ce traverseaza raul Bistrita, situat pe DN 12C, in localitatea Pangarati. Pentru verificarea celor semnalate cat si pentru asigurarea monitorizarii si luarii primelor masuri de limitare a pericolelor ce ar putea aparea, a fost directionat la locul evenimentului un echipaj de pompieri cu o autospeciala de lucru cu apa si spuma cu 5 subofiteri, care se intorcea de la un incendiu din localitatea Huisurez (de la un incendiu aparut la un adapost de animale, care a fost localizat de cetateni).
- s-a informat dispeceratul IPJ Neamt despre cele semnalate.
- s-a informat DelGazGrid si se solicita un echipaj de la Transgaz.
- s-a informat SDN cu privire la cele semnalate.
- 19:05 echipajul I.S.U. Neamt ne informeaza ca semnalizarea pericolelor de pe pod nu este corespunzatoare. Echipajul SDN, ajuns la fata locului, a plecat si s-a intors cu alte mijloace de semnalizare.
- 20:17 balustrada de pe partea pietonala (a sensului de mers Piatra Neamt-Bicaz) a podului ce traverseaza raul Bistrita, pe DN 12 C in localitatea Pangarati, se prabuseste pe toata lungimea podului (aproximativ 100 m); - 20:20 se deplaseaza la locul evenimentului o autospeciala de comanda(APIC), cu ofiterul de serviciu in dispecerat si un echipaj format din patru subofiteri cu o autospeciala complexa de interventie(FRAP), pentru monitorizare si luarea primelor masuri de evitare a pericolelor. La locul evenimentului s-au constatat si executat urmatoarele:
- echipajul FRAP a executat balizarea si delimitarea zonei ce prezenta pericol de cadere de pe pod, utilizand banda de demarcare alb-rosie.
- in cadere balustrada (construita din beton) a atins o conducta magistrala de gaz ce apartine TRANSGAZ (fiind montata pe pilonii podului) fara a produce avarierea acesteia sau scurgeri de gaz. La fata locului prezentandu-se un reprezentant al TRASGAZ care a confirmat ca teava respectiva nu prezinta pericole.
- echipajul FRAP a utilizat detectorul de gaze, in acest sens, rezultatul fiind negativ.
- echipajul SDN Neamt a instalat mijloacele de semnalizare si avertizare a pericolelor, restrictionand circulatia cetatenilor pe partea pietonala a podului de pe care a cazut balustrada (partea pietonala opusa fiind inchisa anterior din acelasi motive).
- un buldo-excavator, trimis de Primaria Pangarati, a degajat partile din beton ale balustradei ce a cazut pe un drum neasfaltat ce subtraversa podul (existand posibilitatea ca cetatenii sa foloseasca o ruta ocolitoare).
- 2 echipaje ale IPJ au asigurat dirijarea circulatiei pe ambele sensuri ale podului.

La locul evenimentului s-a deplasat inspectorul sef al unitatii precum si prefectul si subprefectul judetului Neamt.

Zona a fost monitorizata pe timpul noptii de echipe de la IPJ Neamt si SDN Neamt. In data de 29.01.2018, ora 09:00 a avut loc o sedinta a CJSU Neamt prin care s-a dispus constituirea unei comisii de evaluare, precum si informarea CNAIR – DRDP Iasi despre eveniment si dispunerea masurilor de remediere aferente.

CIRP

 EXTRASE DIN PRESA LOCALA SI NATIONALA
COMUNICATE I.S.U. Neamt

Vezi TOATE TITLURILE (Arhiva)

Adaugat la: 2018-02-13
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Atunci cand data de 13 cade intr-o zi de marti, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta prin unitatile subordonate, desfasoara o serie de activitati de informare si constientizare a populatie...


Adaugat la: 2018-02-06
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Si in anul 2018 se vor desfasura exercitiile lunare „Miercurea Alarmelor”. Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta desfasoara in prima zi de miercuri a fiecarei luni testari ale echipamentel...


Adaugat la: 2018-01-25
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
ISU Neamt reaminteste cetatenilor urmatoarele masuri de aparare impotriva incendiilor la exploatarea sistemelor de incalzire


• cosurile de fum vor fi obligatoriu verificate, reparate si...Adaugat la: 2018-01-03
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt scoate la concurs, prin incadrare directa, urmatoarele posturi vacante de executie:

• Un post de ofiter specialist II d...Adaugat la: 2017-12-08
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
In vederea reducerii posibilitatilor de producere a unor evenimente care sa afecteze siguranta cetatenilor, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta a dispus unitatilor subordonate intensifica...


Adaugat la: 2017-10-11
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Potrivit Rezolutiei 64/200 din 21 decembrie 2009, adoptata de Adunarea Generala a Organizatiei Natiunilor Unite, 13 octombrie este Ziua Internationala pentru Reducerea Riscului Dezastrelor. Anul acest...


Adaugat la: 2017-09-20
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
INAINTE DE PRODUCEREA UNEI FURTUNI:

- Indepartati copacii ori ramurile uscate, care pe timpul unei furtuni, ar putea cadea si provoca victime ori pagube materiale.
- Nu uitati regula de ...Adaugat la: 2017-09-19
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Echipajele de descarcerare, prim ajutor calificat si terapie intensiva mobila din cadrul S.M.U.R.D. Neamt au executat, pe parcursul lunii august 2017, 486 misiuni pentru:

• acordarea as...Adaugat la: 2017-09-11
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Batalia din Dealul Spirii de la Bucuresti - act eroic al pompierilor militari in apararea revolutiei de la 1848 si prima afirmare patriotica a calitatilor morale si de lupta ale ostasilor tinerei arma...


Adaugat la: 2017-08-31
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
In data de 06.09.2017, in intervalul orar 10.00-11.30, la nivel judetean se va desfasura un exercitiu de instiintare, avertizare si alarmare in situatii de urgenta, ce urmareste antrenarea autoritatil...


Adaugat la: 2017-08-31
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
In ziua de 31.08.2017, ora 11:15, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „PETRODAVA” al judetului Neamt a desfasurat un exercitiu cu forte si mijloace in teren la un operator economic sursa de risc ...


Adaugat la: 2017-08-16
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt organizeaza inscrieri la concursul de admitere pe locurile MAI, la Academia Tehnica Militara – sesiunea a II-a de admitere, sept...


Adaugat la: 2017-08-10
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt organizeaza inscrieri la concursul de admitere pe locurile MAI, la Academia Tehnica Militara – sesiunea a II-a de admitere, sept...


Adaugat la: 2017-08-02
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
In perioada 26 – 28.07.2017 s-a desfasurat etapa a III-a(zonala) a Concursurilor Serviciilor Profesioniste pentru Situatii de Urgenta. In urma punctajului obtinut la etapa zonala, desfasurata in ora...


Adaugat la: 2017-08-02
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Astazi, in cadrul unei ceremonii militare, desfasurata la sediul inspectoratului, a depus juramantul militar locotenent Nicorescu Rodica. Locotenent Nicorescu Rodica a fost chemata in activitate cu d...


Adaugat la: 2017-08-02
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
In toate judetele tarii vor avea loc exercitii pentru verificarea functionarii mijloacelor de alarmare a populatiei, in vederea centralizarii permanente a datelor privind starea de operativitate a ech...


Adaugat la: 2017-07-27
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Astazi, la ora 13:04, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat, prin Sistemul national unic pentru apeluri de urgenta „112”, despre producerea unui incendiu la acoperisu...


Adaugat la: 2017-07-20
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
In perioada 09 - 16 iulie 2017, in orasul Villach, Austria s-a desfasurat cea de-a XXI-a editie a Concursului International al Tinerilor Pompieri. Romania a fost reprezentata de doua echipaje din jude...


Adaugat la: 2017-07-11
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
In perioada campaniei agricole de vara si in special pe perioada campaniei de recoltare a cerealelor paioase, creste mult riscul de incendiu atat la lanuri cat si depozitele de cereale si furaje.


Adaugat la: 2017-07-11
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
In perioada campaniei agricole de vara si in special pe perioada campaniei de recoltare a cerealelor paioase, creste mult riscul de incendiu atat la lanuri cat si depozitele de cereale si furaje.


Adaugat la: 2017-07-11
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
In perioada campaniei agricole de vara si in special pe perioada campaniei de recoltare a cerealelor paioase, creste mult riscul de incendiu atat la lanuri cat si depozitele de cereale si furaje.


Adaugat la: 2017-07-06
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
In perioada 12 - 15 iulie 2016, in municipiul Targoviste, s-a desfasurat etapa nationala a Concursurilor cercurilor tehnico-aplicative „Prietenii Pompierilor”. Cele doua echipaje din Neamt, mai exact ...


Adaugat la: 2017-07-04
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Termenul pentru obtinerea autorizatiei de securitate la incendiu a fost prorogat pana la data de 30 septembrie 2017.

Conform prevederilor Legii nr.146/2017 privind aprobarea Ordonantei de u...Adaugat la: 2017-06-28
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
S.C. HIDROELECTRICA S.A. – S.H. ,,BISTRITA” - Piatra-Neamt a solicitat sprijinul ISU Neamt in vederea eliminarii potentialelor deficiente de audibilitate la unele locatii ale sistemului de avertizare/...


Adaugat la: 2017-06-28
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
In data de 28.06.2017, intre orele 08:00 – 11:00, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta “Petrodava” al judetului Neamt va desfasura un exercitiu cu forte si mijloace in teren cu tema „Activitatea I...


Adaugat la: 2017-06-22
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
In urma participarii la Competitia Nationala de Descarcerare si de acordare a primului ajutor calificat – faza zonala, in municipiul Botosani, echipa de descarcerare si acordare a primului ajutor a IS...


Adaugat la: 2017-06-22
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Caravana “Fii pregatit!” va ajunge vineri, 23 iunie, la Targu Neamt si va fi amplasata in parcarea din fata Bisericii Adormirea Maicii Domnului, sambata 24 iunie, la Roman si va fi amplasata in parcar...


Adaugat la: 2017-06-13
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Astazi, in cadrul unei ceremonii militare, desfasurata la sediul inspectoratului, au depus juramantul militar sublocotenent Chiric Karin Roxana si sublocotent Siminiuc Ana Maria.

Sublocotenen...Adaugat la: 2017-06-13
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Atunci cand data de 13 cade intr-o zi de marti, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta prin unitatile subordonate, desfasoara o serie de activitati de informare si constientizare a populat...


Adaugat la: 2017-06-09
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Echipajele de descarcerare, prim ajutor calificat si terapie intensiva mobila din cadrul S.M.U.R.D. Neamt au executat, pe parcursul lunii mai 2017, 659 misiuni pentru:

• acordarea asi...Adaugat la: 2017-06-07
Sursa: WWW.IJSUNT.RO

SPSU - ETAPA JUDETEANA, Bicaz, 20 mai 2017
GALERIE FOTO Faza interjud...Adaugat la: 2017-06-07
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
TOTAL: 79 DE ECHIPAJE PARTICIPANTE

TABEL CENTRALIZATOR cu rezultatele obtinute la concurs...Adaugat la: 2017-06-06
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
In ziua de 6 iunie 2017 s-a desfasurat, la Sala Polivalenta din Piatra-Neamt, Concursul cu tematica de protectie civila ”Cu viata mea apar viata”, etapa interjudeteana.
La startul competitiei s-...Adaugat la: 2017-05-25
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
In data de 24.05.2017, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta “Petrodava” al judetului Neamt a desfasurat un exercitiu cu forte si mijloace in teren cu tema „Activitatea Inspectoratului pentru Situa...


Adaugat la: 2017-05-12
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
In luna aprilie 2017, in zona de competenta a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt s-au produs 930 de evenimente care au necesitat i...


Adaugat la: 2017-05-11
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
In perioada 12 - 15 iulie 2016, in municipiul Targoviste, s-a desfasurat etapa nationala a Concursurilor cercurilor tehnico-aplicative „Prietenii Pompierilor”. Cele doua echipaje din Neamt, mai exact ...


Adaugat la: 2017-05-11
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Echipajele de descarcerare, prim ajutor calificat si terapie intensiva mobila din cadrul S.M.U.R.D. Neamt au executat, pe parcursul lunii aprilie 2017, 625 misiuni pentru:

* acordarea asisten...Adaugat la: 2017-05-09
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Mesajul ministrului afacerilor interne, Carmen Daniela Dan, cu ocazia Zilei Europei, Zilei Independentei si Zilei Victoriei Coalitiei Natiunilor Unite în cel de-al Doilea Razboi Mondial

Pe...Adaugat la: 2017-05-05
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
In acest sfarsit de saptamana se vor desfasura etapele zonale ale concursurilor Serviciilor Voluntare pentru Situatii de Urgenta in Municipiul Roman, orasul Bicaz si orasul Targu Neamt. Activitatile s...


Adaugat la: 2017-05-05
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
In acest sfarsit de saptamana se vor desfasura etapele zonale ale concursurilor Serviciilor Voluntare pentru Situatii de Urgenta in Municipiul Roman, orasul Bicaz si orasul Targu Neamt. Activitatile s...


Adaugat la: 2017-04-28
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al Judetului Neamt avertizeaza populatia asupra consecintelor utilizarii incorecte a focului de catre cei care isi vor petrece ziua de „1 Mai” la i...


Adaugat la: 2017-04-20
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
In luna martie 2017, in zona de competenta a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt s-au produs 734de evenimente care au necesitat interventia serviciilor profesioni...


Adaugat la: 2017-04-12
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
IGSU va desfaSura saptamana viitoare un amplu exercitiu, la nivel national, pentru testarea Si verificarea unor echipamente din componenta sistemului de inStiintare, avertizare Si alarmare in situat...


Adaugat la: 2017-03-31
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt organizeaza inscrieri la concursurile de admitere in institutiile de invatamant care realizeaza formarea initiala a p...


Adaugat la: 2017-03-09
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Echipajele de descarcerare, prim ajutor calificat si terapie intensiva mobila din cadrul S.M.U.R.D. Neamt au executat, pe parcursul lunii februarie 2017, 510 misiuni pentru:

• acordarea ...Adaugat la: 2017-02-28
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
La 28 februarie 2017 se implinesc 84 de ani de la emiterea Inaltului Decret Regal nr. 468/28.02.1933 prin care Regele Carol al II-lea aproba Regulamentul Apararii Pasive, consfintind aparitia primelor...
CIRP

DOSAR PRESADOSARE
PENTRU
PRESA


Evaluari ale activitatii desfasurate de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Petrodava" al judetului NeamtARHIVA
BULETINE INFORMATIVE


Buletin informativ | 04 02 2018
Buletin informativ | 03 02 2018
Buletin informativ | 02 02 2018
Buletin informativ | 01 02 2018
Buletin informativ | 28 01 2018
Buletin informativ | 26 01 2018
Buletin informativ | 21 01 2018
Buletin informativ | 20 01 2018
Buletin informativ | 19 01 2018
Buletin informativ | 15 01 2018
Buletin informativ | 14 01 2018
Buletin informativ | 13 01 2018
Buletin informativ | 07 01 2018
Buletin informativ | 06 01 2018
Buletin informativ | 26 12 2017
Buletin informativ | 25 12 2017
Buletin informativ | 23 12 2017
Buletin informativ | 22 12 2017
Buletin informativ | 26 11 2017
Buletin informativ | 25 11 2017
Buletin informativ | 18 10 2017
Buletin informativ | 15 10 2017
Buletin informativ | 14 10 2017
Buletin informativ | 13 10 2017
Buletin informativ | 10 10 2017
Buletin informativ | 09 10 2017
Buletin informativ | 10 10 2017
Buletin informativ | 09 10 2017
Buletin informativ | 08 10 2017
Buletin informativ | 07 10 2017
Buletin informativ | 05 10 2017
Buletin informativ | 04 10 2017
Buletin informativ | 03 10 2017
Buletin informativ | 02 10 2017
Buletin informativ | 17 09 2017
Buletin informativ | 16 09 2017
Buletin informativ | 15 09 2017
Buletin informativ | 04 09 2017
Buletin informativ | 03 09 2017
Buletin informativ | 31 08 2017
Buletin informativ | 30 08 2017
Buletin informativ | 28 07 2017
Buletin informativ | 24 07 2017
Buletin informativ | 23 07 2017
Buletin informativ | 22 07 2017
Buletin informativ | 21 07 2017
Buletin informativ | 20 07 2017
Buletin informativ | 19 07 2017
Buletin informativ | 18 07 2017
Buletin informativ | 17 07 2017
Buletin informativ | 16 07 2017
Buletin informativ | 15 07 2017
Buletin informativ | 14 07 2017
Buletin informativ | 13 07 2017
Buletin informativ | 12 07 2017
Buletin informativ | 11 07 2017
Buletin informativ | 09 07 2017
Buletin informativ | 08 07 2017
Buletin informativ | 07 07 2017
Buletin informativ | 06 07 2017
Buletin informativ | 05 07 2017
Buletin informativ | 04 07 2017
Buletin informativ | 03 07 2017
Buletin informativ | 22 06 2017
Buletin informativ | 20 06 2017
Buletin informativ | 16 06 2017
Buletin informativ | 15 06 2017
Buletin informativ | 11 06 2017
Buletin informativ | 09 06 2017
Buletin informativ | 07 06 2017
Buletin informativ | 06 06 2017
Buletin informativ | 03 06 2017
Buletin informativ | 02 06 2017
Buletin informativ | 28 05 2017
Buletin informativ | 27 05 2017
Buletin informativ | 26 05 2017
Buletin informativ | 25 05 2017
Buletin informativ | 24 05 2017
Buletin informativ | 14 05 2017
Buletin informativ | 13 05 2017
Buletin informativ | 12 05 2017
Buletin informativ | 11 05 2017
Buletin informativ | 10 05 2017
Buletin informativ | 09 05 2017
Buletin informativ | 08 05 2017
Buletin informativ | 03 05 2017
Buletin informativ | 01 05 2017
Buletin informativ | 30 04 2017
Buletin informativ | 29 04 2017
Buletin informativ | 28 04 2017
Buletin informativ | 26 04 2017
Buletin informativ | 25 04 2017
Buletin informativ | 24 04 2017
Buletin informativ | 19 04 2017
Buletin informativ | 18 04 2017
Buletin informativ | 17 04 2017
Buletin informativ | 16 04 2017
Buletin informativ | 15 04 2017
Buletin informativ | 14 04 2017
Buletin informativ | 11 04 2017
Buletin informativ | 10 04 2017
Buletin informativ | 09 04 2017
Buletin informativ | 08 04 2017
Buletin informativ | 07 04 2017
Buletin informativ | 03 04 2017
Buletin informativ | 29 03 2017
Buletin informativ | 28 03 2017
Buletin informativ | 22 03 2017
Buletin informativ | 20 03 2017
Buletin informativ | 19 03 2017
Buletin informativ | 18 03 2017
Buletin informativ | 17 03 2017
Buletin informativ | 15 03 2017
Buletin informativ | 14 03 2017
Buletin informativ | 13 03 2017
Buletin informativ | 12 03 2017
Buletin informativ | 11 03 2017
Buletin informativ | 10 03 2017
Buletin informativ | 09 03 2017
Buletin informativ | 08 03 2017
Buletin informativ | 07 03 2017
Buletin informativ | 28 02 2017
Buletin informativ | 27 02 2017
Buletin informativ | 25 02 2017
Buletin informativ | 24 02 2017
Buletin informativ | 23 02 2017
Buletin informativ | 22 02 2017
Buletin informativ | 20 02 2017
Buletin informativ | 19 02 2017
Buletin informativ | 18 02 2017
Buletin informativ | 17 02 2017
Buletin informativ | 16 02 2017
Buletin informativ | 15 02 2017
Buletin informativ | 14 02 2017
Buletin informativ | 13 02 2017
Buletin informativ | 12 02 2017
Buletin informativ | 11 02 2017
Buletin informativ | 10 02 2017
Buletin informativ | 09 02 2017
Buletin informativ | 08 02 2017
Buletin informativ | 07 02 2017
Buletin informativ | 06 02 2017
Buletin informativ | 05 02 2017
Buletin informativ | 02 02 2017
Buletin informativ | 30 01 2017
Buletin informativ | 29 01 2017
Buletin informativ | 28 01 2017
Buletin informativ | 27 01 2017
Buletin informativ | 24 01 2017
Buletin informativ | 22 01 2017
Buletin informativ | 21 01 2017
Buletin informativ | 20 01 2017
Buletin informativ | 19 01 2017
Buletin informativ | 18 01 2017
Buletin informativ | 17 01 2017
Buletin informativ | 16 01 2017
Buletin informativ | 17 01 2017
Buletin informativ | 16 01 2017
Buletin informativ | 17 01 2017
Buletin informativ | 16 01 2017
Buletin informativ | 12 01 2017
Buletin informativ | 11 01 2017
Buletin informativ | 10 01 2017
Buletin informativ | 09 01 2017
Buletin informativ | 04 01 2017
Buletin informativ | 03 01 2017PIATRA NEAMT, Str. Cuiejdi, nr. 34,Cod postal:610024 / Tel:0233.216815, 0233.216816 / http://www.ijsunt.ro
Copyright © 2013 ISU NEAMT | Toate drepturile rezervate