printListeaza aceste articole In aceasta data au fost 1 eveniment(e)!

Interventii in situatii de urgenta (29 martie 2017)
Data: 29 03 2017
Misiune de asanare munitie neexplodata

Miercuri, 29.03.2017, la ora 10:37, Dispeceratul integrat ISU - Ambulanta a fost anuntat prin SNUAU 112 despre faptul ca in localitatea Zanesti a fost descoperit un element de munitie. La locul interventiei s-au deplasat doi subofiteri cu o autospeciala pentru interventii pirotehnice, care au ridicat un proiectil exploziv cal. 122 mm din Al Doilea Razboi Mondial, in vederea depozitarii si, ulterior, a distrugerii. Elementul de munitie neexplodata a fost descoperit de un angajat al Primariei Zanesti in timp ce efectua sapaturi pentru amenajarea unui drum comunal in interiorul localitatii. Echipa pirotehnica a verificat zona cu detectorul de metale pe o suprafata de 200 mp si nu a mai descoperit alte elemente de munitie.

Misiuni de stingere incendii

Miercuri, 29.03.2017, la ora 15:53, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat prin SNUAU 112 despre producerea unui incendiu la un depozit de furaje in satul Botesti, comuna Girov. Pentru localizarea si stingerea incendiului, la locul evenimentului s-au deplasat cinci pompieri militari cu o autospeciala de stingere cu apa si spuma din cadrul Detasamentului de Pompieri Piatra Neamt si un membru al Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta al comunei Girov. In urma evenimentului au ars zece baloti paie, cca. 500 kg coceni, cca. 7 ml gard din lemn.
Imprejurarea determinanta a producerii acestuia a fost focul deschis in spatii deschise.

Miercuri, 29.03.2017, la ora 20:51, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat prin SNUAU 112 despre producerea unui incendiu la un cos de evacuare a fumului si gazelor fierbinti la o locuinta particulara in satul Filioara, comuna Agapia. Pentru localizarea si stingerea incendiului, la locul evenimentului s-au deplasat cinci pompieri militari cu o autospeciala de capacitate medie, de la Detasamentul de Pompieri Targu Neamt si un pompier voluntar din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta al comunei Agapia. In urma evenimentului a ars funinginea din interiorul cosului de evacuare a fumului si gazelor fierbinti.
Imprejurarea determinanta a producerii acestuia a fost necuratarea de funingine a cosului de evacuare a fumului si gazelor fierbinti.

Miercuri, 29.03.2017, la ora 22:36, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat prin SNUAU 112 despre producerea unui incendiu la o anexa particulara in satul Paraul Pantei, comuna Borca. Pentru localizarea si stingerea incendiului, la locul evenimentului s-au deplasat cinci pompieri militari cu o autospeciala de capacitate medie, de la Garda II Poiana Teiului si patru pompieri voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta al comunei Borca, cu o autospeciala de lucru cu apa si spuma . In urma evenimentului au ars cca. 20 mp planseu din lemn, cca. 4 mp acoperis din fibra de sticla.
Imprejurarea determinanta a producerii acestuia a fost un conductor electric neprotejat corespunzator fata de materialele combustibile.

Incendii de vegetatie

Miercuri, 29.03.2017, la ora 14:51, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat prin SNUAU 112 despre producerea unui incendiu de vegetatie uscata in mun. Piatra Neamt, str. Zambilelor. La locul indicat de apelant s-au deplasat cinci subofiteri cu o autospeciala de stingere cu apa si spuma din cadrul Detasamentului de Pompieri Piatra Neamt. Fortele au stins incendiul, in urma caruia a ars vegetatie uscata, pe o suprafata de aproximativ 1000 mp. Cauza probabila a incendiului este focul deschis in spatii deschise. Miercuri, 29.03.2017, la ora 15:45, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat prin SNUAU 112 despre producerea unui incendiu de vegetatie uscata in satul Cracaoani, comuna Cracaoani. La locul indicat de apelant s-au deplasat patru pompieri militari cu o autospeciala de stingere cu apa si spuma din cadrul Detasamentului de Pompieri Targu Neamt si doi membri ai Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta al comunei Cracaoani. Fortele au stins incendiul, in urma caruia a ars vegetatie uscata, pe o suprafata de aproximativ cinci hectare. Cauza probabila a incendiului este focul deschis in spatii deschise.

Miercuri, 29.03.2017, la ora 20:02, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat prin SNUAU 112 despre producerea unui incendiu de vegetatie uscata in satul Marmureni, comuna Oniceni. La locul indicat de apelant s-au deplasat patru pompieri militari cu o autospeciala de stingere cu apa si spuma din cadrul Detasamentului de Pompieri Roman si cinci pompieri voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta al comunei Oniceni, cu o autospeciala de lucru cu apa si spuma. Fortele au stins incendiul, in urma caruia a ars vegetatie uscata, pe o suprafata de aproximativ 100 mp. Cauza probabila a incendiului este fumatul in locuri neprotejate.

Miercuri, 29.03.2017, la ora 20:42, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat prin SNUAU 112 despre producerea unui incendiu de vegetatie uscata si deseuri in mun. Piatra Neamt, str. Olteniei. La locul indicat de apelant s-au deplasat cinci subofiteri cu o autospeciala de stingere cu apa si spuma din cadrul Detasamentului de Pompieri Piatra Neamt. Fortele au stins incendiul, in urma caruia a ars vegetatie uscata si deseuri, pe o suprafata de aproximativ 600 mp. Cauza probabila a incendiului este focul deschis in spatii deschise.

Miercuri, 29.03.2017, la ora 21:15, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat prin SNUAU 112 despre producerea unui incendiu de vegetatie uscata in satul Buruienesti, comuna Doljesti. La locul indicat de apelant s-au deplasat cinci pompieri militari cu o autospeciala de stingere cu apa si spuma din cadrul Detasamentului de Pompieri Roman si doi pompieri voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta al comunei Doljesti. Fortele au stins incendiul, in urma caruia a ars vegetatie uscata, pe o suprafata de aproximativ 300 mp. Cauza probabila a incendiului este foc deschis in spatii deschise.COPYRIGHT:© www.ijsunt.ro
Pentru mai multe detalii contactati Compartimentul Informare si Relatii Publice.