printListeaza aceste articole In aceasta data au fost 1 eveniment(e)!

Interventii in situatii de urgenta (25 decembrie 2017)
Data: 25 12 2017
Luni, 25.12.2017, la ora 06:09, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat, prin Sistemul national unic pentru apeluri de urgenta „112”, despre producerea unui incendiu la o locuinta particulara in comuna Brusturi, sat Grosi. La locul indicat de apelant s-au deplasat doua echipaje de pompieri militari cu doua autospeciale de stingere si un echipaj de paramedici cu o ambulanta SMURD(EPA) din cadrul Detasamentului de pompieri Tirgu Neamt si patru voluntari din cadrul SVSU Brusturi.

Datorita interventiei prompte si rapide a pompierilor tirgnemteni a fost limitata propagarea flacarilor la intreaga constructie.

In urma evenimentului a ars acoperisul locuintei, pe o suprafata de cca. 50 mp., realizat din lemn cu invelitoare din tabla.

Cauza probabila de producere a incendiului a fost ,,cos de fum necuratat”.Luni, 25.12.2017, la ora 06:38, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat, prin Sistemul national unic pentru apeluri de urgenta „112”, despre producerea unui incendiu la o hala de producere a lemnului stratificat, apartinand unui operator economic, in localitatea Poiana Teiului. La locul indicat de apelant s-au deplasat doua echipaje de pompieri militari cu doua autospeciale de stingere si o motopompa, un echipaj de paramedici cu o ambulanta SMURD(EPA) din cadrul Garzii II Poiana Teiului. Interventia pentru localizarea si lichidarea incendiului a durat aproximativ doua ore.

In urma evenimentului au ars acoperisul halei in care se afla o presa pentru fabricarea lemnului stratificat, acoperisul unei anexe deschise din tabla cu astereala din lemn pe o suprafata de cca. 130 mp, un utilaj(incarcator frontal), cca. ˝ mc resturi cherestea brad, peretii din scandura ai halei si presa captusita cu vata minerala.

Cauza probabila de producere a incendiului a fost ,,scurtcircuit electric la un cablu electric defect/neizolat corespunzator sau cu izolatie deteriorata in urma unei actiuni mecanice”.Misiune degajare cal cazut in fosa

Luni, 25.12.2017, la ora 13:14, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat prin numarul unic pentru apeluri de urgenta „112” despre faptul ca un cal a cazut intr-o fosa in comuna Girov, sat Contesti. La locul evenimentului s-a deplasat un echipaj de pompieri militari cu o autospeciala complexa de interventie(FRAP) din cadrul Detasamentului de pompieri Piatra Neamt si un voluntar de la SVSU Girov.

Fortele deplasate la locul evenimentului au intervenit pentru degajarea calului cu ajutorul hamurilor din dotarea autospecialei.Misiune de deblocare usa apartament

Luni, 25.12.2017, la ora 23:47, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat prin numarul unic pentru apeluri de urgenta „112” despre faptul ca un copil de 13 ani a ramas blocat in interiorul unui apartament situat in mun. Roman, str. Gloriei. La adresa indicata de apelant s-a deplasat un echipaj de pompieri salvatori cu o autospeciala de stingere si un echipaj de paramedici cu o ambulanta SMURD(EPA) din cadrul Detasamentului de pompieri Roman. S-a intervenit imediat prin fortarea usii de la intrarea in apartament, in interior fiind gasit minorul, fara alte probleme.Misiune asigurare masuri PSI

In perioada 23 - 26.12.2017, incepand cu ora 17:00, un echipaj de pompieri militari cu o autospeciala de stingere de capacitate medie din cadrul Detasamentului de pompieri Piatra Neamt a executat misiuni de asigurare a masurilor de prevenire si stingere a incendiilor cu ocazia evenimentelor organizate la Targul de Craciun de pe platoul Curtii Domnesti din municipiul Piatra Neamt.

COPYRIGHT:© www.ijsunt.ro
Pentru mai multe detalii contactati Compartimentul Informare si Relatii Publice.