printListeaza aceste articole In aceasta data au fost 1 eveniment(e)!

Interventii in situatii de urgenta (24 iulie 2017)
Data: 24 07 2017
Misiuni de stingere incendii

Luni, 24.07.2017, la ora 17:05, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat, prin Sistemul national unic pentru apeluri de urgenta „112”, despre producerea unui incendiu la gradinita Colegiului tehnologic „Spiru Haret” din municipiul Piatra Neamt, str. Ana Ipatescu. Pentru localizarea si stingerea incendiului s-au deplasat doi ofiteri si doisprezece subofiteri cu patru autospeciale de stingere si o autospeciala de interventie si comanda din cadrul Detasamentului de pompieri Piatra Neamt. Sositi la locul evenimentului, pompierii militari, au constatat ca incendiul se manifesta la o anexa lipita de cladirea gradinitei. Datorita interventiei prompte si rapide, flacarile nu s-au propagat la intreaga constructie.
In urma evenimentului au ars anexa impreuna cu materialele depozitate in interior in proportie de 100%. S-au degradat 14 geamuri termopan, doua usi termopan si tencuiala peretilor exteriori pe o suprafata de cca. 50 mp. Imprejurarea determinanta a producerii incendiului a fost ,,jocul copiilor cu focul”.

Luni, 24.07.2017, la ora 23:40, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat, prin Sistemul national unic pentru apeluri de urgenta „112”, despre producerea unui incendiu la o fanarie in localitatea Poienari. Pentru localizarea si stingerea incendiului s-au deplasat sase pompieri militari cu doua autospeciale de stingere din cadrul Detasamentului de pompieri Roman si sase pompieri voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta al comunei Poienari.
In urma evenimentului au ars cca. 8 tone de fan.
Imprejurarea determinanta a producerii incendiului a fost ,,fumatul in locuri nepermise”.

Misiune cautare persoane posibil inecate

Misiunea de cautare a continuat si in data de 24.07.2017, incepand cu ora 08:45 pana la ora 20:00, fara rezultate. La misiunea de cautare au participat patru ofiteri si paisprezece subofiteri cu trei autospeciale de scafandri, o autospeciala de capacitate medie, doua autospeciale de interventie si comanda, o ambulanta SMURD de terapie intensiva mobila si doua barci pneumatice din cadrul Detasamentului de pompieri Piatra Neamt. La misiunea de cautare am fost sprijiniti de un echipaj de scafandri de la ISU Bacau si un echipaj de scafandri de la ISU Vaslui. Pe timpul misiunii a fost folosit sonarul aflat in dotarea barcilor.

Misiune salvare pasare blocata

Luni, 24.07.2017, la ora 10:21, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat, prin Sistemul national unic pentru apeluri de urgenta „112”, despre faptul ca o pasare se afla blocata la streasina laterala a cladiirii Teatrului Tineretului din municipiul Piatra Neamt. La locul indicat de apelant s-au deplasat cinci pompieri militari cu doua autospeciale de stingere din cadrul Detasamentului de pompieri Piatra Neamt. Fortele au intervenit cu ajutorul scarii culisabile pentru a salva o pasare agatata de streasina cladirii Teatrului Tineretului din mun. Piatra Neamt. Aceasta a fost predata pentru ingrijiri unui cabinet medical veterinar din Piatra Neamt.
COPYRIGHT:© www.ijsunt.ro
Pentru mai multe detalii contactati Compartimentul Informare si Relatii Publice.