printListeaza aceste articole In aceasta data au fost 1 eveniment(e)!

Interventii in situatii de urgenta (22 iunie 2017)
Data: 22 06 2017
Joi, 22.06.2017, la ora 09:58, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat prin numarul unic pentru apeluri de urgenta „112” despre producerea unui incendiu la un apartament in municipiul Piatra Neamt, str. Aleea Tiparului. Pentru localizarea si stingerea incendiului s-au deplasat opt pompieri militari cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD(EPA) din cadrul Detasamentului de Pompieri Piatra Neamt si un voluntar din cadrul campaniei „Salvator din Pasiune” la ISU Neamt. Ajunsi la locul producerii evenimentului salvatorii nemteni au constatat ca erau degajari de fum de la o oala uitata pe aragaz. In urma evenimentului a ars grasimea din oala.
Imprejurarea determinanta a producerii acestuia a fost “aparat de gatit nesupravegheat”.

Joi, 22.06.2017, la ora 22:19, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat prin numarul unic pentru apeluri de urgenta „112” despre producerea unui incendiu un operator economic care are ca obiect de activitate depozitarea buteliilor de aragaz, in localitatea Savinesti, pe fosta platforma industriala. Pentru localizarea si stingerea incendiului s-au deplasat cinci ofiteri si nouasprezece subofiteri cu cinci autospeciale de stingere, o autospeciala de interventie si salvare la inaltime, o ambulanta SMURD(EPA) si o autospeciala de comanda din cadrul Detasamentului de Pompieri Piatra Neamt, doi pompieri voluntari cu o autospeciala de stingere de la SVSU Roznov si doi pompieri cu o autospeciala de stingere de la SPSU Sc. GA PRO CO Chemicals SA – Savinesti. Ajunsi la locul producerii evenimentului fortele au constatat ca incendiul se manifesta la un container metalic, in care se afla o substanta chimica(aprox. 20 kg), la o distanta de aproximativ 20 m de rastelele de depozitare a aproximativ 1000 de butelii de aragaz. La locul interventie a fost mobilizata si autospeciala CBRN de la ISU Bacau. In urma incendiului a ars substanta chimica cca. 20 kg si 15 l de motorina.
Imprejurarea determinanta a producerii acestuia se afla in curs de stabilire.

Vineri, 23.06.2017, la ora 05:30, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat prin numarul unic pentru apeluri de urgenta „112” despre producerea unui incendiu la un buncar de rumegus , proprietatea unui operator economic din municipiul Piatra Neamt, str. Dumbravei. Pentru localizarea si stingerea incendiului s-au deplasat noua pompieri militari cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD(EPA) din cadrul Detasamentului de Pompieri Piatra Neamt. In urma evenimentului au ars 24 de saci textili din interiorul buncarului si s-a degradat buncarul construit din aluminiu cu o suprafata de 12 mp.
Imprejurarea determinanta a producerii acestuia a fost “scantei mecanice”.

Misiune de salvare persoana surprinsa de surparea unui mal de pamant

Joi, 22.06.2017, la ora 13:57, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat prin numarul unic pentru apeluri de urgenta „112” despre faptul ca un barbat a fost surprins de un mal de pamant in localitatea Negresti. La locul indicat de apelant, s-au deplasat trei ofiteri si sapte subofiteri, cu o autospeciala de stingere si o ambulanta SMURD(TIM) din cadrul Detasamentului de Pompieri Piatra Neamt. Salvatorii, au intervenit folosind corzile de salvare, sapand de jur – imprejurul victimei concomitent cu sprijinirea malurilor. Pe toata durata interventiei victima a fost constienta, starea de sanatate fiind monitorizata de medicul de pe ambulanta SMURD de terapie intensiva mobila. Barbatul in varsta de 31 de ani a fost scos in jurul orei 16:00 in stare de constienta, fiind predata echipajului SMURD(TIM) care a transportat victima la Spitalul Judetean Neamt.COPYRIGHT:© www.ijsunt.ro
Pentru mai multe detalii contactati Compartimentul Informare si Relatii Publice.