printListeaza aceste articole In aceasta data au fost 1 eveniment(e)!

Interventii in situatii de urgenta (21 iulie 2017)
Data: 21 07 2017
Misiuni de stingere incendii

Vineri, 21.07.2017, la ora 10:29, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat, prin Sistemul national unic pentru apeluri de urgenta „112”, despre producerea unui incendiu la o locuinta particulara in satul Pildesti, comuna Cordun. Pentru localizarea si stingerea incendiului s-au deplasat zece pompieri militari cu doua autospeciale de stingere din cadrul Detasamentului de pompieri Roman si patru pompieri voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta al comunei Cordun. Datorita interventiei prompte si rapide, flacarile nu s-au propagat la intreaga constructie.
In urma evenimentului au ars cca. 120 mp acoperis realizat din astereala din lemn si invelitoare din tabla, materialele depozitate in podul constructiei(motofierastrau, doua casetofoane). Imprejurarea determinanta a producerii incendiului a fost ,,cablu electric neizolat corespunzator”.

Vineri, 21.07.2017, la ora 12:28, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat, prin Sistemul national unic pentru apeluri de urgenta „112”, despre producerea unui incendiu la un stog de fan in satul Gura Vaii, comuna Girov. Pentru localizarea si stingerea incendiului s-au deplasat zece pompieri militari cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD(EPA) din cadrul Detasamentului de pompieri Piatra Neamt si doi pompieri voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta al comunei Girov.
In urma evenimentului au ars cca. 10 tone de lucerna aflata in trei stoguri si cca. 30 baloti de lucerna.
Imprejurarea determinanta a producerii incendiului a fost ,,folosirea intentionata a sursei de aprindere pentru a genera incendiul”.

Vineri, 21.07.2017, la ora 20:02, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat, prin Sistemul national unic pentru apeluri de urgenta „112”, despre producerea unui incendiu la un autocamion(TIR) in satul Petru Voda, comuna Poiana Teiului. Pentru localizarea si stingerea incendiului s-au deplasat noua pompieri militari cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD(EPA) din cadrul Garzii II Poiana Teiului. In urma evenimentului au ars capitonajul, conducte de aer si conducte de la capul tractor.
Imprejurarea determinanta a producerii incendiului a fost ,,cablu electric neizolat corespunzator”.

Misiune cautare persoana disparuta

Vineri, 21.07.2017, la ora 11:38, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a primit o solicitare, de la Postul de politie din comuna Bargauani, privind sprijinirea cautarilor unui barbat de 56 de ani disparut din satul Ghelaesti, comuna Bargauani. Pentru efectuarea cautarilor s-au deplasat trei pompieri militari cu o autospeciala de interventie si comanda din cadrul Detasamentului de Pompieri Piatra Neamt si paisprezece voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta al comunei Bargauani. In jurul orei 14:00 au fost oprite cautarile, persoana disparuta nefiind gasita.

Misiune salvare persoana surprinsa de un utilaj agricol

Vineri, 21.07.2017, la ora 18:14, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat, prin Sistemul national unic pentru apeluri de urgenta „112”, despre faptul ca un barbat de 43 ani a fost surprins de un utilaj agricol(tractor) pe o pajiste din localitatea Borlesti. La locul indicat de apelant s-au deplasat opt pompieri militari cu o autospeciala de capacitate medie, o autospeciala de descarcerare si o ambulanta SMURD de terapie intensiva mobila din cadrul Detasamentului de pompieri Piatra Neamt. Victima a fost extrasa de cetateni pana la sosirea fortelor specializate, fiind transportata de pompierii salvatori, cu ajutorul targii, aproximativ 300 m pana la ambulanta SMURD. Pacientul a fost transportat la UPU Piatra Neamt.

Misiune de asanare munitie neexplodata

Vineri, 21.07.2017, la ora 12:20, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat prin numarul unic pentru apeluri de urgenta „112” despre faptul ca in padurea din satul Poiana, comuna Brusturi au fost decoperite elemente de munitie neexplodate. La locul interventiei s-au deplasat doi subofiteri cu o autospeciala pentru interventii pirotehnice si un voluntar din cadrul SVSU Brusturi, care au ridicat o lovitura aruncator cal. 120 mm, o grenada defensiva, o grenada ofensiva, patru cartuse cal. 7,62 mm, zece cartuse cal. 7,92 mm provenit din Al Doilea Razboi Mondial, in vederea depozitarii si, ulterior, a distrugerii. Elementele de munitie neexplodata au fost descoperite, de un barbat de 41 de ani din localitate, in timp ce efectua activitate de detectie metale cu un detector de metale detinut in mod legal. Pirotehnistii ISU au verificat zona cu detectorul de metale pe o suprafata de 1000 mp si au mai descoperit un proiectil explozivcal. 75 mm si 16 cartuse cal. 7,92 mm.COPYRIGHT:© www.ijsunt.ro
Pentru mai multe detalii contactati Compartimentul Informare si Relatii Publice.