printListeaza aceste articole In aceasta data au fost 1 eveniment(e)!

Interventii in situatii de urgenta (18 iulie 2017)
Data: 18 07 2017
Marti, 18.07.2017, la ora 14:27, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat, prin Sistemul national unic pentru apeluri de urgenta „112”, despre producerea unui incendiu la o anexa in orasul Tirgu Neamt, str. Cuza Voda. Pentru localizarea si stingerea incendiului s-au deplasat cinci pompieri militari cu o autospeciala de stingere din cadrul Detasamentului de pompieri Tirgu Neamt si un pompier voluntar din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta al orasului Tirgu Neamt. Datorita interventiei prompte si rapide, flacarile nu s-au propagat la intreaga constructie. In urma evenimentului au ars cca. 30 mp vegetatie uscata si 10 mp din peretele anexei, care era realizat din scandura.
Imprejurarea determinanta a producerii incendiului a fost ,,foc deschis in spatii deschise”.

Marti, 18.07.2017, la ora 15:31, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat, prin Sistemul national unic pentru apeluri de urgenta „112”, despre producerea unui incendiu la un stog de fan in localitatea Gadinti. Pentru localizarea si stingerea incendiului s-au deplasat opt pompieri militari cu o autospeciala de stingere si o ambulanta SMURD(EPA) din cadrul Detasamentului de pompieri Roman si trei pompieri voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta al comunei Gadinti. In urma evenimentului au ars cca. 3 tone lucerna.
Imprejurarea determinanta a producerii incendiului a fost ,,fumatul in locuri nepermise”.

Marti, 18.07.2017, la ora 19:53, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat, prin Sistemul national unic pentru apeluri de urgenta „112”, despre producerea unui incendiu la un stog de fan in comuna Filipesti, satul Cornesti, jud. Bacau. Pentru localizarea si stingerea incendiului s-au deplasat doisprezece pompieri militari cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD(EPA) din cadrul Detasamentului de pompieri Roman si patru pompieri voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta al comunei Filipesti. Fiica proprietarului de 46 de ani a suferit un atac de panica, fiind asistata medical de echipajul SMURD prezent la locul interventiei.
In urma evenimentului au ars cca. 7 tone fan.
Imprejurarea determinanta a producerii incendiului a fost ,,jocul copiilor cu focul”.

Misiune salvare bovina cazuta in fantana

Marti, 18.07.2017, la ora 21:19, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat prin numarul unic pentru apeluri de urgenta „112” despre faptul ca un taur a cazut intr-o fantana in localitatea Grumazesti. La locul indicat de apelant s-au deplasat sapte pompieri militari cu o autospeciala de capacitate medie si o autospeciala de interventie si comanda din cadrul Detasamentului de Pompieri Tirgu Neamt. S-a intervenit pentru salvarea bovinei, de cca. 350 – 400 kg, cu ajutorul accesoriilor din dotare, aceasta fiind cazuta intr-o fantana cu o adancime de cca. 4 m. Eforturile pompierilor, pentru salvarea taurului, au durat aproximativ 80 de minute, animalul fiind evacuat in siguranta si predat proprietarului.COPYRIGHT:© www.ijsunt.ro
Pentru mai multe detalii contactati Compartimentul Informare si Relatii Publice.