printListeaza aceste articole In aceasta data au fost 1 eveniment(e)!

Interventii in situatii de urgenta (17 martie 2017)
Data: 17 03 2017
Vineri, 17.03.2017, la ora 14:28, Dispeceratul Integrat ISU- Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat prin SNUAU 112 despre producerea unui incendiu la o centrala termica de la o locuinta din satul Turturesti, comuna Girov. Pentru localizarea si stingerea incendiului, la locul evenimentului, s-au deplasat noua pompieri militari de la Detasamentul de Pompieri Piatra Neamt si un voluntar din cadrul Campaniei de voluntariat “Salvator din pasiune” la ISU Neamt,cu doua autospeciale de lucru cu apa si spuma si o ambulanta SMURD.

La sosirea la locul interventiei, incendiul era stins. In urma evenimentului au ars componente ale centralei termice, instalatia electrica, s-a deteriorat tencuiala, usa metalica. Fiul proprietarului locuintei, in varsta de 18 ani, a suferit arsuri de gradul I la nivelul fetei si arsuri de gradul II la nivelul membrelor superioare.

Imprejurarea determinanta a producerii acestuia a fost focul deschis in spatii inchise(pentru aprinderea focului la centrala termica a fost utilizat un recipient din PVC cu benzina).

Vineri, 17.03.2017, la ora 20:38, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat prin SNUAU 112 despre producerea unui incendiu la un cos de evacuare a fumului si gazelor fierbinti la o locuinta particulara in satul Savinesti, comuna Savinesti. Pentru localizarea si stingerea incendiului la locul evenimentului, s-au deplasat zece pompieri militari cu doua autospeciale de lucru cu apa si spuma si o ambulanta SMURD, de la Detasamentul de Pompieri Piatra Neamt.

Datorita interventiei prompte a pompierilor militari de la Detasamentul de Pompieri Piatra Neamt, a fost limitata propagarea flacarilor la constructie. In urma evenimentului a ars funinginea din interiorul cosului de evacuare a fumului si gazelor fierbinti.

Imprejurarea determinanta a producerii acestuia a fost necuratarea de funingine a cosului de evacuare a fumului si gazelor fierbinti.COPYRIGHT:© www.ijsunt.ro
Pentru mai multe detalii contactati Compartimentul Informare si Relatii Publice.