printListeaza aceste articole In aceasta data au fost 1 eveniment(e)!

Interventii in situatii de urgenta (14 octombrie 2017)
Data: 14 10 2017
Sambata, 14.10.2017, la ora 18:05, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat, prin Sistemul national unic pentru apeluri de urgenta „112”, despre producerea unui incendiu la o locuinta in comuna Girov, satul Turturesti. La fata locului s-au deplasat zece pompieri militari cu o autospeciala de stingere, un autocamion de interventie si o ambulanta SMURD(EPA) din cadrul Detasamentului de pompieri Piatra Neamt si un voluntar din cadrul SVSU Girov.
In urma evenimentului au ars: obiecte de mobilier, aparatura electrocasnica, materiale de uz casnic, elemente de tamplarie(2 tocuri de usa, 2 usi din lemn, un geam) si instalatia electrica din bucatarie. Incendiul a fost provocat de materiale combustibile(textile) aflate in contact cu soba supraincalzita. Cauza probabila de producere a incendiului a fost ,,mijloc de incalzire nesupravegheat”.

Salvare catei cazuti in canal

Sambata, 14.10.2017, la ora 13:39, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat prin numarul unic pentru apeluri de urgenta „112” despre faptul ca intr-un canal din municipiul Piatra Neamt, str. Bistritei, au cazut mai multi catei. La locul indicat de apelant s-au deplasat trei pompieri militari si un voluntar din cadrul campaniei de voluntariat “Salvator din Pasiune” cu o autospeciala de capacitate medie(FRAP) din cadrul Detasamentului de pompieri Piatra Neamt. Salvatorii au scos din canal cinci catei, care erau blocati si i-au predat unui tehnician de la un operator economic de profil pentru a fi dusi la adapostul de animale.

Misiuni de deblocare usi

Sambata, 14.10.2017, la ora 11:32, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat prin numarul unic pentru apeluri de urgenta „112” despre faptul ca un barbat de 71 ani din mun. Piatra Neamt, str. Progresului nu mai prezinta semne vitale. La adresa indicata de apelant, s-au deplasat opt pompieri militari, cu o autospeciala de descarcerare, o ambulanta SMURD(EPA) si o ambulanta SMURD(TIM) din cadrul Detasamentului de pompieri Piatra Neamt. Pentru a patrunde in apartament, salvatorii au utilizat accesoriile din dotare. In interior, acestia au gasit un barbat de 71 de ani, decedat si o femeie, paralizata, care a refuzat transportul la spital.COPYRIGHT:© www.ijsunt.ro
Pentru mai multe detalii contactati Compartimentul Informare si Relatii Publice.