printListeaza aceste articole In aceasta data au fost 1 eveniment(e)!

Interventii in situatii de urgenta (12 iulie 2017)
Data: 12 07 2017
Miercuri, 12.07.2017, la ora 12:42, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat, prin Sistemul national unic pentru apeluri de urgenta „112”, despre producerea unui incendiu la un stog de fân in satul Grozavesti, comuna Hangu. Pentru localizarea si stingerea incendiului s-au deplasat sapte pompieri militari cu o autospeciala de stingere si o ambulanta SMURD(EPA) din cadrul Garzii II Poiana Teiului si un pompier voluntar din cadrul SVSU Hangu. Interventia a fost dificila din cauza lipsei cailor de acces, stogul de fân aflându-se pe un deal.
In urma evenimentului au ars cca. 5 tone de fân Imprejurarea determinanta a producerii incendiului a fost ,,trasnet”.

Miercuri, 12.07.2017, la ora 12:46, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat, prin Sistemul national unic pentru apeluri de urgenta „112”, despre producerea unui incendiu la un apartament in municipiul Roman, str. Walter Maracineanu. Pentru localizarea si stingerea incendiului s-au deplasat opt pompieri militari cu o autospeciala de stingere si o ambulanta SMURD(EPA) din cadrul Detasamentului de Pompieri Roman. Ajunsi la locul interventiei, pompierii militari romascani, au constatat ca incendiul se manifesta la un conductor electric care alimenta cuptorul aragazului. In urma evenimentului au ars cca. 2 ml conductor electric.
Imprejurarea determinanta a producerii incendiului a fost ,,scurtcircuit la un cablu electric defect”.

Miercuri, 12.07.2017, la ora 12:57, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat, prin Sistemul national unic pentru apeluri de urgenta „112”, despre producerea unui incendiu la o anexa gospodareasca in satul Dolhesti, comuna Pipirig. Pentru localizarea si stingerea incendiului s-au deplasat sase pompieri militari cu doua autospeciale de stingere din cadrul Detasamentului de Pompieri Tirgu Neamt si patru pompieri voluntari cu o autospeciala de stingere din cadrul Serviului Voluntar pentru Situatii de Urgenta al comunei Pipirig.
In urma evenimentului au ars cca. 20 mp acoperis cu astereala din lemn si invelitoare din azbociment si cca. 3 tone de fân.
Imprejurarea determinanta a producerii incendiului a fost ,,trasnet”.

Misiuni executate de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta ,,Petrodava" al judetului Neamt privind gestionarea situatiilor de urgenta generate de fenomenele meteorologice periculoase, pentru perioada 12.07.2017 ora 12:00 – 13.07.2017 ora 08:00:

- o misiune degajare arbori cazuti pe partea carosabila pe DN 15 pe raza orasului Bicaz – zona Potoci. Garda II Poiana Teiului a actionat cu doi pompieri militari, o autospeciala de stingere si un motofierastrau.
- o misiune degajare arbore cazut pe partea carosabila in municipiul Roman, str. Walter Maracineanu. Detasamentul de pompieri Roman a actionat cu opt pompieri militari, o autospeciala de stingere, o ambulanta SMURD(EPA) si un motofierastrau.
- o misiune de evacuare a apei din doua curti in com. Brusturi. Detasamentul de pompieri Tirgu Neamt a actionat cu doi pompieri militari, un autoturism de serviciu si o motopompa transportabila;
- o misiune de evacuare a apei din doua curti in com. Raucesti, sat. Oglinzi. Detasamentul de pompieri Tirgu Neamt a actionat cu trei pompieri militari, o autospeciala de stingere si o motopompa transportabila.COPYRIGHT:© www.ijsunt.ro
Pentru mai multe detalii contactati Compartimentul Informare si Relatii Publice.