printListeaza aceste articole In aceasta data au fost 1 eveniment(e)!

Interventii in situatii de urgenta (09 martie 2017)
Data: 09 03 2017
Joi, 09.03.2017, la ora 08:44, Dispeceratul Integrat ISU- Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat prin SNUAU 112 despre producerea unui incendiu la un cos de evacuare a fumului si gazelor fierbinti la o locuinta particulara in satul Oglinzi, comuna Raucesti. Pentru localizarea si stingerea incendiului, la locul evenimentului s-au deplasat sase pompieri militari cu o autospeciala de lucru cu apa si spuma, de la Detasamentul de pompieri Targu Neamt.

Datorita interventiei prompte a pompierilor militari de la Detasamentul de pompieri Targu Neamt, a fost limitata propagarea flacarilor la constructie. In urma evenimentului a ars funinginea din interiorul cosului de evacuare a fumului si gazelor fierbinti .
Imprejurarea determinanta a producerii acestuia a fost necuratarea de funingine cosului de evacuare a fumului si gazelor fierbinti.

Joi, 09.03.2017, la ora 11:32, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat prin SNUAU 112 despre producerea unui incendiu de vegetatie uscata in satul Cracaoani, comuna Cracaoani. La locul evenimentului s-au deplasat sase pompieri militari cu o autospeciala de stingere cu apa si spuma din cadrul Detasamentului de Pompieri Targu Neamt si un pompier voluntar din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta al comunei Cracaoani, insotit de trei cetateni, care au stins incendiul. In urma incendiului, au ars circa 4 ha vegetatie uscata. Imprejurarea determinanta a producerii acestuia a fost focul deschis in spatii deschise.

Joi, 09.03.2017, la ora 16:59, Dispeceratul Integrat ISU- Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat prin SNUAU 112 despre producerea unui incendiu la un cos de evacuare a fumului si gazelor fierbinti la o locuinta particulara in satul Stanca, comuna Pipirig. Pentru localizarea si stingerea incendiului, la locul evenimentului s-au deplasat patru pompieri militari cu o autospeciala de lucru cu apa si spuma, de la Detasamentul de pompieri Targu Neamt.

Datorita interventiei prompte a pompierilor militari de la Detasamentul de pompieri Targu Neamt si a unui voluntar din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta al comunei Pipirig insotit de doi cetateni, a fost limitata propagarea flacarilor la constructie. In urma evenimentului a ars funinginea din interiorul cosului de evacuare a fumului si gazelor fierbinti .

Imprejurarea determinanta a producerii acestuia a fost necuratarea de funingine cosului de evacuare a fumului si gazelor fierbinti.

Joi, 09.03.2017, la ora 23:28, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat prin SNUAU 112 despre producerea unui incendiu la o baraca din lemn, proprietate necunoscuta, in Municipiul Piatra Neamt. La locul evenimentului s-au deplasat sase pompieri militari cu o autospeciala de stingere cu apa si spuma din cadrul Detasamentului de Pompieri Piatra Neamt care au stins incendiul. In urma incendiului, a ars o baraca din lemn cu o suprafata de cca. 10 mp si circa 10 mp vegetatie uscata. Imprejurarea determinanta a producerii acestuia a fost cos de evacuare a fumului si gazelor fierbinti neprotejat corespunzator fata de materialele combustibile.

Misiune de deblocare usa

Joi, 09.03.2017, la ora 09:22, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat prin SNUAU 112 despre faptul ca un batran de 83 ani din mun. Piatra Neamt a ramas blocat in apartament. La adresa indicata de apelant, s-au deplasat cinci pompieri militari si un voluntar la ISU Neamt cu o autospeciala de capacitate medie, din cadrul Detasamentului de pompieri Piatra Neamt. Salvatorii au folosit pentru patrunderea in apartamentul aflat a etajul 2 scara culisabila, intrarea s-a facut prin panelul de la balcon, dupa care s-a fortat usa de la sufragerie. Usa de la intrarea in apartament a fost descuiata in prezenta echipajului de politie aflat la fata locului. Persoana de 83 de ani a fost gasita cazuta pe pardoseala, in stare de constienta, fiind predata echipajului SAJ prezent la locul interventiei.

Misiune de asanare munitie neexplodata

Joi, 09.03.2017, la ora 13:58, Dispeceratul integrat ISU - Ambulanta a fost anuntat prin SNUAU 112 despre faptul ca in Municipiul Roman a fost descoperit un element de munitie neexplodat. La locul interventiei s-au deplasat doi subofiteri cu o autospeciala pentru interventii pirotehnice, care au ridicat un proiectil exploziv cal. 105 mm provenit din Al Doilea Razboi Mondial, in vederea depozitarii si, ulterior, a distrugerii. Elementul de munitie neexplodat a fost descoperit de o un angajat al unui operator economic in timp ce efectua sapaturi pentru amenajarea unui post de transformare. Echipa pirotehnica a verificat zona cu detectorul de metale pe o suprafata de 70 mp si nu a mai descoperit alte elemente de munitie.COPYRIGHT:© www.ijsunt.ro
Pentru mai multe detalii contactati Compartimentul Informare si Relatii Publice.