printListeaza aceste articole In aceasta data au fost 1 eveniment(e)!

Interventii in situatii de urgenta (08 martie 2017)
Data: 08 03 2017
Misiune de stingere incendiu

Miercuri, 08.03.2017, la ora 18:36, Dispeceratul Integrat ISU-Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat prin SNUAU 112 despre producerea unui incendiu la un utilaj greu tip Wola JBF, īn comuna Tasca. Pentru localizarea si stingerea incendiului, la locul evenimentului s-au deplasat Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta al orasului Bicaz, cu patru pompieri voluntari si o autospeciala de lucru cu apa si spuma si noua pompieri militari cu o autospeciala de lucru cu apa si spuma si o ambulanta SMURD, de la Detasamentul de pompieri Piatra Neamt.

Datorita interventiei prompte a Serviciul voluntar pentru situatii de urgenta al Orasului Bicaz, a fost limitata propagarea flacarilor la cladirile īnvecinate. Īn urma evenimentului au ars componente din compartimentul motor, cabina, instalatia de climatizare, instalatia electrica si anvelopele. Cel mai probabil, incendiul a izbucnit din cauza defectarii unui cablu electric pe timpul exploatarii.

Misiune de asanare munitie neexplodata

Miercuri, 08.03.2017, la ora 18:56, Dispeceratul integrat ISU - Ambulanta a fost anuntat prin SNUAU 112 despre faptul ca īn orasul Tārgu Neamt a fost descoperit un element de munitie neexplodat. La locul interventiei s-au deplasat trei subofiteri cu o autospeciala pentru interventii pirotehnice, care au ridicat un proiectil exploziv cal. 122 mm provenit din Al Doilea Razboi Mondial, īn vederea depozitarii si ulterior, a distrugerii.

Pentru prevenirea accidentelor īn cazul descoperirii munitiilor neexplodate, ISU Neamt reaminteste cetatenilor urmatoarele masuri de prevenire:

a) sa anunte de urgenta prin SNUAU 112 despre descoperirea de munitii neexplodate;
b) sa nu miste de pe loc munitiile descoperite;
c) sa nu dezmembreze sau sa predea munitii neexplodate la operatorii economici care au ca obiect de activitate colectarea deseurilor metalice;
d) sa nu foloseasca munitiile descoperite pentru improvizarea diferitelor dispozitive;
e) sa nu loveasca, sa taie sau sa demonteze munitiile neexplodate;
f) sa nu aprinda focul īn apropierea munitiilor descoperite neexplodateCOPYRIGHT:© www.ijsunt.ro
Pentru mai multe detalii contactati Compartimentul Informare si Relatii Publice.