printListeaza aceste articole In aceasta data au fost 1 eveniment(e)!

Interventii in situatii de urgenta (07 iulie 2017)
Data: 07 07 2017
Vineri, 07.07.2017, la ora 23:14, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat, prin Sistemul national unic pentru apeluri de urgenta „112”, despre producerea unui incendiu la sapte capite de fan in satul Tirpesti, comuna Petricani. Pentru localizarea si stingerea incendiului s-au deplasat cinci pompieri militari cu o autospeciala de stingere si din cadrul Detasamentului de Pompieri Tirgu Neamt si un pompier voluntar din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta al comunei Petricani. In urma evenimentului au ars cca. 1500 kg fan.
Imprejurarea determinanta a producerii incendiului a fost ,,folosirea intentionata a sursei de aprindere pentru a genera incendiul”.

Misiuni de asanare munitie neexplodata

Vineri, 07.07.2017, la ora 17:36, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat prin numarul unic pentru apeluri de urgenta „112” despre faptul ca in orasul Tirgu Neamt, str. Corbului au fost decoperite elemente de munitie neexplodate. La locul interventiei s-au deplasat doi subofiteri cu o autospeciala pentru interventii pirotehnice si un voluntar din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta al orasului Tirgu Neamt, care au ridicat 1795 de cartuse cal. 7,92 mm, 23 lovituri de aruncator cal. 60 mm, 3 lovituri de aruncator de mare capacitate de cal. 82 mm, 28 focoase pentru lovituri de aruncator, 3 tevi de rezerva pentru mitraliera cal. 7,92 mm din Al Doilea Razboi Mondial, in vederea depozitarii si, ulterior, a distrugerii. Elementele de munitie neexplodata au fost descoperite de un barbat in timp ce sapa o fosa. Din cauza lasarii intunericului, misiunea a fost intrerupta si continuata a doua zi cand pirotehnistii ISU Neamt au verificat zona cu detectorul de metale, pe o suprafata de cca. 25 mp si au mai descoperit 3 lovituri de aruncator de mare capacitate de cal. 82 mm, 7 lovituri de aruncator cal. 60 mm, 7 grenade de mana antitanc, o grenada de mana defensiva, 39 focoase pentru lovituri de aruncator, 5063 cartuse cal. 7,92 mm. Elementele de munitie neexplodate au fost ridicate in vederea depozitarii si, ulterior, a distrugerii.

Vineri, 07.07.2017, la ora 18:55, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat prin numarul unic pentru apeluri de urgenta „112” despre faptul ca un barbat de 48 de ani ameninta ca se arunca de pe un stalp de telefonie mobila in orasul Roznov, zona Chintinici. La locul interventiei s-au deplasat sase pompieri militari cu o autospeciala de interventie si salvare de la inaltime si o ambulanta SMURD(EPA) din cadrul Detasamentului de Pompieri Piatra Neamt.
Barbatul a coborat singur de pe stalp, fiind preluat de echipajul SMURD si transportat la spital

Asigurare masuri PSI accident rutier

Vineri, 07.07.2017, la ora 13:03, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat prin numarul unic pentru apeluri de urgenta „112” despre producerea unui accident rutier pe DN 2, in satul Secuienii Noi, comuna Secuieni. La locul indicat de apelant s-au deplasat unsprezece pompieri militari cu o autospeciala de descarcerare grea, o autospeciala de stingere si o ambulanta SMURD(EPA) din cadrul Detasamentului de Pompieri Roman. Echipajul care incadreaza autospeciala de stingere a asigurat masurile de prevenire si stingere a incendiilor la locul evenimentului rutier prin deconectarea bornelor de la acumulatorul autoturismului. Victima, un barbat de 20 ani, a fost preluata de echipajul SMURD si transportata la Centrul de Primiri Urgente Roman.

Asigurare masuri specifice

Vineri, 07.07.2017, la ora 16:52, un echipaj format din cinci pompieri militari cu o autospeciala de stingere din cadrul Detasamentului de Pompieri Roman, a executat o misiune de asigurare a masurilor de prevenire si stingere a incendiilor la aterizarea-decolarea elicopterului SMURD din curtea Detasamentului de Pompieri Roman.COPYRIGHT:© www.ijsunt.ro
Pentru mai multe detalii contactati Compartimentul Informare si Relatii Publice.