printListeaza aceste articole In aceasta data au fost 1 eveniment(e)!

Interventii in situatii de urgenta (07 iunie 2017)
Data: 07 06 2017
Miercuri, 07.06.2017, la ora 10:59, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat prin numarul unic pentru apeluri de urgenta „112” despre producerea unui accident rutier pe E85 pe raza in satul Caciulesti, comuna Girov. La locul indicat de apelant s-au deplasat doi ofiteri si paisprezece subofiteri cu o autospeciala de descarcerare grea, o ambulanta SMURD(EPA) si o autospeciala de stingere cu apa si spuma din cadrul Detasamentului de Pompieri Piatra Neamt. Ajunsi la locul evenimentului au constatat ca un autoturism era prins sub remorca unui TIR. Fortele, au imobilizat remorca TIR-ului, cu accesoriile din dotare, dupa care au extras autoturismul constatand ca in acesta se afla doi barbati incarcerati. Medicul de pe ambulanta SAJ, prezent la locul interventiei, a evaluat starea victimelor, constatand ca acestea prezentau leziuni incompatibile cu viata, declarand decesul. Echipajul care incadreaza autospeciala de descarcerare grea a extras cele doua persoane din autoturism predandu-le IML Neamt. La locul evenimentului, aflati in timpul liber, erau doi paramedici de la Detasamentul de Pompieri Piatra Neamt, care au sprijinit fortele de interventie, respectiv Plt. Maj. Ciucanu Ionut si Plt. Maj. Oprisan Onoriu Ciprian.

Echipajul care incadreaza autospeciala de stingere cu apa a asigurat masurile de prevenire si stingere a incendiilor la locul evenimentului rutier, au indepartat de pe carosabil scurgerile de combustibil si resturile materiale provenite in urma accidentului rutier.

Plutonierul major Ciucanu Ioan a fost incadrat pompier in anul 2006, fiind comandant al unui echipaj care incadreaza o autospeciala de stingere cu apa si spuma, iar din anul 2010 este comandantul unui echipaj de paramedici SMURD, la Detasamentul de Pompieri Piatra Neamt.

Plutonierul major Oprisan Onoriu Ciprian a fost incadrat pompier in anul 2006, fiind servant pe autospeciala de descarcerare in perioada 2006 – 2010, in perioada 2010 – 2016 a fost comandantul unui echipaj de paramedici SMURD, iar de la inceputul anului 2017 este comandantul unui echipaj de alpinisti de interventie la Detasamentul de Pompieri Piatra Neamt.

Asigurare masuri PSI accident rutier

Miercuri, 07.06.2017, la ora 12:15, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat prin numarul unic pentru apeluri de urgenta „112” despre producerea unui accident rutier, fara persoane incarcerate, pe raza localitatii Dumbrava Rosie. La locul indicat de apelant s-au deplasat cinci pompieri militari cu o ambulanta SMURD(TIM) si o autospeciala de lucru cu apa si spuma din cadrul Detasamentului de Pompieri Piatra Neamt. Echipajul care incadreaza autospeciala de stingere cu apa si spuma a asigurat masurile de prevenire si stingere a incendiilor la locul evenimentului rutier, au indepartat de pe carosabil scurgerile de combustibil si resturile materiale provenite in urma accidentului rutier.

Echipajul, format din medic, asistent medical si doi paramedici, care incadreaza ambulanta SMURD de terapie intensiva, din cadrul Detasamentului de Pompieri Piatra Neamt a preluat o femeie de 50 ani, care prezenta politraumatisme, fiind transportata la UPU Piatra Neamt.

Misiuni pentru inlaturarea efectelor inundatiilor

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt a executat urmatoarele misiuni:
- 2 misiuni de evacuare apa din gospodarii (curti) in orasul Tirgu Neamt. Detasamentul de Pompieri Tirgu Neamt a actionat cu 5 subofiteri, 2 autospeciale - A9000 si 2 motopompe transportabile;
- 1 misiune de evacuare apa din gospodarii (curti) in com. Grumazesti sat. Topolita. Detasamentul de Pompieri Tirgu Neamt a actionat cu 4 subofiteri, 1 autospeciala - A9000, o motopompa transportabila si 1 Duster;
- 1 misiune de evacuare apa din gospodarii (curti) in com. Tarcau, sat Cazaci. Detasamentul de Pompieri Piatra Neamt a actionat cu 6 subofiteri, 1 autospeciala - A9000, 2 motopompe transportabile si 1 Duster;COPYRIGHT:© www.ijsunt.ro
Pentru mai multe detalii contactati Compartimentul Informare si Relatii Publice.