printListeaza aceste articole In aceasta data au fost 1 eveniment(e)!

Interventii in situatii de urgenta (06 iulie 2017)
Data: 06 07 2017
Misiuni de stingere incendii

Joi, 06.07.2017, la ora 09:02, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat, prin Sistemul national unic pentru apeluri de urgenta „112”, despre producerea unui incendiu la o casa in satul Hartesti, comuna Margineni. Pentru localizarea si stingerea incendiului s-au deplasat un ofiter si doisprezece subofiteri cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD(EPA) din cadrul Detasamentului de Pompieri Piatra Neamt si patru pompieri voluntari cu o autospeciala de stingere din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta al comunei Margineni.
In urma evenimentului au ars bunurile de uz casnic, mobilierul, aparatura electronica, o butelie de aragaz si articolele de imbracaminte aflate in cele doua camere ale locuintei, planseul din lemn pe o suprafata de cca. 100 mp, acoperisul casei realizat din lemn cu invelitoare din dranita acoperita cu tabla.
Imprejurarea determinanta a producerii incendiului a fost ,,sigurante fuzibile supradimensionate”.

Joi, 06.07.2017, la ora 11:05, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat, prin Sistemul national unic pentru apeluri de urgenta „112”, despre producerea unui incendiu la un autoturism in satul Lutca, comuna Sagna. Pentru localizarea si stingerea incendiului, au fost mobilizate urmatoarele forte si mijloace: o autospeciala de stingere cu apa si spuma incadrata cu cinci pompieri militari din cadrul Detasamentului de Pompieri Roman.
In urma evenimentului a ars autoturismul in proportie de 95%. Imprejurarea determinanta a producerii incendiului a fost ,,taiere fara respectarea normelor de aparare impotriva incendiilor”.

Joi, 06.07.2017, la ora 14:16, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat, prin Sistemul national unic pentru apeluri de urgenta „112”, despre producerea unui incendiu la un utilaj agricol(combina) in satul Davideni, comuna Tibucani. Pentru localizarea si stingerea incendiului, au fost mobilizate urmatoarele forte si mijloace: o autospeciala de stingere cu apa si spuma incadrata cu cinci pompieri militari din cadrul Detasamentului de Pompieri Tirgu Neamt, doi pompieri voluntari cu o autospeciala de stingere din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta al comunei Pastraveni si trei pompieri voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta al comunei Tibucani.
Prin interventia prompta si eficienta a fortelor, a fost limitata propagarea flacarilor la intregul utilaj agricol.
In urma evenimentului au ars cca. 100 kg resturi vegetale aflate in buncarul combinei.
Imprejurarea determinanta a producerii incendiului a fost ,,sudare fara respectarea normelor de aparare impotriva incendiilor”.

Joi, 06.07.2017, la ora 22:27, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat, prin Sistemul national unic pentru apeluri de urgenta „112”, despre producerea unui incendiu la o casa in localitatea Tansa din judetul Iasi. Pentru localizarea si stingerea incendiului s-au deplasat patru pompieri militari cu o autospeciala de stingere din cadrul Detasamentului de Pompieri Roman – Punctul de lucru Poienari si sase pompieri voluntari cu o autospeciala de stingere din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta al comunei Tansa.
In urma evenimentului au ars acoperisul bucatariei de vara si al magaziei confectionat din astereala din lemn cu invelitoare din tabla pe o suprafata de cca. 25 mp, obiecte de mobilier, electrocasnice, materiale textile, doua geamuri si doua usi.
Imprejurarea determinanta a producerii incendiului a fost ,,cos de fum neprotejat termic fata de materialele combustibile”.

Joi, 06.07.2017, la ora 19:50, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat prin numarul unic pentru apeluri de urgenta „112” despre faptul ca un barbat de 83 ani, din mun. Piatra Neamt, B-dul Traian, nu raspunde la usa. La adresa indicata de apelant s-au deplasat noua pompieri militari cu o autospeciala de capacitate medie, o autospeciala de descarcerare si o ambulanta SMURD(EPA) din cadrul Detasamentului de Pompieri Piatra Neamt. Salvatorii au patruns in apartamentul aflat la etajul I, pe un geam, folosind scara culisabila. Pacientul a fost gasit cazut in apartament, in stare de constienta, fiind asistat medical de echipajul SMURD, acesta a refuzat transportul la spital.

Asigurare masuri specifice

Joi, 06.07.2017, la ora 10:30, un echipaj format din trei pompieri militari cu o autospeciala de stingere din cadrul Detasamentului de Pompieri Piatra Neamt, a executat o misiune de asigurare a masurilor de prevenire si stingere a incendiilor la aterizarea-decolarea elicopterului SMURD din municipiul Piatra Neamt, Stadionul Ceahlaul.

COPYRIGHT:© www.ijsunt.ro
Pentru mai multe detalii contactati Compartimentul Informare si Relatii Publice.