printListeaza aceste articole In aceasta data au fost 1 eveniment(e)!

Interventii in situatii de urgenta (03 octombrie 2017)
Data: 03 10 2017
Misiuni de stingere incendii

Marti, 03.10.2017, la ora 13:08, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat, prin Sistemul national unic pentru apeluri de urgenta „112”, despre producerea unui incendiu in bucataria unui apartament din municipiul Piatra Neamt, str. Aleea Tiparului. Pentru localizarea si stingerea incendiului s-au deplasat doi ofiteri, sapte subofiteri si un voluntar din cadrul campaniei de voluntariat „Salvator din Pasiune” cu o autospeciala de stingere si o ambulanta SMURD(EPA)din cadrul Detasamentului de pompieri Piatra Neamt.
In urma evenimentului au ars continutul unui vas uitat pe aragaz. S-a executat ventilarea spatiilor comune cu ajutorul motoexhaustorului. Persoana gasita in apartament a refuzat evaluarea medicala de catre paramedicii SMURD prezenti la locul evenimentului.
> Cauza probabila a producerii incendiului a fost,,aparat de gatit nesupravegheat”.


Marti, 03.10.2017, la ora 20:19, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat, prin Sistemul national unic pentru apeluri de urgenta „112”, despre producerea unui incendiu la o locuinta in satul Hartesti, comuna Moldoveni. La fata locului s-au deplasat un ofiter si opt subofiteri cu doua autospeciale de stingere cu apa si spuma si un echipaj cu o ambulanta SMURD(EPA) din cadrul Detasamentului de pompieri Piatra Neamt, iar alaturi de pompierii militari, pentru stingerea incendiului au intervenit si doi pompieri voluntari cu o autospeciala de stingere din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta Margineni. La momentul sosirii fortelor de interventie, incendiul se manifesta violent la intreaga constructie.
In urma evenimentului au ars: acoperisul, realizat din lemn cu invelitoare din placi de azbociment, pe o suprafata de aproximativ 80 mp, tavanul din lemn pe o suprafata de cca. 50 mp, bunuri aflate in interior, 4 usi din lemn, o fereastra din lemn si s-au degradat peretii locuintei. Echipajul SMURD a acordat primul ajutor unui barbat, cu atac de panica, acre a refuzat transportul la spital. Cercetarile efectuate la fata locului au indicat faptul ca evenimentul a fost provocat, cel mai probabil, de ,,fumatul in loc nepermis”.


Misiune de asanare munitie neexplodata

Luni, 02.10.2017, la ora 19:47, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat prin numarul unic pentru apeluri de urgenta „112” despre faptul ca in satul Poiana Largului, comuna Poiana Teiului a fost descoperit un element de munitie neexplodat, de catre un barbat de 41 de ani pe timpul executarii atributiilor de serviciu(paznic de vanatoare). La locul interventiei s-au deplasat un ofiter si un subofiter cu o autospeciala pentru interventii pirotehnice, care au identificat munitia, a stabilit zona de pericol si zona de siguranta, predand paza munitiei pe timpul noptii unui agent de politie din cadrul Postului de politie Poiana Teiului. Echipa pirotehnica a revenit pe timp de zi, in data de 03.10.2017, cand au ridicat un proiectil perforant cal. 76 mm, provenita din Al Doilea Razboi Mondial, in vederea depozitarii si, ulterior, a distrugerii. Echipa pirotehnica a verificat zona cu detectorul de metale si nu au mai descoperit alte elemente de munitie.
COPYRIGHT:© www.ijsunt.ro
Pentru mai multe detalii contactati Compartimentul Informare si Relatii Publice.