printListeaza aceste articole In aceasta data au fost 1 eveniment(e)!

Interventii in situatii de urgenta (03 aprilie 2017)
Data: 03 04 2017
Misiuni de stingere incendii

Luni, 03.04.2017, la ora 14:35, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat prin SNUAU 112 despre producerea unui incendiu, la un stog de fan, in satul Sacalusesti, comuna Agapia. Pentru localizarea si stingerea incendiului s-au deplasat noua pompieri militari cu doua autospeciale de stingere cu apa si spuma din cadrul Detasamentului de Pompieri Targu Neamt si un pompier voluntar din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta al comunei Agapia. In urma evenimentului au ars cca. 1000 kg de fan si s-au degradat cca. 1000 kg furaje.

Imprejurarea determinanta a producerii acestuia a fost “focul deschis in spatii deschise”.

Luni, 03.04.2017, la ora 18:58, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat prin SNUAU 112 despre producerea unui incendiu la un adapost de animale din localitatea Petricani. Pentru localizarea si stingerea incendiului s-au deplasat noua pompieri militari de la Detasamentul de Pompieri Targu Neamt, cu doua autospeciale de stingere cu apa si spuma, un voluntar din cadrul Campaniei de voluntariat “Salvator din pasiune” la ISU Neamt, precum si un pompier voluntar din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta al comunei Petricani.

In urma evenimentului au ars cca. 500 kg fan si podul adapostului de animale in proportie de 30%. Fortele de interventie au reusit sa salveze doua bovine. Sotia proprietarului adapostului de animale a suferit un atac de panica. Aceasta a primit ingrijiri medicale de la un echipaj al Serviciului de Ambulanta Judetean, refuzand ulterior transportul la CPU Targu Neamt.

Imprejurarea determinanta a producerii acestuia a fost “focul deschis in spatii deschise”.

Luni, 03.04.2017, la ora 23:29, Dispeceratul Integrat ISU- Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat prin SNUAU 112 despre producerea unui incendiu la o locuinta din satul Mesteacan, comuna Icusesti. Pentru localizarea si stingerea incendiului s-au deplasat treisprezece pompieri militari cu doua autospeciale de lucru cu apa si spuma si o ambulanta SMURD, de la Detasamentul de Pompieri Roman si sase pompieri voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta al comunei Icusesti.

Fortele au stins incendiul, in urma caruia au ars acoperisul casei pe o suprafata de cca. 100 mp, diverse bunuri materiale si cca. 50 kg articole de imbracaminte.

Imprejurarea determinanta a producerii acestuia a fost “conductori electrici cu defectiuni”.

Misiune de asanare munitie neexplodata

Luni, 03.04.2017, la ora 18:24, Dispeceratul integrat ISU - Ambulanta a fost anuntat prin SNUAU 112 despre faptul ca in satul Socea, comuna Rediu a fost descoperit un element de munitie neexplodat. La locul interventiei s-a deplasat echipa pirotehnica, formata din doi subofiteri, cu o autospeciala pentru interventii pirotehnice, care au ridicat un proiectil perforant trasor cal. 76 mm provenit din Al Doilea Razboi Mondial, in vederea depozitarii si, ulterior, a distrugerii. Elementul de munitie neexplodat a fost descoperit de o persoana in timp ce efectua sapaturi in gradina locuintei proprii. Echipa pirotehnica a verificat zona cu detectorul de metale pe o suprafata de 80 mp si nu a mai descoperit alte elemente de munitie.
Incendii de vegetatie

Luni, 03.04.2017, la ora 21:33, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat prin SNUAU 112 despre producerea unui incendiu de vegetatie uscata in satul Budesti, comuna Faurei. La locul indicat de apelant s-au deplasat cinci subofiteri cu o autospeciala de stingere cu apa si spuma din cadrul Detasamentului de Pompieri Roman si 30 voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta al comunei Faurei. Fortele au stins incendiul, in urma caruia a ars vegetatie uscata, pe o suprafata de aproximativ 3500 mp. Cauza probabila a incendiului este “foc deschis in spatii deschise”.COPYRIGHT:© www.ijsunt.ro
Pentru mai multe detalii contactati Compartimentul Informare si Relatii Publice.