printListeaza acest articolul

Interventii in situatii de urgenta (17 noiembrie 2018)
Data: 17 11 2018
Misiuni stingere incendii

Sambata, 17.11.2018, la ora 17:29, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat, prin Sistemul national unic pentru apeluri de urgenta „112”, despre producerea unui incendiu la un cos de fum in municipiul Roman. La locul indicat, s-a deplasat un echipaj de pompieri de la Detasamentul Roman, cu o autospeciala de lucru cu apa si spuma, care a localizat si lichidat incendiul.
In urma incendiului a ars funinginea din cosul de fum necuratat.
Cauza probabila de producere a incendiului a fost ,,cos de fum necuratat de funingine”.


Sambata, 17.11.2018, la ora 19:16, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat, prin Sistemul national unic pentru apeluri de urgenta „112”, despre producerea unui incendiu la o locuinta particulara in localitatea Margineni. La locul indicat, s-au deplasat doua echipaje de pompieri de la Detasamentul Piatra Neamt, cu doua autospeciale de lucru cu apa si spuma si un echipaj SMURD, care au localizat si lichidat incendiul.
In urma incendiului a ars funinginea din cosul de fum necuratat.
Cauza probabila de producere a incendiului a fost ,,cos de fum necuratat de funingine”.


Sambata, 17.11.2018, la ora 20:18, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat, prin Sistemul national unic pentru apeluri de urgenta „112”, despre producerea unui incendiu la o locuinta particulara in comuna Tamaseni, sat Adjudeni. La locul indicat, s-a deplasat un echipaj de pompieri de la Detasamentul Roman, cu o autospeciala de lucru cu apa si spuma si un echipaj SMURD, care a localizat si lichidat incendiul
. In urma incendiului au ars cca 2 mp planseu casa si funinginea din interiorul cosului de fum.
Cauza probabila de producere a incendiului a fost ,,cos de fum necuratat de funingine”.


Sambata, 17.11.2018, la ora 22:23, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat, prin Sistemul national unic pentru apeluri de urgenta „112”, despre producerea unui incendiu la o bucatarie in localitatea Gadinti, comuna Gadinti. La locul indicat, s-a deplasat un echipaj de pompieri de la Detasamentul Roman, cu o autospeciala de lucru cu apa si spuma si un echipaj SMURD, care a localizat si lichidat incendiul.
In urma incendiului a ars cca 1 mp din acoperisul bucatariei confectionat din lemn cu invelitoare de tabla.
Cauza probabila de producere a incendiului a fost ,,cos de fum neprotejat termic fata de materiale combustibile”.


Duminica, 18.11.2018, la ora 14:34, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat, prin Sistemul national unic pentru apeluri de urgenta „112”, despre producerea unui incendiu urmat de o explozie la o locuinta particulara in orasul Targu Neamt. La locul indicat, s-au deplasat doua echipaje de pompieri de la Detasamentul Targu Neamt, cu o autospeciala de stingere cu apa si spuma si o autocisterna de interventie, care au localizat si lichidat incendiul.
In urma incendiului au ars: acoperisul locuintei cu o suprafata de cc 80 mp din astereala de lemn si invelitoare din tabla, tavanul unei camere de locuit si bunurile din aceasta, o anexa (bucatarie de vara) de cca 10 mp si aproximativ 40 mp lambriu din PVC aplicat pe un perete al unei locuinte invecinate. De asemenea, un copil de 2 ani a suferit arsuri de gradul I pe 1% din suprafata corpului.
Cauza probabila de producere a incendiului a fost ,,mijloc de incalzire locala nesupravegheat ori supraincalzit”.


Duminica, 18.11.2018, la ora 15:31, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat, prin Sistemul national unic pentru apeluri de urgenta „112”, despre producerea unui incendiu la un cos de fum al unei locuinte din localitatea Grumazesti, comuna Grumazesti. La locul indicat, s-a deplasat un echipaj de pompieri de la Detasamentul Targu Neamt, cu o autospeciala de lucru cu apa si spuma, care a localizat si lichidat incendiul.
In urma incendiului au ars: 0,5 mp astereala din lemn si funinginea din cosul de fum necuratat.
Cauza probabila de producere a incendiului a fost ,,cos de fum deteriorat”.


Duminica, 18.11.2018, la ora 21:10, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat, prin Sistemul national unic pentru apeluri de urgenta „112”, despre producerea unui incendiu la o locuinta particulara din localitatea Betesti, comuna Rediu. La locul indicat, s-au deplasat doua echipaje de pompieri militari si un echipaj SMURD de la Detasamentul Piatra Neamt, cu doua autospeciale de lucru cu apa si spuma, care au localizat si lichidat incendiul.
In urma incendiului au ars: cca 30 mp acoperis din astereala din lemn si invelitoare tabla si 6 mp perete din lemn placat cu polistiren.
Cauza probabila de producere a incendiului a fost ,,burlan de fum neprotejat termic fata de materiale combustibile”.


Misiuni de salvare/deblocare

Sambata, 17.11.2018, la ora 10:17, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat, prin Sistemul national unic pentru apeluri de urgenta „112”, despre faptul ca in municipiul Piatra Neamt, o persoana cu afectiuni medicale, este blocata in locuinta, la etajul 1. La locul indicat de apelant, s-a deplasat un echipaj de pompieri militari de la Detasamentul de Pompieri Piatra Neamt cu o autospeciala de lucru cu apa si spuma. Militarii au patrus in locuinta pe un geam de la balconul apartamentului.
Persoana a refuzat transportul la spital.


Duminica, 18.11.2018, la ora 17:26 Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat, prin Sistemul national unic pentru apeluri de urgenta „112”, despre faptul ca in localitatea Borca, comuna Borca, un animal (bovina) a ramas imobilizat in mal, pe malul raului Bistrita. La locul indicat de apelant, s-au deplasat un echipaj de pompieri militari de la Detasamentul de Pompieri Targu Neamt – Garda 2 Poiana Teiului cu o autospeciala de lucru cu apa si spuma si reprezentanti ai Serviciului voluntar pentru situatii de urgenta Borca. Fortele de interventie au actionat cu un buldoexcavator si accesoriile specifice, reusind extragerea bovinei in siguranta.


Misiuni degajare camion de pe calea ferata comuna Horia

Sambata, 17.11.2018, la ora 16:21, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat, prin Sistemul national unic pentru apeluri de urgenta „112”, despre faptul ca in localitatea Horia, la trecerea peste calea ferata, a ramas blocat un camion care transporta sfecla. La locul indicat de apelant, s-a deplasat un echipaj de pompieri militari de la Detasamentul de Pompieri Roman cu o autospeciala incadrata cu 5 subofiteri. Pentru indepartarea autocamionului de pe calea ferata, i-a fost incarcata instalatia de aer comprimat de la autospeciala de interventie. S-a luat legatura cu dispeceratul CFR pentru oprirea traficului feroviar in zona.
Circulatia CFR a fost reluata dupa degajarea camionului de pe calea ferata.
COPYRIGHT:© www.ijsunt.ro
Pentru mai multe detalii contactati Compartimentul Informare si Relatii Publice.