printListeaza acest articolul

Interventii in situatii de urgenta (07-10 decembrie 2018)
Data: 07 12 2018
Vineri, 07.12.2018, la ora 09:44, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat, prin Sistemul national unic pentru apeluri de urgenta „112”, despre producerea unui incendiu intr-un bloc de locuinte din municipiul Piatra Neamt. La locul indicat s-au deplasat cinci echipaje de pompieri militari de la Detasamentul de Pompieri Piatra Neamt cu trei autospeciale de lucru cu apa si spuma, o autospeciala de interventie si salvare de la inaltime si o ambulanta SMURD. Ajunse la fata locului, fortele profesioniste de interventie au localizat si lichidat incendiul care se manifesta intru-un spatiu comun, cu rol de uscator, amplasat la etajul IV al blocului de locuinte.
In urma incendiului au ars: materiale textile si materiale lemnoase depozitate in uscator. S-au deteriorat cca. 300 mp tencuieli si s-au degradat instalatiile utilitare aflate pe hol.
Cauza probabila de producere a incendiului a fost ,,folosirea intentionata a sursei de aprindere pentru a genera incendiul”.


Vineri, 07.12.2018, la ora 09:55, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat, prin Sistemul national unic pentru apeluri de urgenta „112”, despre producerea unui incendiu intr-un bloc de locuinte din municipiul Roman. La locul indicat s-au deplasat trei echipaje de pompieri militari de la Detasamentul de Pompieri Roman cu doua autospeciale de lucru cu apa si spuma si o ambulanta SMURD. Ajunse la fata locului, fortele profesioniste de interventie au localizat si lichidat incendiul care se manifesta intr-o camera (bucatarie) al unui apartament de la parterul blocului.
In urma incendiului au ars: obiecte de mobilier si materiale textile aflate in bucatarie.
Cauza probabila de producere a incendiului a fost ,,scapari de gaze combustibile”.


Vineri, 07.12.2018, la ora 11:14, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat, prin Sistemul national unic pentru apeluri de urgenta „112”, despre producerea unui incendiu la cosul de fum al unei locuinte din localitatea Margineni, comuna Margineni. La locul indicat s-au deplasat un echipaj de pompieri militari de la Detasamentul de Pompieri Piatra Neamt cu o autospeciala de lucru cu apa si spuma si Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Margineni cu autospeciala din dotare care au localizat si lichidat incendiul.
In urma incendiului a ars funinginea din cosul de fum.
Cauza probabila de producere a incendiului a fost ,,cos de fum necuratat de funingine”.


Vineri, 07.12.2018, la ora 18:24, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat, prin Sistemul national unic pentru apeluri de urgenta „112”, despre producerea unui incendiu la cosul de fum al unei locuinte din orasul Targu Neamt. La locul indicat s-a deplasat un echipaj de pompieri militari de la Detasamentul de Pompieri Targu Neamt cu o autospeciala de lucru cu apa si spuma care a localizat si lichidat incendiul.
In urma incendiului a ars funinginea din cosul de fum.
Cauza probabila de producere a incendiului a fost ,,cos de fum necuratat de funingine”.


Vineri, 07.12.2018, la ora 18:57, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat, prin Sistemul national unic pentru apeluri de urgenta „112”, despre producerea unui incendiu la o anexa gospodareasca din localitatea Ghindaoani, sat Ghindaoani. La locul indicat s-au deplasat trei echipaje de pompieri militari de la Detasamentul de Pompieri Targu Neamt cu trei autospeciale de lucru cu apa si spuma care au localizat si lichidat incendiul.
In urma incendiului au ars: anexa gospodareasca cu o suprafata de cca 100 mp, 8 tone furaje si 3 mc cherestea.
Cauza probabila de producere a incendiului a fost ,,conductor electric defect”.


Misiuni deblocare usa

Vineri, 07.12.2018, la ora 11:30, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat, prin Sistemul national unic pentru apeluri de urgenta „112”, despre faptul ca un copil, in varsta de 1 an, din municipiul Piatra Neamt, a ramas blocat in casa. La locul indicat de apelant s-au deplasat doua echipaje de pompieri militari cu o autospeciala de stingere cu apa si spuma si o ambulanta SMURD din cadrul Detasamentului de Pompieri Piatra Neamt.
Cu ajutorul scarii culisabile, echipajul a patruns in apartament pe un geam care era deschis si a descuiat usa apartamentului.


Vineri, 07.12.2018, la ora 14:53, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat, prin Sistemul national unic pentru apeluri de urgenta „112”, despre faptul ca o persoana de sex feminin, in varsta de 56 ani, din municipiul Roman, nu raspunde la telefon si la usa de doua zile. La locul indicat de apelant s-au deplasat trei echipaje de pompieri militari cu o autospeciala de stingere cu apa si spuma, o autospeciala de descarcerare si o ambulanta SMURD din cadrul Detasamentului de Pompieri Roman.
Echipajele au procedat la deblocarea usii apartamentului, iar femeia a fost gasita, din nefericire, decedata.


Misiune de descarcerare

Duminica, 09.12.2018, la ora 17:21, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat, prin Sistemul national unic pentru apeluri de urgenta „112”, despre faptul ca in Orasul Roznov, s-a produs un accident rutier cu doua persoane incarcerate. La locul indicat de apelant, s-a deplasat un echipaj de descarcerare, o autospeciala de stingere cu apa si spuma, o ambulanta SMURD T.I.M. si o autospeciala de transport personal si victime multiple din cadrul Detasamentului de Pompieri Piatra Neamt si doua ambulante de la Serviciul Judetean de Ambulanta Neamt.
Militarii au procedat la descarcerarea si extragerea victimelor din cele doua autoturisme. O persoana a fost declarata decedata de catre echipajul TIM iar trei persoane au fost transportate la UPU Piatra Neamt.


Misiuni de supraveghere – monitorizare curs rau Bistrita – fenomen zapor

Zilnic, in perioada 07.12 - 10.12.2018, un echipaj de pompieri militari, cu un autoturism de serviciu din cadrul Detasamentului de pompieri Targu Neamt - Garda II Poiana Teiului, a executat misiuni de monitorizare a fenomenului de zapor pe cursul raului Bistrita, in portiunea viaduct Poiana Largului – punte Dreptu.


Misiune asigurare masuri P.S.I.

Zilnic, in perioada 07.12 - 10.12.2018, intre orele 17.30 - 21.00, patru subofiteri cu o autospeciala de lucru cu apa si spuma de capacitate medie, din cadrul Detasamentului de pompieri Piatra Neamt au executat o misiune de asigurare a masurilor P.S.I.cu ocazia Targului de |Craciun pe platoul Curtii Domnesti.
COPYRIGHT:© www.ijsunt.ro
Pentru mai multe detalii contactati Compartimentul Informare si Relatii Publice.