Stema ROMANIA     Stema MINISTERUL ADMINISTRATIEI SI INTERNELOR   Stema INSPECTORATUL GENERAL PENTRU SITUATII DE URGENTA

EVENIMENTELE SI INTERVENTIILE RECENTE

Buletin informativ pentru luna martie 2020
Data: 31 03 2020
01.03.2020 - Misiune de stingere a unui incendiu la o locuinta din localitatea Valea Arini, comuna Baltatesti.
La ora 20:56, prin apel la 112, a fost anuntat un incendiu la o locuinta din localitatea Valea Arini, comuna Baltatesti. La locul indicat s-au deplasat pompierii targnemteni cu doua autospeciale de stins incendii. Pana la sosirea colegilor, proprietara, in varsta de 70 de ani, a fost scoasa din locuinta de fiul ei. A fost preluata de un echipaj al Serviciului de Ambulanta, in coma.
In urma incendiului au ars acoperisul locuintei, pe o suprafata de aproximativ 100 mp. si bunurile din camera in care se afla batrana. Cauza probabila a producerii evenimentului o constituie focul deschis in spatii inchise (lumanare).
01.03.2020 - Misiune de de interventie ca urmare a unei explozii de butelie in sat Sabasa, comuna Borca.
Explozie butelie in sat Sabasa, com. Borca. Nu sunt victime. Cauza probabila a exploziei o reprezinta scurgerile de gaze. Urmare a evenimentului, s-au deteriorat peretii din 3 camere si tamplaria aferenta. Aparatul de gatit era in functiune, iar proprietara, varstnica, era in alta incapere.
02.03.2020 - Misiune de interventie la un accident rutier in comuna Margineni.
A fost anuntat un accident rutier cu persoana incarcerata in localitatea Margineni. S-au deplasat pompierii de la Piatra Neamt cu o autospeciala pentru descarcerare si o autospeciala de stingere cu echipamente de descarcerare si prim ajutor. La sosirea colegilor, persoana era scoasa din masina. Toate persoanele implicate sunt constiente.
02.03.2020 - Misiune de stingere a unui incendiu produs la o centrala termica din localitatea Zanesti.
Incendiu la o centrala termica din localitatea Zanesti de la un operator economic. A ars acoperisul cladirii in care se afla centrala termica, pe aproximativ 120 mp. Cauza probabila: efectul termic de la cosul de fum.
04.03.2020 - Misiune de stingere a unui incendiu produs la o locuinta in comuna Ion Creanga.
Incendiu sat Stejaru, comuna Ion Creanga. Proprietarul locuintei afectate, in varsta de 70 de ani, prezinta arsuri la nivelul fetei si membrelor superioare, este asistat de echipajul de prim ajutor si va fi transportat la CPU. Incendiul se manifesta in interiorul casei, fiind afectate doua camere.
Echipajele de la Detasamentul de pompieri Roman ajunse la eveniment au localizat incendiul si actioneaza pentru stingerea acestuia.
Incendiul a fost stins. Au ars: obiecte de mobilier, articole vestimentare si doua televizoare.
Cauza probabila este jarul cazut din soba.
04.03.2020 - Misiune de interventie la un accident rutier in comuna Girov.
Autoturism rasturnat la intrare in sat Turturesti din Girov, doar soferul implicat - afirma ca nu are nevoie de asistenta medicala. La eveniment sunt ajunsi pompierii pietreni cu o autospeciala complexa de interventie si o ambulanta.
04.03.2020 - Misiune de stingere a unui incendiu de vegetatie uscata in satul Holm, comuna Pancesti.
Incendiu de vegetatie uscata in satul Holm, comuna Pancesti. Se manifesta pe o suprafata estimata la aproximativ 3 hectare. Actioneaza echipajul de la Punctul de lucru Poenari si SVSU Pancesti. Se mai deplaseaza un echipaj de pompieri la Roman.
06.03.2020 - Misiune de interventie la un accident rutier in comuna Girov.
Pompierii pietreni au fost solicitati acum cateva minute pentru asigurarea masurilor PSI si sablarea carosabilului in comuna Girov, unde a avut loc un accident rutier. La eveniment este prezent un echipaj al Serviciului de Ambulanta Judetean.
06.03.2020 - Misiune de stingere a unui incendiu produs la o locuinta in comuna Podoleni.
In jurul orei 17:40, a fost anuntat, prin apel la 112, un incendiu la o locuinta din comuna Podoleni. La locul indicat, s-au deplasat pompierii pietreni cu doua autospeciale de stins incendii si Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta al comunei.
Fortele au stins incendiul, in urma caruia a ars acoperisul constructiei, pe o suprafata de aproximativ 30 mp. Cauza probabila de producere o constituie cosul de fum neprotejat termic fata de materialele combustibile.
08.03.2020 - Misiune de interventie la un accident rutier in orasul Targu Neamt.
Accident rutier in orasul Targu Neamt. Accidentul a fost anuntat prin apelul la 112. In autoturism se aflau doua persoane. Apelantul a specificat ca este o victima. A fost preluata de o ambulanta a Serviciului Judetean de Ambulanta.
Ulterior, a fost preluat si soferul masinii de catre echipajul SMURD de la Detasamentul de pompieri Targu Neamt. Victimele au fost transportate la spital, ambele constiente, respectiv o femeie in varsta de 64 de ani, cu un traumatism toracic si mai multe contuzii, si un barbat de 65 de ani cu un traumatism la bratul drept.
08.03.2020 - Misiune de stingere a unui incendiu produs pe o autoplatforma in municipiul Piatra-Neamt
Au ars un autoturism amplasat pe o autoplatforma si parti componente ale acesteia. S-au deteriorat peretii halei langa care era parcata autoplatforma si copertina de deasupra, ambele metalice.
Cauza probabila a incendiului o constituie un cablu electric deteriorat.
09.03.2020 - Misiune de stingere a unui incendiu produs la o locuinta in localitatea Garcina
In jurul orei 21.32, prin apel la 112 pompierii de la Detasamentul Piatra Neamt au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta in localitatea Garcina. Pompierii au intervenit cu trei autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD pentru localizarea si lichidarea incendiului.
Proprietara locuintei, in varsta de aproximativ 78 de ani, a suferit arsuri superficiale la nivelul fetei si atac de panica. Aceasta a fost asistata de echipajul SMURD dar a refuzat transportul la spital.
Au ars: 80 mp din acoperisul unei anexe din lemn, bunuri materiale aflate in interiorul anexei, o butelie, un aragaz, o lada frigorifica si obiecte de mobilier. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind scurtcircuitul electric.
10.03.2020 - Misiune de deblocare a unei usi de la un apartament din municipiul Piatra-Neamt
Prin apel la 112 pompierii de la Detasamentul Piatra Neamt au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Piatra Neamt.
Pompierii, cu ajutorul echipamentelor speciale pentru descarcerare, au intrat in apartamentul situat la primul etaj al unui bloc de locuinte din strada Progresului. In apartament a fost gasit un barbat, in varsta de aproximativ 57 de ani.
Un echipaj de la SAJ a preluat persoana si a transportat-o la UPU Piatra Neamt.
13.03.2020 - Misiune de interventie la un accident rutier in municipiul Roman.
Pompierii de la Detasamentul Roman cu o autospeciala de stingere si o ambulanta SMURD au intervenit pentru asigurarea masurilor PSI si asistenta medicala la un accident rutier in municipiul Roman, pe strada Stefan cel Mare. O tanara de aproximativ 18 ani, a fost asistata de paramedici dar a refuzat transportul la spital.
13.03.2020 - Misiune de interventie la un accident rutier in localitatea Timisesti.
Si pompierii de la Detasamentul Targu Neamt au intervenit cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si prim ajutor calificat la un accident rutier in localitatea Timisesti. Accidentul rutier s-a produs intre un autoturism si o autoutilitara. Cand au ajuns fortele de interventie persoana era iesita din autoturism. Un barbat de aproximativ 62 de ani a fost preluat de echipajul SAJ si transportat la CPU Targu Neamt.
14.03.2020 - Misiune de stingere a unui incendiu produs la un apartament din municipiul Piatra-Neamt
Incendiul s-a manifestat in interiorul unui apartament situat la etajul al doilea. A fost afectata baia si o parte din holul locuintei.
Din cauza fumului au fost evacuate 10 persoane. Nu au fost victime. Nici o persoana nu a avut nevoie de ingrijiri medicale.
Incendiul a fost lichidat si a fost stabilita cauza probabila de producere a incendiului ca fiind scurtcircuitul electric.
14.03.2020 - Misiune de stingere a unui incendiu de vegetatie uscata in municipiul Piatra Neamt
In jurul orei 14.55 pompierii militari de la Detasamentul Piatra Neamt au intervenit pentru localizarea si stingerea unui incendiu de vegetatie uscata, in municipiul Piatra Neamt.
A ars vegetatia uscata pe o suprafata de aproximativ 1,5 hectare. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind focul deschis in spatii deschise.
14.03.2020 - Misiune de degajare a unei persoane cazute in beci in comuna Alexandru cel Bun
In jurul orei 16.55 pompierii de la Detasamentul Piatra Neamt au fost solicitati sa intervina pentru degajarea unei persoane cazute in beci in comuna Alexandru cel Bun. Pompierii au scos din beci un barbat in varsta de aproximativ 65 de ani. Acesta a fost preluat de un echipaj SAJ si transportat la UPU Piatra Neamt.
16.03.2020 - Misiune de deblocare a unei usi la un apartament din municipiul Piatra Neamt
Un echipaj de pompieri de la Detasamentul Piatra Neamt a intervenit pentru deblocarea unei usi la un apartament din municipiul Piatra Neamt. Militarii au intrat in apartamentul situat la etajul al doilea al unui bloc de locuinte, cu ajutorul scarii culisabile, pe geamul de la dormitor. In interiorul apartamentului se afla o femeie blocata in dormitor. A fost deblocata usa cu ajutorul echipamentelor speciale pentru descarcerare. Persoana nu a avut nevoie de ingrijiri medicale.
16.03.2020 - Misiune de stingere a unui incendiu de vegetatie uscata in comuna Poiana Teiului.
Un echipaj de pompieri de la Garda 2 de Interventie Poiana Teiului a intervenit pentru localizarea si stingerea unui incendiu de vegetatie uscata in localitatea Dreptu, comuna Poiana Teiului.
A ars vegetatia uscata pe o suprafata de aproximativ 5000 mp. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind focul deschis in spatii deschise.
16.03.2020 - Misiune de stingere a unui incendiu produs la centrala termica si praznicarul bisericii de la Valea Seaca din comuna Baltatesti.
Pompierii de la Detasamentul Targu Neamt intervin pentru localizarea si lichidarea unui incendiu produs la centrala termica si praznicarul bisericii de la Valea Seaca din comuna Baltatesti. Incendiul se manifesta la centrala termica si la acoperisul praznicarului. Incendiul a fost localizat si se lucreaza pentru lichidarea lui.
In urma unui apel la 112 pompierii de la Detasamentul Targu Neamt au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la o centrala termica si o casa praznicala cu 4 autospeciale pentru stingere si o ambulanta SMURD. La locul interventiei s-a deplasat si un echipaj de pompieri de la Detasamentul Piatra Neamt cu o autospeciala pentru lucru la inaltime.
Pompierii au localizat si lichidat incendiul. Au ars: aproximativ 500 mp din acoperisul casei praznicale si centralei termice, bunuri materiale aflate in interiorul centralei si aproximativ 5 mc de lemn de foc. Au fost evacuate bunurile din casa praznicala.
Militarii au evitat extinderea incendiului la biserica.
Un barbat de aproximativ 61 de ani a suferit atac de panica si a primit asistenta medicala de la echipajul de paramedici.Acesta a refuzat transportul la spital.
Cauza probabila: actiunea intentionata
16.03.2020 - Misiuni de stingere a unor incendii de vegetatie uscata
In data de 16 martie a. c., pe teritoriul judetului Neamt pompierii au intervenit pentru localizarea si lichidarea a 11 incendii de vegetatie uscata. A ars vegetatia uscata pe o suprafata de aproximativ 43 hectare.
Detasamentul Roman a intervenit la 2 incendii de vegetatie uscata, astfel:
- pe malul raului Moldova a ars vegetatia uscata pe o suprafata de aproximativ 100 mp,
- pe Calea Romanului au ars 5 ha de vegetatie uscata si 10 tone de deseuri vegetale si resturi menajere.
- la Vaduri - Alexandru cel Bun au ars 2 capite de fan si 600 mp de vegetatie uscata.,
- la Gura Vaii - Girov a ars vegetatia uscata pe o suprafata de aproximativ 1.5 ha,
- la Danesti - Girov au ars 3 ha de vegetatie uscata,
- la Izvoare - Dumbrava Rosie au ars aproximativ 200 mp de vegetatie uscata,
- la Potoci - Bicaz au ars 20 copaci si 200 mp de vegetatie uscata.
Detasamentul Targu Neamt a intervenit  pentru stingerea a 4  incendii de vegetatie uscata, astfel:
- la Poiana Teiului a ars vegetatia uscata pe o suprafata de aproximativ 5000 mp,
- la Ghindaoani au ars 10 ha de vegetatie uscata,
- la Hangu au ars 8 ha de vegetatie uscata,
- la Tolici - Petricani au ars 15 ha de vegetatie uscata.
La aceste misiuni au participat si cadre de la IPJ (la Girov si Petricani), jandarmi (la Bicaz) si voluntari din cadrul SVSU din localitatile in care s-au produs incendiile.
Cauza probabila de producere a acestor incendii a fost stabilita ca fiind focul deschis in spatii deschise.
18.03.2020 - Misiune de deblocare a unei usi la un apartament din municipiul Piatra Neamt
Pompierii pietreni au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Piatra Neamt. Militarii au intrat cu ajutorul scarii culisabile pe un geam al apartamentului situat la etajul 1 al unui bloc de locuinte, pe strada N. Iorga. In interiorul apartamentului a fost gasit un barbat de aproximativ 54 de ani, din pacate decedat.
18.03.2020 - Misiune de stingere a unui incendiu de vegetatie uscata in comuna Baltatesti
In jurul orei 11.20, prin apel la 112, pompierii de la Detasamentul Targu Neamt au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata in comuna Baltatesti.
Militarii impreuna cu  voluntari din cadrul SVSU Baltatesti au localizat si lichidat incendiul.
A ars vegetatia uscata pe o suprafata de aproximativ 10 hectare. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind focul deschis in spatii deschise!
18.03.2020 - Misiuni de stingere a unor incendii de vegetatie uscata in comuna Hangu
Astazi, pompierii de la Garda 2 de Interventie Poiana Teiului, din cadrul Detasamentului de pompieri Targu Neamt, au fost solicitati sa intervina pentru stingerea a doua incendii de vegetatie uscata in comuna Hangu, in localitatile Grozavesti (ora 12.30) si Buhalnita (ora 13.40).
Impreuna cu pompierii voluntari din cadrul SVSU Hangu, pompierii militari au localizat si lichidat cele doua incendii.
A ars vegetatia uscata pe o suprafata de aproximativ 4 hectare.
La Buhalnita a existat posibilitatea propagarii incendiului la fondul forestier.
Cauza probabila de producere a acestor incendii a fost stabilita ca fiind focul deschis in spatii deschise.
19.03.2020 - Misiune de degajarea unei persoane electrocutate pe un vagon de tren in municipiul Roman
Pompierii romascani au fost solicitati sa intervina pentru degajarea unei persoane electrocutate pe un vagon de tren, in zona PECO Rompetrol (GARA) din municipiul Roman. La locul solicitarii s-au deplasat doua echipaje de pompieri cu o autospeciala de stingere si o ambulanta SMURD TIM de la Detasamentul Roman. Din pacate persoana (un barbat) nu prezenta semne vitale.
19.03.2020 - Misiuni de stingere a unor incendii de vegetatie uscata
In cursul zilei de ieri, 19 martie, pompierii au intervenit pentru localizarea si stingerea a 8 incendii de vegetatie uscata.
Detasamentul Piatra Neamt a avut 4 misiuni de stingere a vegetatiei uscate : trei in comuna Alexandru cel Bun si una in comuna Girov. A ars vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 1.5 ha.
Detasamentul Targu Neamt a fost solicitat sa intervina pentru stingerea a 4 incendii de vegetatie uscata in comunele Pastraveni, Petricani, Tibucani si Grinties. Au ars aproximativ 14,5 hectare de vegetatie uscata.
Cauza probabila de producere a a acestor incendii a fost stabilita ca fiind focul deschis in spatii deschise.
La aceste misiuni au participat si pompieri voluntari de la serviciile voluntare.
20.03.2020 - Misiune de interventie la un accident rutier in municipiul Roman.
In aceasta dimineata pompierii de la Detasamentul Roman au fost solicitati sa intervina la un accident rutier produs in municipiul Roman. La locul indicat s-au deplasat 4 echipaje de pompieri cu o autospeciala de stingere, o autospeciala pentru descarcerare, o ambulanta SMURD si o ambulanta SMURD TIM.
In urma accidentului produs intre un autoturism si un microbuz au rezultat trei victime. Soferul autoturismului (72 de ani), ramas incarcerat, a fost scos de pompieri. Acesta a fost preluat de echipajul SMURD TIM si transportat la CPU Roman.
In microbuz doua femei au avut nevoie de ingrijiri medicale. Cele doua victime au fost transportate la CPU Roman de echipajul SMURD si un echipaj SAJ.
Pompierii au asigurat si masurile PSI.
20.03.2020 - Misiune de stingere a unui incendiu produs la un adapost pentru animale din comuna Faurei.
Pompierii romascani au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la un adapost pentru animale in satul Budesti din comuna Faurei. Incendiul se manifesta generalizat la un adapost pentru animale, cu posibilitatea propagarii la locuinta.
Pompierii au intervenit pentru localizarea si stingerea incendiului cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD.
Nu au fost victime.
Au ars: adapostul pentru animale de 20 mp si aproximativ 400 kg de plante furajere depozitate in apropiere. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind jocul copiilor cu focul.
21.03.2020 - Misiune de stingere a unui incendiu produs la un adapost pentru animale din comuna Faurei.
Sambata, in jurul orei 22.24, pompierii de la Detasamentul Roman au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta in localitatea Poienari. Incendiul se manifesta generalizat. Pompierii au intervenit pentru localizarea si stingerea incendiului cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD.
Proprietarul, in varsta de 88 ani, a suferit arsuri de gradul 1 si 2 la membrul inferior stang si la membrul superior stang. Acesta a fost transportat de echipajul SMURD la CPU Roman.
A ars casa de aproximativ 40 mp. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind scurtcircuitul (cablu electric defect).
23.03.2020 - Misiune de stingere a unui incendiu produs la un autoturism in comuna Timisesti.
In urma unui apel la 112 pompierii de la Detasamentul Targu Neamt au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism in localitatea Dumbrava, comuna Timisesti. Autoturismul era parcat in curtea unei gospodarii. Pompierii au intervenit cu o autospeciala de stingere si o ambulanta SMURD.
A ars compartimentul motor, iar 80% din habitaclu a fost deteriorat. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind scurtcircuitul electric.
24.03.2020 - Misiune de stingere a unui incendiu produs la o locuinta din comuna Vanatori Neamt.
In jurul orei 3.30, prin apel la 112 pompierii de la Detasamentul Targu Neamt au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta in satul Nemtisor din comuna Vanatori Neamt. Pompierii militari au intervenit pentru localizarea si stingerea incendiului cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD. Incendiul se manifesta la nivelul acoperisului. Nu au fost victime.
A ars acoperisul locuintei pe o suprafata de aproximativ 150 mp. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind efectul termic produs de amplasarea necorespunzatoare a materialelor combustibile fata de cosul de fum.
24.03.2020 - Misiune de stingere a unui incendiu produs la o locuinta din comuna Grinties.
Pompierii de la Garda 2 de Interventie Poiana Teiului au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta in satul Poiana din comuna Grinties.
La locul indicat au ajuns primii pompierii voluntari din cadrul SVSU Grinties care au reusit localizarea incendiului. A ars aproximativ 2 mp din tavanul casei.
Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind cosul de fum neprotejat termic fata de un material combustibil.
26.03.2020 - Misiuni de stingere a unor incendii de vegetatie uscata
In jurul orei 13.26, prii apel la 112 pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata in municipiul Roman. Incendiul se manifestaa pe o suprafata de aproximativ 3000 mp, pe malul raului Moldova (in spatele stadionului Moldova)
Dupa ce incendiul a fost localizat si lichidat pompierii au stabilit cauza probabila de producere a acestuia ca fiind actiunea intentionata.
In jurul orei 17.10, pompierii romascani au fost solicitati  din nou sa intervina pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata uscata in aceeasi zona (aproape de un supermarket).
Dupa ce au stins incendiul pompierii au fost intorsi din drum de 2 ori pentru ca au aparut noi focare. Cauza probabila de producere a acestor incendii a fost stabilita ca fiind actiunea intentionata.
Pompierii au ramas la locul interventiei pentru monitorizarea zonei.
A fost instiintat IPJ despre acest eveniment.
26.03.2020 - Misiune de deblocare a unei usi la un apartament din municipiul Piatra Neamt
In jurul orei 20.20, pompierii romascani au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi la un apartament din municipiul Roman. Pompierii s-au deplasat la locul solicitarii cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD.
Militarii au patruns in apartamentul situat la etajul 4 cu ajutorul echipamentelor speciale pentru descarcerare. In interiorul locuintei a fost gasit un barbat de aproximativ 63 de ani, confuz. Echipajul SMURD i-au acordat primul ajutor dupa care l-au transportat la CPU Roman.
27.03.2020 - Misiune de deblocare a unei usi la un apartament din municipiul Piatra Neamt
In jurul orei 11.30, prin apel la 112, pompierii de la Detasamentul Piatra Neamt au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Piatra Neamt.
Militarii au intervenit cu o autospeciala pentru descarcerare si o ambulanta SMURD.
Cu ajutorul echipamentelor speciale pentru descarcerare pompierii au intrat in apartamentul situat la etajul 4. In interiorul apartamentului a fost  gasita o femeie in varsta de aproximativ 69 de ani, cazuta in hol. Aceasta a fost preluata de echipajul SMURD si transportata la UPU Piatra Neamt.
27.03.2020 - Misiune de deblocare a unei usi la o casa din municipiul Roman
In jurul orei 12.15, pompierii romascani au avut o misiune de deblocare a unei usi de la o casa din municipiul Roman. Militarii s-au deplasat la locul solicitarii cu o autospeciala de descarcerare.
Pompierii au patruns in interiorul casei cu ajutorul echipamentelor speciale pentru descarcerare.A fost gasit un barbat de aproximativ 76 de ani, din pacate decedat.
27.03.2020 - Misiune pirotehnica in comuna Agapia.
In data de 27.03.2020, echipa pirotehnica din cadrul ISU Neamt a avut o misiune de asanare in satul Sacalusesti din comuna Agapia.
O persoana a anuntat prin apel la 112 ca a gasit in albia paraului Agapia, un proiectil exploziv de calibru 122 mm. Munitia gasita provine din Al Doilea Razboi Mondial.
Pirotehnistii au ridicat, transportat si depozitat in siguranta munitia gasita, care ulterior va fi distrusa.
Au fost facute cercetari cu ajutorul detectorului de metale pe o suprafata de aproximativ 200 mp si nu au mai fost gasite alte elemente de munitie.
30.03.2020 - Misiuni misiuni de stingere a unor incendii de vegetatie uscata.
STOP INCEDII DE VEGETATIE USCATA!

In acest sfarsit de saptamana pompierii nemteni au avut 6 misiuni de stingere a unor incendii de vegetatie uscata.
In data de 28.03.2020 pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea a doua incendii de vegetatie uscata.
In comuna Raucesti, pompieri de la Detasamentul Targu Neamt impreuna cu pompieri voluntari din cadrul SVSU Raucesti au intervenit pentru localizarea si stingerea unui incendiu produs la vegetatia uscata care s-a manifestat o suprafata de aproximativ 3 hectare.
In comuna Ganditi, impreuna cu pompierii voluntari din cadrul SVSU Ganditi pompierii de la Detasamentul Roman au intervenit pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata ce s-a manifestat pe o suprafata de aproximativ 3 hectare.
In cursul zilei de 29 martie pompierii nemteni au intervenit pentru stingerea a 4 incendii de vegetatie uscata.
In comuna Pancesti pompierii romascani au intervenit alaturi de voluntari din cadrul SVSU Pancesti pentru localizarea si stingerea unui incendiu de vegetatie uscata ce s-a manifestat pe o suprafata de aproximativ 7 hectare.
In comuna Poienari pompieri de la Detasamentul Roman impreuna cu pompieri voluntari de la SVSU Poienari au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la vegetatia uscata pe o suprafata de aproximativ 2 hectare.
Pompierii pietreni au intervenit pentru stingerea a doua incendii de vegetatie uscata in comuna Margineni si in cartierul Valeni din municipiul Piatra Neamt.
Cauza probabila de producere a acestor incendii a fost stabilita ca fiind focul deschis in spatii deschise.

printListeaza articolul   printRecomanda articolul

bara

ARHIVA BULETINE INFORMATIVE

EVENIMENTELE SI INTERVENTIILE RECENTE

Interventii desfasurate in perioada 18 iunie - 01 iulie 2020
01 07 2020
01.07.2020 - Misiune de stingere a unui incendiu produs la o locuinta din comuna Tamaseni

Prin apel la 112, in jurul orei 00.38, pompierii romascani au fost solicitati sa intervina pentru st...

[citeste tot+]
.................................................................................
Interventii desfasurate in perioada 17 iunie - 18 iunie 2020
18 06 2020
17.06.2020 - Misiune de asanare pirotehnica in comuna Vanatori Neamt

Echipa pirotehnica din cadrul ISU Neamt a intervenit astazi, 17 iunie, pentru asanarea unei lovituri de aruncator de ca...

[citeste tot+]
.................................................................................
Interventii desfasurate in perioada 12 iunie - 16 iunie 2020
17 06 2020
13.06.2020 - Misiune de interventie la un accident rutier produs in comuna Piatra Soimului

Prin apel la 112, in jurul orei 18.13, pompierii nemteni au fost solicitati sa intervina la un acci...

[citeste tot+]
.................................................................................
Interventii desfasurate in perioada 06 iunie- 11 iunie 2020
06 06 2020
06.06.2020 - Misi.une de stingere a unui incendiu la la fosta groapa de gunoi din municipiul Roman

In jurtul orei 19.37, pompierii din cadrul Detasamentului Roman au intervenit pentru locali...

[citeste tot+]
.................................................................................
Interventii desfasurate in perioada 05 iunie- 08 iunie 2020
05 06 2020
05.06.2020 - Misiune de interventie la un accident rutier produs in comuna Damuc

Prin apel la 112, in jurul orei 14.47, pompierii nemteni au fost solicitati sa intervina la un accident rutie...

[citeste tot+]
.................................................................................
 COMUNICATE ISU NEAMT si
EXTRASE DIN PRESA LOCALA SI NATIONALA

Adaugat la: 2020-06-17
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Campania de recrutare de noi candidati in cadrul programului de voluntariat "Salvator din pasiune!" continua.

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Petrodava" al judetului Neamt are ca obiectiv, prin toate activitatile sale, cresterea nivelului de siguranta a nemtenilor, la care pot participa si voluntarii prin inscrierea in acest proiect.

Demersul ...Adaugat la: 2020-06-05
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Sectiunea I - Generalitati

Prezentul anunt stabileste aspecte procedurale privind organizarea si desfasurarea recrutarii si selectiei candidatilor in vederea participarii la concursurile de admitere organizate in anul 2020 la institutiile de invatamant din structura Ministerului Apararii Nationale care pregatesc personal pentru nevoile Ministerului Afacerilor Interne, denumit in continuar...Adaugat la: 2019-08-12
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Unele persoane superstitioase considera ziua de ,,Marti 13" o zi cu ghinion, dar noi va spunem ca nu este chiar asa. De multe ori ,,ghinionul" ni-l facem si singuri, prin lipsa informatiilor. Putem preveni acest lucru, informandu-ne, pentru ca asa cum spunea celebrul John Davison Rockefeller - ,,un om informat este un om puternic."

Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta a inc...Adaugat la: 2019-07-02
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Avand in vedere ca in ultima perioada, pe teritoriul judetului Neamt, s-au inmultit numarul cazurilor de inec, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Petrodava" al judetului Neamt reaminteste principalele masuri ce trebuie respectate pentru prevenirea riscurilor de inec:

 • scaldatul sa se faca doar in locurile special amenajate in acest sens;

 • daca nu stiti sa in...


  Adaugat la: 2019-07-02
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO

  Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt face o serie de recomandari pentru cetateni pentru a evita aparitia unor probleme cauzate de aceste fenomene extreme:

  Canicula, efectele ei asupra mediului si oamenilor dar si masurile de protectie ce trebuie adoptate in perioadele extrem de calduroase ale anului ar trebui sa reprezinte una dintre preocuparile ...  Adaugat la: 2019-07-02
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  INAINTE DE PRODUCEREA UNEI FURTUNI:

  - Indepartati copacii ori ramurile uscate, care pe timpul unei furtuni, ar putea cadea si provoca victime ori pagube materiale.
  - Nu uitati regula de salvare 30/30: adapostiti-va in interiorul unei cladiri daca, dupa ce ati vazut un fulger nu reusiti sa numarati pana la 30 inainte de a auzi un tunet. Ramaneti in interiorul cladirii inca 30 minute d...  Adaugat la: 2019-05-07
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Insemnul heraldic al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta ,,Petrodava" al judetului Neamt din cadrul Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta se prezinta dupa cum urmeaza:

  * pe fond albastru, o acvila de aur, cu capul spre dreapta, incoronata, cu ciocul si ghearele rosii, cu aripile deschise, tinand in cioc o cruce ortodoxa de aur, in gheara dreapta o spada de argint, in s...  Adaugat la: 2019-05-02
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  225 situatii de urgenta au fost gestionate de pompierii salvatori nemteni in minivacanta sarbatorilor pascale si 1 Mai. Majoritatea misiunilor care au presupus interventia echipajelor operative au fost destinate acordarii asistentei medicale de urgenta.

  In perioada 25 aprilie - 01 mai a.c., peste 95 de pompieri militari au asigurat, zilnic, misiunile de protectie a populatiei, cu pes...  Adaugat la: 2019-03-12
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In luna februarie 2019, in zona de competenta a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta ,,Petrodava" al judetului Neamt s-au produs 741 de evenimente care au necesitat interventia serviciilor profesioniste, voluntare si private pentru situatii de urgenta (in medie 26,46 pe zi), numarul evenimentelor la care s-a intervenit cu forte specializate scazand cu 1,07% fata de perioada similara din anul...


  Adaugat la: 2019-02-21
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In luna ianuarie 2019, in zona de competenta a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt s-au produs 791 de evenimente care au necesitat interventia serviciilor profesioniste, voluntare si private pentru situatii de urgenta (in medie 25,52 pe zi), numarul evenimentelor la care s-a intervenit cu forte specializate crescand cu 56,02% fata de perioada similara din anul...


  Adaugat la: 2019-01-14
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  a) actele normative care reglementeaza organizarea si functionarea autoritatii sau institutiei publice
  http://www.ijsunt.ro/legislatie.php

  b) structura organizatorica, atributiile departamentelor autoritatii sau institutiei publice
  http://www.ijsunt.ro/atributii.php
  http://www.ijsunt.ro/pub/doc/organigrama.pdf
  http://www.ijsunt.ro/atrib...  Adaugat la: 2019-01-11
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Petrodava" al judetului Neamt continua campania de recrutare de noi candidati in cadrul programului de voluntariat "Salvator din pasiune!", campanie care se va desfasura pe tot parcursul anului 2019.

  Avand in vedere situatia operativa, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Petrodava" al judetului Neamt isi propune recrutarea de noi voluntari ...  Adaugat la: 2018-12-28
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In perioada minivacantei de Revelion, peste 95 de pompieri cu 25 autospeciale de stingere vor asigura zilnic misiunile de prevenire si interventie in situatii de urgenta.

  Pentru depistarea si inlaturarea potentialelor cauze de incendiu, de la inceputul lunii decembrie, inspectorii de prevenire au derulat controale la structuri de primire turistica, restaurante, cluburi, baruri, discote...  Adaugat la: 2018-12-19
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Cu fiecare gest pe care il facem, scriem istoria copiilor nostri. La ceas de mare sarbatoare crestina se cuvine sa meditam profund la aceasta afirmatie si sa gasim in noi puterea de a fi mai intelepti, mai cumpatati, puterea de a oferi dezinteresat si de a primi, cu recunostinta, tot ce ni se ofera din suflet.


  Dupa un an incarcat de emotii, in care am aniversat Centenarul Marii Unir...  Adaugat la: 2018-11-27
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  COMUNICAT
  In atentia candidatilor inscrisi la concursul de admitere organizat de Scoala de Subofiteri de Pompieri si Protectie Civila "Pavel Zaganescu" Boldesti, sesiunea ianuarie 2019


  Evaluarea psihologica a candidatilor inscrisi la concursul de admitere organizat de Scoala de Subofiteri de Pompieri si Protectie Civila "Pavel Zaganescu"Boldesti, sesiunea ianuarie 201...  Adaugat la: 2018-11-12
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt organizeaza concurs pentru ocuparea unor posturi vacante, prin incadrare directa, dupa cum urmeaza:

  1. ofiter specialist I (consilier juridic), in cadrul Compartimentului „Juridic”;
  2. ofiter specialist II (specialitatea C.B.R.N. - chimic, biologic, radiologic si nuclear), in cadrul Compartimentului „Misiuni Prot...  Adaugat la: 2018-10-10
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Potrivit Rezolutiei 64/200 din 21 decembrie 2009, adoptata de Adunarea Generala a Organizatiei Natiunilor Unite, 13 octombrie este Ziua Internationala pentru Reducerea Riscului Dezastrelor. Anul acesta tematica zilei este „Reducerea pierderilor economice in urma dezastrelor”.


  13 octombrie - Ziua Internationala pentru Reducerea Riscului Dezastrelor reprezinta o oportunitate pentru pr...  Adaugat la: 2018-09-18
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In perioada 10-21 ianuarie 2019 la Scoala de Subofiteri de Pompieri si Protectie Civila 'Pavel Zaganescu' Boldesti se organizeaza concurs de admitere pentru calificarile 'subofiter de pompieri si protectie civila' si 'maistru militar auto'.

  La concurs se candideaza pe 300 de locuri destinate barbatilor, astfel: - subofiter de pompieri si protectie civila-275 de locuri;
  - maistru...  Adaugat la: 2018-09-17
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Lansarea portalului web ro-alert.ro reprezinta o noua etapa in procesul de punere in functiune a aplicatiei RO-ALERT de avertizare si alarmare a populatiei in situatii de urgenta. Informarea populatiei privind functionarea aplicatiei RO-ALERT este necesara pentru continuarea testelor la nivel regional si national, care sunt programate in perioada urmatoare.

  Site-ul ro-alert.ro este proiec...  Adaugat la: 2018-09-13
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Cu prilejul zilei de 13 Septembrie - Ziua Pompierilor din Romania, la implinirea a 170 de ani de la Batalia din Dealul Spirii, in cadrul ceremoniei militare organizate de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt, au fost avansate inaintea expirarii stagiului minim in grad un ofiter si sapte subofiteri in activitate, care s-au distins prin modul de indeplinire a atrib...


  Adaugat la: 2018-09-05
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Si in anul 2018 se vor desfasura exercitiile lunare "Miercurea Alarmelor". Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta desfasoara in prima zi de miercuri a fiecarei luni testari ale echipamentelor din componenta sistemului de instiintare, avertizare si alarmare in situatii de protectie civila.

  In data de 05.09.2018, in intervalul orar 10.00-11.30, la nivel judetean se va desfasura...  Adaugat la: 2018-08-13
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta ”Petrodava” al judetului Neamt atrage atentia asupra unor masuri de prevenire si stingere a incendiilor in taberele de copii si elevi, care odata respectate vor contribui la reusita unei vacante frumoase.

  Este interzisa folosirea chibriturilor sau a altor surse ce pot genera incendii.

  Este interzis sa se umble la instalatiile electrice...  Adaugat la: 2018-07-27
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Material informativ cu privire la pesta porcina africana
  (destinat crescatorilor de porcine din exploatatiile non-profesionale in vederea introducerii de masuri de biosecuritate pentru animalele pe care le detin)

  Pesta porcina africana este o boala a porcinelor domestice si salbatice, mortala pentru porcii care se imbolnavesc. Pentru aceasta boala nu exista vaccin, singura cale de ...  Adaugat la: 2018-07-23
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Viata depinde de apa!
  Paradoxul este ca in apa iti poti pierde viata!
  Scaldatul poate deveni un pericol daca este alimentat de neglijenta si de ignorarea regulilor!

  In prima jumatate a acestui an, peste 204 persoane si-au gasit sfarsitul in lacuri si rauri din intreaga tara, precum si in Marea Neagra. Printre victime se numara peste 30 COPII.

  Reamintim importanta respecta...  Adaugat la: 2018-07-18
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In data de 18.07.2018, incepand cu ora 11:00, se va desfasura un exercitiu cu forte si mijloace in teren cu tema “Activitatea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta “Petrodava” al judetului Neamt in cooperare cu alte componente ale sistemului de management al situatiilor de urgenta la producerea unui incendiu la Manastirea Varatec, cu extindere la fondul forestier al Ocolului Silvic Biserices...


  Adaugat la: 2018-07-13
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In atentia candidatii inscrisi la concursul de admitere organizat de Scoala de Subofiteri de Pompieri si Protectie Civila „Pavel Zaganescu” Boldesti, sesiunea 24.08-04.09.2018

  Evaluarea psihologica a candidatilor inscrisi la concursul de admitere organizat de Scoala de Subofiteri de Pompieri si Protectie Civila „Pavel Zaganescu” Boldesti, sesiunea 24.08-04.09.2018, va avea loc...  Adaugat la: 2018-06-13
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In conformitate cu Ordinul Inspectorului General nr. 521 din 11.06.2018, candidatii inscrisi la concursurile de admitere organizate de Academia de Politie „Alexandru Ioan” Cuza si de institutiile de invatamant ale Ministerului Apararii Nationale, pot depune documentele constitutive ale dosarelor de recrutare, pana la data de 21 iunie 2018.


  ...  Adaugat la: 2018-06-11
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Sambata, 09 iunie a.c., s-a desfasurat etapa judeteana a Concursurilor Profesionale ale Serviciilor Voluntare si Private pentru Situatii de Urgenta pe stadionul din orasul Bicaz.

  Aceasta competitie are ca principal obiectiv perfectionarea aptitudinilor si a deprinderilor necesare interventiilor in situatii de urgenta. Activitatile au fost organizate de Inspectoratul pentru Situatii de U...  Adaugat la: 2018-06-04
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta desfasoara in prima zi de miercuri a fiecarei luni testari ale echipamentelor din componenta sistemului de instiintare, avertizare si alarmare in situatii de protectie civila.

  In data de 06.06.2018, in intervalul orar 10.00-11.00, la nivel judetean se va desfasura un exercitiu de instiintare, avertizare si alarmare in situatii de urgenta,...  Adaugat la: 2018-06-01
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Un calduros “LA MULTI ANI, COPII!” din partea pompierilor militari nemteni!

  Cu ocazia Zilei Internationale a Copilului si Zilei Internationale a Tineretului, in data de 01 iunie a.c., Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta “Petrodava” al judetului Neamt va organiza pentru toti copiii, “Ziua Portilor Deschise”, la sediile subunitatilor de pompieri din judet.

  Copii vor fi ang...  Adaugat la: 2018-05-30
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta “Petrodava” al judetului Neamt in colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean Neamt au organizat si desfasurat in luna mai Concursurile cercurilor tehnico-aplicative de elevi “Prietenii Pompierilor” si “Cu viata mea apar viata”. Ca in fiecare an, datorita participarii numeroase – 75 cercuri de elevi “Prietenii Pompierilor”, respectiv 124 cercuri de elevi “C...


  Adaugat la: 2018-05-26
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Premergator si pe timpul Sarbatorii Rusaliilor, efectivele inspectoratului desfasoara activitati menite sa asigure, pe langa protectia si siguranta cetatenilor, evitarea producerii unor evenimente ce ar putea afecta viata si bunurile comunitatii.

  La nivelul judetului Neamt, zilnic, peste 70 de pompieri cu 60 mijloace tehnice, sunt pregatiti sa intervina pentru acordarea ajutorului medical...  Adaugat la: 2018-05-17
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Ca in fiecare an pompierii nemteni sunt alaturi de cetateni atat premergator cat si pe timpul evenimentului cultural „NOAPTEA MUZEELOR”, ce va avea loc in data de 19 mai 2018.

  In acest sens, pentru a asigura un nivel ridicat de siguranta pentru persoanele participante si patrimoniul adapostit de muzee si colectii din judetul Neamt angrenate in acest eveniment, Inspectoratul pentru Situat...  Adaugat la: 2018-05-16
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Urmare a finalizarii etapei pe localitate a concursului cu tematica de protectie civila "Cu viata mea apar viata" la care au fost prezente 124 de echipaje, astazi 15.05.2018 s-a desfasurat etapa judeteana in municipiul Piatra Neamt.

  Etapa judeteana se inscrie in calendarul activitatilor din Saptamana Nationala a Voluntariatului, la aceasta fiind prezente 24 de echipaje de gimnaziu si lic...  Adaugat la: 2018-05-14
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Sambata si duminica s-au desfasurat etapele zonale ale concursurilor Serviciilor Voluntare pentru Situatii de Urgenta în Municipiul Roman, orasul Bicaz si orasul Tîrgu Neamt. Activitatile au fost organizate de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt si primariile celor trei localitati. Participarea a fost numeroasa, la competitie fiind prezente un numar de 67 de S...


  Adaugat la: 2018-05-14
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In contextul activitatilor desfasurate cu ocazia derularii evenimentului Saptamana Nationala a Voluntariatului, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Petrodava" al judetului Neamt reia campania de recrutare de noi candidati in cadrul programului de voluntariat "Salvator din pasiune!", campanie care se va desfasura pe tot parcursul anului 2018.

  Avand in vedere situatia operativa, Insp...  Adaugat la: 2018-05-11
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In perioada 14 – 20 mai a.c., se va desfasura Saptamana Nationala a Voluntariatului. Evenimentul este menit sa mobilizeze cat mai multe organizatii si voluntarii pe care acestea ii implica, pentru a sarbatori impreuna voluntariatul, pentru a atrage sprijinul comunitatii pentru acesta si pentru a recunoaste public activitatea voluntarilor.

  In acest context, Inspectoratul pentru Situatii ...  Adaugat la: 2018-05-10
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In luna martie 2018, in zona de competenta a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt s-au produs 1057 de evenimente care au necesitat interventia serviciilor profesioniste, voluntare si private pentru situatii de urgenta (in medie 34,13 pe zi), numarul evenimentelor la care s-a intervenit cu forte specializate crescand cu 44,0% fata de perioada si...


  Adaugat la: 2018-04-27
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  La concursul de admitere in institutiile de invatamant ale Ministerului Afacerilor Interne care scolarizeaza elevi/studenti in beneficiul Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, se candideaza pe urmatoarele locuri:

  • Facultatea de Pompieri din Academia de Politie „A.I. Cuza” – 38 de locuri ofiteri/barbati (domeniul de licenta – Ingineria instalatiilor, cu frecventa):

  ...  Adaugat la: 2018-04-27
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al Judetului Neamt avertizeaza populatia asupra consecintelor utilizarii incorecte a focului de catre cei care isi vor petrece ziua de „1 MAI” la iarba verde.

  In aceasta perioada, tot mai multe persoane isi petrec timpul liber desfasurand activitati de agrement in mijlocul naturii. Din pacate, nerespectarea regulilor de prevenire a ...  Adaugat la: 2018-04-26
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
           Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt organizeaza inscrieri la concursurile de admitere in institutiile de invatamant care realizeaza formarea initiala a personalului pentru nevoile Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta si ale Ministerului Afacerilor Interne, astfel:
  • in institut...  Adaugat la: 2018-04-07
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In perioada Sfintelor Sarbatori de Paste, credinciosii ortodocsi se vor afla in lacasurile de cult, pentru a primi Lumina Invierii Domnului. Pentru ca aceste momente de rugaciune si apropiere de Dumnezeu sa fie petrecute in liniste si siguranta, pompierii nemteni recomanda populatiei, dar si slujitorilor bisericilor, respectarea urmatoarelor masuri privind apararea impotriva incendiilor:

  ...  Adaugat la: 2018-04-03
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO

  1. CUTREMUR
  A) PROTECTIA ANTISEISMICA IN INTERIORUL LOCUINTEI SAU LOCULUI DE MUNCA

 • evitarea aglomerarii spatiilor de la locul de munca sau din locuinta cu piese de mobilier sau aparatura instabile la seism si amplasate in vecinatatea locurilor in care se aglomereaza de obicei familia, sau in spatiul de lucru;
 • asigurarea pieselor de...


  Adaugat la: 2018-04-03
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta desfasoara in prima zi de miercuri a fiecarei luni testari ale echipamentelor din componenta sistemului de instiintare, avertizare si alarmare in situatii de protectie civila.

  In data de 04.04.2018, in intervalul orar 10.00-11.00, la nivel judetean se va desfasura un exercitiu de instiintare, avertizare si alarmare in situatii de urgenta,...  Adaugat la: 2018-04-02
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Vineri, 30 martie a.c., la nivelul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt(Detasamentul de pompieri Roman) a avut loc Competitia de descarcerare si prim ajutor calificat – faza I - inspectorat, la care au participat echipaje de la Detasamentele de Pompieri Piatra Neamt, Roman si Tirgu Neamt.

  Competitia cuprinde doua probe:
  a) Proba nr. 1 – Descarc...  Adaugat la: 2018-03-27
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In data de 27.03.2018, incepand cu ora 10:00, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta “Petrodava” al judetului Neamt va desfasura un exercitiu cu forte si mijloace in teren cu tema „Activitatea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta “Petrodava” al judetului Neamt in cooperare cu alte componente ale sistemului de management al situatiilor de urgenta la producerea unui incendiu la Centrul Comer...


  Adaugat la: 2018-03-06
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta desfasoara in prima zi de miercuri a fiecarei luni testari ale echipamentelor din componenta sistemului de instiintare, avertizare si alarmare in situatii de protectie civila.

  In data de 07.03.2018, in intervalul orar 10.00-11.30, la nivel judetean se va desfasura un exercitiu de instiintare, avertizare si alarmare in situatii de urgenta,...  Adaugat la: 2018-02-28
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Astazi, incepand cu ora 11:00, a avut loc la sediul ISU Neamt, o sedinta festiva cu ocazia Zilei Protectiei Civile din Romania, condusa de Lt. Col. Mitrea Mihai Ciprian – imputernicit inspector sef. La aceasta activitate am fost onorati de prezenta domnului Vasile Panaite – prefectul judetului Neamt. In cadrul ceremoniei s-au desfasurat mai multe momente dedicate sarbatoririi Zilei Protectiei...


  Adaugat la: 2018-02-27
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Avandu-se in vedere avertizarea meteorologica „COD PORTOCALIU” emisa de catre Administratia Nationala de Meteorologie, valabila in perioada 26 februarie – 01 martie a.c., avem onoarea sa va informam ca exercitiul de evacuare privind modul comportare al copiilor si adultilor pe durata si dupa producerea unui seism, in toate unitatile de invatamant din judetul Neamt, din data de 28 februarie, se sus...


  Adaugat la: 2018-02-13
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Atunci cand data de 13 cade intr-o zi de marti, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta prin unitatile subordonate, desfasoara o serie de activitati de informare si constientizare a populatiei privind principalele riscuri generatoare de situatii de urgenta precum si modul corect de comportare in cazul producerii acestora.

  In acest sens, in ziua de marti 13 a.c., Inspectoratul pen...  Adaugat la: 2018-02-06
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Si in anul 2018 se vor desfasura exercitiile lunare „Miercurea Alarmelor”. Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta desfasoara in prima zi de miercuri a fiecarei luni testari ale echipamentelor din componenta sistemului de instiintare, avertizare si alarmare in situatii de protectie civila.

  In data de 07.02.2018, in intervalul orar 10.00-11.30, la nivel judetean se va desfasura...  Adaugat la: 2018-01-25
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  ISU Neamt reaminteste cetatenilor urmatoarele masuri de aparare impotriva incendiilor la exploatarea sistemelor de incalzire


  • cosurile de fum vor fi obligatoriu verificate, reparate si curatate periodic, de persoane specializate si autorizate;

  • in podurile cladirilor, cosurile se tencuiesc pe interior si pe exterior si se dau cu var, pentru a se putea observa cu usur...  Adaugat la: 2018-01-03
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt scoate la concurs, prin incadrare directa, urmatoarele posturi vacante de executie:

  • Un post de ofiter specialist II din cadrul Serviciului Comunicatii si Tehnologia Informatiei – Compartimentul Comunicatii;
  • Un post de subofiter tehnic principal din cadrul Serviciului Comunicatii si Tehnologia Informatiei – Co...  Adaugat la: 2017-12-08
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In vederea reducerii posibilitatilor de producere a unor evenimente care sa afecteze siguranta cetatenilor, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta a dispus unitatilor subordonate intensificarea actiunilor menite sa asigure un nivel ridicat de protectie la nivelul comunitatilor.

  Astfel, inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta “Petrodava” a...  Adaugat la: 2017-10-11
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Potrivit Rezolutiei 64/200 din 21 decembrie 2009, adoptata de Adunarea Generala a Organizatiei Natiunilor Unite, 13 octombrie este Ziua Internationala pentru Reducerea Riscului Dezastrelor. Anul acesta tematica zilei este „HOME SAFE HOME”.

  13 octombrie - Ziua Internationala pentru Reducerea Riscului Dezastrelor reprezinta o oportunitate pentru promovarea unei culturi globale cu privire la...  Adaugat la: 2017-09-20
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  INAINTE DE PRODUCEREA UNEI FURTUNI:

  - Indepartati copacii ori ramurile uscate, care pe timpul unei furtuni, ar putea cadea si provoca victime ori pagube materiale.
  - Nu uitati regula de salvare 30/30: adapostiti-va in interiorul unei cladiri daca, dupa ce ati vazut un fulger nu reusiti sa numarati pana la 30 inainte de a auzi un tunet. Ramaneti in interiorul cladirii inca 30 minute d...  Adaugat la: 2017-09-19
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Echipajele de descarcerare, prim ajutor calificat si terapie intensiva mobila din cadrul S.M.U.R.D. Neamt au executat, pe parcursul lunii august 2017, 486 misiuni pentru:

  • acordarea asistentei medicale de urgenta de catre echipajul de terapie intensiva mobila – 131 misiuni, astfel:

  - 4 interventii de asistenta medicala de urgenta in cazuri de intoxicatii;
  - 7 interven...  Adaugat la: 2017-09-11
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Batalia din Dealul Spirii de la Bucuresti - act eroic al pompierilor militari in apararea revolutiei de la 1848 si prima afirmare patriotica a calitatilor morale si de lupta ale ostasilor tinerei armate romane moderne, constituita in urma Pacii de la Adrianopole din 1829.

  Intrarea in Bucuresti a trupelor de invazie a prilejuit unitatilor romane prezente in garnizoana - printre care si Com...  Adaugat la: 2017-08-31
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In data de 06.09.2017, in intervalul orar 10.00-11.30, la nivel judetean se va desfasura un exercitiu de instiintare, avertizare si alarmare in situatii de urgenta, ce urmareste antrenarea autoritatilor administratiei publice locale si pregatirea populatiei prin cunoasterea semnificatiei semnalelor de alarmare, verificarea timpului de reactie al autoritatilor la primirea mesajului de instiintare, ...


  Adaugat la: 2017-08-31
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In ziua de 31.08.2017, ora 11:15, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „PETRODAVA” al judetului Neamt a desfasurat un exercitiu cu forte si mijloace in teren la un operator economic sursa de risc chimic, din localitatea Turturesti, comuna Girov, cu tema ”Activitatea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „PETRODAVA” al judetului Neamt in cooperare cu alte componente ale sistemului de manag...


  Adaugat la: 2017-08-16
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt organizeaza inscrieri la concursul de admitere pe locurile MAI, la Academia Tehnica Militara – sesiunea a II-a de admitere, septembrie 2017, astfel:

  In urma desfasurarii concursului de admitere la Academia Tehnica Militara, sesiunea iulie 2017, au ramas neocupate 8(opt) locuri bugetate dintre cele alocate Ministerul...  Adaugat la: 2017-08-10
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt organizeaza inscrieri la concursul de admitere pe locurile MAI, la Academia Tehnica Militara – sesiunea a II-a de admitere, septembrie 2017, astfel:

  In urma desfa?urarii concursului de admitere la Academia Tehnica Militara, sesiunea iulie 2017, au ramas neocupate 8(opt) locuri bugetate dintre cele alocate Ministerul...  Adaugat la: 2017-08-02
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In perioada 26 – 28.07.2017 s-a desfasurat etapa a III-a(zonala) a Concursurilor Serviciilor Profesioniste pentru Situatii de Urgenta. In urma punctajului obtinut la etapa zonala, desfasurata in orasul Tirgu Ocna, lotul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al Judetului Neamt s-a calificat la etapa a IV-a finala a Concursurilor Serviciilor Profesioniste pentru Situatii de Urgent...


  Adaugat la: 2017-08-02
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Astazi, in cadrul unei ceremonii militare, desfasurata la sediul inspectoratului, a depus juramantul militar locotenent Nicorescu Rodica. Locotenent Nicorescu Rodica a fost chemata in activitate cu data de 01 iulie 2017 in urma desfasurarii examenului din luna decembrie 2016. A absolvit studiile superioare la Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei, specializarea Psihologie din cadrul U...


  Adaugat la: 2017-08-02
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In toate judetele tarii vor avea loc exercitii pentru verificarea functionarii mijloacelor de alarmare a populatiei, in vederea centralizarii permanente a datelor privind starea de operativitate a echipamentelor de instiintare, avertizare si alarmare, precum si pentru pregatirea continua a autoritatilor administratiei publice locale.

  Incepand cu luna august a anului curent, in prima zi d...  Adaugat la: 2017-07-27
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Astazi, la ora 13:04, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat, prin Sistemul national unic pentru apeluri de urgenta „112”, despre producerea unui incendiu la acoperisul unui bloc de locuinte in municipiul Piatra Neamt, str. Aleea Viorelelor. Pentru localizarea si stingerea incendiului, au fost mobilizate urmatoarele forte si mijloace: cinci ofiteri si 25 subofiteri...


  Adaugat la: 2017-07-20
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In perioada 09 - 16 iulie 2017, in orasul Villach, Austria s-a desfasurat cea de-a XXI-a editie a Concursului International al Tinerilor Pompieri. Romania a fost reprezentata de doua echipaje din judetul Neamt si un echipaj din judetul Satu Mare.

  La aceasta competitie internationala au fost prezente 25 de natiuni, din Europa, dar si din Asia.

  La deschiderea oficiala a concursului...  Adaugat la: 2017-07-11
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In perioada campaniei agricole de vara si in special pe perioada campaniei de recoltare a cerealelor paioase, creste mult riscul de incendiu atat la lanuri cat si depozitele de cereale si furaje.

  Avand in vedere consecintele dezastruoase pe care le pot avea incendiile asupra mediului inconjurator, vietii si a bunurilor, aducem la cunostinta proprietarilor de terenuri agricole cultivate...  Adaugat la: 2017-07-11
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In perioada campaniei agricole de vara si in special pe perioada campaniei de recoltare a cerealelor paioase, creste mult riscul de incendiu atat la lanuri cat si depozitele de cereale si furaje.

  Avand in vedere consecintele dezastruoase pe care le pot avea incendiile asupra mediului inconjurator, vietii si a bunurilor, aducem la cunostinta proprietarilor de terenuri agricole cultivate...  Adaugat la: 2017-07-11
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In perioada campaniei agricole de vara si in special pe perioada campaniei de recoltare a cerealelor paioase, creste mult riscul de incendiu atat la lanuri cat si depozitele de cereale si furaje.

  Avand in vedere consecintele dezastruoase pe care le pot avea incendiile asupra mediului inconjurator, vietii si a bunurilor, aducem la cunostinta proprietarilor de terenuri agricole cultivate...  Adaugat la: 2017-07-06
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In perioada 12 - 15 iulie 2016, in municipiul Targoviste, s-a desfasurat etapa nationala a Concursurilor cercurilor tehnico-aplicative „Prietenii Pompierilor”. Cele doua echipaje din Neamt, mai exact echipajele de fete si baieti de la Scoala Gimnaziala „Ieremia Irimescu” din comuna Brusturi, care au participat la competitie, au obtinut rezultate foarte bune. Atat fetele, cat si baietii au obtinut ...


  Adaugat la: 2017-07-04
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Termenul pentru obtinerea autorizatiei de securitate la incendiu a fost prorogat pana la data de 30 septembrie 2017.

  Conform prevederilor Legii nr.146/2017 privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 17/2016 pentru modificarea si completarea Legii nr. 307/2006 privind apararea impotriva incendiilor, termenul pentru obtinerea autorizatiei de securitate la incendiu a fost pro...  Adaugat la: 2017-06-28
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  S.C. HIDROELECTRICA S.A. – S.H. ,,BISTRITA” - Piatra-Neamt a solicitat sprijinul ISU Neamt in vederea eliminarii potentialelor deficiente de audibilitate la unele locatii ale sistemului de avertizare/alarmare din patrimoniul societatii, situate pe raza judetului Neamt.

  Astfel, va fi efectuata verificarea tehnica a locatiilor de sirena electronica, prin utilizarea unui mesaj de proba trans...  Adaugat la: 2017-06-28
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In data de 28.06.2017, intre orele 08:00 – 11:00, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta “Petrodava” al judetului Neamt va desfasura un exercitiu cu forte si mijloace in teren cu tema „Activitatea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt in cooperare cu alte componente ale Sistemului de Management al Situatiilor de Urgenta pentru salvarea si evacuarea unor persoa...


  Adaugat la: 2017-06-22
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In urma participarii la Competitia Nationala de Descarcerare si de acordare a primului ajutor calificat – faza zonala, in municipiul Botosani, echipa de descarcerare si acordare a primului ajutor a ISU Neamt s-a clasat dupa cele doua zile de concurs astfel:

  - Locul I - proba Descarcerarea din autovehicule;
  - Locul II – proba acordarea primului ajutor calificat;
  - Locul I –...  Adaugat la: 2017-06-22
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Caravana “Fii pregatit!” va ajunge vineri, 23 iunie, la Targu Neamt si va fi amplasata in parcarea din fata Bisericii Adormirea Maicii Domnului, sambata 24 iunie, la Roman si va fi amplasata in parcarea din fata Colegiului National „Roman-Voda” si duminica, pe 25 iunie, la Piatra-Neamt, fiind amplasata in parcarea din fata Teatrului Tineretului.

  Timp de trei zile, in intervalul orar 10.0...  Adaugat la: 2017-06-13
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Astazi, in cadrul unei ceremonii militare, desfasurata la sediul inspectoratului, au depus juramantul militar sublocotenent Chiric Karin Roxana si sublocotent Siminiuc Ana Maria.

  Sublocotenent Chiric Karin Roxana a fost chemata in activitate cu data de 15 aprilie 2017 in urma desfasurarii examenului din luna noiembrie 2016. Este absolventa de studii superioare si masterat in informatica l...  Adaugat la: 2017-06-13
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Atunci cand data de 13 cade intr-o zi de marti, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta prin unitatile subordonate, desfasoara o serie de activitati de informare si constientizare a populatiei privind principalele riscuri generatoare de situatii de urgenta precum si modul corect de comportare in cazul producerii acestora.

  In acest sens, in ziua de Marti 13 iunie, Inspectoratul ...  Adaugat la: 2017-06-09
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Echipajele de descarcerare, prim ajutor calificat si terapie intensiva mobila din cadrul S.M.U.R.D. Neamt au executat, pe parcursul lunii mai 2017, 659 misiuni pentru:

  • acordarea asistentei medicale de urgenta de catre echipajul de terapie intensiva mobila – 107 misiuni, astfel:

  - 8 interventii de asistenta medicala de urgenta in cazuri de intoxicatii;
  - 8 intervent...  Adaugat la: 2017-06-07
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO

  SPSU - ETAPA JUDETEANA, Bicaz, 20 mai 2017
  SVSU - ETAPA JUDETEANA, Bicaz, 20 mai 2017


  SVSU - Etapa zonala Roman, 06-0...  Adaugat la: 2017-06-07
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO

  TOTAL: 115 DE ECHIPAJE PARTICIPANTE

  GALERIE FOTO Faza interjudeteana a Concursului Cu viata mea apar viata

  TABEL CENTRALIZATOR cu rezultatele obtinu...  Adaugat la: 2017-06-07
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  TOTAL: 79 DE ECHIPAJE PARTICIPANTE

  TABEL CENTRALIZATOR cu rezultatele obtinute la concursul „Prietenii Pompierilor” etapa judeteana - 22.05.2017, Piatra Neamt – Fete

  TABEL CENTRALIZATOR cu rezultatele obtinute la concursul „Prietenii Pompierilor” etapa judeteana - 22.05.2017...  Adaugat la: 2017-06-06
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In ziua de 6 iunie 2017 s-a desfasurat, la Sala Polivalenta din Piatra-Neamt, Concursul cu tematica de protectie civila ”Cu viata mea apar viata”, etapa interjudeteana.
  La startul competitiei s-au aliniat cele 6 echipaje, castigatoare ale etapei judetene a concursului ”Cu viata mea apar viata”, din judetele Bacau, Neamt si Vaslui.

  Echipaje liceu:
  - Colegiul National ”Gheorg...  Adaugat la: 2017-05-25
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In data de 24.05.2017, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta “Petrodava” al judetului Neamt a desfasurat un exercitiu cu forte si mijloace in teren cu tema „Activitatea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „PETRODAVA” al judetului Neamt in cooperare cu alte componente ale Sistemului National de Management al Situatiilor de Urgenta pentru interventia in cazul producerii unui seism in Muni...


  Adaugat la: 2017-05-12
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In luna aprilie 2017, in zona de competenta a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt s-au produs 930 de evenimente care au necesitat interventia serviciilor profesioniste, voluntare si private pentru situatii de urgenta (in medie 31 pe zi), numarul evenimentelor la care s-a intervenit cu forte specializate crescand cu 15,24% fata ...


  Adaugat la: 2017-05-11
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In perioada 12 - 15 iulie 2016, in municipiul Targoviste, s-a desfasurat etapa nationala a Concursurilor cercurilor tehnico-aplicative „Prietenii Pompierilor”. Cele doua echipaje din Neamt, mai exact echipajele de fete si baieti de la Scoala Gimnaziala „Ieremia Irimescu” din comuna Brusturi, care au participat la competitie, au obtinut rezultate foarte bune. Atat fetele, cat si baietii au obtinut ...


  Adaugat la: 2017-05-11
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Echipajele de descarcerare, prim ajutor calificat si terapie intensiva mobila din cadrul S.M.U.R.D. Neamt au executat, pe parcursul lunii aprilie 2017, 625 misiuni pentru:

  * acordarea asistentei medicale de urgenta de catre echipajul de terapie intensiva mobila – 135 misiuni, astfel:

  - 3 interventii de asistenta medicala de urgenta in cazuri de intoxicatii;
  - 7 interventii d...
   

PIATRA NEAMT, Str. Cuiejdi, nr. 34,Cod postal:610024 / Tel:0233.216815, 0233.216816 / http://www.ijsunt.ro
Copyright © 2012 ISU NEAMT | Toate drepturile rezervate