Stema ROMANIA     Stema MINISTERUL ADMINISTRATIEI SI INTERNELOR   Stema INSPECTORATUL GENERAL PENTRU SITUATII DE URGENTA

EVENIMENTELE SI INTERVENTIILE RECENTE

Buletin informativ pentru luna februarie 2020
Data: 29 02 2020
01.02.2020 – Misiune de deblocare unei usi la un apartament din municipiul Piatra Neamt.
Pompierii Detasamentului Piatra Neamt cu o autospeciala pentru descarcerare au avut o misiune de deblocare a unei usi la un apartament din municipiul Piatra Neamt .Militarii au intrat in apartamentul situat la etajul 7 al blocului de locuinte, unde au gasit o femeie in varsta de aproximativ 80 de ani cazuta in bucatarie.
Un echipaj de la SAJ a preluat persoana si a transportat-o la UPU Piatra Neamt.
01.02.2020 – Misiune de stingere a unui incendiu de vegetatie uscata in comuna Pipirig
In jurul orei 14.20, prin apel la 112 pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata in localitatea Pipirig.La locul indicat s-au deplasat pompieri de la Detasamentul Targu Neamt cu o autospeciala de stingere si pompieri voluntari de la SVSU Pipirig cu autospeciala din dotare.
Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul. A ars vegetatia uscata pe o suprafata de aproximativ 3 hectare. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind focul deschis in spatii deschise.
02.02.2020 – Misiune de stingere a unui incendiu de vegetatie uscata in comuna Negresti
Pompierii Detasamentului Piatra Neamt au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata.
In urma unui apel la 112, din jurul orei 00.02, 16 subofiteri cu doua autospeciale de stingere s-au deplasat in localitatea Poiana din comuna Negresti pentru localizarea si stingerea incendiului. La locul interventiei se aflau pompieri voluntari din cadrul SVSU Negresti si localnici.
Fortele de interventie au stins incendiul si au stabilit cauza probabila de producere ca fiind scurtcircuitul electric (cablu electric de la un stalp probabil rupt din cauza vantului).
A ars vegetatia uscata pe o suprafata de aproximativ 10 hectare.
02.02.2020 – Misiune de stingere a unui incendiu de vegetatie uscata in comuna Dobreni.
In jurul orei 12.10, prin apel la 112, pompierii pietreni au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata in localitatea Dobreni. Nu a fost pericol de extindere la locuinte sau alte obiective. Impreuna cu pompierii voluntari din cadrul SVSU Dobreni a fost localizat si lichidat incendiul.
A ars vegetatia uscata pe o suprafata de aproximativ 10 hectare. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind focul deschis in spatii deschise.
02.02.2020 – Misiune de stingere a unui incendiu de vegetatie uscata in comuna Ghindaoani.
In urma unui apel la 112, din jurul orei 15.35, un echipaj de pompieri de la Detasamentul Targu Neamt, cu o autospeciala de stingere, a intervenit pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata in localitatea Ghindaoani. La aceasta misiune au participat si lucratori de la Ocolul Silvic Varatec si pompieri voluntari de la SVSU Ghindaoani. Incendiul se manifesta la nivelul litierei din padurea din localitate. A ars vegetatia uscata pe o suprafata de aproximativ un hectar. Cauza probabila: focul deschis in spatii deschise.
02.02.2020 – Misiuni de stingere a unui incendiu de vegetatie uscata
Azi, 02 februarie, pompierii Detasamentului Piatra Neamt au mai avut  inca patru solicitari pentru stingerea unor incendii de vegetatie uscata.
In urma municipiul Piatra Neamt, in cartierul Ciritei, un echipaj de pompieri cu o autospeciala de stingere a stins un incendiu de vegetatie uscata ce s-a manifestat pe o suprafata de aproximativ 500 mp.
In orasul Roznov, un echipaj de pompieri cu o autospeciala de stingere impreuna cu pompieri voluntari din cadrul SVSU Roznov cu autospeciala din dotare au stins incendiul de vegetatie uscata ce s-a manifestat pe o suprafata de aproximativ 5000 mp .
In zona Reconstructia, 12 pompieri cu patru autospeciale de stingere si au localizat si lichidat incendiul de pe o suprafata de aproximativ 3 hectare.
In cartierul Valeni un echipaj de pompieri cu o autospeciala de stingere a stins un incendiu de vegetatie uscata ce s-a manifestat pe o suprafata de aproximativ 100 mp.
In toate cazurile cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind focul deschis in spatii deschise.
01.02.2020 – Misiune pirotehnica in comuna Vanatori Neamt
Sambata, 1 februarie, in urma unui apel la 112, echipa pirotehnica din cadrul ISU Neamt a intervenit pentru asanarea unor elemente de munitie gasite in padurea Nemtisor din comuna Vanatori Neamt. Munitia gasita provine din Al Doilea Razboi Mondial..
Au fost descoperite urmatoarele elemente de munitie:
- 1 proiectil exploziv cal. 75mm
- 1 lovitura de aruncator cal.82 mm
- 1 focos pt lovituri de aruncator
- 1 cartus cal 7,92mm.
Au fost efectuate cercetari cu ajutorul detectorului pe o suprafata de aproximativ 400 mp si nu au mai fost gasite si alte elemente. Echipa pirotehnica a ridicat, transportat si depozitat in conditii de siguranta munitia gasita, care ulterior va fi distrusa.
05.02.2020 – Misiune de degajare a unui autoturism
Un echipaj de pompieri de la Detasamentul Piatra Neamt a intervenit pentru scoaterea unui autoturism care a derapat si a iesit in decor.
05.02.2020 – Misiuni efectuate ca urmare a efecctelor datorate codului galben/portocaliu

 • DN 12C km 5- km32 loc. Gheorghieni limita cu judetul Neamt s-a inchis circulatia de catre autoritatile din judetul Harghita din cauza copacilor cazuti pe carosabil.
 • In procesul de monitorizare a situatiei operative, ca urmare a codului galben/portocaliu sub care se afla judetul Neamt, Delgaz Grid ne-a informat ca localitatile Versesti si Stefan cel Mare sunt afectate din punct de vedere al alimentarii cu energie electrica, unde 369 de consumatori nu sunt alimentati cu energie electrica. Se lucreaza pentru remedierea situatiei.
 • Actualizare ora 18: Localitati afectate: Versesti, Stefan cel Mare, Targu Neamt, Dumbrava, Piatra Neamt, consumatori afectati: 911
 • S-a transmis mesaj prin Ro Alert pt avertizarea populatiei din zona masivului Ceahlau pentru viscol puternic, vant cu rafale de peste 140... 160 km/h, la ora 18.30.
 • In urma unui apel la 112, un echipaj de pompieri, cu o autospeciala de stingere de la Detasamentul Roman, a intervenit pentru asigurarea masurilor PSI la o teava sparta in municipiul Roman. La locul solicitarii a venit si o echipa de la Delgaz Grid pentru remedierea defectiunii. Pentru remedierea defectiunii a fost necesara intreruperea alimentarii cu gaz a cartierului Nicolae Balcescu din municipiul Roman. A fost remediata defectiunea.
 • Ora 22 - In procesul de monitorizare a situatiei operative, ca urmare a codului galben/portocaliu sub care se afla judetul Neamt, Delgaz Grid ne-a informat ca localitatile Versesti, Brates, Cazaci, Stefan cel Mare, Targu Neamt, Dumbrava si Piatra Neamt sunt afectate din punct de vedere al alimentarii cu energie electrica, 1213 de consumatori nu sunt alimentati cu energie electrica. Se lucreaza pentru remedierea situatiei.

06.02.2020 – Misiune transport persoane intoxicate cu monoxide de carbon de la Scoala Poiana Teiului
La Scoala din Petru Voda, Poiana Teiului sunt 5 copii care acuza o stare de rau, posibil intoxicati cu monoxid de carbon de la o centrala termica. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii de Garda 2 de Interventie Poiana Teiului  cu o autospeciala de stingere cu modul de descarcerare si prim ajutor calificat si doua ambulante SMURD, precum si doua ambulante de la SAJ.
O fetita, de aproximativ 12 ani, semiconstienta, a fost preluata de un echipaj de la SAJ si transportata la Spitalul din Targu Neamt. Ceilalti 4 copii au primit asistenta medicala la locul evenimentului si sunt transportati la spital, pentru investigatii.
06.02.2020 – Misiune de stingere a unui incendiu produs la o locuinta din municipiul Piatra-Neamt
Pompierii de la Detasamentul Piatra Neamt intervin cu trei autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD pentru localizarea si stingerea unui incendiu produs la o locuinta in municipiul Piatra Neamt. O persoana este in interiorul locuintei
Persoana a fost scoasa din locuinta, o femeie in varsta de aproximativ 70 de ani, din pacate decedata.
Incendiul a fost lichidat. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind amplasarea unui material combustibil langa sistemul de incalzire.
Au ars bunurile materiale din 2 camere ale locuintei (aparate electrocasnice, obiecte de mobilier, imbracaminte, materiale textile etc)
07.02.2020 – Misiune asigurare masuri PSI la un accident rutier produs in comuna Grumazesti
In urma unui apel la 112 pompierii au fost solicitati sa intervina la un accident rutier produs la iesirea din comuna Grumazesti. Accidentul s-a produs intre un autoturism si o autoutilitara. Nu au fost persoane incarcerate. 2 persoane (femei) au fost preluate de un echipaj SMURD si un echipaj SAJ si transportate la CPU Targu Neamt.
Pompierii de la Detasamentul Targu Neamt au asigurat masurile PSI si au sablat caile rutiere.
07.02.2020 – Misiune de stingere a unui incendiu la o locuinta in satul Negresti, comuna Bara
Pompierii de la Detasamentul Roman au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu la o locuinta in satul Negresti, comuna Bara.
La locul solicitarii s-au deplasat doua echipaje de pompieri cu doua autospeciale de stingere. Incendiul se manifesta la nivelul acoperisului.
Pompierii au stins incendiul in urma caruia au ars: acoperisul pe o suprafata de aproximativ 80 mp, bunuri materiale dintr-o camera si aproximativ 300 kg de plante furajere depozitate in podul casei.
Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind cosul de fum neprotejat termic fata de un material combustibil.
09.02.2020 – Misiune de deblocare a unei usi de la un apartament din municipiul Piatra Neamt.
Prin apel la 112, in jurul orei 15.56, pompierii pietreni au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Piatra Neamt.
Pompierii de la Detasamentul Piatra Neamt s-au deplasat la locul solicitarii cu o autospeciala pentru descarcerare si o ambulanta SMURD.
Militarii au intrat in apartamentul situat la etajul 2, cu ajutorul echipamentelor speciale pentru descarcerare.
In interiorul apartamentului a fost gasita o femeie de aproximativ 88 de ani. Persoana era cazuta in locuinta, in stare semiconstienta. Echipajul de paramedici a preluat persoana si a transportat-o la UPU Piatra Neamt.
09.02.2020 – Misiune de stingere a unui incendiu la o locuinta in comuna Candesti
In urma unui apel la 112 din jurul orei 16.46, pompierii Detasamentului Piatra Neamt au intervenit cu trei autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD pentru localizarea si stingerea unui incendiu la o locuinta in localitatea Candesti. Incendiul se manifesta la  etajul locuintei.
Pompierii voluntari din cadrul SVSU Candesti, cu autospeciala din dotare, au ajuns primii la locul interventiei si au lucrat pentru localizarea incendiului.
Fortele de interventie lucreaza pentru lichidarea incendiului. Incendiul a fost lichidat.
Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind cosul de fum neprotejat termic fata de un material combustibil.
A ars :
-acoperisul locuintei pe o suprafata de aproximativ 400 mp,
-ferestre si usi de la parter si etaj,
-bunuri materiale aflate pe in locuinta si pe terasa.
11.02.2020 – Misiune de deblocare a unei usi de la un apartament din municipiul Piatra Neamt.
In jurul orei 16.40, prin apel la 112 pompierii de la Detasamentul Piatra Neamt au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Piatra Neamt. La locul solicitarii s-au deplasat doua echipaje de pompieri cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare si o ambulanta SMURD.
Pompierii au intrat in apartamentul situat la etajul 2, prin balcon, cu ajutorul scarii culisabile. In interiorul apartamentului a fost gasita o femeie de aproximativ 81 de ani, inconstienta. Din pacate, persoana nu a raspuns manevrelor de resuscitare efectuate de paramedici, fiind declarat decesul de un echipaj de la SAJ solicitat in sprijin.
12.02.2020 – Misiune de stingere a unui incendiu la o locuinta in comuna Borlesti
Prin apel la 112 am fost instiintati despre producerea unui incendiu la o locuinta in satul Borlesti. Pompierii se deplaseaza catre locul solicitarii.
Pompierii de la Detasamentul Piatra Neamt intervin cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD pentru localizarea si stingerea unui incendiu produs la o locuinta in localitatea Borlesti.
Incendiul se manifesta generalizat.
Fortele de interventie au localizat incendiul. In locuinta a fost gasit un minor, din pacate decedat (carbonizat). Copilul avea intre 16ani.
La aceasta misiune au participat si voluntari de la SVSU Borlesti si SVSU Roznov cu autospeciala din dotare. A existat posibilitatea propagarii incendiului la o locuinta alaturata.
Fortele de interventie au stins incendiul si au stabilit cauza probabila de producere a incendiului ca fiind scurtcircuitul electric (aparat electric de incalzire).
13.02.2020 – Misiune de stingere a unui incendiu de vegetatie uscata in comuna Girov
Incendiul este la Girov. Mai sunt mici focare. Au ars aproximativ 3 ha. vegetatie uscata.
Incendiul este lichidat. A ars vegetatia uscata pe o suprafata de aproximativ 3 hectare. Cauza probabila: foc deschis in spatii deschise.
13.02.2020 – Misiune de stingere a unui incendiu la o locuinta in comuna Borlesti
Prin apel la 112 pompierii de la Detasamentul Targu Neamt au fost instiintati despre producerea unui incendiu la o locuinta in localitatea Tibucani. Pompierii au intervenit pentru localizarea si stingerea incendiului cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD. La locul indicat s-au deplasat si pompierii voluntari de la SVSU Pastraveni cu autospeciala din dotare.
Fortele de interventie au stins incendiul. Au ars bunurile materiale dintr-o camera (obiecte de mobilier, imbracaminte, documente etc).
Proprietara locuintei a fost asistata medical la locul evenimentului de la paramedici deoarece a suferit un atac de panica. Acesta a refuzat transportul la spital.
Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind mijloc de incalzire nesupravegheat.
14.02.2020 – Misiune de stingere a unui incendiu la o locuinta in comuna Borlesti
A fost anuntat un incendiu de vegetatie uscata in localitatea Dumbrava Rosie (peste canal). Un echipaj de pompieri de la Detasamentul Piatra Neamt intervin pentru stingerea unui ce se manifesta la cateva cauciucuri si gunoaie.
Incendiul a fost lichidat. Au ars : 5 cauciucuri, aproximativ 400 kg rumegus si 300 kg deseuri menajere.
Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind focul deschis in spatii deschise.
14.02.2020 – Misiune de stingere a unui incendiu la o hala de productie (in conservare) a unui operator economic din municipiul Roman.
In jurul orei 11.10, in urma unui apel la 112 pompierii de la Detasamentul Roman au intervenit pentru localizarea si stingerea unui incendiu produs la o hala de productie (in conservare) a unui operator economic din municipiul Roman.
In urma incendiului a ars acoperisul pe o suprafata de aproximativ 20 mp.
Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind cosul de fum neprotejat termic fata de un material combustibil.
15.02.2020 – Misiune pentru scoaterea unei persoane cazute in albia raului Tarcau, in satul Brates.
In jurul orei 16.00 pompierii pietreni au fost solicitati sa intervina pentru scoaterea unei persoane cazute in albia raului Tarcau, in satul Brates. Persoana a cazut de la inaltime pe pietrele de pe marginea raului Tarcau in satul Brates, comuna Tarcau.
La locul solicitarii s-a deplasat un echipaj de pompieri pentru a scoate victima si a o preda la ambulanta SAJ. Persoana (barbat, 58 de ani) a fost scoasa din albia raului Tarcau si predata echipajului SAJ in stare de inconstienta.
15.02.2020 – Misiune de stingere a unui incendiu produs la o locuinta din comuna Dragomiresti.
Sambata, 15 februarie, in jurul orei 21.07, prin apel la 112 pompierii de la Detasamentul Piatra Neamt au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta in satul Hlapesti, comuna Dragomiresti. La locul interventiei s-au deplasat trei echipaje de pompieri cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD.
Ajunsi la locul indicat pompierii au intervenit pentru localizarea si stingerea unui incendiu produs in interiorul casei si a acoperisului.
Proprietara locuintei, in varsta de aproximativ 62 de ani a suferit arsuri la nivelul fetei si membrelor superioare. Aceasta a primit ingrijiri medicale de la paramedici, dupa care a fost transportata la UPU Piatra Neamt.
In urma incendiului au ars : acoperisul casei pe o suprafata de aproximativ 60 mp, bunuri din locuinta ( obiecte de mobilier,  geamuri, articole de imbracaminte si materiale textile, 1 aragaz). S-au deteriorat peretii si plafonul locuintei. Imprejurarea determinata: pierderea calitatilor fizico-chimice ale unor instalatii, armaturi sau conducte (explozie butelie).
16.02.2020 – Misiune de stingere a unui incendiu de vegetatie uscata in comuna Ceahlau
In jurul orei 12.20, prin apel la 112 pompierii de la Garda 2 de Interventie Poiana Teiului au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la vegetatia uscata in comuna Ceahlau.
La locul indicat s-au deplasat doua autospeciale de stingere.
Deoarece a existat posibilitatea propagarii incendiului la locuinte au fost solicitate forte in sprijin. Astfel, la aceasta misiune participa : 3 autospeciale de stingere cu 19 pompieri militari, 4 jandarmi, lucratori de la Ocolul Silvic Poiana Teiului, voluntari de la SVSU Ceahlau (cu autospeciala), SVSU Grinties, SVSU Poiana Teiului.
Incendiul se manifesta pe o suprafata de aproximativ 3 hectare.
A ars vegetatia uscata pe o suprafata de aproximativ 8 hectare.
Misiunea a durat aproximativ 8 ore. Fortele de interventie au evitat extinderea si propagarea incendiul la fondul forestier si la locuinte aflate in apropiere.
Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind focul deschis in spatii deschise.
O persoana a fost sanctionata de un inspector din cadrul Inspectiei de prevenire pentru nerespectarea masurile de prevenire si stingere a incendiilor, conform legislatiei in vigoare.
Un echipaj de pompieri militari si 2 pompieri voluntari au ramas pana dimineata pentru monitorizarea zonei.
16.02.2020 – Misiune de interventie la un accident rutier in satul Izvorul Muntelui.
Prin apel la 112, in jurul orei 12.40, pompierii au fost solicitati sa intervina la un accident rutier in satul Izvorul Muntelui, in urma caruia un autoturism a iesit de pe carosabil si a cazut intr-o rapa de aproximativ 3 metri. Autoturismul era rasturnat pe o parte. O femeie se afla in interior, constienta, iar 2 barbati au reusit sa iasa singuri din autoturism.
La locul solicitarii s-au deplasat pompierii de la Detasamentul Piatra Neamt cu o autospeciala pentru descarcerare, o autospeciala complexa de interventie si o ambulanta SMURD si un echipaj de SAJ Bicaz.
Femeia de  aproximativ 65 ani a fost extrasa de pompieri din autoturism si a fost predata echipajului SAJ.
Un barbat a fost asistat de catre alt echipaj SAJ.
16.02.2020 – Misiune de interventie la un accident rutier in comuna Grinties.
In jurul orei 07.50, prin apel la 112 pompierii de la Garda 2 de Interventie Poiana Teiului au fost solicitati sa intervina la un accident rutier in comuna Grinties. Un autoturism a parasit partea carosabila si a intrat intr-un stalp.
Pompierii au asigurat masuri PSI. Nu au fost victime.
La locul evenimentului a venit si o echipa de la EON.
16.02.2020 – Misiune de stingere a unui incendiu produs la o cladire dezafectata din municipiul Roman.
In jurul orei 15.45, prin apel la 112 pompierii de la Detasamentul Roman au fost solicitati sa intervina pentru localizarea si stingerea unui incendiu produs la o cladire dezafectata din municipiul Roman. La locul solicitarii s-au deplasat doua echipaje de pompieri cu o autospeciala de stingere si o ambulanta SMURD. Incendiul se manifesta in interiorul cladirii.
Au ars aproximativ 100 kg de deseuri.
Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind fumatul.
Nu au fost victime.
16.02.2020 – Misiune de stingere a unui incendiu produs la o locuinta din Humulesti, orasul Targu Neamt
In jurul orei 22.27, prin apel la 112 pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu la o locuinta din Humulesti, orasul Targu Neamt.
Pompierii de la Detasamentul Targu Neamt cu 5 autospeciale pentru stingere au intervenit pentru localizarea si stingerea incendiului.
In sprijin s-a deplasat o autospeciala de stingere de la Detasamentul Piatra Neamt.
Fortele de interventie au stins incendiul dupa aproximativ 4 ore.
A ars :
- acoperisul locuintei pe o suprafata de aproximativ 700 mp,
- bunuri materiale aflate in podul locuintei (tip mansarda),
- 2 anexe lipite de locuinta,
- bunuri materiale aflate in cele doua anexe,
- aparate electrocasnice si electronice,
- 2 centrale termice,
- articole vestimentare
- obiecte de mobilier,
- carti,
- documente etc.
Au fost salvare bunurile materiale aflate la parterul locuintei.
A fost evitata extinderea incendiului la o locuinta cu etaj din apropiere.
Dupa ce au lichidat incendiul pompierii au stabilit cauza probabila de producere a incendiului ca fiind scurtcircuitul electric (conductor electric defect).
16.02.2020 – Misiune de stingere a unui incendiu produs la un adapost pentru animale din comuna Borca
In jurul orei 19.10, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la un adapost pentru animale in satul Lunca din comuna Borca. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii voluntari din cadrul SVSU Borca cu o autospeciala din dotare si pompierii militari de la Garda 2 de Interventie Poiana Teiului cu o autospeciala de stingere.
Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul, evitand propsgarea acetuia la alte anexe gospodaresti.
In urma incendiului au ars :
- adapostul pentru animale pe o suprafata de aproximativ 35 mp,
- 3 mc de lemn de foc,
- 2 tone de fan,
- 50 baloti de lucerna.
Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind fumatul.
17.02.2020 – Misiune de interventie la un accident rutier in comuna Ganditi.
In jurul orei 02.34, prin apel la 112 pompierii de la Detasamentul Roman au fost solicitati sa intervina la un accident rutier produs in comuna Ganditi. Pompierii s-au deplasat la locul solicitarii cu o autospeciala de descarcerare grea, o autospeciala de stingere si o ambulanta SMURD. Accidentul rutier s-a produs intre un autoturism si un autotren. In urma accidentului au rezultat doua victime incarcerate.
Pompierii au scos cele doua persoane din autoturism cu ajutorul echipamentelor speciale pentru descarcerare. Cele doua persoane prezentau politraumatisme. Un barbat, in varsta de aproximativ 40 de ani a fost asistat medical de echipajul SMURD si transportat la UPU Roman iar celalalt barbat a fost preluat de echipajul SAJ venit la locul interventiei.
17.02.2020 – Misiune de stingere a unui incendiu produs la o locuinta in comuna Bahna
Prin apel la 112, din jurul orei 08.58, pompierii de la Detasamentul Roman, cu o autospeciala de stingere au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta in comuna Bahna. La locul interventiei s-au deplasat si pompierii voluntari de la SVSU Moldoveni, cu autospeciala din dotare, care au ajuns primii la locul interventiei si au lucrat pentru localizarea acestuia.
Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul. In urma incendiului au ars : o masina de spalat rufe, obiecte de imbracaminte si lenjerie si 10 mp din acoperisul casei.
Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind scurtcircuitul electric.
17.02.2020 – Misiune de stingere a unui incendiu de vegetatie uscata in localitatea Petru Voda
In urma unui apel la 112 un echipaj de pompieri de la Garda 2 de Interventie Poiana intervine pentru stingerea unui incendiu produs la vegetatia uscata, in localitatea Petru Voda.
Pompierii au localizat incendiul, care se manifesta pe o suprafata de aproximativ 1000 mp si lucreaza pentru lichidarea lui.
La aceasta misiune participa si voluntari de la SVSU Poiana Teiului si lucratori de la Ocolul Silvic Poiana Teiului.
17.02.2020 – Misiune de stingere a unui incendiu produs la o locuinta in orasul Roznov
In jurul orei 22.50, prin apel la 112 pompierii de la Detasamentul Piatra Neamt au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta in orasul Roznov.
La locul interventiei s-au deplasat doua echipaje de pompieri cu o autospeciala de stingere si o ambulanta SMURD si pompierii voluntari de la SVSU Roznov. Incendiul se manifesta la nivelul unei camere si la acoperisul locuintei.
Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul.Au ars bunuri materiale dintr-o camera si aproximativ 30 mp din acoperisul casei.
Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind focul deschis in spatii inchise (lumanare aprinsa nesupravegheata).
Proprietara locuintei, in varsta de aproximativ 70 de ani a suferit un atac de panica. Aceasta a fost preluata de echipajul SMURD si transportata la UPU Piatra Neamt.
17.02.2020 – Misiune de stingere a unui incendiu de vegetatie uscata in in comuna Hangu.
In jurul orei 15.53, prin apel la 112 pompierii de la Garda 2 de Interventie Poiana Teiului au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la vegetatia uscata in comuna Hangu. La locul indicat s-au deplasat: un echipaj de pompieri cu o autospeciala de stingere, voluntari din cadrul SVSU Hangu si localnici. Interventia a durat doua ore.
A ars pe o suprafata de aproximativ 1 hectar vegetatie uscata, arbusti, lastaris si resturi vegetale. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind focul deschis in spatii deschise.
17.02.2020 – Misiune de stingere a unui incendiu de vegetatie uscata in in comuna Negresti.
Prin apel la 112, in jurul orei 14.07, pompierii pietreni au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata in comuna Negresti. La aceasta misiune au participat: 6 pompieri militari, 6 pompieri voluntari de la SVSU Negresti, 3 cadre de la IPJ si 6 localnici.
Fortele de interventie au stins incendiul care s-a manifestat pe o suprafata de aproximativ 8,5 hectare.
Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind focul deschis in spatii deschise. A ars vegetatia uscata pe o suprafata de aproximativ 1000 mp.
In toate cele trei cazuri (Petru Voda, Hangu, Negresti) au fost sanctionate persoanele responsabile de producerea acestor evenimente.
18.02.2020 – Misiune de degajare a unui barbat din apele raului Topolita din comuna Petricani.
In urma unui apel la 112, un echipaj de pompieri de la Detasamentul Targu Neamt a scos un barbat din apele raului Topolita din comuna Petricani. La locul interventiei se deplaseaza deplaseaza un echipaj SAJ. Barbatul nu prezinta semne vitale.
18.02.2020 – Misiune de stingere a unui incendiu de vegetatie uscata in satul Preotesti, comuna Timisesti.
In jurul orei 12.25, prin apel la 112 pompierii de la Detasamentul Targu Neamt au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata in satul Preotesti, comuna Timisesti. La locul indicat s-au deplasat voluntari din cadrul SVSU Timisesti si un echipaj de pompieri militari cu o autospeciala de stingere.
A ars vegetatia uscata pe o suprafata de aproximativ 3 hectare. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind focul deschis in spatii deschise.
18.02.2020 – Misiune de deblocare a unei usi la un apartament din municipiul Roman.
In jurul orei 14.55, prin apel la 112 pompierii romascani au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi a unui apartament din municipiul Roman. La locul indicat s-a deplasat un echipaj de pompieri cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare. Militarii au patruns pe geamul de la balcon cu ajutorul scarii culisabile si au gasit proprietara (in varsta de aproximativ 85 de ani) cazuta in locuinta, constienta . Persoana a fost predata echipajului SAJ aflat la locul solicitarii.
18.02.2020 – Misiune de stingere a unui incendiu produs la o locuinta din comuna Grumazesti.
In jurul orei 16.20, prin apel la 112 pompierii de la Detasamentul Targu Neamt au fost solicitati sa intervina pentru localizarea si stingerea unui incendiu produs la o locuinta in satul Curechistea, comuna Grumazesti. Pompierii au intervenit cu doua autospeciale de stingere pentru lichidarea incendiului.
In urma incendiului a ars acoperisul pe o suprafata de aproximativ 200 mp.
Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind cosul de fum neprotejat termic fata de un material combustibil.
20.02.2020 – Misiune de stingere a unui incendiu produs la o locuinta din municipiul Piatra Neamt
Prin apel la 112, in jurul orei 00.13, pompierii de la Detasamentul Piatra Neamt au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o casa din municipiul Piatra Neamt (zona gara veche). La locul indicat s-au deplasat doua echipaje de pompieri cu o autospeciala de stingere si o ambulanta SMURD. Incendiul se manifesta in interiorul casei, intr-o camera. Incendiul a fost localizat si lichidat. Au ars obiecte de mobilier si articole de imbracaminte.
Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind efectul termic (sistem de incalzire amplasat necorespunzator fata de un material combustibil).
21.02.2020 – Misiune de stingere a unui incendiu de vegetatie uscata in satul Tolici, comuna Petricani.
In jurul orei 16.15, prin apel la 112 pompierii de la Detasamentul Targu Neamt au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata in satul Tolici, comuna Petricani. La locul indicat s-au deplasat voluntari din cadrul SVSU Petricani si un echipaj de pompieri militari cu o autospeciala de stingere.
A ars vegetatia uscata pe o suprafata de aproximativ 5 hectare.
Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind focul deschis in spatii deschise.
21.02.2020 – Misiune de stingere a unui incendiu de vegetatie uscata in comuna Borlesti.
In jurul orei 16.05, prin apel la 112 pompierii de la Detasamentul Piatra Neamt au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata in comuna Borlesti. La locul indicat s-au deplasat voluntari din cadrul SVSU Roznov cu autospeciala din dotare si un echipaj de pompieri militari cu o autospeciala de stingere.
A ars vegetatia uscata pe o suprafata de aproximativ 6000 mp.
Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind fumatul.
21.02.2020 – Misiune de stingere a unui incendiu la un apartament din municipiul Roman.
In jurul orei 11.23, prin apel la 112 pompierii romascani au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu la un apartament din municipiul Roman. Incendiul se manifesta in bucatarie.
Pompierii au stins localizat si lichidat incendiul. Au ars un obiecte de mobilier.
Nu au fost victime.
Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind jocul copiilor cu focul.
21.02.2020 – Misiune de salvare a unui barbat care a sunat la 112 si a anuntat ca vrea sa se sinucida.
Un barbat a sunat la 112 si a anuntat ca vrea sa se sinucida. Acesta a amenintat ca sa se arunca de pe podul (peste raul Moldova in zona microhidrocentralei) de la Cotu Vames comuna Horia. La locul indicat s-au deplasat trei echipaje de pompieri cu o autospeciala de stingere, barca si o ambulanta SMURD.
Barbatul, in varsta de aproximativ 43 de ani, a fost reapelat de catre operatorul ISU si tinut de vorba pana la sosirea fortelor de interventie. Salvatorii au lansat barca la apa, fiind astfel pregatiti pentru a recupera persoana in cazul in care acesta se arunca in apele Siretului.
Un cadru de la IPJ impreuna cu comandatul de la Detasamentul Roman au reusit sa convinga persoana sa renunte la gestul extrem.
Barbatul a fost preluat de de echipajul SMURD si transportat la CPU Roman.
21.02.2020 – Misiune de stingere a unui incendiu de vegetatie uscata in localitatea Savinesti.
In jurul orei 15.10, prin apel la 112 pompierii pietreni au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata in localitatea Savinesti.
Un echipaj de pompieri cu o autospeciala de stingere si pompieri voluntari de la SVSU Savinesti au localizat si lichidat incendiul.
Au ars aproximativ aproximativ 700 mp de vegetatie uscata si aproximativ 200 kg de gunoi.
Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind focul deschis in spatii deschise.
21.02.2020 – Misiune de stingere a unui incendiu produs la o locuinta din comuna Secuieni.
Trei echipaje de pompieri cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu produs la o locuinta in satul Butnaresti din comuna Secuieni. Incendiul se manifesta la nivelul unei anexe gospodaresti si s-a extins la acoperisul locuintei. La aceasta misiune au participat si voluntari de la SVSU Moldoveni cu autospeciala din dotare.
In urma incendiului au ars: anexa gospodareasca (aproximativ 20 mp) cu bunurile materiale din interior si 16 mp din acoperisul locuintei.
Proprietara locuintei, in varsta de aproximativ 40 ani, a suferit un atac de panica. Aceasta a primit asistenta medicala la locul evenimentului de la paramedici, dar a refuzat transportul la spital.
Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind scurtcircuitul electric (conductor electric defect)
22.02.2020 – Misiune de stingere a unui incendiu produs la un apartament din municipiul Piatra Neamt
In jurul orei 11.35, prin apel la 112 pompierii au fost instiintati despre un posibil incendiu la un apartament( fum pe geam la bucatarie) in municipiul Piatra Neamt. Pompierii de la Detasamentul Piatra Neamt s-au deplasat la locul solicitarii cu o autospeciala de stingere si o ambulanta SMURD.
Pompierii au constatat ca incendiul se manifesta la nivelul unei masini pentru gatit, unde ardea un vas cu mancare. A fost indepartata oala de pe aragaz si s-a facut aerisirea incaperii.
Proprietara, in varsta de aproximativ 58 de ani, intoxicata cu fum, a fost asistata de catre paramedici dupa care a fost transportata transportata la UPU Piatra Neamt.
23.02.2020 – Misiune de stingere a unui incendiu de vegetatie uscata pe malul raului Moldova, in satul Cotu Vames
Astazi, in jurul orei 14.30, pompierii romascani au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata pe malul raului Moldova, in satul Cotu Vames, comuna Horia, existand posibilitatea propagarii incendiului la locuinte si la un depozit de materiale de constructii. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii cu o autospeciala de stingere si o motopompa.
Incendiu a fost localizat si lichidat. A ars vegetatia uscata pe o suprafata de aproximativ 2.5 hectare. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind actiunea intentionata.
23.02.2020 – Misiune de stingere a unui incendiu la o locuinta in comuna Tibucani
In jurul orei 16.42, prin apel la 112 pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la o locuinta in satul Tibucanii de Sus, comuna Tibucani. La locul solicitarii s-au deplasat doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD. La locul indicat s-au deplasat si pompieri voluntari de la SVSU Tibucani si pompieri voluntari de la SVSU Pastraveni cu autospeciala din dotare. Incendiul se manifesta cu flacara la acoperisul unei case cu mansarda.
Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul.
Au ars: acoperisul locuintei pe o suprafata de aproximativ 200 mp si bunuri materiale din mansarda.
Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind efectul termic (cos de fum neprotejat termic fata de un material combustibil)
24.02.2020 – Misiune de monitorizare ca urmare a codului portocaliu

 • In procesul de monitorizare a situatiei operative, ca urmare a codului portocaliu sub care se afla judetul Neamt, Delgaz Grid ne-a informat ca:

- la ora 22.00 localitatile Dreptu, Galu, Frumosu, Paraul Fagului, Savinesti, Frumosu, Popesti erau afectate din punct de vedere al alimentarii cu energie electrica.1500 de consumatori nu erau alimentati cu energie electrica. A fost remediata defectiunea.
- la ora 06.00 localitatile Izvorul Alb si Calugareni au fost afectate din punct de vedere al alimentarii cu energie electrica. 176 de de consumatori nu erau alimentati cu energie electrica.
- la ora 08.00 localitatile Izvorul Alb, Cazaci, Brates, Calugareni si Schitu Tarcau sunt afectate din punct de vedere al alimentarii cu energie electrica. 1020 de consumatori nu sunt alimentati cu energie electrica. Se lucreaza pentru remedierea situatiei.

 • In urma unui apel la 112 din jurul orei 04.57, pompierii de la Detasamentul Piatra Neamt au intervenit pentru indepartarea a trei stalpi de telefonie cazuti pe carosabil, pe DJ 156A, in localitatea Dumbrava Deal.
 • In procesul de monitorizare a situatiei operative, ca urmare a codului portocaliu sub care se afla judetul Neamt, Delgaz Grid ne-a informat ca localitatile Izvorul Alb, Urecheni, Ungureni, Radeni, Pastraveni, Davideni, Tibucanii de Jos, Lunca Moldovei, Calugareni, Targu Neamt, Vanatori Neamt, Nemtisor, Manastirea Neamt sunt afectate din punct de vedere al alimentarii cu energie electrica. 5051 de consumatori nu sunt alimentati cu energie electrica. Se lucreaza pentru remedierea situatiei.
 • Un echipaj de pompieri de la Detasamentul Targu Neamt impreuna cu pompierii voluntari din cadrul SVSU au avut omisiune de degajare a unui copac cazut pe partea carosabila in orasul Targu Neamt. O femeie in varsta de aproximativ 57 de ani a fost lovita de crengile copacului. Aceasta a fost preluata de un echipaj SAJ si transportata la CPU Targu Neamt.
 • La ora 18.00, Delgaz Grid ne-a informat ca localitatile Manastirea Neamt, Izvorul Alb, Barticesti, Dumbrava, Timisesti, Pildesti, Gheraesti. 1921 de consumatori nu sunt alimentati cu energie electrica. Se lucreaza pentru remedierea situatiei
 • Ca urmare a codului portocaliu de vant, pompierii de la Detasamentul Roman au avut fost solicitati sa intervina in mai multe cazuri, astfel :

- la ora 14.16 pentru indepartarea unei bucati de sticla cazute de la geamul unui balcon situat la etajul 4 al unui bloc de locuinte, peste un autoturism. Nu au fost victime.
-la ora 15.40 pentru fixarea unor bucati de tabla care s-au desprins de la acoperisul unui bloc.
- la ora 16.24 pentru indepartarea unui element de constructie care s-a desprins de la acoperisul unui bloc. Pompierii au indepartat elementul de constructie (un uluc) care putea putea sa cada.
24.02.2020 – Misiune de stingerea unor incendii
Pompierii de la Detasamentul Piatra Neamt au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unor incendii, astfel:
- la ora 09.47 la un incendiu de vegetatie uscata in localitatea Negresti. Pompierii militari impreuna cu pompierii voluntari din cadrul SVSU Negresti au localizat si lichidat incendiul in urma caruia a ars vegetatia uscata pe o suprafata aproximativ 2 hectare. Cauza probabila: foc deschis in spatii deschise.
- la ora 15.32 la un incendiu de coceni de porumb in localitatea Zanesti. Incendiul se manifesta in apropierea unei locuinte. Un echipaj de pompieri cu o autospeciala de stingere, voluntari de la SVSU Zanesti si voluntari de la SVSU Roznov cu autospeciala din dotare au localizat si lichidat incendiul. Au ars aproximativ 1000 de kg coceni si 10 ml din gardul locuintei aflata in apropiere. Cauza probabila: foc deschis in spatii deschise.
- la ora 15.32 la un incendiu de litiera de la padure in comuna Garcina (zona Balaur). Pentru localizarea si lichidarea incendiului au intervenit 9 pompieri, 10 lucratori de la Ocolul Silvic Garcina si 9 voluntari de la SVSU Garcina. A ars aproximativ un hectar hectar de litiera. Cauza probabila : fumatul.
25.02.2020 – Misiune de monitorizare ca urmare a codului portocaliu
La ora 06.00, Delgaz Grid ne-a informat ca localitatile Vulpasesti si Sagna sunt afectate din punct de vedere al alimentarii cu energie electrica. 935 de consumatori nu sunt alimentati cu energie electrica. Se lucreaza pentru remedierea situatiei
25.02.2020 – Misiune de stingerea unui incendiu produs la o locuinta in localitatea Ghindaoani
Prin apel la 112, in jurul orei 4.42, pompierii de la Detasamentul Targu Neamt au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta in localitatea Ghindaoani.
O femeie a anuntat ca se va sinucide si ca a dat foc la casa. Operatorul ISU a tinut de vorba persoana pana au ajuns colegii la locul solicitarii. Incendiul se manifesta in interiorul a doua camere.
Pompierii au localizat si lichidat incendiul.
Au ars articole de imbracaminte, materiale textile si o saltea.
Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind actiunea intentionata.
Femeia a fost preluata de un echipaj de la SAJ.
25.02.2020 – Misiune de interventie la un accident rutier in comuna Grinties.
In jurul orei 09. 27, prin apel la 112 pompierii au fost solicitati sa intervina la un accident rutier in comuna Grinties. Doua echipaje de pompieri cu o autospeciala de stingere si o ambulanta SMURD s-au deplasat la locul solicitarii.
Soferul a primit ingrijiri medicale la locul evenimentului de la un echipaj SAJ, care se deplasa spre alt caz. Acesta a refuzat transportul la spital.
Au fost asigurate si masuri PSI.
25.02.2020 – Misiune de interventie la un accident rutier in municipiul Roman.
Prin apel la 112, in jurul orei 14.55, pompierii de la Detasamentul Roman au fost solicitati sa intervina la un accident rutier in municipiul Roman. Accidentul s-a produs intre un autoturism si o motocicleta.
In urma accidentului a rezultat o victima (un barbat de aproximativ 43 de ani) care a fost preluata de echipajul SMURD TIM si transportata la CPU Roman.
Pompierii au asigurat masuri PSI si vor curata carosabilul.
25.02.2020 – Misiune de stingere a unui incendiu produs la o autoutilitara in orasul Targu Neamt.
Prin apel la 112 pompierii de la Detasamentul Targu Neamt au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o autoutilitara.Incendiul se manifesta in interiorul unei masini incarcata cu baloti deseuri de  carton. Masina se afla in parcarea unui magazin.
Incendiul a fost localizat si lichidat.Au ars aproximativ 30 kg de carton.
Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind scurtcircuitul electric.
26.02.2020 – Misiune de interventie la un accident rutier in zona Manastirii Agapia.
In jurul orei 9.53, prin apel la 112, pompierii de la Detasamentul Targu Neamt au fost solicitati, sa intervina la un accident rutier in zona Manastirii Agapia. Un autoturism s-a rasturnat pe o parte iar 4 persoane au ramas in interior. Nu au fost persoane incarcerate.
Pompierii au scos persoanele din autoturism. Acestea au primit asistenta medicala de la un echipaj SAJ, la locul evenimentului.
26.02.2020 – Misiune de stingere a unui incendiu de vegetatie uscata in localitatea Tarzia, comuna Brusturi.
In jurul orei 13.02, prin apel la 112, pompierii de la Detasamentul Targu Neamt au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata in localitatea Tarzia, comuna Brusturi. Incendiul se manifesta pe o suprafata de aproximativ 3 hectare.
La aceasta misiune intervin voluntari din cadrul SVSU Brusturi si localnici.
Incendiul este localizat. Fortele de interventie au lichidat incendiul.
Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind focul deschis in spatii deschise.
26.02.2020 – Misiune de stingere a unui incendiu de vegetatie uscata in comuna Brusturi.
In jurul orei 13.24, prin apel la 112, pompierii de la Detasamentul Targu Neamt au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu  de vegetatie uscata in localitatea  Brusturi (zona fostelor saivane)
Incendiul a fost localizat si lichidat.
Au ars: vegetatia uscata pe o aproximativ 1 hectar si 30 ml de gard de lemn.
Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind focul deschis in spatii deschise.
26.02.2020 – Misiune de stingere a unui incendiu de vegetatie uscata in localitatea Tolici, comuna Petricani.
Prin apel la 112 pompierii de la Detasamentul Targu Neamt au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata in localitatea Tolici, comuna Petricani.
Fortele de interventie (pompieri, voluntari de la SVSU Petricani, lucratori ai Ocolului Silvic Varatec, cadre IPJ) au localizat si lichidat incendiul.
A ars vegetatia uscata pe o suprafata de aproximativ 50 hectare.
Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind focul deschis in spatii deschise.
Lucratori de la Ocolul Silvic Varatec si pompieri voluntari de la SVSU Petricani au ramas la locul evenimentului pentru supravegherea zonei.
26.02.2020 – Misiune de interventie la un accident rutier in comuna Bicaz Chei.
In jurul orei 22.00, prin apel la 112 pompierii au fost solicitati sa intervina la un accident rutier in comuna Bicaz Chei. Un microbuz in care se aflau 9 persoane a cazut in albia raului Bicaz.
Pana la sosirea fortelor de interventie persoanele din microbuz s-au autoevacuat.
La locul solicitarii s-au deplasat doua echipaje de pompieri cu o autospeciala de stingere si o ambulanta SMURD, pompierii voluntari din cadrul SVSU Bicaz Chei si o ambulanta de la SAJ.
Fortele de interventie au scos din microbuz bunurile materiale (bagaje).
Cu ajutorul unui utilaj pus la dispozitie de Primaria Bicaz Chei a fost scos microbuzul din rau.
Nici o persoana nu a avut nevoie de ingrijiri medicale.
27.02.2020 – Misiune de interventie la un accident rutier in comuna Tibucani.
Prin apel la 112 pompierii au fost instiintati despre producerea unui accident rutier in localitatea Davideni, comuna Tibucani. La aceasta misiune s-au deplasat doua ambulante de la SAJ si o ambulanta SMURD.
Paramedicii au preluat un baiat de aproximativ 15 ani si l-au transportat la CPU Targu Neamt. A fost solicitata si ambulanta SMURD TIM pentru a prelua o persoana, pe care au transportat-o la UPU Piatra Neamt.
28.02.2020 – Misiune de interventie la un accident rutier in comuna Bodesti.
In urma unui accident rutier care s-a produs in comuna Bodesti pompierii de la Detasamentul Piatra Neamt au fost solicitati sa intervina pentru asigurarea masurilor PSI si pentru sablarea cailor rutiere. La locul indicat s-au deplasat doua echipaje de pompieri cu o autospeciala de stingere si o ambulanta SMURD. Nu au fost persoane incarcerate si nici o persoana nu a avut nevoie de ingrijiri medicale.
28.02.2020 – Misiune de interventie la un accident rutier in comuna Dochia.
In jurul orei 16.45 prin apel la 112 pompierii au fost solicitati sa intervina la un accident rutier in comuna Dochia. La locul solicitarii s-au deplasat patru echipaje de pompieri cu o autospeciala de stingere, o autospeciala pentru descarcerare, o ambulanta SMURD si o ambulanta SMURD TIM.
Cand au ajuns la locul indicat pompierii au gasit o persoana in interiorul autoturismului.
Echipajele SMURD au preluat doua femei de aproximativ 67 de ani si 41 de ani, pe care le-au transportat la UPU Piatra Neamt.
Pompierii au asigurat si masurile PSI.

printListeaza articolul   printRecomanda articolul

bara

ARHIVA BULETINE INFORMATIVE

EVENIMENTELE SI INTERVENTIILE RECENTE

Interventii desfasurate in perioada 18 iunie - 01 iulie 2020
01 07 2020
01.07.2020 - Misiune de stingere a unui incendiu produs la o locuinta din comuna Tamaseni

Prin apel la 112, in jurul orei 00.38, pompierii romascani au fost solicitati sa intervina pentru st...

[citeste tot+]
.................................................................................
Interventii desfasurate in perioada 17 iunie - 18 iunie 2020
18 06 2020
17.06.2020 - Misiune de asanare pirotehnica in comuna Vanatori Neamt

Echipa pirotehnica din cadrul ISU Neamt a intervenit astazi, 17 iunie, pentru asanarea unei lovituri de aruncator de ca...

[citeste tot+]
.................................................................................
Interventii desfasurate in perioada 12 iunie - 16 iunie 2020
17 06 2020
13.06.2020 - Misiune de interventie la un accident rutier produs in comuna Piatra Soimului

Prin apel la 112, in jurul orei 18.13, pompierii nemteni au fost solicitati sa intervina la un acci...

[citeste tot+]
.................................................................................
Interventii desfasurate in perioada 06 iunie- 11 iunie 2020
06 06 2020
06.06.2020 - Misi.une de stingere a unui incendiu la la fosta groapa de gunoi din municipiul Roman

In jurtul orei 19.37, pompierii din cadrul Detasamentului Roman au intervenit pentru locali...

[citeste tot+]
.................................................................................
Interventii desfasurate in perioada 05 iunie- 08 iunie 2020
05 06 2020
05.06.2020 - Misiune de interventie la un accident rutier produs in comuna Damuc

Prin apel la 112, in jurul orei 14.47, pompierii nemteni au fost solicitati sa intervina la un accident rutie...

[citeste tot+]
.................................................................................
 COMUNICATE ISU NEAMT si
EXTRASE DIN PRESA LOCALA SI NATIONALA

Adaugat la: 2020-06-17
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Campania de recrutare de noi candidati in cadrul programului de voluntariat "Salvator din pasiune!" continua.

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Petrodava" al judetului Neamt are ca obiectiv, prin toate activitatile sale, cresterea nivelului de siguranta a nemtenilor, la care pot participa si voluntarii prin inscrierea in acest proiect.

Demersul ...Adaugat la: 2020-06-05
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Sectiunea I - Generalitati

Prezentul anunt stabileste aspecte procedurale privind organizarea si desfasurarea recrutarii si selectiei candidatilor in vederea participarii la concursurile de admitere organizate in anul 2020 la institutiile de invatamant din structura Ministerului Apararii Nationale care pregatesc personal pentru nevoile Ministerului Afacerilor Interne, denumit in continuar...Adaugat la: 2019-08-12
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Unele persoane superstitioase considera ziua de ,,Marti 13" o zi cu ghinion, dar noi va spunem ca nu este chiar asa. De multe ori ,,ghinionul" ni-l facem si singuri, prin lipsa informatiilor. Putem preveni acest lucru, informandu-ne, pentru ca asa cum spunea celebrul John Davison Rockefeller - ,,un om informat este un om puternic."

Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta a inc...Adaugat la: 2019-07-02
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Avand in vedere ca in ultima perioada, pe teritoriul judetului Neamt, s-au inmultit numarul cazurilor de inec, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Petrodava" al judetului Neamt reaminteste principalele masuri ce trebuie respectate pentru prevenirea riscurilor de inec:

 • scaldatul sa se faca doar in locurile special amenajate in acest sens;

 • daca nu stiti sa in...


  Adaugat la: 2019-07-02
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO

  Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt face o serie de recomandari pentru cetateni pentru a evita aparitia unor probleme cauzate de aceste fenomene extreme:

  Canicula, efectele ei asupra mediului si oamenilor dar si masurile de protectie ce trebuie adoptate in perioadele extrem de calduroase ale anului ar trebui sa reprezinte una dintre preocuparile ...  Adaugat la: 2019-07-02
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  INAINTE DE PRODUCEREA UNEI FURTUNI:

  - Indepartati copacii ori ramurile uscate, care pe timpul unei furtuni, ar putea cadea si provoca victime ori pagube materiale.
  - Nu uitati regula de salvare 30/30: adapostiti-va in interiorul unei cladiri daca, dupa ce ati vazut un fulger nu reusiti sa numarati pana la 30 inainte de a auzi un tunet. Ramaneti in interiorul cladirii inca 30 minute d...  Adaugat la: 2019-05-07
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Insemnul heraldic al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta ,,Petrodava" al judetului Neamt din cadrul Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta se prezinta dupa cum urmeaza:

  * pe fond albastru, o acvila de aur, cu capul spre dreapta, incoronata, cu ciocul si ghearele rosii, cu aripile deschise, tinand in cioc o cruce ortodoxa de aur, in gheara dreapta o spada de argint, in s...  Adaugat la: 2019-05-02
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  225 situatii de urgenta au fost gestionate de pompierii salvatori nemteni in minivacanta sarbatorilor pascale si 1 Mai. Majoritatea misiunilor care au presupus interventia echipajelor operative au fost destinate acordarii asistentei medicale de urgenta.

  In perioada 25 aprilie - 01 mai a.c., peste 95 de pompieri militari au asigurat, zilnic, misiunile de protectie a populatiei, cu pes...  Adaugat la: 2019-03-12
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In luna februarie 2019, in zona de competenta a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta ,,Petrodava" al judetului Neamt s-au produs 741 de evenimente care au necesitat interventia serviciilor profesioniste, voluntare si private pentru situatii de urgenta (in medie 26,46 pe zi), numarul evenimentelor la care s-a intervenit cu forte specializate scazand cu 1,07% fata de perioada similara din anul...


  Adaugat la: 2019-02-21
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In luna ianuarie 2019, in zona de competenta a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt s-au produs 791 de evenimente care au necesitat interventia serviciilor profesioniste, voluntare si private pentru situatii de urgenta (in medie 25,52 pe zi), numarul evenimentelor la care s-a intervenit cu forte specializate crescand cu 56,02% fata de perioada similara din anul...


  Adaugat la: 2019-01-14
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  a) actele normative care reglementeaza organizarea si functionarea autoritatii sau institutiei publice
  http://www.ijsunt.ro/legislatie.php

  b) structura organizatorica, atributiile departamentelor autoritatii sau institutiei publice
  http://www.ijsunt.ro/atributii.php
  http://www.ijsunt.ro/pub/doc/organigrama.pdf
  http://www.ijsunt.ro/atrib...  Adaugat la: 2019-01-11
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Petrodava" al judetului Neamt continua campania de recrutare de noi candidati in cadrul programului de voluntariat "Salvator din pasiune!", campanie care se va desfasura pe tot parcursul anului 2019.

  Avand in vedere situatia operativa, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Petrodava" al judetului Neamt isi propune recrutarea de noi voluntari ...  Adaugat la: 2018-12-28
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In perioada minivacantei de Revelion, peste 95 de pompieri cu 25 autospeciale de stingere vor asigura zilnic misiunile de prevenire si interventie in situatii de urgenta.

  Pentru depistarea si inlaturarea potentialelor cauze de incendiu, de la inceputul lunii decembrie, inspectorii de prevenire au derulat controale la structuri de primire turistica, restaurante, cluburi, baruri, discote...  Adaugat la: 2018-12-19
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Cu fiecare gest pe care il facem, scriem istoria copiilor nostri. La ceas de mare sarbatoare crestina se cuvine sa meditam profund la aceasta afirmatie si sa gasim in noi puterea de a fi mai intelepti, mai cumpatati, puterea de a oferi dezinteresat si de a primi, cu recunostinta, tot ce ni se ofera din suflet.


  Dupa un an incarcat de emotii, in care am aniversat Centenarul Marii Unir...  Adaugat la: 2018-11-27
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  COMUNICAT
  In atentia candidatilor inscrisi la concursul de admitere organizat de Scoala de Subofiteri de Pompieri si Protectie Civila "Pavel Zaganescu" Boldesti, sesiunea ianuarie 2019


  Evaluarea psihologica a candidatilor inscrisi la concursul de admitere organizat de Scoala de Subofiteri de Pompieri si Protectie Civila "Pavel Zaganescu"Boldesti, sesiunea ianuarie 201...  Adaugat la: 2018-11-12
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt organizeaza concurs pentru ocuparea unor posturi vacante, prin incadrare directa, dupa cum urmeaza:

  1. ofiter specialist I (consilier juridic), in cadrul Compartimentului „Juridic”;
  2. ofiter specialist II (specialitatea C.B.R.N. - chimic, biologic, radiologic si nuclear), in cadrul Compartimentului „Misiuni Prot...  Adaugat la: 2018-10-10
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Potrivit Rezolutiei 64/200 din 21 decembrie 2009, adoptata de Adunarea Generala a Organizatiei Natiunilor Unite, 13 octombrie este Ziua Internationala pentru Reducerea Riscului Dezastrelor. Anul acesta tematica zilei este „Reducerea pierderilor economice in urma dezastrelor”.


  13 octombrie - Ziua Internationala pentru Reducerea Riscului Dezastrelor reprezinta o oportunitate pentru pr...  Adaugat la: 2018-09-18
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In perioada 10-21 ianuarie 2019 la Scoala de Subofiteri de Pompieri si Protectie Civila 'Pavel Zaganescu' Boldesti se organizeaza concurs de admitere pentru calificarile 'subofiter de pompieri si protectie civila' si 'maistru militar auto'.

  La concurs se candideaza pe 300 de locuri destinate barbatilor, astfel: - subofiter de pompieri si protectie civila-275 de locuri;
  - maistru...  Adaugat la: 2018-09-17
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Lansarea portalului web ro-alert.ro reprezinta o noua etapa in procesul de punere in functiune a aplicatiei RO-ALERT de avertizare si alarmare a populatiei in situatii de urgenta. Informarea populatiei privind functionarea aplicatiei RO-ALERT este necesara pentru continuarea testelor la nivel regional si national, care sunt programate in perioada urmatoare.

  Site-ul ro-alert.ro este proiec...  Adaugat la: 2018-09-13
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Cu prilejul zilei de 13 Septembrie - Ziua Pompierilor din Romania, la implinirea a 170 de ani de la Batalia din Dealul Spirii, in cadrul ceremoniei militare organizate de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt, au fost avansate inaintea expirarii stagiului minim in grad un ofiter si sapte subofiteri in activitate, care s-au distins prin modul de indeplinire a atrib...


  Adaugat la: 2018-09-05
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Si in anul 2018 se vor desfasura exercitiile lunare "Miercurea Alarmelor". Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta desfasoara in prima zi de miercuri a fiecarei luni testari ale echipamentelor din componenta sistemului de instiintare, avertizare si alarmare in situatii de protectie civila.

  In data de 05.09.2018, in intervalul orar 10.00-11.30, la nivel judetean se va desfasura...  Adaugat la: 2018-08-13
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta ”Petrodava” al judetului Neamt atrage atentia asupra unor masuri de prevenire si stingere a incendiilor in taberele de copii si elevi, care odata respectate vor contribui la reusita unei vacante frumoase.

  Este interzisa folosirea chibriturilor sau a altor surse ce pot genera incendii.

  Este interzis sa se umble la instalatiile electrice...  Adaugat la: 2018-07-27
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Material informativ cu privire la pesta porcina africana
  (destinat crescatorilor de porcine din exploatatiile non-profesionale in vederea introducerii de masuri de biosecuritate pentru animalele pe care le detin)

  Pesta porcina africana este o boala a porcinelor domestice si salbatice, mortala pentru porcii care se imbolnavesc. Pentru aceasta boala nu exista vaccin, singura cale de ...  Adaugat la: 2018-07-23
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Viata depinde de apa!
  Paradoxul este ca in apa iti poti pierde viata!
  Scaldatul poate deveni un pericol daca este alimentat de neglijenta si de ignorarea regulilor!

  In prima jumatate a acestui an, peste 204 persoane si-au gasit sfarsitul in lacuri si rauri din intreaga tara, precum si in Marea Neagra. Printre victime se numara peste 30 COPII.

  Reamintim importanta respecta...  Adaugat la: 2018-07-18
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In data de 18.07.2018, incepand cu ora 11:00, se va desfasura un exercitiu cu forte si mijloace in teren cu tema “Activitatea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta “Petrodava” al judetului Neamt in cooperare cu alte componente ale sistemului de management al situatiilor de urgenta la producerea unui incendiu la Manastirea Varatec, cu extindere la fondul forestier al Ocolului Silvic Biserices...


  Adaugat la: 2018-07-13
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In atentia candidatii inscrisi la concursul de admitere organizat de Scoala de Subofiteri de Pompieri si Protectie Civila „Pavel Zaganescu” Boldesti, sesiunea 24.08-04.09.2018

  Evaluarea psihologica a candidatilor inscrisi la concursul de admitere organizat de Scoala de Subofiteri de Pompieri si Protectie Civila „Pavel Zaganescu” Boldesti, sesiunea 24.08-04.09.2018, va avea loc...  Adaugat la: 2018-06-13
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In conformitate cu Ordinul Inspectorului General nr. 521 din 11.06.2018, candidatii inscrisi la concursurile de admitere organizate de Academia de Politie „Alexandru Ioan” Cuza si de institutiile de invatamant ale Ministerului Apararii Nationale, pot depune documentele constitutive ale dosarelor de recrutare, pana la data de 21 iunie 2018.


  ...  Adaugat la: 2018-06-11
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Sambata, 09 iunie a.c., s-a desfasurat etapa judeteana a Concursurilor Profesionale ale Serviciilor Voluntare si Private pentru Situatii de Urgenta pe stadionul din orasul Bicaz.

  Aceasta competitie are ca principal obiectiv perfectionarea aptitudinilor si a deprinderilor necesare interventiilor in situatii de urgenta. Activitatile au fost organizate de Inspectoratul pentru Situatii de U...  Adaugat la: 2018-06-04
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta desfasoara in prima zi de miercuri a fiecarei luni testari ale echipamentelor din componenta sistemului de instiintare, avertizare si alarmare in situatii de protectie civila.

  In data de 06.06.2018, in intervalul orar 10.00-11.00, la nivel judetean se va desfasura un exercitiu de instiintare, avertizare si alarmare in situatii de urgenta,...  Adaugat la: 2018-06-01
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Un calduros “LA MULTI ANI, COPII!” din partea pompierilor militari nemteni!

  Cu ocazia Zilei Internationale a Copilului si Zilei Internationale a Tineretului, in data de 01 iunie a.c., Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta “Petrodava” al judetului Neamt va organiza pentru toti copiii, “Ziua Portilor Deschise”, la sediile subunitatilor de pompieri din judet.

  Copii vor fi ang...  Adaugat la: 2018-05-30
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta “Petrodava” al judetului Neamt in colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean Neamt au organizat si desfasurat in luna mai Concursurile cercurilor tehnico-aplicative de elevi “Prietenii Pompierilor” si “Cu viata mea apar viata”. Ca in fiecare an, datorita participarii numeroase – 75 cercuri de elevi “Prietenii Pompierilor”, respectiv 124 cercuri de elevi “C...


  Adaugat la: 2018-05-26
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Premergator si pe timpul Sarbatorii Rusaliilor, efectivele inspectoratului desfasoara activitati menite sa asigure, pe langa protectia si siguranta cetatenilor, evitarea producerii unor evenimente ce ar putea afecta viata si bunurile comunitatii.

  La nivelul judetului Neamt, zilnic, peste 70 de pompieri cu 60 mijloace tehnice, sunt pregatiti sa intervina pentru acordarea ajutorului medical...  Adaugat la: 2018-05-17
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Ca in fiecare an pompierii nemteni sunt alaturi de cetateni atat premergator cat si pe timpul evenimentului cultural „NOAPTEA MUZEELOR”, ce va avea loc in data de 19 mai 2018.

  In acest sens, pentru a asigura un nivel ridicat de siguranta pentru persoanele participante si patrimoniul adapostit de muzee si colectii din judetul Neamt angrenate in acest eveniment, Inspectoratul pentru Situat...  Adaugat la: 2018-05-16
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Urmare a finalizarii etapei pe localitate a concursului cu tematica de protectie civila "Cu viata mea apar viata" la care au fost prezente 124 de echipaje, astazi 15.05.2018 s-a desfasurat etapa judeteana in municipiul Piatra Neamt.

  Etapa judeteana se inscrie in calendarul activitatilor din Saptamana Nationala a Voluntariatului, la aceasta fiind prezente 24 de echipaje de gimnaziu si lic...  Adaugat la: 2018-05-14
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Sambata si duminica s-au desfasurat etapele zonale ale concursurilor Serviciilor Voluntare pentru Situatii de Urgenta în Municipiul Roman, orasul Bicaz si orasul Tîrgu Neamt. Activitatile au fost organizate de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt si primariile celor trei localitati. Participarea a fost numeroasa, la competitie fiind prezente un numar de 67 de S...


  Adaugat la: 2018-05-14
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In contextul activitatilor desfasurate cu ocazia derularii evenimentului Saptamana Nationala a Voluntariatului, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Petrodava" al judetului Neamt reia campania de recrutare de noi candidati in cadrul programului de voluntariat "Salvator din pasiune!", campanie care se va desfasura pe tot parcursul anului 2018.

  Avand in vedere situatia operativa, Insp...  Adaugat la: 2018-05-11
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In perioada 14 – 20 mai a.c., se va desfasura Saptamana Nationala a Voluntariatului. Evenimentul este menit sa mobilizeze cat mai multe organizatii si voluntarii pe care acestea ii implica, pentru a sarbatori impreuna voluntariatul, pentru a atrage sprijinul comunitatii pentru acesta si pentru a recunoaste public activitatea voluntarilor.

  In acest context, Inspectoratul pentru Situatii ...  Adaugat la: 2018-05-10
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In luna martie 2018, in zona de competenta a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt s-au produs 1057 de evenimente care au necesitat interventia serviciilor profesioniste, voluntare si private pentru situatii de urgenta (in medie 34,13 pe zi), numarul evenimentelor la care s-a intervenit cu forte specializate crescand cu 44,0% fata de perioada si...


  Adaugat la: 2018-04-27
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  La concursul de admitere in institutiile de invatamant ale Ministerului Afacerilor Interne care scolarizeaza elevi/studenti in beneficiul Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, se candideaza pe urmatoarele locuri:

  • Facultatea de Pompieri din Academia de Politie „A.I. Cuza” – 38 de locuri ofiteri/barbati (domeniul de licenta – Ingineria instalatiilor, cu frecventa):

  ...  Adaugat la: 2018-04-27
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al Judetului Neamt avertizeaza populatia asupra consecintelor utilizarii incorecte a focului de catre cei care isi vor petrece ziua de „1 MAI” la iarba verde.

  In aceasta perioada, tot mai multe persoane isi petrec timpul liber desfasurand activitati de agrement in mijlocul naturii. Din pacate, nerespectarea regulilor de prevenire a ...  Adaugat la: 2018-04-26
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
           Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt organizeaza inscrieri la concursurile de admitere in institutiile de invatamant care realizeaza formarea initiala a personalului pentru nevoile Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta si ale Ministerului Afacerilor Interne, astfel:
  • in institut...  Adaugat la: 2018-04-07
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In perioada Sfintelor Sarbatori de Paste, credinciosii ortodocsi se vor afla in lacasurile de cult, pentru a primi Lumina Invierii Domnului. Pentru ca aceste momente de rugaciune si apropiere de Dumnezeu sa fie petrecute in liniste si siguranta, pompierii nemteni recomanda populatiei, dar si slujitorilor bisericilor, respectarea urmatoarelor masuri privind apararea impotriva incendiilor:

  ...  Adaugat la: 2018-04-03
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO

  1. CUTREMUR
  A) PROTECTIA ANTISEISMICA IN INTERIORUL LOCUINTEI SAU LOCULUI DE MUNCA

 • evitarea aglomerarii spatiilor de la locul de munca sau din locuinta cu piese de mobilier sau aparatura instabile la seism si amplasate in vecinatatea locurilor in care se aglomereaza de obicei familia, sau in spatiul de lucru;
 • asigurarea pieselor de...


  Adaugat la: 2018-04-03
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta desfasoara in prima zi de miercuri a fiecarei luni testari ale echipamentelor din componenta sistemului de instiintare, avertizare si alarmare in situatii de protectie civila.

  In data de 04.04.2018, in intervalul orar 10.00-11.00, la nivel judetean se va desfasura un exercitiu de instiintare, avertizare si alarmare in situatii de urgenta,...  Adaugat la: 2018-04-02
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Vineri, 30 martie a.c., la nivelul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt(Detasamentul de pompieri Roman) a avut loc Competitia de descarcerare si prim ajutor calificat – faza I - inspectorat, la care au participat echipaje de la Detasamentele de Pompieri Piatra Neamt, Roman si Tirgu Neamt.

  Competitia cuprinde doua probe:
  a) Proba nr. 1 – Descarc...  Adaugat la: 2018-03-27
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In data de 27.03.2018, incepand cu ora 10:00, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta “Petrodava” al judetului Neamt va desfasura un exercitiu cu forte si mijloace in teren cu tema „Activitatea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta “Petrodava” al judetului Neamt in cooperare cu alte componente ale sistemului de management al situatiilor de urgenta la producerea unui incendiu la Centrul Comer...


  Adaugat la: 2018-03-06
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta desfasoara in prima zi de miercuri a fiecarei luni testari ale echipamentelor din componenta sistemului de instiintare, avertizare si alarmare in situatii de protectie civila.

  In data de 07.03.2018, in intervalul orar 10.00-11.30, la nivel judetean se va desfasura un exercitiu de instiintare, avertizare si alarmare in situatii de urgenta,...  Adaugat la: 2018-02-28
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Astazi, incepand cu ora 11:00, a avut loc la sediul ISU Neamt, o sedinta festiva cu ocazia Zilei Protectiei Civile din Romania, condusa de Lt. Col. Mitrea Mihai Ciprian – imputernicit inspector sef. La aceasta activitate am fost onorati de prezenta domnului Vasile Panaite – prefectul judetului Neamt. In cadrul ceremoniei s-au desfasurat mai multe momente dedicate sarbatoririi Zilei Protectiei...


  Adaugat la: 2018-02-27
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Avandu-se in vedere avertizarea meteorologica „COD PORTOCALIU” emisa de catre Administratia Nationala de Meteorologie, valabila in perioada 26 februarie – 01 martie a.c., avem onoarea sa va informam ca exercitiul de evacuare privind modul comportare al copiilor si adultilor pe durata si dupa producerea unui seism, in toate unitatile de invatamant din judetul Neamt, din data de 28 februarie, se sus...


  Adaugat la: 2018-02-13
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Atunci cand data de 13 cade intr-o zi de marti, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta prin unitatile subordonate, desfasoara o serie de activitati de informare si constientizare a populatiei privind principalele riscuri generatoare de situatii de urgenta precum si modul corect de comportare in cazul producerii acestora.

  In acest sens, in ziua de marti 13 a.c., Inspectoratul pen...  Adaugat la: 2018-02-06
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Si in anul 2018 se vor desfasura exercitiile lunare „Miercurea Alarmelor”. Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta desfasoara in prima zi de miercuri a fiecarei luni testari ale echipamentelor din componenta sistemului de instiintare, avertizare si alarmare in situatii de protectie civila.

  In data de 07.02.2018, in intervalul orar 10.00-11.30, la nivel judetean se va desfasura...  Adaugat la: 2018-01-25
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  ISU Neamt reaminteste cetatenilor urmatoarele masuri de aparare impotriva incendiilor la exploatarea sistemelor de incalzire


  • cosurile de fum vor fi obligatoriu verificate, reparate si curatate periodic, de persoane specializate si autorizate;

  • in podurile cladirilor, cosurile se tencuiesc pe interior si pe exterior si se dau cu var, pentru a se putea observa cu usur...  Adaugat la: 2018-01-03
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt scoate la concurs, prin incadrare directa, urmatoarele posturi vacante de executie:

  • Un post de ofiter specialist II din cadrul Serviciului Comunicatii si Tehnologia Informatiei – Compartimentul Comunicatii;
  • Un post de subofiter tehnic principal din cadrul Serviciului Comunicatii si Tehnologia Informatiei – Co...  Adaugat la: 2017-12-08
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In vederea reducerii posibilitatilor de producere a unor evenimente care sa afecteze siguranta cetatenilor, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta a dispus unitatilor subordonate intensificarea actiunilor menite sa asigure un nivel ridicat de protectie la nivelul comunitatilor.

  Astfel, inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta “Petrodava” a...  Adaugat la: 2017-10-11
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Potrivit Rezolutiei 64/200 din 21 decembrie 2009, adoptata de Adunarea Generala a Organizatiei Natiunilor Unite, 13 octombrie este Ziua Internationala pentru Reducerea Riscului Dezastrelor. Anul acesta tematica zilei este „HOME SAFE HOME”.

  13 octombrie - Ziua Internationala pentru Reducerea Riscului Dezastrelor reprezinta o oportunitate pentru promovarea unei culturi globale cu privire la...  Adaugat la: 2017-09-20
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  INAINTE DE PRODUCEREA UNEI FURTUNI:

  - Indepartati copacii ori ramurile uscate, care pe timpul unei furtuni, ar putea cadea si provoca victime ori pagube materiale.
  - Nu uitati regula de salvare 30/30: adapostiti-va in interiorul unei cladiri daca, dupa ce ati vazut un fulger nu reusiti sa numarati pana la 30 inainte de a auzi un tunet. Ramaneti in interiorul cladirii inca 30 minute d...  Adaugat la: 2017-09-19
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Echipajele de descarcerare, prim ajutor calificat si terapie intensiva mobila din cadrul S.M.U.R.D. Neamt au executat, pe parcursul lunii august 2017, 486 misiuni pentru:

  • acordarea asistentei medicale de urgenta de catre echipajul de terapie intensiva mobila – 131 misiuni, astfel:

  - 4 interventii de asistenta medicala de urgenta in cazuri de intoxicatii;
  - 7 interven...  Adaugat la: 2017-09-11
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Batalia din Dealul Spirii de la Bucuresti - act eroic al pompierilor militari in apararea revolutiei de la 1848 si prima afirmare patriotica a calitatilor morale si de lupta ale ostasilor tinerei armate romane moderne, constituita in urma Pacii de la Adrianopole din 1829.

  Intrarea in Bucuresti a trupelor de invazie a prilejuit unitatilor romane prezente in garnizoana - printre care si Com...  Adaugat la: 2017-08-31
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In data de 06.09.2017, in intervalul orar 10.00-11.30, la nivel judetean se va desfasura un exercitiu de instiintare, avertizare si alarmare in situatii de urgenta, ce urmareste antrenarea autoritatilor administratiei publice locale si pregatirea populatiei prin cunoasterea semnificatiei semnalelor de alarmare, verificarea timpului de reactie al autoritatilor la primirea mesajului de instiintare, ...


  Adaugat la: 2017-08-31
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In ziua de 31.08.2017, ora 11:15, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „PETRODAVA” al judetului Neamt a desfasurat un exercitiu cu forte si mijloace in teren la un operator economic sursa de risc chimic, din localitatea Turturesti, comuna Girov, cu tema ”Activitatea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „PETRODAVA” al judetului Neamt in cooperare cu alte componente ale sistemului de manag...


  Adaugat la: 2017-08-16
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt organizeaza inscrieri la concursul de admitere pe locurile MAI, la Academia Tehnica Militara – sesiunea a II-a de admitere, septembrie 2017, astfel:

  In urma desfasurarii concursului de admitere la Academia Tehnica Militara, sesiunea iulie 2017, au ramas neocupate 8(opt) locuri bugetate dintre cele alocate Ministerul...  Adaugat la: 2017-08-10
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt organizeaza inscrieri la concursul de admitere pe locurile MAI, la Academia Tehnica Militara – sesiunea a II-a de admitere, septembrie 2017, astfel:

  In urma desfa?urarii concursului de admitere la Academia Tehnica Militara, sesiunea iulie 2017, au ramas neocupate 8(opt) locuri bugetate dintre cele alocate Ministerul...  Adaugat la: 2017-08-02
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In perioada 26 – 28.07.2017 s-a desfasurat etapa a III-a(zonala) a Concursurilor Serviciilor Profesioniste pentru Situatii de Urgenta. In urma punctajului obtinut la etapa zonala, desfasurata in orasul Tirgu Ocna, lotul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al Judetului Neamt s-a calificat la etapa a IV-a finala a Concursurilor Serviciilor Profesioniste pentru Situatii de Urgent...


  Adaugat la: 2017-08-02
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Astazi, in cadrul unei ceremonii militare, desfasurata la sediul inspectoratului, a depus juramantul militar locotenent Nicorescu Rodica. Locotenent Nicorescu Rodica a fost chemata in activitate cu data de 01 iulie 2017 in urma desfasurarii examenului din luna decembrie 2016. A absolvit studiile superioare la Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei, specializarea Psihologie din cadrul U...


  Adaugat la: 2017-08-02
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In toate judetele tarii vor avea loc exercitii pentru verificarea functionarii mijloacelor de alarmare a populatiei, in vederea centralizarii permanente a datelor privind starea de operativitate a echipamentelor de instiintare, avertizare si alarmare, precum si pentru pregatirea continua a autoritatilor administratiei publice locale.

  Incepand cu luna august a anului curent, in prima zi d...  Adaugat la: 2017-07-27
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Astazi, la ora 13:04, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat, prin Sistemul national unic pentru apeluri de urgenta „112”, despre producerea unui incendiu la acoperisul unui bloc de locuinte in municipiul Piatra Neamt, str. Aleea Viorelelor. Pentru localizarea si stingerea incendiului, au fost mobilizate urmatoarele forte si mijloace: cinci ofiteri si 25 subofiteri...


  Adaugat la: 2017-07-20
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In perioada 09 - 16 iulie 2017, in orasul Villach, Austria s-a desfasurat cea de-a XXI-a editie a Concursului International al Tinerilor Pompieri. Romania a fost reprezentata de doua echipaje din judetul Neamt si un echipaj din judetul Satu Mare.

  La aceasta competitie internationala au fost prezente 25 de natiuni, din Europa, dar si din Asia.

  La deschiderea oficiala a concursului...  Adaugat la: 2017-07-11
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In perioada campaniei agricole de vara si in special pe perioada campaniei de recoltare a cerealelor paioase, creste mult riscul de incendiu atat la lanuri cat si depozitele de cereale si furaje.

  Avand in vedere consecintele dezastruoase pe care le pot avea incendiile asupra mediului inconjurator, vietii si a bunurilor, aducem la cunostinta proprietarilor de terenuri agricole cultivate...  Adaugat la: 2017-07-11
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In perioada campaniei agricole de vara si in special pe perioada campaniei de recoltare a cerealelor paioase, creste mult riscul de incendiu atat la lanuri cat si depozitele de cereale si furaje.

  Avand in vedere consecintele dezastruoase pe care le pot avea incendiile asupra mediului inconjurator, vietii si a bunurilor, aducem la cunostinta proprietarilor de terenuri agricole cultivate...  Adaugat la: 2017-07-11
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In perioada campaniei agricole de vara si in special pe perioada campaniei de recoltare a cerealelor paioase, creste mult riscul de incendiu atat la lanuri cat si depozitele de cereale si furaje.

  Avand in vedere consecintele dezastruoase pe care le pot avea incendiile asupra mediului inconjurator, vietii si a bunurilor, aducem la cunostinta proprietarilor de terenuri agricole cultivate...  Adaugat la: 2017-07-06
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In perioada 12 - 15 iulie 2016, in municipiul Targoviste, s-a desfasurat etapa nationala a Concursurilor cercurilor tehnico-aplicative „Prietenii Pompierilor”. Cele doua echipaje din Neamt, mai exact echipajele de fete si baieti de la Scoala Gimnaziala „Ieremia Irimescu” din comuna Brusturi, care au participat la competitie, au obtinut rezultate foarte bune. Atat fetele, cat si baietii au obtinut ...


  Adaugat la: 2017-07-04
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Termenul pentru obtinerea autorizatiei de securitate la incendiu a fost prorogat pana la data de 30 septembrie 2017.

  Conform prevederilor Legii nr.146/2017 privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 17/2016 pentru modificarea si completarea Legii nr. 307/2006 privind apararea impotriva incendiilor, termenul pentru obtinerea autorizatiei de securitate la incendiu a fost pro...  Adaugat la: 2017-06-28
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  S.C. HIDROELECTRICA S.A. – S.H. ,,BISTRITA” - Piatra-Neamt a solicitat sprijinul ISU Neamt in vederea eliminarii potentialelor deficiente de audibilitate la unele locatii ale sistemului de avertizare/alarmare din patrimoniul societatii, situate pe raza judetului Neamt.

  Astfel, va fi efectuata verificarea tehnica a locatiilor de sirena electronica, prin utilizarea unui mesaj de proba trans...  Adaugat la: 2017-06-28
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In data de 28.06.2017, intre orele 08:00 – 11:00, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta “Petrodava” al judetului Neamt va desfasura un exercitiu cu forte si mijloace in teren cu tema „Activitatea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt in cooperare cu alte componente ale Sistemului de Management al Situatiilor de Urgenta pentru salvarea si evacuarea unor persoa...


  Adaugat la: 2017-06-22
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In urma participarii la Competitia Nationala de Descarcerare si de acordare a primului ajutor calificat – faza zonala, in municipiul Botosani, echipa de descarcerare si acordare a primului ajutor a ISU Neamt s-a clasat dupa cele doua zile de concurs astfel:

  - Locul I - proba Descarcerarea din autovehicule;
  - Locul II – proba acordarea primului ajutor calificat;
  - Locul I –...  Adaugat la: 2017-06-22
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Caravana “Fii pregatit!” va ajunge vineri, 23 iunie, la Targu Neamt si va fi amplasata in parcarea din fata Bisericii Adormirea Maicii Domnului, sambata 24 iunie, la Roman si va fi amplasata in parcarea din fata Colegiului National „Roman-Voda” si duminica, pe 25 iunie, la Piatra-Neamt, fiind amplasata in parcarea din fata Teatrului Tineretului.

  Timp de trei zile, in intervalul orar 10.0...  Adaugat la: 2017-06-13
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Astazi, in cadrul unei ceremonii militare, desfasurata la sediul inspectoratului, au depus juramantul militar sublocotenent Chiric Karin Roxana si sublocotent Siminiuc Ana Maria.

  Sublocotenent Chiric Karin Roxana a fost chemata in activitate cu data de 15 aprilie 2017 in urma desfasurarii examenului din luna noiembrie 2016. Este absolventa de studii superioare si masterat in informatica l...  Adaugat la: 2017-06-13
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Atunci cand data de 13 cade intr-o zi de marti, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta prin unitatile subordonate, desfasoara o serie de activitati de informare si constientizare a populatiei privind principalele riscuri generatoare de situatii de urgenta precum si modul corect de comportare in cazul producerii acestora.

  In acest sens, in ziua de Marti 13 iunie, Inspectoratul ...  Adaugat la: 2017-06-09
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Echipajele de descarcerare, prim ajutor calificat si terapie intensiva mobila din cadrul S.M.U.R.D. Neamt au executat, pe parcursul lunii mai 2017, 659 misiuni pentru:

  • acordarea asistentei medicale de urgenta de catre echipajul de terapie intensiva mobila – 107 misiuni, astfel:

  - 8 interventii de asistenta medicala de urgenta in cazuri de intoxicatii;
  - 8 intervent...  Adaugat la: 2017-06-07
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO

  SPSU - ETAPA JUDETEANA, Bicaz, 20 mai 2017
  SVSU - ETAPA JUDETEANA, Bicaz, 20 mai 2017


  SVSU - Etapa zonala Roman, 06-0...  Adaugat la: 2017-06-07
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO

  TOTAL: 115 DE ECHIPAJE PARTICIPANTE

  GALERIE FOTO Faza interjudeteana a Concursului Cu viata mea apar viata

  TABEL CENTRALIZATOR cu rezultatele obtinu...  Adaugat la: 2017-06-07
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  TOTAL: 79 DE ECHIPAJE PARTICIPANTE

  TABEL CENTRALIZATOR cu rezultatele obtinute la concursul „Prietenii Pompierilor” etapa judeteana - 22.05.2017, Piatra Neamt – Fete

  TABEL CENTRALIZATOR cu rezultatele obtinute la concursul „Prietenii Pompierilor” etapa judeteana - 22.05.2017...  Adaugat la: 2017-06-06
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In ziua de 6 iunie 2017 s-a desfasurat, la Sala Polivalenta din Piatra-Neamt, Concursul cu tematica de protectie civila ”Cu viata mea apar viata”, etapa interjudeteana.
  La startul competitiei s-au aliniat cele 6 echipaje, castigatoare ale etapei judetene a concursului ”Cu viata mea apar viata”, din judetele Bacau, Neamt si Vaslui.

  Echipaje liceu:
  - Colegiul National ”Gheorg...  Adaugat la: 2017-05-25
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In data de 24.05.2017, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta “Petrodava” al judetului Neamt a desfasurat un exercitiu cu forte si mijloace in teren cu tema „Activitatea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „PETRODAVA” al judetului Neamt in cooperare cu alte componente ale Sistemului National de Management al Situatiilor de Urgenta pentru interventia in cazul producerii unui seism in Muni...


  Adaugat la: 2017-05-12
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In luna aprilie 2017, in zona de competenta a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt s-au produs 930 de evenimente care au necesitat interventia serviciilor profesioniste, voluntare si private pentru situatii de urgenta (in medie 31 pe zi), numarul evenimentelor la care s-a intervenit cu forte specializate crescand cu 15,24% fata ...


  Adaugat la: 2017-05-11
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In perioada 12 - 15 iulie 2016, in municipiul Targoviste, s-a desfasurat etapa nationala a Concursurilor cercurilor tehnico-aplicative „Prietenii Pompierilor”. Cele doua echipaje din Neamt, mai exact echipajele de fete si baieti de la Scoala Gimnaziala „Ieremia Irimescu” din comuna Brusturi, care au participat la competitie, au obtinut rezultate foarte bune. Atat fetele, cat si baietii au obtinut ...


  Adaugat la: 2017-05-11
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Echipajele de descarcerare, prim ajutor calificat si terapie intensiva mobila din cadrul S.M.U.R.D. Neamt au executat, pe parcursul lunii aprilie 2017, 625 misiuni pentru:

  * acordarea asistentei medicale de urgenta de catre echipajul de terapie intensiva mobila – 135 misiuni, astfel:

  - 3 interventii de asistenta medicala de urgenta in cazuri de intoxicatii;
  - 7 interventii d...
   

PIATRA NEAMT, Str. Cuiejdi, nr. 34,Cod postal:610024 / Tel:0233.216815, 0233.216816 / http://www.ijsunt.ro
Copyright © 2012 ISU NEAMT | Toate drepturile rezervate