Stema ROMANIA     Stema MINISTERUL ADMINISTRATIEI SI INTERNELOR   Stema INSPECTORATUL GENERAL PENTRU SITUATII DE URGENTA

EVENIMENTELE SI INTERVENTIILE RECENTE

Interventii in perioada 01.11-11.11.2020
Data: 11 11 2020
11.11.2020 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din localitatea Podoleni

Prin apel la 112, in jurul orei 18:10, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la o locuinta din localitatea Podoleni.
La locul solicitarii s-au deplasat pompierii pietreni cu o autospeciala pentru stingere si pompierii voluntari din cadrul SVSU Podoleni cu autospeciala din dotare.
Incendiul s-a manifestat la o gramada de plante furajere, extinzandu-se la o anexa gospodareasca cu posibilitatea propagarii la locuinta.
Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in urma caruia a au ars aproximativ 100 kg plante furajere si 3 mp dintr-un perete al anexei. Cauza probabila de producere a acestui incendiu a fost stabilita ca fiind fumatul.


11.11.2020 - Misiune de pirotehnica in comuna Botesti

Ca urmare a unui apel la 112, echipa pirotehnica din cadrul ISU Neamt a intervenit pentru asanarea unui proiectil exploziv de calibru 47 mm in localitatea Nisiporesti, comuna Botesti. Munitia provine din Al Doilea Razboi Mondial si a fost descoperita de un barbat de 43 ani, pe timpul efectuarii unor masuratori topometrice pe albia raului Moldova.
Pirotenicienii au cercetat zona cu detectorul de metale pe o suprafata de aproximativ 500 mp, nemaigasind alte munitii sau elemente de munitie. Munitia gasita a fost ridicata, transportata si depozitata in conditii de siguranta pentru a fi distrusa ulterior.


11.11.2020 - Comunicat de presa: mesaje prin RO ALERT pentru cetatenii din Piatra-Neamt, Bicaz, Baltatesti, Borlesti, Ceahlau, Dumbrava Rosie, Girov, Moldoveni, Pangarati, Pastraveni si Savinesti
ISU Neamt va transmite la ora 13:00 mesaje prin RO ALERT pentru cetatenii din Piatra-Neamt, Bicaz, Baltatesti, Borlesti, Ceahlau, Dumbrava Rosie, Girov, Moldoveni, Pangarati, Pastraveni si Savinesti ca urmare a cresterii incidentei numarului de cazuri confirmate cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori.
Atentie! Va reamintim ca in localitatea dumneavoastra incidenta cumulata a cazurilor confirmate cu SARS-CoV-2 este de peste 3 la o mie de locuitori. Respectati masurile sanitare pentru a nu va pune viata dvs. sau a celor din jur in pericol. Purtati corect masca, acoperind nasul si gura. Pastrati distanta si evitati aglomeratiile. Mentineti igiena mainilor, evitati contactul cu suprafetele comune si dezinfectati-va dupa fiecare atingere a unui obiect posibil contaminat. Incurajati-i si pe cei din apropierea dvs sa respecte cu strictete regulile! ISU NT


11.11.2020 - Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Piatra-Neamt

Prin apel la 112, in jurul orei 10:52, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Piatra-Neamt. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii pietreni cu o autospeciala pentru descarcerare si un echipaj cu o ambulanta de la SAJ.
Pompierii au patruns cu ajutorul echipamentelor pentru descarcerare in interiorul apartamentului situat la etajul sase dintr-un bloc de locuinte situat pe strada Darmanesti. In interiorul apartamentului a fost gasita o femeie de aproximativ 65 de ani, fara semne vitale.


11.11.2020 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din municipiul Piatra-Neamt

Prin apel la 112, in jurul orei 10:35, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din municipiul Piatra-Neamt, in cartierul Valeni. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii pietreni cu o autospeciala pentru stingere cu apa si spuma.
Incendiul se manifesta la un perete pe care era pozitionat cosul de fum, cu posibilitatea propagarii la podul locuintei. Pompierii au localizat si lichidat incendiul in urma caruia au ars aproximativ 2 mp de perete. Cosul de fum neprotejat termic fata de materiale combustibile a fost cauza probabila de producere a incendiului.
Atentie la cosurile de fum!
In vederea protejarii vietii si bunurilor de efectele distructive ale incendiilor, pommpierii recomanda cetatenilor sa acorde mai multa atentie respectarii masurilor de prevenire si aparare impotriva incendiilor specifice sezonului rece:
- asigurarea izolarii termice a sistemelor de incalzire fata de materialele combustibile din apropierea acestora;
- verificarea, repararea, izolarea termica si curatarea periodica a cosurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii;
- cosurile de fum trebuie curatate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;
- cosurile de fum trebuie izolate termic fata de elementele combustibile ale planseului sau acoperisului (grinzi, astereala de lemn si altele asemenea); - se interzice folosirea sobelor si a altor mijloace de incalzire defecte, cu improvizatii, supraalimentate cu combustibil sau nesupravegheate.
"Nu iti asuma niciun R.I.S.C. - Siguranta NU e un joc de noroc!"


10.11.2020 - Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Piatra-Neamt

Prin apel la 112, in jurul orei 18:48, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Piatra-Neamt. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii pietreni cu o autospeciala pentru descarcerare si un echipaj cu o ambulanta de la SAJ.
Pompierii au patruns in interiorul apartamentului situat la primul etaj dintr-un bloc de locuinte situat pe strada 1 Decembrie 1918, unde au gasit o femeie de aproximativ 64 de ani, fara semne vitale


10.10.2020 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la un apartament din municipiul Piatra-Neamt

Prin apel la 112, in jurul orei 18:05, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la un apartament situat pe stada Maratei din municipiul Piatra-Neamt. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Piatra-Neamt cu doua autospeciale de stingere, o autospeciala complexa pentru interventie si o ambulanta SMURD.
Incendiul se manifesta in interiorul unei garsoniere, la o canapea si la nivelul parchetului din camera, cu degajare mare de fum.
Locatarii din blocul cu patru etaje, in care s-a produs incendiul, s-au autoevacuat pana la sosirea pompierilor.
Pompierii au intervenit pentru localizarea si lichidarea incendiului si pentru evacuarea fumului cu ajutorul echipamentelor specifice.
Actiunea intentionata a fost stabilita ca fiind cauza probabila de producere a acestui incendiu.
Din fericire nu au fost victime.


10.11.2020 - Comunicat de presa: rezultatul testului Covid pentru doua cadre militare ce isi desfasoara activitatea la program de 8 ore in cadrul ISU sunt pozitive

Va informam ca rezultatele testului Covid pentru doua cadre militare ce isi desfasoara activitatea la program de 8 ore in cadrul ISU Neamt sunt pozitive. In acest sens, facem precizarea ca dupa primirea rezultatului care indica infectarea, s-a procedat la informarea structurilor ierarhice si a Directiei de Sanatate Publica, pentru adoptarea masurilor legale.


10.11.2020 - Comunicat de presa: mesaje prin RO ALERT pentru cetatenii din Piatra-Neamt, Bicaz, Baltatesti, Borlesti, Ceahlau, Dumbrava Rosie, Girov, Moldoveni, Pangarati, Pastraveni si Savinesti

ISU Neamt va transmite la ora 18:00 mesaje prin RO ALERT pentru cetatenii din Piatra-Neamt, Bicaz, Baltatesti, Borlesti, Ceahlau, Dumbrava Rosie, Girov, Moldoveni, Pangarati, Pastraveni si Savinesti ca urmare a cresterii incidentei numarului de cazuri confirmate cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori.
Atentie! Va reamintim ca in localitatea dumneavoastra incidenta cumulata a cazurilor confirmate cu SARS-CoV-2 este de peste 3 la o mie de locuitori. Respectati masurile sanitare pentru a nu va pune viata dvs. sau a celor din jur in pericol. Purtati corect masca, acoperind nasul si gura. Pastrati distanta si evitati aglomeratiile. Mentineti igiena mainilor, evitati contactul cu suprafetele comune si dezinfectati-va dupa fiecare atingere a unui obiect posibil contaminat. Incurajati-i si pe cei din apropierea dvs sa respecte cu strictete regulile! ISU NT


10.11.2020 - Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Roman

Prin apel la 112, in jurul orei 10:30, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Roman. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Roman cu o autospeciala de stingere cu modul pentru pentru descarcerare si o ambulanta SMURD.
Pompierii au patruns in interiorul apartamentului situat la primul etaj dintr-un bloc de locuinte situat pe strada Tudor Vladimirescu, cu ajutorul scarii culisabile, prin balcon. In interiorul apartamentului a fost gasita o femeie de aproximativ 72 de ani, cazuta in baie, constienta. Paramedicii au acordat primul ajutor calificat persoanei, dupa care au transportat-o la CPU Roman.

09.11.2020 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodareasca din comuna Bicazu Ardelean

Prin apel la 112, in jurul orei 22:26, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodareasca din comuna Bicazu Ardelean.
La locul solicitarii s-au deplasat pompierii pietreni cu o autospeciala de stingere si pompierii voluntari din cadrul SVSU Bicazu Ardelean si Bicaz Chei cu autospecialele din dotare.
Incendiul se manifesta generalizat la o anexa gospodareasca cu posibilitatea propagarii la locuinta.
Incendiul a fost localizat de catre pompierii voluntari.
Fortele de interventie au stins incendiul in urma caruia a ars anxa gospodareasca cu suprafata de 20 mp si bunurile materiale aflate in interior. Efectul termic al curentului electric (conductor electric defect) a fost cauza probabila de producere a acestui incendiu.


09.11.2020 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din comuna Timisesti

Ca urmare a unui apel din jurul orei 19:09, pompierii din cadrul Detasamentului Targu Neamt cu doua autospeciale pentru stingere si o ambulanta SMURD, impreuna cu pompieri voluntari din cadrul SVSU Timisesti au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu produs la o locuinta din localitatea Dumbrava, comuna Timisesti.
La ajungerea fortelor de interventie incendiul se manifesta generalizat la doua anexe gospodaresti ( o bucatarie de vara si o magazie) si la acoperisul unui adapost pentru animale, cu posibilitatea propagarii la locuinta. Pompierii au scos din bucataria de vara o butelie, evitandu-se astfel producerea unei explozii.
Fortele de interventie au stins incendiul in urma caruia au ars cele doua anexe gospodaresti cu o suprafata de aproximativ 20 mp si bunurile materiale din interior, acoperisul adapostului pe o suprafata de aproximativ 20 mp si o tona de plante furajere depozitate in podul adapostului.
Proprietara locuintei, in varsta de 68 de ani, a suferit un atacdepanica. Acesta a primit ingrijiri medicale la locul evenimentului de echipajul SMURD, refuzand transportul la spital.
Din fericire, nu au fost victime.
Scurtcircuitul electric a fost cauza probabila de producere a acestui incendiu.


09.11.2020 - Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Roman

Prin apel la 112, in jurul orei 16:26, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Roman. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Roman cu o autospeciala de stingere cu modul pentru pentru descarcerare si un echipaj cu o ambulanta de la SAJ Roman.
Pompierii au patruns in interiorul apartamentului situat la etajul trei dintr-un bloc de locuinte situat pe strada Smirodava, cu ajutorul echipamentelor pentru descarcerare. In interiorul apartamentului a fost gasita o femeie de aproximativ 86 de ani, imobilizata la pat, constienta. Aceasta a fost preluata de echipajul de la SAJ si transportata la CPU Roman.


09.11.2020 - Comunicat de presa: mesaje prin RO ALERT pentru cetatenii din Piatra-Neamt, Bicaz, Alexandru cel Bun, Baltatesti, Borlesti, Bicazu Ardelean, Ceahlau, Dumbrava Rosie, Girov, Moldoveni, Pangarati, Pastraveni si Savinesti ISU Neamt va transmite mesaje prin RO ALERT pentru cetatenii din Piatra-Neamt, Bicaz, Alexandru cel Bun, Baltatesti, Borlesti, Bicazu Ardelean, Ceahlau, Dumbrava Rosie, Girov, Moldoveni, Pangarati, Pastraveni si Savinesti ca urmare a cresterii incidentei numarului de cazuri confirmate cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori.
Atentie! Va reamintim ca in localitatea dumneavoastra incidenta cumulata a cazurilor confirmate cu SARS-CoV-2 este de peste 3 la o mie de locuitori. Respectati masurile sanitare pentru a nu va pune viata dvs. sau a celor din jur in pericol. Purtati corect masca, acoperind nasul si gura. Pastrati distanta si evitati aglomeratiile. Mentineti igiena mainilor, evitati contactul cu suprafetele comune si dezinfectati-va dupa fiecare atingere a unui obiect posibil contaminat. Incurajati-i si pe cei din apropierea dvs sa respecte cu strictete regulile! ISU NT


09.11.2020 - Misiune de interventie la un accident rutier produs pe E 85, pe raza comunei Gheraesti

Ca urmare a unui apel la 112, pompierii romascani au fost solicitati sa intervina la un accident rutier produs pe E 85 in localitatea Tetcani, comuna Gheraesti. Accidentul rutier s-a produs intre doua autoutilitare. In urma accidentului au rezultat doua victime.
Pana la ajungerea fortelor de interventie victimele au fost scoase din autovehicule de catre participantii la trafic.
Un barbat de aproximativ 35 de ani a fost gasit in stop cardio respirator. Din pacate acesta nu a raspuns manevrelor de resuscitare.
A doua victima este un barbat de aproximativ 45 de ani, constient cu multiple traumatisme. Aceasta a fost preluat si transportat la CPU Roman. Pompierii au asigurat masurile de prevenire si stingere a incendiilor prin deconectarea bornele de la cele doua autovehicule si vor sabla caile rutiere de elementele rezultate in urma accidentului rutier.
Completare:
Victime ale accidentului sunt conducatorii celor doua autoutilitare implicate in accident:
- barbat de 34 de ani aflat in stop cardio respirator nu a raspuns la manevrele de resuscitare. A fost declarat decedat la locul evenimentului;
- barbat de 42 ani, constient, policontuzionat prin accident rutier, transportat la spital de SAJ.


08.11.2020 - Comunicat de presa: mesaje prin RO ALERT pentru cetatenii din Piatra-Neamt, Baltatesti, Borlesti, Bicazu Ardelean, Dumbrava Rosie, Girov, Moldoveni, Pastraveni, Pangarati si Savinesti

ISU Neamt va transmite la ora 14:00 mesaje prin RO ALERT pentru cetatenii din Piatra-Neamt, Baltatesti, Borlesti, Bicazu Ardelean, Dumbrava Rosie, Girov, Moldoveni, Pastraveni, Pangarati si Savinesti ca urmare a cresterii incidentei numarului de cazuri confirmate cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori.
Atentie! Va reamintim ca in localitatea dumneavoastra incidenta cumulata a cazurilor confirmate cu SARS-CoV-2 este de peste 3 la o mie de locuitori. Respectati masurile sanitare pentru a nu va pune viata dvs. sau a celor din jur in pericol. Purtati corect masca, acoperind nasul si gura. Pastrati distanta si evitati aglomeratiile. Mentineti igiena mainilor, evitati contactul cu suprafetele comune si dezinfectati-va dupa fiecare atingere a unui obiect posibil contaminat. Incurajati-i si pe cei din apropierea dvs sa respecte cu strictete regulile! ISU NT


07.11.2020 - Misiune de interventie ca urmare a producerii unei explozii la o butelie, neurmata de producerea unui incendiu, la o locuinta din comuna Savinesti

Prin apel la 112, in jurul orei 20:00, pompierii au fost instiintati despre producerea unei explozii la o butelie, neurmata de producerea unui incendiu, la o locuinta din comuna Savinesti. La locul evenimentului s-au deplasat pompierii pietreni cu o autospeciala de stingere si o ambulanta SMURD.
Evenimentul s-a produs din cauza unor acumulari de gaze in incapere, ca urmare a scaparilor de gaze de la un instant pentru apa calda pe gaz. Nu au fost pagube materiale si nici victime.


07.11.2020 - Comunicat de presa: mesaje prin RO ALERT pentru cetatenii din Piatra-Neamt, Bicazu Ardelean, Dumbrava Rosie, Moldoveni si Pangarati ISU Neamt va transmite la ora 14:00 mesaje prin RO ALERT pentru cetatenii din Piatra-Neamt, Bicazu Ardelean, Dumbrava Rosie, Moldoveni si Pangarati ca urmare a cresterii incidentei numarului de cazuri confirmate cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori.
Atentie! Va reamintim ca in localitatea dumneavoastra incidenta cumulata a cazurilor confirmate cu SARS-CoV-2 este de peste 3 la o mie de locuitori. Respectati masurile sanitare pentru a nu va pune viata dvs. sau a celor din jur in pericol. Purtati corect masca, acoperind nasul si gura. Pastrati distanta si evitati aglomeratiile. Mentineti igiena mainilor, evitati contactul cu suprafetele comune si dezinfectati-va dupa fiecare atingere a unui obiect posibil contaminat. Incurajati-i si pe cei din apropierea dvs sa respecte cu strictete regulile! ISU NT


07.11.2020 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la un apartament din municipiul Piatra-Neamt

Ca urmare a unui apel la 112, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la un apartament situat la al treilea etaj dintr-un bloc cu 10 niveluri din municipiul Piatra-Neamt. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii pietreni cu doua autospeciale pentru stingere si o autospeciala complexa pentru interventie si un echipaj cu ambulanta de la SAJ Piatra-Neamt. Un coleg (lt. Ionut Tobarnac) ce se afla in trecere pe langa locul evenimentului a mers din usa in usa pana la etajul al treilea si a anuntat ca este un incendiu produs intr-un apartament din bloc si le-a recomandat locatarilor sa paraseasca locuintele. Astfel, s-au autoevacuat aproximativ 20 de persoane.
La sosirea fortelor de interventie incendiul se manifesta cu flacara deschisa in interiorul apartamentului, cu degajare mare de fum.
Pompierii au localizat si lichidat incendiul si au evacuat fumul cu ajutorul mijloacelor specifice de interventie. In urma incendiului apartamentul a fost distrus in totalitate, iar alte trei apartamente au fost deteriorate ca urmare a apei folosite pentru interventie.
Proprietara locuintei in varsta de aproximativ 29 de ani a suferit arsuri usoare. Aceasta a primit ingrijiri medicale de la echipajul de la SAJ dar a refuzat transportul la spital. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind jocul copiilor cu focul.
Colegul nostru, plutonierul adjutant Catalin Buturca, care se afla in timpul liber, a fost alaturi de camarazii sai si i-a sprijinit la interventie. Si de aceasta data avem convingerea ca dragostea fata de semeni este o calitate importanta a salvatorilor.


07.11.2020 - Misiune de interventie la un accident rutier produs pe E 85, pe raza comunei Secuieni

Ca urmare a unui apel la 112, pompierii romascani au fost solicitati sa intervina la un accident rutier produs pe E 85, pe raza comunei Secuieni. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Roman cu o autospeciala de stingere cu modul pentru descarcerare, o autospeciala pentru descarcerare grea si o ambulanta SMURD, dar si un echipaj cu ambulanta de la SAJ Roman.
Accidentul rutier s-a produs intre doua autoturisme care au intrat in coliziune dupa care au parasit partea carosabila si au intrat in sant. In urma accidentului rutier produs intre doua autoturisme a rezultat o victima incarcerata. Pompierii au extras victima din autoturism, constienta si cooperanta (conducatorul autoturismului). Aceasta a fost preluata de echipajul de la SAJ si transportata la CPU Roman.
Din accidentul rutier au mai rezultat doua victime care au fost transportate de echipajul SMURD la CPU Roman.
De asemenea, pompierii au asigurat si masurile de prevenire si stingere a incendiilor, fiind deconectate bornele bateriilor.


06.11.2020 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din comuna Tibucani

Ca urmare a unui apel din jurul orei 21:08, pompierii din cadrul Detasamentului Targu Neamt cu doua autospeciale pentru stingere si o ambulanta SMURD, impreuna cu pompieri voluntari din cadrul SVSU Tibucani (cu un utilaj) si SVSU Pastraveni (cu o autospeciala de stingere) au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu produs la o locuinta din localitatea Tibucanii de Jos, comuna Tibucani.
Incendiul se manifesta generalizat la nivelul acoperisului unei locuinte. Fortele de interventie au stins incendiul in urma caruia au ars aproximativ 100 mp din acoperisul locuintei si s-au deteriorat bunuri materiale aflate in cele trei camere.
Proprietarul locuintei, in varsta de 54 de ani, a suferit arsuri de gradul I la nivelul fruntii. Acesta a fost preluat de echipajul SMURD si transportat la CPU Targu Neamt.
Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind cosul de fum neprotejat termic fata de materiale combustibile


06.11.2020 - Misiune de interventie pentru cautarea unui barbat ratacit in padurea din comuna Gadinti

Ca urmare a unui apel la 112, un echipaj de pompieri din cadrul Detasamentului Roman impreuna cu echipaje IJJ, IPJ si voluntari din cadrul SVSU Gadinti intevin pentru cautarea unui barbat ratacit in padurea din comuna Gadinti. Persoana ratacita in padure este un barbat de aproximativ 78 de ani care a plecat dimineata la cules bureti.
Cautarile persoanei ratacite s-au incheiat in jurul orei 02:00. Persoana s-a intors la domiciliu.


06.11.2020 - Comunicat de presa: mesaje prin RO ALERT pentru cetatenii din Piatra-Neamt, Ceahlau, Dumbrava Rosie, Moldoveni si Pangarati

ISU Neamt va transmite mesaje prin RO ALERT pentru cetatenii din Piatra-Neamt, Ceahlau, Dumbrava Rosie, Moldoveni si Pangarati ca urmare a cresterii incidentei numarului de cazuri confirmate cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori. Atentie! Va reamintim ca in localitatea dumneavoastra incidenta cumulata a cazurilor confirmate cu SARS-CoV-2 este de peste 3 la o mie de locuitori. Respectati masurile sanitare pentru a nu va pune viata dvs. sau a celor din jur in pericol. Purtati corect masca, acoperind nasul si gura. Pastrati distanta si evitati aglomeratiile. Mentineti igiena mainilor, evitati contactul cu suprafetele comune si dezinfectati-va dupa fiecare atingere a unui obiect posibil contaminat. Incurajati-i si pe cei din apropierea dvs sa respecte cu strictete regulile! ISU NT


05.11.2020 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din localitatea Piatra Soimului

In jurul orei 22:15, prin apel la 112, am fost instiintati despre producerea unui incendiu la o locuinta din localitatea Piatra Soimului. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Piatra-Neamt cu patru autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD.
Incendiul se manifesta generalizat la nivelul acoperisului unei locuinte cu etaj.
Pompierii au localizat si lichidat incendiul in urma caruia a ars acoperisul locuintei pe o suprafata de aproximativ 400 mp si s-au deteriorat bunurile materiale aflate in interiorul casei.
Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind cosul de fum neprotejat termic fata de materiale combustibile.

05.11.2020 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din comuna Draganesti

In jurul orei 17:08, prin apel la 112, pompierii targnemteni au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din localitatea Ortasti, comuna Draganesti. La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Targu Neamt cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD.
Incendiul se manifesta generalizat la nivelul acoperisului unei locuinte. Proprietara in varsta de 61 de ani a suferit un atac de panica. Aceasta a primit ingrijiri medicale la locul evenimentului de la echipajul de paramedici, dupa care a fost transportata la CPU Targu Neamt.
Pompierii au localizat si lichidat incendiul in urma caruia au ars 220 mp din acoperisul locuintei, bunurile materiale aflate in interiorul unei camere si cereale depozitate in pod.
Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind scurtcircuitul electric.


05.11.2020 - Comunicat de presa: mesaje prin RO ALERT pentru cetatenii din Piatra-Neamt, Bicaz, Agapia, Bicazu Ardelean, Dumbrava Rosie, Girov, Moldoveni, Pangarati si Savinesti

ISU Neamt va transmite mesaje prin RO ALERT pentru cetatenii din Piatra-Neamt, Bicaz, Agapia, Bicazu Ardelean, Dumbrava Rosie, Girov, Moldoveni, Pangarati si Savinesti ca urmare a cresterii incidentei numarului de cazuri confirmate cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori.
Atentie! Va reamintim ca in localitatea dumneavoastra incidenta cumulata a cazurilor confirmate cu SARS-CoV-2 este de peste 3 la o mie de locuitori. Respectati masurile sanitare pentru a nu va pune viata dvs. sau a celor din jur in pericol. Purtati corect masca, acoperind nasul si gura. Pastrati distanta si evitati aglomeratiile. Mentineti igiena mainilor, evitati contactul cu suprafetele comune si dezinfectati-va dupa fiecare atingere a unui obiect posibil contaminat. Incurajati-i si pe cei din apropierea dvs sa respecte cu strictete regulile! ISU NT.


04.11.2020 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din comuna Sagna
In jurul orei 17:40, prin apel la 112, pompierii romascani au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din localitatea Vulpasesti, comuna Sagna.
La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Roman cu doua autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD.
La ajungerea fortelor de interventie incendiul se manifesta la o anexa gospodareasca (bucatarie de vara) lipita de locuinta. Pompierii au localizat si lichidat incendiul in urma caruia au ars 10 mp din acoperisul anexei si bunuri materiale din interiorul acesteia. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind jarul cazut din sistemele de incalzire.
Din fericire nu au fost victime.
Pentru a preveni producerea unor astfel de evenimente, care pot avea urmari grave, prin pierderea de vieti omenesti si pagube materiale importante, pompierii nemteni reamintesc cetatenilor sa respecte urmatoarele masuri de prevenire a incendiilor:
Asezati o tavita metalica in fata sobei, in dreptul usitei de vizitare; NU folositi soba decat cu usita inchisa;
NU adormiti niciodata cu focul sau cu jarul aprins in soba;
NU asezati materiale combustibile in apropierea sobei sau pe aceasta;
NU aprindeti focul in sobe prin stropire cu benzina, petrol sau alte lichide combustibile;
NU folositi decat materialul combustibil pentru care a fost destinata soba si evitati supraincarcarea acesteia;
Stingeti focul din soba inainte de a parasi locuinta;
Asigurati verificarea, repararea, izolarea termica si curatarea periodica a sobelor si a cosurilor de fum, numai cu personal autorizat;
NU lasati niciodata copiii nesupravegheati cu soba aprinsa ori aparatele de incalzire electrice in functiune;
Cetateni, respectand masurile de prevenire a incendiilor va salvati viata si bunurile!


04.11.2020 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o cladire dezafectata la fosta Intreprindere de Fire si Fibre Poliamidice Roman Ca urmare a unui apel la 112, pompierii romascani au intervenit cu doua autospeciale de stingere pentru localizarea si lichidarea unui incendiu produs la o cladire dezafectata, in curs de demolare, din municipiul Roman, la fosta Intreprindere de Fire si Fibre Poliamidice Roman.
Incendiul se manifesta la deseuri rezultate de la izolatia unei coloane de polimerizare, intre etajele al doilea si al treilea cu posibilitatea propagarii la etajele superioare, cu degajare mare de fum si gaze toxice.
Pompierii au stins incendiul.
Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind folosirea aparatului de taiat fara respectarea normelor legale.


04.11.2020 - Comunicat de presa: mesaje prin RO ALERT pentru cetatenii din judetul Neamt

ISU Neamt va transmite mesaje prin RO ALERT pentru cetatenii din judetul Neamt, ca urmare a cresterii incidentei numarului de cazuri confirmate cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori.
Atentie! Incepand cu data de 04.11.2020, ora 08.00, in jud. Neamt s-a instituit obligativitatea purtarii mastii de protectie in spatii publice deschise, pentru toate persoanele cu varsta peste 5 ani. Respectati masurile sanitare pentru a nu va pune viata dvs. sau a celor din jur in pericol. Purtati corect masca, acoperind nasul si gura. Pastrati distanta si evitati aglomeratiile. Mentineti igiena mainilor, evitati contactul cu suprafetele comune si dezinfectati-va dupa fiecare atingere a unui obiect posibil contaminat. Incurajati-i si pe cei din apropierea dvs sa respecte cu strictete regulile! ISUNT.


04.11.2020 - Comunicat de presa: rezultatul testului Covid pentru doua cadre militare ce isi desfasoara activitatea la program de 8 ore in cadrul ISU sunt pozitive
Va informam ca rezultatele testului Covid pentru doua cadre militare ce isi desfasoara activitatea la program de 8 ore in cadrul ISU Neamt sunt pozitive. In acest sens, facem precizarea ca dupa primirea rezultatului care indica infectarea, s-a procedat la informarea structurilor ierarhice si a Directiei de Sanatate Publica, pentru adoptarea masurilor legale.


03.11.2020 - Misiune de interventie de stingere a unui incendiu produs la o magazie din localitatea Tarcau

In aceasta seara, ca urmare a unui apel la 112, pompierii pietreni au intervenit cu doua autospeciale de stingere pentru stingerea unui incendiu produs la o magazie din localitatea Tarcau.
La locul evenimentului s-au deplasat si pompierii voluntari din cadrul SVSU Tarcau si pompierii voluntari din cadrul SVSU Bicaz cu autospeciala din dotare care au localizat incendiul si au evitat propagarea acestuia la alte constructii din apropiere.
Incendiul se manifesta la nivelul acoperisului unei magazii in care era amplasata o centrala termica. Fortele de interventie au stins incendiul in urma caruia a ars acoperisul magaziei pe o suprafata de aproximativ 35 mp si bunuri materiale aflate in interior si s-a deteriorat acoperisul unei sere pe o suprafata de aproximativ 40 mp.
Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind cosul de fum neprotejat termic fata de materiale combustibile.


03.11.2020 - Misiune de interventie de stingere a unui incendiu produs la o locuinta din comuna Faurei

In aceasta dupa-amiaza, ca urmare a unui apel la 112, pompierii din cadrul Detasamentului Roman au intervenit cu patru autospeciale pentru stingere pentru localizarea si lichidarea unui incendiu produs la o locuinta din comuna Faurei. Incendiul se manifesta la nivelul acoperisului si la un perete al casei pe care era amplasat burlanul pentru evacuarea fumului.
Fortele de interventie au stins incendiul in urma caruia a ars acoperisul pe o suprafata de aproximativ 300 mp si doi pereti pe o suprafata de aproximativ 70 mp ai casei construita din lemn. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind burlan neprotejat termic fata de materiale combustibile.


02.11.2020 - Misiune de interventie de stingere a unui incendiu produs la o locuinta din comuna Bodesti

In jurul orei 10:15, prin apel la 112, pompierii pietreni au fost instiintati despre un incendiu produs la o locuinta din localitatea Bodestii de Jos, comuna Bodesti.
La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Piatra Neamt cu doua autospeciale de stingere si cu o ambulanta SMURD si un echipaj de pompieri voluntari din cadrul SVSU Bodesti cu autospeciala din dotare. Incendiul se manifesta in interiorul si la acoperisul unei locuinte si la o anexa gospodareasca.
Doi pompieri, care se aflau in misiune in comuna Bodesti pentru desfasurarea unor activitati de informare preventiva a cetatenilor cu privire la recomandarile si masurile care trebuie respectate pentru prevenirea raspandirii noului coronavirus, au ajuns intr-un timp foarte scurt la locul evenimentului. Acestia au acordat masurile de prim ajutor proprietarei in varsta de 88 ani care a suferit arsuri de gr. I-II la nivelul fetei. Batrana a fost preluata de echipajul de paramedici si transportata la CPU Roman.
Fortele de interventie au stins incendiul in urma caruia au ars bunurile materiale din interiorul locuintei si anexa gospodareasca cu suprafata de 20 mp. Din interiorul locuintei a fost scoasa o butelie care putea oricand exploda. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind aparatul de gatit (aragaz) lasat nesupravegheat. Si de aceasta data avem convingerea ca dragostea fata de semeni este o calitate importanta a salvatorilor.
Colegul nostru, plutonierul adjutant Bostan Cosmin, care se afla in timpul liber, a fost alaturi de camarazii sai si i-a sprijinit pentru stingerea incendiului.


02.11.2020 - Misiune de interventie la un accident rutier produs in municipiul Roman

Prin apel la 112, in aceasta dimineata, pompierii romascani au fost instiintati despre producerea unui accident rutier produs in municipiul Roman ( in zona autogarii).
La locul solicitarii s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Roman cu o autospeciala complexa pentru interventie si doua ambulante SMURD si doua echipaje cu ambulante de la SAJ. In urma accidentului rutier produs intre un autoturism si un microbuz au rezultat patru victime, constiente si cooperante. Toate victimele au fost preluate si transportate la CPU Roman. Pompierii au asigurat si masurile de prevenire si stingere a incendiilor, fiind deconectate bornele bateriilor, dar si pentru sablarea cailor rutiere de elementele rezultate in urma accidentului rutier.


01.11.2020 - Misiune de interventie de stingere a unui incendiu produs la o locuinta din comuna Ion Creanga

Ca urmare a unui apel la 112, din jurul orei 20:28, pompierii din cadrul Detasamentului Roman cu doua autospeciale pentru stingere si o ambulanta SMURD si pompieri voluntari din cadrul SVSU Ion Creanga au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu produs la o locuinta din comuna Ion Creanga.
Incendiul se manifesta in interiorul unei camere, propagandu-se la acoperisul locuintei.
Un barbat in varsta de 91 ani a fost gasit decedat, iar sotia acestuia in varsta de 80 de ani a suferit arsuri. Femeia a fost preluata de echipajul SMURD si transportata la CPU Roman, cu arsuri la nivelul fetei si membrelor superioare.
Fortele de interventie au stins incendiul in limitele gasite. Au ars bunurile materiale din interiorul unei camere. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind jarul cazut din sistemele de incalzire


01.11.2020 - Misiune de interventie pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Roman

Prin apel la 112, in jurul orei 14:48, pompierii romascani au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei usi de la un apartament din municipiul Roman. La locul solicitarii s-au deplasat un echipaj de pompieri din cadrul Detasamentului Roman cu o autospeciala de stingere cu modul pentru pentru descarcerare si un echipaj cu o ambulanta de la SAJ. Pompierii, cu ajutorul echipamentelor pentru descarcerare, au patruns in interiorul apartamentului situat la etajul patru dintr-un bloc de locuinte situat pe strada Stejarilor. In interiorul apartamentului a fost gasit un barbat de 73 de ani, fara semne vitale.


01.11.2020 -Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din localitatea Dumbrava Rosie

Prin apel la 112, in jurul orei 13:03, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din localitatea Dumbrava Rosie.
La locul solicitarii s-au deplasat pompierii pietreni cu trei autospeciale pentru stingere si o ambulanta SMURD. Incendiul se manifesta generalizat la nivelul unor anexe gospodaresti, propandu-se la locuinta.
Misiuea pompierilor a fost una dificila, deoarece in curtea locuintei, in apropierea flacarilor se afla un rastel cu 10 butelii. Pompierii au evacuat buteliile, evitandu-se pericolul exploziei acestora. Fortele de interventie au localizat si lichidat incendiul in limita gasita, reusind sa protejeze locuinta, la care incendiul se propagase la nivelul acoperisului. In urma incendiului au ars trei anexe gospodaresti cu o suprafata de aproximativ 100 mp, bunurile materiale aflate in interiorul acestor anexe si 50 mp din acoperisul casei. Din pacate trei iepuri si o pasare au fost gasite decedate.
Un baietel de 10 ani a suferit atac de panica. Acesta a fost asistat de echipajul de paramedici la locul evenimentului, nefiind necesar transportul la spital.
Scurtcircuitul electric a fostA stabilita ca fiind cauza probabila de producere a acestui incendiu.printListeaza articolul   printRecomanda articolul

bara

ARHIVA BULETINE INFORMATIVE

EVENIMENTELE SI INTERVENTIILE RECENTE

Interventii in perioada 27.04-05.05.2021
05 05 2021

05.05.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata in comuna Margineni

In jurul orei 21:37, prin apel la 112, pompierii au fost solicitati sa intervi...

[citeste tot+]
.................................................................................
Interventii in perioada 09.04-26.04.2021
26 04 2021
26.04.2021 - Misiune de interventie pentru stingerea unui incendiu produs la un stog de fan in comuna Bodesti

Prin apel la 112, in jurul orei 22:10, pompierii au fost instiintati despre prod...

[citeste tot+]
.................................................................................
Interventii in perioada 05.04-08.04.2021
08 04 2021
08.04.2021 - Misiune pirotehnica in comuna Ion Creanga

In data de 08.04.2021, echipa pirotehnica din cadrul ISU Neamt a intervenit pentru asanarea unei lovituri de aruncator de calibru 50 mm...

[citeste tot+]
.................................................................................
Interventii in perioada 01.04-05.04.2021
05 04 202105.04.2021 - Misiune pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor pentru aterizarea/decolarea unui elicopter SMURD in municipiul Roman

Un echipaj de pompier...

[citeste tot+]
.................................................................................
Interventii in perioada 26.02-31.03.2021
31 03 2021
31.03.2021 - Misiune de interventie la o tentativa de suicid in localitatea Vaduri, comuna Alexandru cel Bun

Prin apel la 112, pompierii au fost alertati sa intervina la o tentativa de suici...

[citeste tot+]
.................................................................................
 COMUNICATE ISU NEAMT si
EXTRASE DIN PRESA LOCALA SI NATIONALA

Adaugat la: 2021-04-29
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Pe toata durata minivacantei de 1 Mai si a Sarbatorilor Pascale, pompierii nemteni vor fi zilnic la datorie, pentru asigurarea misiunilor operative, la solicitarile primite din partea cetatenilor.
Pentru siguranta credinciosilor si desfasurarea in bune conditii a manifestarilor religioase, inca de la inceputul acestui an, inspectorii de prevenire au efectuat 80 de verificari la biserici si ma...Adaugat la: 2021-04-01
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Pompierii nemteni au in dotare doua autospeciale pentru stingerea incendiilor la fondul forestier. Aceste doua autospeciale vor fi distribuite la Detasamentul de pompieri din Piatra-Neamt si la Garda II de Interventie Poiana Teiului.

Incendiile la fondul forestier sunt caracterizate de propagarea rapida a flacarilor si accesul dificil. Pentru astfel de interventii este nevoie de o alocar...Adaugat la: 2021-03-23
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Activitatea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta ,,Petrodava"al judetului Neamt in cooperare cu alte componente ale sistemului de management al situatiilor de urgenta la producerea unui incendiu la o unitate hoteliera din statiunea Durau si aplicarea Planului Rosu de Interventie al judetului Neamt

In ziua de 22.03.2021, la orele 11.00, prin sistemul 112 Neamt, dispeceratul unitat...Adaugat la: 2021-02-28
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
La 28 februarie aniversam Ziua Protectiei Civile din Romania, data la care Regele Carol al II-lea semna Inaltul Decret Regal, publicat la 23 martie 1933 in Monitorul Oficial al Romaniei, ca Regulamentul Apararii Pasive contra atacurilor aeriene.

Infiintate dupa prima conflagratie mondiala, pentru asigurarea protectiei fortelor necombatante, structurile apararii civile si-au extins domeni...Adaugat la: 2021-02-04
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
ISU Neamt executa controale de verificare a apararii impotriva incendiilor, precum si activitati de informare preventiva si educare a elevilor asupra modului de comportament in cazul producerii unui incendiu sau altei situatii de urgenta la unitatile de invatamant din judetul Neamt, de regula pe timpul desfasurarii controalelor la unitatile administrativ teritoriale, pe tot parcursul anului.Adaugat la: 2021-02-03
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Incepand de luni, 15 februarie si pana pe 28 februarie 2021, persoanele interesate, care indeplinesc conditiile legale si criteriile specifice de recrutare, se pot inscrie pentru participarea la concursul de admitere la Scoala de Subofiteri de Pompieri si Protectie Civila ,,Pavel Zaganescu" Boldesti. In acest an, la Scoala de Subofiteri de Pompieri si Protectie Civila ,,Pavel Zaganescu" Boldesti...


Adaugat la: 2021-01-29
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Anual, ISU Neamt executa controale la toate unitatile sanitare cu paturi din judetul Neamt, de regula in lunile ianuarie - februarie. In perioada 19.01 - 29.01.2021, cadrele Inspectiei de Prevenire a desfasurat activitati de indrumare si control la unitatile spitalicesti din judetul Neamt. In aceasta perioada Inspectia de Prevenire a executat sase controale la spitalele din judetul Neamt, astfel:<...


Adaugat la: 2021-01-28
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Activitatea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta ,,Petrodava" al judetului Neamt a vizat cu prioritate, in anul supus evaluarii, trei dintre cele cinci domenii de actiune esentiale in managementul situatiilor de urgenta: prevenire, pregatire si raspuns, reusind sa asigure monitorizarea cat mai eficienta a situatiilor de urgenta, concomitent cu dezvoltarea capacitatii de raspuns. Anul 2020 a...


Adaugat la: 2020-07-17
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Sectiunea I - Generalitati
Prezentul anunt stabileste aspecte procedurale privind organizarea si desfasurarea recrutarii si selectiei candidatilor in vederea participarii la concursurile de admitere organizate in anul 2020 la facultatile din structura Academiei de Politie „Alexandru Ioan Cuza” care pregatesc personal pentru nevoile Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, denumit i...Adaugat la: 2020-06-17
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Campania de recrutare de noi candidati in cadrul programului de voluntariat "Salvator din pasiune!" continua.

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Petrodava" al judetului Neamt are ca obiectiv, prin toate activitatile sale, cresterea nivelului de siguranta a nemtenilor, la care pot participa si voluntarii prin inscrierea in acest proiect.

Demersul ...Adaugat la: 2020-06-05
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Sectiunea I - Generalitati

Prezentul anunt stabileste aspecte procedurale privind organizarea si desfasurarea recrutarii si selectiei candidatilor in vederea participarii la concursurile de admitere organizate in anul 2020 la institutiile de invatamant din structura Ministerului Apararii Nationale care pregatesc personal pentru nevoile Ministerului Afacerilor Interne, denumit in continuar...Adaugat la: 2019-08-12
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Unele persoane superstitioase considera ziua de ,,Marti 13" o zi cu ghinion, dar noi va spunem ca nu este chiar asa. De multe ori ,,ghinionul" ni-l facem si singuri, prin lipsa informatiilor. Putem preveni acest lucru, informandu-ne, pentru ca asa cum spunea celebrul John Davison Rockefeller - ,,un om informat este un om puternic."

Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta a inc...Adaugat la: 2019-07-02
Sursa: WWW.IJSUNT.RO
Avand in vedere ca in ultima perioada, pe teritoriul judetului Neamt, s-au inmultit numarul cazurilor de inec, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Petrodava" al judetului Neamt reaminteste principalele masuri ce trebuie respectate pentru prevenirea riscurilor de inec:

 • scaldatul sa se faca doar in locurile special amenajate in acest sens;

 • daca nu stiti sa in...


  Adaugat la: 2019-07-02
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO

  Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt face o serie de recomandari pentru cetateni pentru a evita aparitia unor probleme cauzate de aceste fenomene extreme:

  Canicula, efectele ei asupra mediului si oamenilor dar si masurile de protectie ce trebuie adoptate in perioadele extrem de calduroase ale anului ar trebui sa reprezinte una dintre preocuparile ...  Adaugat la: 2019-07-02
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  INAINTE DE PRODUCEREA UNEI FURTUNI:

  - Indepartati copacii ori ramurile uscate, care pe timpul unei furtuni, ar putea cadea si provoca victime ori pagube materiale.
  - Nu uitati regula de salvare 30/30: adapostiti-va in interiorul unei cladiri daca, dupa ce ati vazut un fulger nu reusiti sa numarati pana la 30 inainte de a auzi un tunet. Ramaneti in interiorul cladirii inca 30 minute d...  Adaugat la: 2019-05-07
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Insemnul heraldic al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta ,,Petrodava" al judetului Neamt din cadrul Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta se prezinta dupa cum urmeaza:

  * pe fond albastru, o acvila de aur, cu capul spre dreapta, incoronata, cu ciocul si ghearele rosii, cu aripile deschise, tinand in cioc o cruce ortodoxa de aur, in gheara dreapta o spada de argint, in s...  Adaugat la: 2019-05-02
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  225 situatii de urgenta au fost gestionate de pompierii salvatori nemteni in minivacanta sarbatorilor pascale si 1 Mai. Majoritatea misiunilor care au presupus interventia echipajelor operative au fost destinate acordarii asistentei medicale de urgenta.

  In perioada 25 aprilie - 01 mai a.c., peste 95 de pompieri militari au asigurat, zilnic, misiunile de protectie a populatiei, cu pes...  Adaugat la: 2019-03-12
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In luna februarie 2019, in zona de competenta a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta ,,Petrodava" al judetului Neamt s-au produs 741 de evenimente care au necesitat interventia serviciilor profesioniste, voluntare si private pentru situatii de urgenta (in medie 26,46 pe zi), numarul evenimentelor la care s-a intervenit cu forte specializate scazand cu 1,07% fata de perioada similara din anul...


  Adaugat la: 2019-02-21
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In luna ianuarie 2019, in zona de competenta a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt s-au produs 791 de evenimente care au necesitat interventia serviciilor profesioniste, voluntare si private pentru situatii de urgenta (in medie 25,52 pe zi), numarul evenimentelor la care s-a intervenit cu forte specializate crescand cu 56,02% fata de perioada similara din anul...


  Adaugat la: 2019-01-14
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  a) actele normative care reglementeaza organizarea si functionarea autoritatii sau institutiei publice
  http://www.ijsunt.ro/legislatie.php

  b) structura organizatorica, atributiile departamentelor autoritatii sau institutiei publice
  http://www.ijsunt.ro/atributii.php
  http://www.ijsunt.ro/pub/doc/organigrama.pdf
  http://www.ijsunt.ro/atrib...  Adaugat la: 2019-01-11
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Petrodava" al judetului Neamt continua campania de recrutare de noi candidati in cadrul programului de voluntariat "Salvator din pasiune!", campanie care se va desfasura pe tot parcursul anului 2019.

  Avand in vedere situatia operativa, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Petrodava" al judetului Neamt isi propune recrutarea de noi voluntari ...  Adaugat la: 2018-12-28
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In perioada minivacantei de Revelion, peste 95 de pompieri cu 25 autospeciale de stingere vor asigura zilnic misiunile de prevenire si interventie in situatii de urgenta.

  Pentru depistarea si inlaturarea potentialelor cauze de incendiu, de la inceputul lunii decembrie, inspectorii de prevenire au derulat controale la structuri de primire turistica, restaurante, cluburi, baruri, discote...  Adaugat la: 2018-12-19
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Cu fiecare gest pe care il facem, scriem istoria copiilor nostri. La ceas de mare sarbatoare crestina se cuvine sa meditam profund la aceasta afirmatie si sa gasim in noi puterea de a fi mai intelepti, mai cumpatati, puterea de a oferi dezinteresat si de a primi, cu recunostinta, tot ce ni se ofera din suflet.


  Dupa un an incarcat de emotii, in care am aniversat Centenarul Marii Unir...  Adaugat la: 2018-11-27
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  COMUNICAT
  In atentia candidatilor inscrisi la concursul de admitere organizat de Scoala de Subofiteri de Pompieri si Protectie Civila "Pavel Zaganescu" Boldesti, sesiunea ianuarie 2019


  Evaluarea psihologica a candidatilor inscrisi la concursul de admitere organizat de Scoala de Subofiteri de Pompieri si Protectie Civila "Pavel Zaganescu"Boldesti, sesiunea ianuarie 201...  Adaugat la: 2018-11-12
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt organizeaza concurs pentru ocuparea unor posturi vacante, prin incadrare directa, dupa cum urmeaza:

  1. ofiter specialist I (consilier juridic), in cadrul Compartimentului „Juridic”;
  2. ofiter specialist II (specialitatea C.B.R.N. - chimic, biologic, radiologic si nuclear), in cadrul Compartimentului „Misiuni Prot...  Adaugat la: 2018-10-10
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Potrivit Rezolutiei 64/200 din 21 decembrie 2009, adoptata de Adunarea Generala a Organizatiei Natiunilor Unite, 13 octombrie este Ziua Internationala pentru Reducerea Riscului Dezastrelor. Anul acesta tematica zilei este „Reducerea pierderilor economice in urma dezastrelor”.


  13 octombrie - Ziua Internationala pentru Reducerea Riscului Dezastrelor reprezinta o oportunitate pentru pr...  Adaugat la: 2018-09-18
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In perioada 10-21 ianuarie 2019 la Scoala de Subofiteri de Pompieri si Protectie Civila 'Pavel Zaganescu' Boldesti se organizeaza concurs de admitere pentru calificarile 'subofiter de pompieri si protectie civila' si 'maistru militar auto'.

  La concurs se candideaza pe 300 de locuri destinate barbatilor, astfel: - subofiter de pompieri si protectie civila-275 de locuri;
  - maistru...  Adaugat la: 2018-09-17
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Lansarea portalului web ro-alert.ro reprezinta o noua etapa in procesul de punere in functiune a aplicatiei RO-ALERT de avertizare si alarmare a populatiei in situatii de urgenta. Informarea populatiei privind functionarea aplicatiei RO-ALERT este necesara pentru continuarea testelor la nivel regional si national, care sunt programate in perioada urmatoare.

  Site-ul ro-alert.ro este proiec...  Adaugat la: 2018-09-13
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Cu prilejul zilei de 13 Septembrie - Ziua Pompierilor din Romania, la implinirea a 170 de ani de la Batalia din Dealul Spirii, in cadrul ceremoniei militare organizate de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt, au fost avansate inaintea expirarii stagiului minim in grad un ofiter si sapte subofiteri in activitate, care s-au distins prin modul de indeplinire a atrib...


  Adaugat la: 2018-09-05
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Si in anul 2018 se vor desfasura exercitiile lunare "Miercurea Alarmelor". Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta desfasoara in prima zi de miercuri a fiecarei luni testari ale echipamentelor din componenta sistemului de instiintare, avertizare si alarmare in situatii de protectie civila.

  In data de 05.09.2018, in intervalul orar 10.00-11.30, la nivel judetean se va desfasura...  Adaugat la: 2018-08-13
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta ”Petrodava” al judetului Neamt atrage atentia asupra unor masuri de prevenire si stingere a incendiilor in taberele de copii si elevi, care odata respectate vor contribui la reusita unei vacante frumoase.

  Este interzisa folosirea chibriturilor sau a altor surse ce pot genera incendii.

  Este interzis sa se umble la instalatiile electrice...  Adaugat la: 2018-07-27
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Material informativ cu privire la pesta porcina africana
  (destinat crescatorilor de porcine din exploatatiile non-profesionale in vederea introducerii de masuri de biosecuritate pentru animalele pe care le detin)

  Pesta porcina africana este o boala a porcinelor domestice si salbatice, mortala pentru porcii care se imbolnavesc. Pentru aceasta boala nu exista vaccin, singura cale de ...  Adaugat la: 2018-07-23
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Viata depinde de apa!
  Paradoxul este ca in apa iti poti pierde viata!
  Scaldatul poate deveni un pericol daca este alimentat de neglijenta si de ignorarea regulilor!

  In prima jumatate a acestui an, peste 204 persoane si-au gasit sfarsitul in lacuri si rauri din intreaga tara, precum si in Marea Neagra. Printre victime se numara peste 30 COPII.

  Reamintim importanta respecta...  Adaugat la: 2018-07-18
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In data de 18.07.2018, incepand cu ora 11:00, se va desfasura un exercitiu cu forte si mijloace in teren cu tema “Activitatea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta “Petrodava” al judetului Neamt in cooperare cu alte componente ale sistemului de management al situatiilor de urgenta la producerea unui incendiu la Manastirea Varatec, cu extindere la fondul forestier al Ocolului Silvic Biserices...


  Adaugat la: 2018-07-13
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In atentia candidatii inscrisi la concursul de admitere organizat de Scoala de Subofiteri de Pompieri si Protectie Civila „Pavel Zaganescu” Boldesti, sesiunea 24.08-04.09.2018

  Evaluarea psihologica a candidatilor inscrisi la concursul de admitere organizat de Scoala de Subofiteri de Pompieri si Protectie Civila „Pavel Zaganescu” Boldesti, sesiunea 24.08-04.09.2018, va avea loc...  Adaugat la: 2018-06-13
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In conformitate cu Ordinul Inspectorului General nr. 521 din 11.06.2018, candidatii inscrisi la concursurile de admitere organizate de Academia de Politie „Alexandru Ioan” Cuza si de institutiile de invatamant ale Ministerului Apararii Nationale, pot depune documentele constitutive ale dosarelor de recrutare, pana la data de 21 iunie 2018.


  ...  Adaugat la: 2018-06-11
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Sambata, 09 iunie a.c., s-a desfasurat etapa judeteana a Concursurilor Profesionale ale Serviciilor Voluntare si Private pentru Situatii de Urgenta pe stadionul din orasul Bicaz.

  Aceasta competitie are ca principal obiectiv perfectionarea aptitudinilor si a deprinderilor necesare interventiilor in situatii de urgenta. Activitatile au fost organizate de Inspectoratul pentru Situatii de U...  Adaugat la: 2018-06-04
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta desfasoara in prima zi de miercuri a fiecarei luni testari ale echipamentelor din componenta sistemului de instiintare, avertizare si alarmare in situatii de protectie civila.

  In data de 06.06.2018, in intervalul orar 10.00-11.00, la nivel judetean se va desfasura un exercitiu de instiintare, avertizare si alarmare in situatii de urgenta,...  Adaugat la: 2018-06-01
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Un calduros “LA MULTI ANI, COPII!” din partea pompierilor militari nemteni!

  Cu ocazia Zilei Internationale a Copilului si Zilei Internationale a Tineretului, in data de 01 iunie a.c., Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta “Petrodava” al judetului Neamt va organiza pentru toti copiii, “Ziua Portilor Deschise”, la sediile subunitatilor de pompieri din judet.

  Copii vor fi ang...  Adaugat la: 2018-05-30
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta “Petrodava” al judetului Neamt in colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean Neamt au organizat si desfasurat in luna mai Concursurile cercurilor tehnico-aplicative de elevi “Prietenii Pompierilor” si “Cu viata mea apar viata”. Ca in fiecare an, datorita participarii numeroase – 75 cercuri de elevi “Prietenii Pompierilor”, respectiv 124 cercuri de elevi “C...


  Adaugat la: 2018-05-26
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Premergator si pe timpul Sarbatorii Rusaliilor, efectivele inspectoratului desfasoara activitati menite sa asigure, pe langa protectia si siguranta cetatenilor, evitarea producerii unor evenimente ce ar putea afecta viata si bunurile comunitatii.

  La nivelul judetului Neamt, zilnic, peste 70 de pompieri cu 60 mijloace tehnice, sunt pregatiti sa intervina pentru acordarea ajutorului medical...  Adaugat la: 2018-05-17
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Ca in fiecare an pompierii nemteni sunt alaturi de cetateni atat premergator cat si pe timpul evenimentului cultural „NOAPTEA MUZEELOR”, ce va avea loc in data de 19 mai 2018.

  In acest sens, pentru a asigura un nivel ridicat de siguranta pentru persoanele participante si patrimoniul adapostit de muzee si colectii din judetul Neamt angrenate in acest eveniment, Inspectoratul pentru Situat...  Adaugat la: 2018-05-16
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Urmare a finalizarii etapei pe localitate a concursului cu tematica de protectie civila "Cu viata mea apar viata" la care au fost prezente 124 de echipaje, astazi 15.05.2018 s-a desfasurat etapa judeteana in municipiul Piatra Neamt.

  Etapa judeteana se inscrie in calendarul activitatilor din Saptamana Nationala a Voluntariatului, la aceasta fiind prezente 24 de echipaje de gimnaziu si lic...  Adaugat la: 2018-05-14
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Sambata si duminica s-au desfasurat etapele zonale ale concursurilor Serviciilor Voluntare pentru Situatii de Urgenta în Municipiul Roman, orasul Bicaz si orasul Tîrgu Neamt. Activitatile au fost organizate de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt si primariile celor trei localitati. Participarea a fost numeroasa, la competitie fiind prezente un numar de 67 de S...


  Adaugat la: 2018-05-14
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In contextul activitatilor desfasurate cu ocazia derularii evenimentului Saptamana Nationala a Voluntariatului, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Petrodava" al judetului Neamt reia campania de recrutare de noi candidati in cadrul programului de voluntariat "Salvator din pasiune!", campanie care se va desfasura pe tot parcursul anului 2018.

  Avand in vedere situatia operativa, Insp...  Adaugat la: 2018-05-11
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In perioada 14 – 20 mai a.c., se va desfasura Saptamana Nationala a Voluntariatului. Evenimentul este menit sa mobilizeze cat mai multe organizatii si voluntarii pe care acestea ii implica, pentru a sarbatori impreuna voluntariatul, pentru a atrage sprijinul comunitatii pentru acesta si pentru a recunoaste public activitatea voluntarilor.

  In acest context, Inspectoratul pentru Situatii ...  Adaugat la: 2018-05-10
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In luna martie 2018, in zona de competenta a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt s-au produs 1057 de evenimente care au necesitat interventia serviciilor profesioniste, voluntare si private pentru situatii de urgenta (in medie 34,13 pe zi), numarul evenimentelor la care s-a intervenit cu forte specializate crescand cu 44,0% fata de perioada si...


  Adaugat la: 2018-04-27
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  La concursul de admitere in institutiile de invatamant ale Ministerului Afacerilor Interne care scolarizeaza elevi/studenti in beneficiul Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, se candideaza pe urmatoarele locuri:

  • Facultatea de Pompieri din Academia de Politie „A.I. Cuza” – 38 de locuri ofiteri/barbati (domeniul de licenta – Ingineria instalatiilor, cu frecventa):

  ...  Adaugat la: 2018-04-27
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al Judetului Neamt avertizeaza populatia asupra consecintelor utilizarii incorecte a focului de catre cei care isi vor petrece ziua de „1 MAI” la iarba verde.

  In aceasta perioada, tot mai multe persoane isi petrec timpul liber desfasurand activitati de agrement in mijlocul naturii. Din pacate, nerespectarea regulilor de prevenire a ...  Adaugat la: 2018-04-26
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
           Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt organizeaza inscrieri la concursurile de admitere in institutiile de invatamant care realizeaza formarea initiala a personalului pentru nevoile Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta si ale Ministerului Afacerilor Interne, astfel:
  • in institut...  Adaugat la: 2018-04-07
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In perioada Sfintelor Sarbatori de Paste, credinciosii ortodocsi se vor afla in lacasurile de cult, pentru a primi Lumina Invierii Domnului. Pentru ca aceste momente de rugaciune si apropiere de Dumnezeu sa fie petrecute in liniste si siguranta, pompierii nemteni recomanda populatiei, dar si slujitorilor bisericilor, respectarea urmatoarelor masuri privind apararea impotriva incendiilor:

  ...  Adaugat la: 2018-04-03
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO

  1. CUTREMUR
  A) PROTECTIA ANTISEISMICA IN INTERIORUL LOCUINTEI SAU LOCULUI DE MUNCA

 • evitarea aglomerarii spatiilor de la locul de munca sau din locuinta cu piese de mobilier sau aparatura instabile la seism si amplasate in vecinatatea locurilor in care se aglomereaza de obicei familia, sau in spatiul de lucru;
 • asigurarea pieselor de...


  Adaugat la: 2018-04-03
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta desfasoara in prima zi de miercuri a fiecarei luni testari ale echipamentelor din componenta sistemului de instiintare, avertizare si alarmare in situatii de protectie civila.

  In data de 04.04.2018, in intervalul orar 10.00-11.00, la nivel judetean se va desfasura un exercitiu de instiintare, avertizare si alarmare in situatii de urgenta,...  Adaugat la: 2018-04-02
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Vineri, 30 martie a.c., la nivelul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt(Detasamentul de pompieri Roman) a avut loc Competitia de descarcerare si prim ajutor calificat – faza I - inspectorat, la care au participat echipaje de la Detasamentele de Pompieri Piatra Neamt, Roman si Tirgu Neamt.

  Competitia cuprinde doua probe:
  a) Proba nr. 1 – Descarc...  Adaugat la: 2018-03-27
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In data de 27.03.2018, incepand cu ora 10:00, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta “Petrodava” al judetului Neamt va desfasura un exercitiu cu forte si mijloace in teren cu tema „Activitatea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta “Petrodava” al judetului Neamt in cooperare cu alte componente ale sistemului de management al situatiilor de urgenta la producerea unui incendiu la Centrul Comer...


  Adaugat la: 2018-03-06
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta desfasoara in prima zi de miercuri a fiecarei luni testari ale echipamentelor din componenta sistemului de instiintare, avertizare si alarmare in situatii de protectie civila.

  In data de 07.03.2018, in intervalul orar 10.00-11.30, la nivel judetean se va desfasura un exercitiu de instiintare, avertizare si alarmare in situatii de urgenta,...  Adaugat la: 2018-02-28
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Astazi, incepand cu ora 11:00, a avut loc la sediul ISU Neamt, o sedinta festiva cu ocazia Zilei Protectiei Civile din Romania, condusa de Lt. Col. Mitrea Mihai Ciprian – imputernicit inspector sef. La aceasta activitate am fost onorati de prezenta domnului Vasile Panaite – prefectul judetului Neamt. In cadrul ceremoniei s-au desfasurat mai multe momente dedicate sarbatoririi Zilei Protectiei...


  Adaugat la: 2018-02-27
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Avandu-se in vedere avertizarea meteorologica „COD PORTOCALIU” emisa de catre Administratia Nationala de Meteorologie, valabila in perioada 26 februarie – 01 martie a.c., avem onoarea sa va informam ca exercitiul de evacuare privind modul comportare al copiilor si adultilor pe durata si dupa producerea unui seism, in toate unitatile de invatamant din judetul Neamt, din data de 28 februarie, se sus...


  Adaugat la: 2018-02-13
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Atunci cand data de 13 cade intr-o zi de marti, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta prin unitatile subordonate, desfasoara o serie de activitati de informare si constientizare a populatiei privind principalele riscuri generatoare de situatii de urgenta precum si modul corect de comportare in cazul producerii acestora.

  In acest sens, in ziua de marti 13 a.c., Inspectoratul pen...  Adaugat la: 2018-02-06
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Si in anul 2018 se vor desfasura exercitiile lunare „Miercurea Alarmelor”. Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta desfasoara in prima zi de miercuri a fiecarei luni testari ale echipamentelor din componenta sistemului de instiintare, avertizare si alarmare in situatii de protectie civila.

  In data de 07.02.2018, in intervalul orar 10.00-11.30, la nivel judetean se va desfasura...  Adaugat la: 2018-01-25
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  ISU Neamt reaminteste cetatenilor urmatoarele masuri de aparare impotriva incendiilor la exploatarea sistemelor de incalzire


  • cosurile de fum vor fi obligatoriu verificate, reparate si curatate periodic, de persoane specializate si autorizate;

  • in podurile cladirilor, cosurile se tencuiesc pe interior si pe exterior si se dau cu var, pentru a se putea observa cu usur...  Adaugat la: 2018-01-03
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt scoate la concurs, prin incadrare directa, urmatoarele posturi vacante de executie:

  • Un post de ofiter specialist II din cadrul Serviciului Comunicatii si Tehnologia Informatiei – Compartimentul Comunicatii;
  • Un post de subofiter tehnic principal din cadrul Serviciului Comunicatii si Tehnologia Informatiei – Co...  Adaugat la: 2017-12-08
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In vederea reducerii posibilitatilor de producere a unor evenimente care sa afecteze siguranta cetatenilor, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta a dispus unitatilor subordonate intensificarea actiunilor menite sa asigure un nivel ridicat de protectie la nivelul comunitatilor.

  Astfel, inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta “Petrodava” a...  Adaugat la: 2017-10-11
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Potrivit Rezolutiei 64/200 din 21 decembrie 2009, adoptata de Adunarea Generala a Organizatiei Natiunilor Unite, 13 octombrie este Ziua Internationala pentru Reducerea Riscului Dezastrelor. Anul acesta tematica zilei este „HOME SAFE HOME”.

  13 octombrie - Ziua Internationala pentru Reducerea Riscului Dezastrelor reprezinta o oportunitate pentru promovarea unei culturi globale cu privire la...  Adaugat la: 2017-09-20
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  INAINTE DE PRODUCEREA UNEI FURTUNI:

  - Indepartati copacii ori ramurile uscate, care pe timpul unei furtuni, ar putea cadea si provoca victime ori pagube materiale.
  - Nu uitati regula de salvare 30/30: adapostiti-va in interiorul unei cladiri daca, dupa ce ati vazut un fulger nu reusiti sa numarati pana la 30 inainte de a auzi un tunet. Ramaneti in interiorul cladirii inca 30 minute d...  Adaugat la: 2017-09-19
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Echipajele de descarcerare, prim ajutor calificat si terapie intensiva mobila din cadrul S.M.U.R.D. Neamt au executat, pe parcursul lunii august 2017, 486 misiuni pentru:

  • acordarea asistentei medicale de urgenta de catre echipajul de terapie intensiva mobila – 131 misiuni, astfel:

  - 4 interventii de asistenta medicala de urgenta in cazuri de intoxicatii;
  - 7 interven...  Adaugat la: 2017-09-11
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Batalia din Dealul Spirii de la Bucuresti - act eroic al pompierilor militari in apararea revolutiei de la 1848 si prima afirmare patriotica a calitatilor morale si de lupta ale ostasilor tinerei armate romane moderne, constituita in urma Pacii de la Adrianopole din 1829.

  Intrarea in Bucuresti a trupelor de invazie a prilejuit unitatilor romane prezente in garnizoana - printre care si Com...  Adaugat la: 2017-08-31
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In data de 06.09.2017, in intervalul orar 10.00-11.30, la nivel judetean se va desfasura un exercitiu de instiintare, avertizare si alarmare in situatii de urgenta, ce urmareste antrenarea autoritatilor administratiei publice locale si pregatirea populatiei prin cunoasterea semnificatiei semnalelor de alarmare, verificarea timpului de reactie al autoritatilor la primirea mesajului de instiintare, ...


  Adaugat la: 2017-08-31
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In ziua de 31.08.2017, ora 11:15, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „PETRODAVA” al judetului Neamt a desfasurat un exercitiu cu forte si mijloace in teren la un operator economic sursa de risc chimic, din localitatea Turturesti, comuna Girov, cu tema ”Activitatea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „PETRODAVA” al judetului Neamt in cooperare cu alte componente ale sistemului de manag...


  Adaugat la: 2017-08-16
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt organizeaza inscrieri la concursul de admitere pe locurile MAI, la Academia Tehnica Militara – sesiunea a II-a de admitere, septembrie 2017, astfel:

  In urma desfasurarii concursului de admitere la Academia Tehnica Militara, sesiunea iulie 2017, au ramas neocupate 8(opt) locuri bugetate dintre cele alocate Ministerul...  Adaugat la: 2017-08-10
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt organizeaza inscrieri la concursul de admitere pe locurile MAI, la Academia Tehnica Militara – sesiunea a II-a de admitere, septembrie 2017, astfel:

  In urma desfa?urarii concursului de admitere la Academia Tehnica Militara, sesiunea iulie 2017, au ramas neocupate 8(opt) locuri bugetate dintre cele alocate Ministerul...  Adaugat la: 2017-08-02
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In perioada 26 – 28.07.2017 s-a desfasurat etapa a III-a(zonala) a Concursurilor Serviciilor Profesioniste pentru Situatii de Urgenta. In urma punctajului obtinut la etapa zonala, desfasurata in orasul Tirgu Ocna, lotul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al Judetului Neamt s-a calificat la etapa a IV-a finala a Concursurilor Serviciilor Profesioniste pentru Situatii de Urgent...


  Adaugat la: 2017-08-02
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Astazi, in cadrul unei ceremonii militare, desfasurata la sediul inspectoratului, a depus juramantul militar locotenent Nicorescu Rodica. Locotenent Nicorescu Rodica a fost chemata in activitate cu data de 01 iulie 2017 in urma desfasurarii examenului din luna decembrie 2016. A absolvit studiile superioare la Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei, specializarea Psihologie din cadrul U...


  Adaugat la: 2017-08-02
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In toate judetele tarii vor avea loc exercitii pentru verificarea functionarii mijloacelor de alarmare a populatiei, in vederea centralizarii permanente a datelor privind starea de operativitate a echipamentelor de instiintare, avertizare si alarmare, precum si pentru pregatirea continua a autoritatilor administratiei publice locale.

  Incepand cu luna august a anului curent, in prima zi d...  Adaugat la: 2017-07-27
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Astazi, la ora 13:04, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanta al judetului Neamt a fost anuntat, prin Sistemul national unic pentru apeluri de urgenta „112”, despre producerea unui incendiu la acoperisul unui bloc de locuinte in municipiul Piatra Neamt, str. Aleea Viorelelor. Pentru localizarea si stingerea incendiului, au fost mobilizate urmatoarele forte si mijloace: cinci ofiteri si 25 subofiteri...


  Adaugat la: 2017-07-20
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In perioada 09 - 16 iulie 2017, in orasul Villach, Austria s-a desfasurat cea de-a XXI-a editie a Concursului International al Tinerilor Pompieri. Romania a fost reprezentata de doua echipaje din judetul Neamt si un echipaj din judetul Satu Mare.

  La aceasta competitie internationala au fost prezente 25 de natiuni, din Europa, dar si din Asia.

  La deschiderea oficiala a concursului...  Adaugat la: 2017-07-11
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In perioada campaniei agricole de vara si in special pe perioada campaniei de recoltare a cerealelor paioase, creste mult riscul de incendiu atat la lanuri cat si depozitele de cereale si furaje.

  Avand in vedere consecintele dezastruoase pe care le pot avea incendiile asupra mediului inconjurator, vietii si a bunurilor, aducem la cunostinta proprietarilor de terenuri agricole cultivate...  Adaugat la: 2017-07-11
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In perioada campaniei agricole de vara si in special pe perioada campaniei de recoltare a cerealelor paioase, creste mult riscul de incendiu atat la lanuri cat si depozitele de cereale si furaje.

  Avand in vedere consecintele dezastruoase pe care le pot avea incendiile asupra mediului inconjurator, vietii si a bunurilor, aducem la cunostinta proprietarilor de terenuri agricole cultivate...  Adaugat la: 2017-07-11
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In perioada campaniei agricole de vara si in special pe perioada campaniei de recoltare a cerealelor paioase, creste mult riscul de incendiu atat la lanuri cat si depozitele de cereale si furaje.

  Avand in vedere consecintele dezastruoase pe care le pot avea incendiile asupra mediului inconjurator, vietii si a bunurilor, aducem la cunostinta proprietarilor de terenuri agricole cultivate...  Adaugat la: 2017-07-06
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In perioada 12 - 15 iulie 2016, in municipiul Targoviste, s-a desfasurat etapa nationala a Concursurilor cercurilor tehnico-aplicative „Prietenii Pompierilor”. Cele doua echipaje din Neamt, mai exact echipajele de fete si baieti de la Scoala Gimnaziala „Ieremia Irimescu” din comuna Brusturi, care au participat la competitie, au obtinut rezultate foarte bune. Atat fetele, cat si baietii au obtinut ...


  Adaugat la: 2017-07-04
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Termenul pentru obtinerea autorizatiei de securitate la incendiu a fost prorogat pana la data de 30 septembrie 2017.

  Conform prevederilor Legii nr.146/2017 privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 17/2016 pentru modificarea si completarea Legii nr. 307/2006 privind apararea impotriva incendiilor, termenul pentru obtinerea autorizatiei de securitate la incendiu a fost pro...  Adaugat la: 2017-06-28
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  S.C. HIDROELECTRICA S.A. – S.H. ,,BISTRITA” - Piatra-Neamt a solicitat sprijinul ISU Neamt in vederea eliminarii potentialelor deficiente de audibilitate la unele locatii ale sistemului de avertizare/alarmare din patrimoniul societatii, situate pe raza judetului Neamt.

  Astfel, va fi efectuata verificarea tehnica a locatiilor de sirena electronica, prin utilizarea unui mesaj de proba trans...  Adaugat la: 2017-06-28
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In data de 28.06.2017, intre orele 08:00 – 11:00, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta “Petrodava” al judetului Neamt va desfasura un exercitiu cu forte si mijloace in teren cu tema „Activitatea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt in cooperare cu alte componente ale Sistemului de Management al Situatiilor de Urgenta pentru salvarea si evacuarea unor persoa...


  Adaugat la: 2017-06-22
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In urma participarii la Competitia Nationala de Descarcerare si de acordare a primului ajutor calificat – faza zonala, in municipiul Botosani, echipa de descarcerare si acordare a primului ajutor a ISU Neamt s-a clasat dupa cele doua zile de concurs astfel:

  - Locul I - proba Descarcerarea din autovehicule;
  - Locul II – proba acordarea primului ajutor calificat;
  - Locul I –...  Adaugat la: 2017-06-22
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Caravana “Fii pregatit!” va ajunge vineri, 23 iunie, la Targu Neamt si va fi amplasata in parcarea din fata Bisericii Adormirea Maicii Domnului, sambata 24 iunie, la Roman si va fi amplasata in parcarea din fata Colegiului National „Roman-Voda” si duminica, pe 25 iunie, la Piatra-Neamt, fiind amplasata in parcarea din fata Teatrului Tineretului.

  Timp de trei zile, in intervalul orar 10.0...  Adaugat la: 2017-06-13
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Astazi, in cadrul unei ceremonii militare, desfasurata la sediul inspectoratului, au depus juramantul militar sublocotenent Chiric Karin Roxana si sublocotent Siminiuc Ana Maria.

  Sublocotenent Chiric Karin Roxana a fost chemata in activitate cu data de 15 aprilie 2017 in urma desfasurarii examenului din luna noiembrie 2016. Este absolventa de studii superioare si masterat in informatica l...  Adaugat la: 2017-06-13
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Atunci cand data de 13 cade intr-o zi de marti, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta prin unitatile subordonate, desfasoara o serie de activitati de informare si constientizare a populatiei privind principalele riscuri generatoare de situatii de urgenta precum si modul corect de comportare in cazul producerii acestora.

  In acest sens, in ziua de Marti 13 iunie, Inspectoratul ...  Adaugat la: 2017-06-09
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  Echipajele de descarcerare, prim ajutor calificat si terapie intensiva mobila din cadrul S.M.U.R.D. Neamt au executat, pe parcursul lunii mai 2017, 659 misiuni pentru:

  • acordarea asistentei medicale de urgenta de catre echipajul de terapie intensiva mobila – 107 misiuni, astfel:

  - 8 interventii de asistenta medicala de urgenta in cazuri de intoxicatii;
  - 8 intervent...  Adaugat la: 2017-06-07
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO

  SPSU - ETAPA JUDETEANA, Bicaz, 20 mai 2017
  SVSU - ETAPA JUDETEANA, Bicaz, 20 mai 2017


  SVSU - Etapa zonala Roman, 06-0...  Adaugat la: 2017-06-07
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO

  TOTAL: 115 DE ECHIPAJE PARTICIPANTE

  GALERIE FOTO Faza interjudeteana a Concursului Cu viata mea apar viata

  TABEL CENTRALIZATOR cu rezultatele obtinu...  Adaugat la: 2017-06-07
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  TOTAL: 79 DE ECHIPAJE PARTICIPANTE

  TABEL CENTRALIZATOR cu rezultatele obtinute la concursul „Prietenii Pompierilor” etapa judeteana - 22.05.2017, Piatra Neamt – Fete

  TABEL CENTRALIZATOR cu rezultatele obtinute la concursul „Prietenii Pompierilor” etapa judeteana - 22.05.2017...  Adaugat la: 2017-06-06
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In ziua de 6 iunie 2017 s-a desfasurat, la Sala Polivalenta din Piatra-Neamt, Concursul cu tematica de protectie civila ”Cu viata mea apar viata”, etapa interjudeteana.
  La startul competitiei s-au aliniat cele 6 echipaje, castigatoare ale etapei judetene a concursului ”Cu viata mea apar viata”, din judetele Bacau, Neamt si Vaslui.

  Echipaje liceu:
  - Colegiul National ”Gheorg...  Adaugat la: 2017-05-25
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In data de 24.05.2017, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta “Petrodava” al judetului Neamt a desfasurat un exercitiu cu forte si mijloace in teren cu tema „Activitatea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „PETRODAVA” al judetului Neamt in cooperare cu alte componente ale Sistemului National de Management al Situatiilor de Urgenta pentru interventia in cazul producerii unui seism in Muni...


  Adaugat la: 2017-05-12
  Sursa: WWW.IJSUNT.RO
  In luna aprilie 2017, in zona de competenta a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt s-au produs 930 de evenimente care au necesitat interventia serviciilor profesioniste, voluntare si private pentru situatii de urgenta (in medie 31 pe zi), numarul evenimentelor la care s-a intervenit cu forte specializate crescand cu 15,24% fata ...   

PIATRA NEAMT, Str. Cuiejdi, nr. 34,Cod postal:610024 / Tel:0233.216815, 0233.216816 / http://www.ijsunt.ro
Copyright © 2012 ISU NEAMT | Toate drepturile rezervate