Stiri Locale

 • Misiune umanitară derulată în sprijinul statului libanez

  Sâmbătă, 8 august a.c., Baza 90 Otopeni a fost locul de plecare a celor 2 aeronave ale Forțelor Aeriene Române implicate în demersul trimiterii echipamentelor medicale statului libanez, greu încercat în urma exploziei produsă la un depozit de azotat de amoniu din Beirut, la data de 4 august.
  Cu sprijinul IGSU și MapN, aproximativ 8 tone de echipamente au fost descărcate, iar mai apoi încărcate în cele două aeronave ale MApN (C-130 Hercules și C-27J Spartan) însărcinate cu transportarea medicamentelor și a echipamentelor medicale autorităților libaneze.
  De asemenea, două cadre ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au însoțit echipajul care asigură transportul aerian și vor preda materialele medicale autorităților responsabile din Liban.
  Din partea Ministerului Mediului, un membru al echipei de protecție civilă europeană, aflat deja în zona afectată de explozie, sprijină autoritățile în coordonarea forțelor de intervenție și a asistenței internaționale.
  Tara noastră s-a numărat printre statele care au primit cerere de acordare a asistenței internaționale din partea guvernului libanez, prin activarea Mecanismului European de Protecție Civilă.
  În cadrul conferinței de presă au participat ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu, ambasadorul Republicii Libaneze în România, E.S. Rana Mokaddem, secretarul de stat, șeful DSU, dr. Raed Arafat și inspectorul general al IGSU, general de brigadă, Dan-Paul Iamandi.

 • Ceremonie de avansare în gradul următor

  Ieri, la sediul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență a avut loc ceremonialul de avansare în gradul următor. Peste 35 de ofiţeri şi subofiţeri au primit cu emoţie noile grade, reprezentând o recunoaştere a muncii depuse în cadrul instituției.


  Anual, la începutul lunii august, cadrele militare din Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, care îndeplinesc condiţiile şi au satisfăcut stagiul minim, sunt avansate în gradul militar următor.

 • Accident naval în localitatea Murighiol

  În cursul zilei de ieri, salvatorii tulceni au fost solicitați să intervină la un accident naval, pe raza localității Murighiol, produs între două ambarcațiuni, în care se aflau 13 persoane. Echipajele medicale au acordat prim ajutor unui număr de 3 persoane, ulterior fiind transportate la spital, pentru investigații suplimentare de specialitate. Pentru optimizarea misiunii de salvare, la locul incidentului, a fost trimis și un elicopter SMURD.

 • Perete de la o carieră din județul Suceava, prăbușit peste două utilaje

  Un perete de la o carieră din localitatea Fundu Moldovei (zona Pârâul Cailor) s-a prăbuşit peste două utilaje, care au fost surprinse cu tot cu conducătorii vehiculelor.


  La faţa locului s-au deplasat pompierii cu 1 autospecială pentru descarcerare, 1 container multirisc, 1 ambulanţă SMURD şi 1 ambulanţă SAJ.


  Una dintre victime a fost scoasă de către persoanele aflate la faţa locului şi este conştientă şi cooperantă.  În ciuda tuturor efoturilor depuse  de pompieri, după aproximativ o oră, cea de-a doua persoană a fost extrasă, fără semne vitale.


 • Un pompier a parcurs pe bicicletă un traseu de 435 de km, în mai puțin 24 de ore!

  Un pompier a parcurs pe bicicletă un traseu de 435 de km, în mai puțin 24 de ore! Plecarea a avut loc în dimineața zilei de sâmbătă, 18.07.2020, iar drumul ales a cuprins atât Transalpina, cât și Transfăgărășan, cu o diferență de nivel de 7.500 de metri!


  Se numește Sebastian Ghioca, dar lumea îl știe de Sebi. Este tată de 3 băieți și în curând și al unei fetițe.


  Sebi este pompier la ISU Călărași, iar în timpul liber sprijină și luptă pentru cauze caritabile!


  De ani buni colegul nostru a decis să ajute copiii Fundației Copii în Dificultate. Ei îl numesc ambasadorul lor, iar el se simte recunoscător că poate face asta pentru ei.


  "Prin ceea ce fac îmi doresc să vă conving să DONAŢI pentru că cei 20 de copii ai fundației au nevoie în continuare de o CASĂ renovată conform noilor standarde, în care să se poată simţi în siguranţă. Fără ajutorul nostru ei riscă să nu mai aibă acest loc pe care îl numesc ACASĂ!" ne-a mărturisit colegul nostru, Sebastian Ghioaca.


  Pentru mai multe detalii accesați pagina evenimentului: https://facebook.com/events/s/pedalez-pentru-casa-copii-in-d/1164141000616889/?ti=wa